Gert | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:03 |
![]() ![]() Kijken er hier ook mensen naar Masterchef (BBC 2)? Via een afvalsysteem gaan topchef John Torode en voedselexpert Gregg Wallace (met bril) op zoek naar iemand die zijn leven wil omgooien voor een culi-carrière. maandag t/m donderdag worden er 6 deelnemers getest, waarvan er 1 doorgaat. Vrijdag "duelleren" de vier winnaars met elkaar voor een plaats in de volgende ronde. Het programma bestaat altijd uit drie vaste onderdelen. ma t/m do: 1) een gerecht maken met ingrediënten die van tevoren zijn aangeleverd (geen eigen keus dus) 2) een lunch-shift meehelpen in een druk Londens restaurant 3) maak twee gangen met ingredienten naar keuze, en "wow" de jury. vrijdag: 1) kennis-test (bijv: wijs in een schaal met soorten vlees "hert" aan) 2) motiveer waarom jij je huidige baan wil opgeven voor een baan in de food-industry 3) kook drie gangen. Ontstijgen van thuiskok-niveau is een must hier als je door wilt naar de volgende ronde. Later in het programma wordt het allemaal specialistischer en nog zwaarder, als het deelnemersveld is uitgedund tot (ik dacht) vier wannabe-topkoks. Het is interssant om de verschillende strategieëen van de deelnemers te zien (gaan ze voor safe en dus smaaktechnisch goed, of voor avontuurlijk maar gevaarlijk). De twee juryleden ontleden de gerechten haarscherp en geven precies aan waar het aan schort. Het leuke is dat er veel aandacht is voor het koken zelf. Het wedstrijd-element is zeker aanwezig, maar voert niet de boventoon. Site: http://www.bbc.co.uk/food/tv_and_radio/masterchef/ Uitzending: ma/vr 19:30, ivm Olympische Spelen soms afwijkingen. | |
hassanjassan | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:10 |
Thanks, kijken dus maandag....de sneeuw komt me nu zo onderhand ook wel de strot uit ![]() | |
hassanjassan | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:10 |
hee maarre nrtje 1...dat is net Iron Chef, toch? | |
Martijn_77 | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:15 |
Ik ken het helemaal niet maar zal volgende week eens kijken als ik er aan denk. | |
Charmian | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:44 |
Het is wel leuk, maar ik kijk toch liever naar Ready, steady, cook. | |
Gert | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:51 |
quote:'t Is alleen wel net een kutweek om het in je systeem te krijgen. Dankzij de OS blijft er van het gebruikelijke uitzendschema niets over. Komende week: maandag 20:30 dinsdag 20:30 woensdag 18:15 donderdag 17:00 vrijdag 17:00 | |
uniekhoorn | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:05 |
Jaaaaaaah, ik neem het zelfs op als ik 's avonds moet werken. Geweldig programma. Bedankt Gert voor de uitzendtijden! | |
Blues | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:07 |
Onbekend hier ![]() Is het op bbc 1 of 2 of lees ik ergens overheen ? | |
Drive-r | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:13 |
Fantastisch programma, eindelijk eens geen kansloze jongeren die met moeite achter het fornuis kruipen. Deze show laat de meest interessant hoobykoks met potentie zien en beide heren van de jury gaan hier professioneel mee om. Hulde aan de bbc, wederom.... | |
Charmian | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:13 |
BBC2 | |
uniekhoorn | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:16 |
Dat is bbc 2. | |
uniekhoorn | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:18 |
Altijd leuk om te zien, hoe ze uit dezelfde ingredienten, compleet andere gerechten maken. Super programma | |
golfer | zaterdag 18 februari 2006 @ 00:31 |
Doet mij denken aan de nieuwe serie van Herman den Blijker die binnenkort op zoek gaat naar een chef-kok voor zijn nieuw te openen restaurant in de Utrechtsestraat in Amsterdam. waarbij ik overigens serieus aan denk om mee te doen | |
Drive-r | zaterdag 18 februari 2006 @ 12:24 |
quote:Hou op. Als je dit programma ook maar in de verste verte wilt vergelijken met Herman Blijker, heb je het mis. Afgezien van het feit dat ik de man walgelijk vindt en zijn opvatting over goed voedsel weinig deel, zal zijn programma toch richting het programma van Gordon Ramsey gaan, met mr. Blijker als koning in de keuken. Het BBC programma laat mensen juist hun eigen ding doen en haalt daarmee het beste in hen naar boven, leuk voor de kijken én leuk voor de deelnemer. | |
piepster | zaterdag 18 februari 2006 @ 14:27 |
Dat klinkt als een leuk programma. Ik ga het zeker kijken als ik op tijd thuis ben van m'n werk. En hoe laat is ready steady cook ook alweer? Ik mis het echt altijd op de een of andere manier. | |
danosa | zaterdag 18 februari 2006 @ 14:59 |
Dit is er toch al op geweest? In ieder geval op de belgische zender, we keken er ieder avond bijna na. Wel erg leuk!! | |
Drive-r | zaterdag 18 februari 2006 @ 16:43 |
quote:Het is al weken op de BBC inderdaad... | |
Brentmeister | zaterdag 18 februari 2006 @ 21:47 |
quote:Ja dacht ik ook ![]() | |
shmoopy | zaterdag 18 februari 2006 @ 21:51 |
Ik ken het van een aantal jaar geleden, toen het gepresenteerd werd door ene Loyd huppeldepup, met dat vreeeeselijke accent. | |
Charmian | zaterdag 18 februari 2006 @ 22:24 |
quote:die met die dikke bril en van die vreselijke vesten? | |
shmoopy | zaterdag 18 februari 2006 @ 22:36 |
Lloyd Grossman, zie ik nu, die ja. ![]() ![]() | |
Charmian | zaterdag 18 februari 2006 @ 22:38 |
woei, wat zietie er hier modern uit ![]() | |
shmoopy | zaterdag 18 februari 2006 @ 22:39 |
quote:Die uitspraak, wat wás dat nou eigenlijk, zeg? Zo'n totaal onverstaanbaar mega-posh accent, volgens mij bestaat het niet eens. | |
Charmian | zondag 19 februari 2006 @ 08:51 |
Inderdaad zo'n nep hete aardappel. Ik vond het een rare kwibus, maar het programma op zich erg leuk. Bijna alle kookprogramma's van de BBC zijn goed te pruimen ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 19 februari 2006 @ 11:11 |
Ik kijk elke avond! Maar om 18.00 ben ik nog lang niet thuis, dus de komende week zal ik veel missen... Ik vind wel dat er mensen tussen zitten waarvan ik me afvraag hoe ze door de voorselectie zijn heengekomen. Niet dat ik zo'n superkok ben die met een paar ingredienten iets nieuws kan bedenken, maar ik doe dan ook niet mee aan Masterchef. Ik heb zelfs nog nooit zelf een recpet bedacht, dus ik heb grote bewondering voor mensen die dat talent wel hebben. Er was ook een Nederlandse kandidaat trouwens, twee weken geleden of zo. | |
Gert | zondag 19 februari 2006 @ 17:10 |
quote:O, dat heb ik genist. Is hij/zij door? Volgens mij is aankomende week trouwens de laatste selectie-week. | |
Euc- | zondag 19 februari 2006 @ 18:21 |
Wel een keer gezien, een tijdje terug. Maar wat ik zo stom vind is dat er meerdere van dit soort programma's zijn, die je wel ff een topkok maken. Geloof mij, een topkok wordt je niet door zo een soort programma, maar wordt je pas na jaren van keihard werken. | |
HaverMoutKoekje | zondag 19 februari 2006 @ 18:30 |
quote:Nee hij is niet door, maar hij was zeker niet slecht | |
Drive-r | zondag 19 februari 2006 @ 18:49 |
quote:Da's absoluut waar, maar in dit programma kom tenminste erg goede amateur koks naar voren, die maken wellicht nog een kans. Al die programma's met kans arme jongeren zijn wat dat betreft nog onmogelijker... | |
Atnuk | maandag 20 februari 2006 @ 09:50 |
damned, vrijdag begint het al om 17 uur kan ik het weer niet zien!! wordt het misschien nog herhaald? | |
ruby | maandag 20 februari 2006 @ 20:59 |
Leuk programma, alleen vergeet ik het steeds te kijken. ![]() ![]() | |
Gert | dinsdag 21 februari 2006 @ 10:53 |
quote:Ik merk het, je postte het bovenstaande terwijl het programma nog bezig was. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 25 februari 2006 @ 08:50 |
ik heb de afgelopen drie dagen niet kunnen kijken (ben pas om 18.45 thuis) Heb ik nog iets leuks gemist? | |
Gert | zaterdag 25 februari 2006 @ 14:33 |
quote:Tja... uhhh. Ja! ![]() De voorrondes met nieuwe kandidaten zijn afgerond nu. Volgende week zijn er van ma t/m do nog vier voorrondes met kandidaten die het vorig seizoen niet hebben gered tot de semi-finals, maar nu mogen laten zien dat ze in een jaar tijd veel bijgeleerd hebben. Van hen gaat vrijdag uiteindelijk ook nog één kandidaat door naar de semi's. Zomaar een losse gooi: Fiona, de vrouw die gisteren de "week" won, wordt de nieuw masterchef. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 25 februari 2006 @ 20:32 |
quote:Ik zal bij de semi-finals goed opletten of ik het met je eens ben ![]() | |
Angeles | zaterdag 25 februari 2006 @ 22:23 |
Kut, lijkt me leuk maar ik lees het nu pas... | |
Thorical | zondag 26 februari 2006 @ 17:20 |
Een heerlijk programma vind ik het. De liefde voor koken spat er bij de candidaten vanaf. | |
uniekhoorn | maandag 27 februari 2006 @ 19:29 |
Begint zo ![]() | |
uniekhoorn | maandag 27 februari 2006 @ 20:00 |
Van mij mocht Andy doorgaan, jammer dat ze de 2 voorondes niet genoeg zijn om door te gaan, alles lijkt toch te draaien om de laatste ronde... Maar ja, ik zal alles wel eens willen proeven!!! ![]() | |
Gert | woensdag 1 maart 2006 @ 13:16 |
quote:Mja, maar ik snapte de keus van de jury wel. Gisteren ook trouwens. Alleen wel een flinke fout om dat hert, hoewel eetbaar, zó rauw te serveren. Kostte hem bijna de kop. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 7 maart 2006 @ 09:19 |
quote:Ze is gisteravond dus bij de eerste ronde van de semi finals er al weer uitgegooid. Ik gok op Dean als winnaar. | |
Gert | dinsdag 7 maart 2006 @ 11:43 |
quote:Ja. Viel ook zwaar tegen, wat ze gemaakt had. ![]() quote:Diggerdriver Dean. ![]() Zou goed kunnen ja: veel talent, de looks en niet te oud. | |
Keileweg-ethicus | dinsdag 7 maart 2006 @ 16:27 |
Ik kijk het niet. Wellicht leuk. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 7 maart 2006 @ 16:37 |
quote:Ravioli met geroosterde groenten, klonk errruuuug lekker. En wat een smile ![]() Ik snapte de keuze voor de Indiase mevrouw niet zo. Ik ben dol op echt Indiaas eten en kook het zelf ook af en toe, maar die dikke man met die bril (ben zo slecht in namen...) had toch meer Masterchef potentie | |
Gert | dinsdag 7 maart 2006 @ 17:00 |
quote:Misschien, hoewel er wel wat in de opmerking zat dat zijn gerecht het vooral van de witte truffel moest hebben. Die Indiase vrouw: ze kookt alleen maar Indiaas tot nu toe, maar heeft ze nu ook al eens een zelfverzonnen gerecht gemaakt? Ik krijg het idee dat ze alleen maar traditionele streekgerechten bereidt.. | |
Blues | dinsdag 7 maart 2006 @ 17:28 |
Ik heb het weer niet gezien ![]() | |
uniekhoorn | dinsdag 7 maart 2006 @ 17:34 |
Geen idee hoe een truffel smaakt! Maar Dean maakt wel een goede kans, die ouwe grijze man vond ik dan weer niet zo. Vanavond we zullen vanavond wel weer verder zien. Jammer dat er geen proeftelevisie bestaat, had het allemaal best willen proeven ![]() | |
Blues | woensdag 8 maart 2006 @ 09:49 |
Gezien gisteren, dat was flink aanpoten zeg ![]() En een terechte winnaar ook ![]() | |
Leonoor | woensdag 8 maart 2006 @ 10:36 |
quote:Ja, dat vond ik dus ook toen ik haar kwartfinale zag! Dat huilende meisje met rood haar had door moeten gaan, Caroline ofzo. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 8 maart 2006 @ 10:37 |
quote:met 4 man koken voor 200 hongerige soldaten, ik kreeg al stress door er naar te kijken..... ![]() | |
Gert | woensdag 8 maart 2006 @ 12:22 |
quote:Hij miste gisteren ook duidelijk handelingssnelheid. Ik denk dat het heel moeilijk is je op zó'n leeftijd nog het tempo dat bij een professionele keuken hoort, eigen te maken. | |
Elgigante | woensdag 8 maart 2006 @ 17:14 |
Echt een leuk programma en ik volg het al vaaf aflevering 1 toen Tomassina uiteindelijk won. Je kunt er als kijker ook wel wat van leren moet ik zeggen, al heb ik soms het idee dat beide experts de kandidaten op hun favoriete kenmerken beoordelen ipv de algemene zaken. Als je een goede chocolademousse of tiramisu als toetjemaakt weet je gewoon dat je de volgende ronde haalt omdat Gregg een fetish heeft voor zoete toetjes. Er zitten 2 goeie tussen (die ouwe knar die traditioneel Fr4ans kookt) en de wegwerker die erg creatief is. Daksha kan alleen Indiaas koken, maar goed, daar is ook een markt voor denk ik. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 9 maart 2006 @ 09:06 |
quote:Ik heb wel een beetje met plaatsvervangende schaamte gekeken hoe Dasha en de oude knakker gisteren 'samenwerkten'. Dasha gaat het niet redden denk ik, ze zal morgen en vrijdag nog vast en zeker veel gerechten moeten koken waar ze helemaal geen ervaring mee heeft. Ik denk toch ook dat er bij de afvallers meer talent zit dan de 4 die nu over zijn. | |
Gert | donderdag 9 maart 2006 @ 11:50 |
quote:Dat zal cruciaal worden inderdaad. Haar niet-Indiase dessert van gisteren won in ieder geval glansrijk, wat ik wel opvallend vond. Ze heeft echt gevoel voor verhoudingen en smaakcombinaties. Volgens mij valt er na deze week weer iemand af, ik denk niet dat het Dasha zal zijn. En Dean ook niet. | |
Elgigante | donderdag 9 maart 2006 @ 12:23 |
quote:Heb het gisteren helaas niet gezien en het probleem met Dakscha is dat ze alleen kan werken met iemand die exact hetzelfde kookt volgens exact dezelfde manier. Ook John en Gregg kunnen haar in de studio niet volgen en proeven alleen het resultaat, ze wed dus teveel op 1 paard denk ik. Vanavond ga in weer kijken. Ik denk dat we op RTL ofzo over een jaar of wat ook deze format tegen gaan komen. | |
golfer | donderdag 9 maart 2006 @ 16:52 |
quote:Vrijdag valt er weer iemand af, inderdaad. Ik vermoed ook dat Daksha en Dean wel zullen doorgaan. Ik gok dat dat andere meisje zal afvallen. | |
golfer | donderdag 9 maart 2006 @ 20:38 |
Vandaag deed Daksha het weer uitzonderlijk goed. Ze moest voor het eerst een haute-cuisine Frans gerecht maken en dat was prima gelukt. Dean verprutste zijn opdracht (het maken ven een Aziatisch gerecht) weer een beetje, terwijl Peter weer eens moeite had met het maken van een saus bij een Caraïbisch gerecht. Dat Amerikaanse meisje (Becky?) moest een tradiotioneel verfijnt Brits gerecht maken, wat ook niet al te goed lukte. Ik verwacht nog steeds dat Becky afvalt en dat de strijd om de titel Masterchef uiteindelijk tussen Dean en Daksha zal gaan. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 9 maart 2006 @ 20:45 |
quote:Chocolade mousse met frambozen is nou ook weer geen unieke smaakcombinatie toch? Ze kookt vast heel goed, maar ik zie geen Masterchef in haar. | |
Gert | donderdag 9 maart 2006 @ 22:18 |
quote:Integendeel, maar het is niet iets uit "haar" keuken en toch won ze met afstand. Ik vond het wel opvallend, en vanavond bewees ze opnieuw dat ze gevoel voor koken heeft, door zonder ervaring toch een perfect gerecht uit de Franse keuken te serveren. quote:Denk ook dat Dean het gaat worden, maar ik zie in haar wel één van de twee kanshebbers.. Peter valt toch wel af lijkt me, morgen? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 10 maart 2006 @ 09:44 |
quote:Lijkt mij ook. | |
uniekhoorn | vrijdag 10 maart 2006 @ 19:30 |
We zullen het zo zien.... Enjoy | |
golfer | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:00 |
quote:Ik mag niet meer voorspellen. ![]() Hoewel Peter er vandaag ook weer een zooitje van maakte mag ie toch nog door naar de finale. | |
Gert | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:06 |
Nou, het verbaast me ècht dat ze Peter door lieten gaan in plaats van Becky. Hij was wéér te laat en zijn eten viel ook niet in goede aarde. Maar ja, wat Becky serveerde, werd ook deels neergesabeld (it tastes like poison). Als ze vanavond redelijk tot goed 'delivered' had, was zij door naar de volgende ronde gegaan ipv Peter. | |
Blues | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:07 |
Green poison ![]() Ik vind het een erg leuk programma, maar of het aan mij ligt qua "het engels verstaan" af en toe weet ik echt niet wat voor ingredienten er genoemd worden, en ben ik het hele gerecht een beetje kwijt daardoor ![]() Ik zou Peter ook niet door laten gaan, en als ie ooit zijn eigen restaurant zal krijgen, moet ie er zeker 4 koks bij, of hij moet gewoon maar 1 gerecht per avond maken ![]() | |
Gert | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:07 |
quote:teletekst pagina 888 (ondertiteling), dat scheelt echt een stuk! | |
Blues | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:08 |
quote:Geintje zeker? ![]() | |
Lienekien | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:09 |
quote:Waarom geintje? Mijn Engels is prima, maar ik kijk toch vaak met dovenondertiteling erbij. | |
uniekhoorn | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:13 |
Vind het ook lekker, ondertiteling, niet dat ik dan weet welke specifieke ingredienten worden gebruikt maar het kijkt wat lekkerder... Peter had eruit gemoeten, hij kan helemaal niet tegen druk, dat lijkt me toch essentieel! | |
Lienekien | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:14 |
quote:Van onbekende ingrediënten weet je dan wel hoe je 't schrijft en dan kun je het ook heel gemakkelijk even opzoeken. ![]() | |
Gert | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:20 |
quote:'t Scheelt niet veel meer, maar het is nog geen 1 april. ![]() | |
Blues | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:30 |
Goed idee die teletekst-ondertiteling dan ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 10 maart 2006 @ 20:52 |
Ik kijk sommige BBC programma's ook met ondertiteling, vooral plat-engels vind ik soms moeilijk te volgen ![]() Ik neem mijn woorden over Daksha terug trouwens, ik ben van haar onder de indruk. ze heeft het heel goed gedaan. Peter krijgt volgende week een hartaanval als hij zo door gaat, maar Becky was ook niet goed. Beide waren eigenlijk niet goed genoeg voor de finale. | |
golfer | maandag 13 maart 2006 @ 20:03 |
Geweldige aflevering net. Koken in de keuken van het Ritzhotel. Dat voorgerecht dat Dean moest maken was absoluut perfect met prachtige ingrediënten als echte truffel, een kwartelei en een mouse van krab. Ik kreeg het water ervan in de mond bij het zien. ![]() Hoofdgerecht van Peter lukte dit keer ook wonderwel en op tijd en Daksha's nagerecht met de souflé zag er ook prima uit, hoewel er wel wat sprake van paniek bij haar was met de timing. ![]() | |
Blues | maandag 13 maart 2006 @ 20:03 |
En de ondertiteling was fijn ![]() Erg leuke afl. indeed ![]() golfer zat te kreunen bij het voorgerecht ![]() | |
Martijn_77 | maandag 13 maart 2006 @ 20:11 |
quote:Was het zo lekker dan? ![]() | |
Karina | maandag 13 maart 2006 @ 20:27 |
Shit, helemaal vergeten te kijken. Is de finale de hele week en wint er dan vrijdag iemand? | |
golfer | maandag 13 maart 2006 @ 20:28 |
quote: ![]() | |
Brentmeister | maandag 13 maart 2006 @ 20:33 |
quote:Ik ook, alweer ![]() | |
Gert | maandag 13 maart 2006 @ 21:07 |
quote:Wat mooi wat mooi. ![]() | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 14 maart 2006 @ 09:02 |
quote:Daksha was volledig in paniek en ging elke halve minuut met haar pannetje 'ijs in wording' naar de Ritz chef of het al dik genoeg is. Ook niet slim van die man natuurlijk, hij had toen hij merkte dat ze geen ervaring had ook kunnen zeggen 'roeren tot het zo dik is als ....' En Peter maar lullen met de gasten, het waren ook leeftijdsgenoten allemaal, volgens mij zag hij zich wel als één van hen ![]() | |
Gert | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:22 |
Peter heeft zijn kansen wel verspeeld nu, denk ik. Niet alleen het dessert laten verbranden maar ook nog eens een saus verpesten.. hmmm. ![]() En Daksha gaat morgen weer uit haar dak, aan het voorfilmpje te zien. Dean goes steady, de verpeste gnochi scheen er verder niet meer toe te doen... | |
Blues | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:28 |
Dean heeft te weinig kookervaring, maar is wel een natuurtalent wat snel leert ![]() Die saus van Peter, ze wisten niet precies meer wat het is geworden ![]() | |
golfer | dinsdag 14 maart 2006 @ 20:37 |
Mr. Sauce .... ![]() | |
Gert | donderdag 16 maart 2006 @ 13:33 |
Digger Driver Dean gaat winnen, geen twijfel meer mogelijk. Peter is niet constant genoeg en te zwak. Daksha raakt in paniek onder tijdsdruk. En geeft dan zelfs een grote mond tegen de chefkok en voert zijn opdrachten niet uit. En haar visgrecht was absoluut onder de maat. Nog een wonder dat het door mocht. De presentatie leek nergens naar, en de captains table was niet erg enthousiast over de smaak ook. Dean blijft "calm and collected", en hij "delivers". ![]() Heel constant. Hij heeft de feel, het talent, de looks. [ Bericht 27% gewijzigd door Gert op 16-03-2006 13:39:52 ] | |
HaverMoutKoekje | donderdag 16 maart 2006 @ 14:50 |
quote:De looks heeft Dean, absoluut Maar Peter is degene die toch hele goed recepten bedenkt. Uitvoering is knudde soms, maar moet een Masterchef vooral ook niet bedenken en anderen aansturen om in de saus te roeren? Wel k.u.t dat hij 'ziek' was. | |
LostFormat | donderdag 16 maart 2006 @ 14:52 |
TVP Ik ben totaal geen keukenprins maar ik vind dit een erg goed programma. To the point en mensen met hart voor hun hobby. Erg leuk om te zien. | |
Elgigante | donderdag 16 maart 2006 @ 14:53 |
quote:Mwa, als Chef moet je alles beter kunnen dan je ondergeschikte imo, anders heeft het delegeren en aansturen weinig zin, jij keurt tenslotte als laatste. Een chef die geen saus kan maken is geen chef, jammer voor Peter, want koken kan ie wel. Ik vind de kandidaten echt heel goed. | |
golfer | donderdag 16 maart 2006 @ 15:13 |
Daksha viel gisteren zwaar door de mand. Peter kan wel mooie creatieve recepten bedenken, maar laat in de uitvoering (als ie niet ziek is)steekjes vallen. Dean is de enige die constant presteert, hoewel hij met die eierbak-ronde wel wat missers had. | |
Blues | donderdag 16 maart 2006 @ 19:24 |
Bijna ![]() | |
Tha_Butcha | donderdag 16 maart 2006 @ 20:16 |
cool programmaquote:no way. je moet alles kunnen maken wat je bedenkt. Bot gezegd kan ik in mijn eigen hoofd ook heel goed beeldhouwen, en dan anderen aanwijzingen geven, maar dat maakt mij nog geen kunstenaar. En daarbij, hoe denk je dat het zal gaan in de keuken, met je gezag, als jij verwacht van je ondergeschikte dat ie iets doet, wat jij niet kan. Vraagt ie of jij het voor wil doen, laat je het aan branden. Daksha is wel okay als hobbykok, maar man o man, wat laat die zich opnaaien zeg, als ze onder druk komt te staan. Je gerecht kwijt raken in de keuken en een grote bek geven tegen de chef: niet slim (en dan druk ik me nog zachtjes uit). Ik zat me echt op te vreten bij die aflevering op die boot. Horeca is presteren onder druk en op top niveau uitzonderlijk presteren onder hoge druk. Mijn geld zet ik in op Dean, zeer constant, in een stijgende lijn en hij leert verschrikkelijk snel. Daarbij blijft hij rustig en werkt hard. ![]() | |
golfer | donderdag 16 maart 2006 @ 20:17 |
Leuke aflevering. Alle 3 op stage bij een 2 Michelin-sterren restaurant en daarna zelf proberen een Michelinster-maaltijd te bereiden. Peter deed dat dus als beste, Daksha had weer haar zenuwen niet in bedwang en Dean leert elke dag nog bij. Denk dat het morgen toch tussen Peter en Dean zal gaan voor de overwinning, waarbij de ervaring van Peter wel eens de doorslag kan geven. Dean kan sowieso bij elk top-restaurant aan het werk na deze serie, want hij heeft het zeker voor de toekomst, als ie wat meer geleerd heeft, in zich om een absolute topkok te worden. ![]() | |
HaverMoutKoekje | donderdag 16 maart 2006 @ 21:26 |
quote:Hij deed het goed, zou heel goed kunnen winnen. Maar toch vond ik zijn gerecht qua presentatie niet zo geweldig. Althans....mijn idee van een Michelin gerecht is '3 doperwtjes met twee spatjes saus op een groot wit bord'. Dat bord van Peter was gewoon te vol ![]() | |
golfer | donderdag 16 maart 2006 @ 21:28 |
quote:Dan ben je de laatste jaren waarschijnlijk niet al te veel in sterren-restaurants geweest. De nouvelle quisine waar jij het over hebt is al een paar jaar passé. ![]() | |
HaverMoutKoekje | donderdag 16 maart 2006 @ 21:32 |
quote:Klopt! Ik ben nog nooit in een sterren-restaurant geweest zelfs. Ik hou mijn mond al hoor... ![]() ![]() Morgen laatste aflevering ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 16 maart 2006 @ 22:01 |
Owwww, ik hoop dan Dean wint want hij heeft HET! En als hij het niet heeft dan komt hij er ook wel inderdaad ![]() Ik zal Masterchef missen! om mijn part beginnen ze maandag weer met een nieuwe reeks!! Helaas. Gaat die vent van Herrie in de keuken ook niet een competitie maken voor een chef? Herman de Blijker?? | |
golfer | donderdag 16 maart 2006 @ 22:03 |
quote:Ja, den Blijker zoekt voor zijn nieue zaak in de Utrechtsestraat in Amsterdam ook een nieuwe chefkok, maar ben bang dat het niveau van die uitzendingen het niet zullen halen bij Masterchef. ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 16 maart 2006 @ 22:04 |
Nee die niveau vast niet maar hopelijk wel het "volgen" waard! | |
Drive-r | donderdag 16 maart 2006 @ 22:16 |
quote:Ik heb een hekel aan die vent en zijn manier van koken, dus aan mij is het helaas niet besteed... | |
Tha_Butcha | vrijdag 17 maart 2006 @ 13:53 |
btw, tis dat niveau, maar dat terzijde. een rotterdammer in adam, LOL heb het sowieso niet op rotterdammers. Vond het wel leuk om dat project van hem "de engel en het paard" te volgen, maar herrie in de keuken vind ik dan weer niks. zijn cuisine zegt mij ook niet veel, maar vooral zijn hele attitude vind ik echt klote. zou ik niet voor willen werken. | |
golfer | vrijdag 17 maart 2006 @ 19:59 |
quote:And the winner is.... Peter ![]() Toevoeging van de BBC-site As his prize, Peter has been offered a paid scholarship to train under a top chef at a top establishment. [ Bericht 10% gewijzigd door golfer op 17-03-2006 20:09:48 ] | |
Gert | vrijdag 17 maart 2006 @ 20:16 |
Peter!!! Toch wel terecht vind ik. Keer op keer heeft hij de jury fantastische gerechten voorgeschoteld, gecompliceerd maar goed gebalanceerd en perfect klaargemaakt. In een professionele omgeving had hij wat meer moeite dan Dean: leer- en handelingssnelheid zijn bij hem wat minder, logisch als je 40 jaar ouder bent. Maar als hij het eenmaal onder de knie heeft, doet hij zeker niet onder voor Dean. Raymond Blanc was aan het eind van de dag vol lof over Peter. Daksha liet te veel steken vallen, paniekte te vaak. En op het moment supreme een rauwe vogel serveren kan echt niet. Ook het hert van Dean was vrijwel rauw. Ik denk dat Peter een terechte winnaar is. ![]() Erg leuk ook, dat iemand van 60 nog een kans krijgt om zo'n grote ommezwaai in zijn leven te maken. En dat heeft hij helemaal zelf bevochten. Dean en Daksha zijn ook wel binnen hoor. Dean kan zo aankloppen bij de chef waar hij gisteren in de uitzending kookte. Daksha deed al catering, met haar naam kan ze dit succesvol doorzetten. Ik weet niet of ze al haar eigen cateringbedrijf had, maar dit kan ze nu zo oprichten. Een lening van de bank zal geen probleem zijn. | |
golfer | vrijdag 17 maart 2006 @ 20:25 |
Enkele van de recepten die de finalisten vandaag maakten kan je hier vinden. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 17 maart 2006 @ 21:14 |
hij was de beste van de drie, dus inderdaad terecht de winnaar. Dean heeft echt te weinig ervaring, maar die zien we vast nog een keer terug op TV (met die smile, kan niet missen ![]() ![]() Daksha snap ik niet, je zoekt toch even op in een kookboek of op internet of zo hoe lang zo'n beest in de oven moet? althans, ik ga ervanuit dat ze tijd hebben gehad om hun finale gerechten voor te bereiden. | |
Gert | vrijdag 17 maart 2006 @ 21:29 |
quote:Ik begreep daar ook niets van. Zelfs als je het niét in een kookboek opzoekt, dan kun je aan je water voelen dat zo'n hele vogel langer in de oven moet. Ik bedoel, het was ook niet een béétje ongaar. ![]() | |
Gert | vrijdag 17 maart 2006 @ 21:34 |
quote:Dean's venison in bacon crust staat er niet bij. Die wilde ik nu juist morgen gaan maken. ![]() | |
golfer | vrijdag 17 maart 2006 @ 21:39 |
quote:hier nog meer masterchef recepten | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 17 maart 2006 @ 21:50 |
van de BBC messageboard:quote:De prijs was een betaalde stage in een top restaurant en die heeft Peter afgewezen omdat hij zich te oud vind!!!! | |
Tha_Butcha | zaterdag 18 maart 2006 @ 03:14 |
man o man, daar zullen heel wat mensnen hier, een moord voor doen. ik iig wel. mijn favoriet was toch dean, maar peter kookte beter dit keer. maar fuck ups als sauzen laten aanbranden, en zijn traagheid, vind ik nou niet echt een asset in de professionele keuken. | |
Elgigante | zaterdag 18 maart 2006 @ 15:52 |
quote:De latste zin van Greeg en Joh telde en gaf de doorslag: Je moet presteren als het erom gaat, als het gevraagd wordt... Peter maakte het beste 3 gangen diner van de 3 en heeft dus terecht gewonnen, al denk ik dat Dean meer talent heeft. | |
Tha_Butcha | zaterdag 18 maart 2006 @ 16:04 |
ik snap ook wel waarom die gewonnen heeft. maar zoals ie liep te kloten in een professionele keuken, vond ik nou niet echt presteren als het moet... | |
Gert | zaterdag 18 maart 2006 @ 16:08 |
quote:Uiteindelijk was die Raymond Blanc vol lof over hem. Het duurt bij Peter wat langer voordat hij iets doorheeft en wat handelingssnelheid heeft opgebouwd, maar als ie het eenmaal onder de knie heeft dan gaat het ook absoluut perfect. Peter zal het aanbod waarschijnlijk hebben afgeslagen omdat hij een eigen zaak wil beginnen. Hij wil zijn eigen recepten kunnen koken, en als stagiair kun je dat wel schudden in een topkeuken. | |
golfer | zaterdag 18 maart 2006 @ 16:18 |
quote:Dat vermoed ik ook. Als 60-jarige nog stage lopen lijkt mij niets. Voordat je dan een eigen zaak hebt ben je weer jaren verder. Nu kan hij onmiddellijk gebruik maken van zijn huidige naamsbekendheid als Masterchef2006 bij het openen van een eigen zaak. | |
Charmian | zaterdag 18 maart 2006 @ 17:29 |
Ik vond die Peter meer zo'n type voor een kookprogramma als Vlaamse waterzooi of zo. | |
HaverMoutKoekje | zondag 10 september 2006 @ 23:54 |
vanaf maandag 11 september: Celebrity Master chef op BBC1 New series The temperature’s rising in the MasterChef kitchen once more as 24 food-loving celebrities come under the scrutiny of judges John Torode and Gregg Wallace. Weekdays from Monday 11 September, 7pm on BBC One. http://www.bbc.co.uk/food(...)about_celeb_ms.shtml |