En dat heb jij uitgelezen?quote:
Ik heb hem ook gelezen, maar liever had ik er mijn gat mee afgekijft.quote:Op donderdag 20 juli 2006 14:19 schreef paradisac het volgende:
Dan heb je het boek toch niet goed genoeg gelezen.
--> Ik heb het boek erg goed gelezen. Voor een opdracht aan de unief, literatuurstudie...
Jij maakt er gewoon veel meer van dan het is![]()
Amen to that. Dat is echt een goed boek en een eye-opener. Briljant geschreven en een goed plot.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:51 schreef Claudia_x het volgende:
Oh, en ik vond The curious incident of the dog in the night time van Haddon erg bijzonder en goed geschreven. Het boek maakt duidelijk hoe de wereld er voor een autist uit moet zien.
quote:Op donderdag 20 juli 2006 17:03 schreef utvoske het volgende:
Aldous Huxley : Brave new World (beetje tegenhanger van 1984)
De Wereld van Sofie
Maar waarom probeer je de Koran niet, of de Bijbel?
Bas Haring roelt inderdaad, heb de ijzeren wil en kaas en de evolutietheorie gelezen.quote:Op woensdag 19 juli 2006 11:41 schreef Soempie het volgende:
[..]
Ja er is een film van. http://www.imdb.com/title/tt0084917/
Wist niet dat het een film naar een boek was
Verder moest ik ook een beetje denken aan 'de ijzeren wil' van Bas Haring. Leest erg makkelijk, maar zet wel aan tot nadenken. Erg leuk boek om te lezen vond ik, maar ik denk niet dat je zoiets bedoelt.
Ga ik ook bestellen dan. Ik heb er al iets meer over gelezen in het nawoord van 1984 en het leek me inderdaad wel interessant.quote:Op maandag 24 juli 2006 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Ken je Brave New World al? Die vond ik zelf nog een tikkeltje sterker, jogy.
Ah, goeie actie dus. Het leest heerlijk wegquote:Op maandag 24 juli 2006 08:19 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind de foundation-serie wel een soort 'must read' voor je algemene ontwikkeling hoorEr zijn zoveel plaatsen waar geciteerd wordt uit of verwezen wordt naar die boeken.
The fountainhead is inderdaad zo'n boek: als je dát gelezen hebt... dan ben je een ander mens. Of je het er nou mee eens bent of niet; of je nou geraakt wordt door haar (Rands') filosofie of niet; of je rechts bent of links, kunstenaar of zakenman of huismoeder - maakt niet uit, want dit boek is in één woord een ode aan de HARTSTOCHT.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:44 schreef Claudia_x het volgende:
Een boek die je wereld op z'n kop kan zetten is The fountainhead van Ayn Rand.
Even een vraagje, ik ben erin begonnen (zit nu ergens over de 100 blz) maar het is echt te vaag voor woorden.quote:Op woensdag 19 juli 2006 10:44 schreef Litpho het volgende:
De Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson en Michael Shea. Absoluut uniek.
Niet echt. De enige manier om er doorheen te komen is vermoedelijk een vlaag van inzicht waardoor de vaagheid min of meer op z'n plaats valt voordat je het lezen zat bent. Alhoewel er wel een paar stukken inzitten die echt de moeite zijn. De man die de bordjes voor het management ophangt, het "Immanentizing the Eschaton" (dit ga ik niet eens proberen te vertalenquote:Op donderdag 31 augustus 2006 00:14 schreef Kiteless het volgende:
[..]
Even een vraagje, ik ben erin begonnen (zit nu ergens over de 100 blz) maar het is echt te vaag voor woorden.
Blijft dat zo voorlopig of komt er een wending waarin het wat duidelijker wordt ?
Als ik dit zo lees, heb ik het gevoel dat ik dit boek moet lezen.quote:Op woensdag 30 augustus 2006 23:26 schreef Nadine26 het volgende:
Verhaal
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele buiquote:Op woensdag 30 augustus 2006 14:27 schreef jogy het volgende:
Ben nu bezig met 'Een ongewoon gesprek met God' en ik moet zeggen dat het een verrassend goed boek is. Of je nou wel of niet in god gelooft maakt niet zo veel uit eigenlijk, het schopt een hele hoop open deuren in maar sommige zijn zó overduidelijk dat je er eigenlijk niet maar over nadenkt dat het zo simpel zou kunnen zijn.
Ik ook niet, want ik krijg het fragment niet afgeluisterdquote:Op donderdag 31 augustus 2006 23:34 schreef jogy het volgende:
[..]
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele bui). En ik was Dit aan het luisteren. Moet je nu eens naar tijdframe 2:05:50 gaan. Gewoon even een stukje luisteren. Ik weet niet wat ik er van moet denken
.
http://3voor12.nl/artiesten/artiest/1680489 , de DJ setquote:Op vrijdag 1 september 2006 00:58 schreef Nadine26 het volgende:
[..]
Ik ook niet, want ik krijg het fragment niet afgeluisterd![]()
Thanks, had ik even nodigquote:[..]
Wacht maar tot je deel 3 leest van 'Een gesprek met God'..quote:Op donderdag 31 augustus 2006 23:34 schreef jogy het volgende:
[..]
Ok, dit is best apart te noemen. In dat boek staat op een gegeven moment 'Vraag me iets en luister, [text] Maar leg dat boek neer, nu!' ( iets in die strekking ). Naja zodoende. Ik vraag of iemand ( mijn opa ) gelukkig is ( onlangs gestorven en ik was in een emotionele bui). En ik was Dit aan het luisteren. Moet je nu eens naar tijdframe 2:05:50 gaan. Gewoon even een stukje luisteren. Ik weet niet wat ik er van moet denken
.
Ik was eigenlijk van plan om de rest van de boeken niet te kopen omdat die alleen maar kunnen tegenvallen, maar dat is geen goed idee dus?quote:Op maandag 4 september 2006 21:33 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Wacht maar tot je deel 3 leest van 'Een gesprek met God'..![]()
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?quote:Op maandag 4 september 2006 21:36 schreef jogy het volgende:
Ah fuckit. *Bol.com opzoekt*
Ze zijn allemaal mind-blowing en heerlijk om te lezen. Ik koop niet veel boeken maar deze drie heb ik direct in mijn boekenkast geplaatst. Ik heb er echt heel veel aan gehad omdat mijn gevoel dat er meer is, wat ik altijd heb gehad, eindelijk eens in woorden werd uitgedrukt. Zo exact zelfs dat ik het zelf niet beter had kunnen doen denk ikquote:Op maandag 4 september 2006 21:35 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik was eigenlijk van plan om de rest van de boeken niet te kopen omdat die alleen maar kunnen tegenvallen, maar dat is geen goed idee dus?
Het is te veel om samen te vattenquote:Op maandag 4 september 2006 21:39 schreef gronk het volgende:
[..]
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?
(heeft 't niet zo op cliffhangers die nooit worden ingelost....)
Isgoe, maar als het beter is dan deel 1 dan kan het niet fout gaanquote:Op maandag 4 september 2006 21:39 schreef gronk het volgende:
[..]
Post je nog wel even wat er dan precies in deel III staat?
(heeft 't niet zo op cliffhangers die nooit worden ingelost....)
Dat had ik dus ook met deel één. Het was op een rare manier heel herkenbaar en juist wat er stond. Het is gewoon vaag. en nogmaals, ookal is dit wat ik voel enkel zelfdeceptie dan nog boeit het niet want het boek verwacht helemaal niets van je, ik hoef niet opeens muggen ( in plaats van dat ik er muurversiering van maak) te vangen en vrij te laten tenzij ik daar de behoefte aan heb natuurlijk. Het is een steuntje in de rug en bevestiging van wat ik al een tijdje bijna niet durfde te denken maar wel 'wist'. Naja, tweede en derde boek zijn onderweg naar me. Ik ben benieuwd.quote:Op maandag 4 september 2006 21:42 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Ze zijn allemaal mind-blowing en heerlijk om te lezen. Ik koop niet veel boeken maar deze drie heb ik direct in mijn boekenkast geplaatst. Ik heb er echt heel veel aan gehad omdat mijn gevoel dat er meer is, wat ik altijd heb gehad, eindelijk eens in woorden werd uitgedrukt. Zo exact zelfs dat ik het zelf niet beter had kunnen doen denk ik.
Tip: Ontmoetingen met God is ook een erg mooi boek van Neale.
Dat gevoel herken ik wel heel erg ja. Het is een geweldig gevoel en je kan er ongelovelijk sereen en blij van wordenquote:Op maandag 4 september 2006 21:58 schreef jogy het volgende:
[..]
Dat had ik dus ook met deel één. Het was op een rare manier heel herkenbaar en juist wat er stond. Het is gewoon vaag. en nogmaals, ookal is dit wat ik voel enkel zelfdeceptie dan nog boeit het niet want het boek verwacht helemaal niets van je, ik hoef niet opeens muggen ( in plaats van dat ik er muurversiering van maak) te vangen en vrij te laten tenzij ik daar de behoefte aan heb natuurlijk. Het is een steuntje in de rug en bevestiging van wat ik al een tijdje bijna niet durfde te denken maar wel 'wist'.
Hoe snel lees je deel 1 door eigenlijk? Ik deed er namelijk raar genoeg heel lang over om deze boeken te lezen. Alsof ik de stof echt moest verwerken. Ik was ook echt moe na het lezen van een paar hoofdstukken.quote:Naja, tweede en derde boek zijn onderweg naar me. Ik ben benieuwd.
Same herequote:Op maandag 4 september 2006 22:29 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Dat gevoel herken ik wel heel erg ja. Het is een geweldig gevoel en je kan er ongelovelijk sereen en blij van worden. Ik moet zeggen dat het leuk is om te lezen dat dit boek bij een ander ook een dergelijke reactie teweeg brengt. Dan was ik toch niet de enige
.
[..]
Ik knalde er doorheen, denk dat het een week geduurd heeft ofzo en dan alleen thuis in mijn nest en op de bank. Ging best snel op zich.quote:Hoe snel lees je deel 1 door eigenlijk? Ik deed er namelijk raar genoeg heel lang over om deze boeken te lezen. Alsof ik de stof echt moest verwerken. Ik was ook echt moe na het lezen van een paar hoofdstukken.
Hrm. Persoonlijk vind ik 't een veel prettiger idee om het idee te hebben dat alle dingen die gebeuren willekeurig zijn, maar dat je daar zelf, door je eigen perceptie, alleen die dingen uitfiltert die je voor jou relevant acht (of waarbij je denkt dat die op jou betrekking hebben).quote:Op dinsdag 5 september 2006 01:46 schreef jogy het volgende:
Gewoon om het feit dat ik het gevoel had dat er echt iets/iemand iets aan het doen was om een boodschap over te brengen
Diegene die het allemaal gemaakt heeft gaf alleen antwoord op mijn vraag. Voor de rest bemoeit ie zich nergens mee hoor. Zo komt het uit het boek in ieder geval. Het zal hem jeuken wat je nou eigenlijk met je leven doet.quote:Op dinsdag 5 september 2006 11:37 schreef gronk het volgende:
[..]
Hrm. Persoonlijk vind ik 't een veel prettiger idee om het idee te hebben dat alle dingen die gebeuren willekeurig zijn, maar dat je daar zelf, door je eigen perceptie, alleen die dingen uitfiltert die je voor jou relevant acht (of waarbij je denkt dat die op jou betrekking hebben).
Op de een of andere manier staat het idee van een externe partij die via een of ander onduidelijk proces je leven beinvloedt me veel minder aan. En da's enerzijds omdat ik geen idee heb of die externe partij wel te vertrouwen is, anderzijds omdat ik niet weet of, en wat voor ongeschreven regels die partij er op na houdt waar je je aan moet houden.
Kortom, doe mij maar een dobbelende god.
Maar dat is juist de boodschap van dit boek: je doet het allemaal zelf. Je creëert je eigen leven. Er is geen externe partij. Als je er zoals bovenstaand over denkt zou je dit boek zeker interessant vinden denk ik.quote:Op dinsdag 5 september 2006 11:37 schreef gronk het volgende:
Op de een of andere manier staat het idee van een externe partij die via een of ander onduidelijk proces je leven beinvloedt me veel minder aan. En da's enerzijds omdat ik geen idee heb of die externe partij wel te vertrouwen is, anderzijds omdat ik niet weet of, en wat voor ongeschreven regels die partij er op na houdt waar je je aan moet houden.
Ah, dus 't neigt toch meer naar de eerste variant van wat ik zei? Interessant.quote:Op dinsdag 5 september 2006 20:13 schreef Geartsjuh het volgende:
[..]
Maar dat is juist de boodschap van dit boek: je doet het allemaal zelf. Je creëert je eigen leven. Er is geen externe partij. Als je er zoals bovenstaand over denkt zou je dit boek zeker interessant vinden denk ik.
Ook De Stad der Zienden van Saramago valt erg aan te radenquote:Op vrijdag 18 augustus 2006 18:04 schreef Patsy_Stone het volgende:
De stad der blinden van José Saramago
Een automobilist wordt plotseling blind. Zijn blindheid blijkt besmettelijk te zijn: iedereen die met hem in aanraking komt, wordt na verloop van tijd ook blind. De overheid vreest voor een epidemie en stopt alle blinden (en mensen die in de buurt van blinden geweest zijn) uit voorzorg in quarantaine. De geïnterneerde blinden worden streng bewaakt door het leger: een paar passen buiten de deur betekent een kogel door je hoofd. Door o.a. gebrek aan voedsel en sanitair wordt het al snel een anarchistische chaos in de blindeninrichting, wat ervoor zorgt dat de mensen hun vroegere normen en waarden vergeten.
Dit is een heel interessant boek: de manier waarop de mensen handelen en de helse toestand die er ontstaat is fascinerend. Na het lezen bleef ik maar denken "Hoe zou dit verlopen als het echt zou gebeuren en hoe zou ik me gedragen?" Lezen!
ben ik nu toevallig aan het lezen. pffff, wat een boek zeg! is af en toe bijna geen touw aan vast te knopen. er zijn een stuk of 20 personages die gevolgd worden en het verhaal wordt meestal niet chronologisch verteld. het is een wonder dat ik het leuk vindt eigenlijkquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:44 schreef Litpho het volgende:
De Illuminatus! Trilogy van Robert Anton Wilson en Michael Shea. Absoluut uniek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |