FOK!forum / Culinesse à gogo / Schnelle (studenten)maaltijden
Palomarwoensdag 1 februari 2006 @ 01:09
Je bent student en je wilt wat (en het liefst zo kort mogelijk in de keuken). Hebben jullie nog tips voor snelle doch voedzame maaltijden, welke ook nog enigszins smakelijk zijn?

Wat ik zelf regelmatig maak:

- Andijvie of boerenkoolstampot van AH (5 minuten in de magnetron)
- Iglo Franse Vleesschotel (15 minuten in de pan)
- Boontjes uit een pot, stukje vlees bakken en van die ronde aardappeltjes (krieltjes) in de magnetron. Dit is al vrij uitgebreid voor mijn doen
- Macaroni met een pot pastasaus, gehakt en een zak italiaanse groente van AH beetje mixen

Maar hierna houden de mogelijkheden voor mij wel een beetje op (naast de pizza's/patat e.d. maar dat is junkfood ) Hebben jullie nog meer tips voor zulk soort snelle maaltijden? (ik kon geen centraal topic oid hierover vinden).

Wat ik *niet* zoek zijn complexe diners waarbij je 4 pannen nodig bent en drie kwartier voor in de keuken staat. Het liefst 1 pan en bereidingstijd <10 minuten
MoChewoensdag 1 februari 2006 @ 01:21
oeh dit is wel handig voor mij..ga vanaf maandag op kamers wonen...

ik maak zelf meestal een tosti... niks geen pannen en moeilijke recepten...wel lekker en snel klaar...
Palomarwoensdag 1 februari 2006 @ 01:23
Ik bedoel eigenlijk als avondeten... Tosti maak ik ook wel eens voor tussendoor ofzo.
Mr.Noodlewoensdag 1 februari 2006 @ 01:24
www.studentenkeuken.nl..
klesswoensdag 1 februari 2006 @ 01:27
als het niet "opwarm/frituur/manetron" zijn ... dan het makkelijkste is denk ik bruinebonen met stroop. spekkie bakken
rickuswoensdag 1 februari 2006 @ 01:37
Ik eet meestal:
- een pizza
- kant en klare lasagna van de AH
- wat vlees (slavinken, kipfilet etc) met wat gebakken aardappelschijfjes
- frituur

Niet echt gezond ofzo, maar ik leef nog steeds..

tvp
Jentinwoensdag 1 februari 2006 @ 01:53
Aardappelschijfjes in de frituur (5/6 minuten), biefstukje erbij bakken (tijd in de pan afhankelijk van je voorkeur, tussen de 2 en 4 minuten, kan mooi terwijl de schijfjes in de frituur zitten), kant en klaar zakje sla/rauwkost uit de supermarkt erbij (5 seconden). Ik doe zelf niet aan sla en rauwkost, maar voor mensen die het lusten schijnt het er fijn bij te zijn.
LSDwoensdag 1 februari 2006 @ 01:55
pasta, bakje kruidenkaas, spekkies, diepvriesspinazie. het zal hier op het forum vast wel 100 x voorbij zijn gekomen, maar dit kan niet mislukken, is lekker, het vult, 't is gezond, behoorlijk te varieren (met ui of kaas of weet ik veel) en je bent voor 2 euro de man klaar als je naar de aldi gaat. het gaat niet zo snel als een magnetron, maar duurt zo lang als de pasta moet koken, dus dat zal toch gauw wel een hele minuut of 10 zijn.
RichardQuestwoensdag 1 februari 2006 @ 01:57
Worsten van de Aldi (tien minuten bakken in een koekenpan, maar dagen later nog op te warmen)
Aardappelpoeder (waterkoker)
Erwten en wortels in pot (waterkoker)
Vissticks (5 min. bakken)

Lekkerder krijg je niet en binnen 10 minuten is alles klaar.
0woensdag 1 februari 2006 @ 02:07
Diepvries pizza.
En dan elke dag een andere smaak voor de variatie
_Flash_woensdag 1 februari 2006 @ 08:33
De link tussen aardappelpoeder en waterkoker snap ik nog.
Maar erwten en wortels in de waterkoker?
kabouter.mutswoensdag 1 februari 2006 @ 09:35
Probeer de stoommaaltijden van AH of DEKA eens, geeft je het gevoel dat je iets 'gezonds'gegeten hebt
papariawoensdag 1 februari 2006 @ 09:37
Men, je wil toch ook eens iets lekkers eten.
Zelf wraps bouwen met gehakt een uitje, kidneybeans, mais, vrijwel elke andere groenten
Sla, tomaatje, kaas, zure room (wat je maar lekker vind)
- rul het gehakt met een fijn gesneden ui en evt wat zout en peper
- gooi je groenten en bonen erbij
- gooi kruiden, of een zakje met kruiden erbij
Denk je het is bijna klaar, gooi die wraps (pannekoekdingen) in de magnetron voor een hele minuut ofzo. En smullen

Je kan het je zelf zo moeilijk/makkelijk maken als je zelf wil.
Mais en bonen uit blik
Of tomaat fijn snijden, alles in bakjes doen, paprikaatje in stukken hakken een meebakken.
Kijk maar, de keuze is reuze
Tasjewoensdag 1 februari 2006 @ 10:18
Andijviestamppot

Zakje gesneden andijvie
Zakje aardappelpuree voor stamppot
Spekjes

Bak de spekjes, zet de waterkoker aan, maak hierna de puree aan en meng de rauwe andijvie erdoorheen, nog even opwarmen en de spekjes erdoor heen mengen. Klaar en nog redelijk gezond ook

En rijst of pasta koken is ook niet moeilijk, ff wat kip, gehakt of ander vlees bakken, groente, zakje mix oid erbij en je bent klaar.
Joosje112woensdag 1 februari 2006 @ 10:21
Tortellini natuurlijk!

Water koken, zooi er in gooien. Beetje roeren af en toe, ondertussen lekker sausje of kleine salade maken. Afgieten en klaar is Joost. 5 minuten werk.

Verder doet Pasta & Sugo van 'Grand Italia' het erg goed (Smaak: Kaas en bacon ):Y)
Isabeauwoensdag 1 februari 2006 @ 10:27
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 01:57 schreef RichardQuest het volgende:
Lekkerder krijg je niet en binnen 10 minuten is alles klaar.
Die maaltijd bevat bijna alles wat smakeloos is Vissticks halen het niet bij verse vis (mogen niet eens in de schaduw staan), aardappelpuree uit pak is lang zo lekker niet als zelfgemaakte, maar wel handig en doperwtjes en worteltjes uit blik gaan nog, maar worst vind ik te ongezond en eet ik niet. Brrrr wat een horror avondeten
Berkerywoensdag 1 februari 2006 @ 11:00
Dit maakte ik regelmatig toen ik nog studeerde

Rode kip

  • Stuk kipfilet
  • Rijst
  • Ketchup
  • Gesnipperde ui
  • Ketjap, peper, sambal, naar smaak toevoegen.

    Zet de rijst aan, snij de kipfilet in stukjes (of niet), bak de kip, bak de ui mee. Als de kip gaar is donder je er ketchup bij, evt. met een beetje water om de saus wat dunner te maken. Vergeet de rijst niet! Ketjap enzo is voor de smaak, daar moet je zelf een beetje mee spelen.
  • Sjoemwoensdag 1 februari 2006 @ 11:04
    Rijst met chicken tonight en stukjes kipfilet. (verschillende smaken ook nog eens!)

    Ik neem aan dat je wel weet hoe je rijst moet koken. En volgens mij staat op de pot chicken tonight hoe je de kipfilet moet bereiden en de pot zelf.
    papariawoensdag 1 februari 2006 @ 11:25
    Broodje hete kip


  • Fles hete saus voor over bijv loempia's (weet niet hoe het heet, maar rooig met stukjes peper die erin drijven)
  • Kip (in reepjes gesneden
  • Broodje (hard)
  • Ruccola/eikenbladsla of andere stevige sla met een smaakje
  • Tomaat

    Snij de kipfilet in reepjes en wok ze met wat olie tot ze gaar zijn.
    Snij je broodje(s) open. Drapeer er een bedje groenvoer op (sla tomaat enz)
    Klets de kipreepjes er tussen, Oversprenkel dit rijkelijk met hete saus.
    Bedekken met het andere broodje.

    Mmmmmmmm, smullen. (ook lekker als lunch of tussendoortje)
  • Alcatrazwoensdag 1 februari 2006 @ 11:38
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:00 schreef Berkery het volgende:
    Vergeet de rijst niet!


    Vlugge dingen die ik wel eens neem:

    * Poffertjes (10 min. in koekepan)
    * Aardappelballetjes (uit vriesvak, Celavita = duur) met Hak groente potje ofso
    * Bij de AH: zo'n bak nasi of bami wokken (evt. met satésaus of van die Mora kipstukjes)
    * Wokgroenten

    Vaak eet ik ook pasta of rijst. Vooral als je echt honger hebt heb je niet genoeg aan eten uit pakjes of potjes. Maar de absolute must voor de culinaire student blijft toch de wok.

    RichardQuestwoensdag 1 februari 2006 @ 11:40
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 10:27 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Die maaltijd bevat bijna alles wat smakeloos is Vissticks halen het niet bij verse vis (mogen niet eens in de schaduw staan), aardappelpuree uit pak is lang zo lekker niet als zelfgemaakte, maar wel handig en doperwtjes en worteltjes uit blik gaan nog, maar worst vind ik te ongezond en eet ik niet. Brrrr wat een horror avondeten
    Spreekt hier de studente of de huismoeder?
    Isabeauwoensdag 1 februari 2006 @ 11:40
    Ik vind rijst trouwens helemaal niet snel. Vaak een minuut of 8 koken en dan nog 15 minuten laten staan.

    Pasta vind ik sneller en aardappelpuree in combinatie met een waterkoker steelt de show.
    Sjoemwoensdag 1 februari 2006 @ 11:42
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:40 schreef Isabeau het volgende:
    Ik vind rijst trouwens helemaal niet snel. Vaak een minuut of 8 koken en dan nog 15 minuten laten staan.

    Pasta vind ik sneller en aardappelpuree in combinatie met een waterkoker steelt de show.
    Maar aan de ene kant, je hoeft er niet bij te blijven.
    Je zet de kookwekker op en gaat wat anders doen

    Dat vind ik dan wel weer handig aan het koken van rijst en macaroni en dergelijke.
    Isabeauwoensdag 1 februari 2006 @ 11:42
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:40 schreef RichardQuest het volgende:
    Spreekt hier de studente of de huismoeder?
    De student, moeder ben ik nog lang niet (vanaf vandaag dan nog minstens 9 maanden)

    Maar ik eet graag lekker en ben dol op koken. En toch sta ik nooit echt lang in de keuken; mijn maaltijden zijn inmiddels stukken lekkerder en gevarieerder dan toen ik begon met studeren (ik herken de meeste prut die hierboven staat wel, dat at ik ook dagelijks).
    Isabeauwoensdag 1 februari 2006 @ 11:43
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:42 schreef Sjoem het volgende:

    Dat vind ik dan wel weer handig aan het koken van rijst en macaroni en dergelijke.
    Vooral als je zo'n hekel aan aardappels schillen hebt zoals ik
    Sjoemwoensdag 1 februari 2006 @ 11:44
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:43 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    Vooral als je zo'n hekel aan aardappels schillen hebt zoals ik
    Idee!
    * Sjoem gaat geschilde aardappelen verkopen.

    Alcatrazwoensdag 1 februari 2006 @ 11:47
    Krijg je wel ruzie met Celavita.
    RichardQuestwoensdag 1 februari 2006 @ 11:49
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:42 schreef Isabeau het volgende:

    [..]

    De student, moeder ben ik nog lang niet (vanaf vandaag dan nog minstens 9 maanden)

    Maar ik eet graag lekker en ben dol op koken. En toch sta ik nooit echt lang in de keuken; mijn maaltijden zijn inmiddels stukken lekkerder en gevarieerder dan toen ik begon met studeren (ik herken de meeste prut die hierboven staat wel, dat at ik ook dagelijks).
    Mja, maar ik eet gewoon liever vissticks ipv vis, liever worst ipv kotelet. Mooi meegenomen dat het snel klaar is en weinig rotzooi geeft.
    Joosje112woensdag 1 februari 2006 @ 11:49
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:42 schreef Isabeau het volgende:

    [..]
    (ik herken de meeste prut die hierboven staat wel, dat at ik ook dagelijks).
    Niets tegen mijn Tortellini's he
    papariawoensdag 1 februari 2006 @ 11:50
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:40 schreef Isabeau het volgende:
    Ik vind rijst trouwens helemaal niet snel. Vaak een minuut of 8 koken en dan nog 15 minuten laten staan.

    Pasta vind ik sneller en aardappelpuree in combinatie met een waterkoker steelt de show.
    15 minuten de rijst nog laten staan??
    Da hoeft nie Snelkook rijst opzetten met ruim water
    Proeven of het al bijna gaar is, afgieten even schudden en opdienen.

    Aardappelpuree uit een zakje vind ik persoonlijk niet zo lekker smaken. Maar als je snel nog extra puree wil hebben is het wel weer een uitkomst.

