The fountainhead is inderdaad zo'n boek: als je dát gelezen hebt... dan ben je een ander mens. Of je het er nou mee eens bent of niet; of je nou geraakt wordt door haar (Rands') filosofie of niet; of je rechts bent of links, kunstenaar of zakenman of huismoeder - maakt niet uit, want dit boek is in één woord een ode aan de HARTSTOCHT.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:44 schreef Claudia_x het volgende:
Een boek die je wereld op z'n kop kan zetten is The fountainhead van Ayn Rand.
Even een vraagje, ik ben erin begonnen (zit nu ergens over de 100 blz) maar het is echt te vaag voor woorden.quote:Op woensdag 19 juli 2006 10:44 schreef Litpho het volgende:
De Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson en Michael Shea. Absoluut uniek.
Niet echt. De enige manier om er doorheen te komen is vermoedelijk een vlaag van inzicht waardoor de vaagheid min of meer op z'n plaats valt voordat je het lezen zat bent. Alhoewel er wel een paar stukken inzitten die echt de moeite zijn. De man die de bordjes voor het management ophangt, het "Immanentizing the Eschaton" (dit ga ik niet eens proberen te vertalenquote:Op donderdag 31 augustus 2006 00:14 schreef Kiteless het volgende:
[..]
Even een vraagje, ik ben erin begonnen (zit nu ergens over de 100 blz) maar het is echt te vaag voor woorden.
Blijft dat zo voorlopig of komt er een wending waarin het wat duidelijker wordt ?
Als ik dit zo lees, heb ik het gevoel dat ik dit boek moet lezen.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 23:26 schreef Nadine26 het volgende:
Verhaal
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele buiquote:Op woensdag 30 augustus 2006 14:27 schreef jogy het volgende:
Ben nu bezig met 'Een ongewoon gesprek met God' en ik moet zeggen dat het een verrassend goed boek is. Of je nou wel of niet in god gelooft maakt niet zo veel uit eigenlijk, het schopt een hele hoop open deuren in maar sommige zijn zó overduidelijk dat je er eigenlijk niet maar over nadenkt dat het zo simpel zou kunnen zijn.
Ik ook niet, want ik krijg het fragment niet afgeluisterdquote:Op donderdag 31 augustus 2006 23:34 schreef jogy het volgende:
[..]
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele bui). En ik was Dit aan het luisteren. Moet je nu eens naar tijdframe 2:05:50 gaan. Gewoon even een stukje luisteren. Ik weet niet wat ik er van moet denken
.
http://3voor12.nl/artiesten/artiest/1680489 , de DJ setquote:Op vrijdag 1 september 2006 00:58 schreef Nadine26 het volgende:
[..]
Ik ook niet, want ik krijg het fragment niet afgeluisterd![]()
Thanks, had ik even nodigquote:[..]
Wacht maar tot je deel 3 leest van 'Een gesprek met God'..quote:Op donderdag 31 augustus 2006 23:34 schreef jogy het volgende:
[..]
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele bui). En ik was Dit aan het luisteren. Moet je nu eens naar tijdframe 2:05:50 gaan. Gewoon even een stukje luisteren. Ik weet niet wat ik er van moet denken
.
Ik was eigenlijk van plan om de rest van de boeken niet te kopen omdat die alleen maar kunnen tegenvallen, maar dat is geen goed idee dus?quote:Op maandag 4 september 2006 21:33 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Wacht maar tot je deel 3 leest van 'Een gesprek met God'..![]()
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?quote:Op maandag 4 september 2006 21:36 schreef jogy het volgende:
Ah fuckit. *Bol.com opzoekt*
Ze zijn allemaal mind-blowing en heerlijk om te lezen. Ik koop niet veel boeken maar deze drie heb ik direct in mijn boekenkast geplaatst. Ik heb er echt heel veel aan gehad omdat mijn gevoel dat er meer is, wat ik altijd heb gehad, eindelijk eens in woorden werd uitgedrukt. Zo exact zelfs dat ik het zelf niet beter had kunnen doen denk ikquote:Op maandag 4 september 2006 21:35 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik was eigenlijk van plan om de rest van de boeken niet te kopen omdat die alleen maar kunnen tegenvallen, maar dat is geen goed idee dus?
Het is te veel om samen te vattenquote:Op maandag 4 september 2006 21:39 schreef gronk het volgende:
[..]
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?
(heeft 't niet zo op cliffhangers die nooit worden ingelost....)
Isgoe, maar als het beter is dan deel 1 dan kan het niet fout gaanquote:Op maandag 4 september 2006 21:39 schreef gronk het volgende:
[..]
