abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 8 juni 2006 @ 10:45:18 #51
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38648930
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 10:04 schreef marnix73 het volgende:
Ben niet de enige met mijn ervaring bij het eten bij De Librije...
[..]
Wat is el bulli?

Ik was gisteren nog in een restaurant héél dicht bij De Librije trouwens
Mijn zalm smaakte daardoor al vanzelf lekkerder
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 8 juni 2006 @ 10:52:49 #52
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38649164
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 10:45 schreef Duderinnetje het volgende:

Wat is el bulli?
een top restaurant uit Spanje beroemd om zijn modulaire koken en experimetele bereidings wijzes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 8 juni 2006 @ 10:57:08 #53
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38649310
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 10:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

een top restaurant uit Spanje beroemd om zijn modulaire koken en experimetele bereidings wijzes
O er begint me iets te dagen ja..

Wat is modulair koken?
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 8 juni 2006 @ 11:20:42 #54
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38649976
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 10:57 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

O er begint me iets te dagen ja..

Wat is modulair koken?
hij bedoeld moleculair
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_38650243
Kan goed begrijpen dat je erg benieuwd bent naar het moleculaire koken in de keukens van De Librije en Oud Sluis. Het is natuurlijk er hot op dit moment. Van krantenartikelen, tot tv-uitzendingen en symposia. Bij mijn bezoek aan De Librije deze week was dit duidelijk aanwezig, bij mijn bezoek aan Oud Sluis 5 jaar geleden nog helemaal niet.

Zal dit "astronautenvoedsel" net als fusion slechts een hype zijn of een blijvertje? Even los van de theoretische verdieping in het koken en de chemie, want natuurlijk wel goed is in een kookopleiding.

Zoals met alles zul je wel stee vaste voor- en tegenstanders hebben/gaan krijgen.
  donderdag 8 juni 2006 @ 11:42:18 #56
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38650618
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 11:20 schreef Euc- het volgende:

[..]

hij bedoeld moleculair
Oh!

En wat houdt dit, kort en eenvoudig gezegd (have mercy) in?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38650840
Moleculair koken is bijv.wat ze bij het www.brouwerskolkje.nl doen
Ik heb er een keer een topic over geopend... maar ik ben de naam kwijt


korsakov, ga af!
  donderdag 8 juni 2006 @ 11:52:40 #58
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38650987
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 11:48 schreef Bluezz het volgende:
Moleculair koken is bijv.wat ze bij het www.brouwerskolkje.nl doen
Ik heb er een keer een topic over geopend... maar ik ben de naam kwijt


korsakov, ga af!
Zegge... hoe heet je, Bluezz: een goede... een goede modulator... nee moder... modera... moderator! weet dat soort topics toch altijd terug te vinden?

Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 8 juni 2006 @ 11:59:15 #59
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38651222
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 11:52 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zegge... hoe heet je, Bluezz: een goede... een goede modulator... nee moder... modera... moderator! weet dat soort topics toch altijd terug te vinden?

Waarom denk je dat ze stopt?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_38651491
quote:
Scheikundeles voor sterrenkoks


HAROLD HAMERSMA


WAGENINGEN - Wie een ei kookt in een zure vloeistof, houdt een gelatineachtig, doorzichtig ei zonder eierschaal over. Dat ontdekte de Franse moleculair gastronoom dr. Hervé This van het Collège de France uit Parijs.

Wetenschappers weten nog steeds niet waarom het rauwe ei zo reageert op het zuur.

Dat vertelde This maandag tijdens een gastcollege aan de Wageningen Universiteit. Een keur aan Nederlandse sterrenkoks, onder wie Jonnie Boer, Robert Kranenborg en Imko Binnerts, hing aan zijn lippen. De chefkoks komen in 2006 zes keer bijeen met wetenschappers om zich te buigen over raadselachtige chemische processen in de keuken. De bedoeling is dat zij samen tot nieuwe gastronomische vondsten komen.

Chemicus This is grondlegger van de zogenoemde moleculaire gastronomie. Koken met behulp van natuur- en scheikunde is vooral bekend geworden door sterrenkok Ferran Adrià van het Spaanse toprestaurant El Bulli. ''Maar zijn keuken is meer een laboratorium. Zo zou ik het niet willen hebben. Al die goochelarij is leuk, maar het moet wel blijven smaken'', aldus Jonnie Boer van het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije maandag.

This verklaarde maandag hoe ontdekkingen als de modieuze groentefoams, schuimsauzen die niet inzakken en allerlei soorten geleien zijn gedaan. ''Stap voor stap verder gaan. Je maakt een gerecht en vraagt je vervolgens af wat er zou gebeuren als je er nog iets aan toe voegt. Dat kan iets simpels zijn als een scheutje olie, maar ook minder bekende stoffen als wijnsteenzuur of glucose. Er ontstaan chemische processen die tot iets moois kunnen leiden. Ik noem dat episch koken.''

Adrià verwierf wereldfaam met gerechten die hij in stikstof frituurde, dus bij een temperatuur van min 196 graden Celsius. Hartige schuimgerechten maakt hij door een sifon met een gaspatroon te gebruiken en de hele culinaire wereld doet hem na. ''Die truc met de sifon is geweldig. Je krijgt er een hele mooie smaak mee'', vindt Boer, zelf onder meer bekend van zijn ganzenleverlolly. ''Ik hoop op deze bijeenkomsten ook nieuwe, leuke dingen te leren. Zo proberen wij iets nieuws met chocola, maar het is nog niet goed genoeg gelukt.''

This toonde de chefkoks maandag diverse meer en minder bekende chemische reacties in het kookproces. Al grabbelend in zijn ouderwetse dokterstas, gevuld met potjes en flesjes, toverde hij blauwe mayonaise en van kleur veranderende drankjes. Veel reacties in de keuken zijn voor wetenschappers nog onverklaarbaar, aldus de Fransman.

''Maar het belangrijkste bij koken is toch niet de techniek. De liefde komt op de eerste plaats en de kunst is tweede. Geen enkel gerecht slaagt zonder die twee. Dus mensen die mij vragen of we in de toekomst alleen nog pillen met een smaakje zullen eten, kan ik gerust stellen: daar is geen enkele kans op zolang de liefde voor het vak, het product en de gast blijft bestaan'', aldus de Franse kookchemicus. (ANP)


© Het Parool, 13-12-2005
pi_38651824
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 11:52 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zegge... hoe heet je, Bluezz: een goede... een goede modulator... nee moder... modera... moderator! weet dat soort topics toch altijd terug te vinden?

Het was meer onwilgeen zindoor drukte op het werk dat ik hiet niet kan vinden

Smaakexplosie!!

[ Bericht 9% gewijzigd door Blues op 08-06-2006 12:23:57 ]
  donderdag 8 juni 2006 @ 12:42:32 #62
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38652687
Heel interessant allemaal

Ik ga het eens allemaal lezen.
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 8 juni 2006 @ 12:44:48 #63
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38652773
Ik wil naar Overveen
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38654484
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 12:44 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik wil naar Overveen
Das vlak bij mijn huis
  donderdag 8 juni 2006 @ 15:07:57 #65
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38657892
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 13:32 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Das vlak bij mijn huis
Kom ik op de koffie hoor!!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 8 juni 2006 @ 15:10:24 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38657996
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:07 schreef Duderinnetje het volgende:

Kom ik op de koffie hoor!!
Gezellie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 juni 2006 @ 15:24:07 #67
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38658536
Ben dan wel benieuwd naar de recensie van Dude
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 8 juni 2006 @ 16:45:26 #68
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38661791
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Ben dan wel benieuwd naar de recensie van Dude
Waar wil je nou weer een recensie van, van de koffie van Bluezz?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38662068


Klaar
  donderdag 8 juni 2006 @ 21:51:16 #70
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38672604
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 16:45 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Waar wil je nou weer een recensie van, van de koffie van Bluezz?
Ook maar ook van je restaurant bezoek
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 12 juni 2006 @ 23:04:54 #71
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38796537
quote:
Zwolse horeca ontsnapt aan explosie

Een hotel in het centrum van Zwolle is zaterdagmiddag ontsnapt aan een explosie. Het werd ontruimd als gevolg van een gaslek. Ook een tapasbar, een café-restaurant en enkele marktkramen moesten om die reden tijdelijk hun activiteiten staken.
Metingen toonden aan dat een gevaarlijke hoeveelheid gas zich had opgehoopt in de kelders van twee panden, die ook zijn ontruimd. Omstreeks 14.30 uur was het lek gedicht en waren de panden geventileerd, waarna de afzetting werd opgeheven.

Het lek zelf leverde volgens Wierseman weinig gevaar op. “Het gevaar zat in de opeenhoping van gas die ontstond in de twee panden en in de graafwerkzaamheden die de kans op een ontploffing vergroten.”

Na de graafwerkzaamheden is de gasleiding aan beide kanten van het lek afgesloten door medewerkers van Essent. Daarna liet de brandweer het gas, dat zich in de gebouwen had opgehoopt, 'gecontroleerd' ontsnappen.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_38797220
Dat was toch niet bij De Librije, Euc?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 12 juni 2006 @ 23:25:49 #73
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38797412
nee, maar ik dacht meer aan 1 van de hotels waar jullie je overnachting in hebben geboekt
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_38797530
Oh ja, dat had ook gekund maar ik kan waarschijnlijk bij een vriendin blijven slapen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 12 juni 2006 @ 23:51:47 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38798398
We kunnen altijd nog een extra kinderbedje bij ons op de kamer laten neerzetten, Isa.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38798606
quote:
Op maandag 12 juni 2006 23:51 schreef golfer het volgende:
We kunnen altijd nog een extra kinderbedje bij ons op de kamer laten neerzetten, Isa.
dat mag ook! Ik weet namelijk nog niet zo goed hoe ik 's nachts bij haar kan aankomen, ze woont een beetje in zo'n buitenwijk van Zwolle.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2006 @ 01:01:45 #77
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38800471
quote:
Op maandag 12 juni 2006 23:04 schreef Euc- het volgende:

[..]
Ik schrikken!!!

* Hart ging van kaboemkaboem *

Maar De Librije staat er nog
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38800560
quote:
Op maandag 12 juni 2006 23:57 schreef Isabeau het volgende:


dat mag ook! Ik weet namelijk nog niet zo goed hoe ik 's nachts bij haar kan aankomen, ze woont een beetje in zo'n buitenwijk van Zwolle.
Mens, dan ben je toch gewoon mijn zusje wat ik onderweg heb opgepikt en nergens terecht kan
pi_38818571
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 01:07 schreef Bluezz het volgende:

Mens, dan ben je toch gewoon mijn zusje wat ik onderweg heb opgepikt en nergens terecht kan
als het kan, dan graag

En ik heb er zo'n zin in!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_38818652
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 02:18 schreef golfer het volgende:
Oh, en we zitten dus aan die lange tafel in de keuken bij de koks en niet in het restaurant-gedeelte.
Ik reserveer vast een plekje met zicht op de keuken. Ik ga dus NIET met mijn rug ernaartoe zitten

pi_38818760
En ik wil graag naast Bluezz zitten. Ik ben altijd huiverig bij vreemde mensen en Bluezz ken ik
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:41:05 #83
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38818808
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:36 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik reserveer vast een plekje met zicht op de keuken. Ik ga dus NIET met mijn rug ernaartoe zitten

[afbeelding]
Ik bij deze ook

Och en anders rouleren we toch een keer
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:43:24 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38818875
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:41 schreef Duderinnetje het volgende:


Och en anders rouleren we toch een keer
Lijkt mij een goed plan, af-en-toe even van plek verwisselen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38818884
Damn, ik ga wat missen..
pi_38818938
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:43 schreef KonnieKipke het volgende:
Damn, ik ga wat missen..
Ga dan mee joh
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:48:01 #87
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38819015
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt mij een goed plan, af-en-toe even van plek verwisselen.
Dat maken ze vast wel vaker mee. Iedereen komt daar immers voor een blik op de keuken, dus halverwege even wisselen is wel zo leuk
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38819028
En je mag toch ook rondlopen in de keuken?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2006 @ 18:10:03 #89
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38819588
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:48 schreef Isabeau het volgende:
En je mag toch ook rondlopen in de keuken?
Ja

In Jonnies potjes kijken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38819621
Oh ik krijg bijna traantjes in mijn ogen van geluk bij het idee alleen al
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2006 @ 18:17:16 #91
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38819777
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 18:10 schreef Isabeau het volgende:
Oh ik krijg bijna traantjes in mijn ogen van geluk bij het idee alleen al
Kook
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38821210




therese lijkt wel een assistente van Hans Klok of zo
  dinsdag 13 juni 2006 @ 19:06:18 #93
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38821458
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 18:59 schreef Bluezz het volgende:
[afbeelding]



therese lijkt wel een assistente van Hans Klok of zo
Ik vind ze allebei een beetje ordi

Ons koningspaar!!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_38825561
Voor de echte Librije fetisjisten ...



pi_38825635
En wat weemoed...



pi_38826468
Librije-fetisjist meldt zich
Prachtig menu, wat een combinaties

Wat is 'mac vin' (bij die paling?)
pi_38826773
quote:
FR; 2/3e deel druivensap met 1/3e deel marc, rijpt 12 maanden op eikenhout. Koel als aperitief, met meloen of nagerecht, 16-22 vol%. Komt uit de Jura, al bekend sinds de 14e eeuw. Smaakt naar sinaasappelschil, gekonfijte vruchten en pruimenconcentraat
http://shop.wijn.org/Wijn(...)7736C12570730032FF74
pi_38826817
Ok
  dinsdag 13 juni 2006 @ 23:05:48 #99
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_38832154
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 13 juni 2006 @ 23:19:40 #100
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38832667
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 20:46 schreef marnix73 het volgende:
En wat weemoed...

[afbeelding]

[afbeelding]


Dat menuboekje heb ik ook nog ergens
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')