abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34588007
Kind Hearts and Coronets (1949)



Heerlijke komedie, mooie dialogen.Alec Guiness vertolkt maar liefst 8 verschillende personen, fantastisch acteur zeg.
pi_34588650
Solyaris



Moeilijk, het verhaal is erg boeiend en het gestage tempo en filosofische dialogen maken het een beschouwelijke kijkervaring.

Toch miste ik de visuele pracht van de andere Tarkovsky's en vond ik 'em bij vlagen wat saai.

Op een of andere manier had ik er meer van verwacht.

Ivan's Childhood



Debuutfilm van Tarkovsky, die opvalt door de duidelijke, lineaire verhaallijn, dat een scherp, bijtend commentaar levert op de waanzin van oorlog.

Het mist een beetje de visuele flair van zijn latere films, maar ik was onder indruk van de rauwe (natuur)beelden, de impact van de eindscene en de spanning bij de scenes waarin Ivan voorbij de Russische grenzen treed om de Duitsers te spioneren (film speelt zich af tijden WOII).

Sterk.
  † In Memoriam † zondag 29 januari 2006 @ 19:37:33 #104
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34590142
quote:
Op zondag 29 januari 2006 18:19 schreef pascalheister het volgende:
Heerlijke komedie, mooie dialogen.Alec Guiness vertolkt maar liefst 8 verschillende personen, fantastisch acteur zeg.

't was destijds een van de laatste films die ik nog moest uit de IMDB250, ik had er totaal geen verwachtingen van maar heb met volle teugen zitten genieten. Fantastische humor.

DVD is overigens ergens goedkoop verkrijgbaar.
Sheridana +1
  zondag 29 januari 2006 @ 20:06:37 #105
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_34591051
Mughal-E-Azam
Grootste Indiase filmhit aller tijden keert terug in gerestaureerde en volledig ingekleurde versie! Aan het origineel (1960) was negen jaar gewerkt, en de romantische vertelling boogt op adembenemde decors, historische kostuums, duizenden figuranten, kamelen en paarden.

Een van de grootste hits in de Indiase filmwereld is de fantastische avonturenfilm Mughal-e-Azam (De grote mogol). Dit romantische, epische verhaal gaat terug naar de tijd van de grote Jalaluddin Mohammed Akbar, de Mogol-keizer die vurig verlangt naar een erfgenaam om zijn rijkdommen en zijn enorme keizerrijk aan na te laten. Zijn zoon, prins Salim, wordt echter verliefd op Anarkali, een mooie courtisane. Kan liefde alle hindernissen overwinnen? Of zal ze moeten buigen voor de macht van het koningschap? Deze prachtige film werd voor het eerst in 1960 uitgebracht, na een zeer intensieve productieperiode van negen jaar, met maar liefst 500 draaidagen. De regisseur wilde alles perfect hebben, van een indrukwekkende lijst legendarische acteurs (Prithviraj Kapoor, Dilip Kumar en Madhubala) tot aan de verzorging van de kleinste details - zo moesten er glas-in-loodramen uit België geïmporteerd worden. Drie miljoen dollar voor het budget was toen, en nu nog steeds, een adembenemend bedrag in de Indiase filmgeschiedenis. Zoals in die tijd gebruikelijk is de film grotendeels in zwart-wit gedraaid; alleen de delen waarin gezongen en gedanst werd zijn in kleur. De film was een enorm succes, maar regisseur en productieleider K. Asif was geheel blut. Hij verkocht de rechten aan Sterling Investment Corporation, dat veertig jaar later besloot om een herziene versie uit te brengen, gedigitaliseerd, geheel in kleur, geschikt voor breedbeeld en met dolby-geluid. Zo wordt deze klassieker, in een nieuw jasje gestoken, nog één keer een hit. (RS)
Geweldige indiase film die bijna 3 uur duurde en geen seconde verveelt 9-/10


The Great Yokai War
Virtuoze en fantastische kinderfilm van de meest volwassen filmmaker van Japan. De meester van de harde cultfilm houdt zich in, behalve op het vlak van de verbeelding. Voor jong en oud zegt men dan. En dat is nu geen loze kreet.

Miike Takashi heeft een solide reputatie als shock-Meister van de Japanse cinema. Die reputatie bouwde hij op met snel en virtuoos gedraaide films vol hoeren, gangsters en manische moordenaars. Ze vallen op door achteloos en excessief geweld en terloopse seks. Niet bepaald een regisseur voor een kinderfilm zou je zeggen - en dat is maar één van de vele verrassingen van deze film. De film speelt zich af in een bizarre en fantastische wereld en wordt bevolkt door de meest vreemde wezens die de Japanse sagen en legenden hebben voortgebracht. Daarnaast leende de filmmaker links en rechts fantastische elementen uit bijna alle denkbare bronnen. Hij baseerde de film losjes op een film uit 1968 van regisseur Kuroda Yoshiyuki met dezelfde titel. De yokai's uit de titel zijn ongrijpbare wezens uit de Japanse volksverhalen. Ze kunnen verschillende vormen aannemen en zijn maar voor een enkeling zichtbaar. Hoofdpersoon is de tienjarige Tadashi, die na de scheiding van zijn ouders met zijn moeder bij zijn opa op het platteland moet gaan wonen. De stadsjongen uit Tokio ontwikkelt in zijn nieuwe natuurlijke omgeving een grote fantasie en beleeft, echt of niet, weergaloze avonturen. Op een lokaal festival krijgt de schuchtere Tadashi onverwacht een speciaal zwaard en dan kan het grote avontuur beginnen. (GjZ)
8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door dvdfreak op 29-01-2006 20:33:25 ]
  zondag 29 januari 2006 @ 21:56:32 #106
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_34595509
Highlander II: The Quickening (Renegade Version)
Highlander 2 heb ik vroeger best wel veel gezien evenals de eerste film omdat ik ook flink fan was van de serie. Toen vond ik 2 al een vreemde film in het Highlander universum en nu vind ik dat zeker. Ik had expres de renegade version geregeld omdat die wat beter in elkaar zat volgens imdb. Toch vind ik nog steeds de film maar een slap iets. er gebeuren random wat dingen, alles is veel te donker. Personages die vage dingen doen en uiteraard het feit dat inmortals opeens uit de ruimte komen. Hoe maffer kan je het maken. Nah, echt een misbaksel. Ze moesten zich schamen voor deze film. Een 4.
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  zondag 29 januari 2006 @ 22:31:11 #107
113347 Erick1985
Honesty is the key...
pi_34596791
Fallen met Denzel Washington
Zeer goeie film, en ook echt een zeer interessant onderwerp. Deze film past een beetje in het rijtje van "End Of Days" en "Stigmata", ik ben dol op dat soort mysterieuze films.
Be kind, be polite, be nice, be helpful, be normal, be yourself. Then everything will be ok.
pi_34597626
Ruang Rak Noi Nid Mahasan (Last Life in the Universe) (2003)



prachtige dromerige film van Pen-Ek Ratanaruang, verveelt geen moment, de muziek en mooie shots slepen je er doorheen. Het draait niet om het verhaal maar om het gevoel in de film.
pi_34597989
WAITING...

Prettige verassing deze comedy die zich het beste laat plaatsen als een mix van CLERKS en MALLRATS slappe dialogen net als in de 2 genoemde films maar dan op hun beurt best sterk.

Ahem. Jullie vatten hem wel.

Jammer genoeg zakt hij tegen het einde wat in

pi_34598736
Legend of 1900
Net eindelijk gezien.
Sind het Italië tournament ligt hij hier om te kijken. Ben niet dol op films met instrumenten/muziekanten in de hoofdrol, maar deze viel meestal mee, en kende prima momenten. Ik zal er nog wel eens aan denken.
Helpt waar hij kan!
  maandag 30 januari 2006 @ 00:05:07 #111
46375 Sai
vindt je een kutwijf.
pi_34600472
Dein Herz in Meinem Hirn is héél losjes gabaseerd op de twee Duitse penis-etende kannibalen. Opvallend was de publieksreactie bij het penisafsnij-shot: alle mannen keken kreunend weg, alle vrouwen moesten keihard lachen. Freud was right after all. Afgezien van dat ene shot is dit eigenlijk een best leuke zwarte komedie, die er alleen goed aan had gedaan om zijn hoofdpersonage íets minder Norman Bates te laten zijn. 6,5.
T-h-e S-u-n i-s e-e-n-g-o-e-d g-e-a-c-t-e-e-r-d-e, m-o-o-i g-e-s-c-h-o-t-e-n J-a-p-a-n-s-e v-a-r-i-a-t-i-e o-p D-e-r U-n-t-e-r-g-a-n-g d-i-e u-i-t-s-t-e-k-e-n-d z-o-u z-i-j-n a-l-s h-e-t n-i-e-t z-o o-n-t-z-e-t-t-e-n-d t-r-a-a-g w-a-s. M-i-s-s-c-h-i-e-n w-a-s i-k e-r n-i-e-t v-o-o-r i-n d-e s-t-e-m-m-i-n-g o-f-z-o m-a-a-r J-e-z-u-s, w-a-t g-i-n-g d-i-t l-a-n-g-z-a-a-m. 5.
Het mag eigenlijk niet, want het is een short, maar My Father is 100 Years Old vind ik tot nu toe de leukste film die ik op het festival heb gezien. Erg grappig, leuk en zelfs een beetje leerzaam. Daarachter kwam nog een verrassings-Rosselini: India. Een zéér vreemde mix tussen een soort tijdsbeeld van India en een Indiër die daar een gezinnetje sticht. Niet helemaal geslaagd, wel interessant, en de olifantjes waren kei-schattig. 7 (voor India, shorts wieger ik cijfers te geven).
O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2006 @ 00:13:57 #112
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34600814
Ik heb zojuist I Heart Huckabees gezien en vond het maar niks. Ben ik nu raar?
Sheridana +1
  maandag 30 januari 2006 @ 00:17:17 #113
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_34600929
quote:
Op maandag 30 januari 2006 00:13 schreef Sokolsky het volgende:
Ik heb zojuist I Heart Huckabees gezien en vond het maar niks. Ben ik nu raar?
Nee ik vond de film ook niet veel en gaf hem iets van een 6 of 5.5. Vond het echt zo'n film die mensen alleen interessant en goed vinden omdat die zogenaamd intellectueel is.
  maandag 30 januari 2006 @ 00:44:16 #114
16701 scanman01
Today's a good day
pi_34601712
Just like heaven

Heerlijk film met Reese Witherspoon en Mark Ruffalo in sterke hoofdrollen. Deed me denken aan 'Ghost' en misschien is deze zelfs beter. In ieder geval heerlijk vermaak voor 90 minuten.

Cijfer: 8.0

Saw 2

Opnieuw zeer gruwelijk en super spannend. Saw 1 was zeer verrassend omdat het allemaal nieuw was. Ditkeer weet je wat je kunt verwachten en dat maakt het wel iets minder. Toch nog steeds een paar verrassende plotwendingen, die alleen in sommige gevallen wel wat ongeloofwaardig zijn.

Cijfer: 7.5

The Island

Scarlett en Ewan in sterke hoofdrollen. De film kwam wat langzaam op gang, maar als de vaart er eenmaal in zit, houdt het nooit meer op. Heerlijk entertainment en ook een boeiend onderwerp.

Cijfer: 8.0
My soul is painted like the wings of butterflies
  maandag 30 januari 2006 @ 00:48:04 #115
52841 TomHoofd
Rehab Is for Quitters
pi_34601808


Geweldige film een 9 op imdb overigens
Grijp je kans, grijp die fles en aan de slag!
  maandag 30 januari 2006 @ 12:49:55 #116
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_34610065
Stromboli, terra di Dio
Eind jaren 40 schreef Bergman een brief aan Rossellini met het verzoek in één van zijn films te mogen spelen 'for the sheer pleasure of the experience'. Het werd Stromboli, een intrigerend werkje over de moeizame relatie tussen een vluchtelinge uit Litouwen en een Italiaanse eilandbewoner. Plezierig werd het achteraf toen de twee hoofdrolspelers een publiek schandaal ontketenden door hun echtelieden te verlaten en binnen een jaar te trouwen
7 1/2 /10
  maandag 30 januari 2006 @ 17:55:56 #117
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_34619263
Weekendje Filmfestival Rotterdam. De oogst van dit jaar:

Zaterdag:

Doggusu (Dogs) (Shunichi Nagasaki, 1998)
Het best aardige verhaal wordt enigzins de nek om gedraaid door het ultra-lage budget. De zwart-witte digitale video-beelden zien er nog best mooi uit, maar het is vooral het geluid wat veel te wensen over laat. De voice-over werd al enkele seconden van te voren aangekondigt door een geruis wat instartte en de geluideffecten waren ook niet overtuigend. Het film-noir verhaaltje is verder best leuk. **½

Seven Invisible Men (Sharunas Bartas, 2005)
Het begin is best goed. Mooie cinematografie; met name de mooie lichtinval in het begin en de mooie beelden van de prairie van het schiereiland Krim waar de film gesitueerd is. De film weigert echter op gang te komen. Dan komt er een feestje waarin alle hoofdpersonen dronken worden en door elkaar gaan schreeuwen. Dat duurt en dat duurt, zonder dat er interessante gesprekken volgen en uiteindelijk wordt het zelfs irritant. Slechtste film die ik op het festival gezien heb. **½

Old Joy (Kelly Reichardt, 2005)
Best leuke film over twee oude schoolvrienden die elkaar weer eens ontmoeten. Vrij pretentieloze film, met leuke momenten en een lekker ongedwongen sfeertje. Bij beide vrienden voel je dat ze meer problemen hebben dan ze laten merken, maar ze hebben beide besloten er een goede tijd van te maken en dit niet te willen verpesten door het daar over te hebben. De mooie muziek is de bijzonderste eigenschap van de film. ***¼

Mayonaka no Yaji-san Kita-san (Yaji and Kita - The Midnight Pilgrims) (Kankurô Kudô, 2005)
De leukste film van het festival tot nu toe. Een absurdistische comedy zoals die alleen gemaakt kan worden in Japan. In de eerste drie kwartier volgen de absurdistische twists, grappen en grollen elkaar in een hoog tempo op. Daarna komt er wat meer lijn in het geheel en wordt de kijker wat meer tijd gegund om te ademen tussen het lachen door. De film is misschien wat aan de lange kant, maar voor fans van films als Survive Style 5+, die vorig jaar op het festival draaide, is het zeker een aanrader. Dikke ****.

Zondag:

Fekete kefe (Black Brush) (Roland Vranik, 2005)
Leuke slacker-comedy in de stijl van Clerks., 25 Watts en Temporada de patos. Zo leuk als die films is deze Hongaarse film niet, maar er zijn genoeg leuke scenes aanwezig om de aandacht vast te houden op de vroege zondagochtend. ***½

Cinema, asperinas e urubus (Cinema, Aspirine and Vultures) (Marcelo Gomes, 2005)
Heerlijke slome Braziliaanse roadmovie. De bleke cinematografie sleept je mee in de hete slome sfeer waarin de film zich afspeelt. De twee protagonisten zijn tegenpolen van elkaar die langzaam naar elkaar toe groeien. Leuke scenes levert het op. Terloops wordt ook nog eens duidelijk hoe globaal de Tweede Wereldoorlog was. ****

Hiervoor zat ook de hele sterke short La guerre. Kort, maar erg krachtig.

Solntse (The Sun) (Aleksandr Sokurov, 2005)
Mooi film toch weer van Aleksandr Sokurov. Op zijn typische trage manier en droomachtige cinematografie weet hij een mooi portret te schetsen van Hirohito. Issei Ogata zet deze bijzondere dictator prachtig neer als iemand die er langzaam achterkomt dat hij een man is en geen God zoals hij wel gezien wordt door een groot deel van de Japanse bevolking. Vooral het einde vond ik heel ontroerend. ****

My Dad Is 100 Years Old (Guy Maddin, 2005)
Grappige en mooi gemaakt surrealistische ode van Isabella Rossellini aan haar vader, Roberto. De eeuwen oude discussie of film kunst is of entertainment wordt gevoerd door Fellini, Hitchcock, Sedgwick en Rossellini, allemaal gespeeld door Isabella. Erg geinig. ****

India (Roberto Rossellini, 1959)
Niet geheel geslaagde mix van documentaire en drama. Het is van beide filmvormen net niets en ik begrijp ook niet precies wat Rossellini's bedoeling was met deze film. Voor een realistische schets van India kwamen de verhaaltjes te gekunsteld over, met name het laatste met het aapje, en als indringend drama gesitueerd in het India van toentertijd zijn de verhaaltjes te kort om echt meegesleept te worden. Sowieso ben ik niet zo'n fan van een verzameling shorts als film. Neemt niet weg dat er een aantal mooie scenes in zitten. Krappe ***.

Over het algemeen een best geslaagd eerste weekend dus. Volgende week zaterdag nog even op en neer om nog 3 films te kijken
  maandag 30 januari 2006 @ 20:20:30 #118
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_34624623
Zojuist The Exorcism of Emily Rose gekeken.
Niet onaardig, maar ook niet verschrikkelijk boeiend om te volgen. Mooi, maar standaard acteerwerk, de thrillercliché's worden weer uit de kast getrokken en de recommendation voor "The Exorcist" op imdb vind ik wel wat erg overrated.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  maandag 30 januari 2006 @ 20:58:15 #119
23107 dolle_hond
topicverkoper
pi_34626445
The Constant Gardener

ik veronderstel dat het wel bekend is dat deze film gaat over de exploitatie van afrikanen door medicijn-fabrikanten en dat RW een vrouw speelt die daar tegen strijdt en dat RF haar man speelt, die tevens een diplomaatje is.
beetje een tegenvallende film. vooral omdat de film eigenlijk op twee gedachten hinkt. enerzijds een mooie vertelling over afrika, met vele kleurrijke scenes. anderzijds een politieke thriller, met een bittere smaak.
tevens is die scene van de terugkeer van justin bij t huis van tessa met de flashbacks echt een afknapper wegens overbodigheid.

juist het aspect van de thriller sprak me het meest aan, maar RW vond ik niet zo sterk. RF is beter op dreef, maar vooral BN was weer s sterk.

al met al een zesje, of zo.
  maandag 30 januari 2006 @ 21:22:24 #120
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_34627599
kq, je photobucket bandwith is messed up
  maandag 30 januari 2006 @ 22:19:41 #121
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_34630322
quote:
Op maandag 30 januari 2006 20:58 schreef dolle_hond het volgende:
The Constant Gardener

ik veronderstel dat het wel bekend is dat deze film gaat over de exploitatie van afrikanen door medicijn-fabrikanten en dat RW een vrouw speelt die daar tegen strijdt en dat RF haar man speelt, die tevens een diplomaatje is.
beetje een tegenvallende film. vooral omdat de film eigenlijk op twee gedachten hinkt. enerzijds een mooie vertelling over afrika, met vele kleurrijke scenes. anderzijds een politieke thriller, met een bittere smaak.
tevens is die scene van de terugkeer van justin bij t huis van tessa met de flashbacks echt een afknapper wegens overbodigheid.

juist het aspect van de thriller sprak me het meest aan, maar RW vond ik niet zo sterk. RF is beter op dreef, maar vooral BN was weer s sterk.

al met al een zesje, of zo.
Deze heb ik toevallig net ook gekeken, maar ik ben een stuk positiever. Ik vind dat de balans tussen het liefdesverhaal (en de mooie beelden van afrika) en de politieke boodschap erg goed gevonden is. Ik heb me geen moment verveeld en vond dat Weisz en Fiennes allebei hun rol echt steengoed vertolkten. Vooral het accentueren van hun ogen (bij allebei een v/d sterkste punten) was gewoon goed gedaan. Mooi, indrukwekkend, interessant, stof tot nadenken. 8,5.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 30 januari 2006 @ 22:23:12 #122
862 Arcee
Look closer
pi_34630482
quote:
Op maandag 30 januari 2006 22:19 schreef BlaatschaaP het volgende:
interessant, stof tot nadenken
Eens.

The Constant Gardener dus.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_34634852
Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)
Bill en Ted zijn twee nietsnutten die nog maar één dag hebben om hun belangrijke geschiedenispresentatie voor te bereiden. Gelukkig krijgen ze onverwachts hulp uit de toekomst van een man met een als telefooncel vermomde tijdmachine. Wat volgt is een reis door de tijd waarbij ze allerlei historische figuren kidnappen om mee naar school te nemen.
Best grappig om Keanu Reeves eens als opgeschoten, 'dude'-roepende hangjongere te zien, maar het grootste gedeelte van de film vond ik toch wel een beetje flauw. Tegen het einde werd het gelukkig toch nog enigszins leuk met Napoleon in het zwembad en de rest van de historisch figuren loslopend in het winkelcentrum.

cijfer: 6, IMDB: 6.6
  dinsdag 31 januari 2006 @ 00:08:49 #124
16701 scanman01
Today's a good day
pi_34635257
My life without me

Verrassend mooi gemaakte film met Sarah Polley en Mark Ruffalo. Sarah speelt Ann, een 23 jarige getrouwde moeder van twee kinderen. Op een dag gaat ze voor een zwangerschapsonderzoek naar het ziekenhuis en blijkt kanker te hebben in een vergevorderd stadium. Ze heeft nog 3 maanden te leven. Ann vertelt het aan niemand. Ze heeft in haar leven maar met 1 man sex gehad en wil dat ook een keer met iemand anders dan haar man meemaken. Ze maakt cassettebandjes voor haar twee dochters voor iedere verjaardag tot ze 18 zijn.... en vindt een vrouw waarvan ze hoopt dat die de nieuwe moeder voor haar kinderen zal worden en vrouw voor haar man.
De film is zo sterk omdat de standaard emotionele scenes door de regisseur zijn vermeden.
Een trieste, mooie, warme, eerlijke en soms zelfs grappige film over een zeer dramatisch onderwerp.

Cijfer: 7.5

IMDB cijfer: 7.6
My soul is painted like the wings of butterflies
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 31 januari 2006 @ 00:10:03 #125
862 Arcee
Look closer
pi_34635303
Sarah Polley.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_34639159
Lorenzo's oil 1992 - George Miller

Until about the age of 7, Lorenzo Odone was a normal child. After then, strange things began to happen to him: he would have blackouts, memory lapses, and other strange mental phemonenons. He is eventually diagnosed as suffering from ALD: an extremely rare incurable degenerative brain disorder. Frustrated at the failings of doctors and medicine in this area, the Odones begin to educate themselves in the hope of discovering something which can halt the progress of the disease.

IMDB cijfer: 6.9/10 (3,138 votes)
Mijn cijfer: 7.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door mien-moeke op 31-01-2006 09:11:12 ]
  dinsdag 31 januari 2006 @ 08:53:09 #127
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_34639520
*kuch*

[ Bericht 95% gewijzigd door SaintOfKillers op 31-01-2006 09:03:08 ]
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  dinsdag 31 januari 2006 @ 08:58:14 #128
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_34639594
quote:
Op dinsdag 31 januari 2006 08:53 schreef SaintOfKillers het volgende:
[afbeelding]

Naam of 2 films of zo.
Verkeerde topic?
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  dinsdag 31 januari 2006 @ 12:31:31 #129
10863 AgeEll
Caaartman, what a lovely voice
pi_34644026
gister the negotiator, was wel weer leuk. goed geacteerd van samuel jackson en kevin spacey
  dinsdag 31 januari 2006 @ 13:32:08 #130
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_34645400
Takeshis
Kitano doet wat hij wil. Na het succes van Zatoïchi, komt hij met een subversieve exercitie die het midden houdt - als er een midden is - tussen zijn eigen kogelregencinema à la Sonatine, sublieme banaliteiten à la Getting Any? en Fellini's Otto e mezzo. Dus een spottende, haast surrealistische film over de ster Kitano, diens oeuvre en zijn mislukte alter ego.

Kitano 'Beat' Takeshi, wereldbefaamd ster van film en televisie, ontmoet zijn geblondeerde dubbelganger die eveneens Kitano heet. Deze Kitano is supermarktmedewerker en een dodelijk onzekere aspirant-acteur die zich voortdurend de kaas van het brood laat eten. Hoewel hij de ster Kitano niet eens zelf om een handtekening durft te vragen, sluipen er na hun ontmoeting kogelregens à la Sonatine zijn dromen(?) binnen. Een reeks van bij tijd en wijle hersenbrekende verwisselingen dient zich aan: welke Kitano moeten we serieus nemen, wat is droom en wat is werkelijkheid, wie is wie en wie speelt wie? En hoe uit dit doolhof weg te komen? Takeshis' is een wat omstreden film. Maar kritiek als 'narcistisch' kan gezien het onderwerp eigenlijk geen verwijt zijn, en ook de term 'deconstructie' kan hier gezien de formele speelsheid geen vies woord zijn. De vergelijking met Otto e mezzo ligt voor de hand. Kitano neemt in Takeshis' zijn eigen oeuvre immers met veel solipsistische zelfspot onder de loep en lijkt - op zoek naar de uitgang - niet aan zijn geserreerde geweldsexplosies, tedere doodsfantasieën, amusante choreografieën en andere eigenzinnigheden te kunnen ontsnappen. Hoe het ook zij, het resultaat nodigt uit tot herzien: een surrealistische, hilarische, soms uitdagende en vernieuwende film, die soms - zoals dat vaker geldt voor subversieve exercities van eigenzinnige regisseurs - ook irritant en vermoeiend is. (GT)
8/10
  dinsdag 31 januari 2006 @ 13:46:48 #131
40664 Durbin
Who knows..
pi_34645831
Ach, waar bemoei ik me ook mee.

[ Bericht 70% gewijzigd door Durbin op 31-01-2006 13:52:13 ]
..what evil lurks in the hearts of man? The shadow knows.
pi_34645985
quote:
Op dinsdag 31 januari 2006 13:32 schreef dvdfreak het volgende:
Takeshis
In Rotterdam gezien?
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 31 januari 2006 @ 13:55:04 #133
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_34646074
quote:
Op dinsdag 31 januari 2006 13:51 schreef NoSigar het volgende:

[..]

In Rotterdam gezien?
Yep

[ Bericht 2% gewijzigd door dvdfreak op 31-01-2006 16:42:28 ]
pi_34651054
SAW II
Tja, het bekende vervolg op de eerste SAW. Ik dacht meer van hetzelfde, en het was... meer van hetzelfde, maar dan allemaal op 1 lokatie. Leuke plottwist ook en als vermaak wel ok, je moet echter niet te serieus gaan nadenken over t verhaal, want ik zie allemaal kieren...

An Unfinished Life
Overall een redelijke film met een gedeeltelijk sterke cast van Redford en Freeman, maar damn.. ik kan toch niet wennen aan die Lopez. Het zal wel iets persoonlijks zijn, maar door haar vertolking was de hele boodschap meteen minder effectief.

Fantastic Four
Ehhhhhh... Ja, ehh, niet echt heel bijzonder geloof ik

IFFR Voer

Doggusu (Dogs) (Shunichi Nagasaki, 1998)
B/W filmpje met een amateuristisch geluidsbandje. Het verhaal was wel ok en kon de concentratie vasthouden maar het geluid leek wel rechtstreeks van een Casio voor pubers af te komen Zonde, want net dat beetje extra onderhoud had deze film een stuk minder slecht gemaakt.

Seven Invisible Men (Sharunas Bartas, 2005)
Zie ook wat Gorro zegt, en daar was ik het zeker mee eens. En het leek veelbelovend waardoor het alleen maar meer ging irriteren dat er niets van hetzelfde caliber meer kwam verderop in de film

Fekete kefe (Black Brush) (Roland Vranik, 2005)
Wel grappige film met ook weer een erg traag tempo, maar nog wel vermakelijk. Het verhaal is wat absurd en had wat mij betreft beter uitgewerkt kunnen worden in iets nog veel grappigers, maar misschien was dat nou juist niet de bedoeling? Ik vond de film niet echt mooi, dus het kwam goed uit dat t verhaal wel leuk was

Cinema, asperinas e urubus (Cinema, Aspirine and Vultures) (Marcelo Gomes, 2005)
Wat mij betreft de beste film die ik heb gezien op t festival. Een mooi uitgewerkte film die zich afspeelt in 1942 waar een duitser in Brazilie probeert rond te komen met het verkopen van Aspirine. Tijdens zijn reis neemt hij een medereiziger mee en samen maken ze nog wel wat mee. Mooie beelden, ook traag maar totaal niet storend en 2 leuke acteurs die samen voor wat leuke dialogen en situaties zorgen.

De short hiervoor, La Guerre, was erg confronterend en geeft je een beeld hoe hard de oorlog kan zijn, maar dat het niet perse de bezetter of vijand hoeft te zijn die je verwond. De angst die je voor de vijand hebt kan alleen al een gevaar zijn..

Eind IFFR

White Noise
De spanning zat er bij deze film redelijk in, met een redelijke prestatie van Keaton, die ik al een tijd niet meer op t doek gezien had. Halverwege werd het al wat minder toen de technologie ineens een kant liet zien die ik me niet voor kan stellen, en tegen het einde was ik totaal teleurgesteld. Ik weet toch zeker dat ik goed op zat te letten, maar echt duidelijk werd het verhaal niet meer, en ik denk dat een ridicule plottwist die niet helemaal goed uitgevoerd was daar debet aan was.

In her Shoes
Een redelijke verrassing was het toen ik deze film gezien heb. Het verhaal volgt 2 zussen, waarvan er 1 echt totaal onuitstaanbaar is (Diaz). Ze krijgen ruzie en ze komen erachter een Oma te hebben waar ze niks van af wisten. De karakters waren erg goed ontwikkeld en de relaties erg duidelijk uitgelegd, en hierdoor leefde je goed mee met het verhaal wat af en toe wat langdradig was.
Where facts are few, experts are many.
  dinsdag 31 januari 2006 @ 18:36:38 #135
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_34654598
Contagion
Afpersers infecteren de president van Amerika met het Ebola virus. Slechts voor een aanzienlijk geldbedrag zullen ze het antivirus geven.

Erg slechte en ongeloofwaardige thriller.
Ik kan slechts één pluspunt noemen:

Jeffrey Combs speelt erin mee.



Ruslan i Lyudmila
Ridder Roeslan mag vanwege bewezen diensten trouwen met prinses Ljoedmila.
Helaas voor het bruidspaar wordt de prinses ontvoert door een tovenaar.
Roeslan gaat daarna op weg om Ljoedmila te bevrijden.

Mooi russisch sprookje met prachtige sets en kostuums. De sfx zijn veelal simpele cameratrucs die er vaak aandoenlijk uitzien.
De russische tekst schijnt alleen maar te bestaan uit gedichten, maar helaas krijg je dat niet mee met de ondertitels.

The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
  dinsdag 31 januari 2006 @ 19:52:48 #136
23107 dolle_hond
topicverkoper
pi_34657476
Cet obscur objet du désir

een man verlaat Sevilla per trein. voordat de trein vertrekt gooit hij een emmer water over een vrouw. zijn medepassagiers in zijn coupe krijgen uitleg en hij vertelt over zijn verleden met deze vrouw. een lange geschiedenis waarbij het vooral er op neerkomt dat zij hem aan het lijntje houdt. hij mag met haar slapen en naar bed en aan haar zitten, maar seks is niet toegestaan.
verder is het aardig om te zien dat er tal van aanslagen plaatsvinden in de marge van de film, dit om aan te geven dat de hoofdpersoon alleen nog maar aan die vrouw denkt en nauwelijks meer oog heeft voor de wereld om hem heen.

redelijke film, die vooral ff wennen is doordat de vrouw in kwestie door 2 verschillende actrices wordt gespeeld. de manier waarop de film seks benadert is wel leuk en interessant. toch grijpt de film me niet, zonder dat ik meteen kan zeggen waarom.


  dinsdag 31 januari 2006 @ 19:54:17 #137
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_34657532
Sahara
En toen gisteravond deze opgezet. Ik had hem voornamelijk gedownload omdat de trailer er wel vermakelijk uitzag. De film begint eerst met een "historisch" voorvalletje van een groot pantserschip. Hierna schakelen we over naar het heden waarin de hoofdrolspelers worden geintroduceerd. Al snel blijkt dat dit een lekker vermakelijke film gaat worden waarbij nadenken niet nodig is. Dit klopt ook geheel. Er zitten goede actiescenes in die afgewisseld worden met een aardige verhaallijn. De held van het verhaal wordt lekker onrealistisch neergezet waardoor je bijna niet meer geloofd dat het een mens is. Dirk is een echte filmheld die strijdt voor de goede doelen. Dit alles bij elkaar is het niets meer dan een formulefilm met een goed budget die leuk is om zo weg te kijken. Een 6,5 dus.
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
  dinsdag 31 januari 2006 @ 23:19:50 #138
40664 Durbin
Who knows..
pi_34665482
Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005, UK)



Wallace & Gromit voeren een bedrijf in ongediertebestrijding, waarbij met name groentetuin-verslindende konijnen worden gevangen. Na verloop van tijd begint de opslag te krap te worden voor alle gevangen konijnen en vindt Wallace een machine uit waarmee hij konijnen af kan leren om groenten te eten. Het experiment mislukt echter, waardoor de Were-Rabbit ontstaat. Deze film was voor mij wat Tim Burton's Corpse Bride eigenlijk had moeten worden. Het verhaal is leuk, de animatie vol detail en erg mooi en daarbij zit de film vol genuanceerde grappen en referenties naar andere films. Erg goed.

[ Bericht 1% gewijzigd door Durbin op 31-01-2006 23:26:16 ]
..what evil lurks in the hearts of man? The shadow knows.
  dinsdag 31 januari 2006 @ 23:30:21 #139
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_34665842
Speciaal voor Fok! Movie Tournament 2005 II:

Bin-Jip.
Tamelijk bijzonder. In het begin is het een wat ongemakkelijke film, vanwege het compleet ontbreken van dialogen, maar naarmate de film vordert, wordt deze almaar interessanter. Een compleet onverwachte wending maakt dit meesterwerkje tot de verdiende winnaar van het FOK! Movie Tournament 2005.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 00:34:04 #140
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34667952
Conseguenze dell'amore, Le (2004)
Kwam erg ver in het 2005-tournament, dus toch maar eens gehuurd. Begint wat kalmpjes, maar halverwege begint de film zeer interessant te worden, en vooral heel anders dan ik van tevoren had verwacht. Sterke acteur, mooie vrouw, originele muziekkeuze, geweldig einde. Natuurlijk zie je dat aankomen, maar ik wilde het ook graag zo hebben. Fantastische titel ook. Dikke acht.

Vanmorgen compleet het tegenovergestelde. Mean Creek (2004) was precies wat ik van tevoren verwachtte, inclusief het complete plot. Niet bijster origineel dus, maar wel erg leuk. Zitten enkele zeer mooi geschoten scènes in en ik vond de kids heel overtuigend; met name het lijdend voorwerp wordt knap complex neergezet. Alleen... na een uur had 'ie eigenlijk op moeten houden. Het laatste stuk vond ik enigszins overbodig. Het geheel haalt nog wel een zeven.
Sheridana +1
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 00:53:04 #141
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34668397
En dan kunnen we weer door naar de maandlijstjes.

In januari heb ik 52 films gezien, waarvan 5½ al eens eerder. De top-15 ziet er als volgt uit, met begrijpelijkerwijs een flinke Franse slag:

1. Quai des Orfèvres (Henri-Georges Clouzot, Fra, 1947)
2. Hwal (Ki-duk Kim, Kor, 2005)
3. Chinjeolhan Geumjassi (Chan-wook Park, Kor, 2005)
4. Mildred Pierce (Michael Curtiz, USA, 1945)
5. L'Âge d'Or (Luis Buñuel, Fra, 1930)
6. Une Femme est une Femme (Jean-Luc Godard, Fra, 1961)
7. Jarhead (Sam Mendes, USA, 2005)
8. La Bête Humaine (Jean Renoir, Fra, 1938)
9. Le Conseguenze dell'Amore (Paolo Sorrentino, Ita, 2004)
10. Un Condamné à Mort s'est échappé ou Le Vent souffle où il veut (Robert Bresson, Fra, 1956)
11. Johnny got his Gun (Dalton Trumbo, USA, 1971)
12. Mrs. Henderson Presents (Stephen Frears, GBr, 2005)
13. Le Dîner de Cons (Francis Veber, Fra, 1998)
14. Grizzly Man (Werner Herzog, USA, 2005)
15. Brokeback Mountain (Ang Lee, USA, 2005)

En een flop-5:
1. Battlestar Galactica (1978)
2. What Women Want (2000)
3. Le Temps du Loup (2003)
4. The Descent (2005)
5. Casshern (2004)
Sheridana +1
  woensdag 1 februari 2006 @ 01:11:12 #142
16701 scanman01
Today's a good day
pi_34668814
Wat is die verschillende smaak in films toch leuk
My soul is painted like the wings of butterflies
  woensdag 1 februari 2006 @ 02:30:33 #143
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_34669843
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 00:53 schreef Sokolsky het volgende:
En dan kunnen we weer door naar de maandlijstjes.

In januari heb ik 52 films gezien, waarvan 5½ al eens eerder. De top-15 ziet er als volgt uit, met begrijpelijkerwijs een flinke Franse slag:

1. Quai des Orfèvres (Henri-Georges Clouzot, Fra, 1947)
2. Hwal (Ki-duk Kim, Kor, 2005)
3. Chinjeolhan Geumjassi (Chan-wook Park, Kor, 2005)
4. Mildred Pierce (Michael Curtiz, USA, 1945)
5. L'Âge d'Or (Luis Buñuel, Fra, 1930)
6. Une Femme est une Femme (Jean-Luc Godard, Fra, 1961)
7. Jarhead (Sam Mendes, USA, 2005)
8. La Bête Humaine (Jean Renoir, Fra, 1938)
9. Le Conseguenze dell'Amore (Paolo Sorrentino, Ita, 2004)
10. Un Condamné à Mort s'est échappé ou Le Vent souffle où il veut (Robert Bresson, Fra, 1956)
11. Johnny got his Gun (Dalton Trumbo, USA, 1971)
12. Mrs. Henderson Presents (Stephen Frears, GBr, 2005)
13. Le Dîner de Cons (Francis Veber, Fra, 1998)
14. Grizzly Man (Werner Herzog, USA, 2005)
15. Brokeback Mountain (Ang Lee, USA, 2005)

En een flop-5:
1. Battlestar Galactica (1978)
2. What Women Want (2000)
3. Le Temps du Loup (2003)
4. The Descent (2005)
5. Casshern (2004)
Geinig dat ondanks die enorme Franse slag, twee Koreaanen toch nog op plaats 2 en 3 komen. Dat bewijst toch nog eens de kracht van de (Aziatische) Koreaanse cinema de laatste tijd.
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 02:36:20 #144
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34669896
In de categorie Korea heb ik ook nog Nabbeun Namja gezien, die vond ik wel redelijk. Wat voor een Kim Ki-duk dus enigszins tegenviel.

Chinjeolhan Geumjassi wil ik een dezer dagen nog een keer kijken. Heb nog niet alles meegekregen. Wat heeft die film overigens prachtige openingscredits...
Sheridana +1
  woensdag 1 februari 2006 @ 03:03:04 #145
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_34670088
The Final Countdown (Taylor, 1980)



In een aantal gevallen dus blijkbaar jeugdsentiment, maar daar ben ik nog iets te jong voor. Het was niet onaardig en het uitgangspunt is op zich wel leuk... Wat te doen als we in het verleden belanden? Maar de uitwerking had wel wat beter gekund. De reacties blijven wat simpel, waar het een degelijk psychologisch vraagstuk zou kunnen zijn.. Maar nee, gewoon gaan met die banaan blijkbaar. Tevens een vrij nutteloze rol voor Martin Sheen. Desalniettemin was het wel onderhoudend.

6+

Raising Arizona (Coen Brothers, 1987)



Wel een leuke comedie hoor, nergens echt super echter... De vaart zit er goed in, wat het kijkplezier ten goede komt en de dialogen zijn best leuk. Gewoon een leuke kijkervaring, maar komt nergens in de buurt van bijv. The Big Lebowski. Die motorvent vond ik niet een aanwinst trouwens. Het deed toentertijd mee in het filmmomenten toernooi, maar wat er precies goed/leuk aan was Muziekkeuze was prima en er wordt leuk overdreven geacteerd enzo, wat hierbij wel past..

7-

The General (Keaton, 1927)



Dit was na Our Hospitality de tweede Buster Keaton film die ik gezien heb. Een aangenaam filmpje wel, die niks te lang duurde, ook al duurt-ie maar 5 kwartier ongeveer. Net als bovenstaande gewoon een leuke kijkervaring, die ik niet als super bijzonder ervaar. De grapjes hadden wat mij betreft wel achterwege gelaten kunnen worden, maar dat is nou eenmaal zijn stijl. Hij beschikte niet over de mimiek die Chaplin had, maar had toch zeker een pakkende blik, waardoor hij je wel bij de film wist blijven te betrekken. Ach ja, ik vind het dan wel geen 8.3 waard, maar het is al met al toch een film, die ik niet snel zal vergeten.

7

The Big Parade (Vidor, 1925)



Omdat deze film bovenaan staat in het jaren '20 decennium bij IMDb, leek het me wel interessant deze film op te nemen, toen hij op tv kwam een tijdje terug. Zo gezegd, zo gedaan. En wat een prachtige film is dit De karakterontwikkeling, het ontstaan van een vriendschap/eenheid, dan wel een ongemakkelijk relatie, ik heb het niet vaak zo goed in beeld gezien. De scènes op het slagveld zijn onvergetelijk, evenals het acteerwerk van Gilbert. Een groot pluspunt voor de cinematografie ook! Niets dan lof hierover..

9+
  woensdag 1 februari 2006 @ 03:21:53 #146
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_34670247
Eens even kijken voor een maandlijstje, ik houd niet alles zo netjes bij enzo, maar ik denk zoiets:

1. The Big Parade
2. The Station Agent
3. La Cité des enfants perdus
4. Les Enfants du paradis
5. Ordinary People
6. The Lodger
7. Shi mian mai fu
8. 11:14
9. Falling Down
10. Dressed to Kill
  woensdag 1 februari 2006 @ 08:52:24 #147
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_34671286
Euhm.... zoiets

1. Fury
2. Jarhead
3. Cinderella Man
4. Me and You and Everyone We Know
5. Good Night, and Good Luck
6. The Constant Gardener
7. Le Couperet
8. The Innocents
9. La Petite Chartreuse
10. The Great Ziegfeld

Hollywood .
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 1 februari 2006 @ 09:09:08 #148
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_34671496
Niet genoeg films gezien (slechts acht voor de eerste keer gezien) in januari voor een top 10, dus een top 5:

1 Corpse Bride
2 Hawaii, Oslo
3 The Exorcism of Emily Rose
4 Lord of War
5 Palindromes
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
pi_34672221
Our Fathers
Een erg netjes uitgevoerde film over het schandaal van kindermisbruik binnen de rooms katholieke kerk in America, waarbij de kardinaal ipv ingrijpen altijd maar de betreffende priesters verhuiste waardoor het aantal slachtoffers enorm is. Hoewel het makkelijk zou zijn, en misschien zelfs begrijpelijk, om in deze film de kerk volledig af te slachten wordt er toch een goeie balans gevonden. Dit is natuurlijk vooral door de manier waarop de screenplay is gemaakt maar ook mede dankzij erg goede vertolkingen van Plummer en Dennehy die zo voor priester doorkunnen, maar ook de acteurs die de nu volwassen slachtoffers spelen komen erg sterk over. Toch ben ik bang dat de film geen hoge ogen zal gooien, het verloop is redelijk traag en misschien soms wel saai en buiten het netjes vertelde verhaal heeft de film verder geen punten waarop hij uitblinkt.

Where facts are few, experts are many.
  woensdag 1 februari 2006 @ 10:48:22 #150
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_34673401
Pokolenie (A Generation) (Andrzej Wajda, 1955)
Best goed debuut van Andrzej Wajda, tevens het eerste deel in z'n oorlogs-trilogie, samen met Kanal en Popiol i diamenti. Zo goed als die twee films is hij niet. Daarvoor zitten er te weinig echt memorabele scenes in. Toch is het een prima film. Een mooi compact verhaal waarin de drift van een generatie eerlijk en oprecht uitgedragen wordt. Let ook een bijrol van een nog jonge Roman Polanski. ***½

Transamerica (Duncan Tucker, 2005)
Leuke roadmovie die vooral memorabel is door de erg sterke acteerprestatie van Felicity Huffman. Terecht dat zij getipt wordt als één van de grootste kanshebbers op een Oscar. Verder is de film ook een leuke twist op roadmovie met twee tegengestelde karakters. ***½

Fun with Dick and Jane (Dean Parisot, 2005)
Waarschijnlijk was No Fun with Dick and Jane een betere titel geweest, want afgezien van een paar momenten valt er niet zo heel veel plezier te beleven. Carrey doet Carrey en dat was maar op enkele momenten leuk. Voor de rest is het nogal flauw. **
pi_34676592
Keeping mum

Tsja, wel vermakelijk Maar een stom verhaal, niet echt een aanrader
  woensdag 1 februari 2006 @ 14:45:09 #152
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_34680459
Deze maand 56 films gezien, waarvan ik er 1 al eens eerder had gezien en 12 zag ik er in de bioscoop.

De films die mijn top 1000 haalden:

1. Qian li zou dan qi (Riding Alone for Thousands of Miles) (Yimou Zhang, 2005) ****½ (95)
2. Pickpocket (Robert Bresson, 1959) ****½ (96)
3. Obyknovennoye chudo (Ordinary Wonder) (Mark Zakharov, 1978) ****½ (97)
4. L'armée des ombres (Jean-Pierre Melville, 1969) ****½ (303)
5. Napoléon (Abel Gance, 1927) **** (350)
6. Le conseguenze dell'amore (Paolo Sorrentino, 2004) **** (393)
7. Mayonaka no Yaji-san Kita-san (Yaji and Kita - The Midnight Pilgrims) (Kankurô Kudô, 2005) **** (407)
8. Nightmare Alley (Edmund Goulding, 1947) **** (441)
9. Walk the Line (James Mangold, 2005) **** (518)
10. Pride & Prejudice (Joe Wright, 2005) **** (520)
11. Solntse (The Sun) (Aleksandr Sokurov, 2005) **** (688)
12. Les poupées Russes (Cédric Klapisch, 2005) **** (716)
13. Everything Is Illuminated (Liev Schreiber, 2005) **** (742)
14. Cinema, aspirinas e urubus (Cinema, Aspirines and Vultures) (Marcelo Gomes, 2005) **** (789)
15. Hawaii, Oslo (Erik Poppe, 2004) **** (852)
16. You Only Live Once (Fritz Lang, 1947) **** (910)
17. Zatôichi kesshô-tabi (Fight, Zatoichi, Fight) (Kenji Misumi, 1964) ***½ (912)
18. Jarhead (Sam Mendes, 2005) ***½ (935)
19. Chinjeolhan geumjassi (Sympathy for Lady Vengeance) (Chan-wook Park, 2005) ***½ (948)
20. Madame de... (Max Ophüls, 1953) ***½ (951)
21. Crossfire (Edward Dmytryk, 1947) ***½ (953)
22. Aus dem Leben der Marionetten (Ingmar Bergman, 1980) ***½ (955)
23. Le dernier métro (François Truffaut, 1980) ***½ (966)
24. Transamerica (Duncan Tucker, 2005) ***½ (993)

Flop 5

1. Paura nella città dei morti vivente (City of the Living Dead) (Lucio Fulci, 1980) **
2. Fun with Dick and Jane (Dean Parisot, 2005) **
3. Doggusu (Dogs) (Shunichi Nagasaki, 1998) **½
4. Bad News Bears (Richard Linklater, 2005) **½
5. The Legend of Zorro (Martin Campbell, 2005) **½

Gemiddelde: 6,84

[ Bericht 1% gewijzigd door Gorro op 01-02-2006 14:54:25 ]
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 14:58:15 #153
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34680894
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 14:45 schreef Gorro het volgende:
1. Qian li zou dan qi (Riding Alone for Thousands of Miles) (Yimou Zhang, 2005) ****½ (95)
4. L'armée des ombres (Jean-Pierre Melville, 1969) ****½ (303)
*noteert*
Sheridana +1
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 14:59:34 #154
4571 Sokolsky
Wil eigenlijk geen ondertitel
pi_34680935
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 14:45 schreef Gorro het volgende:
4. Bad News Bears (Richard Linklater, 2005) **½
Oei... een mishit van Linklater?
Sheridana +1
  woensdag 1 februari 2006 @ 15:36:45 #155
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_34682122
Ik heb deze maand 25 films gezien. En het was een zeer goede filmmaand voor mij, het gemiddelde lag namelijk op een 7.92 Omdat het toch zo'n mooi rond cijfer is, maak ik er maar meteen een top 25 van ipv een top 10.

1. Grizzly Man (2005) 9,5
2. Jarhead (2005) 9
3. Almost Famous (2000) 9
4. Casablanca (1942) 9
5. March of the Penguins(La Marche de l'empereur) (2005) 9
6. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005) 9
7. Brother (2000) 9
8. The Devil's Rejects (2005) 8,5
9. Brokeback Mountain (2005) 8,5
10. Dear Wendy (2005) 8,5
11. A History of Violence (2005) 8,5
12. Serenity (2005) 8,5
13. Good Night, and Good Luck. (2005) 8
14. High Fidelity (2000) 8
15. Wedding Crashers (2005) 8
16. The Constant Gardener (2005) 8
17. Red Eye (2005) 7,5
18. The Exorcism of Emily Rose (2005) 7,5
19. Domino (2005) 7,5
20. Transporter 2 (2005) 7
21. Sabotage (1936) 7
22. Casshern (2004) 6,5
23. Saw II (2005) 6,5
24. Joheun saram isseumyeon sogae shikeojwo (A Perfect Match) (2002) 5,5
25. Proof (2005) 5
  woensdag 1 februari 2006 @ 16:31:01 #156
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_34683914
Ik heb deze maand 43 films gezien, ik begon met "Charlie and the Chocolate Facotory" op 1 januarie, en eindige gisteravond met het meer dan geweldige "Caché". Van de 43 films heb ik er 21 voor het eerst gezien.

Vijf uitschieters:

Blade Runner (1982 - Ridley Scott)
Banshun (1949 - Yasujiro Ozu))
37°2 le matin (1986 - Jean-Jaques Beineix)
The Constant Gardener (2005 – Fernando Meirelles)
Caché (2005 - Michael Haneken)

Vijf dieptepunten/tegenvallers:

Casanova (2005 - Lasse Hallström)
Be Cool (2005 - F Gary Gray)
Deuce Bigalow: European Gigelo (2005 – Mike Bigelow)
Tarzan (1999)
The Bourne Supremacy (2004 – Paul Greengrass)
  woensdag 1 februari 2006 @ 18:01:30 #157
40664 Durbin
Who knows..
pi_34686990
Afgelopen maand maar 24 films gekeken, waarvan ik eentje al eerder had gezien.

Top 5 (in willekeurige volgorde)
  • Lords of Dogtown
  • High Roller: The Stu Ungar Story
  • Boy Eats Girl
  • Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
  • Wolf Creek

    Top 5 tegenvallers (in willekeurige volgorde)
  • Zombiez
  • Vampires: Out For Blood
  • Dinner with a Vampire (aka A cena col vampiro)
  • Dirty Deeds
  • Don't Go Into The House
  • ..what evil lurks in the hearts of man? The shadow knows.
    pi_34687204
    ik heb Amadeus gekocht op dvd, ik heb nog maar de helft gezien

    ik viel namelijk in slaap

    ik heb een rijke collectie dvd's, goed om eens een marathon te houden
    Werewolf
      woensdag 1 februari 2006 @ 18:12:30 #159
    45321 Hugo_
    join the resistance
    pi_34687325
    ik zal hier ook maar weer eens aan beginnen

    gister:

    Stalker Andrei Tarkovsky (1979)


    Visueel zeer aantrekkelijke film. Heerlijke sfeer, mooie muziek. Goede dialogen.
    Maar toch twee puntjes van kritiek.

    Er worden naar mijn menig te veel zijsprongetjes gemaakt in de dialogen tussen de professor en de schrijver. Lang niet alles dient het verhaal. Metname het begin van het tweede deel wordt hierdoor veel minder sterk dan de rest van de film. Soms loopt het uit tot bijna slapstickachtig gekeubel. Hierdoor wordt de hoofdlijn toch iets minder sterk.

    Punt twee is dat er hierdoor dus een heel stuk film in "the zone" is waar vrijwel niets anders gebeurd dan geklets over professoren vs. kunstenaars tijdens een wandelingetje. De film had hier wat beknopter gemogen.

    Dit neemt niet weg dat de film gemaakt is op een manier waar de meeste regisseurs vandaag de dag nog wel het een en ander van kunnen leren. Zelden is een verhaal zo mooi in beeld gebracht.

    Omdat ik er onderhand wel achter ben dat dit soort filosofisch getinte films helemaal mijn ding zijn geef ik m toch een 9.5


    Once upon a time in the west Sergio Leone (1968)


    De muziek was toch wel het hoogtepunt. De rest vond ik wat minder behalve Claudia CardinaleO+ Beetje clichematig geneuzel allemaal verder (zullen toen wel geen cliche's zijn geweest maar toch)
    Toch een 7.5 omdat je kunt zien dat Leone zijn best heeft gedaan


    eerder deze week.

    The Conversation Francis Ford Coppola (1974)


    Superfilm, Gene Hackman zet een om te smullen Harry Caul neer
    heerlijke jazzy soundtrack en een mooi verhaal. Leuke rol van Harrison Ford. Typische acteerfilm hetgeen met goede acteurs heerlijk wegkijkt.

    8.5
      woensdag 1 februari 2006 @ 18:32:28 #160
    67089 Gillingham
    The horror...
    pi_34687916
    My Dad Is 100 Years Old TV, 8/10
    Een short geschreven en geacteerd door Isabella Rossellini over haar - inmiddels al een tijdje overleden - vader, die dit jaar 100 jaar zou worden. Vermakelijk, interessant en bijzonder. Het onderwerp is voornamelijk het werk van haar vader en daarnaast film in het algemeen. Isabella portreteert een aantal belangrijke regisseurs uit de 20e eeuw, inclusief haar vader en haar moeder. De dialogen zijn uiterst onderhoudend en bij vlagen zelfs erg boeiend. Mooi werkje van Isabella.

    Sous le Sable TV, 8/10
    Rustige, fijne Franse film over een weduwe die de dood van haar echtgenoot niet kan accepteren. De film draait vooral daarom, maar dat biedt genoeg voor een volledige en boeiende film. Het acteerwerk is goed en het geheel is absoluut de moeite waard, maar deze film is aan de andere kant niet veel meer dan een lief filmpje.

    Stromboli TV, 7/10
    Film van Rossellini, gecategoriseerd als een neo-realistische film. Deze term zegt mij niet zoveel wat betreft de film, maar de film is op bepaalde momenten wel bijna een documentaire en relatief realistisch. Noemenswaardige scenes zijn de uitbarsting van de vulkaan evanals het vangen van tonijn onder het gezang van de vissers. Deze scenes worden op een aparte manier neergezet en zijn vooral erg observerend en niet zozeer filmisch. Desondanks lijkt het geheel soms meer een middel om een aantal ideëen uit te werken dan een doel op zich. Hierdoor is het geheel niet zo goed als dat het had kunnen zijn.

    Aliens DVD, 9/10
    Ondanks dat ik deze net niet zo goed vind als de voorganger Alien, was dit een van de betere actie/science-fiction/horror films die ik gezien heb. Er zit vooral meer pure actie in dan in Alien. Normaal gesproken ben ik daar niet zo'n fan van, maar in deze film werkte het omdat het goed uitgewerkt was. De film wist me niet zo te shockeren als Alien, maar een aantal momenten was ik op z'n minst aardig verrast door bepaalde scenes. Toch weer een bewijs dat sequels niet per definitie (nog) veel slechter zijn hun voorgangers, alhoewel dit eigenlijk meer een uitzondering is die de regel bevestigt.

    The Order DVD, 5/10
    Weinig interessante film over een of andere priester uit een of andere orde die geconfronteerd wordt met een of andere 'sin eater'. Een sin eater is een 'other', juist. Dit wezen met goddelijke krachten is in staat om zondes tot zich te nemen zodat gevallen zieltjes alsnog in de prachtige hemel terecht kunnen komen en niet tot in den eeuwigheid hoeven te branden in hel. Zal Heath Ledger zijn taak op zich nemen? ...

    The Royal Tenenbaums TV, 8/10
    Vermakelijke film met een leuke cast en een weinigzeggend verhaal. Het verhaal is dan ook niet belangrijk, het gaat om de manier waarop het verhaal verteld wordt en dat gebeurt aan de hand van vele grappige scenes en sequenties. De film was weliswaar erg leuk, maar haast geen enkele scene kreeg me aan't schateren van het lachen. Het was meer de constante glimlach die aanwezig was.

    Idi I Smotri DVD, 9/10
    Bijzondere film over de gruwelijke praktijken die in de USSR plaatsvonden tijdens het schrikbewind van Adolf Hitler en zijn nazi's. Helaas wordt er in het Westen te weinig aandacht besteed aan dergelijke vreselijke gebeurtenissen die o.a. de bevolking in kleine Wit-Russische dorpjes overkwam. Na deze film gezien te hebben zal je er voor altijd aan herinnerd worden. De film concentreert zich op een jongetje dat zich wil aansluiten bij de partizanen om te vechten tegen de fascisten. Ondanks dat de film een erg zwart-wit beeld geeft van de fascisten, kan ik dit de film absoluut niet aanrekenen, puur vanwege de gruwelijkheden die zich toch daadwerkelijk voltrokken hebben - net zoals ik dat bij een film als Schindler's List heb. Een aantal scenes zijn op z'n minst erg heftig te noemen en wat real-life footage aan het eind van de film maken de beleving helemaal meeslepend. Sterke film, maar geen materiaal voor tere zieltjes die niet tegen de beangstigende waarheid kunnen.
    What's it going to be then, eh?
      woensdag 1 februari 2006 @ 19:56:52 #161
    67089 Gillingham
    The horror...
    pi_34690850
    In de maand januari heb ik 36 films gezien die ik nog niet gezien had en de het nodige aantal dat ik wel al gezien had. De beste film was Tierra en de slechtste The Librarian.

    Top 10:
    1. Tierra
    2. Paths of Glory
    3. Aliens
    4. Les Invasions Barbares
    5. Magnolia
    6. Ying Xiong
    7. The Graduate
    8. Gandhi
    9. Bridge on the River Kwai
    10. Annie Hall

    Flop 3:
    1. The Librarian
    2. Return of the Killer Tomatoes!
    3. The Order
    What's it going to be then, eh?
      woensdag 1 februari 2006 @ 20:19:20 #162
    52543 Timo20
    RODA JC FOREVER!!
    pi_34691827
    Geen top 5`s voor mij, gewoon de beste en slechtste film die ik de afgelopen maand heb gezien

    Heb er 22 ( ) gezien.
    Beste was Munich met een 9,0/10
    Slechtse was Casanova met een 5,5/10


    pi_34692150
    In januari 15 films gezien:

    1. The Maltese Falcon
    2. Office Space
    3. The Bank Dick
    4. The Producers
    5. Napoleon Dynamite
    6. Night Watch
    7. M
    8. The Chumscrubber
    9. Sympathy For Lady Vengeance
    10. Mysterious Skin
    11. Waking Ned Devine
    12. Brokeback Mountain
    13. Good Night, and Good Luck.
    14. Kind Hearts and Corenets
    15. Last Life in The Universe

    enigste die mij wat tegenviel was The Chumscrubber, verder allemaal ruime voldoendes
    pi_34692233
    Vandaag Le Charme Discret de la Bourgeoisie


    in de maand januari 35 films

    01-1-2006 Life of Brian (1979) ● ● ● ● ○ ½
    02-1-2006 The Maltese Falcon (1941) ● ● ○ ○ ○ ½
    03-1-2006 Saw II (2005) ● ● ○ ○ ○ ½
    04-1-2006 Das Experiment (2001) ● ● ● ● ○
    06-1-2006 La Marche de l'empereur (2005) ● ● ● ○ ○
    07-1-2006 Army of Darkness (1993) ● ● ● ○ ○ ½
    08-1-2006 Wonder Boys (2000) ● ● ● ○ ○ ½
    09-1-2006 Old School (2003) ● ● ○ ○ ○ ½
    10-1-2006 Kinsey (2004) ● ● ○ ○ ○
    10-1-2006 The Woodsman (2004) ● ● ○ ○ ○
    12-1-2006 Identity (2003) ● ● ○ ○ ○
    13-1-2006 Mindhunters (2004) ● ○ ○ ○ ○
    15-1-2006 The 39 Steps (1935) ● ● ● ● ○
    18-1-2006 Being There (1979) ● ● ● ○ ○ ½
    19-1-2006 The Lady Vanishes (1938) ● ● ● ○ ○ ½
    20-1-2006 AmnesiA (200) ● ● ○ ○ ○ ½
    20-1-2006 Killer's Kiss (1955) ● ● ● ○ ○ ½
    20-1-2006 Duck Soup (1933) ● ● ● ○ ○
    22-1-2006 Whale Rider (2002) ● ● ● ○ ○
    22-1-2006 Serenity (2005) ● ○ ○ ○ ○ ½
    23-1-2006 Lord of War (2005) ● ● ● ○ ○ ½
    25-1-2006 Me and You and Everyone we Know (2005) ● ● ● ○ ○ ½
    25-1-2006 Following (1998) ● ● ● ○ ○ ½
    26-1-2006 Y Tu Mamá También (2001) ● ● ● ○ ○ ½
    27-1-2006 The Descent (2005) ● ● ○ ○ ○ ½
    27-1-2006 The Name of the Rose (1986) ● ● ● ○ ○
    27-1-2006 Solaris (2002) ● ● ● ○ ○ ½
    28-1-2006 Le Samouraï (1967) ● ● ● ● ○ ½
    29-1-2006 Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004) ● ● ○ ○ ○ ½
    29-1-2006 Sous le Sable (2000) ● ● ● ○ ○ ½
    30-1-2006 Stromboli (1950) ● ● ○ ○ ○ ½
    30-1-2006 The Killing (1956) ● ● ● ○ ○ ½
    31-1-2006 M (1931) ● ● ● ● ○
    31-1-2006 Une Femme est Une Femme (1961) ● ● ● ○ ○
    31-1-2006 Smultronstället (1957) ● ● ● ● ○

    [cursief=eerder gezien]

    [Top 5, nieuw geziene films]
    1. Le Samouraï
    2. The 39 steps
    3. Das Experiment
    4. M
    5. Smultronstället

    [Flop 5, voor het laatst geziene films]
    1. Mindhunters
    2. Serenity
    3. Kinsey
    4. Identity
    5. The Woodsman
      † In Memoriam † woensdag 1 februari 2006 @ 20:50:15 #165
    4571 Sokolsky
    Wil eigenlijk geen ondertitel
    pi_34692877
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 19:56 schreef Gillingham het volgende:
    Top 10:
    1. Tierra
    2. Paths of Glory
    3. Aliens
    4. Les Invasions Barbares
    5. Magnolia
    6. Ying Xiong
    7. The Graduate
    8. Gandhi
    9. Bridge on the River Kwai
    10. Annie Hall
    En waar staat Idi i Smotri dan? Of was dat al in februari?
    Sheridana +1
    pi_34692988
    Laat ik ook maar eens een lijstje maken
    Deze maand heb ik 66 films gezien, waarvan ik er 7 al eerder had gezien

    5:
    The Devil's Rejects (2005) - 9
    Hotel Rwanda (2004) - 8
    Corpse Bride (2005) - 8
    The Station Agent (2003) - 8
    Dumbo (1941) - 8

    5:
    I Still Know What You Did Last Summer (1998) - 4
    The Giant Gila Monster (1959) - 4
    People I Know (2002) - 4
    Zombie Brigade (1986) - 5
    Janghwa, Hongryeon (2003) - 5
      woensdag 1 februari 2006 @ 21:54:34 #167
    23107 dolle_hond
    topicverkoper
    pi_34695863
    Stroszek

    een man komt vrij uit de gevangenis. hij neemt een hoertje onder zijn hoede en na wat problemen met haar pooiers gaan ze samen met hun buurman weg uit Berlijn, naar Wisconsin.

    omdat hij niet veel bijzonders doet en zij niet genoeg verdient als serveerster, pakt ze haar oude beroep weer op....

    de film is niet slecht, maar het spel van de hoofdrolspeler is zo amateuristisch en haast autistisch (maar de man is nogal doof), zeker aan t begin van de film, dat het veel beter en aangenamer kon.
    maar de film wil natuurlijk ook niet aangenaam zijn.

    dankzij een goed begin half uur en slotkwartier kan ik de film toch nog best voor een 7 waarderen.

    pi_34696477
    BAD GIRLS FROM MARS

    Plan 9 was a hoax...

    Een b-film regisseur krijgt tijdens het maken van een sleazy T&A flick te maken met een aantal tegenslagen, er worden nl wat akteurs vermoord

    Een van de b-tere films van Ed Wood leerling Fred Olen Ray
    quote:
    Forty-nine breasts. Seven dead bodies. Groin-bashing. Lesbo catfight. Throat-slitting. Wrestling babes. Exploding supporting actress. Heads roll. Hands roll. 937 inside jokes for B-movie fans. Gratuitous blow-up party doll. Gratuitous liquor-store holdup. Kung Fu. Bimbo Fu. Cellulite Fu. Drive-In Academy Award nominations for Jasae, as the actress who says "We need healthy young earth studs to repopulate our world--we need your love rocket"; Brinke Stevens as the wardrobe mistress, for stripping during the boring scenes, and for saying "I can't find the right person to kill to get into the movies"; and, of course, Edy Williams, for stripping off all her clothes nine times (including twice in the back of a moving convertible in the middle of Beverly Hills) and for saying "The smell of garbage turns me into a wild woman!"
    pi_34696526
    Pride and Prejudice

    De laaste versie, het is niet helemaal mijn genre film, maar het is een prima verfilmig. Ik ken de beroemde BBC-verfilming (nog) niet die op veel mensen grote indruk heeft gemaakt, en dat scheelt misschienal aangezien veel mensen deze film daarmee vergellijken.

    [ Bericht 11% gewijzigd door NoSigar op 02-02-2006 00:23:12 ]
    Helpt waar hij kan!
      woensdag 1 februari 2006 @ 23:57:50 #170
    45532 ziggyziggyziggy
    wisselwachter, vlaggenzwaaier
    pi_34701002
    Vanavond gezien (op het witte doek): Paradise Now.
    Ik weet nog niet precies wat ik ervan moet denken, de laatste vijf minuten (incl. aftiteling) zijn erg overdonderend. Het is wel, voor de verandering, een film over het Israelconflict die, in tegenstelling tot bv. Al Qods Fee Yom Akhar, geen mensen volgt die ondanks het conflict door proberen te leven, maar twee mannen volgt die een zelfmoordaanslag plannen en dat kijkt toch een stuk anders.
    Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
      donderdag 2 februari 2006 @ 00:58:55 #171
    69957 Lonewolf2003
    Cool. Cool, cool, cool
    pi_34702687
    Ruang rak noi nid mahasan (Last Life in the Universe) (2003)

    Typisch zo'n Aziaat waarin eigenlijk bar weinig gebeurt. En waar dus ook niet veel over te zeggen is behalve dan dat ik hem heel mooi vond.
    cijfer:8.5
    pi_34702764
    Vanavond te zien geweest op RTL 5.
    Beetje a la Sex and the city. En ja, dat is een goed iets.

      donderdag 2 februari 2006 @ 03:38:17 #173
    46375 Sai
    vindt je een kutwijf.
    pi_34704933
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 14:59 schreef Sokolsky het volgende:

    [..]

    Oei... een mishit van Linklater?
    Tis niet slecht, maar gewoon een beetje... gewoon. Op zich is het best een redelijke SBS-6-half-negen-film. Ik heb wel een aantal keer gelachen, maar het is samen met The Newton Boys de enige film van Linklater die ik matigjes vind.
    O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
      donderdag 2 februari 2006 @ 09:29:53 #174
    52357 Lambiekje
    Everything is upside down
    pi_34706969
    De Griezelbus
    Heb het boek nooit gelezen. Maar echt spannend is het niet. Harry Potter is zo veel beter als dit.

    Jongetje wordt gepest in de klas. Hij schrijft een gruwelijk verhaal dat zijn pestkoppen gepakt worden. Door het verhaal aan Ferluci (lucifer) te geven, wordt het verhaal werkelijkheid.
    De klas gaat op schoolreisje naar een Horrorpark.

    Misschien ligt het aan mij.. maar Pluk van de Petteflet vind ik enger/spannender.
    Willem Nijholt als vampier .. poehee die is eng.

    cijfer 4.5
    Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
    pi_34707293
    Lost Highway

    lekker duistere film van DL. een man (BP) en vrouw (PA) krijgen boodschappen via videotapes. het lijkt er op dat er iemand hun huis kan binnendringen. zonder dat ze t weten zijn ze tijdens hun slaap gefilmd. op een volgende tape ziet de man dat hij bij het lijk van zijn vrouw zit, geheel onder t bloed.
    meteen daarna komt de politie hem arresteren en hij wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw.
    in de dodencel draait hij door en heeft last van enorme hoofdpijnen. na zo'n aanval zit er op eens iemand anders in die cel en de man is verdwenen.
    deze andere, pete, is een onschuldige en wordt vrijgelaten. de politie houdt hem wel in de gaten.
    hij werkt als monteur in een garage en is bevriend met een crimineel. hij wordt verliefd op de vriendin van de crimineel, die vriendin wordt ook weer gespeeld door PA.

    verder blijft de film ook lekker wazig en vaag. een typische lynch dus.

    ik kan me herinneren de film al eens gezien te hebben, alleen niet onder optimale omstandigheden......
    nu wel en ik moet zeggen dat ik PA nog steeds niet kan verdragen, helaas.
      donderdag 2 februari 2006 @ 12:54:19 #176
    25301 Gorro
    Reject False Icons
    pi_34709256
    Préparez vos mouchoirs (Bertrand Blier, 1978)
    Leuke zwarte komedie van Bertrand Blier. Gérard Depardieu en Patrick Dewaere zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen een leuk duo. De film heeft altijd weer een verrassing in petto, waardoor hij nooit saai wordt en totaal vrij is van clichés. Het is opvallend dat een dergelijke film toentertijd een Oscar kon winnen voor de beste niet-Engelstalige film. Dat zou vandaag ondenkbaar zijn. ***½

    The Letter (William Wyler, 1940)
    Goede melodramatische film-noir van William Wyler. Het eenvoudige verhaal wordt optimaal tot leven gebracht door de mooie cinematografie en de sterke acteerprestaties. Vooral de acteerprestatie van Bette Davis is erg goed. ****

    The Descent (Neil Marshall, 2005)
    Toffe nieuwe horror-film van de maker van Dog Soldiers. Het ondergrondse grottenstelsel schept een mooie omgeving voor een spannende horrorfilm. De opbouw is effectief gedaan en aan het einde betaald die zich ook uit als de monsters in beeld komen. Precies de juiste balans tussen gore en spanning. ****
    pi_34717732
    Closer (2004)

    Leuke film, niet doorsnee. Natalie Portman ( ) vind ik altijd best goed spelen, en Jude Law gaat daar zo in mee. In het begin lijkt het een doorsnee romantische comedie te worden, maar na verloop van tijd zie je dat dit absoluut niet het geval is. Ik vond de film niet echt geweldig tot op einde. Toen werd hij een stuk leuker doordat er toch een aantal leuke aspecten in zaten. Al met al een niet doorsnee romantische comedy, van een niet doorsnee regisseur, maar uiteindelijk toch een goede film.

    Aantal sterren: 3,5
    pi_34718865
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 16:58 schreef mrkanarie het volgende:
    Closer (2004)

    Leuke film, niet doorsnee. Natalie Portman ( ) vind ik altijd best goed spelen, en Jude Law gaat daar zo in mee. In het begin lijkt het een doorsnee romantische comedie te worden, maar na verloop van tijd zie je dat dit absoluut niet het geval is. Ik vond de film niet echt geweldig tot op einde. Toen werd hij een stuk leuker doordat er toch een aantal leuke aspecten in zaten. Al met al een niet doorsnee romantische comedy, van een niet doorsnee regisseur, maar uiteindelijk toch een goede film.

    Aantal sterren: 3,5
    Die moet ik ook nog steeds kijken. Morgenavond maar eens even doen.
      donderdag 2 februari 2006 @ 18:00:30 #179
    18008 hornage
    FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
    pi_34719605
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 16:58 schreef mrkanarie het volgende:
    Closer (2004)
    Al met al een niet doorsnee romantische comedy, van een niet doorsnee regisseur, maar uiteindelijk toch een goede film.
    Sinds wanneer is closer een romantische comedy?
    Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
    pi_34720464
    Gister Kill Bill 1 + 2

    Pas gekocht op dvd en alleen nog maar in bios gezien.

    Super film natuurlijk, wel lang, 3 uur en 3 kwartier
    Buy it, use it, break it, fix it,
    Trash it, change it, mail - upgrade it,
    Charge it, point it, zoom it, press it,
    Snap it, work it, quick - erase it,
    pi_34721652
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 18:00 schreef hornage het volgende:

    [..]

    Sinds wanneer is closer een romantische comedy?
    mja nou, hij was wel romantisch en er zat ook wel enige komiek in soms.
      donderdag 2 februari 2006 @ 19:22:25 #182
    119165 satecl
    Dorpsidioot.
    pi_34722113
    How High gister gekeken,,,damn wat saai. kut humor....slaat nergens op
    Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.
      donderdag 2 februari 2006 @ 20:51:11 #183
    14376 BlaatschaaP
    Elephant of joy.
    pi_34723094
    Brokeback Mountain: Wauw. Mooi . Gyllenhaal en Ledger zijn echt opvallend goed, hoewel ik bij Ledger heel soms 't idee was dat 'ie een tikkeltje aan 't overacteren was. Maar dat kan ook aan mij gelegen hebben . Verder wordt de relatie echt heel, heel mooi neergezet. Geweldig hoe ze zelf met hun gevoelens omgaan en dat naar elkaar uiten. Erg interessant vooral. Ik ben nog helemaal van slag . 9-.
    pi_34723129
    quote:
    Op donderdag 2 februari 2006 12:54 schreef Gorro het volgende:

    The Descent
    Heb je THE CAVE al gezien? Die vind je mischien ook wel leuk

    pi_34723975
    King Kong (1933)



    Een film die nog steeds met de tijd mee kan. Mooie scenes en setting. Kortom een film die een klassieker blijft.

      † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2006 @ 00:21:58 #186
    4571 Sokolsky
    Wil eigenlijk geen ondertitel
    pi_34724269
    Qian li zou dan qi (2005)



    De nieuwste Yimou Zhang, en in mijn ogen zijn beste. Visueel wellicht niet zo overdonderend als zijn vorige werk, maar ijzersterk op het menselijke vlak. Fantastische personages zorgen voor hartverwarmende scènes in een meeslepend en knap geconstrueerd verhaal. Ik wil meteen naar China toe.

    Een welverdiende 9, en een mooi plaatsje in mijn top-100.

    [ Bericht 3% gewijzigd door Sokolsky op 03-02-2006 00:29:40 ]
    Sheridana +1
      vrijdag 3 februari 2006 @ 00:27:43 #187
    69957 Lonewolf2003
    Cool. Cool, cool, cool
    pi_34724342
    laat maar
      † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2006 @ 00:30:39 #188
    4571 Sokolsky
    Wil eigenlijk geen ondertitel
    pi_34724381
    Ja, nu ben ik nieuwsgierig...
    Sheridana +1
    pi_34724660
    HOUSE OF WHIPCORD

    PHOTOGRAPHER'S MODELS

    Interessante wipflick die zich nogal distantieert van de gebruikelijke en wel om onderstaande redenen:
    quote:
    One of Britsploitation master Pete Walker's most infamous films, House of Whipcord is a highly disturbing project that may be too unpleasant for casual viewers to enjoy. The plot finds enigmatic writer Mark E. Desade (Robert Tayman) taking a beautiful, slightly dim French model in funky platform shoes (Penny Irving) home to meet Mum. She discovers too late that Mum is the deranged, moralistic Mrs. Wakehurst (Barbara Markham), and that the family mansion is really an unauthorized private prison for girls that Mum considers wicked sluts. What follows isn't as explicit as you might expect, but the proceedings are so horrifyingly cruel and oppressively bleak that it's often hard to watch.

    The acting is top-notch all around, especially Sheila Keith as a whip-wielding barbarian guard. Pete Walker slowly wrings every bit of clammy tension out of the unsavory story. For instance, despite an attractive cast, interesting fashions, and potentially gorgeous locales, everything is presented in a damp grayish tone that makes you want to put on a sweater. He keeps things very unpredictable; when you least expect it, you're hit by an oh-my-God twist that leaves the situation even more hopeless. The pace is slow, there's some unobtrusively clever editing to be found, and the color looks appropriately filthy. This babes-behind-bars horror amalgam really is powerful, but don't make Anne-Marie's mistake: Know where you're heading before you set out.
    Nogal compromisloos wat de films sterkste punt is

    Trailer

    pi_34724824
    gisteravond:

    Dodgeball



    Hij viel me 100% mee, leuk om ook weer wat oude bekende uit Office Space te zien.
    Film heeft een lekker tempo, leuke scenes, is grof en lekker lomp.
    Verhaal is zelf wel wat voorspelbaar, maar dat gaat niet ten koste van de film zelf vind ik.
    Verder nog leuke gastrolletjes van David Hasselhoff, Armstrong en Chuck Norris



    Gisteren nog naar Amadeus gekeken, het late tijdstip viel niet mee. Op sommige momenten dwaalde ik toch wat af
    Maar na wat ik gezien heb is het een goede film, geef hem graag nog een keer een herkansing


    vanmiddag komt Strangers on a Train nog op BBC2, die maar eens kijken
      zaterdag 4 februari 2006 @ 12:18:30 #191
    23107 dolle_hond
    topicverkoper
    pi_34725305
    The Magnificent Ambersons

    het handelt over de aftakeling van een rijke familie Amberson. enerzijds doordat ze niet met hun tijd mee gaan, itt. de familie Morgan. anderzijds doordat de jongste telg van de familie, de verwende George gewoon niks wil uitvoeren, maar alleen een beroemdheid in het stadje wil zijn.
    de film wordt duidelijk gedragen door JC en AB. dat de film door de studio volgens OW tijdens zijn afwezigheid kapot-geedit is, zal het wel tot een lauwe thee hebben gemaakt.

      zaterdag 4 februari 2006 @ 13:00:09 #192
    44470 ErikT
    Lekker PSV!
    pi_34726671
    Hooligans

    Elijah Wood was best goed! Het idee van voetbal is belangrijk wordt in een aantal scenes heel mooi naar voren gebracht. Verhaal misschien ietwat simpel, maar het ging mij om de weergave van zo'n firm. Best aardig gelukt En het knokken was ook wel lachen, je gaat er bijna zin in krijgen
    Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
    3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
      zaterdag 4 februari 2006 @ 13:50:10 #193
    45532 ziggyziggyziggy
    wisselwachter, vlaggenzwaaier
    pi_34728251
    Me and You and Everyone We Know
    Grappig, origineel en fris, doorspekt met schaamteloos wringende awkward scene\\\'s. Iedereen in de film heeft wel een of andere bizarre kronkel. Een meisje van tien dat haar volledige uitzet bij elkaar spaart van haar zakgeld, twee meisjes van vijftien die een toevallige voorbijganger laat testen wie het beste fellatio uitvoert, een kleuter die een schunnige internetdate regelt, dat soort dingen.

    Masjävlar, in Nederland gedistribueerd onder de naam Dalecarlians
    Wel aardig Zweeds drama over een vrouw uit een klein dorpje die is verhuisd naar de Grote Stad en voor een verjaardag weer terugkeert. Het ligt er allemaal wel wat dik bovenop en neigt wat naar geforceerd sentimenteel. Toch niet onaardig om te zien.
    Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
      zaterdag 4 februari 2006 @ 14:40:55 #194
    9883 Marble
    Was liever geaborteerd.
    pi_34729700
    On the town

    Zo worden ze toch echt niet meer gemaakt. En wat is Betty Garrett een cool wijf. Maar vooral:

    . .
    My mother was a drug addict. When she got pregnant, she took more drugs. She even tried to kill me inside her with a coat hanger, but I survived. I was born blind as a result, but my mother didn't care. She overdosed choking on her own vomit.
      zaterdag 4 februari 2006 @ 14:57:18 #195
    52543 Timo20
    RODA JC FOREVER!!
    pi_34730135
    Eergisteren in de sneak:

    Chaos
    Coole actie film met Jason Statham, Ryan Phillipe en Wesley Snipes in de hoofdrollen. Lekker veel actie, redelijk acteerwerk dat voldoet in een film als deze. Het verhaal is best ok maar gaat tegen het einde aan iets te snel waardoor het een beetje chaotisch ( ) overkomt. Maar achteraf klopt t wel allemaal en is deze film erg geschikt voor een avondje hersenloos vermaak

    IMDB Cijfer: 6,9/10
    Mijn Cijfer: 7,0/10

    En gisteren op tv:
    Beverly Hills Cop
    Al zo vaak gezien en hij blijft nog steeds erg grappig. Standaard verhaal met Eddie Murphy in topvorm waarbij hij goed wordt ondersteund door de bijrollen.
    Blijft cool


    IMDB Cijfer: 7,2/10
    Mijn Cijfer: 7,5/10
      zaterdag 4 februari 2006 @ 16:14:03 #196
    23107 dolle_hond
    topicverkoper
    pi_34731927
    Artemisia

    biopic over het begin van de "carriere" van een van de beroemdste vrouwelijke schilders uit de 17e eeuw. vooral de manier waarop ze valt voor de collega van haar vader, tassi, wordt uitvoerig en mooi in beeld gebracht.



    aardige film, die echter geen moment echt heel leuk wordt. het blijft vooral een kabbelend geheel, zelfs in de heftigere scenes.
      zaterdag 4 februari 2006 @ 16:22:27 #197
    67089 Gillingham
    The horror...
    pi_34732141
    quote:
    Op woensdag 1 februari 2006 20:50 schreef Sokolsky het volgende:

    [..]

    En waar staat Idi i Smotri dan? Of was dat al in februari?
    Check! Scherp.

    Eerste film van februari, zo belooft deze maand nog wat.
    What's it going to be then, eh?
      zaterdag 4 februari 2006 @ 16:46:34 #198
    67089 Gillingham
    The horror...
    pi_34732740
    Raging Bull DVD, 8/10
    Dat werd eens hoog tijd. Ik ben dan wel niet zo'n groot fanaat van de combinatie Scorsese/De Niro als menig ander filmfan, maar ik was erg benieuwd naar deze film die misschien wel als het sterkste resultaat van het duo wordt beschouwd. Gedeeltelijk werd mijn verwachting wat betreft deze film bevestigd. Ik houd niet bepaald van sportfilms, maar deze film is dan ook niet zozeer een sportfilm als wel een biografie over een sporter. Wat was La Motta eigenlijk ook een klootzak zeg. Het meest positief verrast was ik over de acteerprestatie van Robert de Niro, knap hoor. Het uiterlijk van het karakter van de man in zijn topjaren ten opzichte van zijn bierbuikjaren is als dag en nacht. De film is goed en degelijk, maar spreekt me niet genoeg aan om een echte topfilm te zijn.

    Patton DVD 9/10
    Het grote voordeel van het feit dat ik aardig wat klassiekers en andere goede films nog niet gezien heb is dat ik ze nog niet gezien heb. Wat zou ik graag een Apocalypse Now, Requiem for a Dream of The Matrix nog eens voor de eerste keer willen zien. Een belangrijke eigenschap van een topfilm is echter dat de film herkijkbaar is, dat onderscheidt de goede films van de topfilms. Ik ben er nog niet helemaal over uit of Patton een echte topfilm is, maar naar mijn idee is ie aardig herkijkbaar. Ook in deze film staat de verbuffende acteerprestatie centraal. Wat een man, die Patton, eigenlijk ook wel een klootzak. Maar juist klootzakken kunnen zo fascinerend zijn in een film.
    What's it going to be then, eh?
    pi_34733475
    Roma, Citta Aperta
    van Roberto Roselini uit 1945. Neorealistische klassieker met slechts een professionele actrice. Behalve gewone Italianen hadden Duitse krijgsgevangen ook rollen in de film!
    De versie die ik zag kan wel een opknapbeurt gebruiken, go Isabella.
    Bovendien waren de gele ondertitels regelmatig niet te lezen en vaak ook nog te snel.
    Ondanks dat wel boeiend, dit verzetsverhaal in een gehavend Rome. Het loopt slecht af.

    Munich
    Ik ben redelijk onder de indruk: Spielberg ineens niet helemaal zwart-wit en zelfs wat controversieel? En ook nog eens een behoorlijk spannende, en natuurlijk fantastisch gemaakte (het blijft Spielberg) film. Wat wil een mens nog meer? Nou ik weet wel wat: die belachelijke scène op het einde waar de fatale afloop van de gijzeling afgewisseld wordt met een seksscène van de hoofdpersoon (met gekwelde blik) had wel weg gemogen.

    Flightplan
    Na een tijdje naar de wel heel erg gekweld spelende Jodie Foster in het begin van de film gekeken te hebben kreeg ik zelf spierpijn in mijn nek en schouders. Nou was haar man net dood, maar je kunt het ook te duidelijk maken.
    Wat is dat toch met haar, ik vind Jodie best sympathiek, en in deze film is ze ook nog eens best stoer, alleen weet ik zo weinig films waar ik haar graag in zie, zeker de laatste tijd. Ze werkt ook niet zoveel trouwens, zal het ook wel door komen.
    De film is trouwens onzin: in het begin nog even spannend met zijn 'Gaslight-motief' (noem het maar even zo) maar als nog niet halverwege het geheim onthuld wordt zakt het helemaal in en wordt alleen maar belachelijk.

    Full Metal Jacket
    Maar weer eens helemaal bekeken. Mickey Mouse is nog steeds de enige winnaar.

    [ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 04-02-2006 18:49:37 ]
    Helpt waar hij kan!
      zaterdag 4 februari 2006 @ 17:57:52 #200
    67640 SaintOfKillers
    Hold me closer, Tony Danza
    pi_34734505
    Deze week (maandag tot vrijdag):

    A Fei jung juen
    Kar Wai Wong-vehikel dat wat afwisselt tussen de pluspuntjes van de regisseur (betoverend mooi) en zijn minpuntjes (fucking saai). Gelukkig meer van dat eerste, maar een enorme fan van WKW zal ik toch nooit worden.

    Another Thin Man
    Deel 3 uit de Thin Man reeks en iets minder dan de vorige 2, nog steeds leuk, maar de chemistry en grapjes tussen Nick en Nora bevinden zich meer op de achtergrond en het gaat soms vooral over het moord-mysterie, terwijl dat nooit het sterke punt is van deze films. Maar nog steeds fijn.

    Qian li zou dan qi
    Enerzijds vond ik hem (in tegenstelling tot Gorro en Sokolsky) niet de beste Yimou Zhang, eigenlijk een vrij doorsnee YZ-film, ik kan er wel een stuk of 3/4 noemen die ik beter vond. Anderzijds is doorsnee bij deze regisseur nog steeds schitterend en is het gewoon een topfilm. Doorsnee Yimou Zhang dus .

    A Night of the Opera
    Tof, leuk, grappig. Ik ben altijd een fan geweest van de oneliners van Groucho en de choreografietjes van Harpo zijn ook hip. Jammer genoeg hebben ze niet echt veel meer dan dat te bieden en wordt het na een tijdje wel eentonig.

    Last Train from Gun Hill
    De Indiaanse vrouw van een sheriff (Kirk Douglas) wordt vermoord. Deze laatste vindt dit niet fijn en gaat op zoek naar de moordenaars, de vader van één van hen blijkt een oude vriend te zijn (Anthony Quinn) en die wil zijn zoon niet meteen aan een strop zien hangen -> confrontatie. Douglas en Quinn zijn goed (vooral Quinn) en Sturges weet hoe hij een western moet regisseren.

    Shadow of the Thin Man
    Bij deel 4 gaat het terug vooral over de sarcastische grapjes tussen de 2 hoofdrolspelers. Ondertussen hebben ze een zoontje die ook zijn best doet. Het whodunnit-gedeelte is weer een beetje onnozel, maar Powell is gewoon en Myrna is . De hond is wat minder deze keer.

    Paran daemun
    Een film van Ki-Duk Kim met vreemde personages die weinig zeggen, met relaties die nergens en overal tot leiden en uiteraard met een jong meisje dat zich prostitueert. Bespeur ik een obsessie ?
    De film is zoals alle Ki-Duks (of al Kims) weer buitengewoon gewoon .

    The Animal
    Ha ha ha. Rob Schneider likt aan zijn eigen kruis. Hi hi hi. Rob Schneider randt een brievenbus aan. Ho ho ho. Rob Schneider eet een worm op.

    Hilarisch.

    Alles doet pijn van het lachen.

    Ik lig krom.

    Stop ermee.

    Echt.

    Stop.
    The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
      zaterdag 4 februari 2006 @ 18:01:18 #201
    23107 dolle_hond
    topicverkoper
    pi_34734585
    quote:
    Op zaterdag 4 februari 2006 17:57 schreef SaintOfKillers het volgende:Shadow of the Thin Man
    Bij deel 4 gaat het terug vooral over de sarcastische grapjes tussen de 2 hoofdrolspelers. Ondertussen hebben ze een zoontje die ook zijn best doet. Het whodunnit-gedeelte is weer een beetje onnozel, maar Powell is gewoon en Myrna is . De hond is wat minder deze keer.
    sorry :')
    pi_34737277
    Siworae (Il Mare)



    Prachtige film over een liefdes verhaal tussen een man en een vrouw die beide in een ander jaar leven... mooie setting en leuke details




    Strangers on a Train



    Meesterlijke film van hitchcock, prachtig plot, mooie scenes, setting, geweldig acteerwerk en spanning tot het eind.

    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')