ha!quote:Op vrijdag 11 november 2005 11:16 schreef LudoSanders het volgende:
Net zoals Kees die kankerspruiten door de appelmoes halen!
zoweinig?quote:Op vrijdag 11 november 2005 11:34 schreef zhe-devilll het volgende:
Zalig.. zo'n 4 keer per jaar.. met een klontje roomboter eroverheen en wat nootmuskaat
YUMMMMMM
quote:Op vrijdag 11 november 2005 11:44 schreef turnpike het volgende:
Spruitjes zijn een cadeautje van moeder natuur.
Beetgaar koken, afgieten, klont boter erbij (géén margarine) en een paar druppels citroensap, een beetje zout (niet tijdens het koken) en eventueel een druppel tabasco.quote:Op vrijdag 11 november 2005 12:21 schreef LunaticLaUrA het volgende:
Spruitjes, iemand nog goede ideeen voor gerechten met spruitjes ?
quote:Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries pak a 450 g)
2 netten spruitjes (a 450 g)
1 rode paprika
4 eieren (M)
100 ml koffieroom
1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
1 duopakje hamblokjes (ca. 250 g)
boter of margarine om in te vetten
Materialen
lage taartvorm, doorsnede 26 cm
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Deegplakjes laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Spruiten schoonmaken en in ca. 7 minuten beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Intussen paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Kaas erdoor mengen. Ingevette taartvorm bekleden met deegplakjes. Spruiten, ham en paprika over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
ik denk dat deeg voor hartige taart toch lekkerder isquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Zou die taart ook met bladerdeeg kunnen?
Jaquote:Op vrijdag 11 november 2005 12:36 schreef Razztwizzle het volgende:
Zou die taart ook met bladerdeeg kunnen?
Oeh !quote:Op vrijdag 11 november 2005 23:02 schreef Sjeen het volgende:
Gewoon beetgaar gekookt met wat boter en nootmuskaat of afgemaakt met creme fraiche![]()
nope ze worden vanzelf smeuiig door t sudderen in de groetebouillonquote:Op zaterdag 12 november 2005 19:51 schreef the_disheaver het volgende:
Niet eerst ff voorkoken scrub_nurse?
pfff, je hebt geen smaak!quote:Op maandag 14 november 2005 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Vind spruitjes niet lekker maar voor de liefhebbers hier een topic met recepten voor stamppot
Spruitjesstamppot
pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?quote:Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.
Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
Zitten daar dan ook spruitjes op?quote:Op zaterdag 31 december 2005 17:34 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?![]()
Dan nog appelmoes en het gerecht is compleet.quote:Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.
Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
quote:Balletjesschotel
Voor 3 tot 4 personen:
Benodigdheden:
> Spruitjes, ongeveer 200 tot 250 gram. Kan ook goed met spruiten uit pot
> Zak krieltjes van 400 gram ongeveer
> Pond hoh gehakt/gekruid gehakt
> Eventueel spekjes erbij, maar dan is het geen balletjesschotel meer
Gehaktballetjes draaien ==> Bakken
Krieltjes erbij + evt. spekjes, Schoongemaakte en gekookte spruitjes als laatste erbij doen
Toirlijkquote:Op zaterdag 31 december 2005 17:51 schreef tonks het volgende:
Bluezz heb je ook nog een recept van sproitjes met sloavink?
Metquote:4 personen :
750 gram spruitjes (schoongemaakt en gekookt), 2 tomaten (ontveld en in stukjes gesneden), 1/4 theelepel basilicum, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gemalen kaas
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de wok en smoor de tomaten zachtjes, strooi er wat basilicum en peper over. Doe de spruitjes in dit sausje en verwarm het geheel goed door. Serveer dit in een schaal en strooi de kaas erover
quote:400 gram half-om-half gehakt
1 eigeel
1 schepje mosterd
peper en nootmuskaat
klein scheutje worcestershiresaus
klein scheutje ketjap
paneermeel
ontbijtspek of bacon
Doe alle ingrediënten, behalve het ontbijtspek of de bacon, in een kom en meng het goed door elkaar. Verdeel de gehaktmassa in 8 porties en maak er dikke worsten van ca. 7 cm lang van.
Leg op een plank een paar plakjes ontbijtspek of bacon boven en naast elkaar zodat een lap van ca. 12 cm in het vierkant ontstaat. (Let wel op, de plakjes moeten elkaar overlappen !)
Leg nu een gehaktworst in het midden op de lap en vouw die aan weerszijden over de worst. Sla nu de voorkant over de worst heen en rol het pakketje verder op. Herhaal met de andere gehaktworsten.
Verhit boter in een pan en bak de slavinken mooi bruin en gaar.
Deze onthou ikquote:Op zaterdag 31 december 2005 17:49 schreef Bluezz het volgende:
Leuk recept uit het andere topic:
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |