abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35655959
Wie heet er tips? Verdenk me zelf er van vreselijk inefficient bezig te zijn tijdens het koken.
pi_35656180
Noem eens wat voorbeelden waar je tegen aan loopt?
Dit is wel erg onduidelijk
  donderdag 2 maart 2006 @ 22:21:52 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35659374
Voor je aardappelen afgieten kun je het beste GEEN chinese stokjes gebruiken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 00:37:59 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35664683
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35664737
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Back in business.
pi_35664778
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:39 schreef Shirley het volgende:
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_35664802
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:41 schreef MUUS het volgende:

[..]

Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Ja, dat las ik net al in een ander topic. Had ik gister moeten weten
Back in business.
pi_35664880
Als je veel moet koken moet je dingen op papier zetten. Klinkt heel stom maar zelfs als je voor 4 mensen gaat koken is dat handig.
Probeer werkzaamheden te combineren. Bijvoorbeeld eerst alles te snijden, zodat je ineens alles snel kan bakken bijvoorbeeld.
Doe dingen die veel tijd nodig hebben eerst. Probeer alles tegelijkertijd af te hebben ( plannen ! )

Ik moet je eerlijk zeggen, ik mag mezelf een professional noemen wat koken betreft. Ik werk 4 a 5 dagen in de week ongeveer 9 a 10 uur op een dag. Maar als ik dan thuis ga koken sta ik gewoon te klooien...( veel vies maken, onefficient met ruimte etc.. ) dus zo heelveel kan je er niet aan doen
pi_35666363
Hé Pilootje? Je werkt als of bent kok bedoel je?

Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 3 maart 2006 @ 01:48:49 #10
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35666411
Bak water in de oven is als je hem wilt schoonmaken.
Rijsttip: doe er in het begin een scheutje olijfolie in en roer dat halverwege nog es door. Dan plakt de rijst niet zo erg a/d pan enzo.
En zorg voor een goede grote houten snijplank (drenken in olie --> vuil en vocht dringen nauwelijks door = makkelijk schoonmaken)
en een goed groot mes. Kun je je mee hakken, snijden, pletten, schuiven.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
pi_35666430
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 02:11:50 #12
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35666636
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:44 schreef NoSigar het volgende:
Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Als ik kip aan het draaispit maak in mijn oven, zet ik er altijd een bakplaat met water onder. Het vet drupt dan in het water, en stolt meteen: veel makkelijker schoonmaken daarna. Anders koekt het vet 60 minuten lang op een droge bakplaat aan. En de damp die van het water afkomt zal vast ook wel goed voor de kip zijn.
Confidence through competence
pi_35672073
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:37 schreef golfer het volgende:
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
pi_35674174
Laatst gezien op TV: tijdens het kruiden (van bv vis) werd eerst de houten snijplank gekruid. Dan werd de vis erop gelegd en boven gekruid, zo hoef je de onderkant niet meer te doen.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 18:50:50 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35687683
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 11:24 schreef BigBadPete het volgende:

[..]

Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
Nee, jij bent lekker duidelijk

Peper en zout pas na het aanbraden erop doen, vlak voor je het laat rusten.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:00:03 #16
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35687926
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:50 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
Das toch de bedoeling? Ik eet mijn rapen altijd gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:08:24 #17
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_35688125
een kurketrekker, altijd handig

[ Bericht 37% gewijzigd door Asics op 03-03-2006 21:18:45 ]
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:42:55 #18
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35688984
Ik dacht al, waar blijft die teeuwenquote
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  zaterdag 4 maart 2006 @ 00:52:16 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35698815
Leeg alles klaar voor je gaat koken zodat je tijdens het koken niet hoeft te zoeken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 maart 2006 @ 09:39:32 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35703292
Snijdt alles vantevoren en niet tijdens het koken.
Gebruik goede messen, liefst van een topmerk.
en gebruik nooit een glazen snijplank, daar sloop je je messen alleen maar mee.
pi_35703427
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
this bitch bites
pi_35703537
Voor beginners of mensen die moeite hebben met tijdsplanning:
Als je pasta, rijst of aardappels moet koken én groenten moet snijden / aardappels moet schillen, zet dan als eerste een pan met water op, en ga dan snijden. Als je klaar ben met het snijwerk kookt het water en kan alles tegelijkertijd in de pannen.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:02:32 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35704527
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 09:50 schreef RedBitch het volgende:
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
Dan sloop jij fijn je messen, en gebruiken wij een kunstof snijplank
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:11:45 #24
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35704724
Pizza snij je niet met een mes maar knip je met een schaar.
Net als de boterhammen voor de kinderen.
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:28:50 #25
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35705109
Caramel wordt heter dan een pannetje kokend water.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35705271
Knoflook pellen:
Teentje knoflook op de snijplank en je koksmes met de platte kant er op leggen. Een beheerste tik op het mes en het teentje schuift makkelijk uit zijn vel.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2006 12:35:50 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:38:10 #27
2625 menjo
lo-fi till I die
pi_35705317
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:11 schreef J.A.N.A. het volgende:
Pizza snij je niet met een mes maar knip je met een schaar.
Pizza snijd je toch met een pizzasnijder?

pi_35705647
Rijsttip 1:
Rijst perfect koken zonder dat ie aanbakt. Leen een koffiekopje van MUUS. Per persoon 1 kopje rijst. Hier gaat een vaste hoeveelheid water per kopje rijst bij.

Afhankelijk van de soort rijst tussen 11/4 en 11/2 kopje koud water per kopje rijst. 11/3 gaat eigenlijk altijd wel goed. Rijst en water in een pan. Aan de kook brengen en zodra het kookt met een vork even omroeren en dan op het laagste vlammetje met een sudderplaatje er onder en een deksel er op 12 minuten heel zachtjes laten koken.
Na twaalf minuten vuur uitdraaien en nog een minuut of 10 laten staan. Et voila: perfecte rijst.

Het belangrijkste is om je nieuwsgierigheid te bedwingen, laat het deksel voortdurend op de pan. Als je af en toe gaat gluren mislukt het alsnog.

Rijsttip 2:
Ga je nasi maken, laat de rijst dan helemaal afkoelen voor je 'm gaat bakken anders wordt het pap.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2006 12:22:21 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 12:20:58 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35706447
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Knoflook pellen:
Teentje knoflook op de snijplank en je koksmes met de platta kant er op leggen. Een beheerste tik op het mes en het teentje schuift makkelijk uit zijn vel.
[afbeelding]
Dat werkt wel Heb hem dat ook zien doen en je heb je knoflook teen echt heel snel gepeld
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35706650
Als de snijplank steeds wegglijd, leg er nat keukenpapier onder. (snijplank wordt dan vastgezogen op het aanrechtblad)
pi_35708273
staan handige tips bij, vooral over rijst koken
pi_35708492
Voor jus neem het water van de aardappelen (als je die kookt tenminste)
Is wat zoutig en het bind een beetje.

Knoflook raspen met een kaasschaafrasp.(precies goed, niet te grote stokjes en niet puree)

Knoflook tussen je handen wrijven, wrijf je zo zijn velletje eraf. (je handjes gaan wel ruiken)

Schaf een koksmes aan!!!

[ Bericht 24% gewijzigd door kabouter.muts op 04-03-2006 13:34:14 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 13:33:59 #33
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35708676
Laat je vrouw koken
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 15:55:45 #34
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35712382
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:02 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan sloop jij fijn je messen, en gebruiken wij een kunstof snijplank
Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  zaterdag 4 maart 2006 @ 16:00:51 #35
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35712525
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:

[..]

Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
Als jij mij niet gelooft: zoek op in de HACCP regelgeving, daarin worden juist kunstof planken voorgeschreven. Verder werk ik zelf in de keuken van niet de minste restaurants en overal waar ik geweest ben (en ik ben al op heel wat plekken geweest) gebruiken ze kunstof.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35712671
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 16:10:44 #37
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35712780
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:06 schreef karoltje het volgende:
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
Nee dat valt wel mee, veel mensen geloven dat dat beter is voor de plank.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35712833
Bij mij op de hotelschool (alleen 1ste jaar gevolgd) werden ook alleen kunstof planken gebruikt, en ook toen met stage. Nog nooit andere planken gezien in keukens van restaurants.
pi_35713595
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:06 schreef karoltje het volgende:
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
Je moet ze alleen regelmatig afschuren, voor de rest is er niks mee.

Kunststof planken zijn idd verplicht tegenwoordig in de Horeca, met alle kleurcodes voor het gebruik.
'It's like what Lenin said... you look for the person who will benefit, and, uh, uh... '
"Please don't argue with me. My brain's only just about capable of stopping me farting in front of you."
  zaterdag 4 maart 2006 @ 17:19:34 #40
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35714564
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:
of nog erger, glazen planken gebruiken.
Wat is daar dan weer mis mee?
pi_35714730
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 17:19 schreef Zelva het volgende:

[..]

Wat is daar dan weer mis mee?
Er is haast geen betere manier om je messen snel bot te krijgen!
  zaterdag 4 maart 2006 @ 17:26:44 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35714779
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 17:19 schreef Zelva het volgende:

[..]

Wat is daar dan weer mis mee?
Verneukt je messen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 18:30:42 #43
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35716683
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:00 schreef Euc- het volgende:

[..]

Als jij mij niet gelooft: zoek op in de HACCP regelgeving, daarin worden juist kunstof planken voorgeschreven. Verder werk ik zelf in de keuken van niet de minste restaurants en overal waar ik geweest ben (en ik ben al op heel wat plekken geweest) gebruiken ze kunstof.
Klopt helemaal, een groene plank voor groente, een blauwe voor vis en rood voor vlees.

Een houten plank insmeren met olijfolie en afdoen met een natte doek, bleeeegh, ik hoop toch niet het vaatdoekje wat je hebt liggen. Jakkes
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35716819
Als je prei snijdt en je hebt geen ringen nodig, snijdt hem dan vooraf in de lengterichting middendoor. Voorkomt ook dat je mogelijk met niet goede gare prei blijft zitten
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 4 maart 2006 @ 20:29:39 #45
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35719610
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:38 schreef menjo het volgende:

[..]

Pizza snijd je toch met een pizzasnijder?

[afbeelding]
Dat kan, een schaar is makkelijker
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 23:11:45 #46
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35725171
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 18:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Klopt helemaal, een groene plank voor groente, een blauwe voor vis en rood voor vlees.

Een houten plank insmeren met olijfolie en afdoen met een natte doek, bleeeegh, ik hoop toch niet het vaatdoekje wat je hebt liggen. Jakkes
geel voor kip, wit voor zuivel en brood, donker rood voor gaar vlees.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 5 maart 2006 @ 13:24:13 #47
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35737663
Met een eiersnijder champignons in plakjes snijden, krijg je mooie gelijke plakjes.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 maart 2006 @ 13:29:36 #48
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35737848
pasta in bouillion koken
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 5 maart 2006 @ 13:31:31 #49
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35737921
Nog een hele stomme tip misschien..
Gewoon zorgen voor goed gereedschap.
Goed scherpe messen en degelijke pannen en dergelijke.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 5 maart 2006 @ 13:44:20 #50
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35738426
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:

[..]

Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
Jammer dat je niet meer reageerd, je was zo zeker van je zaak
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35739188
Als je een knoflookpers gebruikt, schil dan niet je knoflook van de voren. Gewoon de hele teen met schil en al in de pers,gaat veel beter en je knoflook blijft niet in de pers achter,alleen de schil.
sie legt den Kopf in seinen Schoss
und bittet einen letzten Kuss.
  zondag 5 maart 2006 @ 14:23:05 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_35739912
Ik gebruik ook al jaren een grote, zwaren houten snijplank..en idd, ook ik smeer 'm in met olie. Veel beter voor je messen.

Glazen planken heb ik nooit zo begrepen
Kunststof begrijp ik uit hygienisch oogpunt, maar ik heb zelf de ervaring dat bij intensief gebruik deze schilfertjes plastic afgeven..en dat vind ik onsmakelijk.

Ook is hygiene sterk overdreven..als ik vlees heb gesneden op mijn plank, dan neem ik het af met een doekje met sterk verdunde chloor en daarna met flink wat water, alvorens ik er groenten op ga snijden.
Ik heb nog nooit iemand ziek gemaakt.

Grootste must do is : handen wassen..altijd een pompje desinfecterende zeep bij je kraan houden als je kookt.
maar goed, ik doe dan ook veel met mijn handen..zoals vlees marineren, ballen draaien, salade omscheppen, borden opmaken...dan moeten je pootjes schoon zijn.

Verder wat tips uit de keuken:

Steaks altijd braden in een combi van roomboter en olijfolie ( hele goedkope olijfolie...deze laten geen olijfsmaak na )
De olie zorgt voor het snel dichtschroeien en de boter voor het bekende lekkere smaakje

Kort dichtschroeien en dan 5 minuutjes op een bord in voorverwarmde grill oven. En je hebt de perfecte steak, mooi lichtroze van binnen.
Zout en peper, voeg je pas na het grillen toe, anders onttrek je het kostbare vocht uit je vlees.
Een mooie steak laat je ook altijd even rusten na het grillen

Perfect gehaktballen, die never nooit niet uit elkaar vallen, krijg je door 1 geheim ingredient: bicarbonaat
Die heb je natuurlijk standaard in je keuken. ( Te koop bij horeca groothandel, of bij onze zuiderburen, gewoon in de super )
Vooraf je handen insmeren met olie en draaien maar


Gekookt aardappeltje flauw? Pasta flauw...neuhh. Deze 2 zaken kook je standaard in een pan water met 2 eetlepels Vegeta. Dit kun je kopen bij de groothandel ( staat bij de kruiden )
Heb je dit 1 keer gedaan, dan doe je het nooit meer anders.

Kip braden moeilijk? niet lekker?

Er is maar 1 helden recept voor een goede gegrilde kip of braadhaantje:


haal de ingepakte ingewanden eruit indien aanwezig
Snijd 1 rode ui in 4 brokken, prop die in zijn binnenste
Strooi nu wat zout , peper en vleeskruiden erin
Schil 4 teentjes knoflook, snijd 1 keer doormidden en prop ook deze erin
Duw er 2 takjes rozemarijn bij
Dan 2 laurierblaadjes
De buitenkant bepoeder je helemaal ( ook onder vleugeltjes ) met kipkruiden
dan met cayenne peper
Sprenkel beetje olijfolie erover en dan in de oven ( 180 graden, 45 minuten )

Niets meer aan doen, behalve om de 15 minuten een kopje water eroverheen gooien.
Dit zorgt voor een stoom effect waardoor je kip botermals wordt en echt van het bot afvalt.

Iedereen zal je prijzen om je kip, thank me later


Laurierblaadjes...het heldenkruid. Geeft elke saus een betere smaak en is onmisbaar in een goede pasta saus , of chili
Laurier haalt de smaken van sauzen en soepen beter naar boven.

Pauperstudent, aan het einde van je stufi maar wel lekker willen eten?

Bereid kip zoals hierboven ( braadhaantje uit vriesvak Lidl/Aldi = 2 euro en genoeg voor 3 personen )
1 zakje aardappelpuree poeder ( 80 cent )
beetje melk
bakje creme fraiche/slagroom ( 29 cent Aldi )
Potje verse bieslook, ( 1 euro, Lidl )


Kip zoals hierboven
Water koken, 1/4 l melk toevoegen en scheut slagroom
Puree poeder toevoegen
Goed met garde doorroeren
Finishing touch: 2 flinke dotten creme fraiche

Snijd de kip in stukken, dien op met beetje aardappelpuree, snijd bieslook en strooi eroverheen.
Heb je wat meer geld, koop dan een venkel en kook deze tot prut. In de blender ermee en dan door de puree roeren ( liefst verse )

Yum
  zondag 5 maart 2006 @ 14:52:32 #53
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35740949
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:23 schreef SHE het volgende:
IkOok is hygiene sterk overdreven..als ik vlees heb gesneden op mijn plank, dan neem ik het af met een doekje met sterk verdunde chloor en daarna met flink wat water, alvorens ik er groenten op ga snijden.
Ik heb nog nooit iemand ziek gemaakt.
Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 maart 2006 @ 14:53:51 #54
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35741004
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:52 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
bij goede plastic planken heb je dat niet met die schilfers btw..
heb t op school bij alle planken nog nooit gezien.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 5 maart 2006 @ 14:56:13 #55
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35741093
Erosjuhhh, je quote niet helemaal juist, dat van die schilfers is niet van mij afkomstig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35741167
Spullen met bloem of vlees erop nooit meteen schoonmaken met heet water. De bloem wordt een klont en het vlees gaat vastkoeken. Na het schoonmaken kan je het afspoelen met heet water en dan op laten drogen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 5 maart 2006 @ 15:10:54 #57
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35741637
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:56 schreef Curiosity het volgende:
Erosjuhhh, je quote niet helemaal juist, dat van die schilfers is niet van mij afkomstig.
zie het sorry
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_35741983
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.

Een broodkapje op je spruitjes leggen neemt alle geur weg van het spruitjes koken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35743332
Een kaasschaaf is ideaal om een komkommer in plakjes te snijden.
pi_35743929
Met een tomatensnijder (Zo'n getralied onding) kun je wel goed courgettes e.d. in mooie dunne plakjes snijden, voor op de grill-pan bijvoorbeeld.
Helpt waar hij kan!
  zondag 5 maart 2006 @ 16:16:13 #61
81237 releaze
best of both worlds
pi_35743992
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:58 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een kaasschaaf is ideaal om een komkommer in plakjes te snijden.
Er zijn speciale raspen voor komkommer, kaas, etc.. Vele malen makkelijker dan met een kaasschaaf, stuk veiliger ook

pi_35745313
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:20 schreef Isabeau het volgende:
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.
Waarom hoor ik dat nu pas? Na 35 jaar koken
pi_35748510
quote:
Op zondag 5 maart 2006 16:54 schreef Bluezz het volgende:
Waarom hoor ik dat nu pas? Na 35 jaar koken
Daar is dit topic toch voor
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 5 maart 2006 @ 20:45:02 #64
138798 BigBadPete
PahlMeister
pi_35752528
quote:
Op donderdag 2 maart 2006 21:00 schreef Bluezz het volgende:
Noem eens wat voorbeelden waar je tegen aan loopt?
Dit is wel erg onduidelijk
Hallo zeg! Tips voor t koken van een ei of zo?
Juist door de algemene vraagstelling levert dit topic een schat aan wetenswardigweden op!
  zondag 5 maart 2006 @ 20:56:25 #65
105435 amarena
Just curious
pi_35753037
Als je uien snijdt ff de kraan aandoen. Ik heb zelf lenzen dus heb er niet zo'n last van.

Een ui snipperen: snij eerst van bovenaf horizontaal en verticaal in de ui en snij de ui vervolgens in plakjes. Ook handig toe te passen bij komkommer.

Bouilonblokje bij groenten zoals boontjes zorgt voor wat meer smaak. Eerst boontjes gaar koken, water afgieten en vervolgens beetje boter en bouilonblokje erbij en even op laten staan. Wel goed het bouilonblokje verkruimelen.

Kaasschaaf is trouwens ook handig om de zijkanten met plastic van de kaas te schafen.

Aromat is erg handig om in huis te hebben. Je kunt het in salades gebruiken, op de kaas (tosti's), op tomaat.

Kipfilet die je hebt ingevroren kun je het beste snijden als ze nog bevroren/licht ontdooit zijn. Snijdt een stuk makkelijker.

Oja en over dat ei. Als je een ei kookt wat zout in het pannetje doen. Voorkomt barsten van het ei.

[ Bericht 5% gewijzigd door amarena op 05-03-2006 21:15:03 ]
Veni vidi vici
pi_35753287
Als je Rocky Mountain Oysters klaarmaakt kan je ze makkelijk "pellen" door ze te bevriezen en het vel er af te halen terwijl ze ontdooien.
pi_35754587
Als je last krijgt van tranen bij uien snijen, dan leg je de snijplank onder de wasemkap op een niet in gebruik zijnde kooktoestel. Zet de wasemkap aan en snijen maar!
  Moderator / Miss SHO zondag 5 maart 2006 @ 22:02:31 #68
22592 crew  Ole
pi_35755847
Als je gehadkt rul wil bakken dan de stamper gebruiken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_35756237
quote:
Op zondag 5 maart 2006 20:45 schreef BigBadPete het volgende:


Hallo zeg! Tips voor t koken van een ei of zo?
Juist door de algemene vraagstelling levert dit topic een schat aan wetenswardigweden op!
Jaja dat blijkt toch ook
pi_35756684
*Krakje biedt Bluezz een schouder: stil maar, ik wist het ook niet.....Ja, ik wist het ook al nooit......*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_35756791
Over de snijplanken:
Officeel is het nog niet verplicht om gekleurde snijplanken te gebruiken. Houten planken zijn nog steeds toegestaan, de chinezen zijn er gek op, aangezien die choppen.

Over het bakje water in de oven:
Professionele ovens voegen vocht toe tijdens het bakken, ongeveer 10 tot 40 % bij convectie, en tot 100 % bij het stomen. Stoom geleid warmte veel beter, en dus wordt vlees sneller gaar. Ook heeft vocht een positieve invloed op de malsheid van vlees.
Wat ze veel doen bij poeliers is een bak water er onder zetten om zo min mogelijk afval te maken, wat echter lekkerder is is gewoon een schone bak en al het vocht uit de kip opvangen, als de kip klaar is even laten rusten. En ondertussen een plens wijn op die aanbaksels gooien en lekker los roeren.
  zondag 5 maart 2006 @ 22:29:12 #72
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35757033
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:20 schreef Isabeau het volgende:
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.

Een broodkapje op je spruitjes leggen neemt alle geur weg van het spruitjes koken.
Bij alle groene groenten die je kookt juist wel zout toevoegen, dan behouden ze hun groene kleur en worden ze lekker knapperig (in het geval van sperziebonen)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 5 maart 2006 @ 22:34:41 #73
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35757318
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35758394
Of lenzen nemen !
pi_35759320
Ik werkte al 10 jaar geleden in een slagerij en de keuringsdienst wilde allang dat de houten werkbanken vervangen werden door kunststof....
Hakblok mag wel, dat wordt elke dag geschraapt en ook gevlakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_35759987
Werkbanken is anders, die kan niet zomaar door de vaatwasser doen.
Bij de VWA is het zo, als je er mee begint moet je het volhouden anders ben je de lul.
Temperatuur registratie is officeel nog niet verplicht, ben je echter begonnen dan moet je voortzetten. Zo ook snijplanken. Maar dat zullen ze vast niet bevestigen
pi_35760334
Schaf een (hoge druk)stoomoven aan

  maandag 6 maart 2006 @ 00:10:27 #78
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_35760870
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:52 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
Nou, wat ik heb is echt een heel groot hakblok aan 1 stuk.,..moet er niet aan denken 2 van die monsters te hebben. Vind dat ook zo'n gedoe.
Werkt prima zo..nogmaals, nog nooit iemand ziek gemaakt of zelf ziek geworden. Hygiene zit 'm in je handelingen, niet in het materiaal van je plank of blok.

Chloor gebruik ik juist veel in de keuken...gewoon om te boel te ontsmetten. Uiteraard goed verdunt en nagespoeld met water.
Ik voel me daar gewoon prettig bij en vind het ook prettig fris ruiken
  maandag 6 maart 2006 @ 00:11:16 #79
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_35760890
Oh ja..thee aanslag op je witte porselein verdwijnt ook als sneeuw voor de zon als je het eerst met chloor wast. Dan goed uitspoelen met water en het is blinkend wit
  maandag 6 maart 2006 @ 00:57:53 #80
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35761860
quote:
Op zondag 5 maart 2006 13:44 schreef Euc- het volgende:

[..]

Jammer dat je niet meer reageerd, je was zo zeker van je zaak
Weer wat geleerd
Al vind ik het wel typische regelgeving. Zijn dat dan van diezelfde snel snipperende plastic planken die je bij de Blokker kunt halen?
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  maandag 6 maart 2006 @ 01:15:01 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35762149
nee, zijn hele dikke planken, nog nooit ergens anders gezien dan bij een horeca groothandel, of bij die designer kookshops voor veel te veel geld.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35764477
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:29 schreef Euc- het volgende:

Bij alle groene groenten die je kookt juist wel zout toevoegen, dan behouden ze hun groene kleur en worden ze lekker knapperig (in het geval van sperziebonen)
Ik heb het even nagekeken (soms heb je gewoon dingen in je hoofd die niet kloppen) en dit vond ik:
quote:
Zout, suiker en zure ingrediënten zoals tomaten kunnen sperziebonen een harde beet geven en moeten pas aan het eind van het bereiden worden toegevoegd.
quote:
Tip: voor zachte malse boontjes zout toevoegen voordat het kookt, wilt u liever knapperige boontjes dan het zout pas toevoegen na het afgieten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35764858
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:34 schreef Euc- het volgende:
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
Zonde van het water.
pi_35764876
quote:
Op maandag 6 maart 2006 01:15 schreef Euc- het volgende:
nee, zijn hele dikke planken, nog nooit ergens anders gezien dan bij een horeca groothandel, of bij die designer kookshops voor veel te veel geld.
Klopt. Heeft een bepaalde naam overigens die planken. Is zwaar en dik wit plastic.

We hebben ze thuis ook, daar mijn vader in de keuken/badkamer handel zit.
pi_35767483
Over rijst koken: koop een rijstkoker. Het is zo veel simpeler dan een in een pan koken, en het mislukt (bijna) nooit.
  maandag 6 maart 2006 @ 11:42:54 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35768505
quote:
Op maandag 6 maart 2006 11:11 schreef Gio het volgende:
Over rijst koken: koop een rijstkoker. Het is zo veel simpeler dan een in een pan koken, en het mislukt (bijna) nooit.
en een broodbakker voor je brood
de magic bullet voor sauzen
de bla bla voor t snijden etc
wordt koken zoveel makkelijker en leuker van
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_35768697
en een mosselpan voor je mosselen

(onzin hoor, maar ik zag dat Erosjuhhh dat belangrijke keukengerei had vergeten)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 6 maart 2006 @ 12:00:55 #88
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35769116
en een koekenpan om koeken in te bakken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35769436
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:52 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
Ik kreeg van mijn slager de tip om eerst voor te spoelen met koud water en vervolgens met heet water. Dit ivm de eiwitten die anders stollen op de plank en moeilijker zijn te verwijderen. naspoelen met Schoonmaakzijn lijkt me idd beter dan chloor.
Echte mannen eten geen honing,
die kauwen bijen
pi_35769455
Kipfilet in stukjes knippen met een schaar gaat stukken sneller dan met een mes (botte klotedingen die we thuis hebben) en je kunt beter die vieze witte strengen eruitknippen. Idem voor de pizza. Oja, na het kipknippen gaat de schaar meteen mee in een rondje vaatwasser.

Tip 2: meer dan 1 schaar kopen dus.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 6 maart 2006 @ 12:19:38 #91
120482 mirugai
very fishy
pi_35769767
Die rijstkoker tip is een goede tip hoor. Zou zelf niet meer zonder zo'n ding kunnen.

Over die dikke horeca snijplanken: wat is dik? Ik ken allleen die haccp goedgekeurde planken van ong. 12 mm dikte. Bedoelen jullie die?
Zag laatst in de Hanos een grote dikke (ong. 4 cm) houten snijplank met een grote sticker erop dat het haccp goedgekeurd was.
pi_35770183
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
pi_35770839
quote:
Op maandag 6 maart 2006 11:42 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

en een broodbakker voor je brood
de magic bullet voor sauzen
de bla bla voor t snijden etc
wordt koken zoveel makkelijker en leuker van
Ik heb inderdaad een broodbakmachine als ik eens wat brood wil maken dat je niet bij de bakker kunt kopen, de magic bullet is waardeloos, en ik heb vele verschillende messen voor het verschillende snijwerk.

Ik wil gewoon graag dat mijn eten zo goed en lekker mogelijk wordt en zal gebruik maken van de middelen die mij daartoe in staat stellen

Als ik dan de keuze heb tussen rondkutten met een pan kokend water en (buideltjes) rijst, met de hele tijd op de tijd letten, afgieten etc, of een rijstkoker waar ik alles ingooi en niet meer naar hoef om te kijken (en het nog warmhoud ook), dan is de keuze voor mij snel genoeg gemaakt.

Maar meningen verschillen natuurlijk (zie de snijplanken discussie)
pi_35771196
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:31 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
En om basilicum of gedroogde tomaatjes in stukjes te knippen!

(Wel eerst schoonmaken .)
pi_35772513
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:31 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
En om brood mee te " snijden" of de korstjes eraf te halen.

Groente in de rijstkoker???
Ik heb geen rijstkoker maar kan dat?
  maandag 6 maart 2006 @ 13:46:40 #96
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35772557
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:34 schreef Euc- het volgende:
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
als je de uien bewaart in de koelkast heb je ook geen last van tranende ogen tijdens het snijden, bij koude ui komt er minder van het goedje vrij.
  maandag 6 maart 2006 @ 14:19:29 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35773563
quote:
Op maandag 6 maart 2006 08:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb het even nagekeken (soms heb je gewoon dingen in je hoofd die niet kloppen) en dit vond ik:
[..]


[..]
En toch staat in de boeken van Auguste Escoffier en Eugene Pauli dat je juist wel zout moet toevoegen, dit staat tevens in de SVH boeken die ik voor school heb.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35779051
Je kan altijd boontjes in twee pannetjes koken, één met en één zonder zout en dan kijken wat lekkerder is (echt iets voor mij om uit te proberen )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35779895
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:52 schreef Gio het volgende:
...
Als ik dan de keuze heb tussen rondkutten met een pan kokend water en (buideltjes) rijst, met de hele tijd op de tijd letten, afgieten etc, of een rijstkoker waar ik alles ingooi en niet meer naar hoef om te kijken (en het nog warmhoud ook), dan is de keuze voor mij snel genoeg gemaakt.
...
Zie alhier voor de manier om rijst te koken. Doodsimpel, geen geklooi en ik vind het echt heel erg knap als je het laat mislukken.

Warmhouden zei je? Een royale theemuts over een pan rijst gaat heel erg goed.
  maandag 6 maart 2006 @ 17:49:04 #100
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_35780511
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:10 schreef Syrena het volgende:
Kipfilet in stukjes knippen met een schaar gaat stukken sneller dan met een mes (botte klotedingen die we thuis hebben) en je kunt beter die vieze witte strengen eruitknippen. Idem voor de pizza. Oja, na het kipknippen gaat de schaar meteen mee in een rondje vaatwasser.

Tip 2: meer dan 1 schaar kopen dus.

en je kunt ook heel makelijk korstjes van voorgesneden plakjes kaas er mee van de kaas afknippen; knipkaas... (* Whiskers is lui...)
andere tip, pannen met glazen doorkijkdeksel. Kun je zien wanneer het water kookt enzo.
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')