abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35655959
Wie heet er tips? Verdenk me zelf er van vreselijk inefficient bezig te zijn tijdens het koken.
pi_35656180
Noem eens wat voorbeelden waar je tegen aan loopt?
Dit is wel erg onduidelijk
  donderdag 2 maart 2006 @ 22:21:52 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35659374
Voor je aardappelen afgieten kun je het beste GEEN chinese stokjes gebruiken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 00:37:59 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35664683
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35664737
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Back in business.
pi_35664778
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:39 schreef Shirley het volgende:
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_35664802
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:41 schreef MUUS het volgende:

[..]

Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Ja, dat las ik net al in een ander topic. Had ik gister moeten weten
Back in business.
pi_35664880
Als je veel moet koken moet je dingen op papier zetten. Klinkt heel stom maar zelfs als je voor 4 mensen gaat koken is dat handig.
Probeer werkzaamheden te combineren. Bijvoorbeeld eerst alles te snijden, zodat je ineens alles snel kan bakken bijvoorbeeld.
Doe dingen die veel tijd nodig hebben eerst. Probeer alles tegelijkertijd af te hebben ( plannen ! )

Ik moet je eerlijk zeggen, ik mag mezelf een professional noemen wat koken betreft. Ik werk 4 a 5 dagen in de week ongeveer 9 a 10 uur op een dag. Maar als ik dan thuis ga koken sta ik gewoon te klooien...( veel vies maken, onefficient met ruimte etc.. ) dus zo heelveel kan je er niet aan doen
pi_35666363
Hé Pilootje? Je werkt als of bent kok bedoel je?

Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 3 maart 2006 @ 01:48:49 #10
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35666411
Bak water in de oven is als je hem wilt schoonmaken.
Rijsttip: doe er in het begin een scheutje olijfolie in en roer dat halverwege nog es door. Dan plakt de rijst niet zo erg a/d pan enzo.
En zorg voor een goede grote houten snijplank (drenken in olie --> vuil en vocht dringen nauwelijks door = makkelijk schoonmaken)
en een goed groot mes. Kun je je mee hakken, snijden, pletten, schuiven.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
pi_35666430
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 02:11:50 #12
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35666636
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:44 schreef NoSigar het volgende:
Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Als ik kip aan het draaispit maak in mijn oven, zet ik er altijd een bakplaat met water onder. Het vet drupt dan in het water, en stolt meteen: veel makkelijker schoonmaken daarna. Anders koekt het vet 60 minuten lang op een droge bakplaat aan. En de damp die van het water afkomt zal vast ook wel goed voor de kip zijn.
Confidence through competence
pi_35672073
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:37 schreef golfer het volgende:
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
pi_35674174
Laatst gezien op TV: tijdens het kruiden (van bv vis) werd eerst de houten snijplank gekruid. Dan werd de vis erop gelegd en boven gekruid, zo hoef je de onderkant niet meer te doen.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 18:50:50 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35687683
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 11:24 schreef BigBadPete het volgende:

[..]

Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
Nee, jij bent lekker duidelijk

Peper en zout pas na het aanbraden erop doen, vlak voor je het laat rusten.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:00:03 #16
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35687926
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:50 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
Das toch de bedoeling? Ik eet mijn rapen altijd gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:08:24 #17
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_35688125
een kurketrekker, altijd handig

[ Bericht 37% gewijzigd door Asics op 03-03-2006 21:18:45 ]
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:42:55 #18
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35688984
Ik dacht al, waar blijft die teeuwenquote
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  zaterdag 4 maart 2006 @ 00:52:16 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35698815
Leeg alles klaar voor je gaat koken zodat je tijdens het koken niet hoeft te zoeken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 maart 2006 @ 09:39:32 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35703292
Snijdt alles vantevoren en niet tijdens het koken.
Gebruik goede messen, liefst van een topmerk.
en gebruik nooit een glazen snijplank, daar sloop je je messen alleen maar mee.
pi_35703427
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
this bitch bites
pi_35703537
Voor beginners of mensen die moeite hebben met tijdsplanning:
Als je pasta, rijst of aardappels moet koken én groenten moet snijden / aardappels moet schillen, zet dan als eerste een pan met water op, en ga dan snijden. Als je klaar ben met het snijwerk kookt het water en kan alles tegelijkertijd in de pannen.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:02:32 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35704527
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 09:50 schreef RedBitch het volgende:
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
Dan sloop jij fijn je messen, en gebruiken wij een kunstof snijplank
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:11:45 #24
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35704724
Pizza snij je niet met een mes maar knip je met een schaar.
Net als de boterhammen voor de kinderen.
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:28:50 #25
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35705109
Caramel wordt heter dan een pannetje kokend water.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35705271
Knoflook pellen:
Teentje knoflook op de snijplank en je koksmes met de platte kant er op leggen. Een beheerste tik op het mes en het teentje schuift makkelijk uit zijn vel.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2006 12:35:50 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:38:10 #27
2625 menjo
lo-fi till I die
pi_35705317
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:11 schreef J.A.N.A. het volgende:
Pizza snij je niet met een mes maar knip je met een schaar.
Pizza snijd je toch met een pizzasnijder?

pi_35705647
Rijsttip 1:
Rijst perfect koken zonder dat ie aanbakt. Leen een koffiekopje van MUUS. Per persoon 1 kopje rijst. Hier gaat een vaste hoeveelheid water per kopje rijst bij.

Afhankelijk van de soort rijst tussen 11/4 en 11/2 kopje koud water per kopje rijst. 11/3 gaat eigenlijk altijd wel goed. Rijst en water in een pan. Aan de kook brengen en zodra het kookt met een vork even omroeren en dan op het laagste vlammetje met een sudderplaatje er onder en een deksel er op 12 minuten heel zachtjes laten koken.
Na twaalf minuten vuur uitdraaien en nog een minuut of 10 laten staan. Et voila: perfecte rijst.

Het belangrijkste is om je nieuwsgierigheid te bedwingen, laat het deksel voortdurend op de pan. Als je af en toe gaat gluren mislukt het alsnog.

Rijsttip 2:
Ga je nasi maken, laat de rijst dan helemaal afkoelen voor je 'm gaat bakken anders wordt het pap.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2006 12:22:21 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 12:20:58 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35706447
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Knoflook pellen:
Teentje knoflook op de snijplank en je koksmes met de platta kant er op leggen. Een beheerste tik op het mes en het teentje schuift makkelijk uit zijn vel.
[afbeelding]
Dat werkt wel Heb hem dat ook zien doen en je heb je knoflook teen echt heel snel gepeld
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35706650
Als de snijplank steeds wegglijd, leg er nat keukenpapier onder. (snijplank wordt dan vastgezogen op het aanrechtblad)
pi_35708273
staan handige tips bij, vooral over rijst koken
pi_35708492
Voor jus neem het water van de aardappelen (als je die kookt tenminste)
Is wat zoutig en het bind een beetje.

Knoflook raspen met een kaasschaafrasp.(precies goed, niet te grote stokjes en niet puree)

Knoflook tussen je handen wrijven, wrijf je zo zijn velletje eraf. (je handjes gaan wel ruiken)

Schaf een koksmes aan!!!

[ Bericht 24% gewijzigd door kabouter.muts op 04-03-2006 13:34:14 ]
  zaterdag 4 maart 2006 @ 13:33:59 #33
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35708676
Laat je vrouw koken
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 15:55:45 #34
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35712382
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:02 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan sloop jij fijn je messen, en gebruiken wij een kunstof snijplank
Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  zaterdag 4 maart 2006 @ 16:00:51 #35
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35712525
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:

[..]

Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
Als jij mij niet gelooft: zoek op in de HACCP regelgeving, daarin worden juist kunstof planken voorgeschreven. Verder werk ik zelf in de keuken van niet de minste restaurants en overal waar ik geweest ben (en ik ben al op heel wat plekken geweest) gebruiken ze kunstof.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35712671
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 16:10:44 #37
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35712780
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:06 schreef karoltje het volgende:
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
Nee dat valt wel mee, veel mensen geloven dat dat beter is voor de plank.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35712833
Bij mij op de hotelschool (alleen 1ste jaar gevolgd) werden ook alleen kunstof planken gebruikt, en ook toen met stage. Nog nooit andere planken gezien in keukens van restaurants.
pi_35713595
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:06 schreef karoltje het volgende:
Wij waren ook verplicht kunstoffe planken te gebruiken!! Houten snijplanken vind ik maar wat ranzig. En drenken in olijfolie . Bah man. Kleffe plank krijg je dan.
Je moet ze alleen regelmatig afschuren, voor de rest is er niks mee.

Kunststof planken zijn idd verplicht tegenwoordig in de Horeca, met alle kleurcodes voor het gebruik.
'It's like what Lenin said... you look for the person who will benefit, and, uh, uh... '
"Please don't argue with me. My brain's only just about capable of stopping me farting in front of you."
  zaterdag 4 maart 2006 @ 17:19:34 #40
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35714564
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:
of nog erger, glazen planken gebruiken.
Wat is daar dan weer mis mee?
pi_35714730
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 17:19 schreef Zelva het volgende:

[..]

Wat is daar dan weer mis mee?
Er is haast geen betere manier om je messen snel bot te krijgen!
  zaterdag 4 maart 2006 @ 17:26:44 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35714779
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 17:19 schreef Zelva het volgende:

[..]

Wat is daar dan weer mis mee?
Verneukt je messen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 18:30:42 #43
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35716683
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 16:00 schreef Euc- het volgende:

[..]

Als jij mij niet gelooft: zoek op in de HACCP regelgeving, daarin worden juist kunstof planken voorgeschreven. Verder werk ik zelf in de keuken van niet de minste restaurants en overal waar ik geweest ben (en ik ben al op heel wat plekken geweest) gebruiken ze kunstof.
Klopt helemaal, een groene plank voor groente, een blauwe voor vis en rood voor vlees.

Een houten plank insmeren met olijfolie en afdoen met een natte doek, bleeeegh, ik hoop toch niet het vaatdoekje wat je hebt liggen. Jakkes
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35716819
Als je prei snijdt en je hebt geen ringen nodig, snijdt hem dan vooraf in de lengterichting middendoor. Voorkomt ook dat je mogelijk met niet goede gare prei blijft zitten
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 4 maart 2006 @ 20:29:39 #45
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35719610
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 11:38 schreef menjo het volgende:

[..]

Pizza snijd je toch met een pizzasnijder?

[afbeelding]
Dat kan, een schaar is makkelijker
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 23:11:45 #46
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35725171
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 18:30 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Klopt helemaal, een groene plank voor groente, een blauwe voor vis en rood voor vlees.

Een houten plank insmeren met olijfolie en afdoen met een natte doek, bleeeegh, ik hoop toch niet het vaatdoekje wat je hebt liggen. Jakkes
geel voor kip, wit voor zuivel en brood, donker rood voor gaar vlees.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 5 maart 2006 @ 13:24:13 #47
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35737663
Met een eiersnijder champignons in plakjes snijden, krijg je mooie gelijke plakjes.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 maart 2006 @ 13:29:36 #48
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35737848
pasta in bouillion koken
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 5 maart 2006 @ 13:31:31 #49
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35737921
Nog een hele stomme tip misschien..
Gewoon zorgen voor goed gereedschap.
Goed scherpe messen en degelijke pannen en dergelijke.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 5 maart 2006 @ 13:44:20 #50
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35738426
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 15:55 schreef Dr.Death het volgende:

[..]

Fijn, dan zit je kleine stukjes plastic te eten.
Schaf gewoon een goede, grote houten snijplank aan.
Even weken in de olijfolie en je kunt hygiënisch snijden en de plank is met een nat doekje meestal al schoon

Als je me niet gelooft: zoek maar eens een restaurant waar ze plastic, of nog erger, glazen planken gebruiken.
Jammer dat je niet meer reageerd, je was zo zeker van je zaak
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')