    @Sjoem geschilde/geraspte aardappels worden al verkocht hoor, bij de AH en de meeste groenteboeren
    LostFormatwoensdag 1 februari 2006 @ 11:51
    Ik zweer bij aviko aardappelschotel. Dat is goedkoop, vult goed, lekker en in wat variaties te halen. Voor de rest is het pasta met kruidenkaas, pesto en kaas (of een pot met saus) of vlees met groenten uit pot en krieltjes/zakje aardappelpuree. En natuurlijk diepgevroren voer van m'n ma.
    Berkerywoensdag 1 februari 2006 @ 11:53
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:40 schreef Isabeau het volgende:
    Ik vind rijst trouwens helemaal niet snel. Vaak een minuut of 8 koken en dan nog 15 minuten laten staan.
    Als je de hoeveelheid water precies afmeet, hoeft die 15 minuten dampen niet en heb je na acht minuten een pan droge rijst. (Heb ik zelf nog nooit geprobeerd maar de moeder van Berkery kan dat wel)
    Sjoemwoensdag 1 februari 2006 @ 11:57
    Hey ja, een aardappelschotel is ook wel lekker.
    Ik doe er altijd kaas met een beetje parneermeel bovenop. Lekker
    En dan in de oven. Vaak ook nog een kaassaus over de aardappelen zelf.
    littledrummergirlwoensdag 1 februari 2006 @ 12:00
    pakkie pasta
    blokkies smackvlees ( uit blik)
    potje saus

    2 euro klaar voor 3 dagen
    ssebasswoensdag 1 februari 2006 @ 12:05
    Het koken duurt altijd het langst. Ik probeer dus ook altijd gebakken aardappelen en boontjes die je alleen hoeft op te warmen. Dat scheelt veel tijd.

    Verder zjin die zakken van iglo met die diepvriesmaaltijden echt prima te eten en lekker snel, gewoon in de pan smijten en dan even wachten. Schijnt nog gezond te zijn ook. Die diepvriesgroente zijn verser dan "verse" groente (dat was ooit een nieuwsartikel ergens).

    Maaltijd salade is ook makkelijk (maar een beetje een vrouwenmaaltijd). Koop sla (veldsla, rucola oid) gooi daar mozarella door heen, sla saus uit fles, eventueel spekjes en kip (maar dan heb je wel een pan nodig dus dat is al meteen moeite) van die tomaatjes en alle andere troep die je er kant en klaar doorheen kan gooien.
    Dit is dus een kwestie van bij elkaar gooien en het is best lekkerm maar wel duur.

    Verder is er nog altijd wok to go
    _Flash_woensdag 1 februari 2006 @ 12:24
    Gatsie.. Smack..
    Maaltijdsalade is zeker snel en lekker. Variant zonder het bakken van spek en kip, maar moet je wel wokkelpasta koken:
    Wokkelpasta (gekookt en afgekoeld met koud water)
    Blikje tonijn
    Sla, komkommer, cherrytomaat
    Feta in blokjes.
    Dressing

    Verder is shoarma natuurlijk ook lekker en snel, en een favoriet in mijn oude huis. Lekker veel shoarma, even bakken, pita-broodjes in broodrooster, beetje tomaat/sla/knoflooksaus/chilisaus etc erbij... smullen.
    Martijn_77woensdag 1 februari 2006 @ 19:33
    En als je gezond wil doen hebben we nog:
    Ideeen voor een snelle gezonde maaltijd
    Keileweg-ethicuswoensdag 1 februari 2006 @ 20:11
    Vooral macaroni. Ik ben wel (nog) geen student, maar ik weet dat het makkelijk en lekker is.
    M1RR1Ewoensdag 1 februari 2006 @ 20:36
    als k geen zin/tijd heb om te koken doe ik weleens een pakje bami uit de gemiddelde supermarkt opwarmen en paar stokjes sate uit zo'n pakje erbij. kost erg weinig energie
    oZnerwoensdag 1 februari 2006 @ 20:58
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 11:40 schreef Isabeau het volgende:
    Ik vind rijst trouwens helemaal niet snel. Vaak een minuut of 8 koken en dan nog 15 minuten laten staan.

    Pasta vind ik sneller en aardappelpuree in combinatie met een waterkoker steelt de show.
    Je laat dat ook echt 15 minuten staan?
    Waar is dat eigenlijk voor? Doe ik nooit aan, kost teveel tijd!
    Rewimowoensdag 1 februari 2006 @ 21:05
    Champigons in schijfjes in de pan, plakjes ham in blokjes snijden, meebakken. Kruiden met beetje zout (de ham maakt het al zout), zwarte peper, knoflook en wat je verder maar lekker vindt. Paar eieren loskloppen, eventueel wat geraspte kaas erdoor scheppen en over de ham en champignons uitgieten. Poosje bakken, af en toe roeren. Ondertussen (kruiden)stokbroodje afbakken in de oven. Zorgen dat het allemaal min of meer tegelijk klaar is en eten maar. Voor de fanatici salade bijvoegen
    Angeleswoensdag 1 februari 2006 @ 21:19
    Chili con carne (gehakt, ui, paprika, tomatenpuree, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder, snufje cayennepeper, theelepeltje cacao, blik bruine bonen)

    Burritos (zelfde sausje als hierboven maar dan zonder de bruine bonen en eventueel kipreepjes inplaats van gehakt, wraps, kaas om te gratineren)

    Spaghetti (gehakt, ui, knoflook, blikje gepelde tomaten/pakje gezeefde tomaten, kruiden, spaghettislierten. Variatietip: met balletjes gehakt inplaats van geruld gehakt)

    Pasta (bijvoorbeeld farfalle) met gehakt, spinazie a la crème, Boursin, lekker met tomaat en fèta van Appetina Fèta, en een beetje azijn

    Zelf een pizza maken met een pakket van Danone.
    Angeleswoensdag 1 februari 2006 @ 21:22
    O ja, bami van Amoy is ook heel lekker, vooral de zwarte peper variant. Ik vind het wel lekkerder om gewoon roerbakgroente van de groentenafdeling te nemen inplaats van zo'n houdbaar pakketje van Amoy, de slierten en de saus zijn van dat merk dus wel weer prima.

    Zelf Indisch koken is weer erg goedkoop omdat je met de meeste spullen vrij lang doet, maar dat kost weer wat meer tijd.
    imagowoensdag 1 februari 2006 @ 21:47
    Pasta met een saus van crème fraîche, kruidenkaas, paprika en tomaat.

    Goedkoper dan stamppot kan het bijna niet, zeker niet als je zelf gewoon aardappelen gaat schillen, maar dat moet wel een half uurtje op staan.

    Soep met stokbrood kan ook best eens een keer.
    amarenawoensdag 1 februari 2006 @ 22:00
    Rijst met beetje soep erop smaakt ook erg lekker hoor als we toch bezig zijn met makkelijke recepten. Als je dit een gekke combinatie vindt kan je het ook apart eten.
    Ik eet ook wel eens alleen rijst met sambal als ik echt weinig zin heb om te koken....
    elixerwoensdag 1 februari 2006 @ 22:02
    Ben nu weer snel-in-elkaar-geflansde pasta aan het eten:
    Penne, spekjes, ham (moest op), blikje tomatenpuree en geraspte kaas door elkaar.

    Het valt niet tegen moet ik zeggen.

    Hier nog wat ideeen: Ik ben blut maar ik wil toch wat eten vanavond.
    elixerwoensdag 1 februari 2006 @ 22:04
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 22:00 schreef amarena het volgende:
    ...
    Ik eet ook wel eens alleen rijst met sambal als ik echt weinig zin heb om te koken....
    Gebakken eitje erbij maakt het al een stuk aangenamer!
    sweetgirlywoensdag 1 februari 2006 @ 23:50
    Ik weet niet of je schnel kan schnijden, maar dan kan je toch ook lekker & gezond (wel zo belangrijk!) eten in minder dan 10 min . Of moet het percee ongezond zijn? Kan ik er ook nog wel een paar , maar anders..

    Kipfilet, paprika, prei, uitje, knoflook etc allemaal snijden.
    Mikken in de wok, hoog vuur, ketjap, lijst bij en klaal!
    sweetgirlywoensdag 1 februari 2006 @ 23:54
    O, en bijv. als je een keer iets langer wilt/kan koken.
    Grote pan spaghettisaus maken (met champignons/gehakt/laurierblaadje etc) dat opeten + de rest in porties in de vriezer. De volgende keer haal je zo'n portie (bijtijds) eruit, kookt spaghetti, verwarmt de saus, en in 5 minutos heb je je verse en toch gezonde en lekkere spaghettos!

    wat wil een mens nog meer
    kletskopwoensdag 1 februari 2006 @ 23:56
    wat ook lekker is! :
    halen: Bij de Aldi een pot Babi Pangang saus halen, eieren rijst en maybe groenten naar smaak.
    maken: stuk of 4 eieren ff bakken ondertussen de rijst koken en daarna de saus door de eieren heen roeren ff warm maken en heerlijke zelfgemaakte Foe Yong Hai met lijst
    Isabeaudonderdag 2 februari 2006 @ 09:05
    Wat ik wel heel markant vind is dat ik echt de meeste van bovenstaande recepten ook wekelijks at toen ik in een studentenhuis woonde. Dus wat dat betreft is de jonge generatie niet veel creatiever als student. Maar nu eet ik echt totaal anders en heb veel minder vrije tijd en ook absoluut minder tijd om te koken. Hoe zal dat toch komen dat ik nu geen prutjes meer maak met paprika, prei, kipfilet, ketjap en perzik met rijst, terwijl ik dat eerder bijna wekelijks at? Bijzonder fascinerend.
    sweetgirlydonderdag 2 februari 2006 @ 10:07
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 09:05 schreef Isabeau het volgende:
    Hoe zal dat toch komen dat ik nu geen prutjes meer maak met paprika, prei, kipfilet, ketjap en perzik met rijst, terwijl ik dat eerder bijna wekelijks at? Bijzonder fascinerend.
    Prutjes . Ik vond het nog een culinair hoofdgerecht (vooral ivm met sommige bruine bonen met spek-gerechten).

    Geen idee hoe het komt.
    Van mezelf weet ik dat ik én alleen woon, én niet zo van de aardappels ben.
    Dus ik maak dan voor mezelf niet zo snel aardappels met iets ofzo. In den beginne nog wel, maar sloeg koek noch pan, leer juist te varieëren zo.

    Eén dag bij de mams, één dag Turkse pizza en één dag koken, etc
    elixerdonderdag 2 februari 2006 @ 10:50
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 09:05 schreef Isabeau het volgende:
    Wat ik wel heel markant vind is dat ik echt de meeste van bovenstaande recepten ook wekelijks at toen ik in een studentenhuis woonde. Dus wat dat betreft is de jonge generatie niet veel creatiever als student. Maar nu eet ik echt totaal anders en heb veel minder vrije tijd en ook absoluut minder tijd om te koken. Hoe zal dat toch komen dat ik nu geen prutjes meer maak met paprika, prei, kipfilet, ketjap en perzik met rijst, terwijl ik dat eerder bijna wekelijks at? Bijzonder fascinerend.
    Wat maak je dan wat wel snel klaar is, maar geen prutje?
    Isabeaudonderdag 2 februari 2006 @ 10:53
    Ik kook eigenlijk niet meer op 'snel klaar', elixer. Of ik nou binnen 10 minuten klaar ben of dat het eten een uur op moet staan dat interesseert me niet zo veel meer. Als het ècht snel moet wordt het stamppot andijvie of een diepvries pizza (dr. Oetker )
    Angelesdonderdag 2 februari 2006 @ 13:50
    De meeste van de gerechten die ik heb gepost, at ik eigenlijk niet toen ik net op kamers zat, maar zijn meer dingen die ik nu redelijk snel klaar kan maken.

    Toen ik net op kamers zat maakte ik alleen Knorrpakketten en spaghetti met saus uit een fles.
    Innocencedonderdag 2 februari 2006 @ 15:07
    Pitabroodjes met rundvleesreepjes in pepersaus. Zak veldsla erbij en je bent nog gezond bezig ook. Binnen 10 minuutjes en met 1 pan! Zo ontzettend lekker!

    Paella (van Knorr!) is ook wel lekker makkelijk, moet alleen wat langer koken.

    Babi Ketjap ofzo is ook al zo simpel. Eigenlijk alles waarvan je zo'n pakket kan kopen en het vervolgens in de wok kan gooien doet het wel goed.

    [ Bericht 18% gewijzigd door Innocence op 02-02-2006 15:13:45 ]
    Arizonazaterdag 4 februari 2006 @ 19:49
    Een paar van mijn in-een-kwartier-klaar-gerechten:

    Wokgerecht: blokjes kipfilet, voorgekookte gekruide krieltjes en een zak Hollandse wokgroente.
    Bak de kip aan tot je aan alle kanten geen roze meer ziet. Gooi dan de krieltjes erbij en tien minuten later de wokgroente. Nog een paar minuutjes wokken en klaar!
    Eventueel kun je naar smaak nog wat woksaus toevoegen.

    Tilapiafilet met rijst en doperwtjes en worteltjes uit blik.
    Rijst opzetten. Tilapiafilet kruiden en 10 minuten in de pan. Doperwtjes en worteltjes opwarmen in de magnetron.

    Celavita magnetronaardappeltjes (verschillende varianten te koop), rundersteak en willekeurige groente uit blik of pot.

    De al eerder genoemde Chicken Tonight.

    Saté uit een zakje, atjar uit een potje en stokbrood.

    Maaltijdsalade van gemengde sla, tonijn, ui, asperges en waar je verder maar zin in hebt . Serveren met geroosterd brood met boter. Eventueel vooral een cup a soupje.
    Baleogzaterdag 4 februari 2006 @ 19:57
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 01:37 schreef rickus het volgende:
    Ik eet meestal:
    - een pizza
    - kant en klare lasagna van de AH
    - wat vlees (slavinken, kipfilet etc) met wat gebakken aardappelschijfjes
    - frituur

    Niet echt gezond ofzo, maar ik leef nog steeds..

    tvp
    haha ik heb hetzelfde dieet
    groente zijn voor andere mensen, ik eet wel vitaminepillen
    S-Twozaterdag 4 februari 2006 @ 20:02
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 23:56 schreef kletskop het volgende:
    wat ook lekker is! :
    halen: Bij de Aldi een pot Babi Pangang saus halen, eieren rijst en maybe groenten naar smaak.
    maken: stuk of 4 eieren ff bakken ondertussen de rijst koken en daarna de saus door de eieren heen roeren ff warm maken en heerlijke zelfgemaakte Foe Yong Hai met lijst
    Hey, das ook een idee. Laatst wel die saus met rijst en kip gegeten, was ook goed te eten .
    poiuyzaterdag 4 februari 2006 @ 20:10
    Ik weet niet of het ergens al voorbij gekomen is.. Maar ipv kant en klare in stukjes gesneden aardappels uit een zakje die je bakt, kan je ook gewoon een zak "piepers" kopen en deze in kleine stukjes snijden (schil ergewoon om laten) en bakken in scheutje olie.. Lekkerder en stuk goedkoper.
    SHEzaterdag 4 februari 2006 @ 22:02
    ok, studentjes hebben het al niet breed...daaarom, van SHE voor jullie wat hendig sjieke receptjes die geen drol kosten EN supersnel klaar zijn of geen ruk moeite kosten


    Men neme; een paar mooie nieuwe aardappels ( tip van flip..scoor ze los, dus niet per zak , bij de groentenboer of markt. Scheelt wat centjes! )
    Een paar takkies rozemarijn
    beetje cayennepeper
    beetje grof zeezout

    schil de piepers
    trek de blaadjes van de rozemarijn
    pak een ovenschaal
    scheutje olijfolie erin
    aardappels doormidden snijden, dan de helft weer doormidden en nog een keer doormidden.
    partjes verdelen over de schaal
    rozemarijn erbij
    Even met je klauwtjes erin en goed mengen.
    paar pitten knoflook ertussen ( gewoon in de schil laten )
    strooi er wat cayennepeper over; dan wat zeezout en hoppeta in de oven met de krengetjes.
    15 minuutjes..en voila, heerlijk geurende aardappeltjes.
    Gewoon salade bij maken, en klaar is klara

    Dronkemans snack, voor de betamelijke student:

    turks brood, 50 cent op de markt..joekel van een ding
    beetje olijfolie
    knoflook
    basilicum uit een potje
    evt tomaatje . als die nog ergens rondslingert

    Snijd een stuk brood af, snijd deze vervolgens open. Bestrijk de beiden helften rijkelijk met olijfolie
    Pel een teen knoflook en wrijf beiden helften met het teentje in
    beetje basilicum overheen strooien en in de oven met de klootzakjes
    Soort bruschetta, maar dan voor de echte pauper

    De tropische verrassing:

    1 pot surinaamse marinade ( swiet moffo ) bij elke super te vinden..HAAL DIT IN HUIS!! Kost geen drol en leukt zelfs de meest schraperige maaltijden op!
    1 kipfiletje
    blik sperzieboontjes
    paar champignons

    snijd de kipfilet in reepjes. pak wok, gooi ze erin, zonder olie...snel aanbakken. Marinade erbij flikkeren. Schep suiker erbij
    Sperzieboontjes erbij als de kip gaar is...even laten doorwarmen op laag vuur.

    dan champignons in vieren snijden
    in een koekenpan gooien. 2 theelepers marinade erbij, schepje suiker...goed doorwarmen.
    Erbij eten: salade van komkommer en azijn. Schil komkommer, snijd in dunne plakjes. Uiringen erbij, en flink wat azijn.

    Bij elkaar serveren, evt met sambal of een paar cheap ass surinaamse broodjes...tk bij toko of turk.
    Snijd broodje open; paar plakjes van de zure komkommer. Dan schep kipfilet met boontjes erop, beetje sambal..paar champignonnetjes erop...en *rrrrrrrrrroaaaaaaaaaaarrrrrrrr*


    Allemaal superlekker, smaakvol en zeer gezond!
    Beste tip voor de student op budget...KOOP NOOIT, maar dan ook NOOIT je spullen in de super. Het is kwalitattief ruk en kost je klauwen met geld.
    Groenten, vlees en kruiden op de markt kopen , is budgettair ZEER verantwoord..en de kwaliteit is gewoon vele malen beter.
    Doe groot inkopen elke zaterdag en zorg voor voldoende voorraad verse groenten.

    Brood, koop je bij een turk, of ook op de markt. Turkse broden kosten 50 cent per stuk..ze zijn huge! en verdomde lekker.

    Op deze manier inkopen, is vele malen slimmer. Je eet EN vers en beduidend goedkoper. Pakjes, zakjes, kant en klare shizzle en stoom onzin zit boordevol onzinnige toevoegingen en zijn duurder.
    Studeren = niet creperen...en als je slim genoeg bent om te studeren, moet je ook slim genoeg zijn om zinvol boodschappen te doen en goed voor de innerlijke mensch te zorgen.

    Houd je weer centjes over voor alcohol...en laten we wel wezen..dat is ECHT belangrijk
    Wakeyzaterdag 4 februari 2006 @ 23:14
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 09:05 schreef Isabeau het volgende:
    Wat ik wel heel markant vind is dat ik echt de meeste van bovenstaande recepten ook wekelijks at toen ik in een studentenhuis woonde. Dus wat dat betreft is de jonge generatie niet veel creatiever als student. Maar nu eet ik echt totaal anders en heb veel minder vrije tijd en ook absoluut minder tijd om te koken. Hoe zal dat toch komen dat ik nu geen prutjes meer maak met paprika, prei, kipfilet, ketjap en perzik met rijst, terwijl ik dat eerder bijna wekelijks at? Bijzonder fascinerend.
    Ik heb precies hetzelfde Al vond/vind ik die zelfgemaakte prutjes nog altijd meer verantwoord dan chicken tonight en pastasausjes uit pot. Vaak goedkoper en lekkerder ook.

    Mijn eigen verklaring voor het veranderde kookgedrag is dat ik niet meer in een studentenhuis woon. Eigen, goede spullen, niemand die in de weg loopt of op je vingers kijkt etc. Bovendien heb ik in de loop der jaren natuurlijk steeds beter leren koken...

    Wat ik trouwens wel opvallend vind, is dat studenten zo duur eten! Al die (bijna) kant-en-klaar dingen, pakjes en mixjes zijn superduur. Als je dan toch geen zin hebt om te koken, kun je net zo goed eten afhalen bij de chinees ofzo... voor 10 euro kun je dan zeker 4 dagen vooruit.
    Innocencemaandag 6 februari 2006 @ 18:07
    quote:
    Op zaterdag 4 februari 2006 23:14 schreef Wakey het volgende:

    [..]

    Mijn eigen verklaring voor het veranderde kookgedrag is dat ik niet meer in een studentenhuis woon. Eigen, goede spullen, niemand die in de weg loopt of op je vingers kijkt etc. Bovendien heb ik in de loop der jaren natuurlijk steeds beter leren koken...
    Is inderdaad het grote verschil, vind het soms best fijn om uitgebreid te koken, maar heb daar echt geen zin in als er om de 10 minuten weer iemand een gaspit of stuk aanrecht nodig heeft...

    Die merkpakjes zijn trouwens niet zo gek duur allemaal, kost je hoogstens 1a2 euro meer per maaltijd (waar je gewoon twee dagen mee doet) en bespaart je zoveel tijd en moeite.
    Lust ook al die verantwoorde meuk niet
    Marloeswoensdag 8 februari 2006 @ 16:50
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 15:07 schreef Innocence het volgende:
    Pitabroodjes met rundvleesreepjes in pepersaus. Zak veldsla erbij en je bent nog gezond bezig ook. Binnen 10 minuutjes en met 1 pan! Zo ontzettend lekker!

    Paella (van Knorr!) is ook wel lekker makkelijk, moet alleen wat langer koken.

    Babi Ketjap ofzo is ook al zo simpel. Eigenlijk alles waarvan je zo'n pakket kan kopen en het vervolgens in de wok kan gooien doet het wel goed.
    Dat eerste klinkt lekker! Hoe maak je dat?
    Furiawoensdag 8 februari 2006 @ 16:52
    Ik ga vanavond dit proberen:

    http://www.kookjij.nl/koo(...)%20sperzieboontjes/0
    Innocencewoensdag 8 februari 2006 @ 19:14
    quote:
    Op woensdag 8 februari 2006 16:50 schreef Marloes het volgende:

    [..]

    Dat eerste klinkt lekker! Hoe maak je dat?
    Ik gebruik altijd gewoon pepersaus uit een pakje van Maggi, dan is het helemaal makkelijk. Heb het recept ook ooit van de achterkant van zo'n pakje gehaald, zal het origineel even overtypen.

    Pitabroodjes met rundvlees in pepersaus:
    400 g rundvleesreepjes
    1 doosje Maggi pepersaus
    2 el fijngesneden peterselie
    8 pitabroodjes
    200 g gemengde sla
    4 geroosterde paprika's (pot)

    Vlees in 3a4 minuten bruin bakken in een wok.
    Saus bereiden volgens verpakking en met peterselie door het vlees roeren. Warm het geheel nog even zachtjes door. Pita's klaarmaken en vullen met sla en het vlees in de saus. Paprika's in repen erover verdelen.


    Dat is ongeveer genoeg voor 2 tot 4 personen. Ik maak zelf de saus gelijk bij het vlees in de wok, scheelt weer afwassen