FOK!forum / Lifestyle / Het Roaccutane topic #15
octopussydinsdag 27 juni 2006 @ 21:05
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14




[ Bericht 3% gewijzigd door octopussy op 27-06-2006 21:12:12 ]
2L0w4Zer0dinsdag 27 juni 2006 @ 21:29
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 19:51 schreef Pupil het volgende:
Ja hallo, jullie praten toch altijd over Roaccutane hoe moet ik dan weten of het de originele versie is of een namaak?!! Ik wist trouwens niet eens dat er verschillende soorten zijn!!!
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 20:56 schreef octopussy het volgende:
yep, ik heb het zelfs met mijn dermatoloog over roaccutane. Het is een beetje gemeengoed geworden denk ik, men weet over het algemeen wel welk medicijn je bedoeld.
Roche is de originele producent van isotretinoine. De "Ro" in Roaccutane staat voor Roche.

http://www.roche.com
qlteldinsdag 27 juni 2006 @ 21:55
Ik kreeg indertijd (5 jaar geleden ofzo) wel de originele. Ik heb er zelfs ergens nog een doosje van liggen.
A_J_dinsdag 27 juni 2006 @ 23:59
Ik had precies dezelfde vraag als jou Pupil. Ik ben zelf voor de zekerheid na zo'n 1,5 overgestapt van Isotretinoine naar Roche Roaccutane. Hierbij paste ik even het bericht wat ik een maand geleden in Roa deel 14 had geplaatst, wellicht geeft het je een antwoord.

_ _ _ _ _

Deze week was ik bij mijn derma, waar ik vertelde dat ik geen Roaccutane kreeg maar Isotretinoine. Hij vertelde dat hij eigenlijk wel Roa had voorgeschreven, maar dat apothekers vaak een goedkoper middel voorschrijven omdat dat door verzekeraars min of meer wordt verplicht. Alleen als er een (R) rechtsboven het woord Roaccutane wordt gezet, is de apotheker verplicht om dit merk ook daadwerkelijk voor te schrijven, en niet een middel met min of meer dezelfde werkzame stoffen. Bij de apotheker heb ik dit nagevraagd. Aanvankelijk had de mevrouw die mij hielp geen antwoord op mijn vraag, dus ik werd door de apotheekmanager in een bespreekkamer gevraagd. Hier vertelde hij me dat de producten in principe wel binnen een bepaalde foutmarge werden geproduceerd, maar toch niet hetzelfde waren als het origineel (qua vulstof, partikelgrootte, etc.). Hij vond dat dermatologen eigenlijk maar een beperkte kennis hebben op het gebied van medicatie, en vooral gekeken moest worden naar resultaat en daarnaast veiligheid. En daarin bleek weinig verschil te zitten, volgens hem. Dus was het niet een slecht idee om mensen een middel voor te schrijven wat meer dan de helft goedkoper is, en hetzelfde resultaat oplevert.

Ik heb via mijn universiteit de mogelijkheid om wat in wetenschappelijke artikeltjes te neuzen en ben eens gaan zoeken op dit onderwerp. Onderstaand abstract wil ik de nieuwsgierige ROA gebruiker niet onthouden:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uit:
Current Medical Research and Opinion
Volume 22, Issue 3, March 2006, Pages 603-615

Pharmaceutical quality of generic isotretinoin products, compared with Roaccutane

Taylor, P.W.a c , Keenan, M.H.J.b

a School of Pharmacy, University of London, London, United Kingdom
b Micron Research Limited, Ely, Cambridgeshire, United Kingdom
c School of Pharmacy, University of London, 29/39 Brunswick Square, London WC1N 1AX, United Kingdom


Abstract

Background: Isotretinoin is the drug of choice for the management of severe recalcitrant nodular acne. Several generic products are available. However, their pharmaceutical quality, in particular particle size distribution, which may affect safety and efficacy is unknown. Hence, prescribing of some generic products may be problematic. Objectives: To assess the pharmaceutical quality of 14 generic isotretinoin products compared with Roaccutane (F. Hoffmann-La Roche Ltd). Research design and methods: Tests were performed according to Roche standard procedures, European and US pharmacopoeia specifications. Tests included isotretinoin content, identity and amount of impurities and degradation products, effect of accelerated shelf-life studies on stability, particle size distribution and composition of non-active ingredients. Results: The 14 isotretinoin products differed by 30-fold in median particle size and showed variation in their non-active ingredients. The average isotretinoin content of Acnotin and Acne-Tretin fell outside the 95-105% Roche specifications. Following accelerated shelf-life tests, only four products retained isotretinoin content within Roche specifications, whilst Acne-Tretin (the only powder formulation) lost 72.5% isotretinoin content. Two generic products exceeded the ± 2% specification (Ph.Eur.) and a further three exceeded the ± 1% (USP) for tretinoin content, eight exceeded the 2.54% specification for total impurities and six contained ≥ 5 unknown impurities. Isotretinoin-5.6-epoxide content exceeded the 1.04% specification in five generic products. Conclusions: Thirteen generic products failed to match Roaccutane in one or more tests and 11 failed in three or more tests. It cannot be assumed that all generic isotretinoin products are as therapeutically effective or safe as Roaccutane. © 2006 Librapharm Limited.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Het lijkt er dus op dat Roaccutane van la Roche wel het meest betrouwbare product is. Toch moet je je bij dit soort onderzoeken altijd afvragen of Librapharm Limited wel compleet onafhankelijk is en op geen enkele manier banden heeft met la Roche.

_ _ _ _ _
Jeronimoswoensdag 28 juni 2006 @ 09:06
Ik gebruik de originele Roaccutane van Roche
Laura 2000woensdag 28 juni 2006 @ 09:52
Ik gebruik Isotretinoïne.... Pukkels zijn weg.. Alleen ik kan met m'n handen niet van 'onderhuidse bobbeltjes' afblijven waardoor ik nu weer rode wondjes op m'n wang en kin heb... Terwijl ik, als ik er gewoon vanaf zou blijven, nu een egaal huidje zou hebben.

Nog één week!! Dan mag ik stoppen...
Gelderlandwoensdag 28 juni 2006 @ 10:23
Zitten hier ook mensen die een 2e kuur aan 't doen zijn of hebben gehad ?

Zo ja, wat zijn je ervaringen ermee, en waarom ben je 2e kuur gaan doen? Is 't nu wél weg? Ben benieuwd naar ullie verhalen OVerweeg zelf ook om een 2e kuur te doen na de zomervakantie (als ze zon weg is)
poohywoensdag 28 juni 2006 @ 11:12
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
Gelderlandwoensdag 28 juni 2006 @ 11:21
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:12 schreef poohy het volgende:
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
dit soort (serieuze) vragen toch met je huidarts moet overleggen. Zelf zou ik minstens een half jaar wachten met kids als je dit hebt gebruikt, maargoed, dat is mijn gevoel gewoon .
poohywoensdag 28 juni 2006 @ 11:22
Inderdaad, dat zal ik maandag eens even doen. Maar ik ben bang dat hij het volgens de 'regeltjes' doet. Dus als het vaststaat dat het na een maand uit je lichaam is dat het volgens hem ook het geval is.

Gevoelsmatig wacht ik liever eerst ook een half jaar
Gelderlandwoensdag 28 juni 2006 @ 11:25
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:22 schreef poohy het volgende:
Inderdaad, dat zal ik maandag eens even doen. Maar ik ben bang dat hij het volgens de 'regeltjes' doet. Dus als het vaststaat dat het na een maand uit je lichaam is dat het volgens hem ook het geval is.

Gevoelsmatig wacht ik liever eerst ook een half jaar
idd, en ik zou in deze situatie tóch je gevoel volgen. Want stél dat je kind iets krijgt, wat dan een kleine kans is dat 't door ROA komt, zal je het jezelf nooit vergeven.... . Wacht je een half jaar of een jaar dan moet het goed zijn (volgens de regeltjes én volgens je gevoel) en kan je jezelf iig niet veel kwalijk nemen, mócht 't misgaan...
mwuhahawoensdag 28 juni 2006 @ 11:29
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 21:29 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Roche is de originele producent van isotretinoine. De "Ro" in Roaccutane staat voor Roche.

http://www.roche.com
Accutane is ook van Roche.
Jeronimoswoensdag 28 juni 2006 @ 12:23
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:12 schreef poohy het volgende:
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
Sterker nog. Ik was een tijdje geleden bij de apotheek en daar raadde ze mij aan om een half jaar na de kuur pas te beginnen aan kinderen. Ik als man dus. Ikke van ????SLIK???? Zij zei dit om safe te spelen. Ze begon toen over Maurice de Hond. Deze heeft ook een kuur Roaccutane gehad en heeft een mismaakt kindje wat ondertussen overleden is gekregen. Echter na wat zoeken op internet blijkt dat het niet zeker is dat het hiervan kwam, maar toch!! Dus ben gewaarschuwd en neem liever ruim de tijd.
octopussywoensdag 28 juni 2006 @ 12:46
ik zou denk ik ook een halfjaar wachten met zwanger worden. Hoewel ik het idee heb dat de roa waarschijnlijk binnen 2 weken al uit je bloed is. Meestal nemen ze voor dat soort dingen een hele ruime marge.
In mijn folder (die wel van Roche is!) staat:

-Na het beeindigen van de behandeling met Roaccutane moet u nog 1 maand doorgaan met het gebruik van 1 en bij voorkeur 2 verschillende, effectieve vormen van anticonceptie (geboorteregeling). Het kost immers wat tijd voordat alle Roaccutane uw lichaam heeft verlaten.

-Vijf weken nadat u bent gestopt met de Roaccutane behandeling, moet u een bezoek brengen aan uw arts voor een laatste zwangerschapstest. Nogmaals, het kost immers wat tijd voordat alle Roaccutane uw lichaam heeft verlaten.

bij Belangrijke informatie voor MANNELIJKE patienten staat:

Uit onderzoek is gebleken dat de behandeling met Roaccutane niet van invloed is op de aanmaak en de kwaliteit van sperma. U hoeft niet bang te zijn dat de behandeling met Roaccutane uw vermogen om gezonde kinderen te verwekken, zal aantasten.
wackiejackywoensdag 28 juni 2006 @ 15:00
Pff heb me scheef gezocht naar dit topic zeg Kon deel 15 nergens vinden.

Maar goed, toch gelukt

Ik kom even binnenvallen om te zeggend at mijn huid, sinds ik gestopt ben met de ROA, echt met sprongen vooruit gaat. Te bizar gewoon, heb de hele periode dat ik 't spul gebruikte pukkels gehad en nu is m'n huid helemaal glad.

Wil dus ook tegen iedereen zeggen: HOU VOL!

Ik had de hoop al opgegeven maar ben nu ene half jaar verder en het is echt een wereld van verschil. Voel me ook veel minder duizelig nu ik ermee klaar ben, beter in mn vel, woeiiiii!
Jeronimoswoensdag 28 juni 2006 @ 16:18
@octopussy

In mijn bijsluiter staat (Roaccutane van Roche)

Er zijn geen aanwijzingen die er op wijzen dat de vruchtbaarheid van mannelijke patienten en het vermogen om kinderen te verwekken, beinvloed zou kunnen worden door het gebruik van Roaccutane.

Dit is toch net wat subtieler zoals jij het zegt --> Er zijn geen aanwijzingen voor, oftewel het zou best eens zo kunnen zijn, alleen nog niet aangetoond. Ook de apotheek begon er bij mij over van pas op. Dus ik neem het zekere voor het onzekere en zal geen kindjes maken het 1ste half jaar...wel oefenen natuurlijk...heel veel oefenen
octopussywoensdag 28 juni 2006 @ 17:07
wel raar dat ze dat in de bijsluiter dan anders neerzetten. Mijn informatiebrochure is geloof ik in 2004 gemaakt, misschien dat de bijsluiter niet meer is veranderd daarna?

Eigenlijk zouden we het even moeten vragen aan Roche..
thewishmasterwoensdag 28 juni 2006 @ 17:13
Ik slik nu bijna 6 maanden ROA en de laatste paar maanden heb ik de dag na het scheren last van allerlei kleine witte puistjes, vooral rondom mijn mond. Een dag daarna zijn ze meestal wel weer redelijk weggetrokken, maar door dit hele gedoe scheer ik me nog maar 1x per week en zo'n onverzorgde baard is ook weer geen gezicht. Mijn vraag is: hebben anderen hier ook last van en is dit eventueel te voorkomen?
Pupilwoensdag 28 juni 2006 @ 18:38
Hey Roa gebruikers!!!

Dit is mijn 2e dag dat ik Roaccutane gebruik. Ben gisteren dus nog even 20 min onder de zonnebank geweest waar net nieuwe lampen inzaten. Na de tijd heb ik mijn eerste portie (40MG) genomen. Ben nu dus al aardig bruin (anders krijg je van het gezeik van "waarom ben je zo wit" geen zin in en met een zonnebankje gaat het sneller) Nu zat ik net in de zon en bedacht me om morgen nog een keer 20 minuten onder de zonnebank te gaan en daarna niet meer omdat waarschijnlijk niet kan met Roa. Zou dit nog een keer kunnen of niet? Ben net uit de zon en mijn huid is wel roder dan normaal (kan me dit ook inbeelden natuurlijk) zou het verstandig zijn om nog een keer 20 minuten er onder tegaan?! Want onder een zonnebank voel je niet zo snel dat je verbrand. Ben nog nooit onder een zonnebank geweest en dit is dus een beetje "noodzaak". Heb wel een een makkelijke huid en ben snel bruin. Ik weet namelijk niet hoesnel de Roa hier effect op heeft?
Laura 2000woensdag 28 juni 2006 @ 20:21
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
2L0w4Zer0woensdag 28 juni 2006 @ 20:28
Het is veel beter om een week lang elke dag 2 biertjes te drinken, dan dat je op 1 dag gelijk 14 biertjes wegzuipt.
Gelderlandwoensdag 28 juni 2006 @ 20:36
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:21 schreef Laura 2000 het volgende:
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
Drinken mag in principe gewoon hoor. En van 3-4 glaasjes wijn of glazen bier (2 avonden lang) krijg je heus geen levercirrose o.i.d Tuurlijk, je moet opassen omdat je lever al 'druk bezet' is met het verwerken v/h medicijn.

Verder denk ik dat het idd beter is om iedere avond een glas of 3-4 te drinken dan ineens 10. Want bij die 10 wordt je lever ineens heel erg belast..... ipv datie elke dag maar ' iets' belast wordt! Ik zou dus kiezen voor de optie, wat meer dagen wat minder
A_J_donderdag 29 juni 2006 @ 08:28
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:21 schreef Laura 2000 het volgende:
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
Hoi Laura,

Ik zou ZEKER naar de wijze raad van je vader luisteren . 3 alcoholische consumpties is geen probleem, maar inderdaad een grote hoeveelheid in 1 keer is een stuk minder gezond (overigens heb je volgens mij sowieso niet zomaar zo'n cirrose te pakken).

Veel plezier, was ook wel graag naar Werchter gegaan! Peppers!!!
A_J_zaterdag 1 juli 2006 @ 11:09
Geniet van deze mooie HETE dagen en pas op met je velletje!!
Pupilzaterdag 1 juli 2006 @ 12:09
Hey,

Ben nu vanaf dinsdag bezig maar voel nog niks.. Kan ik dan morgen wel gewoon naar het strand gaan met een factor 20 ofzo? Of moet ik al 50++ smeren??
Gelderlandzaterdag 1 juli 2006 @ 12:13
zijn hier nou ook ROA gebruikers die voor de 2e keer een kuur hebben gedaan Of allemaal voor de 1e keer
Doagerezaterdag 1 juli 2006 @ 12:14
Ik laat is wat van mij horen..

Heb ongeveer 5 maandjes Roaccutane geslikt, in 2004. En ik ben nog steeds puist-loos.
StudentjeRandstadzaterdag 1 juli 2006 @ 21:00
Ligt er een beetje aan wat voor huid je hebt en of je al een beetje bruin bent. Ikzelf verbrand niet zo snel en was al redelijk bruin toen ik vorige week aan de kuur begon. Ik ben nu zo'n twee weken bezig en ik kom ook gewoon in de zon. Al doe ik dat niet tussen 12:00 en 15:00, dat moet je echt niet doen! Kun je hele lelijke vlekken van krijgen die niet meer weggaan! Doe alles een beetje met mate, als je je insmeert met goede zonnebrand (ik heb er zelf een van factor 20 van Roc) kan er weinig gebeuren.
Qua bijwerkingen valt alles tot nu toe reuze mee. Alleen kreeg ik toen ik ongeveer anderhalve week bezig was erg droge lippen dus daar smeer ik nu wat rommel op. Ik krijg af en toe nog wel een puistje maar die gaan sneller weg dan anders. En natuurlijk kun je na twee weken nog niet zeggen of de kuur werkt, maar in ieder geval zie ik heel langzaam al wel resultaat!
Oom_Govertzondag 2 juli 2006 @ 16:11
Ik was deze week bij mn derma voor de maandelijkse check-up. Zij gaf aan dat het juist erg belangrijk is om 'the real thing' roaccutane te gebruiken. Vraag me niet waarom, maar dat liet ze vallen in het gesprek...(ze kwam erop omdat ze bijna was vergeten het 'erretje' te tekenen op het recept)

Update!

Ik ben nu 10 weken bezig, mn huid is een stuk rustiger, het aantal onstekingen (vooral op mn rug) neemt af. Goed nieuws dus! Moet nog wel wat gebeuren wil het helemaal over zijn, maar daar heb ik nog alle tijd voor...nog ruim 4 maanden te gaan!
Bijwerkingen bljiven redelijk irritant, maar ook constant. Zeer droge neus en lippen en best wel moe op zn tijd. Ik heb het er zeker voor over! Over een maandje, na mn vakantie gaat de dosis omhoog van 40 naar 50mg.

Succes allemaal!
Pupilzondag 2 juli 2006 @ 18:49
@ StudentjeRandstad,

Ben vandaag dus naar het strand geweest en heb nergens last van gehad.. Heb me in de periode van 12:00 tot 15:00 1 keer ingesmeerd met factor 50++. Ben nu gewoon normaal bruin zoals normaal. Heb me alleen wel ingesmeerd met aftersun wat ik normaal dus niet doet.

Heb alleen wel veel kleine puistjes naast mijn slaap richting de haargrens. Echt kut want op die kant slaap ik ook altijd en heb het idee dat het meer schuurt, en dus verergert. Kan nu ook door de Roaccutane komen mischien. Voel er alleen nog niks van. Alleen dat ik wat meer drogelippen heb.

Ben nu 6 dagen bezig

@ Oom Govert.

Waar tekent de dermatoloog dat R'etje dan?
A_J_zondag 2 juli 2006 @ 20:41
Rechtsboven het woord 'Roaccutane', zoals (R) --> Registred (trademark).
Pupilzondag 2 juli 2006 @ 21:22
Thnx Aj,

Moet het gewoon als R er bijgeschreven worden of omcirkeld oid?
Oom_Govertmaandag 3 juli 2006 @ 10:33
Je krijgt alleen het aller-aller beste als je er een bloempje omheen tekent.
Pupilmaandag 3 juli 2006 @ 11:58
Als dat er de volgende keer niet bijstaat teken ik die er zelf wel bij
rimisivemaandag 3 juli 2006 @ 20:51
moet van mijn derma beginnen met 50 mg nu is hij zelf met vakantie mag ik dit in eens innemen of moet ik het verdelenover de dag.anders wacht ik tot hij terug is van vakantie wie kan mij helpen.hiervoor had ik 40 mg twee tabletten van 20 in een keer.
octopussymaandag 3 juli 2006 @ 22:55
kan gewoon in 1 keer.
rimisivemaandag 3 juli 2006 @ 22:58
heb ergens gelezen dat je het in meerdere keren moet nemen verdeeld over de dag,moet me anders wel flink vergissen
2L0w4Zer0maandag 3 juli 2006 @ 22:59
Zal het nou echt zoveel uitmaken? Waarom heb je het niet gelijk aan je dermatoloog gevraagd?
rimisivemaandag 3 juli 2006 @ 23:03
BEN MET 40 MG BEZIG HIJ ZIJ TEGEN ME DAT IK VAN DE AFGELOPEN MAAND DE 10 MG DIE IK OVER HAD ERBIJ MOEST NEMEN EN IK DUS OP 50 MG ZOU ZITTEN ,MAAR NOU IS DIE GOEDE MAN MET VAKANTIE EN KAN HEM DUS NIET VRAGEN OF HET IN EEN KEER OF IN MEERDERE KEREN MOET,VANDAAR MIJN VRAAG
2L0w4Zer0maandag 3 juli 2006 @ 23:06
quote:
Op maandag 3 juli 2006 23:03 schreef rimisive het volgende:
BEN MET 40 MG BEZIG HIJ ZIJ TEGEN ME DAT IK VAN DE AFGELOPEN MAAND DE 10 MG DIE IK OVER HAD ERBIJ MOEST NEMEN EN IK DUS OP 50 MG ZOU ZITTEN ,MAAR NOU IS DIE GOEDE MAN MET VAKANTIE EN KAN HEM DUS NIET VRAGEN OF HET IN EEN KEER OF IN MEERDERE KEREN MOET,VANDAAR MIJN VRAAG
JE HOEFT NIET ZO TE SCHREEUWEN!

ff capslock uitzetten.
2L0w4Zer0maandag 3 juli 2006 @ 23:07
Je had het ook meteen kunnen vragen toen hij zei dat je die 10 mg erbij moest nemen
rimisivemaandag 3 juli 2006 @ 23:08
dan ken je mijn dermatoloog niet die kan nog geen 5 minuten de mond op elkaar houden er is geen woord tussen te krijgen
2L0w4Zer0maandag 3 juli 2006 @ 23:09
quote:
Op maandag 3 juli 2006 23:08 schreef rimisive het volgende:
dan ken je mijn dermatoloog niet die kan nog geen 5 minuten de mond op elkaar houden er is geen woord tussen te krijgen
Als je eerst die 40 mg al in 1 keer nam, dan kan je er vanuit gaan dat je die 50 mg ook in 1 keer moet nemen.
rimisivemaandag 3 juli 2006 @ 23:11
ik zou het proberen bednkt
octopussymaandag 3 juli 2006 @ 23:17
Lijkt me ook zeer vervelend om 3 keer per dag aan je pilletjes te moeten denken. Ik vergeet soms al die ene keer

Ik heb vandaag trouwens een uurtje in de zon gelegen en toen ik even in de spiegel keek was mijn hals en decollete helemaal roodgevlekt. Dus ik dacht dat ik (ondanks de factor 30) verbrand was, maar gelukkig is het rode helemaal weggetrokken. Valt me weer alles mee, gezien die achterlijke tropenzon de laatste paar dagen
A_J_dinsdag 4 juli 2006 @ 01:15
Mijn derma (en apotheker) zeggen allebei dat het erg belangrijk is om de doses te verspreiden over de dag. Ten eerste omdat je dan een meer constante werking hebt (nadat je het in hebt genomen piekt de hoeveelheid werkzame stof + werking gedurende een paar uur, waarna het weer afneemt), ten tweede omdat de belasting op je lever veel minder acuut is, ook beter verdeeld. Ik sta er eigenlijk van te kijken dat mensen gewoon 50 of 60 mg in 1 keer naar binnen werken.
octopussydinsdag 4 juli 2006 @ 01:41
de constante werking is niet zo belangrijk lijkt me. Ik denk dat aangezien de roa wel een tijdje in je bloed blijft, de werking echt niet minder wordt als je je inname maar 1 keer per dag doet.

In de brochure van Roche staat dit erover:
Roaccutane wordt gewoonlijk 1 of 2 keer per dag ingemomen. Dit moet tijdens een maaltijd gebeuren. Het is echter mogelijk dat uw arts u een ander advies heeft gegeven en u dient het advies van uw arts op te volgen.

Op mijn doosje staat trouwens wel 3 x daags een tablet innemen.
poohydinsdag 4 juli 2006 @ 09:36
Gister naar de dermatoloog geweest en ik heb eindelijk een dubbele dosering gekregen
Nu heb ik 40 mg ipv 20 en ik heb er nu alle vertouwen in dat het goed gaat komen

De derma ook, hij zei dat hij me niet meer zou zien. Weet zeker dat hij gelijk heeft, want over twee maanden zit ik al lang en breed weer in Nederland
iris89dinsdag 4 juli 2006 @ 15:12
Volgens mijn dermatoloog moest je de pillen bij een vetrijke maaltijd eten(dus vaak avondeten) want dan werd het, het beste opgenomen in je lichaam.
Ik heb gisteren mijn laatste pilletjes gehad ben erg tevreden met het resultaat. Ik heb de laatste week helemaal geen puistje meet gezien nu hoop ik alleen dat de rode vlekjes en littekens een beetje wegtrekken. . Ik heb n 4 maand gebruikt en ik hoop dat het wegblijft
Doageredinsdag 4 juli 2006 @ 15:21
Even een foto van hoe het eruit ziet

Gelderlanddinsdag 4 juli 2006 @ 16:23
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 15:21 schreef Doagere het volgende:
Even een foto van hoe het eruit ziet

[afbeelding]
jij was/bent toch een kerel ? wie was die gast die hier een jaar geleden dan die héél fucking irritant dit forum volspamde? Die had ook zon zelfde naam.. Postte ook altijd foto's ensow, maar was toch écht een kerel... of ben je omgebouwd
Remcoodinsdag 4 juli 2006 @ 16:23
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 15:21 schreef Doagere het volgende:
Even een foto van hoe het eruit ziet

[afbeelding]
dat ziet er nog gladjes uit

Ikzelf slik nu 2 maanden 80 mg (40 in de ochtend en 40 in de avond). Na 2 weken had ik al resultaat. Ze zijn allemaal zo goed als weg en heb er ongeveer 5 kleine/middelgrote puistjes bijgekregen op m'n gezicht in die 2 maanden. Klachten (zoals iedereen zo ongeveer): droge lippen, beetje droge huid rond de mond, af en toe droge ogen en binnenin m'n neus is het aardig droog/bloederig. Wat nu alleen begint op te vallen zijn de littekens. Niet van die hele diepe ofzo, maar toch aardig wat kleintjes.
roooosjedinsdag 4 juli 2006 @ 18:22
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 16:23 schreef Gelderland het volgende:

[..]

jij was/bent toch een kerel ? wie was die gast die hier een jaar geleden dan die héél fucking irritant dit forum volspamde? Die had ook zon zelfde naam.. Postte ook altijd foto's ensow, maar was toch écht een kerel... of ben je omgebouwd
Same person
Gelderlanddinsdag 4 juli 2006 @ 19:01
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 18:22 schreef roooosje het volgende:

[..]

Same person


ok dan
Doageredinsdag 4 juli 2006 @ 20:35
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 19:01 schreef Gelderland het volgende:

[..]



ok dan
Whaha ROFL!!!1
wackiejackydinsdag 4 juli 2006 @ 21:53
Hier gaat het ook nog steeds goed. Had wel een dikke puist op mn neus maar die was ook zo were weg.

verder zijn mn lippen alweer helemaal hersteld, voel ik me veel energieker en beginnen ook de rode vlekjes langzaam weg te trekken. En mn huid verbrandt niet sneller in de zon ofzo.

Ik denk dus niet dat een tweede kuur nog nodig is, abnormaal hoeveel 't verbeterd is sinds ik klaar ben met de ROA.
Laura 2000dinsdag 4 juli 2006 @ 23:41
Doagere, jouw huid ziet er echt goed uit!

Werchter was super!! Uiteindelijk viel het met de alcoholconsumptie wel mee, één avond goed dronken geweest en de rest van de dagen nuchter geweest (komt mede doordat ik bier vies vind).

Ander nieuws:

ik ben vanmorgen voor het laatst bij de dermatoloog geweest!!
Ik mag stoppen! 5 maanden Roa geslikt. 60 MG per dag. De laatste week 0 pukkels gehad. M'n huid is zo mooi!!!

nadat je gestopt bent is dit de tijd die je nog moet wachten met bepaalde dingen:

-> Alcohol: 1 week na stoppen (volgens derma richtlijn, eerder weer gaan drinken kan best).
-> Zon: afhankelijk van je huid. Volgens haar kon ik in mijn vakantie over 3 week al met een veel minder hoge factor zonnebrand af. Beetje zelf aanvoelen dus. Maar volgens haar herstelt je huid vrij snel, en hoefde ik me geen zorgen te maken over het meeslepen van liters factor 50. Oh en bruin zou ik ook wel worden.
-> Multivitamine: nog even een paar weken mee wachten)

De rode vlekjes gaan sneller weg als je gestopt bent.

Ik mag zelf weten of ik nu direct stop, of dat ik het doosje wat ik heb nog leeg maak. Ik heb nog voor ongeveer 5 dagen. Nu twijfel ik weeeeer Zal ik nu meteen stoppen, of die 5 dagen nog doorslikken... doorslikken betekent dat ik misschin een 'iets' grotere kans heb dat het wegblijft... ( mar wat is 5 extra dagen op 5 maand... ) maar ook dat mijn huid nog gevoeliger zal zijn wanneer ik op vakantie ben straks...

Nu stoppen kan wel... maar ik ben bang dat het terug komt en t voelt niet 'af' als ik niet alle pillen heb genomen ofzo...

Help...?
2L0w4Zer0dinsdag 4 juli 2006 @ 23:43
@Laura 2000

Gewoon het doosje leegmaken!
ThaGuitarmaistrodinsdag 4 juli 2006 @ 23:48
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 18:22 schreef roooosje het volgende:

[..]

Same person
Oh nee he...

Is dat de Doagere die zo om Roa liep te zeuren bij de dokter en het uiteindelijk kreeg? Diegene die 100 foto's per dag poste van zn gezicht?? Een normaal jongensgezicht, uiteindelijk zonder puisten.
Vervolgens een topic startte over transseksualiteit?

En moet je nu kijken. Sommige mensen moeten echt tegen zichzelf beschermd worden
2L0w4Zer0dinsdag 4 juli 2006 @ 23:49
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:48 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:

[..]

Oh nee he...

Is dat de Doagere die zo om Roa liep te zeuren bij de dokter en het uiteindelijk kreeg? Diegene die 100 foto's per dag poste van zn gezicht?? Een normaal jongensgezicht, uiteindelijk zonder puisten.
Vervolgens een topic startte over transseksualiteit?

En moet je nu kijken. Sommige mensen moeten echt tegen zichzelf beschermd worden
linkjes?
ThaGuitarmaistrodinsdag 4 juli 2006 @ 23:55
Kan ik niet meer vinden...
2L0w4Zer0dinsdag 4 juli 2006 @ 23:56
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:55 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Kan ik niet meer vinden...
ik ook niet, nou ja pech gehad....
Gelderlandwoensdag 5 juli 2006 @ 00:00
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:48 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:

[..]

Oh nee he...

Is dat de Doagere die zo om Roa liep te zeuren bij de dokter en het uiteindelijk kreeg? Diegene die 100 foto's per dag poste van zn gezicht?? Een normaal jongensgezicht, uiteindelijk zonder puisten.
Vervolgens een topic startte over transseksualiteit?

En moet je nu kijken. Sommige mensen moeten echt tegen zichzelf beschermd worden
ja, dat is hém dus ja

nu weer OT over ROA
Doagerewoensdag 5 juli 2006 @ 00:05
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:48 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:

[..]

Oh nee he...

Is dat de Doagere die zo om Roa liep te zeuren bij de dokter en het uiteindelijk kreeg? Diegene die 100 foto's per dag poste van zn gezicht?? Een normaal jongensgezicht, uiteindelijk zonder puisten.
Vervolgens een topic startte over transseksualiteit?

En moet je nu kijken. Sommige mensen moeten echt tegen zichzelf beschermd worden
Je bent dé persoon die het dus helemaal niet snapt.

Maargoed, ik heb een lekker glad huidje.
octopussywoensdag 5 juli 2006 @ 00:23
djees ik heb wat gemist geloof ik. Doagere wil je uitleggen waar ze het over hebben?

Je gezicht ziet er op de foto trouwens heel zuiver uit, feli daarmee.
Doagerewoensdag 5 juli 2006 @ 11:56
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 00:23 schreef octopussy het volgende:
djees ik heb wat gemist geloof ik. Doagere wil je uitleggen waar ze het over hebben?

Je gezicht ziet er op de foto trouwens heel zuiver uit, feli daarmee.
Ja dat wil ik wel. Ik was 'vroeger' een nogal depri, ongelukkige jongen die overal buiten viel. Die helemaal niks klaar speelde, niet in de supermarkt en ook niet met ze'n vriendin.



Nu ben een een hele (volgens iedereen) spontane leuke knappe meid. Waarmee het alleen maar beter gaat.



octopussywoensdag 5 juli 2006 @ 13:28
dank je voor de uitleg. Je bent inderdaad best een knappe meid
Doagerewoensdag 5 juli 2006 @ 13:34
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 13:28 schreef octopussy het volgende:
dank je voor de uitleg. Je bent inderdaad best een knappe meid
Thx.
Mylenewoensdag 5 juli 2006 @ 13:42
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 13:28 schreef octopussy het volgende:
Je bent inderdaad best een knappe meid
Helemaal mee eens.
poohydonderdag 6 juli 2006 @ 08:02
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 13:28 schreef octopussy het volgende:
dank je voor de uitleg. Je bent inderdaad best een knappe meid
Ook mee eens en ik ben jaloers op je huid
Gelderlanddonderdag 6 juli 2006 @ 10:50
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 08:02 schreef poohy het volgende:

[..]

Ook mee eens en ik ben jaloers op je huid
Het laatste wat ik er over wil zeggen; de huid van die Doagaree was altijd al (vrij) goed hoor. Ik vind het jammer dat ik geen foto's meer kan vinden van een jaar terug (voordatie Roa ging gebruiken) maar toen was zijn huid eigen ook al vrij glad en best aardig mooi, vergeleken met de meeste die ROA gebruiken. Hij heeft nooit échte acne gehad en dat was ook een punt waar ik (en vele andere) zich aan irriteerde. Hij was maar aan het jammeren om zijn huid (dat 't zo slecht was) terwijl hij maar verdomme een paar puisjes had . Andere hier liepen met een gezicht vol acne, en hij maakte zich dáár druk om --> foto's posten en maar roepen 'kijk eens wat slecht'. terwijl andere hier daar super de super blij mee zouden zijn, en er al 10x voor hadden getekend . Tuurlijk heeftie nu een mooie huid, maar 't is niet zo slecht geweest als sommige dingen. Dus wat dat betreft

en nu weer ONTOPICCCC
anneloekedonderdag 6 juli 2006 @ 21:00

Ik kom net van mijn dermatologe...
ben begonnen op 16/02/2006 en heb een lange periode 60mg genomen ipv 40mg, in de hoop er voor de zomervakantie (=nu dus!!!) vanaf te zijn....
maar ze zei "doe nog maar wat langer".. ik zie je 7 september terug en dan zien we wel verder, misschien dan nog een maand of twee aan 20mg
Ik ben nu echt wel een beetje depri...
(zie je wel dat je van de ROA depri kunt worden )
groetjes
2L0w4Zer0donderdag 6 juli 2006 @ 21:02
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:00 schreef anneloeke het volgende:
maar ze zei "doe nog maar wat langer".. ik zie je 7 september terug en dan zien we wel verder,
Het is toch standaard om elke maand een bloedtest te doen, ivm je lever enzo.....
Gelderlanddonderdag 6 juli 2006 @ 21:04
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:02 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Het is toch standaard om elke maand een bloedtest te doen, ivm je lever enzo.....
daar gaat het niet om, denk ik... Eerder dat ze nóg langer moet slikken....
2L0w4Zer0donderdag 6 juli 2006 @ 21:08
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:04 schreef Gelderland het volgende:

[..]

daar gaat het niet om, denk ik... Eerder dat ze nóg langer moet slikken....
Dat weet ik dat het daar niet om gaat.....

Maar haar derma zei.... "ik zie je in september terug", terwijl het nu juli is. Dat zou dus betekenen dat die derma niet elke maand een bloedtest doet.
Gelderlanddonderdag 6 juli 2006 @ 21:11
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:08 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Dat weet ik dat het daar niet om gaat.....

Maar haar derma zei.... "ik zie je in september terug", terwijl het nu juli is. Dat zou dus betekenen dat die derma niet elke maand een bloedtest doet.
ow zo.. dat was bij mij ook niet elke maand maar om de 2 maanden
2L0w4Zer0donderdag 6 juli 2006 @ 21:17
aha, ik dacht dat de standaard procedure elke maand was, dat staat geloof ik ook in de bijsluiter van Roche.
octopussydonderdag 6 juli 2006 @ 21:18
Gelderland, als je naar die eerste foto van Doagere kijkt zie je toch wel een vrij slechte huid, en niet iedereen die roa slikt moet extreme acne hebben. Ik had bijvoorbeeld vrij lichte acne, maar wel chronisch sinds mijn 12e. Als roa helpt, waarom dan niet?

2LOw4ZerO ik heb zelf in ieder geval om de maand een bloedtest en om de maand een urinetest (puur zwangerschapstest). De bloedtesten vind ik trouwens wel 1 van de vervelendste dingen van de roa kuur, aangezien ik altijd heel slecht te prikken te ben (aders liggen diep) en na 3 keer prikken een week lang met een ontstoken ader loop.

Verder gaat alles z'n gangetje met de kuur. Ben net een week in de 4e maand bezig en heb wel weer wat puistjes gekregen. Dat was toevallig een dag na een grote hoeveel chocola. Ik vraag me af of dat er misschien toch wel invloed op heeft. Verder heb ik ook geen zonnebrand gehad, alleen zweet ik als een otter en heb opvliegers inclusief rood hoofd. Niet zo heel fijn als je net kennis moet maken met je collega's van mijn nieuwe zomerbaantje.
Gelderlanddonderdag 6 juli 2006 @ 21:22
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:18 schreef octopussy het volgende:
Gelderland, als je naar die eerste foto van Doagere kijkt zie je toch wel een vrij slechte huid, en niet iedereen die roa slikt moet extreme acne hebben. Ik had bijvoorbeeld vrij lichte acne, maar wel chronisch sinds mijn 12e. Als roa helpt, waarom dan niet?
ja, maar dat was op z'n 14e toen, zoek en post maar eens een foto voor de (of tijdens) de ROA kuur.... toen had hij écht cker wel een vrij gladde (en goede) huid maargoed, das voor jouw tijd, dus laat ook maar
anneloekedonderdag 6 juli 2006 @ 21:58
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:08 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Maar haar derma zei.... "ik zie je in september terug", terwijl het nu juli is. Dat zou dus betekenen dat die derma niet elke maand een bloedtest doet.
Ik heb nog maar één bloedtest gehad... dit was half mei, tijdens mijn 2e visite bij de dermatologe... omdat het resultaat OK was, moet ik deze keer geen test..
Ik mag zelfs kiezen of ik 40 of 60 mg neem... ze is helemaal niet moeilijk hoor....
vooral BLIJVEN SLIKKEN is de boodschap
octopussydonderdag 6 juli 2006 @ 22:36
Anneloeke, als je 60 mg gewoon kan nemen zonder al te veel last te hebben van de bijwerkingen dan zou ik dat gewoon dan. Meer kans dat je acne wegblijft met een hogere dosis volgens mij
poohyzaterdag 8 juli 2006 @ 10:22
Ik heb in Nieuw-Zeeland nog nooit een bloedtest hoeven te doen Ik hoefde zelfs niet te tekenen i.v.m. dat zwangerschapsgebeuren. Lijkt mij niet zo handig als arts zijnde
Doagerezaterdag 8 juli 2006 @ 11:47
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 21:22 schreef Gelderland het volgende:

[..]

ja, maar dat was op z'n 14e toen, zoek en post maar eens een foto voor de (of tijdens) de ROA kuur.... toen had hij écht cker wel een vrij gladde (en goede) huid maargoed, das voor jouw tijd, dus laat ook maar
Ik vraag me toch echt af waar je je aan irriteerd. Ik had vroeger gewoon ontezettend veel puisten, en of iemand dat nou acne noemt, of een gezicht vol met puisten dat weet ik ook niet.

Nu heb ik gewoon nooit meer 1 puist, en ik weet heel zeker dat als ik nooit Roa geslikt had, dat ik nu nog met die vieze dingen op me gezicht zat te knoeien.
Pupilzondag 9 juli 2006 @ 12:17
Slik nu 2 weken de Roa en merk nog niks.. Alleen wat rugpijn als ik op bed lig maar dat trekt na een tijdje wel weer weg. Mijn huid is nog steeds vet en glimt als een spiegel. Ook een aantal kleine puistjes.

Wanneer begon de Roa nu echt bij jullie te werken? Na hoeveel weken?
A_J_zondag 9 juli 2006 @ 13:10
Pupil: Verschlt heel erg per persoon. Bij mij na een paar weken al, bij de meesten na 2 a 3 maand.

Ik ben nu ongeveer 2,5 maand op weg en heb al een maand geen enkel puistje gehad. Het werkt dus echt perfect tot nu toe. Het enige probleem is dat de rode vlekjes (overblijfselen der ellende) nauwelijks wegtrekken. Heeft iemand hier een goede tip om dit proces te versnellen?
Doagerezondag 9 juli 2006 @ 13:54
quote:
Op zondag 9 juli 2006 12:17 schreef Pupil het volgende:
Slik nu 2 weken de Roa en merk nog niks.. Alleen wat rugpijn als ik op bed lig maar dat trekt na een tijdje wel weer weg. Mijn huid is nog steeds vet en glimt als een spiegel. Ook een aantal kleine puistjes.

Wanneer begon de Roa nu echt bij jullie te werken? Na hoeveel weken?
Na 6 weken waren ze allemaal weg bij me, en kwamen ze ook niet meer terug.
Pupilzondag 9 juli 2006 @ 14:59
@ AJ

Ik heb zelf een lange tijd de MD Formulations Anti-aging lotion gebruikt van de schoonheidsspecialist. Dus die zorgt ervoor dat de vlekken sneller wegtrekken. Dit is ook echt waar maar omdat ik dus regelmatig weer wat puisten had had ik vaker weer last van die vlekken. Maar goed, het is een heel goed middel. Als ik hier mee klaar ben gebruik ik het ook weer.

@ Doagere,

Dat is wel vlot!!
Doagerezondag 9 juli 2006 @ 15:03
quote:
Op zondag 9 juli 2006 14:59 schreef Pupil het volgende:
@ Doagere,

Dat is wel vlot!!
Tip: Ga ook Viatamine B slikken.

Destijds slikte ik iedere ochtend een pilletje Vitamine B complex. Dat was iets van 300% ADH. Volgens mij helpt het tegen een droge huid, en hoofdpijn.

Ik had namelijk alleen een beetje droge lippen toen ik ROA slikte.
John_abruzzizondag 9 juli 2006 @ 15:06
Heb zelf een tijdje geleden roa geslikt maar toen ben ik gestopt, kan ik nu weer gewoon nieuwe gaan vragen bij de apotheek of moet ik eerst nog naar de dokter en dan weer ziekenhuis?
Pupilzondag 9 juli 2006 @ 15:10
Hoelang heb je het geslikt? Ik heb eerst Minocin gehad, nadat een beetje was uitgewerkt ben ik gewoon weer na het ziekenhuis gegaan (na 4 maanden)
GijsXLzondag 9 juli 2006 @ 16:05
Ik ben inmiddels 4 mnd. met de Roa bezig. Ik ben begonnen met 60 mg. en zit inmiddels op 40 mg. Mijn rug is volledig puist-vrij! Op mijn gezicht komt zo af en toe eens een puistje tevoorschijn maar is dan ook zo weer weg. Echter heb ik nog wel veel rode vlekjes waar puisten zaten maar die trekken heel langzaam weg. Ben erg tevreden en heb niet tot nauwelijks last van bijwerkingen.

Nu stop ik vanaf morgen 7 dagen omdat ik over 1 week 12 dagen naar Portugal ga. Zo kan ik gewoon in de zon en wat bier drinken vertelde de dermateloog. Nu is mijn vraag. Heeft dit invloed op de kuur? Want deze is nog niet klaar. Ik mag nog wel drie maand denk ik. Heeft iemand hier ervaring mee? Krijg je dan opeens weer meer puisten of blijft het zoals het is?
Pupilzondag 9 juli 2006 @ 19:24
@ Gijs,

Roa blijft heel lang in je bloed. Lijkt dan me dan sterk dat wanneer je een week op vakantie gaat je huid gelijk gewend en goed is. I don't think so.. Je zult echt nog wel met een flinke factor moeten smeren.
2L0w4Zer0zondag 9 juli 2006 @ 19:34
quote:
Op zondag 9 juli 2006 19:24 schreef Pupil het volgende:
@ Gijs,

Roa blijft heel lang in je bloed. Lijkt dan me dan sterk dat wanneer je een week op vakantie gaat je huid gelijk gewend en goed is. I don't think so.. Je zult echt nog wel met een flinke factor moeten smeren.
Idd, volgens mij zit die derma vet te lullen, want vrouwen moet bijvoorbeeld ook minimaal een maand stoppen met roa voordat ze zwanger worden, zodat de roa zo veel mogelijk uit het bloed is.
Pupilzondag 9 juli 2006 @ 19:36
IDD!! En wanneer je met een 2e kuur wil beginnen moet je eerst 8 weken wachten tot het je bloed heeft verlaten.
iris89zondag 9 juli 2006 @ 23:19
MIjn dermatoloog zegt dat als het weer erger wordt(ben nu 1 week gestopt) dat ik eerst weer met de benzolperioxide enz:( aan de slag moet.
2L0w4Zer0zondag 9 juli 2006 @ 23:22
quote:
Op zondag 9 juli 2006 23:19 schreef iris89 het volgende:
MIjn dermatoloog zegt dat als het weer erger wordt(ben nu 1 week gestopt) dat ik eerst weer met de benzolperioxide enz:( aan de slag moet.
Hoezo erger? Heeft de kuur niet geholpen dan?
iris89maandag 10 juli 2006 @ 11:41
Jawel ik ben nu helemaal clean, maar als het weer terug komt.
Marloesmaandag 10 juli 2006 @ 15:09
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 11:56 schreef Doagere het volgende:

[..]

Ja dat wil ik wel. Ik was 'vroeger' een nogal depri, ongelukkige jongen die overal buiten viel. Die helemaal niks klaar speelde, niet in de supermarkt en ook niet met ze'n vriendin.

[afbeelding]

Nu ben een een hele (volgens iedereen) spontane leuke knappe meid. Waarmee het alleen maar beter gaat.

[afbeelding]

[afbeelding]
Jeronimoswoensdag 12 juli 2006 @ 12:13
Even een update hier.

Nog maar 5 - 6 weekjes te gaan en dan ben ik eindelijk klaar met de kuur. Heerlijk zie er nu ondertussen wel naar uit. Deze week had ik een bezoek bij de dermatoloog en deze stond er van te kijken dat mijn rug zo gaaf was, er is werkelijk helemaal geen 1 puistje of meeeter meer te bekennen. Ook mijn gezicht en nek (had ik voorheen wel wat minder acne) zijn helemaal schoon.

Wat de bijwerkingen betreft, nog steeds hetzelfde...maar voornamelijk droge lippen en droge mondhoeken. Dit is trouwens met blistex en vitamine B complex wel redelijk te overzien.
NITR0donderdag 13 juli 2006 @ 01:31
ik heb 6 mnd roa gehad, hierna was ik helemaal clean, echter is het nu allemaal
weer langzaam terug gekomen. Als ik nu voor de 2e keer aan Roa begin, moet ik er dan
weer zo lang aan om blijvend resultaat te krijgen?
Gelderlanddonderdag 13 juli 2006 @ 02:06
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 01:31 schreef NITR0 het volgende:
ik heb 6 mnd roa gehad, hierna was ik helemaal clean, echter is het nu allemaal
weer langzaam terug gekomen. Als ik nu voor de 2e keer aan Roa begin, moet ik er dan
weer zo lang aan om blijvend resultaat te krijgen?
dat weet niemand hier, helaas heb 't al meerdere keren gevraagd maar niemand heeft ROA ooit voor een 2e keer gebruikt.... (op dit forum)
2L0w4Zer0donderdag 13 juli 2006 @ 02:59
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 01:31 schreef NITR0 het volgende:
ik heb 6 mnd roa gehad, hierna was ik helemaal clean, echter is het nu allemaal
weer langzaam terug gekomen. Als ik nu voor de 2e keer aan Roa begin, moet ik er dan
weer zo lang aan om blijvend resultaat te krijgen?
Hoelang ben je in totaal clean geweest na de roa?
anneloekedonderdag 13 juli 2006 @ 11:25
Ik wil gewoon effe klagen bij mensen die er begrip voor hebben... in mijn omgeving zijn ze "het gezaag" over puisten al flink beu..


Ben nu 5 maand bezig... was al bijna een maand (min of meer) puistvrij en nu staan er wel 5 op mijn kin
Het zijn kleintjes, maar toch.. ze zijn er...


Voila.. da lucht toch al een beetje op..
octopussydonderdag 13 juli 2006 @ 11:53
eventje een linkje: mijn accutane avontuur

De meid die deze website maakt, is inmiddels bezig met een tweede kuur. Ik geloof dat die wel een stuk korter en in lagere dosis is dan haar eerste kuur.
2L0w4Zer0donderdag 13 juli 2006 @ 19:04
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 11:53 schreef octopussy het volgende:
eventje een linkje: mijn accutane avontuur

De meid die deze website maakt, is inmiddels bezig met een tweede kuur. Ik geloof dat die wel een stuk korter en in lagere dosis is dan haar eerste kuur.
Wel cool om ff zo'n dagboek te lezen....
2L0w4Zer0donderdag 13 juli 2006 @ 19:15
Zijn er ook lange wachttijden voor een dermatoloog als je een allereerste afspraak moet maken?
mwuhahadonderdag 13 juli 2006 @ 19:53
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 19:15 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Zijn er ook lange wachttijden voor een dermatoloog als je een allereerste afspraak moet maken?
Dat kan sterk verschillen per dermatoloog. Bij de 1 kan het 4 maanden duren, terwijl het bij de ander 4 weken is.
2L0w4Zer0donderdag 13 juli 2006 @ 19:57
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 19:53 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Dat kan sterk verschillen per dermatoloog. Bij de 1 kan het 4 maanden duren, terwijl het bij de ander 4 weken is.
Hoeveel dermatologen heeft 1 universitair (of academisch) ziekenhuis meestal? Weet je dat toevallig ook?
mwuhahavrijdag 14 juli 2006 @ 07:30
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 19:57 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Hoeveel dermatologen heeft 1 universitair (of academisch) ziekenhuis meestal? Weet je dat toevallig ook?
Stuk of 5 die patienten behandelen? (ruwe gok )
Pupilzaterdag 15 juli 2006 @ 12:47
Slik nu bijna drie weken Roa en zie en voel nog niks.. Mijn kin is wel droger maar dat kan ook komen door het scheren gisteren.. Vreemd, ik had namelijk al gedacht om nu van mijn vette huid af te zijn. Dit is wel het geval bij mijn neusrandjes, die blijven wel weer normaal maar tussen mijn neus en ogen glimt het ook weer. Net als mijn voorhoofd, kan mischien ook komen door het weer dat het wat meer plakt oid.

Heb ook wel meer last van puistjes ed. Vooral mijn voorhoofd zitten bij de slapen veel kleine rode butljes zonder kopje. Ze doen ook wel pijn als ik er aan kom. Doe nu dus gewoon een beetje Tretioïne op de puistjes hoop dat ze dan wat sneller weggaan.

Hoe gaat het hier verder?
2L0w4Zer0zaterdag 15 juli 2006 @ 17:05
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 12:47 schreef Pupil het volgende:
Heb ook wel meer last van puistjes ed. Vooral mijn voorhoofd zitten bij de slapen veel kleine rode butljes zonder kopje.
Ja, daar heb ik momenteel ook last van en die krengen lijkt maar niet weg te gaan. Ik vind het er ook niet uit zien.
A_J_maandag 17 juli 2006 @ 09:38
Ik ga nu mijn dertiende week Roa-kuur in (60 mg), ben op de helft. Tijd voor een kleine maandelijkse update:

Result so far: Heb al 1,5 maand geen enkel puistje of wat daarop lijkt op mijn huid gezien. Ongelooflijk! Was me net aan het scheren en verbaasde me erover hoe goed mijn huid er uit ziet, echt glad. Alleen nog wel een aantal rode vlekjes, maar derma zegt dat ik zo weinig mogelijk middeltjes tijdens kuur moet gebruiken, en dat we ons daar na de kuur op gaan richten.

Bijwerkingen: Lichaam lijkt gewend aan product. Af en toe droge huid als ik opsta, maar na het douchen is dit vaak al beter. Moet nog wel redelijk smeren met Blistex (bevalt goed) want lippen zijn af en toe redelijk droog, komt vooral door de zon. Op dit moment weinig last van bloederige neus of korstjes op hoofd (haar) huid. Soms nog wel een beetje last van gevoelige spieren/gewrichten, maar is niet echt dramatisch ofzo. Misschien vind ik op dit moment nog wel de meest vervelende bijwerking dat mijn ogen soms nogal rood en droog zijn (vooral bij veel lezen of wind), druppeltjes daarvoor helpen redelijk.

Zon: In de zon zitten gaat me goed af op zich. Eergisteren in de felle zon met factor 15 bleek echter niet compleet afdoende, mijn nek was wat verbrand. Vreemd was wel dat na 's avonds een paar keer goed smeren, ik de volgende dag bijna nergens last meer van had - het vuur was er veel sneller uit dan normaal, leek het wel. Maar goed, als ik lang in de zon ga smeer ik in het vervolg nog wat beter met mijn SPF50 van Vichy. Topspul.

Nog enkele tips (enkele al eerder genoemd door sommigen, nu ook door mij bevestigd):
- drink VEEL water - helpt bij mij goed tegen droge ogen, huid, etc.
- sport regelmatig, zodat je lichaam de afvalstoffen etc. sneller gebruikt en afvoert
- eet veel fruit

Hierbij nog een tip voor de mannen: Bij het scheren gebruik ik Gillette Series mousse voor de "Peau Fragile" (gevoelige huid), met Aloe Vera. Zo'n witte bus. Een zeer fijn goedje, je huid voelt echt lekker glad en soft aan na de tijd.
Laura 2000maandag 17 juli 2006 @ 11:19
Hi allemaal!

Hier ook weer even een update, ik ben nu een week gestopt! (5 maanden Roa á 60 mg per dag). Mijn huid is gaaf, geen pukkeltje meer te zien (zoals jullie weten verdwenen ze bij mij pas in de laatste weken van de kuur! ) en het verbetert nog elke dag. De rode vlekjes worden minder en minder!

Krijg ook wel reacties van mensen, maar vooral van mensen die weten dat ik Roa gebruik. Anderen valt het niet echt op geloof ik, dat m'n huid nu glad is en dat ik geen pukkels meer heb.

Het lijkt trouwens wel alsof ik afkickverschijnselen heb!! Ik was de afgelopen week ziek, nóg vermoeider dan met de Roa, en mijn humeur was ook below zero.

Zit er over te denken om toch maar before & after foto's te posten trouwens... maar moet me nog even over de schaamte van de before foto's heen zetten...
octopussymaandag 17 juli 2006 @ 17:19
quote:
Op maandag 17 juli 2006 11:19 schreef Laura 2000 het volgende:
Hi allemaal!

Hier ook weer even een update, ik ben nu een week gestopt! (5 maanden Roa á 60 mg per dag). Mijn huid is gaaf, geen pukkeltje meer te zien (zoals jullie weten verdwenen ze bij mij pas in de laatste weken van de kuur! ) en het verbetert nog elke dag. De rode vlekjes worden minder en minder!

Krijg ook wel reacties van mensen, maar vooral van mensen die weten dat ik Roa gebruik. Anderen valt het niet echt op geloof ik, dat m'n huid nu glad is en dat ik geen pukkels meer heb.

Het lijkt trouwens wel alsof ik afkickverschijnselen heb!! Ik was de afgelopen week ziek, nóg vermoeider dan met de Roa, en mijn humeur was ook below zero.

Zit er over te denken om toch maar before & after foto's te posten trouwens... maar moet me nog even over de schaamte van de before foto's heen zetten...
wat fijn dat je nu een mooi huidje hebt

En die foto's wil ik echt wel zien. Je hoeft je ook niet te schamen, je hebt gewoon een huidziekte gehad en daar ben je met een best zware kuur -als het goed is- van genezen.


Met mij gaat het wat minder momenteel. Ik zit nu halverwege de 4e maand van de kuur en heb weer een paar puistjes op mijn gezicht. Daarnaast liggen mijn onderarmen aan de onderkant helemaal open alsof ik een soort exceem heb ontwikkeld. Ik moest vandaag met mijn blote armen aan een bureau zitten met veel papieren en het prikt alsof ik allemaal van die kleine cactushaartjes in mijn armen heb zitten. Mijn (nieuwe) collega's kijken steeds raar op omdat ik continue met mijn armen loop te stuipen vanwege die prikjes.

En ik ben in 4 maanden 8 kilo aangekomen, en heb niet het idee dat ik anders dan anders heb gegeten

verder nog de gebruikelijke droge lippen, kapotte mondhoeken, opvliegers, nachtelijke zweetaanvallen, hooikoorts, geirriteerde ogen, bloederige neus.

vies verhaal:
SPOILER
en ik heb dus een scheurtje in mijn anus die niet dicht gaat en wat verschrikkelijk pijn doet bij het poepen
Gelderlandmaandag 17 juli 2006 @ 17:57
quote:
Op maandag 17 juli 2006 11:19 schreef Laura 2000 het volgende:
Hi allemaal!

Hier ook weer even een update, ik ben nu een week gestopt! (5 maanden Roa á 60 mg per dag). Mijn huid is gaaf, geen pukkeltje meer te zien (zoals jullie weten verdwenen ze bij mij pas in de laatste weken van de kuur! ) en het verbetert nog elke dag. De rode vlekjes worden minder en minder!

Krijg ook wel reacties van mensen, maar vooral van mensen die weten dat ik Roa gebruik. Anderen valt het niet echt op geloof ik, dat m'n huid nu glad is en dat ik geen pukkels meer heb.

Het lijkt trouwens wel alsof ik afkickverschijnselen heb!! Ik was de afgelopen week ziek, nóg vermoeider dan met de Roa, en mijn humeur was ook below zero.

Zit er over te denken om toch maar before & after foto's te posten trouwens... maar moet me nog even over de schaamte van de before foto's heen zetten...
post idd gewoon wat foto's Is altijd leuk om te zien toch VOor de mensen die bezig zijn, ook als motivatie

En bij mij (toen ik het vorig jaar gebruikte) begon het ook pas op 't einde (in de laaste maand) écht te werken. toen was ik zooo blij (want ja je gaat met plezier de straat op, naar mensen toe ensow), maar tíjdens de kuur was 't minder leuk...want je wilt toch wel resultaat zien hé....

Mijn huid is op 't moment wel weer 'OK'... kan door de zon komen!? (alhoewel ik de hele week binnen werk).... Heb paar weken geleden écht op 't punt gestaan om de huidarts te bellen om een 2e kuur te nemen. Maar met de huid die ik nu heb kan ik er niet mee aankomen (vindie denk ik veels te goed). Maar tóch , een huid zonder puisten hoeft nog nog niet per definitie een gladde huid te zijn. Het verschil met vorig jaar is al vrij groot (negatief dan)....
Roimaandag 17 juli 2006 @ 23:45
Post gewoon foto's ja, we zijn allemaal lotgenoeten!

Ik heb sinds een paar dagen extra veel last van de droogte, mijn lippen zijn nog schraler dan normaal en mijn neus is ook heel draag. niet echt fris Ik heb sinds een paar dagen ook last van kleine rode bultjes maar dat trekt wel weer weg.

Ik ben al helemaal gewend om een (vrij) gave huid te hebben ! Kan niet wachten tot het echt allemaal voorbij is. (Ik ben ong. 5 maanden onderweg, moet nog 1 maand denk ik.)
NITR0dinsdag 18 juli 2006 @ 01:52
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 02:59 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Hoelang ben je in totaal clean geweest na de roa?
Een maand of 4, in de zomer er mee beginnen lijkt me niet zo'n goed idee
ivm de zon, het duurt dus nog wel even voordat ik er weer aan begin
qlteldinsdag 18 juli 2006 @ 10:14
quote:
Op maandag 17 juli 2006 17:19 schreef octopussy het volgende:

[..]

weer een paar puistjes op mijn gezicht. Daarnaast liggen mijn onderarmen aan de onderkant helemaal open alsof ik een soort exceem heb ontwikkeld. Ik moest vandaag met mijn blote armen aan een bureau zitten met veel papieren en het prikt alsof ik allemaal van die kleine
Droog, waardoor je gaat krabben en het dus helemaal open krabt? Had ik ook last van met mijn armen toen ik een tijdje aan de Roa zat. Ikheb toen van mijn dermatoloog creme gekregen waarmee ik ze kon insmeren en dat hielp erg goed...
qlteldinsdag 18 juli 2006 @ 10:14
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 01:52 schreef NITR0 het volgende:

[..]

Een maand of 4, in de zomer er mee beginnen lijkt me niet zo'n goed idee
ivm de zon, het duurt dus nog wel even voordat ik er weer aan begin
Mijn dermatoloog begon er zelfs express mee in het najaar zodat ik er in de lente weer vanaf was..
NITR0dinsdag 18 juli 2006 @ 13:18
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:14 schreef qltel het volgende:

[..]

Mijn dermatoloog begon er zelfs express mee in het najaar zodat ik er in de lente weer vanaf was..
Het liefste zou ik nu gewoon weer mee beginnen, maar ik verbrand erg snel, dus eigenlijk zie ik het niet zitten om er nu mee te beginnen. Ik heb wel 1 voordeel ik ga maar een weekje naar de zon op vakantie.
Is er een beetje tegen in te smeren met een hoge factor, ik heb nl een type 2 huid?
octopussydinsdag 18 juli 2006 @ 17:23
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:14 schreef qltel het volgende:

[..]

Droog, waardoor je gaat krabben en het dus helemaal open krabt? Had ik ook last van met mijn armen toen ik een tijdje aan de Roa zat. Ikheb toen van mijn dermatoloog creme gekregen waarmee ik ze kon insmeren en dat hielp erg goed...
nee ze zijn niet overdreven droog, schilferen ook niet. het is ook alleen maar de onderkant van mijn onderarmen, het gedeelte wat op tafel ligt als je aan tafel zit. Er zijn allemaal jeukende bultjes opgekomen, dat zijn nu wondjes geworden door het schuren/krabben. Ziet er eigenlijk niet uit, maar om nou met dit weer met lange mouwen te gaan lopen ...
Ik vermoed dat de vezels in het papier waar ik op heb geleund uitslag hebben veroorzaakt. Vandaag heb ik dan ook niet op papier geleund en ik heb geen last meer gehad van prikjes.
Aqualungvrijdag 21 juli 2006 @ 01:30
Hé daar mensen!

Ik ben nieuw hier, en ik wil graag mijn Roa avontuur met jullie delen.

Ik ben nu ongeveer zo'n 5 maandjes en 1 week bezig met Roa. Ik ben van start gegaan in Feb. '06. Ik slik p/d 40 mg, en daarnaast drink ik p/d 2l. water, slik de nodige biergist pilletjes, en eet ook voldoende fruit, groente etc. Ik eet bijvoorbaat al héél weinig chips, friet, snacks oid. Maar zo af en toe ontkom je er niet aan hehe

Ik heb voor mijn roa kuur, 1 jaar lang Benzoylperoxide gebruikt, wat een redelijk effect had. Maar ik kreeg er een knalrode, en droge huid van. En ik had zo'n idee dat de Benzoylperoxide oplaatst geen effect meer had, en mijn huid er immuum voor werd. Kan uiteraard ook aan mij liggen hoor dat ik gewoon geen effect meer zag, maar het er uiteindelijk er toch wel was maar niet aan mijn genoegen voldeed. Je hebt dan al zo'n negatief zelfbeeld van jezelf, dat je de progressie er niet eens meer van merkt.

Ik moet 7 maanden kuur afmaken, dus ik ben er bijna! Ik ben er apeblij mee, dat ik nu zo goed als clean ben, met betrekking tot Acne. Ik heb er best wel véél littekens aan overgehouden, maar ja het is nou eenmaal niet anders. Ik mag verders niet klagen, ik ben al lang blij dat ik bijna clean ben.

Ik heb ook even wat fototjes gemaakt van mijn huid. Je ziet nog duidelijk wat vlekjes, en de vlekjes die weggetrokken zijn, zijn deukjes geworden.

Dit is de rechterkant...
http://img116.imageshack.us/my.php?image=p7210100rechtswc2.jpg

De linkerkant
http://img148.imageshack.us/my.php?image=p7210103linkskb4.jpg

Klik even op de link, en je krijgt de foto. Ik wou de foto's als thumbnail hier plaatsen, dat je er op kon klikken, en vervolgens de foto's kon bekijken, maar kreeg van Imageshack èèn melding, dat er ge-hot linkt werkt, dus vandaar even op deze manier.

Ik wens iedereen verders héél veel sterkte toe met hun kuur, of toekomstige kuur! En ik ben verders ook wel beniuwd hoe het met de Roa gebruikers is, die ook al zo'n 5 a 6 maandjes bezig zijn. We kunnen mensen héél erg gerust stellen, om hier een foto van je gezicht te plaatsen, zodat hun goede moed krijgen van het product!

Nou, ik hoor wel van jullie.

Doehoe
Laura 2000vrijdag 21 juli 2006 @ 07:31
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 01:30 schreef Aqualung het volgende:

Ik heb ook even wat fototjes gemaakt van mijn huid. Je ziet nog duidelijk wat vlekjes, en de vlekjes die weggetrokken zijn, zijn deukjes geworden.
Ziet er prima uit!

Maar... de rode plekjes werden dus littekentjes bij jou!? Ik hoop toch niet dat al mijn rode plekjes, putjes worden straks...!
Foto's plaats ik als ik terug kom van vakantie... Veel sterkte allemaal!
Aqualungvrijdag 21 juli 2006 @ 13:49
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 07:31 schreef Laura 2000 het volgende:

[..]

Ziet er prima uit!

Maar... de rode plekjes werden dus littekentjes bij jou!? Ik hoop toch niet dat al mijn rode plekjes, putjes worden straks...!
Foto's plaats ik als ik terug kom van vakantie... Veel sterkte allemaal!
Ja heel frappant, maar de meeste rode vlekjes werden littekentjes, wat héél duidelijk zichtbaar is op de foto van de rechterkant van mijn huid.

Het ligt er ook aan wat voor type huid je hebt, en de mate waarin je acne hebt. Ik had vrij ernstige acne, met véél dikke puisten. Dus daar zal het wel door gekomen zijn. Echter de plekjes waar kleine puistjes hebben gezeten, heb ik geen littekentjes, vlekjes oid.

Ik heb je fotoboek even bekeken Laura 2000, en jouwn huid ziet er gaaf uit zeg! Ik kan het niet laten, maar je bent een pracht meisje, lekker ding hehehe
maybe9zondag 23 juli 2006 @ 20:02
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 17:23 schreef octopussy het volgende:

[..]

nee ze zijn niet overdreven droog, schilferen ook niet. het is ook alleen maar de onderkant van mijn onderarmen, het gedeelte wat op tafel ligt als je aan tafel zit. Er zijn allemaal jeukende bultjes opgekomen, dat zijn nu wondjes geworden door het schuren/krabben. Ziet er eigenlijk niet uit, maar om nou met dit weer met lange mouwen te gaan lopen ...
Ik vermoed dat de vezels in het papier waar ik op heb geleund uitslag hebben veroorzaakt. Vandaag heb ik dan ook niet op papier geleund en ik heb geen last meer gehad van prikjes.
hoi hier heb ik dus ook last van gehad, echt heel erg vervelend!!
het zijn idd eerst bultjes, die daarna wondjes worden. volgens mijn huisarts kon het niet door de roa komen. ik dacht van wel!! had gelijk. ziet er idd niet echt uit. ik zei gewoon dat ik last had van zonne allergie. geloofden ze. en komt niet door papier ofzo. ik voelde soms een prikkelend gevoel en ja hoor daar kwamen weer wat rode bultjes opzetten. en na een tijdje gaan ze over in wondjes. wat je niet moet doen is er aan krabben, zoals ik!! krijg je littekens van
ik heb van mijn huisarts wel een of ander smeerseltje gekregen, helpt wel. ben er nu vanaf.

maar ff over mij. ben in maart begonnen en er sinds begin juli vanaf. ben helemaal clean
heb alleen ineens onderhuidse bultjes gekregen in mijn hals, heel raar. zijn niet rood en jeuken ook niet. heeft iemand hier ervaring mee??

doei xxx bianca
octopussymaandag 24 juli 2006 @ 00:17
wel gek, ik heb sinds dat ik roa slik ineens allemaal vreemde vormen van huiduitslag waar ik eerder nooit last van had.
De ene verdwijnt en er komen er wat nieuwe voor terug

die rode jeukbultjes op mijn onderarmen, rode vlekjes in mijn gezicht en ik heb laatst na een tijdje met blote hals te hebben motorgereden (de rits van mijn jas dus een stukje opengehad) in de hitte allemaal kleine heldere blaasjes op mijn decollete gekregen. Ik denk dat het een reactie is geweest op de zon en de warmte want ik had ze nergens anders en ben verder niet verbrand.
Ze zijn gelukkig wel weer weggetrokken.

Ik heb nu Cardifor forte (VSM) gekocht voor geirriteerde plekken zoals mijn onderarmen. Het lijkt redelijk te helpen en het verkoelt lekker.

Maar ik heb nu wel weer een kleine uitbarsting van acne! Ik zit nu bijna in de 5e maand van de kuur en had al heel snel goed resultaat. Vorige keer vertelde de derma dat het nu echt zou moeten gaan werken, maar ik heb nu dus juist weer een tegenvaller Ik hoop dat het nog wegtrekt.
Pupildonderdag 27 juli 2006 @ 18:59
Net terug van vakantie en niks gemerkt van dat mijn huid gevoeliger was door de Roa terwijl ik het toch al een maand ofzo slik.. Heb zelfs een dag strand gepakt en de hele dag liggen bakken en zwemmen en maar 1 keer ingesmeerd met factor 15. Dus neem nu maar een pilletje meer. Slik nu 60 MG.

Met mijn huid gaat het opzich redelijk. Niet echt goed maar ook niet echt super slecht. Nog steeds wel van die pijnlijke onderhuidse bulten. Smeer er nu maar Tretioïne op de puistjes en zie dan wel hoe het gaat.
DonMartinodonderdag 27 juli 2006 @ 22:46
Ik heb roaccutane van een underground lab, prima spul
KaaJeevrijdag 28 juli 2006 @ 12:58
Hier even een kort bericht van mij. Ik ben degene die ROA inmiddels voor de tweede maal gebruikt heb. Ik ben inmiddels alweer een vijf maanden clean. Bij mij kwam het na de eerste keer na 6 maanden terug. Eigenlijk kwam het net zo erg terug als voorheen. Toen heb ik er in overleg met mijn derma nog maar een kuur er tegenaan gegooid. Na korte tijd was alles weer verdwenen. Nu is het al even weg. Heb wel af en toe last van één puist, maar niet heel ernstig verder. Voor mij is het nu dus even afwachten hoe het verder gaat. Vooral na de zomer is een lastige periode wanneer je huid minder bloot gesteld wordt aan de zon.
poohyzaterdag 29 juli 2006 @ 01:39
Eindelijk gaat het hier de goede kant op Het is mij namelijk gelukt om te stoppen met krabben Ik was het vorige week zo ontzettend zat, ik voelde me echt een lelijke trol En het idee dat ik hier al jaren mee rondloop (mede door mijn eigen schuld) maakte mij ook niet vrolijker.

Toen is bij mij echt de knop omgegaan, want het KAN namelijk overgaan. Als ik maar stop met krabben. Dus in plaats van te verdrinken in zelfmedelijden heb ik nu mijn nageltjes ultra-kort geknipt en houd de hele dag in de gaten wanneer mijn handen naar mijn gezicht gaan. Dit gebeurt vaak als ik gestressed ben of mij verveel. Het is erg moeilijk om een gewoonte van jaren af te leren, maar tot nu toe gaat het goed! Ik heb geen wondjes meer op mijn gezicht en alles kan nu eindelijk eens gaan genezen

@Octopussy: Ik heb ook last van andere soorten huiduitslag die ik nog nooit eerder heb gehad. In mijn nek en op mijn buik.
Laura 2000maandag 31 juli 2006 @ 15:03
Hej iedereen!

Ik hoop dat het goed gaat met jullie kuren... Zelf ben ik inmiddels een week of 2 gestopt.

Ik ben nu op vakantie, en merk wel dat mijn huid nog gevoelig is voor de zon. Vanmorgen op het strand gelegen, factor 25 gesmeerd, en na 3 uur was ik toch aardig rood aan het worden. Dat terwijl de zon er eigenlijk niet eens echt was, hij lag verscholen onder een dun wolkendek! Hmmm. Een lading aftersun er tegen aan gegooit, en nu lijkt het mee te vallen...

Maar ik ben wel clean! Jeej!!
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 16:37
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 22:46 schreef DonMartino het volgende:
Ik heb roaccutane van een underground lab, prima spul
ronald181maandag 31 juli 2006 @ 21:42
Ik heb een paar jaar geleden een roaccutane kuur gehad, nu 4 jaar later is het teruggekomen.
Dermatoloog wil eerst alle andere mogelijkheden langsgaan net als toen voordat ik aan de roaccutane mag.. daar heb ik weinig zin in omdat dat tegen een jaar duurt.

Nu zit ik erover te denken om via dokteronline.com zelf de roaccutane te bestellen en een kuur te gaan volgen. Iemand nog suggesties of tips?
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 21:46
quote:
Op maandag 31 juli 2006 21:42 schreef ronald181 het volgende:
Nu zit ik erover te denken om via dokteronline.com zelf de roaccutane te bestellen en een kuur te gaan volgen.
Zonder receptje?
ronald181maandag 31 juli 2006 @ 21:54
quote:
Op maandag 31 juli 2006 21:46 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Zonder receptje?
Een arts van dokteronline.com bekijkt de aanvraag en schrijft een recept uit dat vervolgens via hun eigen apotheek naar je toegestuurd wordt.
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 22:03
quote:
Op maandag 31 juli 2006 21:54 schreef ronald181 het volgende:

[..]

Een arts van dokteronline.com bekijkt de aanvraag en schrijft een recept uit dat vervolgens via hun eigen apotheek naar je toegestuurd wordt.
En je levertesten en bloedwaarden controleren?
ronald181maandag 31 juli 2006 @ 22:14
quote:
Op maandag 31 juli 2006 22:03 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

En je levertesten en bloedwaarden controleren?
Dat is inderdaad ook mijn grootste zorg ja.

Enige wat in mijn voordeel spreekt is dat ik nog nooit nier/lever problemen heb gehad. Mijn vorige roaccutane kuur gaf ook geen probleem na bloedtesten.
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 22:22
quote:
Op maandag 31 juli 2006 22:14 schreef ronald181 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad ook mijn grootste zorg ja.

Enige wat in mijn voordeel spreekt is dat ik nog nooit nier/lever problemen heb gehad. Mijn vorige roaccutane kuur gaf ook geen probleem na bloedtesten.
En dan is het nog maar de vraag of het vergoed wordt op deze manier.

30 tabletten van 20 mg kosten ¤43,50. Stel dat je een dosering neemt van 40 mg per dag en dat je op een totale einddosering wil zitten van 120 mg/kg lichaamsgewicht. Voor iemand die 75 kg weegt, ben je dan uiteindelijk 120 mg x 75 kg = 9000 mg / 20 mg = 450 tabletten / 30 tabletten = 15 doosjes x ¤43,50 = ¤652,50 kwijt aan 1 volledige kuur van roaccutane.
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 22:31
Bovendien kan je zonder begeleiding moeilijk inschatten of je zelf de dosering zonder grote risico's kan verhogen. Anders ben je namelijk 9000 mg / 40 mg = 225 dagen / 30 dagen = 7,5 maand bezig met 1 kuur als je 40 mg per dag zou nemen en das op zich best wel lang.
ronald181maandag 31 juli 2006 @ 22:36
quote:
Op maandag 31 juli 2006 22:31 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Bovendien kan je zonder begeleiding moeilijk inschatten of je zelf de dosering zonder grote risico's kan verhogen. Anders ben je namelijk 9000 mg / 40 mg = 225 dagen / 30 dagen = 7,5 maand bezig met 1 kuur als je 40 mg per dag zou nemen en das op zich best wel lang.
Wat ik gelezen heb schrijven dermatologen bij een 2de kuur een lichtere dosering voor die dan moet worden aangehouden voor 3-4 maanden. Dan wordt dus ook de kg x 120mg niet gehaald.
2L0w4Zer0maandag 31 juli 2006 @ 22:39
quote:
Op maandag 31 juli 2006 22:36 schreef ronald181 het volgende:

[..]

Wat ik gelezen heb schrijven dermatologen bij een 2de kuur een lichtere dosering voor die dan moet worden aangehouden voor 3-4 maanden. Dan wordt dus ook de kg x 120mg niet gehaald.
Das idd ook weer waar.
Blaxjevrijdag 4 augustus 2006 @ 16:55
Zeg, kun je alleen naar de dermatoloog bij verwijzing van de huisarts? Want mijn huisarts is een bitch en die doet dat never.
DDMvrijdag 4 augustus 2006 @ 17:27
Gewoon "doorzeuren". Anders zoek je een andere huisarts. Het is trouwens wel mogelijk om onder bepaalde omstandigheden zonder verwijzing naar een specialist gaan.
Blaxjevrijdag 4 augustus 2006 @ 17:37
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 17:27 schreef DDM het volgende:
Gewoon "doorzeuren". Anders zoek je een andere huisarts. Het is trouwens wel mogelijk om onder bepaalde omstandigheden zonder verwijzing naar een specialist gaan.
Welke omstandigheden zijn dit?
2L0w4Zer0vrijdag 4 augustus 2006 @ 19:55
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 17:37 schreef Blaxje het volgende:

[..]

Welke omstandigheden zijn dit?
Naar mijn weten valt acne hier niet onder. Huisartsen zijn gewoon puur bedacht om als buffer te dienen, zodat niet iedereen voor het minste of geringste een specialist gaat raadplegen. De meeste specialisten in een ziekenhuis zullen geen patienten behandelen zonder een doorverwijzing van de huisarts. Mocht het je wel lukken om een afspraak te maken met een specialist zonder tussenkomst van de huisarts, dan loop je het risico dat je alle kosten zelf moet betalen.
Blaxjevrijdag 4 augustus 2006 @ 21:25
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 19:55 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Naar mijn weten valt acne hier niet onder. Huisartsen zijn gewoon puur bedacht om als buffer te dienen, zodat niet iedereen voor het minste of geringste een specialist gaat raadplegen. De meeste specialisten in een ziekenhuis zullen geen patienten behandelen zonder een doorverwijzing van de huisarts. Mocht het je wel lukken om een afspraak te maken met een specialist zonder tussenkomst van de huisarts, dan loop je het risico dat je alle kosten zelf moet betalen.
Awel, bedankt. Ik ga mijn huisarts binnenkort even contacteren.
Oom_Govertzaterdag 5 augustus 2006 @ 19:43
maaruhhhh....
Ik ga enorme stap nemen! Mijn dosis wordt verhoogd van 40mg/p/d naar 50! Wel nodig ook, want ik mis de bijwerkingen tegenwoordig :-)
Mn derma zegt dat ik dan 's ochtend 20 en 's avonds 30 moet nemen om op de 50 uit te komen. (klopt zegt mn rekenmachine)

Is die verspreiding over de dag nodig denken jullie? Ik vind het wel een gedoe om er zowel 's ochtends als 's avonds aan te moeten denken.
Is spreiding beter omdat het ook beter gedoseerd wordt opgenomen in het lichaam?
Is 50 mg per keer teveel, bijvoorbeeld voor je lever?
Iemand een idee?
DDMzaterdag 5 augustus 2006 @ 19:49
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 17:37 schreef Blaxje het volgende:

[..]

Welke omstandigheden zijn dit?
Als je in het verleden bij dat specialisme bent geweest (en nu dus met een nieuwe klacht komt)
Een dermatoog die een eigen praktijk heeft.
En soms lukt het gewoon om een afspraak te maken zonder verwijzing
2L0w4Zer0zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:51
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 19:43 schreef Oom_Govert het volgende:
Is die verspreiding over de dag nodig denken jullie? Ik vind het wel een gedoe om er zowel 's ochtends als 's avonds aan te moeten denken.
Is spreiding beter omdat het ook beter gedoseerd wordt opgenomen in het lichaam?
Is 50 mg per keer teveel, bijvoorbeeld voor je lever?
Iemand een idee?
Ik dacht dat in de bijsluiter stond dat dosissen hoger dan 40 mg eventueel verspreid over de dag worden ingenomen om de kans op bijwerkingen te minimaliseren en om het lichaam niet een te grote belasting in één keer te geven. Maar dit geldt weer niet voor iedereen.
2L0w4Zer0zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:58
Ik heb ook ff een vraag:

Ik lees met enige regelmaat dat roaccutane (Isotretinoïne) je lever in bijna alle gevallen beschadigd en dat dit lang niet altijd in het bloed valt terug te vinden, vanwege de enorme overcapaciteit van de lever. Deze zogenaamde verzwakking van de lever zou er in de toekomst (enkele jaren later) dan weer voor zorgen dat de acne in een vaak versterkte mate weer terugkomt, vanwege een verminderde levercapaciteit tengevolge van het roaccutane gebruik.

Wat is hier nou precies van waar?
DDMzaterdag 5 augustus 2006 @ 20:16
Als roaccutane eerst in de lever "aangepakt" moet worden voordat het werkzaam is, dan klinkt jouw verhaal erg logisch. Want als je lever het niet goed doet dan kan hij ook niet zorgen voor een goede omzetting in de actieve stoffen die de acne tegengaan. Aan de andere kant heeft de lever ook een centrale rol in het metabolisme van hormonen. Theoretisch zou je volgens mij bij leverfalen meer oestrogenen in je bloed krijgen. Maar dan zou je weer een vermindering van je acne verwachten (Of niet want je spiegel stijgt niet torenhoog)
2L0w4Zer0zaterdag 5 augustus 2006 @ 20:20
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 20:16 schreef DDM het volgende:
Als roaccutane eerst in de lever "aangepakt" moet worden voordat het werkzaam is, dan klinkt jouw verhaal erg logisch. Want als je lever het niet goed doet dan kan hij ook niet zorgen voor een goede omzetting in de actieve stoffen die de acne tegengaan. Aan de andere kant heeft de lever ook een centrale rol in het metabolisme van hormonen. Theoretisch zou je volgens mij bij leverfalen meer oestrogenen in je bloed krijgen. Maar dan zou je weer een vermindering van je acne verwachten (Of niet want je spiegel stijgt niet torenhoog)
Hmm, want op sommige websites lees je weleens dat slechte leverfuncties in verband worden gebracht met acne, omdat je lever niet meer in staat zou zijn om je lichaam in voldoende mate te ontdoen van afvalstoffen en het inactiveren van overbodige hormonen. Roaccutane zou te belastend zijn voor de lever, omdat het eigenlijk gelijk zou staan aan een overdosis vitamine A.
DDMzaterdag 5 augustus 2006 @ 20:25
Nee dat zijn dan weer van die huis, tuin -en keukensites. Acne komt door:

verhoogde talkklierproductie
afsluitingvan de talgklier
en bacteriele groei in de talgklier

Ja roaccutane is niets anders dan Vitamine A he. Het is zeer sterk spul (soort Fishersman) Het kan ook helpen bij tumoren. Dus moet je nagaan!!
2L0w4Zer0zaterdag 5 augustus 2006 @ 20:31
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 20:25 schreef DDM het volgende:
Nee dat zijn dan weer van die huis, tuin -en keukensites. Acne komt door:

verhoogde talkklierproductie
afsluitingvan de talgklier
en bacteriele groei in de talgklier
Maar...... talgproductie staat onder invloed van androgenen. Om die reden helpt bij vrouwen de pil juist heel erg goed, omdat de androgenen in het vrouwelijk lichaam worden verminderd. Maar bij mannen gaat dat verhaal dus niet op. Het is niet zo dat mannen met acne een verhoogde androgeen-gehalte hebben (soms wel, zoals bodybuilders), maar de talgklieren reageren bij acne-patienten op de één of andere wijze veel te overgevoeligheid op in principe meestal normale androgeen-gehaltes.
A_J_maandag 7 augustus 2006 @ 22:06
Ik vraag me echt af hoe het zit met alcohol, roa en de lever. Ik ben nu op vakantie in Polen met een maatje en ik drink elke dag, meestal wel meer dan 3 consumpties (al houd ik me wel iets in natuurlijk, ben nog niet dronken geweest).

Hoe zit het nu precies? In de bijsluiter staat iets vaags over voorzichtig zijn met alcohol, mijn derma zegt: "niet meer dan 3 alcoholische consumpties per dag", en mijn apotheker zegt dat ik in principe gewoon kan drinken zoveel ik wil..... Lekker duidelijk dus.

Anyway, als ik dit hier allemaal hier zo wat lees over de lever dan geeft me dat niet een lekker comfortabel gevoel (ook al geloof ik niet dat alles klopt wat hier wordt geschreven).
Oom_Govertdinsdag 8 augustus 2006 @ 20:14
polen? ...anyway,

Mijn derma zegt ook dat je dagelijks wel een versnapering of 2, maximaal 3 mag nuttigen. Komt volgens mij redelijk overeen met wat in de bijsluiter staat.
Ik drink doordeweeks gemiddeld 2 keer een paar glaasjes wijn. Maar in het weekend laat ik me met regelmaat gewoon ouderwets gaan en word dronken. Ik heb mn derma dit zondige gedrag opgebiecht. Zij was niet echt onder de indruk ofzo. Zolang je je lever maar goed de tijd geeft om te herstellen na zo een klap kan het niet heel veel kwaad. Ik heb nu 3 bloedtesten gehad en nooit een probleem.
Dus een enorme zuip vakantie in Lloret de Mar is geen goed idee, maar met je Poolse vrienden een avond een paar flesjes wodka wegzetten kan geen kwaad. So have fun!

Update:
Ben nu een week of 16 bezig en het begint nu echt te werken! Ik krijg steeds meer vertrouwen in een goede afloop!
octopussydinsdag 8 augustus 2006 @ 22:33
ik heb met alcohol ook nergens last van gehad, eigenlijk zelfs nog minder dan normaal. En mijn leverwaarden zijn allemaal keurig geweest.

Vandaag voor de laatste keer naar de derma geweest (als het goed is). Ik zit nu in de 5e maand en ik heb in overleg besloten om nog een maand te slikken en dan te stoppen. Dan ben ik een paar weken voor dat ik naar Egypte op duikvakantie ga klaar met de roa.
Het probleem is dat ik de laatste paar maanden continue een verstopte neus heb gehad, en pijnlijke ogen. Ik dacht dat het hooikoorts was, maar met dit weer zou ik daar geen last van moeten hebben. Het zou dus kunnen dat door de roaccutane mijn slijmvliezen geirriteerd zijn en daardoor zodanig opgezet dat ze mijn holtes blokkeren. Dat is verdomd lastig want ik kan niet klaren tijdens het duiken (en dat doe ik dus graag in de zomer). In Egypte wil ik niet het risico lopen op problemen met klaren, want dan is mijn vakantie verpest.

Een optie is nog om naar een KNO-arts te gaan om te kijken of het inderdaad gezwollen slijmvliezen zijn, of misschien iets anders waardoor ik zo dicht zit. Beetje jammer dus, maar ik kan het sowieso niet aan de roa toeschrijven voordat ik gestopt ben en de klachten verdwijnen.

Mijn gezicht zit trouwens onder de wondjes nu en ik kan gewoon niet van de korstjes afblijven
Pupilvrijdag 11 augustus 2006 @ 18:14
quote:
Op dinsdag 8 augustus 2006 22:33 schreef octopussy het volgende:
Mijn gezicht zit trouwens onder de wondjes nu en ik kan gewoon niet van de korstjes afblijven
Same here..

Heeft iemand toevallig ook een tip voor een matte labello oid?? Die dingen glimmen veel te veel, je kan echt zien dat je zoiets op hebt.

octopussyvrijdag 11 augustus 2006 @ 18:34
blistex complete moisture is wel erg prettig. Het brengt vocht in als een creme en het is ook vettig zodat de lippen soepel blijven. Is niet overal te koop, het zijn blauwe stiften.
Pupilvrijdag 11 augustus 2006 @ 18:48
Maar je ziet het dus niet? Want ik wrijf me lippen ook de hele tijd over elkaar heen en krijg dan van die vellen aan mijn lip die ik er vervolgens weer aftrek en dan vreemde lippen krijg. Toevallig daar ook een tip voor?
Pupilvrijdag 11 augustus 2006 @ 18:53
Bedoel je deze:



Of deze:



Deze heb ik dus ook gehad maar die glimded ook als de tering.. Net van die gloss ofzo.. Echt niet lijp
Laura 2000vrijdag 11 augustus 2006 @ 22:21
Oke guys, hier wat foto's. Hopelijk steekt het jullie een hart onder de riem... De voor foto's zijn voor mij echt horror, ook omdat ik er keer op keer ontieglijk brak uitzie. Verder natuurlijk een enorm vette huid en acne. Weet nog niet hoe lang ik ze online laat staan dus... Maar het is in ieder geval een goed voorbeeld van wat Roa kan doen.

Voor:

http://picserv.pixio.nl/~(...)PEG/1155326581//01lp
http://picserv.pixio.nl/~(...)PEG/1155326581//01lp
http://picserv.pixio.nl/~(...)PEG/1155326580//01lp

Na:





iris89vrijdag 11 augustus 2006 @ 23:21
Sow! ziet er echt super goed uit!
Oom_Govertzaterdag 12 augustus 2006 @ 11:31
Wat een wondermiddel is het toch!
Goed dat je je foto's online zet Laura, geweldig om te zien hoe goed het kan werken!

(ander dingetje: valt me op dat niemand op dit forum meer 'zeurt' over moe en uitgeblust zijn etc. Zou de zomer helpen? Ben benieuwd of het eind september weer begint)
Gelderlandzaterdag 12 augustus 2006 @ 12:14
@ Laura: super dat je de foto's online hebt gezet! doen er niet veel, maar geeft wel een super motivatie voor mensen die er mee bezig zijn.... Wat een verschil.... je kan nu weer 'gaan leven'..... iig dat gevoel had ik altijd. Toen ik met acne liep zei ik in de klas het liefst niets, om maar niet aangekeken te worden, hield ik me vaak stil, draaide ik vaak weg, hield ik vaak mijn hand voor mijn mond, ging ik liefst zo snel mogelijk naar huis, etc, en dat 2 jaar lang..... dáárna werd ik toch een ander persoon. Toen ik clean was wílde ik juist dingen in de klas zeggen, vond ik het leuk als ik aangekeken werd, voelde ik me gewoon zooo goed

Nu is mijn huid al wel weer wat minder (na een jaar), maar als je ziet hoe het wás, dan is et nu nog top... Heb overigens over 1 maand weer een afspraak met de huidarts. Dat is voor iets anders, maar zal hem ook vragen of áls ik merk dat de acne terugkomt, dat ik dan weer aan de ROA mag.....
Oom_Govertzaterdag 12 augustus 2006 @ 16:38
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 18:53 schreef Pupil het volgende:

Deze heb ik dus ook gehad maar die glimded ook als de tering.. Net van die gloss ofzo.. Echt niet lijp
Niet lijp man!
Ik ben zelf groot fan van Purol. De stick is echt super lijp, glimt niet zo en blijft veel langer vet dan Labello.
Purol in een potje is ook niet lijp.
Laura 2000zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:24
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 12:14 schreef Gelderland het volgende:
@ Laura: super dat je de foto's online hebt gezet! doen er niet veel, maar geeft wel een super motivatie voor mensen die er mee bezig zijn.... Wat een verschil.... je kan nu weer 'gaan leven'..... iig dat gevoel had ik altijd. Toen ik met acne liep zei ik in de klas het liefst niets, om maar niet aangekeken te worden, hield ik me vaak stil, draaide ik vaak weg, hield ik vaak mijn hand voor mijn mond, ging ik liefst zo snel mogelijk naar huis, etc, en dat 2 jaar lang..... dáárna werd ik toch een ander persoon. Toen ik clean was wílde ik juist dingen in de klas zeggen, vond ik het leuk als ik aangekeken werd, voelde ik me gewoon zooo goed
Inderdaad, ik voel me een stuk zekerder nu mijn huid er weer goed uitziet! Je kunt ook HEEL duidelijk zien dat ik me niet erg prettig voelde op die foto's, ik voelde me behoorlijk rot.
Gelukkig heb ik nu nergens meer last van, het is zelfs nog een stukje beter geworden na de vakantie, de rode vlekjes trekken steeds meer weg.

Ik zal dit topic in de gaten houden, misschien kan ik nog tips geven.
Voor nu: Heel veel sterkte allemaal, nog even doorbijten, it's worth it!
A_J_zondag 13 augustus 2006 @ 00:49
Ok, dan ga ik er vanavond maar weer een leuke avond van maken met de nodige alcoholische versnaperingen.

Offtopic:

Govert:
quote:
polen? ...anyway,
Ik zou zeggen: ga eens, je zult bijzonder aangenaam verrast zijn. Naast schitterende natuur, fantastische steden (Krakau, Gdansk, etc.) en vriendelijke bevolking is ook de schoonheid van de Poolse vrouw hier niet in een paar woorden te beschrijven.

Succes allemaal!
Aqualungmaandag 14 augustus 2006 @ 00:47
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 12:14 schreef Gelderland het volgende:
@ Laura: super dat je de foto's online hebt gezet! doen er niet veel, maar geeft wel een super motivatie voor mensen die er mee bezig zijn.... Wat een verschil.... je kan nu weer 'gaan leven'..... iig dat gevoel had ik altijd. Toen ik met acne liep zei ik in de klas het liefst niets, om maar niet aangekeken te worden, hield ik me vaak stil, draaide ik vaak weg, hield ik vaak mijn hand voor mijn mond, ging ik liefst zo snel mogelijk naar huis, etc, en dat 2 jaar lang..... dáárna werd ik toch een ander persoon. Toen ik clean was wílde ik juist dingen in de klas zeggen, vond ik het leuk als ik aangekeken werd, voelde ik me gewoon zooo goed

Nu is mijn huid al wel weer wat minder (na een jaar), maar als je ziet hoe het wás, dan is et nu nog top... Heb overigens over 1 maand weer een afspraak met de huidarts. Dat is voor iets anders, maar zal hem ook vragen of áls ik merk dat de acne terugkomt, dat ik dan weer aan de ROA mag.....
Hé Gelderland,

Dat wat je vertelde klinkt héél bekend in mijn oren. Ik hield mij ook altijd wat op de achtergrond. Ik zei amper wat, om te voorkomen dat mensen mij aan gingen kijken, want ik voelde me er echter niet prettig bij. En idd, het zo snel mogelijk naar huis willen na de tijd. Ik heb hier zo'n 2 a 3 jaar mee rond moeten sjokken. Ik ben nu 6 maanden bezig met ROA, en m'n huid is er echt op vooruit gegaan. Ik zit weer lekker in m'n vel, ik heb weer zin in de dingen, en durf eindelijk weer eens wat onder de mensen te komen, en serieuse gesprekken te voeren. Ik hoop echt dat ik die ellende nooit weer mee hoef te maken, want het heeft mij echt kapot gemaakt. Je hebt dan zo'n ontzettend negatief zelfbeeld van je, dat je het op èèn gegeven moment niet meer trekt, en dan val je in èèn diep zwart gat, waar je echt heel moeilijk weer uit komt. Maar goed...

M'n huid ziet er weer stukken beter uit zoals ik net vertelde. De vlekjes en littekentjes beginnen zich ook te herstellen. Alleen wat ik toch wel wat minder vindt, is dat ik de afgelopen 2 weken elke dag een hitte aanval krijg, waardoor mijn hoofd echt gigantisch rood word. Dat duurt ongeveer een klein uurtje, en dan is het ook wel weer afgezakt. Maar 't is en blijft vervelend.

Nou heb ik nog een klein vraagje... Ik slik nu 6 maanden ROA. Mij is verteld dat ik 7 maanden kuur moet afmaken. Dat betekend dus dat ik nog maar 1 maandje hoef te slikken Ik ben 13 of 14 feb. 06 beginnen, de echte preciese datum weet ik niet meer. Klopt het dat ik dan 13 of 14 sep. 06 mag stoppen met de kuur? Ik weet zelf niet hoe ik het uit moet rekenen met die aantal mg's wat je binnen moet krijgen met ROA. Ik weeg ong. 70 a 73 KG.

Alvast bedankt! En sterkte allemaal !!!

Groeten
Gelderlandmaandag 14 augustus 2006 @ 13:15
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 00:47 schreef Aqualung het volgende:

[..]

Hé Gelderland,

Dat wat je vertelde klinkt héél bekend in mijn oren. Ik hield mij ook altijd wat op de achtergrond. Ik zei amper wat, om te voorkomen dat mensen mij aan gingen kijken, want ik voelde me er echter niet prettig bij. En idd, het zo snel mogelijk naar huis willen na de tijd. Ik heb hier zo'n 2 a 3 jaar mee rond moeten sjokken. Ik ben nu 6 maanden bezig met ROA, en m'n huid is er echt op vooruit gegaan. Ik zit weer lekker in m'n vel, ik heb weer zin in de dingen, en durf eindelijk weer eens wat onder de mensen te komen, en serieuse gesprekken te voeren. Ik hoop echt dat ik die ellende nooit weer mee hoef te maken, want het heeft mij echt kapot gemaakt. Je hebt dan zo'n ontzettend negatief zelfbeeld van je, dat je het op èèn gegeven moment niet meer trekt, en dan val je in èèn diep zwart gat, waar je echt heel moeilijk weer uit komt. Maar goed...
juist, ik heb er ook zo'n 2-3 jaar mee rondgelopen en het had ook niet langer moeten zijn. AChteraf baalde ik want het vernielt je toch wel een beetje (erg).... het was is mijn periode 16-17-18 jaaar en heb toch achtera flink wat gemist. Qua vriendinnetjes etc.. .dat soort dingen. Ik haalde 't niet in mijn hoofd om achter meiden aan te gaan, wilde liefst steeds z.s.m van school naar huis. En was gewoon vrij stil in die jaren. Terwijl ik normaal toch wel een aardig grote bek heb. Ben pas weer gaan leven toen ik 18.5-19 was, iets wat ik daarvoor totaal gemist heb.

En ben als de dood dat ze terugkomen. Ben nu 14 maanden gestopt maar laaste maanden zag ik toch dat mijn huid steeds slechter werd. Op 't moment (ben terug van vakantie in Griekenland) is het weer heel goed, ben weer helemaal clean. Maar 't kan zo omslaan, en daar ben ik gewoon bang voor Want ik weet van mezelf hoe down/kut ik me ga voelen als ik puisten heb.

Overigens kan je me toevoegen op MSn, mijn adres staat in mijn profiel...soms wel leuk wat ervaringen ensow uit te wissen
oioioioimaandag 14 augustus 2006 @ 16:16
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 20:20 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Hmm, want op sommige websites lees je weleens dat slechte leverfuncties in verband worden gebracht met acne, omdat je lever niet meer in staat zou zijn om je lichaam in voldoende mate te ontdoen van afvalstoffen en het inactiveren van overbodige hormonen. Roaccutane zou te belastend zijn voor de lever, omdat het eigenlijk gelijk zou staan aan een overdosis vitamine A.
Hmm 2 jaar trg was ik die zomer clean, rond september kreeg ik ziekte van pfeiffer en toen kwam de acne ook weer, nu weet ik niet zeker of het van de pfeiffer komt of gwn omdat de zomer over was. Maar zoiets zet me wel aan het denken.

Oja en voor iedereen die dit niet weet: pfeiffer is dus een aanslag op je lever.
Roimaandag 14 augustus 2006 @ 19:55
Over 13(.5) dagen ben ik klaar !

Zal ff kijken of ik dan een foto kan maken waar ik normaal in de camera kijk
Aqualungwoensdag 16 augustus 2006 @ 18:30
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 00:47 schreef Aqualung het volgende:

[..]
Nou heb ik nog een klein vraagje... Ik slik nu 6 maanden ROA. Mij is verteld dat ik 7 maanden kuur moet afmaken. Dat betekend dus dat ik nog maar 1 maandje hoef te slikken Ik ben 13 of 14 feb. 06 beginnen, de echte preciese datum weet ik niet meer. Klopt het dat ik dan 13 of 14 sep. 06 mag stoppen met de kuur? Ik weet zelf niet hoe ik het uit moet rekenen met die aantal mg's wat je binnen moet krijgen met ROA. Ik weeg ong. 70 a 73 KG.

Alvast bedankt! En sterkte allemaal !!!

Groeten
Ik heb mij èèn beetje vergist Ik ging net op de weegschaal staan, en ik zag dat ik 65 kg ipv 70 a 73 kg. Maar wie weet hoe ik nou de precieze datum uit kan rekenen, dat ik met de ROA mag stoppen? Oja en gelderland, je msn adres staat niet in je profiel

Groetjes

EDIT:

Oké ik heb wat fora's afgestruind, en ik kwam uit op deze berekening.

195 dagen x 40 mg = 7800 mg

7800 mg : 65 kg = 120 mg totaal

Ik heb dus even zitten rekenen, en ik kwam uit dat ik op 26 aug. m'n kuur afgerond heb. Of zit ik verkeerd ??

[ Bericht 10% gewijzigd door Aqualung op 16-08-2006 19:26:01 ]
Jeronimosdonderdag 17 augustus 2006 @ 09:42
@Aqualung
De berekening van 195 dagen klopt als je van 65kg uitgaat. Dus gewoon startdatum + 195 dagen.

@Laura 2000
Klasse dat je je foto's online hebt gegooid . Het resultaat mag er wezen bij jou!

Ik zelf hoef nog maar zo'n 10 dagen, en dan heb ik er dus een kuur van 8 maanden opzitten. Eindelijk klaar. Ik ben eigenlijk vanaf het begin al van mij acne af, het slaat zwaar goed aan bij mij. Nu hopen dan het zich na de kuur zo blijft voortzetten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jeronimos op 17-08-2006 12:02:58 ]
anneloekedonderdag 17 augustus 2006 @ 13:39
Ik ben net terug van vakantie in Turkije (mooie vakantie trouwens).
Van mijn dermatologe moest ik twee weken stoppen en daarna terug beginnen. Ik heb dit dan ook gedaan en moet zeggen dat mijn huid er die twee weken erg op vooruitgegaan is...

De rode plekken zijn op die twee weken erg verminderd en mijn huid ziet er nu vrij glad uit.
Op vakantie (in de zon) had ik meestal geen pukkels, maar enorm veel (honderden) van die kleine witte onderhuidse bolletjes. Op een 10-tal na zijn zie helemaal weg.
Ik heb een fantastische vakantie achter de rug en het feit dat ik mij beter voelde omwille van mijn mooiere huid heeft daar veel mee te maken!!!

Als ik uitreken hoeveel roa ik op dit moment al heb genomen heb zit ik echter zwaar over de 120 mg/kg. Ik zit al bijna aan 160mg/kg en moet nog wel een tijdje hoor... maar ik ben toch al tevreden op dit moment!!
A_J_vrijdag 18 augustus 2006 @ 10:00
Laura --> Moedig van je dat je jouw foto's hier voor ons hebt gepost. Het resultaat is echt fantastisch! Je ziet er goed uit!
Oom_Govertzaterdag 19 augustus 2006 @ 11:24
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 13:39 schreef anneloeke het volgende:
Ik ben net terug van vakantie in Turkije (mooie vakantie trouwens).
Van mijn dermatologe moest ik twee weken stoppen en daarna terug beginnen. Ik heb dit dan ook gedaan en moet zeggen dat mijn huid er die twee weken erg op vooruitgegaan is...
Moest je van je derma stoppen voor de zon?
anneloekezondag 20 augustus 2006 @ 19:33
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 11:24 schreef Oom_Govert het volgende:

[..]

Moest je van je derma stoppen voor de zon?
Ja ik moest stoppen voor de zon.. was inderdaad wel nodig hoor..
De eerste week zag ik enorm rood.... dit trok weg de tweede week..
A_J_maandag 21 augustus 2006 @ 11:58
Goedemiddag allemaal, hier weer eens een update.

Ik ben nu precies 4 maanden bezig (60 mg/d), zit nu dus op 2/3 van mijn kuur. Het begint eindelijk op te schieten.

Hoe het gaat: prima eigenlijk!

Ik heb al 2,5 maand geen puistje meer gezien op mijn gezicht. Het is echt ongelooflijk hoe lekker mijn huid aan voelt. Ik zat net wat foto's van de vakantie terug te zien en het is echt een genot om mijn huid dan gewoon zonder al die bulten en rode plekken te zien. Ik heb alleen nog wat lichte rode vlekjes, die dus minder snel wegtrekken dan normaal lijkt het. Maar dit schijnt na de kuur nog wel beter te worden. Het is wel rotzooi die Roa, en ik zal blij zijn als ik er van af ben - maar het is ook een wondermiddel!

Mijn lichaam lijkt gewend aan de dagelijkse hoeveelheid Roa en ik heb weinig last van bijwerkingen meer. Af en toe wat droge ogen, maar valt reuze mee en ik heb druppeltjes hiervoor. Heb nog amper last van droge huid - niet op mijn gezicht, hoofdhuid, nergens eigenlijk. Lippen zijn af en toe nog wat droog maar mij bevalt blistex prima en dus is het niet hindelijk meer. Spierherstel is ok maar wel iets minder dan normaal denk ik. Ik heb veel gewandeld en MTB'd op vakantie en dat ging allemaal prima. Overgevoeligheid voor de zon heb ik (zeker nu in augustus :S) weinig last van. Ik kan ook best een half uurtje zonder zonnebrandcreme in de zon al ben ik hier wel heel voorzichtig mee want inderdaad, je loopt wel wat sneller rood aan.

Wat overigens ook een bijwerking is bij mij: als ik een paar alcoholische versnaperingen drink, dan loop ik nog wel eens rood aan. Vergroot ik het genot door nog een paar consumpties te nuttigen, dan wordt dit vanzelf weer minder.

De afgelopen maand heb ik wel echt te veel gedronken en hier maak ik me soms een beetje zorgen over. We zullen zien, volgende week weer even bloed prikken dus dan krijgen we daar meer duidelijkheid over. Maar zoals ik al eerder schreef: het is mij nu compleet onduidelijk wat nu wel en niet mag op het gebied van alcohol; iedereen spreekt elkaar tegen. Volgens mijn huisgenootje (zij doet een Master in voeding en gezondheid) kan ik het beste de apotheker geloven en die beweert dat het allemaal weinig invloed heeft hoeveel je drinkt. Roa en alcohol versterken elkaar niet, en de lever heeft een compleet apart systeem voor de afbraak van alcohol.

Een tip die ik nog wil meegeven: smeer gewoon zo weinig mogelijk op je gezicht tijdens de kuur. Als je huid niet extreem droog is, gebruik dan geen crèmepjes. Ga niet kloten met benzoylperoxide of Sudocrem, etc. Ik ben daarmee gestopt en het is echt beter! Op deze manier kan je huid zelf een nieuwe balans vinden en heeft volgens mij de Roa ook maximaal effect.
2L0w4Zer0maandag 21 augustus 2006 @ 15:26
Ik snap het niet, in de bijsluiter staat dat je moet oppassen met alcohol. Waarom is het dan zo moeilijk om dit te begrijpen? Een beetje zitten klagen dat er zoveel onduidelijkheid is over Roa en alcohol, terwijl de derma zegt oppassen, de fabrikant zegt oppassen en vele andere artsen zeggen ook oppassen. Maar nee, wat doen mensen, die gaan vervolgens de eerste de beste persoon geloven die zegt dat het helemaal geen fuck uitmaakt dat je alcohol gebruikt, en gaan dit dan als smoes gebruiken om zich vervolgens helemaal vol te gieten. Maar achteraf wel klagen dat je je toch wel wat zorgen maakt of je lever het allemaal wel trekt. Houdt het gewoon bij enkele glazen in de week, dan weet je tenminste zeker dat je je lever niet naar de kloten helpt en hoef je je ook minder zorgen te maken.

[ Bericht 5% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 21-08-2006 15:33:48 ]
A_J_maandag 21 augustus 2006 @ 15:38
Relax ff Dennis. Wat betekent oppassen met alcohol precies? Dat noem ik niet duidelijk. Er staat nergens een indicatie qua kwantiteit. Bovendien is de apotheker niet de eerste de beste persoon vriend. Hij weet VEEL meer over medicijnen dan een dermatoloog (die maar 3 maanden opleiding medicijnen krijgt, en gewoon bij alle medicijnen leert dat je moet oppassen met alcohol).

Een onderwerp als dit kan hier best besproken worden. Dus sla niet zo'n irritante vadertoon aan mannetje. Je hoeft mij niets te leren.
Pupilmaandag 21 augustus 2006 @ 16:17
Iemand hier wel eens last van bloed in de urine gehad door de Roa????

Toen ik vanochtend naar het toilet moest voelde ik even een pijntje in mijn pisbuis en daarna zag ik bloed.. Nu ben ik hier best van geschrokken en heb dus geprobeerd de huisarts te bereiken en omdat ik maar weinig tijd had (werk) en de huisarts de hele tijd in gesprek was (telefonisch spreekuur) heb ik het maar laten zitten..

In de bijsluiter staat het bij niet ernstige bijwerkingen.. Toch zit het me niet lekker. Iemand ervaring of morgen toch nog maar een keer de huisarts proberen te bereiken?

Thnx!
2L0w4Zer0maandag 21 augustus 2006 @ 16:23
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 15:38 schreef A_J_ het volgende:
Dus sla niet zo'n irritante vadertoon aan mannetje. Je hoeft mij niets te leren.
Wat jij wil.

Het onderwerp Roa en alcohol ik naar mijn weten al vaak genoeg aan de orde geweest, zonder definitief uitsluitsel. Ik zeg alleen dat als jij er zo heilig in gelooft dat Roa en regelmatig veel zuipen samengaat (omdat de alwetende apotheker dit zegt ), dat ik dan niet snap waar jij je zorgen over zit te maken. De apotheker heeft immers tegen jou gezegd dat het kan, dan is het probleem toch opgelost??
A_J_maandag 21 augustus 2006 @ 17:20
Jij leest niet goed. Ik zeg nergens dat ik in iets of iemand heilig geloof, ik maak alleen duidelijk dat ik niet alles 'zomaar van de eerste de beste' aanneem zoals jij suggereert. Als ik er zeker over was, dan zou ik dit onderwerp niet zo aan de orde brengen, toch?

En er zijn zoveel onderwerpen al zo vaak aan de orde geweest, daarom zijn we ook bij Roa deel 15. Onderwerpen als lippencrèmes, dagcrèmes, allerlei bijwerkingen worden door deze threats aldoor herhaald door verschillende (nieuwe) gebruikers. Dit is dus geen reden om onderwerpen te skippen of mijden.

De toon die je aanslaat is gewoon erg irritant en betweterig, ik weet niet of je dat gewend bent om te doen maar het wekt bij mij een beetje ergernis op.
DDMmaandag 21 augustus 2006 @ 20:16
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 16:17 schreef Pupil het volgende:
Iemand hier wel eens last van bloed in de urine gehad door de Roa????

Toen ik vanochtend naar het toilet moest voelde ik even een pijntje in mijn pisbuis en daarna zag ik bloed..
Thnx!
Wie zegt dat het door de Roa komt? Kan toch ook op zichzelf staan. Maar Roa kan wel bloed in de urine geven ja.
DDMmaandag 21 augustus 2006 @ 20:20
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 16:23 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Wat jij wil.

Ik zeg alleen dat als jij er zo heilig in gelooft dat Roa en regelmatig veel zuipen samengaat (omdat de alwetende apotheker dit zegt ), dat ik dan niet snap waar jij je zorgen over zit te maken. De apotheker heeft immers tegen jou gezegd dat het kan, dan is het probleem toch opgelost??
Goede apotheker dan
2L0w4Zer0maandag 21 augustus 2006 @ 22:57
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 20:20 schreef DDM het volgende:

[..]

Goede apotheker dan
Tja dat dacht ik ook al, apothekers hebben het ook weleens bij het verkeerde eind. Bovendien hebben de meeste apotheken tegenwoordig computerprogramma's om allerlei wisselwerkingen en bijwerkingen van medicijnen bij te houden en zijn ze steeds minder afhankelijk van hun eigen geleerde kennis. Bovendien kan iemand mij niet wijs maken, dat van de vele duizenden medicijnen die er op de markt zijn, dat de apotheker van alle medicijnen weet wat je wel of niet mag doen of laten.

Maar ja, wie ben ik..... ik ben blijkbaar alleen maar een irritant en betweterig ventje....
A_J_dinsdag 22 augustus 2006 @ 00:30
Dennis, het is wel moeilijk, of niet? Nogmaals: lees eens goed. Wat is de essentie van mijn post?
2L0w4Zer0dinsdag 22 augustus 2006 @ 08:44
quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 00:30 schreef A_J_ het volgende:
Dennis, het is wel moeilijk, of niet? Nogmaals: lees eens goed. Wat is de essentie van mijn post?
anneloekedinsdag 22 augustus 2006 @ 19:50
ai ai ai .. wat een vijandigheid...

Het is misschien omdat ik een mama ben dat ik nu zin krijg om te zeggen "ophouden jullie of anders vliegen jullie alletwee in de hoek!"
PS Voor wie het zou intresseren: NEE, het help bij mijn kinderen ook niet
Oom_Govertdonderdag 24 augustus 2006 @ 21:23
sjesus, wat een discussie, ik dacht dat het hier gewoon over puisten met grote gele koppen ging...

@ Anneloeke:
Ik ben op vakantie gewoon in de zon geweest, no problemo. Ik was in Azie dus dat bakt wel lekker door. Ik had mn derma op de hoogte gebracht, maar die heeft stoppen nooit aanbevolen.

Weer een bewijs dat veel dermatologen er verschillende theorieen op na houden.

(2L0w4Zer0 anders geef je ook even een betoog hoe stom zonnen wel niet is, houdt de discussie lekker op gang)
2L0w4Zer0zaterdag 26 augustus 2006 @ 03:48
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 21:23 schreef Oom_Govert het volgende:
(2L0w4Zer0 anders geef je ook even een betoog hoe stom zonnen wel niet is, houdt de discussie lekker op gang)
Nee.
anneloekemaandag 28 augustus 2006 @ 10:36
Het vebaast mij een beetje dat ik nog niemand een opmerking heb horen geven over het persbericht van vorige week donderdag...

"Het actieve bestanddeel van een van de krachtigste geneesmiddelen tegen acné, Roaccutane, verhoogt het risico op hart- of leverproblemen meer dan artsen tot nu toe dachten. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie, zo bericht La Dernière Heure donderdag.

Het Riziv stelt dat in 2004 iets meer dan 25.000 personen een dergelijk medicijn, waarvan ook een generische variant bestaat, hebben gebruikt. De minister van Volksgezondheid zegt dat hij aandacht heeft voor de resultaten, maar dat hij afwacht of er op Europees niveau een evaluatie zal komen van de studie. (svr)
"

Niet dat het voor mij iets zou uitmaken hoor... ten eerste ben ik er nu toch al bijna door en ten tweede ben ik zo tevreden van het resultaat dat ik er wel wat leverplekjes bijneem
mwuhahamaandag 28 augustus 2006 @ 11:38
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 10:36 schreef anneloeke het volgende:
Het vebaast mij een beetje dat ik nog niemand een opmerking heb horen geven over het persbericht van vorige week donderdag...[...]
Hier wat meer info:
http://www.xsorbit1.com/users/davec//index.cgi?board=c&action=display&num=1156174080
yvke82maandag 28 augustus 2006 @ 13:41
Hallo allemaal,

Het was een hoop leeswerk maar ik ben bij! Ik wil op de eerste plaats ook even mijn bewonderingen uiten naar Laura! Super dat ze haar fotos zo op internet durft te zetten! En beter bewijs krijg je niet nee!

Ik las ergens dat iemand bloed bij haar urine had zitten? Ik zou voor alle zekerheid toch de huisarts inlichten. Kan van de roaccutane zijn maar voor het zelfde geld is er wel iets, je plast iniedergeval niet voor niks bloed, altijd goed om ff te melden bij je huisarts.

Ik heb vorig jaar Januari een kuur roaccutane gevolgt en ik moet zeggen dat ik er super tevreden mee ben! Ik heb me echt een jaar lang super gevoeld, hier en daar af en toe een pukkel maar ja dat heeft iedereen weleens.
Tot voor een paar weken terug was alles nog goed, maar toen begon de ellende weer! Ik zit nu weer aardig onder en heb vanmorgen de dermataloog maar weer gebeld en die adviseerde me maar weer eens langs te komen. Ik hoop dat hij mij weer een kuurtje geeft.

Ik heb de vorige keer best wat last gehad van de bijwerkingen en sommige zijn nog steeds niet weg (ergere nachtblindheid, ophoping van pigmentvorming, sneller bloeduitstortingen) maar dat weegt voor mij niet op tegen de resultaten! Ik heb een opleiding schoonheidsspecialiste gehad en weet alles van oppervlakte, en dieptereinigin ik heb ook net als zovele hier alles geslikt wat er op de markt was voor een betere huid en toch bleef ik net als Laura helemaal onder de vel rode grote ontstekingen zitten. En dan kan je make-up er op doen wat je wil maar je blijft je zwaar klote voelen!
Plonkymaandag 28 augustus 2006 @ 23:06
Een vraagje...

heeft iemand Roa gebruikt voor vratten? (serieus...)
Pupildinsdag 29 augustus 2006 @ 16:53
Ben nu vanaf eind juni bezig, met 40 MG waarvan 3 weken 60 MG, maar heb dus nog steeds een glimhoofd.. Duurde het bij de meeste mensen ook zo lang voordat de glans weg was??

Als ik mijn huid aanraak is het niet vet, maar het glimt nog wel. Heb ook nog niet een droge huid ofzo gehad.. Smeer wel elke dag een creme 's ochtens en 's avonds. Zou het soms daar door kunnen komen?
anneloekedonderdag 31 augustus 2006 @ 13:00
@ plonky... wratten vinden hun oorsprong in een virus, acne niet..... ik zou niet weten hoe één medicijn kan helpen voor de twee...

@ pupil... ja hoor... ik heb nog lang lopen glimmen, maar heb daar van mijn derma een goede tip voor gekregen, een créme met matterende bestanddelen, die niet comedogeen is. Ik gebruik hem nu niet meer en weet niet meer zeker hoe hij heet. Ik zal de naam eens opzoeken en het je laten weten

groetjes
2L0w4Zer0donderdag 31 augustus 2006 @ 13:04
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 13:00 schreef anneloeke het volgende:
@ pupil... ja hoor... ik heb nog lang lopen glimmen, maar heb daar van mijn derma een goede tip voor gekregen, een créme met matterende bestanddelen, die niet comedogeen is. Ik gebruik hem nu niet meer en weet niet meer zeker hoe hij heet. Ik zal de naam eens opzoeken en het je laten weten
Als je die naam zou willen opzoeken... graag!
Pupildonderdag 31 augustus 2006 @ 14:44
Als je eens zou willen kijken!!

Maar moet je die dan als laatst gebruiken? Smeer namelijk ook nog elke dag een zonnefactor erover.
Oom_Govertdonderdag 31 augustus 2006 @ 19:41
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 14:44 schreef Pupil het volgende:
Als je eens zou willen kijken!!

Maar moet je die dan als laatst gebruiken? Smeer namelijk ook nog elke dag een zonnefactor erover.
WTF! Zonnebrand elke dag? Of je overdrijft, of je werkt bij Sunday's
Pupildonderdag 31 augustus 2006 @ 19:47
Ja elke dag ja. Heb namelijk een verzorgingslijn wat de huid verdunt. Door elke dag een factor te smeren blijft je huid dun en wordt ie niet verdikt door de zon. Want wanneer je huid dun is, verstopt het niet zo snel.

Ben trouwens al een paar dagen echt erg moe. Vandaag om een urr of 12 uit me nest gekomen en om 20:00 was ik al behoorlijk moe (nog steeds!!), is hier ook iets tegen te doen misschien? Ben namelijk bang dat wanneer de school weer begint dat ik het dan niet aankan.. Wil het natuurlijk wel halen! Heb net even een lesboek gepakt en begonnen met lezen, maar ik lees het wel maar ik weet niet wat ik lees. Net of het het ene oor ingaat en andere weer uit.

Iemand ervaring hiermee??

[ Bericht 53% gewijzigd door Pupil op 31-08-2006 20:50:40 ]
octopussydonderdag 31 augustus 2006 @ 22:49
ik heb er de laatste paar dagen ook last van. En dat terwijl ik nu in de 6e maand zit van de kuur
Ook heb ik pijnlijke gewrichten en erg pijnlijke spieren, terwijl ik geen rare dingen heb gedaan. Ik heb trouwens besloten dat ik zondag mijn laatste pilletjes ga nemen

23 september ga ik een weekje duiken in Egypte en ik hoop dat de bijwerkingen dat zo veel mogelijk verdwenen zijn. Ik ben wel een beetje bezorgd want ik heb nu een paar kleine wondjes op mijn gezicht waarvan ik niet weet of het puistjes waren. Zou niet willen dat als ik stop dat de puistjes weer op komen.
Laura 2000donderdag 31 augustus 2006 @ 23:18
Ik had dat ook heel erg de laatste maanden van de kuur! Als ik wilde studeren las ik het wel, maar ik nam geen stof in me op... Nou gebeurt dat wel vaker als ik moe ben, maar aan de Roa was het bijna altijd.

Trouwens, Carolijn, hoe gaat het met jou?
Pupilvrijdag 1 september 2006 @ 12:52
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 23:18 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik had dat ook heel erg de laatste maanden van de kuur! Als ik wilde studeren las ik het wel, maar ik nam geen stof in me op... Nou gebeurt dat wel vaker als ik moe ben, maar aan de Roa was het bijna altijd.
Hoe heb je het dan opgelost? Meer leren? Moet namelijk even goed aan de studie want moet nog 3 tentamens uit vorig studiejaar over doen en dan heb ik mijn P! Maar goed als het leren niet zo lekker gaat..
A_J_vrijdag 1 september 2006 @ 13:41
Ik heb daar ook wel een beetje last van. Ben wat meer moe dan normaal de laatste weken, maar ik heb het ook druk gehad, ben ook wat verkouden. Concentratie lijkt soms ook wat minder te zijn hierdoor. Heb vandaag mijn readers en boeken gehaald voor 2e jaar MSc, maar als ik daar in kijk lijkt het inderdaad met moeite mijn hersens binnen te dringen.

Maar wat ik me dan wel afvraag is: ik heb 2 maanden niet gestudeerd, het kost dan ook vaak een paar weken om in het ritme te komen en je hersens te laten wennen aan studiestof. Is het niet een beetje normaal, en ieder jaar een beetje hetzelfde? Volgens mij wel een beetje namelijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door A_J_ op 01-09-2006 15:57:21 ]
octopussyvrijdag 1 september 2006 @ 14:12
ik ben ook al 2 weken goed verkouden, maar heb al langer een verstopte neus. Vanochtend wakker geworden met zware hoofdpijn en over mijn hele lichaam pijnlijke spieren. Vraag me af of ik niet gewoon een virus te pakken heb wat de roa bijwerkingen versterkt. Maar het is wel verdomd lastig want mijn studie is ook weer begonnen
A_J_vrijdag 1 september 2006 @ 15:58
Ja dat gevoel heb ik dus ook, dat verkoudheidsklachten etc. de roa-bijwerkingen versterken, en ook andersom trouwens. Dat je dus door de roa wat minder goed en snel herstelt.
Laura 2000vrijdag 1 september 2006 @ 18:03
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 12:52 schreef Pupil het volgende:

[..]

Hoe heb je het dan opgelost? Meer leren? Moet namelijk even goed aan de studie want moet nog 3 tentamens uit vorig studiejaar over doen en dan heb ik mijn P! Maar goed als het leren niet zo lekker gaat..
Opgelost? Ik heb gewoon maar twee tentamens gehaald, van de 8die ik er eigenlijk had moeten doen... (heb ook een paar geskipt omdat het gewoon niet haalbaar meer was.)
Pupilvrijdag 1 september 2006 @ 20:31
[@ A_j_,

Ja moet mischien ook wel weer in het ritme komen. Hoop maar dat het daar aan ligt. Heb namelijk niet veel zin om door de Roa mijn opleiding te moeten stoppen.

@ Laura,

Echt balen dat je maar 2 van de 8 hebt gehaald!! Ik heb maar ginko biloba gekocht, zou goed helpen bij het ondersteunen van het geheugen. Mischien ook iets voor de anderen hier?

Maar als je 2 vd 8 hebt gehaald, heb je dan geen negatief bindend studieadvies gekregen?!

Balen iig!!
Laura 2000vrijdag 1 september 2006 @ 23:07
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 20:31 schreef Pupil het volgende:
[@ A_j_,

Ja moet mischien ook wel weer in het ritme komen. Hoop maar dat het daar aan ligt. Heb namelijk niet veel zin om door de Roa mijn opleiding te moeten stoppen.

@ Laura,

Echt balen dat je maar 2 van de 8 hebt gehaald!! Ik heb maar ginko biloba gekocht, zou goed helpen bij het ondersteunen van het geheugen. Mischien ook iets voor de anderen hier?

Maar als je 2 vd 8 hebt gehaald, heb je dan geen negatief bindend studieadvies gekregen?!

Balen iig!!
Wij hebben geen bindend studieadvies gelukkig Verder had ik mijn propedeuse al gehaald, en zijn die 2 niet het enige wat ik gehaald heb vorig jaar. Dus ach...
Pupilzaterdag 2 september 2006 @ 00:35
Valt dat weer mee! Bij ons is dat wel zo, een bepaald aantal punten niet gehaald en je kan oprotten.

Maar goed, daar gaat dit topic niet over.
Remcoozaterdag 2 september 2006 @ 04:03
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 23:18 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik had dat ook heel erg de laatste maanden van de kuur! Als ik wilde studeren las ik het wel, maar ik nam geen stof in me op... Nou gebeurt dat wel vaker als ik moe ben, maar aan de Roa was het bijna altijd.

Trouwens, Carolijn, hoe gaat het met jou?
Ik heb daar ook heel erg last van. Kan me ook moeilijk concentreren op de studie dit moment
Aan de andere kant is dat het wel waard als ik in de spiegel kijk
anneloekezondag 3 september 2006 @ 14:43
pupil... zoals beloofd...

die matterende créme is van het merk Lutsine en heet "factor 4" (die 4 in een cirkel).

groetjes
poohyzondag 3 september 2006 @ 20:10
Bedankt Anneloeke, ik heb ook wat aan deze tip
Pupilmaandag 4 september 2006 @ 14:01
Ben vandaag naar de derma geweest en alles was goed. Logisch ook want het bloed was uit de beginfase (ben nu 2 maand bezig). Ze vond dat mijn huid er goed uitzag en moet tot ongeveer eind december.

Van het bloed in de urine kwam waarschijnlijk door de hoge dosering die ik eerst had (60 MG), en ben nu weer terug gegaan naar 40 MG. Balen dat ik nog steeds glim ben ook helemaal vergeten te vragen wanneer dat over zou zijn

Hoelang duurde het gemiddeld bij de rest? Die mischien ook 40 MG slikken?

@ Annaloeke,

Bedankt Annaloeke!! Waar heb je deze gekocht? En gebruikte je deze als laatste stap zeg maar of smeerde je er nog iets overheen?
octopussymaandag 4 september 2006 @ 14:35
Ik heb gisteren mijn laatste pilletjes genomen

nu maar hopen dat mijn huid nog iets meer 'opklaart' (nu beetje vlekkerig en een paar wondjes) en dat de bijwerkingen snel verdwijnen.
Poison-Ivymaandag 4 september 2006 @ 14:53
Ik heb besloten om (waarschijnlijk) ook met een kuur te beginnen, ik ben er bijna uit maar nog niet helemaal.......
Ik heb wel een paar vragen:

- Verandert de structuur van je huid ook door de ROA? Dan bedoel ik de porien en dergelijke. Ik heb van mezelf een zeer fijne huid met kleine porien, dat wil ik wel behouden

- Waar wordt je bloed op gecontroleerd? Welke waarden?

Want ik heb net even gebeld met de polikliniek omdat ik volgende week een afspraak heb, wil ik het liefst meteen beginnen, en ik heb gelezen dat je bloed gecheckd moet zijn (ps. ik wil echt geen dingen over het hoofd zien en alles volgens de regels doen!). Zei de vrouw dat ik recent al eens bloed had laten prikken (kan kloppen maar dat was voor een ander doeleinde). Nou vraag ik me dus af welke waarden van het bloed ze willen weten, dan kan ik kijken of dat ook wel geprikt is destijds

- Ik slik de Diane 35, dat geeft een verhoogde kans op trombose en nu staat in de bijsluiter mooi geschreven dat je moet opletten met cholesterol en verhoogde triglyceriden gehaltes, lijkt me toch gevaarlijk in combinatie met Roa toch? Of zijn er meerdere vrouwen hier die ook deze combi hebben gehad?

Ik vraag ook nog alles na bij de derm maar ik wil ook even wat van hier weten
octopussymaandag 4 september 2006 @ 15:23
Posion-Ivy mijn huid is wel een beetje veranderd van structuur. Ik had altijd wel grote porieen, dat is nu veel minder. Waarschijnlijk omdat mijn huid ook heel vet was en er altijd wel porieen verstopt zaten met talg. Ik geloof niet dat roa je porieen groter maakt, alleen je moet moet een fijne huidstructuur wel extra opletten dat je goed de boel insmeert met goede creme (ik vind happy derm van l'oreal zeer prettig).

Mijn bloed werd om de maand gecontroleerd, elke andere maand alleen urine (zwangerschap). De bloedtest was voor cholesterol, bloedvetten, leverwaarden en zwangerschap. Het gaat ze bij de eerste controle vooral om de zwangerschap. Mocht er nog iemand zwanger worden tijdens of voor het begin van de kuur dan mogen ze geen roa meer voorschrijven nl.

Ik denk dat je in principe even met je dermatoloog over je pil moet gaan praten. Bij mij zijn de cholesterol en bloedvetten netjes laag gebleven tijdens de kuur (ik gebruik de nuvaring als ac), dus ik zat sowieso niet snel in een gevarenzone. Je kan misschien het beste toch even het bloedonderzoek afwachten en dan je vraag gelijk stellen aan je derma, want wij kunnen moeilijk het risico inschatten van de combi diane pil en roaccutane.
Poison-Ivymaandag 4 september 2006 @ 16:52
quote:
Op maandag 4 september 2006 15:23 schreef octopussy het volgende:
Posion-Ivy mijn huid is wel een beetje veranderd van structuur. Ik had altijd wel grote porieen, dat is nu veel minder. Waarschijnlijk omdat mijn huid ook heel vet was en er altijd wel porieen verstopt zaten met talg. Ik geloof niet dat roa je porieen groter maakt, alleen je moet moet een fijne huidstructuur wel extra opletten dat je goed de boel insmeert met goede creme (ik vind happy derm van l'oreal zeer prettig).

Mijn bloed werd om de maand gecontroleerd, elke andere maand alleen urine (zwangerschap). De bloedtest was voor cholesterol, bloedvetten, leverwaarden en zwangerschap. Het gaat ze bij de eerste controle vooral om de zwangerschap. Mocht er nog iemand zwanger worden tijdens of voor het begin van de kuur dan mogen ze geen roa meer voorschrijven nl.

Ik denk dat je in principe even met je dermatoloog over je pil moet gaan praten. Bij mij zijn de cholesterol en bloedvetten netjes laag gebleven tijdens de kuur (ik gebruik de nuvaring als ac), dus ik zat sowieso niet snel in een gevarenzone. Je kan misschien het beste toch even het bloedonderzoek afwachten en dan je vraag gelijk stellen aan je derma, want wij kunnen moeilijk het risico inschatten van de combi diane pil en roaccutane.
ha, bedankt voor de informatie alvast.
Vreemd want juist die waarden zijn bij mij niet getest (wel de HB en bezinking) dus toch raar dat ze dan zeggen dat het niet nodig is Toch nog eens vragen dan maar , ik wil dat gewoon wel weten voordat ik aan zo'n kuur begin. )

De structuur van jouw huid is dus in positieve zin veranderd, das toch mooi.
Als ik aan de kuur begin stel ik mijn andere vragen nog wel eens, ander wordt het zoveel in één keer

Tja en met de pil, ik neem aan dat meerdere vrouwen die aan roaccutane begonnen zijn al van te voren de diane slikken aangezien deze pil een antipuist-pil is.
Ik ben nog aan het twijfelen wat de beste combi is; ROA+diane of alleen de ROA.
Maarja om wéér te gaan stoppen met de Diane..pfffff ik weet het ook allemaal niet meer eigenlijk
Roimaandag 4 september 2006 @ 17:17
Ik ben klaaaaaaaaaaaaaar ! Zal binnenkort foto's uploaden.
lowietje30dinsdag 5 september 2006 @ 14:14
Mijn vraag komt door iets dat ik las op internet; dat je het liefst altijd twee voorbehoedsmiddelen moet gebruiken bij de seks. Dit om te voorkomen dat er sperma in de baarmoeder komt. Maar geldt dit (ook) alleen voor een vrouwelijke gebruiker van roaccutane? Dus dat er geen sperma in de roaccutane-gebruiker mag komen. En maakt het niets uit als er sperma van een roaccutane-gebruiker in de baarmoeder van de niet-roaccutane-gebruiker (die aan de pil is) terecht komt?

M.a.w. kan ik (man) gewoon seks zonder condoom hebben nu ik aan de roaccutane zit?
octopussydinsdag 5 september 2006 @ 14:21
quote:
Op dinsdag 5 september 2006 14:14 schreef lowietje30 het volgende:
Mijn vraag komt door iets dat ik las op internet; dat je het liefst altijd twee voorbehoedsmiddelen moet gebruiken bij de seks. Dit om te voorkomen dat er sperma in de baarmoeder komt. Maar geldt dit (ook) alleen voor een vrouwelijke gebruiker van roaccutane? Dus dat er geen sperma in de roaccutane-gebruiker mag komen. En maakt het niets uit als er sperma van een roaccutane-gebruiker in de baarmoeder van de niet-roaccutane-gebruiker (die aan de pil is) terecht komt?

M.a.w. kan ik (man) gewoon seks zonder condoom hebben nu ik aan de roaccutane zit?
volgens de brochure van Roche is er geen indicatie dat roaccutane invloed heeft op sperma. Je kan natuurlijk nog steeds alle SOA's krijgen, maar dat weet je neem ik aan zelf ook wel.

Omdat de fabrikanten van Roa zo bang zijn dat er toch vrouwen zwanger worden met roa, raden ze aan om dubbel safe te gaan.
Maar als vrouw wordt je dus al elke maand gescheckt op zwangerschap en mijn apotheker vraagt ook altijd of ik nog anticonceptie gebruik wanneer ik de roa pilletjes ophaal.

BTW, de pil zorgt er niet voor dat er geen sperma in de baarmoeder kan komen. Het zorgt ervoor dat er geen eisprong plaatsvind (dus er komt geen eitje vrij). Als je daarnaast een barriere middel gebruikt (condoom bijvoorbeeld) dan komt er geen sperma in de baarmoeder.
lowietje30dinsdag 5 september 2006 @ 14:30
Maar voor mij maakt het dus niks uit
A_J_dinsdag 5 september 2006 @ 20:51
Zo positief als ik laatst nog was, zo gaat het nu toch wat minder. Ik heb gelukkig nog maar een dikke 6 weken te gaan, want ik ben er ook wel klaar mee nu. Ik ben behoorlijk moe en lijk steeds slechter te herstellen van allerlei kwaaltjes zoals keelpijn (waar ik al 2 a 3 weken mee zit - normaal 2 a 3 dagen) en andere verkoudheidsklachten.

Ik had nog een vraagje over een andere bijwerking: vandaag ben ik begonnen aan een salsa cursus. Het was erg leuk, maar ik zweette me alleen te pleuris. Volgens mij echt veel meer dan normaal. Hebben anderen hier misschien ook last van, een verhoogde zweetproductie?
H4zedinsdag 5 september 2006 @ 21:23
Ik zit nu al bijna 10 maanden ofzo aan de minocycline + verschillende soorten cremes (benzylperoxide, differin gel etc etc). Vooral op m'n gezicht helpt 't wel aardig, maar toch heb ik er nog last van. Vooral rondom m'n neusvleugels en m'n kin. Verder zie je nog aardig wat rode plekken (geen puisten meer, maar daar hebben ze wel gezeten). Op m'n rug zie je nog littekens van wat er zat, maar er komen vooral bij m'n schouders toch echt nog puisten. Ik ben van de zomer op een gegeven moment gestopt met de minocycline, omdat ik ook ff flink in de zon wilde (nu heb ik een getinte huid, dus ik zou er sowieso niet heel snel last van krijgen). Dit ging een tijdje goed wat m'n acné betreft , maar op een gegeven moment kreeg ik weer een break-out op m'n gezicht Dit is 5 maanden terug ook al gebeurt, toen ik op verzoek van de huidarts moest stoppen om te kijken of het terug zou komen.

Mja, over 10 daagjes weer een afspraak bij de huidarts, dus dan zal ik 't bovenstaande ook aan hem vertellen. Ik zou nu toch ook echt wel is Roa willen proberen.
Mystery85woensdag 6 september 2006 @ 12:57
Hai allemaal!
Hier een nieuwe Roaccutane-gebruiker op het forum!

Ik heb al sinds mijn 12e last van acné (ben nu 20), maar niet in een ernstige vorm. Nadat ik allerlei middeltjes van de drogist en dokter heb geprobeerd, ben ik 4 jaar geleden begonnen met mijn eerste kuur Roaccutane. Ik slikte 40mg per dag, maar de duur van de kuur weet ik niet meer. Helaas is de acné daarna teruggekomen, wel in mindere mate. Ik heb lang getwijfeld, maar heb uiteindelijk besloten met een tweede kuur te beginnen.
Deze ga ik zo meteen ophalen!

De dermatoloog heeft mij als startdosis voor de eerste 6 weken 60mg per dag voorgeschreven, 's morgens 2 capsules en 's avonds 1. Mijn gewicht is 65 kg. Is dat niet erg veel om mee te beginnen? Ik was verbaasd over deze relatief hoge dosering, daarom vroeg ik het hem en hij reageerde met: ''met een hogere dosis, hoef je minder lang te slikken''. Dat is natuurlijk wel zo, maar het zit me niet helemaal lekker. Ik hoop echt dat de bijwerkingen meevallen! Ik weet nog dat ik de vorige keer last had van droge huid, vooral de lippen, en pijnlijke ogen. Voor de rest viel het gelukkig mee, niets ernstigs in elk geval...
anneloekewoensdag 6 september 2006 @ 18:40
quote:
Op maandag 4 september 2006 14:01 schreef Pupil het volgende:

@ Annaloeke,

Bedankt Annaloeke!! Waar heb je deze gekocht? En gebruikte je deze als laatste stap zeg maar of smeerde je er nog iets overheen?
Ik kocht deze gewoon bij de apotheker, maar moest er wel telkens een dagje op wachten. (bestelling)
Ik gebruikte deze gewoon als dagcréme. Meestal zonder make-up, tenzij voor speciale gelegenheden.
Oom_Govertwoensdag 6 september 2006 @ 20:43
quote:
Op dinsdag 5 september 2006 20:51 schreef A_J_ het volgende:
Ik ben behoorlijk moe en lijk steeds slechter te herstellen van allerlei kwaaltjes zoals keelpijn (waar ik al 2 a 3 weken mee zit - normaal 2 a 3 dagen) en andere verkoudheidsklachten.
Same here! Ben inmiddels een maandje of 4,5 onderweg en gelukkig is het einde in zicht. Ben echt redelijk moe, last van droge ogen etc. Een klein keelpijntje levert al 2 weken ellende, dat is echt de druppel voor mn energie-level.
Zweet me bij vlagen ook de pleuris, maar ik schrijf het toe aan de algehele fysieke malaise veroorzaakt door mn keelpijn.
Shazbotwoensdag 6 september 2006 @ 21:11
Lo,

Ik heb ook Roa geslikt voor 6 maanden en ben er nu zo'n 1 1/2 maand vanaf (30 mg). Echter ik heb het idee dat het idee dat het weer wat slechter gaat. Aan het einde van de kuur had ik namelijk praktisch geen puistjes meer, maar wel af en toe rode bultjes die vaak na 1 a 2 dagen al wel weer weg trokken(zonder dat het puistjes werden) . Ik heb dus nu het idee dat ik vaker en meer van die rode bultjes (vooral goed te zien na het douchen en vaak als ik tijdje buiten was geweest oid zag je er een stuk minder van) krijg en heb de afgelopen 3 weken ook een paar puistjes gehad(die wel snel weer weg waren), terwijl het daarvoor een stukje beter ging. Iemand hier ervaring mee, aangezien ik er over denk om weer een afspraak te maken bij de derma om weer een Roa kuur te krijgen? En duurt het even lang om weer een afspraak te maken bij de dermo, zoals voor de eerste keer?
Ben eigenlijk ook 'bang' dat mijn moeder snel zal afdoen als onzin en zegt dat ik maar geduld moet hebben oid.
Aqualungwoensdag 6 september 2006 @ 23:51
Hoi Allemaal,

Ik ben nu 11 dagen gestopt met mijn 1e Roa kuur. Ik moet zeggen, mijn huid ziet er uitstekend uit, ten opzichte van hoe mijn huid er 7 maanden geleden uitzag.

Maar... er beginnen langzamerhand weer wat kleine puistjes de kop op te steken. Ze zijn niet nadrukkelijk aanwezig, en verdwijnen meestal weer binnen 2 a 3 dagen. Maar het worden er steeds meer, en steeds worden ze een stukje groter

Als dit zo door blijft gaan, ga ik over 4 weken mijn 2e kuur starten. Ik heb nog genoeg doosjes Roa hier liggen voor een half jaar. Ik bespreek dit verders niet met mijn dermatoloog, maar doe het op eigen risico.

Ik hoop dat het natuurlijk niet hoeft, maar ik wil niet weer met die sores zitten

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes
GijsXLdonderdag 7 september 2006 @ 01:08
Zo, hier wordt ik even stil van! De laatste paar berichten gaan alleen maar over het feit dat mensen nadat ze gestopt zijn weer opnieuw puistjes krijgen!

Ik mag zelf over 2 maand stoppen en mijn huid is nu puntgaaf! Heb alleen nog rode bultjes maar die trekken zeer langzaam weg en dit gaat nadat ik gestopt ben ook sneller. Nu heb ik alleen geen zin om te stoppen. Heb niet weer zin in puisten.

Is het eigenlijk een groot percentage dat een tweede kuur neemt? Of zijn er ook genoeg mensen die na meerdere jaren kunnen zeggen dat ze nog steeds clean zijn?
yvke82donderdag 7 september 2006 @ 09:03
Hoi,

Inprinciepe moet het voor altijd wegblijven maar bij 1 op de zoveel komt het weer terug en dan m moet je nog een kuurtje volgen (dit is in mijn geval ook zo). Moet ik wel zeggen dat ik het in vele mindere maten heb terug gekregen en ruim 14 maanden van de pukkels was genezen.
Ik ben dinsdag weer bij de derma geweest en die vertelde nog iets leuks, wij vrouwen met veel pukkels zijn medisch gezien erg gezond, het betekend namelijk dat je eierstokken goed werken!! hahaha, tja cosmetisch gezien is het wat minder maar goed is er toch nog iets positiefs aan!
Ik ben weer begonnen aan een kuurtje voor 3maandjes en ik zie er echt niet tegen op! Ik weet wat de resultaten zullen zijn, en tja die bijwerkingen die verdwijnen op den duur ook weer, dat heb ik het er wel voor over! Goed smeren en daar gaan we weer!!!!
Poison-Ivydonderdag 7 september 2006 @ 14:34
Ik begrijp het ff niet;

Wat doet roaccutane dan met je huid wat onomkeerbaar is waardoor je in principe geen puisten meer kan krijgen?

Ik stel me voor bv een antibiotica-kuur voor de acne ---> werkt, maar na de kuur komen de bacterien die je lekker hebt bestreden gewoon weer terug naar hun oorspronkelijke staat, je puisten keren weer terug.

Vorm je dan nooit meer talg?? Lijkt me een beetje slecht voor je huid?

Isotretinoïne stimuleert de aanmaak van losse cellen in de hoornlaag. De huidcellen laten daardoor los en hopen zich niet op in de poriën. De poriën raken hierdoor minder snel verstopt. Bovendien maken de talgklieren door isotretinoïne minder talg aan. ---> maar dit effect, is dat dan niet gewoon weer op zijn terugweg als je stopt met je kuur?


ps nog een vraag; krijg je (eerder) rimpels van een kuur roa?
A_J_donderdag 7 september 2006 @ 16:27
Volgens mij heeft het te maken met het feit dat je porien structureel worden verkleind en hierdoor talgproductie afneemt en de porien ook minder snel verstopt en verontregeld raken. Ik meen dat ergens gelezen te hebben.
octopussydonderdag 7 september 2006 @ 16:49
Volgens mij de de talgproductie de sleutel. Die was bij mij zo achterlijk hoog dat ik constant met een vette kop rondliep en mijn haarwortels vet werden een paar uur na het wassen van mijn haren.

De talgproductie zou wel weer toe moeten nemen na de kuur (anders zou je continue met droge lippen enzo zitten) maar niet zo erg als voorheen.
Aqualungdonderdag 7 september 2006 @ 22:18
quote:
Op donderdag 7 september 2006 01:08 schreef GijsXL het volgende:
Zo, hier wordt ik even stil van! De laatste paar berichten gaan alleen maar over het feit dat mensen nadat ze gestopt zijn weer opnieuw puistjes krijgen!

Ik mag zelf over 2 maand stoppen en mijn huid is nu puntgaaf! Heb alleen nog rode bultjes maar die trekken zeer langzaam weg en dit gaat nadat ik gestopt ben ook sneller. Nu heb ik alleen geen zin om te stoppen. Heb niet weer zin in puisten.

Is het eigenlijk een groot percentage dat een tweede kuur neemt? Of zijn er ook genoeg mensen die na meerdere jaren kunnen zeggen dat ze nog steeds clean zijn?
Ja, beetje frappant idd dat het bij èèn aantal mensen lichtelijk terugkomt na de Roa kuur. Maar het is per persoon verschillend. Bij sommigen blijft het vooraltijd weg, en bij sommigen komt het na èèn aantal X tijd terug.

Het is zo, je moet 6 weken wachten totdat je je volgende kuur mag starten, omdat het medicijn dan beter aanslaat als je een tussen tijd hebt gehad. Ik moet nog 4 weekjes wachten, totdat ik mijn 2e kuur mag starten. Ik wacht het tot die tijd even af, en als ik denk dat ik weer een kuur kan gebruiken, dan doe ik het gewoon. Het zal nooit meer zo erg worden als voorheen (thank god! ) Dus ik stap dan over op 20 mg p/d, i.p.v 40 mg, en dat moet je dan ongeveer 3 maandjes volhouden, en dan heb je je 2e kuur ook alweer achter de rug. En ik denk er precies het zelfde over als jouw, heb totaal geen zin meer in die ellende, ik geef je groot gelijk makker!

Maar mooi dat je huid nu weer puntgaaf is ik gun het je vanharte!
anneloekevrijdag 8 september 2006 @ 17:33
ik weet niet wat te doen!!!

Gisteren naar de dermatologe geweest.... ik mag stoppen als ik wil... ik mag ook de drie doosjes die ik nog liggen heb opnemen (ik mag dan natuurlijk ook nog kiezen aan 20,40 of 60 mg /dag)...
ik moet niet meer terugkomen naar haar, tenzij ik daar zin in zou hebben... mijn bloed moet niet getest, tenzij ik dat echt zou willen...
OK er zijn er die te moeilijk doen, maar dit is toch echt belachelijk...

Want nu weet ik het niet!!! Aan de ene kant wil ik stoppen, maar aan de andere kant misschien is een beetje meer toch een beetje beter...
octopussyvrijdag 8 september 2006 @ 18:46
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:33 schreef anneloeke het volgende:
ik weet niet wat te doen!!!

Gisteren naar de dermatologe geweest.... ik mag stoppen als ik wil... ik mag ook de drie doosjes die ik nog liggen heb opnemen (ik mag dan natuurlijk ook nog kiezen aan 20,40 of 60 mg /dag)...
ik moet niet meer terugkomen naar haar, tenzij ik daar zin in zou hebben... mijn bloed moet niet getest, tenzij ik dat echt zou willen...
OK er zijn er die te moeilijk doen, maar dit is toch echt belachelijk...

Want nu weet ik het niet!!! Aan de ene kant wil ik stoppen, maar aan de andere kant misschien is een beetje meer toch een beetje beter...
lol ik heb precies hetzelfde gehad....test was niet meer nodig, ik mocht zelf weten wanneer ik zou stoppen (heb ook nog stuk of 50 pilletjes liggen) maar toch vond ik het moeilijk om te stoppen. En dat terwijl ik toch wel veel last had van de serieuze bijwerkingen de laatste tijd.

We zijn gewoon verslaafd aan roa

maar het is zo eng om te wachten op wat je huid besluit te doen.

ik heb de laatste week van de kuur een extra pilletje per dag genomen
Mystery85vrijdag 8 september 2006 @ 20:57
Ik slik nu 3 dagen ROA, 60mg per dag. Nog geen bijwerkingen, behalve rode en geïrriteerde ogen, mensen in mijn omgeving vroegen ''ben je soms ziek?'' Ik kan ze amper openhouden, weet iemand of daar een middeltje tegen is? heb wel eens gehoord van kunsttranen om je ogen vochtiger te maken? Help!
Pupilvrijdag 8 september 2006 @ 21:04
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 20:57 schreef Mystery85 het volgende:
Ik slik nu 3 dagen ROA, 60mg per dag. Nog geen bijwerkingen, behalve rode en geïrriteerde ogen, mensen in mijn omgeving vroegen ''ben je soms ziek?'' Ik kan ze amper openhouden, weet iemand of daar een middeltje tegen is? heb wel eens gehoord van kunsttranen om je ogen vochtiger te maken? Help!
Heb zelf Duratears voorgeschreven gekregen. Werkt erg goed!
yvke82zaterdag 9 september 2006 @ 08:44
Hee octopussy, dat klinkt wel heel erg simpel van die derma! Ze laat dus alle keuzes aan jou over terwijl zij gespecialiseerd is en het allemaal voor jou zou moeten beslissen! Je mag er mee stoppen...... of nog 3 doosjes van 60mg doorslikken das wel een verschil van dag en nacht!! Hm beetje vaag hoor.. Maar als het er nu allemaal goed uitziet dan zou ik als ik jou was er gewoon mee stoppen. Roa werkt nog een aantal weken door dus de eerste weken zul je nog meer verbetering zien. Mocht het terug komen over een aantal maanden kan je altijd nog die kuur over doen (maar dan korter, of minder zwaar). Lijkt me beter als de kuur nu afmaken (3doosjes a 30tabletten? das ddrie maanden) dan zit je ook nog 3 maanden met al die bijwerkingen.. Nou ja je moet het zelf weten, iniedergeval wel een vreemde dermatoloog!
octopussyzaterdag 9 september 2006 @ 12:05
Yvke82, ik had een dosis van 60 mg per dag. Die doosjes die ik heb zijn dus voor een maand. Het verschil tussen 5 1/2 maand en 6 1/2 maand vind ik niet zo boeiend. En ik ben dus gestopt omdat ik over een paar weken op vakantie ga naar Egypte, en ik dan liever niet meer met de bijwerkingen zit. Vooral het feit dat ik al een paar maanden dichtzit (sinussen en neus) vind ik heel vervelend want het betekent dat ik niet kan duiken. De enige manier om te weten te komen of het aan de roa ligt is om er mee te stoppen.

Daarbij is mijn derma juist een hele leuke en nuchtere vent, die weet echt wel wat hij doet. Ik heb het idee dat hij mij ook wel volwassen genoeg vind (ben 24) om te weten wat ik doe.

En ik hoop natuurlijk dat mijn huidje nog een beetje bijtrekt, hoewel de resultaten nu al geweldig zijn!
HunnYzaterdag 9 september 2006 @ 12:24
Ik heb 9 maanden lang Roaccutane gebruikt en ben in juni 2005 gestopt. Ik gebruikte een dosis van 30 mg, omdat de vellen er met 40 mg bij hingen.
Ik ben nu dus een dik jaar gestopt, en mijn huid is weer vet en toont kleine puistjes. Mocht het echt weer erger worden dan zou ik weer beginnen aan een nieuwe kuur, maar ik wil dit eerst nog even afwachten. Het kan namelijk zijn dat ik er bijna overheen gegroeid ben (21 jaar), en dit langzaam ook weer zal verdwijnen.
octopussyzaterdag 9 september 2006 @ 12:33
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef HunnY het volgende:
Smoke City - Underwater love
mijn ondertitel, wat doe je
Aqualungmaandag 11 september 2006 @ 13:47
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 12:24 schreef HunnY het volgende:
Ik heb 9 maanden lang Roaccutane gebruikt en ben in juni 2005 gestopt. Ik gebruikte een dosis van 30 mg, omdat de vellen er met 40 mg bij hingen.
Ik ben nu dus een dik jaar gestopt, en mijn huid is weer vet en toont kleine puistjes. Mocht het echt weer erger worden dan zou ik weer beginnen aan een nieuwe kuur, maar ik wil dit eerst nog even afwachten. Het kan namelijk zijn dat ik er bijna overheen gegroeid ben (21 jaar), en dit langzaam ook weer zal verdwijnen.
Dat je huid weer een beetje vettig wordt, kan kloppen. Als je Roa slikt, droog het de huid uit, en de slijmvliezen, en het gaat de talg productie tegen. Naarmate het uit je lichaam is, wordt ook je huid weer vetter.

En ja, aangezien jij al meer dan een dik jaar bent gestopt met de Roa kuur, kan je direct weer aan een nieuwe kuur beginnen, omdat jij de tussen periode van 4 a 6 weken al hebt uitgezeten.

Maar het mooiste is, als je aan je 2e kuur gaat beginnen, dat het niet meer zo zwaar hoeft als voorheen. Als je 40 mg p/d hebt geslikt, zou je nu overkunnen stappen op 20 mg p/d. En dit moet je dan zo'n 3 a 4 maanden volhouden. Als je dat hebt uitgezeten, ben je eigenlijks verzekerd, dat je acne nooit, en dan ook nooit meer terug komt.

Ik denk er zelf wel over, om binnenkort weer een 2e kuur te starten. Maar in mindere mate. 20 mg p/d, 4 maanden lang. Ik beslis dit niet met mijn Derma... Toen ik in de 4e maand van mijn kuur zat, vertelde hij mij dat ik mocht stoppen. Stiekem heb ik de kuur afgemaakt, tot 120 MG per kilo. Dus 2 maanden lang, zonder bloedcontroleren etc. Die tijd is het goed gegaan, en heb ik niks ondervonden. Dus waarom zou er nu wel iets gebeuren? En stel... er gebeurt wel wat, dan is het m'n eigen stomme schuld. Maar dat risico durf ik wel te lopen.
anneloekemaandag 11 september 2006 @ 20:17
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 18:46 schreef octopussy het volgende:

[..]

We zijn gewoon verslaafd aan roa

maar het is zo eng om te wachten op wat je huid besluit te doen.
wel... ik denk dat je gelijk hebt... ik ben nog steeds niet gestopt... ik neem zelfs terug 60mg per dag...

Als ik mijn totale hoeveelheid uitreken zit ik nu aan 170 mg/kg (terwijl de richtlijn toch 120 mg/kg is).
Als ik alles opneem wat ik nog liggen heb kom ik zelfs aan 190 mg/kg...
Toch durf ik niet stoppen

Weet er trouwens iemand hoe lang je moet wachten voor je een tattoo mag/kan laten zetten na de roa??
Sab_maandag 11 september 2006 @ 20:37
Gelukkig ben ik niet de enige hier.. heb heel lang last van uitslag, alles geprobeerd, àlle medicijnen die er zijn, zonnebank, schoonheidspec,etc maar geen verbetering. Mijn vader is dokter enzo maar niet me huisarts gelukkig, hij zegt dat ik ROA neit moet nemen omdat het "vergif" is. Aan jullie reacties te zien is die uitspraak dus een beetje overdreven? Heb volgende week een gesprek met mijn dermatoloog, en dan gaat hij dit recept hopelijk voorschrijven!!

Een paar vragen waar jullie misschien antwoord op hebben..

Is het slim om me nog te laten behandelen bij een schoonheidspecialiste ivm ROA omdat je bij gebruik van dit middel sneller littekens krijgt? (schoonheidspec. heeft een soort pealing en maakt je hele huid schoon met een naaldje , het resultaat is op korte termijn zeer goed.

Gebruik van Alcohol en Sigaretten (in combo met ROA) ? Ben nu al 3 weken gestopt met roken en drinken maar heb het gevoel alsof ik niet meer leef en ik word langzamerhand heel erg gestressed. Hormonen staat toch niet onder invloed van nicotine/alcohol?

En welke dosis raden jullie een beginner aan? (zal de dermatoloog wel weten natuurlijk)

Bedankt!
Aqualungmaandag 11 september 2006 @ 22:32
quote:
Op maandag 11 september 2006 20:37 schreef Sab_ het volgende:
Gelukkig ben ik niet de enige hier.. heb heel lang last van uitslag, alles geprobeerd, àlle medicijnen die er zijn, zonnebank, schoonheidspec,etc maar geen verbetering. Mijn vader is dokter enzo maar niet me huisarts gelukkig, hij zegt dat ik ROA neit moet nemen omdat het "vergif" is. Aan jullie reacties te zien is die uitspraak dus een beetje overdreven? Heb volgende week een gesprek met mijn dermatoloog, en dan gaat hij dit recept hopelijk voorschrijven!!

Een paar vragen waar jullie misschien antwoord op hebben..

Is het slim om me nog te laten behandelen bij een schoonheidspecialiste ivm ROA omdat je bij gebruik van dit middel sneller littekens krijgt? (schoonheidspec. heeft een soort pealing en maakt je hele huid schoon met een naaldje , het resultaat is op korte termijn zeer goed.

Gebruik van Alcohol en Sigaretten (in combo met ROA) ? Ben nu al 3 weken gestopt met roken en drinken maar heb het gevoel alsof ik niet meer leef en ik word langzamerhand heel erg gestressed. Hormonen staat toch niet onder invloed van nicotine/alcohol?

En welke dosis raden jullie een beginner aan? (zal de dermatoloog wel weten natuurlijk)

Bedankt!
Hai Sab!

In het begin van mijn Roa kuur heb ik ook last gehad van uitslag. Vooral op mijn armen, en benen. Dit was héél goed onder controle te houden met Vaseline Intsensive Care Lotion. Het is een Vaseline product, in de vorm van een creme die niet vettig aanvoelt, en ook geen glimmende huid etc. achterlaat. Ook perfect geschikt voor de droge huid bij je gezicht. Wat je ook zou kunnen doen is MSM, en/of Biergist tabletten slikken. Beide producten werken lichaams reinigend, en het hersteld je huid ook prima. MSM is aardig prijzig... je betaald voor zo'n 60 tab. 5,50 euro... daar doe je ongeveer een klein maandje mee. Biergist daar ben je voor de komende 2/3 maanden wel zoet mee Zitten zo'n 470 tabletten in, en de dagelijkse dosis is 9 pilletjes per dag. 'Smorgens 3, 'S middags 3, en 's avonds 3. Zo'n pot kost iets van 1,90, 2,- euro, en is vergrijkbaar bij oa. Trekpleister, Kruidvat.

Hmmm... wat die schoonheids-specialiste betreft, ik zou het alleen doen als je echt last hebt van diepe groeven, putjes etc. Ken je toevallig Lt. Martin Castillo uit Miami Vice? De beste man heeft in zijn vroegere jaren ook last van acne gehad, wat duidelijk op deze foto te zien is...


Dus als je echt last hebt, van diepe icepicks, groeven etc. Tsja... dan zou je kunnen overwegen om zo'n peeling te ondergaan. Maar, als je last hebt van een paar putjes, deukjes oid. die bijna niet opvallen... zou ik het niet doen. Ik zelf heb ook aardig wat littekens opgelopen tijdens mijn acne periode, maar ja... ik zal ermee moeten leven. Ik zal echter voor geen goud zo'n peeling willen ondergaan, terwijl mijn littekens toch aardig groot zijn, en vlink zichtbaar zijn. Ik mag al blij zijn, dat de Roa mij van al die ellende heeft afgeholpen, en dan ook nog een peeling ondergaan? Nee dankje! Het hoort bij mij, het geeft je een persoonlijkheid. Tenminste... zo denk ik erover hoor!

Maar dit was niet echt de vraag op je antwoord... alhoewel...

Je mag pas ná 1 jaar, na je Roa kuur, zo'n peeling ondergaan. Je huid is in die tussentijd nog aan het aandikken. Roa maakt je huid behoorlijk dun. Dat heb je mischien wel eens gemerkt tijdens je kuur, als je bijv. met je nagel langs je wang kraste, en er zat een dikke jaap. Wat je normaal gesproken nooit last van had. Dus er moet echt 1 JAAR tussen zitten.

En wat je vader zegt... dat slaat als een slappe lul, op een drumstel. Roa is dan totaal, maar dan ook totaal geen vergif, dus praat dat maar even uit je vaders hoofd! Het is een pracht medicijn, en oplossing voor acne, waar geen enkel ander middel tegen opkan. De één heeft wat meer bijwerkingen tijdens de kuur, dan de ander. En dat zul je nou eenmaal uit moeten zitten. Ik heb dat ook mee gemaakt. De een wordt zwaar deprisief, terwijl die geen droge huid heeft. En de ander heeft een droge huid, terwijl die niet deprisief is. Per persoon is het dus totaal verschillend. Wat je vader je wijsmaakt, is kant en klare stierenstront!

Alcohol mag met Roa opzich wel geconsumeerd worden, mits je het met mate doet. 4 tot 5 biertjes in het weekend, moet kunnen, maar let er wel op... je lever heeft er wel wat meer moeite mee, om de alcohol te verwerken. Dus je zou evt. iets sneller dronken kunnen worden Maar verders, als je met mate drinkt, moet het kunnen!

En ja roken... dat is héél slecht voor de huid. Het verstopt de porien, waarmee je dus meer kans hebt op puistjes, mee eters etc. Maar hoe het met Roa, en rokerij zit... ik heb verders geen flauw benul. Ik ben geen roker. Mischien heeft iemand anders daar antw. op ?

En de dosis bepaal je, aan de ernst van het probleem. Heb je vrij hevige acne...? Dan zal je hoogswaarschijnlijk wel 40 of 60 mg per dag krijgen. Heb je het wat in mindere mate... dan krijg je denk ik 20 mg per dag. Dus ook dat is verschillend.

Ik hoop je voldoende geholpen te hebben!

Succes!
Aqualungmaandag 11 september 2006 @ 22:38
quote:
Op maandag 11 september 2006 20:17 schreef anneloeke het volgende:

[..]

wel... ik denk dat je gelijk hebt... ik ben nog steeds niet gestopt... ik neem zelfs terug 60mg per dag...

Als ik mijn totale hoeveelheid uitreken zit ik nu aan 170 mg/kg (terwijl de richtlijn toch 120 mg/kg is).
Als ik alles opneem wat ik nog liggen heb kom ik zelfs aan 190 mg/kg...
Toch durf ik niet stoppen

Weet er trouwens iemand hoe lang je moet wachten voor je een tattoo mag/kan laten zetten na de roa??
Je zult op een gegeven moment toch moeten stoppen, anders zit je over het aantal mg's heen, wat je max. binnen mag krijgen (correct me, if i'm wrong)

Je moet natuurlijk ook geen overdosis roa binnenkrijgen, ook dat is niet goed! Je kunt altijd nog een 2e kuur starten. Na je 1e kuur, duurt het ongeveer 4 a 6 weken totdat je je 2e kuur mag starten, en meestal slaat het medicijn dan nog beter aan! Het is een moeilijke periode, ik weet wat je doorstaat, maar toch zul je door moeten vechten!

Hoe dat met een tat zit... ik heb geen idee. Iemand anders mischien ervaring hier mee?

Succes meid!
Poison-Ivymaandag 11 september 2006 @ 22:47
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 23:18 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik had dat ook heel erg de laatste maanden van de kuur! Als ik wilde studeren las ik het wel, maar ik nam geen stof in me op... Nou gebeurt dat wel vaker als ik moe ben, maar aan de Roa was het bijna altijd.
Verschilt deze bijwerking ook van persoon tot persoon? Dat 'mindere' concentreren? En is dat tijdelijk?
A_J_dinsdag 12 september 2006 @ 09:31
Dat verschilt zeker per persoon en van moment tot moment. Lang niet iedereen heeft hier last van, en ik moet zeggen dat ik van die bijwerking de laatste dagen al veel minder last heb dan begin vorige week.

Mijn ervaring is dat de bijwerkingen continu in hevigheid toe en afnemen. Ik heb een poosje gehad dat ik hele droge ogen had, daar heb ik nu geen last meer van. Hetzelfde geldt voor droge lippen/huid. De ene week/maand is dat veel erger dan de ander.

Het heeft vooral met je conditie en weerstand te maken volgens mij.
thewishmasterdinsdag 12 september 2006 @ 12:28
Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens mijn kuur (ik slikte 80 mg/dag en weeg 70 kilo) nooit last heb gehad van een verminderde conditie bij het voetballen of dat verminderde concentreren.
Sab_dinsdag 12 september 2006 @ 12:35
quote:
Op maandag 11 september 2006 22:32 schreef Aqualung het volgende:

[..]

Hai Sab!

In het begin van mijn Roa kuur heb ik ook last gehad van uitslag. Vooral op mijn armen, en benen. Dit was héél goed onder controle te houden met Vaseline Intsensive Care Lotion. Het is een Vaseline product, in de vorm van een creme die niet vettig aanvoelt, en ook geen glimmende huid etc. achterlaat. Ook perfect geschikt voor de droge huid bij je gezicht. Wat je ook zou kunnen doen is MSM, en/of Biergist tabletten slikken. Beide producten werken lichaams reinigend, en het hersteld je huid ook prima. MSM is aardig prijzig... je betaald voor zo'n 60 tab. 5,50 euro... daar doe je ongeveer een klein maandje mee. Biergist daar ben je voor de komende 2/3 maanden wel zoet mee Zitten zo'n 470 tabletten in, en de dagelijkse dosis is 9 pilletjes per dag. 'Smorgens 3, 'S middags 3, en 's avonds 3. Zo'n pot kost iets van 1,90, 2,- euro, en is vergrijkbaar bij oa. Trekpleister, Kruidvat.

Hmmm... wat die schoonheids-specialiste betreft, ik zou het alleen doen als je echt last hebt van diepe groeven, putjes etc. Ken je toevallig Lt. Martin Castillo uit Miami Vice? De beste man heeft in zijn vroegere jaren ook last van acne gehad, wat duidelijk op deze foto te zien is...
[afbeelding]

Dus als je echt last hebt, van diepe icepicks, groeven etc. Tsja... dan zou je kunnen overwegen om zo'n peeling te ondergaan. Maar, als je last hebt van een paar putjes, deukjes oid. die bijna niet opvallen... zou ik het niet doen. Ik zelf heb ook aardig wat littekens opgelopen tijdens mijn acne periode, maar ja... ik zal ermee moeten leven. Ik zal echter voor geen goud zo'n peeling willen ondergaan, terwijl mijn littekens toch aardig groot zijn, en vlink zichtbaar zijn. Ik mag al blij zijn, dat de Roa mij van al die ellende heeft afgeholpen, en dan ook nog een peeling ondergaan? Nee dankje! Het hoort bij mij, het geeft je een persoonlijkheid. Tenminste... zo denk ik erover hoor!

Maar dit was niet echt de vraag op je antwoord... alhoewel...

Je mag pas ná 1 jaar, na je Roa kuur, zo'n peeling ondergaan. Je huid is in die tussentijd nog aan het aandikken. Roa maakt je huid behoorlijk dun. Dat heb je mischien wel eens gemerkt tijdens je kuur, als je bijv. met je nagel langs je wang kraste, en er zat een dikke jaap. Wat je normaal gesproken nooit last van had. Dus er moet echt 1 JAAR tussen zitten.

En wat je vader zegt... dat slaat als een slappe lul, op een drumstel. Roa is dan totaal, maar dan ook totaal geen vergif, dus praat dat maar even uit je vaders hoofd! Het is een pracht medicijn, en oplossing voor acne, waar geen enkel ander middel tegen opkan. De één heeft wat meer bijwerkingen tijdens de kuur, dan de ander. En dat zul je nou eenmaal uit moeten zitten. Ik heb dat ook mee gemaakt. De een wordt zwaar deprisief, terwijl die geen droge huid heeft. En de ander heeft een droge huid, terwijl die niet deprisief is. Per persoon is het dus totaal verschillend. Wat je vader je wijsmaakt, is kant en klare stierenstront!

Alcohol mag met Roa opzich wel geconsumeerd worden, mits je het met mate doet. 4 tot 5 biertjes in het weekend, moet kunnen, maar let er wel op... je lever heeft er wel wat meer moeite mee, om de alcohol te verwerken. Dus je zou evt. iets sneller dronken kunnen worden Maar verders, als je met mate drinkt, moet het kunnen!

En ja roken... dat is héél slecht voor de huid. Het verstopt de porien, waarmee je dus meer kans hebt op puistjes, mee eters etc. Maar hoe het met Roa, en rokerij zit... ik heb verders geen flauw benul. Ik ben geen roker. Mischien heeft iemand anders daar antw. op ?

En de dosis bepaal je, aan de ernst van het probleem. Heb je vrij hevige acne...? Dan zal je hoogswaarschijnlijk wel 40 of 60 mg per dag krijgen. Heb je het wat in mindere mate... dan krijg je denk ik 20 mg per dag. Dus ook dat is verschillend.

Ik hoop je voldoende geholpen te hebben!

Succes!
Bedankt voor je uitleg! Ik heb op dit moment er nog geen littekens aan over gehouden, misschien enkele, maar groeven of putjes nog niet. Zelf vind ik Lodewijks een held volg al enkele maanden de schoonheidspec (waar ik die kruidenpeeling volg), die wel werkt maar niet voldoende. Die pealing is idd niet pijnloos, maar littekens worden er minder door (zegt die sch. spec. chiq). Bij mij is het alleen op korte termijn merkbaar, en de bezoekjes aan de specialist zijn erg duur! En wordt ook niet 100% vergoed door de verzekering.

Maar zijn de resultaten echt zo goed als ik lees? Kan het eigenlijk niet geloven, iets wat echt werkt! Heb echt alles in combinatie geprobeerd, alles is echt troep. Moet er maar snel mee beginnen dan.. Heb eigenlijk weinig acne, alleen echt heel veel in mijn nek + kaaklijn, kin + rond mijn mond.

Maar dit geeft me weer hoop Kijk als ik weer (wat) kan drinken is het al een stuk minder zwaar
Sab_dinsdag 12 september 2006 @ 12:37
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 12:28 schreef thewishmaster het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens mijn kuur (ik slikte 80 mg/dag en weeg 70 kilo) nooit last heb gehad van een verminderde conditie bij het voetballen of dat verminderde concentreren.
en je spieren/botten? Zou fitness nog goed kunnen denk je?
thewishmasterdinsdag 12 september 2006 @ 12:38
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 12:37 schreef Sab_ het volgende:

[..]

en je spieren/botten? Zou fitness nog goed kunnen denk je?
Ik weet niet of ik daar wel een uitspraak over kan doen, aangezien ik alleen aan voetbal doe. Hier op het forum heb ik wel gelezen dat mensen last hadden van spierpijn bij het fitnessen, maar dat is voor iedere persoon weer anders.
oioioioidinsdag 12 september 2006 @ 19:24
Heb net mijn 1e roa pilletje genomen (10mg), ben benieuwd wat het gaat doen.
Laura 2000dinsdag 12 september 2006 @ 21:28
quote:
Op dinsdag 12 september 2006 19:24 schreef oioioioi het volgende:
Heb net mijn 1e roa pilletje genomen (10mg), ben benieuwd wat het gaat doen.
Werken
Frautiedinsdag 12 september 2006 @ 21:32
Damn! Ik heb dit topic ff doorgelezen en ik denk dat ik na jaren klooien d'r achter ben dat ik acné heb en geen jeugdpuistjes...

Ik ga morgen de huisarts bellen voor een verwijskaart naar de dermatoloog. voor de mensen die hun picca's plaatsen!
oioioioiwoensdag 13 september 2006 @ 00:03
Ja de huisarts en huidarts werkten goed mee voor mij. De huidarts begon direct over roa, goeie zaak vond ik zelf. Alleen 10mg is dus wel een lage dosis?
Mystery85woensdag 13 september 2006 @ 07:01
Hmm, volgens mij is dat wel redelijk laag ja! Maar het kan gewoon een startdosis zijn, toch?
Ik ben begonnen met 60 mg, slik het nu precies een week
lowietje30woensdag 13 september 2006 @ 14:59
quote:
Op donderdag 7 september 2006 01:08 schreef GijsXL het volgende:
Zo, hier wordt ik even stil van! De laatste paar berichten gaan alleen maar over het feit dat mensen nadat ze gestopt zijn weer opnieuw puistjes krijgen!

Ik mag zelf over 2 maand stoppen en mijn huid is nu puntgaaf! Heb alleen nog rode bultjes maar die trekken zeer langzaam weg en dit gaat nadat ik gestopt ben ook sneller. Nu heb ik alleen geen zin om te stoppen. Heb niet weer zin in puisten.

Is het eigenlijk een groot percentage dat een tweede kuur neemt? Of zijn er ook genoeg mensen die na meerdere jaren kunnen zeggen dat ze nog steeds clean zijn?
Mijn dermatoloog zei dat bij zo'n 80-90% van de gebruikers het niet meer terugkomt.. (kdenk dat ie bedoelde na de eerste kuur)
Sab_donderdag 14 september 2006 @ 12:14
Klote is dat de wachtrij zo lang is. Heb in April een afspraak gemaakt voor November
Gelukkig heb ik een kruiwagen mee en kan ik nu begin oktober al naar de derma. Omdat mijn vader vorige week ff belde.

Maar mijn gezicht is al redelijk aan het herstellen. Doe nu een kuurtje doxycycline. En 2 weken anders leven: niet roken , geen alcohol, wat gestructureerder slapen, elke dag kussensloop vervangen, elke dag 3 liter water drinken, niet meer naar de burger king helpt ook wel iets natuurlijk . Maar dat hou ik geen maand vol.
H4zedonderdag 14 september 2006 @ 12:24
Ik ben net terug van een bezoekje aan de huidarts (ik loop er nu al bijna een jaar). In m'n vorige post vertelde ik al dat ik op 't moment minocycline slik en 2 verschillende cremes op smeer. Opzich gaat 't wel aardig, maar zodra ik er mee stop komt het gewoon weer keihard terug (is al 3 keer voorgekomen). Verder wil 't op mn rug ook niet bepaald opschieten.

Hij vroeg hoe het met mn huid ging, en begon daarna over roaccutane. Net zoals in dit topic staat zei ook hij dat de eerste kuur bij zo'n 2/3e vd gebruikers helpt en 1/3e een tweede kuur moet volgen. Daarna noemde ie de nadelen:

- weinig tot geen alcohol
- als je contactlenzen hebt moet je een bril gaan dragen. Dit omdat je ogen ook erg droog kunnen worden en er dan dus permanente beschadiging kan optreden
- fysiek gezien niet al te actief zijn

Met weinig tot geen alcohol kan ik leven. Ik draag dus lenzen...wel wat minder dat ik dan weer een bril moet dragen, maar daar kan ik ook wel mee leven (en af en toe lenzen in maakt toch niet zoveel uit lijkt me...? tijdens uitgaan oid).

Maar dat laatste vind ik wel ronduit kut. Ik ga nu om de andere dag fitnessen: cardio maar vooral krachttraining. En dat gaat nu net lekker. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om minder hard te gaan trainen enzo. Ben verder best dun (bmi is wel gewoon goed though) en nu beginnen die spieren eindelijk een beetje te komen. Geen zin dat dat weer af gaat zakken.

Verder heb ik ook een foldertje over roa meegekregen, maar als ik dat lees word ik al half depressief Hij zei dat ik er nog maar ff over na moet denken. En ik zit nu dus ook zwaar te twijfelen... *sigh

Overigens zou die kuur 9 maanden duren.

[ Bericht 0% gewijzigd door H4ze op 14-09-2006 12:30:18 ]
thewishmasterdonderdag 14 september 2006 @ 12:36
quote:
Op donderdag 14 september 2006 12:24 schreef H4ze het volgende:
- als je contactlenzen hebt moet je een bril gaan dragen. Dit omdat je ogen ook erg droog kunnen worden en er dan dus permanente beschadiging kan optreden
Het is niet perse noodzakelijk dat je een bril moet gaan dragen. Ik heb zes maanden lang een kuur gedaan, eerste 6 weken 60 mg/dag en de rest 80 mg/dag. Geen enkele last gehad van mijn ogen, ik kon dus gewoon lenzen blijven dragen. Volgens mij is het niet zo'n bijwerking die bij (bijna) iedereen voorkomt, zoals droge lippen.
octopussydonderdag 14 september 2006 @ 12:38
H4ze, ik denk dat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over je fysieke activiteit. Je kan met roa gewoon net zo veel sporten als normaal, alleen de kans bestaat dat je wat meer spierpijn enzo krijgt en er misschien wat vermoeider van wordt. Om de dag fitnessen lijkt me niet zo'n probleem.

Wat lenzen betreft: ik denk dat je juist bij het uitgaan daar last van zal krijgen gezien de rooklucht enzo. Je ogen drogen sneller uit, dus oogdruppeltjes zijn wel fijn. Geen roa slikken omdat je te ijdel bent om een bril te dragen tijdens het uitgaan

Ik draag 10 keer liever een bril dan dat ik met een puistenkop rondloop. Mijn puistjes zijn gelukkig nu allemaal weg, en ik vond het echt de moeite waard
oioioioidonderdag 14 september 2006 @ 12:40
Ligt eraan wat voor dosis je krijgt denk ik, volgens mijn derma kon ik gerust met 10mg beginnen zonder echt bijwerkingen te krijgen. Wel vertelde hij erbij dat ik ook 70mg kon krijgen en dat ik dan vet last van bijwerkingen zou krijgen.
thewishmasterdonderdag 14 september 2006 @ 12:43
quote:
Op donderdag 14 september 2006 12:40 schreef oioioioi het volgende:
Ligt eraan wat voor dosis je krijgt denk ik, volgens mijn derma kon ik gerust met 10mg beginnen zonder echt bijwerkingen te krijgen. Wel vertelde hij erbij dat ik ook 70mg kon krijgen en dat ik dan vet last van bijwerkingen zou krijgen.
Toen ik 80 mg/dag slikte na eerst 60 mg/dag genomen te hebben, kreeg ik wel veel meer last van bijwerkingen, vooral van drogere lippen en schilfers door de droge huid. Ik heb maar doorgezet, omdat ik dan sneller klaar zou zijn met mijn kuur, maar een feest was het niet.
H4zedonderdag 14 september 2006 @ 12:58
Thnx voor de snelle reacties
quote:
Op donderdag 14 september 2006 12:38 schreef octopussy het volgende:
Wat lenzen betreft: ik denk dat je juist bij het uitgaan daar last van zal krijgen gezien de rooklucht enzo. Je ogen drogen sneller uit, dus oogdruppeltjes zijn wel fijn. Geen roa slikken omdat je te ijdel bent om een bril te dragen tijdens het uitgaan

Ik draag 10 keer liever een bril dan dat ik met een puistenkop rondloop. Mijn puistjes zijn gelukkig nu allemaal weg, en ik vond het echt de moeite waard
Very true Ik draag natuurlijk liever gewoon m'n lenzen, maar verder zou 't me ook niet zo heel veel boeien hoor. Lol maak ik toch wel tijdens 't uitgaan.

Het ging me dus vooral om het sporten
A_J_donderdag 14 september 2006 @ 14:48
Ik zou me ook niet te veel druk maken over het sporten. Ik denk zelfs dat als je regelmatig sport, je conditie beter is/blijft en daardoor de bijwerkingen zelfs kunnen verminderen of beperkt kunnen worden.

Sommige mensen hebben last van moeheid, daar heb ik nu aan het einde van kuur ook wel wat meer last van. Toch pak ik straks mijn MTB nog wel even en heb ik afgelopen weekend 10k hardgelopen (al ging dat wel wat moeizamer). Je moet het gewoon proberen, het werkt bij iedereen anders. Als het je echt niet bevalt stop je gewoon.
Pupildonderdag 14 september 2006 @ 16:54
Ik draag dus zelf ook lenzen (zachte) en heb soms wel last van droge ogen dat ik ze er haast niet vanaf kan krijgen!! Heb dus van de derma gewoon oogdruppels meegekregen (duratears) en dat helpt gewoon goed.

Heb trouwens wel zuurstofdoorlatende lenzen. Weet niet of dat verschil maakt. Toen ik had gefitnesst had ik echt drie dagen spierpijn! Ben er toen maar mee opgehouden en pak het later wel weer op.

Heb nu trouwens ook de originele Roaccutane.. Vroeg bij de Apotheek toen ik een nieuw recept van de derma kreeg of ik de originele kon krijgen en dat was geen probleem.

Moet nog 230 stuks bij 40 MG per dag.
yvke82donderdag 14 september 2006 @ 17:39
hee mensen,

oioioioi, wat is voor jou het belangrijkste? Sporten of van de pukkels af? Je moet maar zo denken die kuur is hopelijk maar voor 1xtje en daarna als je zo'n geweldig glad huidje hebt dan voel je je echt veel beter! Ik moet zeggen dat ik ook niet zoveel last heb van vermoeidheid of meer moeite met inspanning, en dat had ik de vorige keer ook niet. MAar ja bij iedereen is het natuurlijk anders.

Nu ff een vraag aan jullie allen. De zon schijnt enorm de afgelopen dagen en ik kan er gewoon bijna niet omheen! Wat gebeurt er als je toch lang in de zon zit? Ik voel nu wel aan mijn huid dat het pijnlijk is en ik weet van de vorige keer dat ik in de lente veel pigmentvorming kreeg als ik maar ff in de zon kwam. Maar deze zon is nog vel veller!

Ook was ik de vorige keer erg down door de kuur, en ben dus nu erg bang dat dat weer gaat gebeuren. Heeft iemand anders daar ook last van? Of last van gehad? En zo ja heeft iemand tips om het misschien een beetje te bestrijden of tegen te gaan? Mag ik bij Roa bijv St jans kruid gebruiken?

Alvast bedankt!
H4zedonderdag 14 september 2006 @ 18:51
Zat zojuist ff te lezen op een roa action group forum (klik). Ik lees o.a. over complicaties die x-aantal jaar na de kuur optreden.

Maar wat ik me dan afvraag, hoe bewijs je dat dat van de roa komt... Als er een nare bijwerking optreedt tijdens je kuur en die zelfs nadat je gestopt bent blijft aanhouden, dan kan 't natuurlijk wel kloppen. Maar tig jaar na een kuur zonder ernstige bijwerkingen en een positief resultaat wat de acne betreft zeggen dat je complicatie door de roa veroorzaakt is...beetje waus als je 't mij vraagt. Kan daar ook geen officiele rapporten over terug vinden ofzo.
A_J_donderdag 14 september 2006 @ 21:37
Yvke >> Ik had die vraag over St Janskruid een half jaar geleden ook. Derma raadde het af omdat je huid door SJK nog gevoeliger wordt door de zon, is dus dubbelop. Toch ben ik het gewoon beide gaan slikken, tot nu aan toe, en ik heb nooit echt problemen gehad. Je verbrand wel sneller en je huid is gevoeliger, maar daar kun je ook extra rekening mee houden. Ik smeer mijn hoofd bij veel zon in meer Vichy Capital Soleil 50+, echt perfect dat blokt alle straling.

H4ze >> Idd, helemaal met je eens. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die complicaties op een wetenschappelijk verantwoorde manier zijn vastgesteld en daadwerkelijk worden veroorzaakt door de Roa (evenals veel complicaties die mensen melden tijdens de kuur trouwens).
Oom_Govertdonderdag 14 september 2006 @ 22:51
quote:
Op donderdag 14 september 2006 12:24 schreef H4ze het volgende:

- weinig tot geen alcohol
- fysiek gezien niet al te actief zijn
Er zijn hier op dit forum al eindeloze discussies gevoerd over het gebruik van alcohol en steeds luidt de conclusie "beter van niet" en daar sluit ik me graag bij aan. Maarrrrr..... Ik doe het lekker toch!
Ik drink doordeweek gewoonlijk 1 avondje gewoon lekker een paar wijntjes. In het weekend drink ik gewoon zoveel als ik altijd deed. Dat is een biertje of 10 a 15 op zaterdag of zondag. Heb een zwaar weekend achter de rug en heb vandaag bloed laten testen, niks aan het handje gelukkig! (ik geef toe, echt slim is het niet, maar ik wil mn leven niet laten overheersen door het roa gebruik...) Mijn derma zegt dat drinken geen probleem is, zolang je je lever maar de tijd en rust geeft om alles te verwerken. Dus drink nooit meerdere dagen achtereen.

Fysiek doe ik ook alles wat ik deed en dat is 2 keer per week intensief sporten, heb wel meer pijn in mn rug, maar verder qua prestaties geen verschil. (die waren toch al matig )
quote:
Op donderdag 14 september 2006 17:39 schreef yvke82 het volgende:

Nu ff een vraag aan jullie allen. De zon schijnt enorm de afgelopen dagen en ik kan er gewoon bijna niet omheen! Wat gebeurt er als je toch lang in de zon zit? Ik voel nu wel aan mijn huid dat het pijnlijk is en ik weet van de vorige keer dat ik in de lente veel pigmentvorming kreeg als ik maar ff in de zon kwam. Maar deze zon is nog vel veller!
Ik ben in azie op vakantie geweest, daar heb ik wel fanatiek gesmeerd met factor 20. Hier in Nederland ben ik vrij veel in de zon geweest en nog geen druppel zonnebrand gebruikt.... hangt dus enorm van je huid af. Ik zou zeggen probeer het eens gewoon!
yvke82vrijdag 15 september 2006 @ 10:40
misschien ga ik dan toch Sjk gebruiken erbij.

Oom govert ik vind dat je wel alle adviesen de wind in stuurt. Ik snap best dat je nog wat alcohol wilt gebruiken maar ik vind dit een beetje onverantwoord. Je lever heeft heel erg lang nodig om van zo'n zwaar weekendje bij te komen! Maar goed het is jou lichaam. Ik denk alleen zo, je hebt voor Roa gekozen omdat je ergens heel erg graag vanaf wil, dan heb je er toch ook wel wat voor over of liever gezegt dan kan je er toch ook wel een paar maandjes wat voor laten? Ach ja ieder zo zijn eigen kijk erop he!

Wat betreft de zon, ik waag me echt niet in de zon, je wordt er niet voor niks zo voor gewaarschuwd en ik weet van de vorige keer dat als ik maar ff in de zon kwam dat ik zoieoz al een geweldige pigmentsnor te pakken had, en dan wil ik er niet aan denken wat er gebeurt als ik hele dagen de zon in ga.

Ik ga overigens over 4 weekjes naar de zon toe, kan ik dan het beste even stoppen? En zo ja hoelang van te voren moet je dan stoppen om ervoor te zorgen dat je huidje een beetje minder gevoelig is?
Gelderlandzaterdag 16 september 2006 @ 10:21
Zitten hier ook mensen die de kuur voor de 2e keer gebruikt hebben

Zo ja; waarom ben je er een 2x ker aan begonnen, hoelang was dat na je 1e kuur? En hoelang heb je die 2e kuur gevolgd (korter/langer dan de 1e?)? was het resultaat goed?

Ik vraag dit omdat ik voel dat 't bij mij ook heel langzaam begint terug te komen en ik gewoon merk dat mijn huid al een heeeele lange tijd niet meer zo clean (helemaal schoon van puistjes) is geweest als de maanden na mijn 1e kuur. Overigens is het ten opzichte van vóór mijn kuur nog wél aardig, maar mijn huid is toch iets aan verslechteren en merk dat ik steeds meer puistjes krijg...

Ik hoop dat iemand hier zit met ervaring van 2e kuur, en me wat info kan geven! Want ook; wat als het een jaar na de 2e kuur terugkomt, 3e kuur

Ik hoop veel info te horen! THX
oioioioizaterdag 16 september 2006 @ 14:07
Als ik jou was zou ik gewoon weer een 2e kuurr nemen, je wil er toch weer van af of niet dan?
lowietje30zaterdag 16 september 2006 @ 14:13
quote:
Op vrijdag 15 september 2006 10:40 schreef yvke82 het volgende:
misschien ga ik dan toch Sjk gebruiken erbij.

Oom govert ik vind dat je wel alle adviesen de wind in stuurt. Ik snap best dat je nog wat alcohol wilt gebruiken maar ik vind dit een beetje onverantwoord. Je lever heeft heel erg lang nodig om van zo'n zwaar weekendje bij te komen! Maar goed het is jou lichaam. Ik denk alleen zo, je hebt voor Roa gekozen omdat je ergens heel erg graag vanaf wil, dan heb je er toch ook wel wat voor over of liever gezegt dan kan je er toch ook wel een paar maandjes wat voor laten? Ach ja ieder zo zijn eigen kijk erop he!
Volgens mij valt dat allemaal wel mee, kzit nu 2 weken aan de roa (wel maar 20mg) en kben daarvan ongeveer elke dag dronken geweest (gebeurt nu eenmaal beetje (te) vaak als student..) Toch heb ik geen andere klachten dan de standaardbijwerkingen. Je bent misschien iets sneller aangeschoten, thats all. Kben wel van plan vanaf nu iets minder te gaan drinken, want ik begrijp ook wel dat dat beter voor me is, maar als je in het weekend gaat bier drinken: lekker boeiend, zo erg is het ook weer niet. Niet dat ik nu iedereen wil aanmoedigen te gaan drinken, maar 9 maanden (bijna) niet drinken is gewoon overdreven in mijn optiek
quote:
Op vrijdag 15 september 2006 10:40 schreef yvke82 het volgende:
Ik ga overigens over 4 weekjes naar de zon toe, kan ik dan het beste even stoppen? En zo ja hoelang van te voren moet je dan stoppen om ervoor te zorgen dat je huidje een beetje minder gevoelig is?
Ik zou niet stoppen met de roa, maar - zoals AJ en Oom Govert deden - goed en veelvuldig insmeren met een hoge factor zonnebrandolie. Met roa mag je wel in de zon, je verbrandt alleen vele malen sneller.


Zelf vroeg ik mij af of er nog veel verschill is tussen de soorten oogdruppels. Waar kan ik die het beste halen? Ik heb nl. extreem gevoelige en bijna altijd ontstoken ogen dus wil liefst de zachtste druppels voor mijn vermoeide ogen..
En heeft iemand nog een goede tip voor de schilfers? Mn gezicht zit nl. echt helemaal onder (want dit had k zelfs altijd al zonder de roa). Mag je bijv. tijdens de kuur ook helemaal niet scrubben? En heeft een bezoekje aan de schoonheidsspecialist nut?

Alvast bedankt, grtzz Louis
Gelderlandzaterdag 16 september 2006 @ 14:13
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 14:07 schreef oioioioi het volgende:
Als ik jou was zou ik gewoon weer een 2e kuurr nemen, je wil er toch weer van af of niet dan?
ja tuurlijk. Al was ik 2 weken terug bij de huidarts en toen vertelde ik het, toen zei hij: 'nu moet je het nog niet doen, en als je het op een gegeven moment wél doet, wil ik het eerst zien' dus dat betekend dat hij alstie het ziet waarss nog niet erg genoeg vind voor ROA.... terwijl ik echt HELEMAAL clean wil... en niet steeds 3-4 puisten wil... nee ik wil CLEAN CLEAN CLEAN dus ff afwachten idd en dan maar eens bellen (afpsraak duurt 3-4 maanden) en hopen datie me niet hoeft te zien

en verder zoek ik nog steed smensne die een 2e kuur doen die me vraag kunnen beantwoorden
Laura 2000zaterdag 16 september 2006 @ 18:16
Oke, ik maak me nu dus zorgen.

In eerdere topics had ik gelezen dat sommige mensen na gebruik van Roa, na een tijdje een raar soort van blaasjes op hun gezicht kregen.
Nou, dat heb ik nu ook. Het is nog niet heel erg, maar ik heb een paar witte puntjes onder m'n oog, en onder m'n lip. Het zijn duidelijk geen pukkels, het is gewoon een klein wit stipje op de hid. Ik kan er niks mee.
Verder baart het me zorgen dat ik rond m'n neus ook allemaal kleine blaas-achtige bobbeltjes heb, alleen die zijn zo klein dat je ze alleen kunt voelen.

Jongens, wat gebeurt er?? Zijn er mensen die dit ook gehad hebben, en die me kunnen vertellen of het over ging?

Oh, ik ben nu trouwens een maand of twee gestopt, en helemaal clean, die twee maanden. Geen pukkeltje gezien!
yvke82zaterdag 16 september 2006 @ 18:39
Ik ben aan mijn tweede kuur bezig. Ws ongeveer een jaar clean en toen kreeg ik weer kleine pukkeltjes, later erger. Niet dramatisch maar tja als je eenmaal aan het mooie gladde gewend bent. Mijn derma stelde zelfs voor om nog een kuurtje te doen van 3maanden. Als jij het zelf wil zou ik het gewoon weer doen!
oioioioizaterdag 16 september 2006 @ 19:43
@ gelderland

gwn zeggen dat je er heel erg mee zit en graag helemaal clean wil zijn (beetje aanstellen), jij bent degene die er mee rond loopt niet hij ja.

@ laura

zijn het van die bobbeltjes die je zo door kunt prikken of van die harde?
Laura 2000zondag 17 september 2006 @ 12:53
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 19:43 schreef oioioioi het volgende:

@ laura

zijn het van die bobbeltjes die je zo door kunt prikken of van die harde?
Nee je kunt ze niet zo doorprikken...
yvke82zondag 17 september 2006 @ 15:18
Dan denk ik dat het gerstenkorrels zijn. Dat zijn verhoorde deeltjes talg.

Die moet je inprikken met een naaldje (kan je het beste bij de schoonheidsspecialiste doen) en dan kunnen ze ze er uithalen. Dan zijn het net kleine pareltjes.
Ze gaan niet op een andere manier weg.
Laura 2000zondag 17 september 2006 @ 17:00
quote:
Op zondag 17 september 2006 15:18 schreef yvke82 het volgende:
Dan denk ik dat het gerstenkorrels zijn. Dat zijn verhoorde deeltjes talg.

Die moet je inprikken met een naaldje (kan je het beste bij de schoonheidsspecialiste doen) en dan kunnen ze ze er uithalen. Dan zijn het net kleine pareltjes.
Ze gaan niet op een andere manier weg.
Bedankt voor de tip! Ik wacht nog even af of er nog meer bijkomen...
Gelderlandzondag 17 september 2006 @ 17:02
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 18:39 schreef yvke82 het volgende:
Ik ben aan mijn tweede kuur bezig. Ws ongeveer een jaar clean en toen kreeg ik weer kleine pukkeltjes, later erger. Niet dramatisch maar tja als je eenmaal aan het mooie gladde gewend bent. Mijn derma stelde zelfs voor om nog een kuurtje te doen van 3maanden. Als jij het zelf wil zou ik het gewoon weer doen!
en 3 maanden is nu al voldoende om de 2e kuur te doen slagen ? En wat als het w;éér terugkomt
yvke82maandag 18 september 2006 @ 09:21
Ik denk dat deze zeker weer gaat slagen! Ik zie er alweer een stuk beter uit. En tja als het over een jaar dan weer terug komt.... Dan doen we gewoon nog een kuur!
Ik ben zo ongelukkig geweest van die pukkels dat ik al enorm blij ben met ruim een jaar pukkelvrij. En ik moet zeggen dat het nog niet eens voor de helft terug is gekomen. Het wordt echt steeeds minder.

Er zijn overigens ook mensen die maar 1kuur hebben gehad en altijd pukkelvrij zijn geweest daarna.
Gelderlandmaandag 18 september 2006 @ 18:33
quote:
Op maandag 18 september 2006 09:21 schreef yvke82 het volgende:
Ik denk dat deze zeker weer gaat slagen! Ik zie er alweer een stuk beter uit. En tja als het over een jaar dan weer terug komt.... Dan doen we gewoon nog een kuur!
Ik ben zo ongelukkig geweest van die pukkels dat ik al enorm blij ben met ruim een jaar pukkelvrij. En ik moet zeggen dat het nog niet eens voor de helft terug is gekomen. Het wordt echt steeeds minder.

Er zijn overigens ook mensen die maar 1kuur hebben gehad en altijd pukkelvrij zijn geweest daarna.
ja precies, en nu 3 maanden op hoeveel mg per lichaamsgewicht? (hoeveel weeg je?)

fijn dat het goed gaat. Enige wat ik lastig vind dat je niet (veel) alcohol mag drinken. Als ik aan de Roa zit wil ik eigenlijk geen alcohol drinken, terwijl ik wél elke week uitga (en altijd hier thuis ga indrinken).... dat kan dus ff 3 maanden niet en dan moet je iedereen weer vertellen dat je Roaccutane slikt enzo heb ik liever niet. Maar als 't moet, dan moet het.... alleen mijn huid verschilt nogal. Sommige dagen is het best wel clean, en andere dagen is het weer wat slechter. En ben bang dat als het ff goed is, ik net naar de huidarts moet en hij me het niet meegeeft
anneloekemaandag 18 september 2006 @ 19:47
Ik heb een besluit genomen:

Ik ga morgen stoppen .

Morgen zit ik exact aan 180 mg/kg. Dit zijn toevallig net de twee laatste pillen van een doosje en ik begin niet meer aan een nieuw.

De drie doosjes die ik nog liggen heb, zal ik best nog even laten liggen. Misschien kunnen die nog dienen voor een eventuele 2e kuur.

Wel.. ik ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt!

IK STOP ERMEE!!
Poison-Ivymaandag 18 september 2006 @ 23:23
quote:
Op zondag 17 september 2006 15:18 schreef yvke82 het volgende:
Dan denk ik dat het gerstenkorrels zijn. Dat zijn verhoorde deeltjes talg.

Die moet je inprikken met een naaldje (kan je het beste bij de schoonheidsspecialiste doen) en dan kunnen ze ze er uithalen. Dan zijn het net kleine pareltjes.
Ze gaan niet op een andere manier weg.
IDD, lijkt er wel op. Tis mij verteld dat dat kan komen doordat je je huid juist te veel insmeert met moisterizers, te rijk zeg maar.
GijsXLdinsdag 19 september 2006 @ 01:39
Ik ben begonnen met 60 mg. per dag. Vervolgens kon ik naar 40. mg per dag en de laatste zes weken moest ik over naar 1 tablet per dag, oftewel 10 mg. Hier ben ik inmiddels alweer twee weken mee bezig en moet er nog vier met 10 mg. per dag.

Echter, mijn huis was gaaf. Een aantal littekens en veel rode vlekker die pas achteraf de kuur wegtrekken. Echter heb ik de laatste paar dagen kleine puistjes op mijn wang, en schouwders. Ze zijn echt klein, trekken langzaam weg en heb zelfs mijn twijfels of het wel puistjes zijn.

Maar is het zo dat anderen dit ook hebben ervaren richting het einde van de kuur bij het slikken van 10 mg. per dag? Kan het zijn dat ik te vroeg naar 10 mg. ben gegaan? Moet mijn lichaam wennen aan de 10 mg. per dag waardoor ik zo af en toe een klein puistje krijg? Of maak ik me voor niets ongerust?

Groeten,
Pupilwoensdag 20 september 2006 @ 17:35
Gebruik nu ongeveer 3 maanden de Roa en ben helemaal clean!!! Ben ik al een paar weken, maar had het hier nog niet gemeld.

Veel rode vlekken, maar goed die zie ik alleen maar zelf heb ik het idee. Huid glimt nog wel, maar kleeft niet meer zo door al die talg die ik eerst had dus dat scheelt ook weer. Moet ongeveer tot eind December/ begin Januari, dus dat schiet ook alweer op. Vind het geen crime, meer weinig tot niets van de bijwerkingen, alleen dat ik soms echt heeeel moe ben. Maar goed dat is nog wel te overzien.

Ik heb alleen nog een pot dermabrasie en moisturizer die ik nu niet kan gebruiken. Heb ik ook maar een paar keer gebruikt en wil niet dat ik hem niet meer kan gebruiken na de kuur. (mag niet na 6 maanden) Dus mischien dat iemand hem van mij wil overnemen? ( die al klaar is met de kuur mss?)

A_J_donderdag 21 september 2006 @ 08:27
Ik ben nu precies 5 maanden bezig, lekker doorgekacheld met 60 mg/d. Zoals ik schreef begin ik wel wat meer last van de bijwerkingen te krijgen de laatste tijd, de Roa begint langzaam meer van mijn lichaam te vergen merk ik. Sneller vermoeid, keelontsteking blijft maar irritant terugkomen, dat soort zaken. Ook heb ik snel een rode huid, na het scheren, zonnetje. Het meest irritante was nog dat ik niet gewoon lekker onbezorgd van een feestje met alcohol kon (en kan) genieten.

Maar waarom ik nu vooral even post is vanwege het positieve nieuws. Mijn huid is nu al een maand of 3 clean, heb geen enkel puistje meer gehad. Tijdens de kuur zijn de rode vlekjes toch ook wel heel rustig weg getrokken. Mijn huid ziet er echt fantastisch uit en is heel zacht, glimt niet. Echt een gaaf huidje gewoon. Als ik een vriend of vriendin een maandje ofzo niet heb gezien en ik spreek weer eens af, dan krijg ik vaak zoiets te horen als "Zo, wat ziet jouw huid er goed uit zeg!". Ik ben hier toch wel echt enorm blij mee. Ik moet nog maar een kleine maand en dan ben ik toch wel blij dat ik het heb gedaan. Het is rommel, maar het resultaat is werkelijk onvoorstelbaar goed!
A_J_zaterdag 23 september 2006 @ 19:05
Pffff we zijn nu twee daagjes verder maar het gaat toch steeds minder moet ik zeggen.

Ik word steeds vermoeider en heb ook steeds minder zin in dingen. Ik heb echt het gevoel dat de roa mijn systeem meer en meer begint te beinvloeden. Ik voel me gewoon echt niet lekker in mijn vel zitten. Ik trek mijn drukke leventje slecht op het moment, heb amper energie over om 's avonds nog iets met vrienden te doen. Vanavond ook weer een feestje waarvan ik twijfel of ik er naar toe zal gaan, terwijl ik niets bijzonders heb gedaan de laatste dagen. Gisteren was ik met een maatje een balletje aan het trappen en toen ben ik na 3/4 gestopt omdat ik me niet lekker voelde. Ik kwam vandaag een gast van de uni tegen die vroeg of ik te veel had gezopen gister omdat ik er zo brak uit zag. Lekker.

Ik heb zitten berekenen dat ik nu op 105 mg/kg zit, en denk er serieus over om eerder te stoppen. Ok, grotere kans dat het terug komt, maar ik ken wel meer mensen die een kuur hebben gevolgd en niet tot die magische 120 mg/kg zijn gekomen. Even afwachten hoe het de komende dagen gaat.
Remcoozondag 24 september 2006 @ 02:10
ik zat op 80 mg per dag voor 4 maanden. Merkte aan het einde van de kuur dat ik lusteloos werd en helemaal niet meer goed in m'n vel zat. Ben gelukkig wel helemaal clean.. hopen dat het zo blijft
Sterkte iedereen!
A_J_zondag 24 september 2006 @ 12:32
Hoe snel voelde je je weer beter nadat je je laatste capsule had geslikt?
thewishmasterzondag 24 september 2006 @ 13:05
quote:
Op zondag 24 september 2006 12:32 schreef A_J_ het volgende:
Hoe snel voelde je je weer beter nadat je je laatste capsule had geslikt?
Ik had op zich geen last van vermoeidheid, maar de bijwerkingen waarvan ik last had waren binnen een week na de laatste capsule verdwenen.
Oom_Govertmaandag 25 september 2006 @ 22:57
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 19:05 schreef A_J_ het volgende:

Ik kwam vandaag een gast van de uni tegen die vroeg of ik te veel had gezopen gister omdat ik er zo brak uit zag. Lekker.

Ik heb zitten berekenen dat ik nu op 105 mg/kg zit, en denk er serieus over om eerder te stoppen.
Opmerkelijk om de overeenkomsten te zien met je AJ. Ik ben vandaag nog aangesproken op met de vraag of ik een zwaar weekend had gehad omdat ik er zo beroerd / moe uit zie.

En vorige week had ik het erg zwaar. Mn dosis is sinds een week of 2 verhoogd en ik was echt mega moe. Nu gaat het allemaal weer prima!

Ik raad je ook aan om echt even een weekje door te zetten! Het kan echt snel veranderen!
A_J_woensdag 27 september 2006 @ 08:59
Hoi Govert,

Ja inderdaad we hebben wel aardig wat overeenkomsten in hoe de kuur ons beinvloedt! Hoe lang moet jij nu nog?

Het gaat overigens de laatste daagjes weer iets beter. Ik heb besloten om desondanks wel iets eerder te stoppen omdat ik bijzonder bezoek uit het buitenland krijg een week voordat de kuur eindigt (waarmee ik een aantal dagen ga feesten en genieten en geen restricties wil hebben). Ik zit dan op 115 mg/kg. Aangezien mijn vorm van acné niet de zwaarste was en ik al na 1,5 maand puistvrij was en ben gebleven denk ik dat dat voldoende moet zijn.

Good luck.
Oom_Govertmaandag 2 oktober 2006 @ 21:52
@AJ
Over een week of 6 zit ik op de 120 mg/pk, dus hoop dan te stoppen! Maar het resultaat is er nog niet echt naar, dus ik verwacht dat ik minimaal een maandje extra moet...