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?
(heeft 't niet zo op cliffhangers die nooit worden ingelost....)
Dat had ik dus ook met deel één. Het was op een rare manier heel herkenbaar en juist wat er stond. Het is gewoon vaag. en nogmaals, ookal is dit wat ik voel enkel zelfdeceptie dan nog boeit het niet want het boek verwacht helemaal niets van je, ik hoef niet opeens muggen ( in plaats van dat ik er muurversiering van maak) te vangen en vrij te laten tenzij ik daar de behoefte aan heb natuurlijk. Het is een steuntje in de rug en bevestiging van wat ik al een tijdje bijna niet durfde te denken maar wel 'wist'. Naja, tweede en derde boek zijn onderweg naar me. Ik ben benieuwd.quote:Op maandag 4 september 2006 21:42 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Ze zijn allemaal mind-blowing en heerlijk om te lezen. Ik koop niet veel boeken maar deze drie heb ik direct in mijn boekenkast geplaatst. Ik heb er echt heel veel aan gehad omdat mijn gevoel dat er meer is, wat ik altijd heb gehad, eindelijk eens in woorden werd uitgedrukt. Zo exact zelfs dat ik het zelf niet beter had kunnen doen denk ik.
Tip: Ontmoetingen met God is ook een erg mooi boek van Neale.
Dat gevoel herken ik wel heel erg ja. Het is een geweldig gevoel en je kan er ongelovelijk sereen en blij van wordenquote:Op maandag 4 september 2006 21:58 schreef jogy het volgende:
[..]
Dat had ik dus ook met deel één. Het was op een rare manier heel herkenbaar en juist wat er stond. Het is gewoon vaag. en nogmaals, ookal is dit wat ik voel enkel zelfdeceptie dan nog boeit het niet want het boek verwacht helemaal niets van je, ik hoef niet opeens muggen ( in plaats van dat ik er muurversiering van maak) te vangen en vrij te laten tenzij ik daar de behoefte aan heb natuurlijk. Het is een steuntje in de rug en bevestiging van wat ik al een tijdje bijna niet durfde te denken maar wel 'wist'.
Hoe snel lees je deel 1 door eigenlijk? Ik deed er namelijk raar genoeg heel lang over om deze boeken te lezen. Alsof ik de stof echt moest verwerken. Ik was ook echt moe na het lezen van een paar hoofdstukken.quote:Naja, tweede en derde boek zijn onderweg naar me. Ik ben benieuwd.
Same herequote:Op maandag 4 september 2006 22:29 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Dat gevoel herken ik wel heel erg ja. Het is een geweldig gevoel en je kan er ongelovelijk sereen en blij van worden. Ik moet zeggen dat het leuk is om te lezen dat dit boek bij een ander ook een dergelijke reactie teweeg brengt. Dan was ik toch niet de enige
.
[..]
Ik knalde er doorheen, denk dat het een week geduurd heeft ofzo en dan alleen thuis in mijn nest en op de bank. Ging best snel op zich.quote:Hoe snel lees je deel 1 door eigenlijk? Ik deed er namelijk raar genoeg heel lang over om deze boeken te lezen. Alsof ik de stof echt moest verwerken. Ik was ook echt moe na het lezen van een paar hoofdstukken.
Hrm. Persoonlijk vind ik 't een veel prettiger idee om het idee te hebben dat alle dingen die gebeuren willekeurig zijn, maar dat je daar zelf, door je eigen perceptie, alleen die dingen uitfiltert die je voor jou relevant acht (of waarbij je denkt dat die op jou betrekking hebben).quote:Op dinsdag 5 september 2006 01:46 schreef jogy het volgende:
Gewoon om het feit dat ik het gevoel had dat er echt iets/iemand iets aan het doen was om een boodschap over te brengen
Diegene die het allemaal gemaakt heeft gaf alleen antwoord op mijn vraag. Voor de rest bemoeit ie zich nergens mee hoor. Zo komt het uit het boek in ieder geval. Het zal hem jeuken wat je nou eigenlijk met je leven doet.quote:Op dinsdag 5 september 2006 11:37 schreef gronk het volgende:
[..]
Hrm. Persoonlijk vind ik 't een veel prettiger idee om het idee te hebben dat alle dingen die gebeuren willekeurig zijn, maar dat je daar zelf, door je eigen perceptie, alleen die dingen uitfiltert die je voor jou relevant acht (of waarbij je denkt dat die op jou betrekking hebben).
Op de een of andere manier staat het idee van een externe partij die via een of ander onduidelijk proces je leven beinvloedt me veel minder aan. En da's enerzijds omdat ik geen idee heb of die externe partij wel te vertrouwen is, anderzijds omdat ik niet weet of, en wat voor ongeschreven regels die partij er op na houdt waar je je aan moet houden.
Kortom, doe mij maar een dobbelende god.
Maar dat is juist de boodschap van dit boek: je doet het allemaal zelf. Je creëert je eigen leven. Er is geen externe partij. Als je er zoals bovenstaand over denkt zou je dit boek zeker interessant vinden denk ik.quote:Op dinsdag 5 september 2006 11:37 schreef gronk het volgende:
Op de een of andere manier staat het idee van een externe partij die via een of ander onduidelijk proces je leven beinvloedt me veel minder aan. En da's enerzijds omdat ik geen idee heb of die externe partij wel te vertrouwen is, anderzijds omdat ik niet weet of, en wat voor ongeschreven regels die partij er op na houdt waar je je aan moet houden.
Ah, dus 't neigt toch meer naar de eerste variant van wat ik zei? Interessant.quote:Op dinsdag 5 september 2006 20:13 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Maar dat is juist de boodschap van dit boek: je doet het allemaal zelf. Je creëert je eigen leven. Er is geen externe partij. Als je er zoals bovenstaand over denkt zou je dit boek zeker interessant vinden denk ik.
Ook De Stad der Zienden van Saramago valt erg aan te radenquote:Op vrijdag 18 augustus 2006 18:04 schreef Patsy_Stone het volgende:
De stad der blinden van José Saramago
Een automobilist wordt plotseling blind. Zijn blindheid blijkt besmettelijk te zijn: iedereen die met hem in aanraking komt, wordt na verloop van tijd ook blind. De overheid vreest voor een epidemie en stopt alle blinden (en mensen die in de buurt van blinden geweest zijn) uit voorzorg in quarantaine. De geïnterneerde blinden worden streng bewaakt door het leger: een paar passen buiten de deur betekent een kogel door je hoofd. Door o.a. gebrek aan voedsel en sanitair wordt het al snel een anarchistische chaos in de blindeninrichting, wat ervoor zorgt dat de mensen hun vroegere normen en waarden vergeten.
Dit is een heel interessant boek: de manier waarop de mensen handelen en de helse toestand die er ontstaat is fascinerend. Na het lezen bleef ik maar denken "Hoe zou dit verlopen als het echt zou gebeuren en hoe zou ik me gedragen?" Lezen!
ben ik nu toevallig aan het lezen. pffff, wat een boek zeg! is af en toe bijna geen touw aan vast te knopen. er zijn een stuk of 20 personages die gevolgd worden en het verhaal wordt meestal niet chronologisch verteld. het is een wonder dat ik het leuk vindt eigenlijkquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:44 schreef Litpho het volgende:
De Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson en Michael Shea. Absoluut uniek.
quote:Op woensdag 6 september 2006 19:53 schreef NgInE het volgende:'Principia Discordia' (die ik een paar maanden er voor had aangeschaft, rete zeldzaam boek om in winkels te vinden trouwens) is toch ook voor een deel door Robert Anton Wilson geschreven?
Strikt genomen niet dusquote:The Principia is quoted extensively in and shares many themes with the science fiction book The Illuminatus! Trilogy by Robert Shea and Robert Anton Wilson. While Wilson was not directly involved in writing the Principia, both the letter signed "Mad Malik" and the stamps used were his.
gheh, toch grappig om te zien dat Wilson de Discordians zo een grote rol geeft in de boeken. leek mij dat hij toch wel erg dicht betrokken was bij het creeeren van de Principia. tenzij die gasten echt rondvaren in gouden duikboten en de dolfijnen dit alles aan Wilson en Shea hadden verteldquote:
Ik vond deel twee ook iets minder dan deel één. Deel drie vond ik wel weer heel goed. Maar dat kan ook komen omdat ik een beetje into paranormale dingen benquote:Op maandag 11 september 2006 23:01 schreef jogy het volgende:
Ik heb net deel twee van een ongewoon gesprek met god gelezen en die was ook weer erg goed, iets minder schokkend dan deel één trouwens maar wel goed leesvoer. En nog bedankt voor de boekentips. Het komende jaar ben ik wel onder de pannen wat betreft boeken.
Och, ik ben ook wel een beetje een 'zweefteef' op het moment hoor en met het derde boek ben ik nu bezig, nog niet al te ver trouwens maar het boeit me wel ( duhquote:Op dinsdag 12 september 2006 22:33 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Ik vond deel twee ook iets minder dan deel één. Deel drie vond ik wel weer heel goed. Maar dat kan ook komen omdat ik een beetje into paranormale dingen ben. Drie gaat namelijk meer over de dood, de ziel, het universum, etc.
. Er staat btw ook een leuk stukje in over het huwelijk.
Heb je hem al uit?quote:Op dinsdag 12 september 2006 22:38 schreef jogy het volgende:
[..]
Och, ik ben ook wel een beetje een 'zweefteef' op het moment hoor en met het derde boek ben ik nu bezig, nog niet al te ver trouwens maar het boeit me wel ( duh)
Jup, leuk boek, een ook boeiend. Soms had ik wel een beetje het gevoel van 'ohquote:
Dan merk je wel dat het de tweede keer raar genoeg wéér indruk zal makenquote:Op zondag 24 september 2006 12:32 schreef jogy het volgende:
[..]
Jup, leuk boek, een ook boeiend. Soms had ik wel een beetje het gevoel van 'oh' maar aan het einde van het boek stond ook nog van 'neem niet alles klakkeloos over en zoek je eigen waarheid' en meer van dat soort opmerkingen en dat vond ik dan wel weer erg ok. Ik kijk met hele andere ogen de wereld in maar hou wel mij eigen meningen, die sluiten daar ook goed op aan trouwens. Binnenkort die drie boeken ( of alleen de eerste en de laatste ) nog een keertje lezen denk ik
.
Tsskquote:Oh, en ik ga niet de wereld verbeteren, dat is ook weer een beetje tè.
.
In de zin van die stoplichten bedoel je? Tja, ik moet bekennen dat je stoplichtverhaal erg bekend klinktquote:Even een vraagje, heb jij er nog wat aan over gehouden trouwens?.
In de categorie: 'dat is ook bizar': ik zit al een tijdje niet zo lekker in m'n vel op m'n huidige werkplek. Een dag nadat ik een confrontatie heb gehad met een paar collega's wat de bekende druppel is die de emmer doet overlopen maak ik een tikfout bij het intikken van een web-adres. En komt uit bij een bedrijfje wat precies hetzelfde doet als waar ik nu werk. Maar dan met 30 man ipv 2000. Voor mij zou dat zo'n beetje het ideale bedrijf zijn.quote:Op zondag 24 september 2006 20:40 schreef Geartsjuh het volgende:
Laat ik het zo zeggen: ik zie nu wat duidelijker waar mijn invloed op de werkelijkheid ligt, waar ik voorheen dacht dat ik werd gestuurd door iets of iemand.
Hahaha, ja! Ik heb het ook, maar als ik nu iets wil dan probeer ik de situatie zo te krijgen dat ik het niet meer wil maar dat ik het voor mezelf al ben of heb en dan komt het ook goed. Best grappig. Zodra je ermee gaat spelen dan is het leven zoveel grappiger. Ook de kleine dingen zie je veel sneller omdat je er open voor staat, heel vaagquote:Op zondag 24 september 2006 20:40 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Dan merk je wel dat het de tweede keer raar genoeg wéér indruk zal maken. Je leest toch weer nieuwe dingen naar mijn ervaring. Daardoor blijven ze leuk en boeiend.
[..]
Tssk![]()
. Dat doet ieder op z'n eigen manier natuurlijk.
[..]
In de zin van die stoplichten bedoel je? Tja, ik moet bekennen dat je stoplichtverhaal erg bekend klinkt. Maar ik heb het meer ervaren in de zin van dat ik iets wou en dat ik het dan heel snel kreeg. In ieder geval sneller dan vroeger. De juiste mensen tegenkomen als je ze nodig hebt. Over iets nadenken en de volgende dag van iemand anders op een totaal onverwachte manier het antwoord krijgen. Enz. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig wat voorzichtiger ben met mijn uitspraken en wensen want voor je het weet komt het uit
(serieus).
Laat ik het zo zeggen: ik zie nu wat duidelijker waar mijn invloed op de werkelijkheid ligt, waar ik voorheen dacht dat ik werd gestuurd door iets of iemand.
Ja kloptquote:Op zondag 24 september 2006 23:57 schreef jogy het volgende:
[..]
Hahaha, ja! Ik heb het ook, maar als ik nu iets wil dan probeer ik de situatie zo te krijgen dat ik het niet meer wil maar dat ik het voor mezelf al ben of heb en dan komt het ook goed. Best grappig. Zodra je ermee gaat spelen dan is het leven zoveel grappiger. Ook de kleine dingen zie je veel sneller omdat je er open voor staat, heel vaag.
Alleen heb ik nou het idee dat mijn ziel wilt ervaren wat het is om een luie klootzak te zijn, dus ik heb het nog niet helemaal doorgrond vermoedelijk. Maar leuk is het welquote:Op maandag 25 september 2006 15:09 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Ja klopt. Je ziet opeens meer kansen en mogelijkheden. Ook worden ze nu sneller in je schoot geworpen (zoals het voorbeeld van gronk) omdat je nu een overtuiging hebt die is gebaseerd op een universum wat je helpt, of eigenlijk wat je zelf creeërt. Je zelf bedachte beperkingen vallen weg.
Wacht maar tot de echte grote veranderingen komen. Dan besef je achteraf opeens dat je hebt wat je altijd al wou hebben, woont op de plek waar je altijd wou wonen, genoeg geld hebt, die ene leuke baan hebt, lieve mensen om je heen, kortom alles wat je maar kon wensen. Het leuke is dat je er dan ook achterkomt dat dat alles lang niet zo belangrijk is als je altijd dacht
.
gisteren gekocht, ff lezenquote:Op woensdag 19 juli 2006 11:26 schreef Lienekien het volgende:
Catcher in the Rye - J.D. Salinger
Die komt op mijn boeken wish-listquote:Op maandag 12 mei 2008 00:17 schreef Dalai_Lama het volgende:
Foucault's Pendulum van Umberto Eco. Hij is al een paar keer genoemd, maar het is m'n all-time favorite, dus noem ik hem gewoon nog een keer. Voor het eerst gelezen toen ik zestien was, daarna nog een keer of vijf en hij wordt alleen maar beter. Gigantische eye opener, zeker de eerste keer. Daarna is het gewoon genieten van de heerlijk schofterige arrogantie waarmee Eco (terecht) de grootste beperking van de mens bloot legt. Meesterwerkje!
ahahhaa ja te gek boekje, beetje kort maar wel leukquote:Op woensdag 30 april 2008 15:52 schreef Scaurus het volgende:
Animal Farm! Prachtig boek van George Orwell.
Geen idee of-ie al genoemd was, maar ik vond 'm ontzettend overgewaardeerd. Maar goed, ik heb dan ook een ietwat ouderwetsche visie op boeken: 't moet ergens beginnen, en 't moet ergens eindigen, en daar tussenin moet iets gebeuren. Eindeloze zwamboeken zijn aan mij niet zo besteed.quote:Op maandag 12 mei 2008 11:48 schreef Abbadon het volgende:
was 'Zen and the Art of Motorcycle Maintenance' van Robert M. Pirsig al genoemd?
Als verhaal is het inderdaad een buitengewoon matig boek, maar als filosofische verhandeling vond ik het zeker geen slecht boek...quote:Op donderdag 15 mei 2008 11:19 schreef gronk het volgende:
[..]
Geen idee of-ie al genoemd was, maar ik vond 'm ontzettend overgewaardeerd. Maar goed, ik heb dan ook een ietwat ouderwetsche visie op boeken: 't moet ergens beginnen, en 't moet ergens eindigen, en daar tussenin moet iets gebeuren. Eindeloze zwamboeken zijn aan mij niet zo besteed.
Ik heb het gelezen toen ik 15 was of zo, dus dan heeft alles meer invloed omdat je nog niet zoveel hebt meegekregen, maar dat boek heeft mij wel erg beinvloed, hoewel ik het helemaal niet zo'n goed boek vond. Maar er zaten een aantal passages in die concreet nog steeds het uitgangspunt zijn in hoe ik over bepaalde dingen denk.quote:Op maandag 12 mei 2008 11:48 schreef Abbadon het volgende:
was 'Zen and the Art of Motorcycle Maintenance' van Robert M. Pirsig al genoemd?
Tsja, ik vind ZatAoMM een typisch geval van 'if it works for you, fine'.quote:Op donderdag 15 mei 2008 13:21 schreef Abbadon het volgende:
Als verhaal is het inderdaad een buitengewoon matig boek, maar als filosofische verhandeling vond ik het zeker geen slecht boek...
kan ik me goed voorstellen...het leest verre van lekker weg...ware het niet dat ik in 'm de trein las en dan toch geen kant op kan, had ik 'm mogelijk niet eens uitgelezen...quote:Op donderdag 15 mei 2008 14:28 schreef gronk het volgende:
[..]
Tsja, ik vind ZatAoMM een typisch geval van 'if it works for you, fine'.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |