abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 18 april 2006 @ 14:34:28 #1
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_37061926
Yess... kom maar door met de zakken houtskool, de verkoolde en/of bevroren stukken vlees, de klagende buren vanwege de rookontwikkeling, de pittige marinades, het brood dat al op is voor de barbecue begint en de sloten vol wijn en bier die erbij horen...

Zijn jullie ook al in de stemming? Wanneer heb jij de eerste barbecue dit jaar? En met wie? Deel hier je successtories, recepten en plannen...

Aankomende zaterdag heb ik een flinke bbq met een hele berg vrienden. Ik zorg voor drank, hapjes en bbq's en iedereen neemt zelf ook wat mee voor erop (ben erg benieuwd waarmee iedereen aankomt! ). Het weer is niet geweldig volgens mij (al houd ik vol dat het 35 graden wordt ), maar gelukkig kunnen de bbq's op het balkon als wij binnen zitten.
Ik ga het lekker volzetten met kaarsen en maak wat lekkere sausjes en olijven. Mijn bbq bijdrage is gemarineerde lamsspiesjes (met rozemarijn en sojasaus) en limoenkipspiesjes (met pepers en citroengras). En een heel groot vat sangria, waar ik meter-lange rietjes voor heb, zodat je gezellig in een kringetje uit de kan kan drinken...

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_37062225
Ik barbecue het gehele jaar door...
pi_37062782
1e paasdag lekker met de buren gebbqed.
Was weer lekker!
May I say, what a SMASHING blouse you have on?
pi_37062968
Das mooi, afgelopen verjaardag mijn allereerste bbq gekregen, dus hoop dit jaar lekker te gaan fikken en grillen! Eens kijken of het me lukt het vlees niet te zwart van buiten en rood van binnen te laten worden....
pi_37063187
Plannen: Spareribs inslaan
  dinsdag 18 april 2006 @ 15:43:26 #6
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_37063846
Hmmmm....lekker brandhout sprokkelen en de ribstukken inslaan.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_37063903
Tvptje, vorig jaar ook dit topic gevolgd zijn een baar goeie dingen uit voorgekomen.
Spareribs met milde zoete saus.
pi_37064318
Nog niet gedaan dit jaar maar ik kan niet wachten.

Maiskolven uit de vriezer!!!!
pi_37065967
Vergeet niet de kippepoten.. zwart van buiten en roze van binnen.
"Nee de echte, niet die voorgegaarde inderdaad Slager.."
  dinsdag 18 april 2006 @ 19:23:39 #10
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_37071028
De eerste keer dit seizoen hebben wij ook al weer achter de rug!
Heerlijk... Kipfilet, speklapje, karbonaatje...
Stokbroodje kruidenboter erbij, wijntje... Zalig!
Positive thinking, my way of thinking!
  dinsdag 18 april 2006 @ 19:26:08 #11
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_37071114
Beetje te fris nog. .
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  dinsdag 18 april 2006 @ 19:47:27 #12
97745 Thorical
finding a way
pi_37071989
Wat is nou het voordeel van z'n deksel op de B.B.Q. ?
pi_37079416
Is om de spanning er in te houden, en om je buren met een grote rookwolk te seinen dat de sate bij jou al wel klaar is.

(vlees sneller gaar, doordat de warmte vast gehouden wordt, en de rooksmaak komt meer in je produkt )
  dinsdag 18 april 2006 @ 22:59:04 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37080463
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:26 schreef Posdnous het volgende:
Beetje te fris nog. .
We hebben toen ook buiten gebqq-t en het binnen opgegeten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:10:05 #15
64276 9christensen
Grolsch bier is gezond
pi_37080911


Het is het eindpunt van de trein, bijna geen mens hoeft er te zijn, bijna geen hond gaat zover mee:
[b]Enschede![/b]
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:11:47 #16
81735 tuut84
WWW.TANKMEISTERS.NL
pi_37081006
kheb vrijdag m''n eerste bbq van dit jaar. mooi in de schuur
het leven is geen krentebol. anders had je wel een krent in de kont zitten
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:12:22 #17
64276 9christensen
Grolsch bier is gezond
pi_37081036
Het is het eindpunt van de trein, bijna geen mens hoeft er te zijn, bijna geen hond gaat zover mee:
[b]Enschede![/b]
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:30:30 #18
81735 tuut84
WWW.TANKMEISTERS.NL
pi_37081810
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:10 schreef 9christensen het volgende:
[afbeelding]

dat is onze tafel
het leven is geen krentebol. anders had je wel een krent in de kont zitten
pi_37083543
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:44 schreef mAst3rb33r het volgende:
Ik barbecue het gehele jaar door...
Ik dus ook, door weer en wind, ik heb in stromende regen onder een afdakje staan bbq'en, midden in de winter met min 4 ofzo en sneeuwval. Lekker warm hoor bij die grote gloeiende weberbal

Maar goed, zaterdag gaat ik dus weer bbq'en, de 3e x dit jaar en wordt volop sate braaien.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_37084548
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:44 schreef mAst3rb33r het volgende:
Ik barbecue het gehele jaar door...
Wij ook.. bbq in de veranda
  Licht Ontvlambaar woensdag 19 april 2006 @ 09:01:59 #21
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_37087078
we hadden een bbq gepland op eerste paasdag... alleen was het weer ons niet echt goed gezind Het is dus gourmet geworden...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 19 april 2006 @ 09:04:36 #22
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_37087121
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:14 schreef zatoichi het volgende:
Eens kijken of het me lukt het vlees niet te zwart van buiten en rood van binnen te laten worden....
Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
  woensdag 19 april 2006 @ 09:43:49 #23
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_37087774
quote:
Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
Hmmm....Ik heb er nog eentje van Shell...olievat welteverstaan...
Daar gaan nauwelijks kolen in, voornamelijk brandhout.

Het trouwens om controle van het vuur, als zou het vast wel wat uitmaken of het een Weber is of een no name brand.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  woensdag 19 april 2006 @ 09:46:42 #24
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_37087835
Ik koop trouwens eigenlijk nooit van die kant-en-klare bbq-schalen met hambo's en worsten... er zijn zoveel lekkerder dingen voor op de bbq!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_37089062
quote:
Op woensdag 19 april 2006 09:04 schreef Coelho het volgende:

[..]

Begin eens met de aanschaf van een goede BBQ. Een Weber bijvoorbeeld
Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...

Anyway ik heb zo'n kochel BBQ van weet ik veel welk merk gekregen. Vorig jaar bij een BBQ van een vriend geweest, en het ging mij beter af dan hem met zijn drie jaar ervaring! Dus het zal wel los lopen!
pi_37089252
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:47 schreef Thorical het volgende:
Wat is nou het voordeel van z'n deksel op de B.B.Q. ?
Anders is het geen Barbeque, maar een grill.
BBQ-en hoort met deksel...
  † In Memoriam † woensdag 19 april 2006 @ 13:42:47 #27
43556 miss_dynastie
pi_37093878
Heerlijk, heb er veel zin in
Ik heb alvast een boek aangeschaft om in de stemming te komen.
Ik hoop misschien dit weekend?
voor goed weer ...
  woensdag 19 april 2006 @ 17:28:17 #28
67174 Dos37
Come on Twente
pi_37101004
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 23:10 schreef 9christensen het volgende:
[afbeelding]

zoooooooooooooooooow maar das mooi wark
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
pi_37129469
Het wordt 20 graden dit weekend.
pi_37131730
quote:
Op woensdag 19 april 2006 10:37 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Kom nou op een oude fiets moet je het leren, ik ga geen honderden euro's uitgeven aan iets waarvan ik niet eens weet of ik het leuk vind. Ik denk het eigenlijk wel, want koken is toch wel een hobby van me...

Anyway ik heb zo'n kochel BBQ van weet ik veel welk merk gekregen. Vorig jaar bij een BBQ van een vriend geweest, en het ging mij beter af dan hem met zijn drie jaar ervaring! Dus het zal wel los lopen!
HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste, desalniettemin, moet ik zeggen dat weber echt veel betere bbq's maakt dan menig andere die ik gebruikt heb, van de ultracheapo dingen van de marskramer ofzo. Ik heb een keertje ZO heet staan branden dat metaal zacht werd, ik kon er met men tang zo deuken in duwen, lijkt me niet echt de bedoeling toch of is dat een feature?

Ik zou zeggen gewoon kopen zo'n ding en je heb er echt geen spijt van, gegarandeerd. Oh ja, het schijnt dus dat gas en houtskool qua grillsmaak nagenoeg hetzelfde is, maar ik geloof er niks van, gasgrill is best lekker, maar houtskool is het best, vind ik.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 20 april 2006 @ 20:57:06 #31
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_37139821
quote:
Op donderdag 20 april 2006 16:44 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

HONDERDEN EURO'S??? I think not.... deze is er al voor 59 euri en dat is toch echt wel een webertje, ja echt een webertje, want het is de kleinste
Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.

Klein nadeeltje van de Weber vindt ik de relatief grote sleuven in het onderrooster, daar waar de kolen op gaan. Als je houtskool gebruikt (dat doe ik meestal halfhalf met briketten) dan valt er al de helft doorheen omdat het te klein of te smal is. Ik zit er aan te denken om er kippengaas omheen te doen of zoiets.
pi_37143306
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
pi_37145311
quote:
Op donderdag 20 april 2006 20:57 schreef Coelho het volgende:

[..]

Het nadeel van zo'n asplateautje is wel dat de as wegwaait. Als je er een koopt met een asbak eronder dan kun je gewoon een dag later je asresten weggooien zonder bang te hoeven zijn dat ze door je hele tuin liggen.

Klein nadeeltje van de Weber vindt ik de relatief grote sleuven in het onderrooster, daar waar de kolen op gaan. Als je houtskool gebruikt (dat doe ik meestal halfhalf met briketten) dan valt er al de helft doorheen omdat het te klein of te smal is. Ik zit er aan te denken om er kippengaas omheen te doen of zoiets.
Nee dat klopt dat het rooster een beetje te groot is, maar ja ach, dat mag de pret niet drukken toch? een klein beetje wat gruis erdoorheen vind ik niet zo erg.

Over dat asbordje is waar, maar ja ik heb het er wel voor over. Ik heb die 47cm slivertouch en ik heb eigenlijk een oud pannetje op het asplankje staan, juist daarvoor, nou nog effe een systeempje bedenken om het vast te maken.
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
HEt IS een bal of liever gezegd een kogelbbq
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_37147144
Owjeahhh

dit weekend met 12 vrienden naar een vage stacaravan camping Zuipen en barbecuen en t wordt nog mooi weer ook
pi_37160096
Ik heb de ervaring dat een "nep Weber" net zo goed werkt dan een "echte".
En die heb je al voor 15 euries
pi_37160174
Ik denk dat ik maandag alweer ga beginnen .
pi_37170069
Funky heeft het plan opgevat hem morgen maar weer is aan te slingeren
  zaterdag 22 april 2006 @ 00:11:11 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37175448
quote:
Op donderdag 20 april 2006 22:09 schreef ijsmeis het volgende:
Ben ik de enige die er geen bal aan vind?
Het gaat ook om de gezaelligheid enzo er komt veel meer bij kijken dan alleen vrees BBQ-en
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37187883
Nadeel vind ik altijd de hoogte van die BBQ's
neem nou deze:
http://www.barbequeshop.nl/barbequeshop.aspx?p=148
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!

Iemand anders een goeie tip voor een BBQ op hoogte?
pi_37187894
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
Nadeel vind ik altijd de hoogte van die BBQ's
neem nou deze:
http://www.barbequeshop.nl/barbequeshop.aspx?p=148
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!

Iemand anders een goeie tip voor een BBQ op hoogte?
Bakstenen?
pi_37187938
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:50 schreef Lexie het volgende:

[..]

Bakstenen?
geeft zo'n zooi! Tenzij ik het gewoon elke dag op dezelfde plek doe...en op het einde van het seizoen die 2 tegels omdraai van het terras...
pi_37187999
gisteren avond nog gebbq'ed was echt weer helemaal toppie, stuk of 10 man allemaal wat zooi meenemen en twee bbq's om mee te spelen...

Hoogtepunten waren mijn eerste biefstuk op de bbq (met zilverfolie oven achtig dingetje ) en de gemarineerd kipkarbonaatjes icm stokbrood met brie,ham en honing...

Was weer een toppertje!!
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  zaterdag 22 april 2006 @ 17:00:04 #43
28590 I_are_Rudeboy
Elmo kan vliegen!!!
pi_37188073
BBQ

Dit jaar weer heerlijk gezellig met vrienden een BBQ-tje branden en genieten! Zit toch ook wel te denken om zo'n Weber aan te schaffen. Goede ervaringen mee
Fingerbang... BANG! BANG!
pi_37190199
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 14:34 schreef Hik het volgende:
.....Mijn bbq bijdrage is gemarineerde lamsspiesjes (met rozemarijn en sojasaus) en limoenkipspiesjes (met pepers en citroengras).........
Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??
  † In Memoriam † zaterdag 22 april 2006 @ 18:32:06 #45
43556 miss_dynastie
pi_37190440
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:49 schreef tinny het volgende:
goeie BBQ maar 83 cm kom on zeg... ik wil aan het einde van de zomer het BBQ-strijdveld niet met een hernia verlaten!!
Wij hebben hem gewoon altijd bij de tafel staan, kun je lekker blijven zitten
pi_37193022
www.kwantum.nl
en zoeken bij bbq
pi_37199837
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 16:56 schreef HostiMeister het volgende:
gisteren avond nog gebbq'ed was echt weer helemaal toppie, stuk of 10 man allemaal wat zooi meenemen en twee bbq's om mee te spelen...

Hoogtepunten waren mijn eerste biefstuk op de bbq (met zilverfolie oven achtig dingetje ) en de gemarineerd kipkarbonaatjes icm stokbrood met brie,ham en honing...

Was weer een toppertje!!
Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!

Maar goed, dat mocht de pret niet echt drukken, dus gewoon lekker bbq'en en nassen. Ik met me badmuts op, omdat ik dus geen zin in stinkende haren heb en ook dat werkte als een tiet.

Sateetjes gemaakt, maar dan op z'n javaans, met een zoete rode paprikasaus in kip en babi, yammie !!

En nu lekker uitbuiken want na een stuk of 4-5, equiv. van 2-3 schouderkarbo's zit ik poepievol hoor !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_37202034
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 23:36 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Vandaag dacht ik dat het 20 gr zou worden en dus ee nbbq geplanned...nou niet dus he....twas gewoon 7 gr. !!!

Ik met me badmuts op, omdat ik dus geen zin in stinkende haren heb en ook dat werkte als een tiet.

Sateetjes gemaakt, maar dan op z'n javaans, met een zoete rode paprikasaus in kip en babi,
Die badmuts doet het hem, ik zie mezelf vroeger weer staan met de plantenspuit en mijn brandweerhelm op!


Funky had ook eeen gezellige avond, was hier wel lekker warm. (18 c ).
  zondag 23 april 2006 @ 08:56:52 #49
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_37204773
22 maart was het volgens mij dat ik de eerste BBQ heb gehad. Smaakte goed!
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_37204931
Binnenkort maar weer eens schoonmaken en in gebruik gaan maken.

Lekker lang BBQ'en op het balkon
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')