We hebben toen ook buiten gebqq-t en het binnen opgegetenquote:
Ik dus ook, door weer en wind, ik heb in stromende regen onder een afdakje staan bbq'en, midden in de winter met min 4 ofzo en sneeuwval. Lekker warm hoor bij die grote gloeiende weberbalquote:
Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeldquote:Op dinsdag 18 april 2006 15:14 schreef zatoichi het volgende:
Eens kijken of het me lukt het vlees niet te zwart van buiten en rood van binnen te laten worden....
Hmmm....Ik heb er nog eentje van Shell...olievat welteverstaan...quote:Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:
[..]
Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld![]()
Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...quote:Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:
[..]
Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld![]()
Anders is het geen Barbeque, maar een grill.quote:Op dinsdag 18 april 2006 19:47 schreef Thorical het volgende:
Wat is nou het voordeel van z'n deksel op de B.B.Q. ?
zoooooooooooooooooow maar das mooi warkquote:
HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste, desalniettemin, moet ik zeggen dat weber echt veel betere bbq's maakt dan menig andere die ik gebruikt heb, van de ultracheapo dingen van de marskramer ofzo. Ik heb een keertje ZO heet staan branden dat metaal zacht werd, ik kon er met men tang zo deuken in duwen, lijkt me niet echt de bedoeling toch of is dat een feature?quote:Op woensdag 19 april 2006 10:37 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...
Anyway ik heb zo'n kochel BBQ van weet ik veel welk merk gekregen. Vorig jaar bij een BBQ van een vriend geweest, en het ging mij beter af dan hem met zijn drie jaar ervaring!Dus het zal wel los lopen!
Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.quote:Op donderdag 20 april 2006 16:44 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste
Nee dat klopt dat het rooster een beetje te groot is, maar ja ach, dat mag de pret niet drukken toch? een klein beetje wat gruis erdoorheen vind ik niet zo erg.quote:Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef Coelho het volgende:
[..]
Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.
Klein nadeeltje van de Weber vindt ik de relatief grote sleuven in het onderrooster, daar waar de kolen op gaan. Als je houtskool gebruikt (dat doe ik meestal halfhalf met briketten) dan valt er al de helft doorheen omdat het te klein of te smal is. Ik zit er aan te denken om er kippengaas omheen te doen of zoiets.
HEt IS een bal of liever gezegd een kogelbbqquote:Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
Het gaat ook om de gezaelligheid enzo er komt veel meer bij kijken dan alleen vrees BBQ-enquote:Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
Bakstenen?quote:Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
Nadeel vind ik altijd de hoogte van die BBQ's
neem nou deze:
http://www.barbequeshop.nl/barbequeshop.aspx?p=148
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!
Iemand anders een goeie tip voor een BBQ op hoogte?
geeft zo'n zooi! Tenzij ik het gewoon elke dag op dezelfde plek doe...en op het einde van het seizoen die 2 tegels omdraai van het terras...quote:
Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??quote:Op dinsdag 18 april 2006 14:34 schreef Hik het volgende:
.....Mijn bbq bijdrage is gemarineerde lamsspiesjes (met rozemarijn en sojasaus) en limoenkipspiesjes (met pepers en citroengras).........
Wij hebben hem gewoon altijd bij de tafel staan, kun je lekker blijven zittenquote:Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!
Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!quote:Op zaterdag 22 april 2006 16:56 schreef HostiMeister het volgende:
gisteren avond nog gebbq'ed was echt weer helemaal toppie, stuk of 10 man allemaal wat zooi meenemen en twee bbq's om mee te spelen...
Hoogtepunten waren mijn eerste biefstuk op de bbq (met zilverfolie oven achtig dingetje) en de gemarineerd kipkarbonaatjes icm stokbrood met brie,ham en honing...
Was weer een toppertje!!
Die badmuts doet het hem, ik zie mezelf vroeger weer staan met de plantenspuit en mijn brandweerhelm op!quote:Op zaterdag 22 april 2006 23:36 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!![]()
Ik met me badmuts op, omdat ik dus geen zin in stinkende haren heb en ook dat werkte als een tiet.
Sateetjes gemaakt, maar dan op z'n javaans, met een zoete rode paprikasaus in kip en babi,
ziet er goed uit, maar dat is toch een grill en geen bbq, ik dacht nl. dat bbq's altijd dicht moeten kunnen i.e. een deksel hebben.quote:Op zondag 23 april 2006 12:04 schreef HostiMeister het volgende:
Mijn BBQ locatie trouwens:
[[url=http://www.balthazar.goddeloos.nl/bbq_K.jpg]afbeelding][/url]
De limoenkipspiesjes lijken mij nog steeds erg lekker!!quote:Op zaterdag 22 april 2006 18:23 schreef LotjeSpieg het volgende:
[..]
Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??
De arena? Nee dank je, liever voor de Galgenwaardquote:Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
Zo eentje zou ik ook wel willenquote:Op maandag 24 april 2006 19:45 schreef maartena het volgende:
[afbeelding]
Dit is mijn BBQ, in de garage. Dit was toen ie nog heel schoon en nieuw wasIk gebruik mijn BBQ regelmatig, (alhoewel de laatste paar maanden eigenlijk niet zo veel) staat bij mij achter buiten.
Binnenkort maar eens wat lekkere steaks halen!
Over bbq'en gesproken he....MAG je uberhaupt overal in een park bijv. bbq'en? Ik zie vaak allerlei (voornamelijk turkse of anderszins buitenlandse) gezinnen bbq'en in parken zoals in rotterdam ofzo.quote:Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
Welke marinade gebruik je daar voor?quote:Op dinsdag 25 april 2006 15:52 schreef Lexie het volgende:
Fire it up, mijn kipsatetjes staan al lekker te marineren.
quote:Op woensdag 3 mei 2006 17:43 schreef pierce het volgende:
Wat gooien jullie vanavond op de BBQ?
Vermeld er tevens even het recept en bereidingswijze bij.
Wij gaan straks plakjes courgette met kerry, in ketjap gemarineerde champignons en banaan met poedersuiker en kaneel op de bbq gooien.
courgette met kerry:
snij de courgette in plakjes en gooi er kerrypoeder overheen, even roosteren en klaar.
gemarineerde champignons:
Champignons in plakken snijden, in een grote schaal met een flinke scheut ketjap laten marineren.
Aan een spies rijgen en op de bbq leggen.
Banaan met kaneel:
Banaan pellen, in tweeen snijden, bestrooien met poedersuiker en kaneel en daarna in aluminium folie wikkelen, dat zo'n 15 min op de bbq
De banaan is overigens uitermate geschikt om als toetje op te dienen.
Daarnaast hebben we nog de "standaard" dingen zoals paprika, hamburger, ui e.d.
Met cola behandelen. Dat hielp dacht ik.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje
Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Over roosters gesproken: poetsen jullie die na elke BBQ weer glimmend op? Hoe krijg je een rooster nou echt goed schoon? Mijn rooster heeft een aantal zwarte plekken, die niet meer weg te krijgen zijn. Net alsof het in het metaal gebrand is.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje
Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Yep. Het is gewoon een rotklus die elke keer weer terugkomt.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 13:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je al met staalwol of een staalborstel geprobeerd?
Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?quote:Op dinsdag 6 juni 2006 14:09 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Vorige week had ik in het kader van mijn EHBO herhaling een lezing over brandwonden. Volgens de brandwondendame kende het brandwondenseizoen twee pieken: als de barbecues tevoorschijn komen en als de gourmet/fonduestellen tevoorschijn komen rond kerst.
Maar goed: ik heb een Weber (OT Silver) met een Weber firestarter. Makkelijk en snel!
Binnenkort maar weer eens de fik er in, alleen even nadenken hoe ik mijn driejarige zoontje uit de buurt ga houden....
Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)quote:Op dinsdag 6 juni 2006 15:42 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?
quote:Op donderdag 8 juni 2006 15:47 schreef Utrecht het volgende:
Maakt niet uit of het vis, vegetarisch of vlees is.
Ik ga dit weekend met 6 vrienden bbq-en en wil lekkere gerechten klaarmaken (dus geen standaard braadworst en kant en klare spiesjes erop)
Wie heeft er lekkere recepten
Misschien omdat ik niet wil dat de hele bak (diameter 47cm) meteen vol in de fik staat als we met z'n tweeen of vieren BBQen? Ik steek hem meestal aan 1 zijkant aan, en dan trekt ie vanzelf naar de andere kant. Combi van houtskool en briketten. En heet is voor mij de rode gloed tussen de kolen, van die halve hitte-vlammetjes.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 15:51 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)
Ook hier: Check www.weber.comquote:Op donderdag 8 juni 2006 15:53 schreef Martijn_77 het volgende:
morgen vlees halen en invriezen, diepvriestas scoren, vlak voordat je weggaat het vlees uit de vriezer in de diepvriestas, dan blijft het wel lang koud/bevroeren nog, als je er lang op uit gaat voor je gaat bbq enquote:Op donderdag 8 juni 2006 16:49 schreef Uhmmie het volgende:
Hmm als iemand nog goede tips heeft...
Ik wil van het weekend naar de kralingse plas en daar het liefst ook wat bbqen.
punt is.. ik moet ook etenswaren daar krijgen/bewaren tot etenstijd dus
Ben van plan even zo'n wegwerpbbq te scoren.. dat lijtk me het handigst
Maar als iemand goede tips heeft voor het bewaren/meenemen van vlees graag
Het is maar 2,5km fietsen op zich.. maar om nou op en neer te rijden met het vlees is niet zo handig denk ik
edit: coole nick trouwens coelho...
Dat is natuurlijk ook een tip, om bij de slager die ze verhuurt te vragen waar of ze ze maken. Maar als er iemand is die dat al weet, hoor ik dat graag.quote:Op woensdag 14 juni 2006 21:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
die langwerpige?
als je die bedoelt, die kun je huren bij slagers
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |