abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_37207297
Mijn BBQ locatie trouwens:

All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_37210846
Heeft iemand al barbecuevlees in de supermarkt gezien?
Ik had, na het zien van dit topic, wel zin in een lekker gegrilld worstje of spiesje, maar AH heeft nog helemaal niks voor op de BBQ.
Are you pondering what I'm pondering?
  Licht Ontvlambaar zondag 23 april 2006 @ 14:12:26 #53
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_37212034
Bij onze (Keur)slager is het bbq-seizoen begonnen

Spiezen in allerlei marinades
Spareribs
Speklapjes
Kipfilet in allerlei marinades
Salades etc
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_37217589
Ook bij de C1000 zag ik net vanalles liggen (spiezen, barbeque worsten, voor de rest niet heel goed gekeken, het regent hier en ik was bang dat ik dan teveel zin zou krijgen in BBQ).
pi_37235588
Ik hoop ook snelw eer te BBQ'en. Heb daar zin in oeff
JOHNNY HEITINGA
pi_37237086
JAAAAA BBQ
Het wordt weer de tijd ervoor. Toch wacht ik nog even op wat beter weer.
pi_37237396
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:04 schreef HostiMeister het volgende:
Mijn BBQ locatie trouwens:

[[url=http://www.balthazar.goddeloos.nl/bbq_K.jpg]afbeelding][/url]
ziet er goed uit, maar dat is toch een grill en geen bbq, ik dacht nl. dat bbq's altijd dicht moeten kunnen i.e. een deksel hebben.

Maar neemt niet weg dat je een aardige lauwe opstelling hebt.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_37240660
Voor mij mag ook weer de BBQ weer eens aan...maar moet het wel zonniger worden.
Het is bij ons dan echt gekke werk ,mijn ouders nodigen meteen fam.leden en vrienden uit .
Dus super gezellig
Salsa Española
  maandag 24 april 2006 @ 13:10:42 #59
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_37241881
Zaterdag een hele leuk BBQ gehad. Volgens mij had iedereen op mooi weer gerekend, want zag allemaal mensen rondlopen met grote zakken houtskool.

Bij mij was het in elk geval prima binnen zitten, of buiten staan rond de bbq. In totaal een man of 15 even verschillende mensen hadden hele lekkere dingen gemaakt
Ook de teil sangria sloeg in als een bom
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_37242434
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 18:23 schreef LotjeSpieg het volgende:

[..]

Mag ik het recept voor de limoenkipspiesjes??
De limoenkipspiesjes lijken mij nog steeds erg lekker!!
pi_37242943
Voor wie een nieuwe BBQ zoekt en er geen bakken met geld aan uit wil geven, bij de AH is er een met bonuskorting,een aardig groot ding op hoge poten zodat je je geen hernia hoeft te bukken

Ohw ja, met de korting is ie maar 30 euro
sie legt den Kopf in seinen Schoss
und bittet einen letzten Kuss.
  maandag 24 april 2006 @ 13:48:18 #62
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_37243101
Oh...

Uh: kip marineren in olie, fijngehakte sereh (citroengras), geraspte limoenschil, pepertje en lekker veel koriander. Aan sereh-stengels spietsen (kan ook gewoon aan stokje hoor ). Serveren met een mixje van bruine suiker, notenolie, pepers, limoensap en vissaus. Dat laatste was bij mij (in de rommel van de bbq) niet helemaal gelukt en toen viel de smaak wat tegen. De volgende keer maakt ik denk ik weer mijn andere versie maken: kipblokjes in een marinade van limoen, limoenrasp, rode thaise curry, vissaus en koriander. Is erg lekker met thaise sataysaus (cocosmelk, pindakaas, laos, rode currypasta. vissaus, limoensap, bruine suiker). Het lekkere van marineren in limoen is dat de kip echt súperzacht wordt!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_37250719
Hik heel erg bedankt. Mmm!! Van mij mag het nu helemaal snel echt lekker BBQ weer worden...
  maandag 24 april 2006 @ 19:45:34 #64
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_37254042


Dit is mijn BBQ, in de garage. Dit was toen ie nog heel schoon en nieuw was Ik gebruik mijn BBQ regelmatig, (alhoewel de laatste paar maanden eigenlijk niet zo veel) staat bij mij achter buiten.

Binnenkort maar eens wat lekkere steaks halen!
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_37254931
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
JOHNNY HEITINGA
  maandag 24 april 2006 @ 20:15:01 #66
835 Mars
Stilt stevige trek
pi_37255241
Ik ga morgen BBQ'en!
pi_37269733
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
De arena? Nee dank je, liever voor de Galgenwaard

Maar ehm 30 graden? Misschien binnen in de arena ja, maar buiten blijft het helaas maar 20 graden (nog steeds goed BBQ weer!)
pi_37269807
quote:
Op maandag 24 april 2006 19:45 schreef maartena het volgende:
[afbeelding]

Dit is mijn BBQ, in de garage. Dit was toen ie nog heel schoon en nieuw was Ik gebruik mijn BBQ regelmatig, (alhoewel de laatste paar maanden eigenlijk niet zo veel) staat bij mij achter buiten.

Binnenkort maar eens wat lekkere steaks halen!
Zo eentje zou ik ook wel willen
pi_37281632
quote:
Op maandag 24 april 2006 20:07 schreef Camplo het volgende:
Morgen 30 graden olee olee. Leg de speklappen en hamburgers maar klaar!
Wat wordt het woensdag voor weer? Neem de BBQ mee en ga voor de ArenA zitten BBQ'en. Iedereen welkom
Over bbq'en gesproken he....MAG je uberhaupt overal in een park bijv. bbq'en? Ik zie vaak allerlei (voornamelijk turkse of anderszins buitenlandse) gezinnen bbq'en in parken zoals in rotterdam ofzo.

Ondanks dat ik voorn. buitenladse familie's dat zie doen, zou ik het ook graag willen, want het lijkt me wel onwijs tof om een beetje met maten enzo te gaan bbq'en ergens in het park (waar dan ook) af en toe een beetje voetballen, ultimate frisbee'en oid. Het geeft toch een beetje dat buitengevoel zonder meteen naar een camping te hoeven, wat ik dus echt zwaar klote vind overigens, die campings.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_37281709
Volgens mij mag dat niet zonder vergunning... een vuur maken mag namelijk ook niet en bbq is ook een open vuur
pi_37281999
Fire it up, mijn kipsatetjes staan al lekker te marineren .
  vrijdag 28 april 2006 @ 17:45:30 #72
97745 Thorical
finding a way
pi_37382992
Weet iemand de ultieme BBQ FAQ te vinden?
Ik heb nu een kogel bbq en lees over slowcooking in de bbq, 10 uur voor een hele kip bv.
Een schaal water in het midden daar boven je gerecht en daar omheen de kolen. En dat moet dus goedgaan.
En welk van de twee schuiven doe je open en welk effect heeft dat dan?
Ik kan echt wel grillen en een fikkie stoken lukt me ook wel maar toch ben ik een bbq noob.
  vrijdag 28 april 2006 @ 23:26:58 #73
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37392351
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 15:52 schreef Lexie het volgende:
Fire it up, mijn kipsatetjes staan al lekker te marineren .
Welke marinade gebruik je daar voor?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37520581
Uit een net gesloten topic
quote:
Op woensdag 3 mei 2006 17:43 schreef pierce het volgende:
Wat gooien jullie vanavond op de BBQ?
Vermeld er tevens even het recept en bereidingswijze bij.

Wij gaan straks plakjes courgette met kerry, in ketjap gemarineerde champignons en banaan met poedersuiker en kaneel op de bbq gooien.

courgette met kerry:
snij de courgette in plakjes en gooi er kerrypoeder overheen, even roosteren en klaar.

gemarineerde champignons:
Champignons in plakken snijden, in een grote schaal met een flinke scheut ketjap laten marineren.
Aan een spies rijgen en op de bbq leggen.

Banaan met kaneel:
Banaan pellen, in tweeen snijden, bestrooien met poedersuiker en kaneel en daarna in aluminium folie wikkelen, dat zo'n 15 min op de bbq

De banaan is overigens uitermate geschikt om als toetje op te dienen.

Daarnaast hebben we nog de "standaard" dingen zoals paprika, hamburger, ui e.d.
  Licht Ontvlambaar woensdag 3 mei 2006 @ 21:34:27 #75
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_37524407
Morgenavond is het weer zover
Ik heb rundvleesbrochettes, kip-ananasspiezen, gemarineerde filetlapjes en speklapjes, gemarineerde visspiezen en ik ga zelf nog scampi's marineren. De rosé ligt al koud!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_37544659
hmm, vleesch....
Kan niet wachten tot de volgende BBQ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_37544755
Wij gaan morgen BBQ-en bij vrienden
Wat we dus te eten krijgen weet ik nog niet precies.
  donderdag 4 mei 2006 @ 15:46:11 #78
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_37547014
vanavond een kippetje op de weber. Kippetje vullen met 2x halve citroen, en tussen de huid en de borst opvullen met verse kruiden uit de tuin. Dan een uurtje indirect verwarmen met deksel erop. Yummie!
pi_37548024
Ik ga zo de BBQ eens schoonmaken.

Vanavond weer eens BBQ'en
pi_37549100
Morgen naar de ardennen, en daar lekker BBQ-en
Vis in wijn en knoflook en dan in folie op de kooltjes
pi_37549929
Hamburgers, kipfilet die ik zo zelf even ga marineren en karbonades.

En uiteraard 2 komkommers als het nodige groenvoer
  dinsdag 6 juni 2006 @ 11:05:50 #82
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_38585050
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Zu hause ist alles besser
pi_38585355
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Met cola behandelen. Dat hielp dacht ik.

Zondag na Nederland hier BBQ'en, hopelijk wordt het een dikke knalfeest! W00h0000.
JOHNNY HEITINGA
  dinsdag 6 juni 2006 @ 11:59:26 #84
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_38586399
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 11:05 schreef kaputwiehund het volgende:
Klein kickje

Iemand idee of je nog wat met een licht verroest rooster kan doen?
Over roosters gesproken: poetsen jullie die na elke BBQ weer glimmend op? Hoe krijg je een rooster nou echt goed schoon? Mijn rooster heeft een aantal zwarte plekken, die niet meer weg te krijgen zijn. Net alsof het in het metaal gebrand is.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 13:45:31 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38589535
Heb je al met staalwol of een staalborstel geprobeerd?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 6 juni 2006 @ 13:55:00 #86
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_38589901
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 13:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je al met staalwol of een staalborstel geprobeerd?
Yep. Het is gewoon een rotklus die elke keer weer terugkomt.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 14:09:51 #87
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_38590478
Vorige week had ik in het kader van mijn EHBO herhaling een lezing over brandwonden. Volgens de brandwondendame kende het brandwondenseizoen twee pieken: als de barbecues tevoorschijn komen en als de gourmet/fonduestellen tevoorschijn komen rond kerst.

Maar goed: ik heb een Weber (OT Silver) met een Weber firestarter. Makkelijk en snel!

Binnenkort maar weer eens de fik er in, alleen even nadenken hoe ik mijn driejarige zoontje uit de buurt ga houden....
pi_38591632
Ik doe het rooster van de bbq in de vaatwasser scheelt een hoop schrobben.
  dinsdag 6 juni 2006 @ 15:42:33 #89
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_38593871
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 14:09 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Vorige week had ik in het kader van mijn EHBO herhaling een lezing over brandwonden. Volgens de brandwondendame kende het brandwondenseizoen twee pieken: als de barbecues tevoorschijn komen en als de gourmet/fonduestellen tevoorschijn komen rond kerst.

Maar goed: ik heb een Weber (OT Silver) met een Weber firestarter. Makkelijk en snel!

Binnenkort maar weer eens de fik er in, alleen even nadenken hoe ik mijn driejarige zoontje uit de buurt ga houden....
Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?
pi_38594031
Dit weekend was het voor ons BBQ tijd..
Het eten is lekker ,maar vooral alles erom heen ,maakt het zo leuk
Salsa Española
  dinsdag 6 juni 2006 @ 15:51:15 #91
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_38594138
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 15:42 schreef Coelho het volgende:

[..]

Ik heb laatst bij intratuin gekeken naar zo'n snelstarter, maar zie niet echt het nut. Ik krijg mijn Weber normaal gesproken binnen het kwartier op bedrijfstemperatuur. Wat is het voordeel dan nog?
Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)
pi_38594280
Tijdje terug had ik ook een bbq en die hadden ook een weber bbq echt een super ding. Ook met zo'n kolen aanmaker. Echt super was dat.
  donderdag 8 juni 2006 @ 15:53:39 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38659693
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:47 schreef Utrecht het volgende:
Maakt niet uit of het vis, vegetarisch of vlees is.
Ik ga dit weekend met 6 vrienden bbq-en en wil lekkere gerechten klaarmaken (dus geen standaard braadworst en kant en klare spiesjes erop)

Wie heeft er lekkere recepten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 8 juni 2006 @ 16:16:52 #94
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_38660619
quote:
Op dinsdag 6 juni 2006 15:51 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Binnen een kwartier? Volgens de 'reguliere' aansteekblokje-met-een-stapeltje-houtskool-er-op methode?? Dat lukt me met de sneltarter niet eens, kost toch zo'n 20-25 minuten (maar dan zijn de kolen ook onbenaderbaar heet!)
Misschien omdat ik niet wil dat de hele bak (diameter 47cm) meteen vol in de fik staat als we met z'n tweeen of vieren BBQen? Ik steek hem meestal aan 1 zijkant aan, en dan trekt ie vanzelf naar de andere kant. Combi van houtskool en briketten. En heet is voor mij de rode gloed tussen de kolen, van die halve hitte-vlammetjes.
  donderdag 8 juni 2006 @ 16:17:52 #95
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_38660664
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 15:53 schreef Martijn_77 het volgende:
Ook hier: Check www.weber.com
Recepten genoeg, van makkelijk tot moeilijk, van vlees en vis tot groentes.
pi_38661967
Hmm als iemand nog goede tips heeft...
Ik wil van het weekend naar de kralingse plas en daar het liefst ook wat bbqen.
punt is.. ik moet ook etenswaren daar krijgen/bewaren tot etenstijd dus

Ben van plan even zo'n wegwerpbbq te scoren.. dat lijtk me het handigst
Maar als iemand goede tips heeft voor het bewaren/meenemen van vlees graag

Het is maar 2,5km fietsen op zich.. maar om nou op en neer te rijden met het vlees is niet zo handig denk ik

edit: coole nick trouwens coelho...
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_38662783
ik heb geen tuin of balkon meer, dus kan niet zomaar gaan barbequen als ik zin heb
dat is wel jammer op zich
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_38662852
quote:
Op donderdag 8 juni 2006 16:49 schreef Uhmmie het volgende:
Hmm als iemand nog goede tips heeft...
Ik wil van het weekend naar de kralingse plas en daar het liefst ook wat bbqen.
punt is.. ik moet ook etenswaren daar krijgen/bewaren tot etenstijd dus

Ben van plan even zo'n wegwerpbbq te scoren.. dat lijtk me het handigst
Maar als iemand goede tips heeft voor het bewaren/meenemen van vlees graag

Het is maar 2,5km fietsen op zich.. maar om nou op en neer te rijden met het vlees is niet zo handig denk ik

edit: coole nick trouwens coelho...
morgen vlees halen en invriezen, diepvriestas scoren, vlak voordat je weggaat het vlees uit de vriezer in de diepvriestas, dan blijft het wel lang koud/bevroeren nog, als je er lang op uit gaat voor je gaat bbq en
en anders dat vlees in de koelkast, koel elementen invriezen, die in de koeltas gooien, en het vlees erbij, moet het denk ik ook wel goed doen
oh oh, weet je wat je zelfs kan doen? flesjes drinken ivriezen en als koel element gebruiken, heb je koud vlees, en heel lang heel koud drinken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator zondag 11 juni 2006 @ 15:54:57 #99
45833 crew  Fogel
pi_38750704
Gistermiddag:


Veiligheid op de eerste plek: BBQs op een natgemaakte ondergrond op bakstenen zetten om bosbrand te voorkomen!
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  Moderator zondag 11 juni 2006 @ 21:08:50 #100
45833 crew  Fogel
pi_38760406
Tips voor dingen meenemen:
De locatie hierboven is ongeveer 1km van mijn apartment af en de dichtsbijzijnde parkeerplek is 0.5km verderop: lopen dus.
Bier en ander drinken wat op kamertemperatuur is 2.5 uur in de diepvries mikken zodat ze net wel of net geen slush-puppy worden. Vlees natuurlijk in de koelkast.
Dit alles en in doornormale weekendtas stoppen samen met enkele vrieselementen (wij hadden er 4) en je hebt enkele uren later nog steeds koud bier (mits je de vrieselementen steeds goed tussen de flessen zet).
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')