Stimmt.quote:Op zondag 11 december 2005 21:51 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat het gewoon al bekend is dat dit hele opwarmen van de aarde flink overdreven wordt.
Wie zegt dat de kosten die alle veranderingen teweeg brengen goedkoper zijn dan de maatregelen om het te verhelpen?quote:Op zondag 11 december 2005 21:52 schreef Fillipe het volgende:
Economie gaat voor.
opwarmen wel of niet. het klimaat veranderd gewoon. En of dat de schuld is van de mens doet ook even niet terzake.quote:Op zondag 11 december 2005 21:51 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat het gewoon al bekend is dat dit hele opwarmen van de aarde flink overdreven wordt.
In hoeverre?quote:Op zondag 11 december 2005 21:51 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat het gewoon al bekend is dat dit hele opwarmen van de aarde flink overdreven wordt.
Nee, daar lijkt het absoluut niet op, maar dit staat al in vele topics op dit forum.quote:Op zondag 11 december 2005 21:57 schreef Alicey het volgende:
Het lijkt er op dat opwarming een natuurlijk verschijnsel is waar de mens weinig mee heeft te maken.
Ik vraag het me ook af. Wat je nu veel ziet is de strjd tussen de wetenschappers of de mens wel of niet invloed heeft. Dat is een grote discussie. Maar die discussie heeft geen invloed op de gevolgen van de veranderingen.quote:
Die strijd is al gestreden en de uitkomst is dat de mens inderdaad invloed heeft.quote:Op zondag 11 december 2005 21:59 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Ik vraag het me ook af. Wat je nu veel ziet is de strjd tussen de wetenschappers of de mens wel of niet invloed heeft.
Ik heb het toch niet alleen over opwarming?quote:Op zondag 11 december 2005 21:57 schreef Fillipe het volgende:
Laat ze eerst maar met concreet bewijs komen dat de aarde echt véél warmer wordt, zag laatst op Netwerk een documentaire dat het allemaal reuze meeviel en dat er bij voorgaande onderzoeken aardig met cijfers gegoocheld is.
Die heb ik ook gezien. Grote millieuorganisaties als Greenpeace (quote:Op zondag 11 december 2005 21:57 schreef Fillipe het volgende:
Laat ze eerst maar met concreet bewijs komen dat de aarde echt warmer wordt, zag laatst op Netwerk een documentaire dat het allemaal reuze meeviel en dat er bij voorgaande onderzoeken aardig met cijfers gegoocheld is.
Bewijs het maar eens.quote:Op zondag 11 december 2005 22:00 schreef Monidique het volgende:
[..]
Die strijd is al gestreden en de uitkomst is dat de mens inderdaad invloed heeft.
Klopt, misschien een beetje verkeerd geformuleerd maar ik doelde gewoon op de algemene issue "Klimaat verandering"quote:Op zondag 11 december 2005 22:00 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Ik heb het toch niet alleen over opwarming?
Zelfs greenpeace weet dat die toestanden niet gaan gebeuren en dat hebben de meeste milieu organsiaties ook gezegd.quote:Op zondag 11 december 2005 22:00 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Die heb ik ook gezien. Grote millieuorganisaties als Greenpeace () willen ons doen geloven dat een "Day after tomorrow"-achtige toestanden mogelijk zijn. Alleen dan duurt het iets langer dan in die film.
Geen discussie over wel invloed geen invloed van mens, Daarvoor heb ik dit topic niet geopend. Het gaat over de gevolgen van en niet de oorzaken.quote:
De mens stoot CO2 uit, CO2 heeft effect op het klimaat, de mens heeft invloed op het klimaat. Dat is de zeer versimpelde wetenschap.quote:Op zondag 11 december 2005 22:02 schreef Fir3fly het volgende:
Dat de mens invloed heeft.
Ik heb niets tegen schone energie. Vooral kernenergie is een mooie tussenoplossing totdat we echt iets schoons en rendabels vinden.quote:Op zondag 11 december 2005 22:03 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
En wat is er tegen schne enrgie, geen vervuiling in de lucht etc.. En dat terwijl je niet eens weet hoe groot de kosten worden als je het zo laat. Ieder geval niet minder dan nu.
Dat de mens CO2 uitstoot geloof ik wel. Maar leg eens uit hoe CO2 het klimaat beïnvloed.quote:Op zondag 11 december 2005 22:04 schreef Monidique het volgende:
[..]
De mens stoot CO2 uit, CO2 heeft effect op het klimaat, de mens heeft invloed op het klimaat. Dat is de zeer versimpelde wetenschap.
Klopt.quote:Op zondag 11 december 2005 22:08 schreef snotje het volgende:
CO2 zorgt dat de warmte minder goed van de aarde kan ontsnappen. Het blokkeert die stralen zegmaar. Dan wordt het warmer ---> verandert klimaat
Zo'n dertig procent gestegen dus.quote:Op zondag 11 december 2005 22:12 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Klopt.
Maar de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer is de laatste 200 jaar gestegen van 0.0234% naar 0.0298%... (Bron: NASA)
Ja. Een stijging van 30% over 2000 jaar. Maar 130% van heel erg weinig is nog steeds er weinig...quote:Op zondag 11 december 2005 22:19 schreef Monidique het volgende:
[..]
Zo'n dertig procent gestegen dus.
Het is niet heel erg weinig, het is voldoende. Ik zie het punt ook niet helemaal.quote:Op zondag 11 december 2005 22:21 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ja. Een stijging van 30% over 200 jaar. Maar 130% van heel erg weinig is nog steeds er weinig...
Het punt is dus dat of je nou 250 of 300 ppm hebt (dat volgt uit die procenten), het maakt helemaal niks uit.quote:Op zondag 11 december 2005 22:22 schreef Monidique het volgende:
[..]
Het is niet heel erg weinig, het is voldoende. Ik zie het punt ook niet helemaal.
O?quote:Op zondag 11 december 2005 22:23 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Het punt is dus dat of je nou 250 of 300 ppm hebt, het maakt helemaal niks uit.
Laten we even een heel versimpeld voorbeeld geven.quote:
Zo is het dus niet, wat wel blijkt uit de wetenschappelijke conclusie dat de mensheid door middel van haar CO2-uitstoot het klimaat verandert.quote:Op zondag 11 december 2005 22:32 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ik weet het, dit is wel erg simpel. Maar zo is het.
Als je alles even gelezen had, weet je dat dit wel zo is. ppm betekent toch echt parts per million.quote:
Dat klopt, maar je vergelijking klopt niet. Het gaat niet om bolletjes die alleen maar licht wel of niet doorlaten. Het gaat om een complexe atmosfeer en verscheidene elementen en factoren. Maar de wetenschappelijke conclusie dat de mens verantwoordelijk is, lijkt mij duidelijk genoeg: de mens verandert het klimaat onder andere en met name door haar uitstoot van CO2-gassen.quote:Op zondag 11 december 2005 22:57 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Als je alles even gelezen had, weet je dat dit wel zo is. ppm betekent toch echt parts per million.
Alsof ik dit niet weet. Ik heb duidelijk genoeg gezegd dat mijn experiment heel erg versimpeld was. Ik probeerde gewoon duidelijk te maken dat een verschuiving van 200 naar 300 ppm in de praktijk niets betekent.quote:Op zondag 11 december 2005 23:01 schreef Monidique het volgende:
[..]
Dat klopt, maar je vergelijking klopt niet. Het gaat niet om bolletjes die alleen maar licht wel of niet doorlaten. Het gaat om een complexe atmosfeer en verscheidene elementen en factoren.
Dat zeg je steeds, maar kom eens met feiten.quote:Op zondag 11 december 2005 23:01 schreef Monidique het volgende:
[..]
Maar de wetenschappelijke conclusie dat de mens verantwoordelijk is, lijkt mij duidelijk genoeg: de mens verandert het klimaat onder andere en met name door haar uitstoot van CO2-gassen.
Nee, sorry, ik had het fout. Ik vergiste me.quote:Op zondag 11 december 2005 23:08 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Dat zeg je steeds, maar kom eens met feiten.
Om de één of andere reden geloof ik niet dat je ineens je hele standpunt omgooit...quote:Op zondag 11 december 2005 23:11 schreef Monidique het volgende:
[..]
Nee, sorry, ik had het fout. Ik vergiste me.
Helemaal!quote:Op zondag 11 december 2005 23:15 schreef Posdnous het volgende:
Nee, dat percentage is heel normaal en CO2 verandert ons klimaat niet desastreus, nou goed..
Prima. Er is niks aan de hand. Opgelost.quote:
maar als je nou een manier vindt van energie die vele malen goedkoper is? ga je er structureel op voorruit. Je komt niet verder als je niks doet en blijft zeggen, het durt nog even. Dat is het probleem ontwijken.quote:Op zondag 11 december 2005 23:14 schreef Boswachtertje het volgende:
Misschien kun je wel stellen, juist doordat er over zoiets veelomvattends als klimaatverandering wordt gesproken, het vele malen moeilijker is geworden uberhaupt een goed en uitgebalanceerd pakket met maatregelen aan de wereld te overleggen. En dat is natuurlijk een prima truc, zorgen voor verwarring bij de bevolking. Ook dat er nu 2 scenario's zijn - welke 2 volledig tegenovergestelde gevolgen laten zien - creëert verwarring en onrust bij de bevolking. Mensen willen dat de politiek nu maatregelen neemt, maar maatregelen zoals in het Kyoto-verdrag zijn m.i. een druppel op de gloeiende plaat.
Maar waarom horen we nergens in de politiek simpele maar edoch zeer doeltreffende maatregelen als het herbeplanten en het nieuw beplanten van percelen met bv populieren of fruitbomen (met ook nog eens de voedselvoorzieningsfunctie)..?? CO-2 uitstoot wordt daardoor verminderd, meer zuurstof in de lucht en meer "natuur" in het toch al drukke Nederland..
Maar zoals een aantal hier al terecht aangaven (weliswaar waarschijnlijk om andere redenen) vindt men de economie belangrijker dan het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen.. Raar maar waar..
Let me think: oh ja.. daar kunnen ze niet zo veel geld aan verdienen en al die investeringen in olievelden en dergelijke moeten zich natuurlijk wel terugverdienen.quote:Op zondag 11 december 2005 23:30 schreef One_of_the_few het volgende:
Kunnen we even ontopic worden. Geen gezeur meer over mensen en co2.
Waarom gaan we niet veel meer opzoek naar de betere energiebron? Waarom andere enrgiebronnen niet meer stimuleren?
Waarom bijna niets doen terwijl als je wel wat doet het voordeel oplevert. vooruitgang, technologisch maar ook je leefomgeving wordt schoner. Sinds anneer is niks doen iets wat de overheid wil. Stilzitten = achteruitgang.
Voor een deel zit daar de waarheid in. Maar het is de bevolking die dat soort mensen instand houdt. We kiezen ze immers.quote:Op zondag 11 december 2005 23:34 schreef Boswachtertje het volgende:
[..]
Let me think: oh ja.. daar kunnen ze niet zo veel geld aan verdienen en al die investeringen in olievelden en dergelijke moeten zich natuurlijk wel terugverdienen.
Kortom geld is belanrgrijker voor de politici en machtige mensen lijkt het wel..
)quote:De macht van vier
VERENIGDE STATEN. Hoeveel auto’s moet je weghalen om van de verstopte wegen in Californië weer filevrije doorgangswegen te maken? Computersimulatie gaf het antwoord: vier procent, ofwel: vier op honderd auto’s. Het onderzoek inspireerde acteur Tom Hanks voor zijn opmerkelijke toespraak tijdens de diploma-uitreiking op 22 mei op Vassar College in New York.
‘Als deze similatie klopt, dan is het de meest indrukwekkende definitie uit de natuurwetenschappen en menselijke natuur van hoe een eenvoudige keuze een verbijsterende verandering van onze wereld kan bewerkstelligen. (...) Neem de Macht van Vier en pas hem toe op een willekeurig onderwerp. Politiek: vier stemmen die je van de ene honderd opschroeft naar de volgende honderd, maken het verschil tussen de macht verkrijgen en de macht verliezen. Cultuur: op vijftig filmbezoekers kunnen twee mensen een kleine, onafhankelijke filmproductie rendabel maken. Economie: door een product te boycotten, kan één consument op de 25 ervoor zorgen dat het uit de schappen wordt genomen. Vier op de honderd is miniscuul, en toch kan het de grote hefboom zijn van het omslagpunt. De Macht van Vier maakt het verschil tussen hopeloosheid en hulp. (...) Help, en je zult een enorme impact hebben op het leven in je straat, stad, land en onze planeet. Als maar één op de vier per honderd van jullie ervoor kiezen om te helpen, voor welk goed doel dan ook, dan zullen er ongelooflijke dingen gebeuren in de wereld waarin je leeft. (...) Dóe het dus. Sluit vrede waar die bedreigd wordt. Help bomen te planten. Help verscheidenheid te accepteren en verschillen te vieren. Help files opheffen. In andere woorden, help om alle problemen waarmee we te kampen, op te lossen – tot aan het laatste toe – met de Macht van Vier op de honderd. Help en we zullen de wereld redden. Als we niet helpen – dan gebeurt het niet.”
Laten we vooral niks meer doen omdat een 1 of ander project duur is? Wie zegt dat alle kosten die we nu hebben niet duur zijn. Laten we lekker niks doen en afwachten.quote:Op maandag 12 december 2005 18:41 schreef Armalite het volgende:
Een goede reden om nooit meer dolle verdragen ala Kyoto te ondertekenen staat op in de rechterbovenhoek van deze pagina
Ik snap dat je zegt dat we wat moeten doen. Maar dat "wat doen" is wat mij betreft eerst maar eens uitzoeken hoe dat klimaat nou in elkaar zit, voordat je overhaaste conclusies gaat trekken. Het klimaat zit veel te ingewikkeld in elkaar om meteen nadat een aantal wetenschappers roepen dat het de schuld van de mens is zo'n geldverslindend verdrag te maken.quote:Op maandag 12 december 2005 19:08 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Laten we vooral niks meer doen omdat een 1 of ander project duur is? Wie zegt dat alle kosten die we nu hebben niet duur zijn. Laten we lekker niks doen en afwachten.
er is nog nooit vooruitgang bereikt door een passieve houding. Blijkbaar is roepen dat het duur is een veilig uitweg voor mensen.
Ik had het natuurlijk niet over de prijs maar over het rendement. Dat het geld kost is niet zo erg, veel geld ook niet, maar het gigantische temperatuurverschil van 0,00127 graden vind ik toch wat weinig voor een bedrag van 94,5 miljard euro.quote:Op maandag 12 december 2005 19:08 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Laten we vooral niks meer doen omdat een 1 of ander project duur is? Wie zegt dat alle kosten die we nu hebben niet duur zijn. Laten we lekker niks doen en afwachten.
er is nog nooit vooruitgang bereikt door een passieve houding. Blijkbaar is roepen dat het duur is een veilig uitweg voor mensen.
En heb je al onder Contact gekeken?
Wie het alemaal opzetten, zegt genoeg lijkt me.
Site werkt niet in Firefoxquote:Op maandag 12 december 2005 18:41 schreef Armalite het volgende:
Een goede reden om nooit meer dolle verdragen ala Kyoto te ondertekenen staat op in de rechterbovenhoek van deze pagina
Het gaat in dit topic toch niet over of de mens de schuld aan heeft. heb ik al vaker gezegd. Dat de mens met maatregelen kan veranderen is iedereen het ook wel over eens.quote:Op maandag 12 december 2005 19:13 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ik snap dat je zegt dat we wat moeten doen. Maar dat "wat doen" is wat mij betreft eerst maar eens uitzoeken hoe dat klimaat nou in elkaar zit, voordat je overhaaste conclusies gaat trekken. Het klimaat zit veel te ingewikkeld in elkaar om meteen nadat een aantal wetenschappers roepen dat het de schuld van de mens is zo'n geldverslindend verdrag te maken.
De hele wetenschap is verdeeld; de ene kant zegt dat de 'opwarming' de schuld is van de mens, de andere kant zegt dat het een natuurlijk proces is en dat het nog niet eens zeker is óf de aarde wel opwarmt. Alleen eerstgenoemde groep krijgt aandacht in de media. Ik vermoed dat grote millieuorganisaties hier een behoorlijke vinger in de pap hebben.
Dus laat de wetenschap nou eerst maar eens uitzoeken wat er nou precies gaat gebeuren en hoe dat komt, dan kunnen we daarna conclusies trekken.
quote:Op maandag 12 december 2005 19:37 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Het gaat in dit topic toch niet over of de mens de schuld aan heeft. heb ik al vaker gezegd. Dat de mens met maatregelen kan veranderen is iedereen het ook wel over eens.
En dan vraag ik me af waarom niet met alle eerder genoemde argumenten.
Nog heel even afdwalen dan: kritiek moet er altijd zijn als dit geoon normaal onderhouwd is. Maar een site gesponsoord door een politike gelieerde instantie is niet erg geloofwaardig. en of de mens wel of niet invloed heeft ook niet.quote:Op maandag 12 december 2005 19:26 schreef Armalite het volgende:
[..]
Ik had het natuurlijk niet over de prijs maar over het rendement. Dat het geld kost is niet zo erg, veel geld ook niet, maar het gigantische temperatuurverschil van 0,00127 graden vind ik toch wat weinig voor een bedrag van 94,5 miljard euro.
Contact zegt me niet zo veel, heb wel de moeite genomen wat artikelen op de site te lezen, waaronder die over het klimaatonderzoek iov de 2e kamer is gemaakt. Niet inhoudelijk in willen gaan op kritiek op een onderzoek lijkt me de geloofwaardigheid van dat onderzoek niet echt te goede komen.
Maar we dwalen af geloof ik...
oh ja, is wel vaag omschreven.quote:
OK, maar het is nog niet eens bekend of de aarde opwarmt, of dat het gelijk blijft, of dat de polen omdraaien etc. Het 'opwarmen' krijgt gewoon de meeste media-aandacht. En wat zouden we kunnen doen als de aarde echt opwarmt?quote:Op maandag 12 december 2005 19:46 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
oh ja, is wel vaag omschreven.
Het gaat mijn er niet om dat we pas ingrijpen als we zeker weten dat de mens schuld heeft aan de opwarming. we kunnen met maatregelen de opwarming misschien wel verhinderen. waarom dit niet doen?
Om het wel te doen heb ik in OP en andere post wat argumenten staan.
Misschien kunnen we al niks concreets meer doen. Volgens mij zijn er al een aantal onderzoeken die laten zien dat de polen niet aan het omdraaien zijn, maar is niet zo groot punt in deze discussie, wel in andere.quote:Op maandag 12 december 2005 19:48 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
OK, maar het is nog niet eens bekend of de aarde opwarmt, of dat het gelijk blijft, of dat de polen omdraaien etc. Het 'opwarmen' krijgt gewoon de meeste media-aandacht. En wat zouden we kunnen doen als de aarde echt opwarmt?
Ik begrijp je kritiek wel, maar ik heb exact dezelfde kritiek op <vul een milieuorganisatie naar keuze in>quote:Op maandag 12 december 2005 19:43 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Nog heel even afdwalen dan: kritiek moet er altijd zijn als dit geoon normaal onderhouwd is. Maar een site gesponsoord door een politike gelieerde instantie is niet erg geloofwaardig. en of de mens wel of niet invloed heeft ook niet.
Het gaat erom dat de gevolgen ons mensen het hardst treft. De aarde herstelt wel weer. Maar wat met al die die mensen die ales kwijtraken doodgaan en dergelijke.
New Orleans, om alleen e ramp even aan te halen en niet de orkanen aan opwarming koppelen want dit is nog niet bewezen. new Orleans kost miljarden. Dat gaat ruim over de 95 miljard heen. het is voor nu een grote ramp, maar als er maar een klein deel van de verwachtingen uitkomt dan praat je over een veelvoud van dat getal. rampen kosten veel, infrastructuur en etc.
Het gaat mij om de mensen, om die op leefbare plekken te houden. de vooruitgang die je op technologisch egbeid krijgt en de veel schonere en betere leefomgeving.
Volgens mij wil TS juist niets tegen de klimaatverandering doen, maar eerder wat doen om de mensen zelf te beschermen.quote:Op maandag 12 december 2005 20:01 schreef Armalite het volgende:
[..]
Maar wat ik helemaal niet begrijp is wat je nou wilt doen? Als er niet vaststaat of de mens invloed heeft wat wil je dan nog? Iets waar je geen invloed op hebt kan je ook niet voorkomen.
En als de mens geen(weinig) invloed heeft is het een natuurlijk proces en is er helemaal geen probleem. Dan zou ingrijpen juist averechts werken.
Ik vindt die kritiek van je op veel milieu organisaties wel terecht. Ze overschreeuwen zichzelf en komen soms met zeikerige puntjes inplaats van een structurele oplossing. En een onderzoeker die niet wil ingaan op zijn eigen onderzoek, ja das niet handig.quote:Op maandag 12 december 2005 20:01 schreef Armalite het volgende:
[..]
Ik begrijp je kritiek wel, maar ik heb exact dezelfde kritiek op <vul een milieuorganisatie naar keuze in>
En ongeacht wie de sponsors zijn komt het natuurlijk je geloofwaardigheid als onderzoeker niet ten goede als je weigert op kritiek op je onderzoek in te gaan.
Maar wat ik helemaal niet begrijp is wat je nou wilt doen? Als er niet vaststaat of de mens invloed heeft wat wil je dan nog? Iets waar je geen invloed op hebt kan je ook niet voorkomen.
En als de mens geen(weinig) invloed heeft is het een natuurlijk proces en is er helemaal geen probleem. Dan zou ingrijpen juist averechts werken.
de mensen zelf is toch belangrijk? de aarde opzich overleeft het allemaal wel, veel diersoorten ook wel.quote:Op maandag 12 december 2005 20:06 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Volgens mij wil TS juist niets tegen de klimaatverandering doen, maar eerder wat doen om de mensen zelf te beschermen.
Dit is dus precies wat er nu gaande is. Geld dat veel beter gestoken kan worden in onderzoek om de gevolgen van de verandering (welke dan ook) te bekijken.quote:Op maandag 12 december 2005 20:10 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Anders is het volstrekt zinloos en zitten al die mensen te werken aan een project aangepraat door een paar activisten.
Ik vind kyoto ook niet ideaal. Het trekt een scheve verdeling tussen de landen die wel meedoen en die niet meedoen.quote:Op maandag 12 december 2005 20:06 schreef Fir3fly het volgende:
Het is altijd al zo geweest. De mensheid zit in een bepaalde fase, en dan gebeurt er iets (bijvoorbeeld industriële revolutie) waardoor de mens doorgaat naar de volgende fase. Dit lijkt op zo'n soort overgang. Alleen gaat het nu niet door een menselijke ontwikkeling, maar door de natuur, die volgens mij ook werkt met zulke fasen. En onderzoek is er als genoeg. De wetenschap zit niet stil. Zeker niet wat betreft de vervanging van olie. Kijk alleen al naar de ontwikkeling van windmolens, auto's op waterstof, kernenergie enzovoort. Niet dat dat nu zulke mooie oplossingen zijn, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.
Dat Kyoto verdrag is ook een stap, alleen denk ik dat het een stap in de verkeerde richting is.
Volgens mij zorgen vulkaanuitbarstingen voor een afkoeling van de aarde. rottingsprocesse stoten op dat moment co2 uit. In de tijd dat het leefde namen ze het op. Dat is een vicieuze cirkel. olie is ook een vorm van opgeslagen koolstof. alleen duurde het heel lang voordat het opgenomen werd en wordt het heel snel wer in de lucht gepomptquote:Op maandag 12 december 2005 20:15 schreef Wojworshebn het volgende:
De meeste CO2 en vooral zwavel uitstoot komt uit de natuur zelf. Denk aan rottingsprocessen, vulkaanuitbarstingen. Dus Natuur, bij een beter millieu begin bij jezelf![]()
Tuurlijk is de mensheid belangrijk maar ook die is prima in staat zich aan te passen aan veranderingen. De veranderingen gaan vrij traag dus tijd genoeg om te wennen en aan te passen.quote:Op maandag 12 december 2005 20:11 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
de mensen zelf is toch belangrijk? de aarde opzich overleeft het allemaal wel, veel diersoorten ook wel.
en dat ik het milieu belangrijk vind ontken ik ook niet. Ik leef liever in de wereld van de duurzame energie en schone lucht met wat mooie natuur om me heen dan in het land dat de meest vervuilde lucht op aarde heeft.
Maar tegen welke prijs?quote:Op maandag 12 december 2005 20:21 schreef Armalite het volgende:
[..]
Tuurlijk is de mensheid belangrijk maar ook die is prima in staat zich aan te passen aan veranderingen. De veranderingen gaan vrij traag dus tijd genoeg om te wennen en aan te passen.
Ik bedoelde dat de mens zich vanzelf aanpast aan de klimaatsveranderingen, dat kost helemaal niks.quote:Op maandag 12 december 2005 20:24 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Maar tegen welke prijs?
Zo laag mogelijk toch?
Dat is mijn grootste punt. Het niets doen van overheden.quote:Op maandag 12 december 2005 20:32 schreef Armalite het volgende:
[..]
Ik bedoelde dat de mens zich vanzelf aanpast aan de klimaatsveranderingen, dat kost helemaal niks.
Maar inderdaad snap ik ook helemaal niks van bv het biobrandstof beleid hier in Nederland. Het is schoner maar zeer gelimiteerd te gebruiken.
Ik zou ook graag in plaats van Groene stroom Kern-stroom kunnen kopen. Ook een stuk minder uitstoot dan olie en kolencentrales.
daarvoor is democratie...(groenlinks)quote:Op maandag 12 december 2005 20:36 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Dat is mijn grootste punt. Het niets doen van overheden.
Maar die kunnen zo schreeuwen en ophef maken over hele pietlutige dingen.quote:Op maandag 12 december 2005 20:44 schreef Tybris het volgende:
[..]
daarvoor is democratie...(groenlinks)
Wel als er voldoende burgers zijn ja.. dan zullen ze wel moeten!quote:Op maandag 12 december 2005 20:53 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Maar die kunnen zo schreeuwen en ophef maken over hele pietlutige dingen.
Mensen kunnen toch dingen eisen bij verkiezingen? Dan moeten ze wel, en niet aleen groenlinks. Ze luisteren allemaal toch zo goed naar de burger......
Precies,ik hoop dat er een partij of iemand is die er een thema van maakt. Ik denk dat namelijk mensen best willen als je er maar druk op uit oefent. Zonder druk doet dit kabinet iedergeval niks.quote:Op maandag 12 december 2005 21:17 schreef Boswachtertje het volgende:
[..]
Wel als er voldoende burgers zijn ja.. dan zullen ze wel moeten!
Dat zou ik nou wel eens een keer bewezen willen zien.quote:Op maandag 12 december 2005 21:16 schreef Forno het volgende:
Dat we invloed hebben staat vast.
Daar heeft een paar jaar terug nog een Nederlander een nobelprijs voor gekregen. Het broeikaseffect bestaat.quote:Op maandag 12 december 2005 21:46 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Dat zou ik nou wel eens een keer bewezen willen zien.
Zonder het broeikaseffect zouden wij hier niet zijn.quote:Op maandag 12 december 2005 21:57 schreef Tybris het volgende:
[..]
Daar heeft een paar jaar terug nog een Nederlander een nobelprijs voor gekregen. Het broeikaseffect bestaat.
1 nou danquote:Op maandag 12 december 2005 22:02 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Zonder het broeikaseffect zouden wij hier niet zijn.
1 Volgens mij heeft het broeikaseffect niet veel van doen met de klimaatveranderingquote:Op maandag 12 december 2005 22:08 schreef Tybris het volgende:
[..]
1 nou dan
2 jajaa, ik bedoel de invloed van de mens op het broeikas effect (wat vaak zelf het broeikas effect wordt genoemd)
Het versterkt broeikas effect. dat is waar het om draait in de discussie.quote:Op maandag 12 december 2005 22:08 schreef Tybris het volgende:
[..]
1 nou dan
2 jajaa, ik bedoel de invloed van de mens op het broeikas effect (wat vaak zelf het broeikas effect wordt genoemd)
dat is interessant. misschien is het wel een breder fenomeen dan we tot nu toe aannamen.quote:Op vrijdag 22 december 2006 00:37 schreef Fir3fly het volgende:
Ik heb ooit ergens gelezen dat Mars op dit moment ook aan het opwarmen is, maar ik kan je geen link geven. Ik weet het dus niet zeker.
Ik vind dat ook een zeer legitieme vraag. Zeker met alles wat je hoort over zonnevlekken en dergelijke....quote:Op vrijdag 22 december 2006 00:45 schreef Scumbag__NL het volgende:
ja zeker, het wordt alleen nooit zo benaderd dat vind ik jammer terwijl het voor mij een hele logische vraagstelling is, hebben andere planeten ook last van opwarming?
Mogelijk. De invloed van de zon wordt niet genegeerd. Die zogenaamde klimaatverandering op Mars is gabseerd op een paar jaar en daar kunnen we dus weinig over zeggen. Mars heeft ook een heel ander systeem, met stofstormen, enzo. We weten heel goed wat de grootste oorzaak is van het versterkte broeikaseffect op aarde: de mens.quote:Op vrijdag 22 december 2006 00:42 schreef -Wolf- het volgende:
[..]
dat is interessant. misschien is het wel een breder fenomeen dan we tot nu toe aannamen.
http://news.independent.co.uk/environment/article2099971.ecequote:Rising seas, caused by global warming, have for the first time washed an inhabited island off the face of the Earth. The obliteration of Lohachara island, in India's part of the Sundarbans where the Ganges and the Brahmaputra rivers empty into the Bay of Bengal, marks the moment when one of the most apocalyptic predictions of environmentalists and climate scientists has started coming true.
quote:Op maandag 25 december 2006 12:08 schreef Sidekick het volgende:
In de Middeleeuwen was er veel meer criminaliteit. Er zijn dus geen kutmarokkanen die voor overlast zorgen tegenwoordig, want ze waren er toen ook al niet.
http://observer.guardian.(...)%2C1977183%2C00.htmlquote:Nevertheless, there is now a palpable feeling that the world has got the message about climate change, a point hammered home over the autumn by Al Gore's surprising hit film, An Inconvenient Truth. Since then, the Stern Review and others have helped fuel the urgency of the situation, with the most recent reports indicating that the Arctic may become entirely free of sea ice within three decades; that melting Siberian permafrost is now pumping millions of extra tonnes of methane and carbon dioxide into the air; and that the rate of increase in carbon dioxide leaking into the atmosphere is accelerating. As Sir Crispin Tickell, the former diplomat turned environmental spokesman, recently put it, only 'nutcases' now deny the link between man's activities and the profound changes occurring in our climate.
Zoals?quote:Op maandag 25 december 2006 12:42 schreef zwambtenaar het volgende:
De problemen met het klimaat worden flink overdreven.
