abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 6 maart 2006 @ 01:15:01 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35762149
nee, zijn hele dikke planken, nog nooit ergens anders gezien dan bij een horeca groothandel, of bij die designer kookshops voor veel te veel geld.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35764477
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:29 schreef Euc- het volgende:

Bij alle groene groenten die je kookt juist wel zout toevoegen, dan behouden ze hun groene kleur en worden ze lekker knapperig (in het geval van sperziebonen)
Ik heb het even nagekeken (soms heb je gewoon dingen in je hoofd die niet kloppen) en dit vond ik:
quote:
Zout, suiker en zure ingrediënten zoals tomaten kunnen sperziebonen een harde beet geven en moeten pas aan het eind van het bereiden worden toegevoegd.
quote:
Tip: voor zachte malse boontjes zout toevoegen voordat het kookt, wilt u liever knapperige boontjes dan het zout pas toevoegen na het afgieten
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35764858
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:34 schreef Euc- het volgende:
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
Zonde van het water.
pi_35764876
quote:
Op maandag 6 maart 2006 01:15 schreef Euc- het volgende:
nee, zijn hele dikke planken, nog nooit ergens anders gezien dan bij een horeca groothandel, of bij die designer kookshops voor veel te veel geld.
Klopt. Heeft een bepaalde naam overigens die planken. Is zwaar en dik wit plastic.

We hebben ze thuis ook, daar mijn vader in de keuken/badkamer handel zit.
pi_35767483
Over rijst koken: koop een rijstkoker. Het is zo veel simpeler dan een in een pan koken, en het mislukt (bijna) nooit.
  maandag 6 maart 2006 @ 11:42:54 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35768505
quote:
Op maandag 6 maart 2006 11:11 schreef Gio het volgende:
Over rijst koken: koop een rijstkoker. Het is zo veel simpeler dan een in een pan koken, en het mislukt (bijna) nooit.
en een broodbakker voor je brood
de magic bullet voor sauzen
de bla bla voor t snijden etc
wordt koken zoveel makkelijker en leuker van
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_35768697
en een mosselpan voor je mosselen

(onzin hoor, maar ik zag dat Erosjuhhh dat belangrijke keukengerei had vergeten)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 6 maart 2006 @ 12:00:55 #88
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35769116
en een koekenpan om koeken in te bakken.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35769436
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:52 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
Ik kreeg van mijn slager de tip om eerst voor te spoelen met koud water en vervolgens met heet water. Dit ivm de eiwitten die anders stollen op de plank en moeilijker zijn te verwijderen. naspoelen met Schoonmaakzijn lijkt me idd beter dan chloor.
Echte mannen eten geen honing,
die kauwen bijen
pi_35769455
Kipfilet in stukjes knippen met een schaar gaat stukken sneller dan met een mes (botte klotedingen die we thuis hebben) en je kunt beter die vieze witte strengen eruitknippen. Idem voor de pizza. Oja, na het kipknippen gaat de schaar meteen mee in een rondje vaatwasser.

Tip 2: meer dan 1 schaar kopen dus.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 6 maart 2006 @ 12:19:38 #91
120482 mirugai
very fishy
pi_35769767
Die rijstkoker tip is een goede tip hoor. Zou zelf niet meer zonder zo'n ding kunnen.

Over die dikke horeca snijplanken: wat is dik? Ik ken allleen die haccp goedgekeurde planken van ong. 12 mm dikte. Bedoelen jullie die?
Zag laatst in de Hanos een grote dikke (ong. 4 cm) houten snijplank met een grote sticker erop dat het haccp goedgekeurd was.
pi_35770183
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
pi_35770839
quote:
Op maandag 6 maart 2006 11:42 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

en een broodbakker voor je brood
de magic bullet voor sauzen
de bla bla voor t snijden etc
wordt koken zoveel makkelijker en leuker van
Ik heb inderdaad een broodbakmachine als ik eens wat brood wil maken dat je niet bij de bakker kunt kopen, de magic bullet is waardeloos, en ik heb vele verschillende messen voor het verschillende snijwerk.

Ik wil gewoon graag dat mijn eten zo goed en lekker mogelijk wordt en zal gebruik maken van de middelen die mij daartoe in staat stellen

Als ik dan de keuze heb tussen rondkutten met een pan kokend water en (buideltjes) rijst, met de hele tijd op de tijd letten, afgieten etc, of een rijstkoker waar ik alles ingooi en niet meer naar hoef om te kijken (en het nog warmhoud ook), dan is de keuze voor mij snel genoeg gemaakt.

Maar meningen verschillen natuurlijk (zie de snijplanken discussie)
pi_35771196
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:31 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
En om basilicum of gedroogde tomaatjes in stukjes te knippen!

(Wel eerst schoonmaken .)
pi_35772513
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:31 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een schaar is ook bijzonder handig om de vinnen van een platvis af te knippen.
En om brood mee te " snijden" of de korstjes eraf te halen.

Groente in de rijstkoker???
Ik heb geen rijstkoker maar kan dat?
  maandag 6 maart 2006 @ 13:46:40 #96
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35772557
quote:
Op zondag 5 maart 2006 22:34 schreef Euc- het volgende:
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
als je de uien bewaart in de koelkast heb je ook geen last van tranende ogen tijdens het snijden, bij koude ui komt er minder van het goedje vrij.
  maandag 6 maart 2006 @ 14:19:29 #97
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35773563
quote:
Op maandag 6 maart 2006 08:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb het even nagekeken (soms heb je gewoon dingen in je hoofd die niet kloppen) en dit vond ik:
[..]


[..]
En toch staat in de boeken van Auguste Escoffier en Eugene Pauli dat je juist wel zout moet toevoegen, dit staat tevens in de SVH boeken die ik voor school heb.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35779051
Je kan altijd boontjes in twee pannetjes koken, één met en één zonder zout en dan kijken wat lekkerder is (echt iets voor mij om uit te proberen )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35779895
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:52 schreef Gio het volgende:
...
Als ik dan de keuze heb tussen rondkutten met een pan kokend water en (buideltjes) rijst, met de hele tijd op de tijd letten, afgieten etc, of een rijstkoker waar ik alles ingooi en niet meer naar hoef om te kijken (en het nog warmhoud ook), dan is de keuze voor mij snel genoeg gemaakt.
...
Zie alhier voor de manier om rijst te koken. Doodsimpel, geen geklooi en ik vind het echt heel erg knap als je het laat mislukken.

Warmhouden zei je? Een royale theemuts over een pan rijst gaat heel erg goed.
  maandag 6 maart 2006 @ 17:49:04 #100
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_35780511
quote:
Op maandag 6 maart 2006 12:10 schreef Syrena het volgende:
Kipfilet in stukjes knippen met een schaar gaat stukken sneller dan met een mes (botte klotedingen die we thuis hebben) en je kunt beter die vieze witte strengen eruitknippen. Idem voor de pizza. Oja, na het kipknippen gaat de schaar meteen mee in een rondje vaatwasser.

Tip 2: meer dan 1 schaar kopen dus.

en je kunt ook heel makelijk korstjes van voorgesneden plakjes kaas er mee van de kaas afknippen; knipkaas... (* Whiskers is lui...)
andere tip, pannen met glazen doorkijkdeksel. Kun je zien wanneer het water kookt enzo.
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
pi_35780669
quote:
Op maandag 6 maart 2006 17:49 schreef Whiskers het volgende:

[..]


en je kunt ook heel makelijk korstjes van voorgesneden plakjes kaas er mee van de kaas afknippen; knipkaas... (* Whiskers is lui...)
andere tip, pannen met glazen doorkijkdeksel. Kun je zien wanneer het water kookt enzo.
Ik koop voorgesneden kaas van de Lidl zonder korstjes in zo'n pakje Lekker snel en makkelijk 's morgens en ik vind 'm nog lekker ook Maar voordat ik dat ontdekte knipte ik idd ook de korstjes
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 6 maart 2006 @ 19:26:26 #102
66676 Mercy_symbol
Bwoaperszkilometerduivel
pi_35784209
Zeer handig topic dit


Mijn tip : als je pasta gaat maken en je wil dat het niet gaat plakken dan doet een eetlepel olijfolie bij het water wonderen
ride like a devil...... feel like a god !
Let's race
Buienradar
pi_35785196
quote:
Op maandag 6 maart 2006 17:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Zie alhier voor de manier om rijst te koken. Doodsimpel, geen geklooi en ik vind het echt heel erg knap als je het laat mislukken.

Warmhouden zei je? Een royale theemuts over een pan rijst gaat heel erg goed.
Dat kan simpeler: Gooi 1 kop rijst op 1 kop water in de rijstkoker, zet hem aan, tijdje later slaat die af en je bent klaar.

Maar ga gerust met je horloge en vork naast een pan met rijst staan als je dat handiger vindt
pi_35785688
Goed, ik kook minstens 1-2 keer per week rijst. Wat kost zo'n rijstkoker dan en heb je verschillende soorten? Moet je ergens op letten bij aanschaf?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 6 maart 2006 @ 20:51:51 #105
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35787902
quote:
Op maandag 6 maart 2006 19:48 schreef Gio het volgende:

[..]

Dat kan simpeler: Gooi 1 kop rijst op 1 kop water in de rijstkoker, zet hem aan, tijdje later slaat die af en je bent klaar.

Maar ga gerust met je horloge en vork naast een pan met rijst staan als je dat handiger vindt
je doet nu net of het zo veel moeite is om rijst te koken, ik heb in 20 min gekookte rijst en daar blijf ik echt niet heel de tijd bij staan.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35788020
Ik gooi altijd evenveel water als rijst in de pan, aan de kook brengen, heel laag zetten en idd niet meer aankomen tot het gaar is, minuutje of 10 dus. Dan pas kijken, ff roeren, en laten staan tot je het nodig hebt.
Heel veel meer werk dan een rijstkoker is dat toch niet?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  maandag 6 maart 2006 @ 22:20:48 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35792001
Als je uitjes bakt moet je er voor het bakken eerst wat zout overheen doen, is het veel sneller klaar.
pi_35792213
Goed, goed, voor het helemaal hopeloos off-topic gaat nog 1 keer: meningen verschillen. Ik ben van kinds af aan opgegroeid met het gebruik om een rijstkoker te gebruiken om je rijst klaar te maken (en wij aten heel vaak rijst), ik weet simpelweg niet beter. Ik heb meerdere malen geprobeerd rijst te maken in een normale pan, maar dat vond ik te veel gedoe. Voor andere mensen wat anders.

Isabeau: ik zou het niet weten, ik gebruik al 12 jaar dezelfde koker die ik van mijn ouders heb gekregen Maar ik geloof dat je voor 3 tientjes wel klaar bent bij de plaatselijke toko.
  maandag 6 maart 2006 @ 23:02:10 #109
105435 amarena
Just curious
pi_35793899
Isabeau,
Bij de toko kun je ze het beste aanschaffen. Schat zo rond de 25 euro. Heerlijke rijst en heel snel klaar. Als je daar toch bent kun je gelijk een grote zak surinaamse rijst aanschaffen want die is stukken lekkerder en tweede tip: niet omscheppen tijdens het stomen want dan wordt het lekker plakkerig.
Veni vidi vici
  maandag 6 maart 2006 @ 23:39:24 #110
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35795265
Als je zelf pita broodjes verwarmt hebben deze nogal de neiging om hard te worden.
Doe ze dan na het verwarmen in aluminumfolie, door het dampen worden de broodjes lekker zacht.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35797049
Waarom toast je ze dan ?
Voor de kleur hoef je het niet te doen, en als het alleen is om ze warm te maken kan je ze ook in de magno gooien. Gewoon wat minder kort in je broodrooster, en even nat maken van tevoren.
  dinsdag 7 maart 2006 @ 00:42:45 #112
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35797188
beetje wodka in tempura beslag zorgt ervoor dat je gerechten enorm knapperig worden..
Beetje mayonaise bij je gehakt doen voor je hamburgers/gehaktballen maakt en ze blijven veel sappiger.
pi_35797280
Tempura beslag is poedermengsel met vloeistof. Heeft wodka geen enkel doel in. Voor de smaak hoef je het ook niet te doen want wodka is zo goed als smaakloos als het goed is.
  dinsdag 7 maart 2006 @ 00:56:11 #114
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35798184
nog even over plastic of houten planken: Laatst zeiden ze op zo'n tussenstukje bij Nederland in Beweging dat houten planken juist het beste zijn en het meest hygienisch. Ik was ook hoogst verbaasd, maarja...dat zeiden ze!
(:
pi_35799851
Moet je even goed lezen: Vodka might work ze hebben het over een andere vloeistof. Bovendien moet je altijd vloeistof gebruiken om een papje te maken van je poede, als je dit niet diet krijg je nooit genoeg poeder om die garnaal om hem krokant te krijgen. Vergelijk het met een garnaal door een beslag halen en door de bloem halen. Door het beslag zit meer bloem, en dus wordt het krokanter. Maar bedankt voor de video
  dinsdag 7 maart 2006 @ 09:26:07 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35800554
quote:
Op dinsdag 7 maart 2006 01:45 schreef nein het volgende:
nog even over plastic of houten planken: Laatst zeiden ze op zo'n tussenstukje bij Nederland in Beweging dat houten planken juist het beste zijn en het meest hygienisch. Ik was ook hoogst verbaasd, maarja...dat zeiden ze!
Klopt, er is daar in de UK onderzoek naar gedaan, kopshouten planken zijn idd hygieniser als kunststof. Heeft ermee te maken dat bacterien in de kerven in het kunststof lang overleven kunnen en bij hout op de een of andere manier niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 maart 2006 @ 11:11:02 #118
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35802596
quote:
Op dinsdag 7 maart 2006 00:37 schreef Pilootje het volgende:
Waarom toast je ze dan ?
Voor de kleur hoef je het niet te doen, en als het alleen is om ze warm te maken kan je ze ook in de magno gooien. Gewoon wat minder kort in je broodrooster, en even nat maken van tevoren.
Ik houd niet van bleke broodjes. En trouwens als je ze laat liggen worden ze alsnog hard, het folie zorgt er ook voor dat ze warm blijven.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35821411
Kabouter.muts: met een rijstkoker kan je ook heel goed stomen, dus ook groenten.
En ja, ik vind een rijstkoker ook makkelijker.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 7 maart 2006 @ 21:13:00 #120
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_35822832
rijstkoker scoren bij de toko max 4 tientjes.
en voor de gozers die lopen te bitchen dat je een pan moet nemen: ga jij maar es ff een rijstafel maken voor >12 pax.

mm, trucjes? bij mij een tweede natuur (is ook mijn werk), dus dan zij het niet echt trucjes meer. bij wokken als je groente "droog" wordt, geen olie erbij, maar wat water (klein beetje maar).

en over tempura? ijswater gebruiken, en de bak waarin je het klopt (met stokjes) in het ijs zetten.
en het hoort te klonteren. en dat gezeik over boontjes: gewoon blancheren die hap.

uien snipperen: halveren over de lengte, dan over de lengte insijden, en dan dwars nog snijden, worden ze heel fijn, en heb je minder last van tranen.

knoflook: als je wel de smaak wilt bij je eten, maar niet enorm uit je bek wilt stinken, teen (dwars)halveren. en de gehalveerde kant een paar keer over de bodem van de pan heen en weer halen.
en anders kan je nog altijd het hart er uit halen, wordt iee ook minder sterk van.

over grillen: het vlees bestrijken met de olie, niet de pan, anders kan je gorilla's in the mist na gaan doen.

rijst, en noodles in een pan koken, blokje bouillon van te voren doen, geeft het meer smaak. en voor pasta veel zout gebruiken (zo zout als de zee).

misschien een open deur, maar een elektrische water koker bespaart veel tijd bij het koken.

verder vlees ontdooien uit de vriezer, nog in hun zakje, in een bakje met warm/heet water. vis kan prima in de wasbak met koud/lauw water (afhankelijk van hoeveel tijd je nodig hebt)

als je sauzen, fonds, roux, etc maakt: eerst de consistentie, dan de smaak, anders is het niet te doen.

en bestek (niet zilver) kan je het beste schoonmaken, door ze na de afwas in de emmer te pleuren met warm water en een scheutje chloor, krijg je ten minste niet van die ranzige vlekken erop.

en wijnglazen eerst afwassen met de hand, en daarna met heet water vullen, water weggooien en poeleren maar!

wil je nog meer trucjes leren, ga werken in de horeca, of vraag of je een keer over de schouder van een bevriende kok mee mag kijken.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')