Ik maak vaak indische gehaktballetjes. Niet zo ingewikkeld (heb het recept alleen niet hier op mijn werk, combi van een paar indische kruiden, heel fijn gesnipperd uitje, beetje sambal, ketjap, mosterd en wat zout doet het goed...), en je kunt het van te voren klaarmaken, en dan opwarmen onder de grill.
Meloen met ham of rookvlees
Een notenrecept van Nigella Lawson: Gemengde ongezouten noten een kwartier in een hete oven, dan in een schaal, eetlepel roomboter, wat cayennepeper, een schep bruine suiker en rozemarijn erbij
Gerookte zalm met wat citroen op ciabatta ofzo
Receptje van mijn zus: bladerdeegplakjes laten ontdooien, mengsel van monchou, tomatenpuree en wat kruiden erop smeren en dan de plakjes oprollen. Van de rolletjes schijfjes snijden en die een kwartier in de oven (200 graden ofzo)
Hamrolletjes met monchou: monchou, bieslook, zout en peper mengen, smeren op een plakje ham, oprollen en in kortere stukjes snijden. Prikkertje erin.
Sateetjes, of een hartige taart...
En ook nog chips en brie en nootjes en rauwkost enzo.