Als je dat doet, zul je juist het tegenovergestelde vinden.quote:Als je de juiste bronnen raadpleegt (en dus niet de paniekpolitiek en hype media, maar wetenschappelijke bronnen), dan zul je erachter komen dat men ten eerste niet weet of er uberhaupt wel grote veranderingen gaande zijn en ten tweede dat men al helemaal niet weet waar dat, als er veranderingen zijn, door veroorzaakt zou worden.
quote:Op maandag 25 december 2006 11:40 schreef Monidique het volgende:
[..]
http://news.independent.co.uk/environment/article2099971.ece
Mja... Ik vraag me nog steeds af of de huidige stijging van de zeespiegel te wijten is aan klimaatverandering of natuurlijk is...
http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_level_risequote:From 3,000 years ago to the start of the 19th century sea level was almost constant, rising at 0.1 to 0.2 mm/yr; since 1900 the level has risen at 1 to 3 mm/yr [1]; since 1992 satellite altimetry from TOPEX/Poseidon indicates a rate of about 3 mm/yr
Omdat er onderzoeken zijn die gesponsord zijn door de grote fabrikanten en oliemaatschappijen?quote:Op zondag 11 december 2005 21:51 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat het gewoon al bekend is dat dit hele opwarmen van de aarde flink overdreven wordt.
Toch is de invloed van de mens wel degelijk relevant; als deze er niet is, wat kunnen we er dan aan doen? Om antwoord te geven op de stelling:quote:Op zondag 11 december 2005 22:04 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Geen discussie over wel invloed geen invloed van mens, Daarvoor heb ik dit topic niet geopend. Het gaat over de gevolgen van en niet de oorzaken.
Mensen horen het liefst dat ze er niets aan kunnen doen.quote:Op maandag 25 december 2006 13:53 schreef rekenwonder het volgende:
[..]
Toch is de invloed van de mens wel degelijk relevant; als deze er niet is, wat kunnen we er dan aan doen? Om antwoord te geven op de stelling:
"Omdat we er niets aan kunnen doen?"
Dat is zeer wel mogelijk, het gaat mij er echter om dat volgens TS de discussie over de invloed van de mens niet relevant is.quote:Op maandag 25 december 2006 13:54 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Mensen horen het liefst dat ze er niets aan kunnen doen.
Dan hoeven ze er namelijk ook niets aan te doen.
Nee, de onderzoeken dat het aan de mens ligt zijn natuurlijk 'zwaarwegender'quote:Op maandag 25 december 2006 13:48 schreef MaGNeT het volgende:
Het lijkt wel mode om te zeggen dat klimaatverandering niet door de mens is veroorzaakt.
Net alsof die mensen "slim" willen overkomen en doen alsof ze iets weten dat anderen nog niet weten.
Want die onderzoeken van degenen die zeggen dat er niets aan de hand is, zijn natuurlijk véél zwaarwegender dan degenen die zeggen dat het klimaat wél verandert door toedoen van de mens.
Zolang voor mij niet 100% vaststaat waardoor het klimaat verandert, neem ik het zekere voor het onzekere. Later vaststellen dat het niet aan ons lag kan altijd nog; mits nodig.
Datzelfde gedrag zie je bij de "anti windmolen lobby". Daar wordt al snel met getallen gegoocheld. Zo is heel vaak de stelling dat een windmolen produceren zoveel energie kost dat je dat nooit meer (binnen de levensduur) terugwint met een windmolen.
Economisch gezien duurt het terugverdienen van een windmolen lang. Maar de energie terugwinnen is, afhankelijk van het rendement (dat overigens toeneemt vanwege de ontwikkeling) steeds sneller gedaan. Soms al binnen 6 maanden.
Deze link geeft meer informatie over de energie terugverdientijd: http://www.olino.org/articles/2006/09/02/energiebalans
geen idee dat dit topic nog levendig is. Zit in het buitenland en mis dus bijna alles of fok.quote:Op maandag 25 december 2006 14:35 schreef rekenwonder het volgende:
[..]
Dat is zeer wel mogelijk, het gaat mij er echter om dat volgens TS de discussie over de invloed van de mens niet relevant is.
ehm nee, dat probeert de media je alleen te laten denken. De wetenschap heeft al lang geconcludeerd dat de mens de klimaatverandering deels veroorzaakt. Op dezelfde manier wist de wetenschap al dat de aarde ouder is dan 6000 jaar terwijl er in minder wetenschappelijke kringen nog volop over gediscussieerd werd en dat de aarde rond is.quote:Op maandag 25 december 2006 19:01 schreef Metro2005 het volgende:
we doen niks aan klimaatverandering om de hele simpele reden dat de wetenschap nog totaal geen idee heeft óf er uberhaupt een klimaatverandering gaande is die door mensen veroorzaakt wordt.
Heeft u voor ons dan enkele serieuze wetenschappelijke bronnnen die bewijzen dat de mens met zijn vervuiling geen significante invloed heeft op ons millieu/ klimaat. Of neemt u de stelling dat klimaatwetenschappers niet capabel zijn ook maar klakkeloos over van al die pseudowetenschappelijke klimaat sceptici sites.quote:Op maandag 25 december 2006 17:51 schreef erkel het volgende:
Nee, de onderzoeken dat het aan de mens ligt zijn natuurlijk 'zwaarwegender'En ik neem liever geen beslissing als ik iets niet zeker weet, lijkt wel bijna een religieuze benadering:"Ik snap het allemaal niet, dat is het werk van God"
En de hype is juist aan de gang onder voorstanders van het 'opwarming aarde door mensenlijk toedoen'. De media besteed er de laatste tijd ongelofelijk veel aandacht aan en neemt ook bijna stelling aan de kant van de voorstanders. En mensen nemen het maar klakkeloos over.
Ah toch heeft u wel enig idee wat er gaande is met ons klimaat maar wilt u het niet van klimaatwetenschappers horen. En idd de CO2 reductie die we willen bereiken is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Maar niets doen tegen een CO2 uitstoot en gewoon op dezelfde voet verder gaan is nogal naief als we de kilaamtwetenschapper mogen geloven. Ik heb meer vertrouwen in de gemiddelde klimaatwetenschapper dan in de zelfbenoemde klimaatscepticus.quote:
Deze ontwikkeling van een sterk opwarmende aarde is al zogenaamd 100 jaar bezig nu, of dit nou daar mens komt of niet, is in meer of mindere mate bewezen. ALS je daar iets aan wilt doen en je gelooft dat de mens hier sterke invloed op heeft, dan zou je direct op dit moment moeten stoppen met uitstoot van CO2. Dan zou het misschien effect hebben over een paar jaar. Dat de uitstoot van CO2 niet gaat afnemen in de komende 10 jaar, lijkt me ook vaststaan. China en andere landen die een rijzende economie hebben, stoppen daar voorlopig niet mee. En volgens Al Gore ligt Nederland over 50 jaar onder een laag met water, als we niks doen. Dus conclusie: Nederland is doomed!!
Ik hoop dat het allemaal wel meevalt maar ik ben benieuwd naar het nieuw IPCC rapport wat eraan zit te komen. Hierin zou men nog pessimistischer over de snelheid van de tempratuur stijging, en het afsmelten van de ijskappen zijn.quote:Dit is het scenario tenminste als je gelooft in het doemscenario. Ik denk dat het allemaal wel wat meevalt en dat we er wel iets vinden op het stijgende water (wat in meer of mindere mate zal gebeuren). Het is natuurlijk niet zo dat er ineens over een paar jaar ineens een vloedgolf van 30 meter hoog ons land overspoelt, zoals hierboven ergens wordt beweerd. Dit gebeurt geleidelijk en dus kun je er iets tegen doen.
*kuch*quote:Op zondag 11 december 2005 21:51 schreef Fir3fly het volgende:
Omdat het gewoon al bekend is dat dit hele opwarmen van de aarde flink overdreven wordt.
Ahum... CO2 is een van de broeikasgassen die ervoor zorgt dat de aarde zijn warmte vasthoudt. Zonder CO2 waren wij er niet. Het gaat er niet om de hoeveelheid, het gaat om de invloed. Feit is dat de CO2 concentratie de afgelopen 40 jaar van 310 ppm naar 380 ppm gestegen is, dat is 70 ppm en dat is dus een stijging van 22,5%!!! Teken dat lijntje eens door.... de uitstoot wordt ieder jaar meer.... kijken hoe lang het duurt voor we op 100% stijging zitten, denk niet dat dat lang duurt.quote:Op zondag 11 december 2005 22:21 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Ja. Een stijging van 30% over 2000 jaar. Maar 130% van heel erg weinig is nog steeds er weinig...
Je bijdragen zijn inhoudelijk erg zwak. Waarom moeten wij alles bewijzen.. weet je wat, we draaien het eens om. Jij beweert dat de mens geen invloed heeft op het klimaat, verder beweer je ook dat die klimaatverandering/opwarming een hype is en overdreven wordt. Waarom kom jij niet eens met wat wetenschappelijke resultaten en metingen om je mening te onderbouwen?quote:Op dinsdag 2 januari 2007 15:18 schreef Fir3fly het volgende:
Nu heb ik dit kutforum in mn AT staan.
Aan mensen die niet lezen ga ik geen tijd verspillen.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 15:20 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Jij beweert dat de mens geen invloed heeft op het klimaat,
Dit was een reactie op een van je eerste posts.. ik ben de rest van het topic nu aan het lezen, ik reageer gewoon op wat ik lees..quote:Op dinsdag 2 januari 2007 15:23 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Aan mensen die niet lezen ga ik geen tijd verspillen.
Ik denk niet dat mijn grafiekjes overtuigend genoeg zijn... sommige mensen hebben een bord voor hun hoofd en houden vast aan standpunten die ze zelf schijnbaar niet kunnen (of willen) onderbouwen. Oneliner heet dat ook wel...quote:Op dinsdag 2 januari 2007 15:15 schreef wortels het volgende:
Ik was eerder met mijn grafiekjes :p Maar jouw grafiekjes zijn mooier...![]()
Dadelijk komen ze nog tegen jou grafiek zeiken omdat er de co2 naijl verplaatsing niet in zit. Volgens sommige sites zit er een naijl effect op de co2 stijging en de daarmee samenhangende tempratuurs stijging, op deze manier probeert men de co2 stijging die we als mensen gemaakt hebben te ontkennen en te zeggen dat de co2 stijging door tempratuur verhoging ontstaan is.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 15:29 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Ik denk niet dat mijn grafiekjes overtuigend genoeg zijn... sommige mensen hebben een bord voor hun hoofd en houden vast aan standpunten die ze zelf schijnbaar niet kunnen (of willen) onderbouwen. Oneliner heet dat ook wel...
Wat dan eigenlijk jammer is bij beide grafieken die jij en wortels geplaatst hebben van de rostock boring dat de co2 ppm schaal maar tot 300 doorloopt ipv 400 dan . Door de laatste 50 jaar nog mee te nemen wordt het voor sommigen mischien dan wat inzichtelijker.quote:Op dinsdag 2 januari 2007 18:08 schreef maniack28 het volgende:
Yep....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |