FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat te serveren op oudjaarsavond.
Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 14:29
Op oudejaarsavond krijgen we visite maar deze houden niet van oliebollen en appelbeignets dus wat voor bijzonders zou ik dan op tafel kunnen zetten?

Wil het graag wel feestelijk houden dus wel iets anders dan de "standaard" verjaardag hapjes.
Salsagirlzondag 18 december 2005 @ 14:33
Je bedoelt niet over de hele avond ... alleen bij de koffie of wat je kan neer zetten op tafel..?
kijk ipv appelflappen/oliebollen kan je gebak doen... en bonbons.. en de rest van de avond van alles wat
Erosjuhhhzondag 18 december 2005 @ 14:35
stokbrood met dingen erop ?
Tembaco3kwartzondag 18 december 2005 @ 14:46
bier :-P
Tembaco3kwartzondag 18 december 2005 @ 14:48
toastjes, brie salades en al die crap
-Angel-zondag 18 december 2005 @ 14:49
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:33 schreef Salsagirl het volgende:

kan je gebak doen... en bonbons.. en de rest van de avond van alles wat
Hoe verschilt dit precies in de standaard verjaardag hapjes? Daarom zeg ik laat truffels invliegen vanuit Zuid-Amerika, die truffel die alleen in het hooggebergte van de Andes groeit. En door de wile zwijnen aldaar gevonden wordt.
Morpheus2002zondag 18 december 2005 @ 14:56
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:46 schreef Tembaco3kwart het volgende:
bier :-P
wonkozondag 18 december 2005 @ 14:57
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:46 schreef Tembaco3kwart het volgende:
bier :-P
En wodka.
timbastiaansenzondag 18 december 2005 @ 14:59
Zet de frietpan aan voor mini-snacks.
Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 14:59
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:48 schreef Tembaco3kwart het volgende:
toastjes, brie salades en al die crap
Eh, nee dat bedoel ik met "de standaard verjaardag hapjes"

Ik wil iets specialers serveren
sungaMsunitraMzondag 18 december 2005 @ 15:02
Erwtensoep
-Angel-zondag 18 december 2005 @ 15:03
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:59 schreef Martijn_77 het volgende:

Ik wil iets specialers serveren
Wat denk je van mijn idee?
-Angel-zondag 18 december 2005 @ 15:03
Caviaar en cocaïne.
TheOneAndOnlyzondag 18 december 2005 @ 15:03
bier en vette snacks......
wonkozondag 18 december 2005 @ 15:07
Edit: Even serieus graag dit is geen ONZ

[ Bericht 89% gewijzigd door Martijn_77 op 18-12-2005 22:32:45 ]
PLAE@zondag 18 december 2005 @ 17:39
Negerzoenen. Nu het net nog mag
wonkozondag 18 december 2005 @ 17:42
Edit: Even serieus graag dit is geen ONZ

[ Bericht 74% gewijzigd door Martijn_77 op 18-12-2005 22:32:58 ]
Pietverdrietzondag 18 december 2005 @ 18:31
hoe oud ben jij wonko?
-Angel-zondag 18 december 2005 @ 19:29
Waarom serveer je geen pepernoten, dat verwachten ze nooit. Dan laat je gewoon diverse keren de schaal rond gaan.
-Angel-zondag 18 december 2005 @ 19:42
Kun je niet iets doen met ijs en vuurpijlen. Zie je op bruiloften ook wel, zal alleen wel wat kosten. Heb je wel wat.
doraantjezondag 18 december 2005 @ 21:36
je kan ook een grote opgemaakte salade neerzetten als hapje

erg lekker, mits je een goede basissalade hebt
prupkemaandag 19 december 2005 @ 00:02
Maak een paar mini sandwiches (met bv zalm of ham en ei of wat je ook maar zelf lekker vind)

Wat ook wel lekker is

Een pasta maken van rode zalm en mayonaise dit of smaak maken dmv peper en bv dragon.
Dan pak je casino brood waar je de korstjes van af haalt en je rolt het brood uit met de deegroller.
Besmeer die platte boterham met de pasta en rol hem dan strak op. ruim een uur of anderhalf in de koelkast leggen en dan in stukjes snijden en op een schaaltje
krakkemiekemaandag 19 december 2005 @ 00:24
Of check andere topics met hapjes.....,.
dutch-mammamaandag 19 december 2005 @ 08:13
Koud buffet met salades.

Salades als in: prak wat koude aardappels met een blikje tonijn, stukjes augurk, stukjes hardgekookt ei, een kwak mayonaise (of cocktailsaus, doe eens gek!), peper en zout... en waar je verder trek in hebt.
Google eens op avocadosalade, garnalencocktail en zo... (als jullie braaf zijn trek ik straks mijn bestandjes open, mits ik even tijd heb... ik schrijf dit tijdens mijn werk!)

Pas wel op dat je salades niet de hele avond in een warme kamer laat fermenteren... Dus niet, net als een bak chips, neerzetten voor als iemand eens trek mocht krijgen...
Camplomaandag 19 december 2005 @ 11:48
Chips!
BrauNmaandag 19 december 2005 @ 13:57
quote:
Op zondag 18 december 2005 19:29 schreef -Angel- het volgende:
Waarom serveer je geen pepernoten, dat verwachten ze nooit. Dan laat je gewoon diverse keren de schaal rond gaan.
.
Mabellemaandag 19 december 2005 @ 14:59
Je kan tortilla's (zachte) insmeren met Boursin, beetje ijsbergsla en gerookte zalm erop. Beetje peper!

en dan oprollen en in stukjes snijden en met prikkertjes bij elkaar houden.
Staat leuk en het is lekker.

Natuurlijk kan je van allerlei vulling gebruiken.. net wat je lekker vindt.
wonkowoensdag 21 december 2005 @ 20:00
quote:
Op zondag 18 december 2005 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:
hoe oud ben jij wonko?
Ach gos...de wijze oude man.
Martijn_77woensdag 21 december 2005 @ 21:23
Iemand nog goede tips voor oudjaarsavond?
-Angel-woensdag 21 december 2005 @ 21:27
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:23 schreef Martijn_77 het volgende:

Iemand nog goede tips voor oudjaarsavond?
Natuurlijk, geef me even enkele minuten bedenktijd.
Martijn_77woensdag 21 december 2005 @ 21:29
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:27 schreef -Angel- het volgende:

[..]

Natuurlijk, geef me even enkele minuten bedenktijd.
Dan verwacht ik wel een serieuze reactie!
Halfgedraaidewoensdag 21 december 2005 @ 21:32
Wil je zo'n verpletterende indruk maken op je gasten?

Bij mijn vrienden is gewoon lekkere drank en wat toastjes en hapjes voldoende. Ik ga me niet helemaal te pleures denken voor iets speciaals. Of komt de koningin langs?
snijderwoensdag 21 december 2005 @ 21:34
kippevleugeltjes.

gemarineerd in: zoetzure saus/ketjap/teriyaki/whatever. verschillende varianten maken, even in de pan aanbraden en daarna warm in de oven houden. in de avond op een rechaud opdienen.
Martijn_77woensdag 21 december 2005 @ 21:41
quote:
Op woensdag 21 december 2005 21:32 schreef Halfgedraaide het volgende:
Wil je zo'n verpletterende indruk maken op je gasten?
Nee, maar wil wel iets specialers op tafel zetten. Want anders zet ik een week later met mijn verjaardag weer het zelfde op tafel.
Blueswoensdag 21 december 2005 @ 22:42
quote:
Tirakia met tzatziki (kaaspasteitjes met komkommerdip)



Ingrediënten:

5 plakjes roomboterbladerdeeg
60 g feta
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper
1 middelgrote komkommer
zout
2 à 3 teentjes knoflook
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
paprikapoeder


Bereiding:

Schil de komkommer en rasp ze fijn. Doe de komkommer in een zeef, bestrooi het met wat zout en laat het goed uitlekken.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schep de komkommer met de knoflook en de yoghurt door elkaar. Breng de tzatziki op smaak met wat zout en bestrooi het met wat paprikapoeder.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verkruimel de feta boven een kom. Voeg de Parmezaanse kaas, het ei, de peterselie en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het kaasmengsel over de bladerdeegvierkantjes en vouw ze schuin dubbel. Plak de randen goed vast met wat water.
Leg de driehoekjes op en met bakpapier beklede bakplaat en bak ze, in ± 20 minuten, in de voorverwarmde oven goudbruin.
Serveer ze met de tzatziki.
quote:
Kippasteitjes


Ingredienten:
400 gram kippevlees, 2 eetlepels verse uitjes, fijngesneden, peper en zout, 700 gram fylo-deeg (kant en klaar)

Bereiding:


Het gare kippevlees in kleine stukjes snijden en fijnmalen.
De fijngesnede uitjes, peper en zout er goed roerende doorheen mengen.
Telkens een lepeltje van dit mengsel op een stukje deeg leggen en dit dichtvouwen dan wel bedekken met een ander stukje.
De randen dichtplakken door ze aan te drukken met een vork.
Bestrijken met een losgeklopt ei.
20 Minuten bakken in een warme oven ongeveer 180 graden. Warm opdienen.

quote:
Ham met camembert-hapje



12 plakjes rauwe ham (het is handig om te vragen om kleine stukjes plastic tussen de plakjes omdat ze anders nogal lastig los van elkaar komen).
een rondje camembert
honing (een beetje vloeibare)

Snijd de camembert in 12 stukjes. Wikkel elk stukje kaas in een stukje ham.
Prik in alle pakketjes een cocktailprikker en rangschik ze in een vuurvast schaaltje.
Schenk er per pakketje een theelepel zachte honing overheen.

Voor-verwarm de grill op de hoogste stand.
Zet het schaaltje onder een nog steeds hoge grill vrij hoog in de oven.
Na een minuut of 5 is het klaar.

De kaas wordt dan een beetje zacht en de honing loopt uit.
Niet te lang anders wordt de kaas helemaal vloeibaar en/of verbrandt de ham.

Leuke dingetjes vind ik zelf
wonkowoensdag 21 december 2005 @ 23:45
Milkshake cocktails? Huur een milkshakemachine en ga daar cocktails mee fabriceren. Ik ben dol op vanille shake met Kahlua.
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 07:27
Warmgerookte zalm met dille in blokjes serveren met stokbrood.
Kipjes in teriyaki zoals Snijder zegt, altijd goed.
Hartige oliebollen of als ze het deeg ook niet lusten van ander spul "oliebollen" maken, met kaas en rauwe ham ofzo.
Tomatentaartjes.
Quiche.

Wees eens creatief
Martijn_77donderdag 22 december 2005 @ 10:54
quote:
Op donderdag 22 december 2005 07:27 schreef BBQ-kip het volgende:
Wees eens creatief
Heb ook wel wat ideeen maar ik sta altijd open voor meer ideeen
goddess-in-heavendonderdag 22 december 2005 @ 11:02
bij ons doen de gevulde dadels en vijgen (gevuld met roomkaas) het erg goed. Maak anders ook met tapenade gevulde cherrytomaatjes. Zoals hierboven beschreven staat: de tortilla met gerookte zalm. Je kan ook stokbrood met kaasjes, maar haal dan bijzondere kaasjes.
Maak sushi's of tapas. uuuuh olijven doen het ook altijd goed.

maar maak het jezelf niet te moeilijk. Dan ben je alleen maar aan het rennen, terwijl je hoort te feesten. Misschien kan je beter een lekkere wijn/champagne halen
Jessica24donderdag 22 december 2005 @ 11:34
Dit vind ik nou altijd heel feestelijk!

Kruidenrolletjes bron



Ingrediënten
1 zakje gepelde walnoten (45 g)
2 wraptortilla's
100 g verse roomkaas
1 zakje verse dille (15 g)
1/2 zakje verse bieslook (à 25 g)
1 zakje verse munt (15 g)
zout en peper
Materialen
cocktailprikkers, plasticfolie

Voorbereiden
Walnoten grof hakken. Wraps in droge koekenpan ca. 2 minuten verwarmen, zodat ze zacht worden. Wraps op snijplank leggen en dik met roomkaas besmeren. Walnoten erover strooien. Takjes dille en bieslook op midden van wrap verdelen. Blaadjes munt van takjes plukken en op roomkaas leggen. Wraps met zout en peper bestrooien en rond vulling stevig oprollen. Wraps tot gebruik in plasticfolie in koelkast bewaren.
Bereiden
Wraps uit folie halen. Met scherp mes zijkanten van rol snijden. Rollen elk in 6 stukken snijden. Rolletjes met cocktailprikkers vaststeken.
Wijnadvies
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen


Cocktailgarnalen met pittige salsa bron


Ingrediënten
1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries, a 225 g), ontdooid
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 bakje kiwi-mangosalade
1/4 rode peper, fijngesnipperd
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 theelepel tomatenpuree (tube)
2 dl olie

Bereiden
4 Plakken fillodeeg elk in 5 repen snijden. Om elke garnaal 1 reep rollen. Tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen fruit heel fijn snijden en in schaaltje doen. Rode peper, sjalot en tomatenpuree erdoor mengen (= salsa). In wok of koekenpan olie verhitten. Garnalen in 1 à 2 minuten goudbruin bakken. Even laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren met salsa om garnalen in te dippen.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen


Hamrolletjes met groenten bron
Ingrediënten1/2 courgette
1/2 cup verse vinaigrette (a 100 g)
2 geroosterde paprika's (pot)
8 pakken geroosterde achterham (smalle plakken)
8 basilicumblaadjes
8 olijven met piment
8 plakken rauwe ham
8 plakjes pittige kaas (bijv. grana padano)
4 gedroogde tomaten op olie (gehalveerd)
Materialen
cocktailprikkers

Bereiden
Courgette in lange, dunne reepjes snijden. Reepjes in diep bord leggen, dressing erover schenken en 5 min. marineren. Paprika's laten uitlekken en in 8 repen verdelen. Plakken achterham op snijplank leggen en in lengte dubbelvouwen. Aan smalle kant van elke plak ham reep paprika en blaadje basilicum leggen. Ham oprollen en samen met olijf aan cocktailprikker steken. Plakjes rauwe ham op snijplank leggen. Aan smalle kant van elke plak enkele reepjes courgette en reepje kaas leggen. Ham stevig om courgette wikkelen en samen met tomaatje aan cocktailprikker steken.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Mirjamdonderdag 22 december 2005 @ 12:19
quote:
Op woensdag 14 december 2005 15:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
dadels, ontbijtspek plakken, chorizo plakjes

dadels kopen, lekker veel.
over de lengte een sneetje erin, en de pit eruit halen.
plakje chrorizo in de dadel stoppen, eromheen een half plakje ontbijtspek.
als je ze allemaal klaar hebt in de oven op, nah, 180, 190 graden, tot het spek lekker knapperig is, warm eten, zijn heerlijk
floydvisserdonderdag 22 december 2005 @ 12:43
maak wat mexicaans of zuid amerikaans.

tappas en enchiladas..mischien ff wat anders..
er zijn zoveel kleine mexicaanse hapjes, moet je wel een aardig buffet mee kunnen vullen.
corona's en tequila erbij... of gewoon een lekker wijn..

pesto hapjes en gesneden groente met dip..

veel beter als oliebollen.
Tembaco3kwartwoensdag 28 december 2005 @ 14:29
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Eh, nee dat bedoel ik met "de standaard verjaardag hapjes"

Ik wil iets specialers serveren
winterbier :-)
henkSXwoensdag 28 december 2005 @ 19:10
Gambastaartjes zijn erug lekker om te frituren. wel eerst pellen, en dan ff paneren. Op ongeveer 180 graden, en dan een paar minuutjes.
Laat ze wel goed uitlekken, dus ff op keukenpapier leggen!

Veel plezier!
Bar_en_Marwoensdag 28 december 2005 @ 23:22
Tappas zit ik aan te denken
Remco_hwoensdag 28 december 2005 @ 23:28
http://www.giessenborch.com/

bergen tapas recepten
Bluesvrijdag 30 december 2005 @ 15:54
Wij hebben net lekkere franse kaasjes,sushi, grote garnalen en oesters gekocht.
Fles champi erbij en het gaat helemaal goed komen
BennyNLvrijdag 30 december 2005 @ 15:55


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 30-12-2005 16:07:29 (offt weg) ]
Tha_Erikvrijdag 30 december 2005 @ 16:27
Van die kleine knakworstjes in een stukje croissant-deeg rollen en even in de oven doen. Superlekker!
Stevevrijdag 30 december 2005 @ 17:32
Mini pizza's. recept. Maar ze zijn ook gewoon te koop.
site met wat hapjes.

[ Bericht 32% gewijzigd door Steve op 30-12-2005 17:38:19 ]
Mirjamvrijdag 30 december 2005 @ 19:05
wij hebben van alles wat. lumpus [lemper], stokbroodjes, kaasjes, chippies.
misschien nog sushi maken.
Martijn_77vrijdag 30 december 2005 @ 19:50
Het wordt een soort buffetje met:

Warm
Kippenvlees in Kerriesaus
Eigen gemaakte Varkens saté
Gehaktballetjes in Pangang saus
Witte rijst

Koud
Koude schotel
Gevulde eieren
Asperges in ham
Stokbrood met Kruidenboter
Bluesvrijdag 30 december 2005 @ 22:10
quote:
Op zondag 18 december 2005 14:29 schreef Martijn_77 het volgende:
Op oudejaarsavond krijgen we visite maar deze houden niet van oliebollen en appelbeignets dus wat voor bijzonders zou ik dan op tafel kunnen zetten?

Wil het graag wel feestelijk houden dus wel iets anders dan de "standaard" verjaardag hapjes.
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Het wordt een soort buffetje met:

Warm
Kippenvlees in Kerriesaus
Eigen gemaakte Varkens saté
Gehaktballetjes in Pangang saus
Witte rijst

Koud
Koude schotel
Gevulde eieren
Asperges in ham
Stokbrood met Kruidenboter

Kon je nou niets aparters n.a.v je OP verzinnen Martijn
Er staat zoveel lekkers tussen de ideeën, en dan kom je met dit
Mirjamvrijdag 30 december 2005 @ 22:11
!
Martijn_77vrijdag 30 december 2005 @ 22:14
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:10 schreef Bluezz het volgende:


Kon je nou niets aparters n.a.v je OP verzinnen Martijn
Er staat zoveel lekkers tussen de ideeën, en dan kom je met dit
Kon wel iets beters verzinnen heb alleen de gasten gepeild die komen en dit past het beste bij hun smaak.
Annemiek78vrijdag 30 december 2005 @ 22:18
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kon wel iets beters verzinnen heb alleen de gasten gepeild die komen en dit past het beste bij hun smaak.
Tsja, het zijn hele gezellige lieve mensen, maar wel mensen die zoiets hebben van "Doe maar gewoon, dat is al goed genoeg"
p_igletvrijdag 30 december 2005 @ 22:18
Hier eten we bara's morgenavond, toch een soort oliebollen maar dan anders...
Bluesvrijdag 30 december 2005 @ 22:20
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:18 schreef Annemiek78 het volgende:


Tsja, het zijn hele gezellige lieve mensen, maar wel mensen die zoiets hebben van "Doe maar gewoon, dat is al goed genoeg"
Dan houden ze ook gewoon van oliebollen

sorry, ik hou al op, ben wat melig
Annemiek78vrijdag 30 december 2005 @ 22:21
Standaard verjaardagshapjes zijn voor ons:
Stokbroodje met salade en een stukje brie of andere kaas.
Een zoutje en wat chips.

Dit "Koud en warm" buffet is dus wel wat specialers/feestelijker dan dat onze gasten gewend zijn bij ons te krijgen. Het wordt vast hardstikke gezellig . Heb de wijn/bier en champagne al koud staan.
Annemiek78vrijdag 30 december 2005 @ 22:21
Oliebollen
Mirjamvrijdag 30 december 2005 @ 22:22
oliebollen, met poedersuiker
Martijn_77vrijdag 30 december 2005 @ 22:23
Maar ik zal verschillende gerechten wel in overweging nemen voor mijn verjaardag van volgende week
Bluesvrijdag 30 december 2005 @ 22:24
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:23 schreef Martijn_77 het volgende:
Maar ik zal verschillende gerechten wel in overweging nemen voor mijn verjaardag van volgende week
Dát wilde ik ff horen
zoalshetisvrijdag 30 december 2005 @ 22:47
gourmetten op de meest burgerlijke avond van het jaar!
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 22:55
Net al even een flesje sekt gedronken..
*Hips*
zoalshetisvrijdag 30 december 2005 @ 22:56
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Net al even een flesje sekt gedronken..
*Hips*
(voor het nieuwe jaar)
Annemiek78zaterdag 31 december 2005 @ 16:07
Hebben net samen in de keuken gestaan voor vanavond.
Schaal met koude schotel (Grove huzarensalade) is erg mooi geworden.
Gevulde eieren hebben we gemaakt en die zijn heerlijk.
Nog een beetje vulling afgemaakt als eisalade.

Warme gerechten zijn ook allemaal goed gelukt! Ziet er heerlijk uit.
Vanavond gaan we de boel eens fijn keuren!
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 16:10
Klinkt heerlijk hoor, maak je ook ff foto's?
Annemiek78zaterdag 31 december 2005 @ 16:12
Ik zal het proberen. Zit vanavond wel met een huis vol visite..
Maar als ik er aan denk zal ik er even een paar knippen.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 16:14
Foto's van de gerechten/schotels kan je nu alvast maken
Martijn_77zaterdag 31 december 2005 @ 16:17
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 16:14 schreef Bluezz het volgende:
Foto's van de gerechten/schotels kan je nu alvast maken
Zo is nu naar beneden met het fototoestel
Annemiek78zaterdag 31 december 2005 @ 16:20
Schaal is al wel opgemaakt.
De warme gerechten zitten in tupperware bakken.
Ziet er op de foto dus (nu nog) niet zo feestelijk uit.
Martijn is nu nog foto maken van de gevulde eieren!

* Annemiek78 honger krijgt
Annemiek78zaterdag 31 december 2005 @ 16:29
Komen ze:







[ Bericht 3% gewijzigd door Annemiek78 op 31-12-2005 16:58:54 ]
dutch-mammazaterdag 31 december 2005 @ 16:31
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 16:36
Dat ziet er lekker uit, hoelaat gaan we
Stevezaterdag 31 december 2005 @ 17:05

Ik heb er zin in.
i-spy24zaterdag 31 december 2005 @ 18:16


Straks na 00:00 uur wordt dit onze late-nite snack tafel waar alleen de champagne nog ontbreekt. maar die wordt pas om 23:55 uur op tafel gezet
Mirjamzaterdag 31 december 2005 @ 18:25
ben nu gevulde eitjes aan het maken á la mij, en we gaan straks sushi knutselen
diertjuhzaterdag 31 december 2005 @ 18:50
Wij gaan gourmetten
golferzaterdag 31 december 2005 @ 18:53
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:16 schreef i-spy24 het volgende:
[afbeelding]

Straks na 00:00 uur wordt dit onze late-nite snack tafel waar alleen de champagne nog ontbreekt. maar die wordt pas om 23:55 uur op tafel gezet
Leuke nep-foto.
Alsof je nu al al die gerechten op tafel hebt staan.
Hou jij het nou maar bij je peking-eendje met je flesje AA op je formica-tafeltje.
Martijn_77zondag 1 januari 2006 @ 11:00
Het koud en warm buffetje was een schot in de roos!
Annemiek78zondag 1 januari 2006 @ 11:08
quote:
Op zondag 1 januari 2006 11:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Het koud en warm buffetje was een schot in de roos!
Ja, is erg goed bevallen.
Ook precies de goede hoeveelheid. Heb mooi geen restje over.
Alles is mooi op gegaan...

En de Champagne was nog wel het lekkerste....
Tha_Erikzondag 1 januari 2006 @ 11:12
Geen restjes? .

Bij mij thuis is de dag na een feetje altijd left-over dag .
Mirjamzondag 1 januari 2006 @ 13:31
quote:
Op zondag 1 januari 2006 11:12 schreef Tha_Erik het volgende:
Geen restjes? .

Bij mij thuis is de dag na een feetje altijd left-over dag .
hier ten overvloede, helaas hebben we bijna alles weg moeten flikeren.
]zonde van het geld
H00pstazondag 1 januari 2006 @ 14:14
zo lekkel
BBQ-kipdinsdag 3 januari 2006 @ 17:44
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:21 schreef Annemiek78 het volgende:
Dit "Koud en warm" buffet is dus wel wat specialers/feestelijker dan dat onze gasten gewend zijn bij ons te krijgen. Het wordt vast hardstikke gezellig. Heb de wijn/bier en champagne al koud staan.
Dit vind ik nou zo sneu he
Meid, doe eens écht gek, gooi je haar los en maak er wat van!
Halfgedraaidedinsdag 3 januari 2006 @ 18:18
quote:
Op zondag 1 januari 2006 11:08 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Ja, is erg goed bevallen.
Ook precies de goede hoeveelheid. Heb mooi geen restje over.
Alles is mooi op gegaan...

En de Champagne was nog wel het lekkerste....
Of precies niet de goede hoeveelheid, maar net wat te weinig. Ik vind dat er altijd wat over moet blijven, vooral als je gasten hebt. want als gasten het eten zien slinken durfen ze nooit te zeggen dat ze te weinig hebben gehad. Ze hebben dan zoiets van pakken jullie het laatste maar hoor.

Ik zorg altijd dat ik van alles voldoende in huis heb. Dus liever wat dingen over dan alles op. Het moet natuurlijk niet te gek worden dat je echt alles over hebt he.
Martijn_77dinsdag 3 januari 2006 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 17:44 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Dit vind ik nou zo sneu he
Meid, doe eens écht gek, gooi je haar los en maak er wat van!
Dat doen we met mijn verjaardag wel als er ook meer mensen komen ga zeker die Ham met camembert-hapje van Bluezz maken.

En ook de Hamrolletjes met groenten van Jessica24 staan ook op de planning
zoalshetisdinsdag 3 januari 2006 @ 19:00
vergeet niet de hapjes uit het gourmet menu. de hollandse geitenkaas met honing in bacon zijn echt erg lekker. kan je ook koud serveren.
Martijn_77dinsdag 3 januari 2006 @ 19:08
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 19:00 schreef zoalshetis het volgende:
vergeet niet de hapjes uit het gourmet menu. de hollandse geitenkaas met honing in bacon zijn echt erg lekker. kan je ook koud serveren.
Dan zeker bereiden in de oven ipv op het gourmetstel?

Maar zou dat oko met een andere kaas dan geitenkaas kunnen? Want verschillende mensen die komen lusten geen geitenkaas
Halfgedraaidedinsdag 3 januari 2006 @ 20:00
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 19:08 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dan zeker bereiden in de oven ipv op het gourmetstel?

Maar zou dat oko met een andere kaas dan geitenkaas kunnen? Want verschillende mensen die komen lusten geen geitenkaas
Zijn wel "wat de boer niet kent dat vreet ie niet" mensen of niet? Ook gezien de keuze van je gerecht op oudejaarsavond.
Martijn_77zaterdag 7 januari 2006 @ 17:12
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 18:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat doen we met mijn verjaardag wel als er ook meer mensen komen ga zeker die Ham met camembert-hapje van Bluezz maken.

En ook de Hamrolletjes met groenten van Jessica24 staan ook op de planning
Verder verslag van mijn verjaardags eten kunnen jullie vinden in Wat serveren jullie op een verjaardag???