abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 11 november 2005 @ 22:11:55 #51
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_32191502
In die taart moet je in plaats van hamblokjes (gebakken) spekblokjes doen.
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  Redactie Games vrijdag 11 november 2005 @ 22:18:11 #52
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_32191696
Mits ze niet kapotgekookt worden (als in de zin dat de groen kleur verdwenen is en er een bruine/groene kleur ontstaat) en roergebakken...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_32192301
spruitjes lekker man
Salsa Española
  Licht Ontvlambaar vrijdag 11 november 2005 @ 23:02:24 #54
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_32192968
Gewoon beetgaar gekookt met wat boter en nootmuskaat of afgemaakt met creme fraiche
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:05:05 #55
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_32193036
spruitjes zijn gruwelijk lekker en je kunt er ontzettend veel mee!!
Ook is het spruitje een mega grote vitaminenbom zelfs meer als fruit en dat is in wintertijden ook wel nodig
Alleen is wel zo dat mensen moeten weten hoe je ze klaarmaakt want tot legergroen laten koken maakt het spruitje er niet lekkerder op
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:09:53 #56
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_32193185
ik sta na 8 minuten al met mijn vorkje klaar voor de eerste testprikjes
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_32193357
Lekker en nog gezond ook Ja hoor met Lekker stukje vlees erbij heerlijk gewoon
  vrijdag 11 november 2005 @ 23:50:05 #58
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32194290
Maar weet iedereen ook waarom je als kind die spruiten zo verafschuwde? Omdat je tot een bepaalde leeftijd de smaak bitter zeer verstrekt proeft. Daarom vinden kinderen bier meestal ook niet lekker.

Ik vind ze iig érg lekker
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_32195541
Heerlijk! Met gekookte aardappeltjes, jus, draadjesvlees en appelmoes, en dan geprakt. Daar kun je me voor wakkermaken
pi_32195628
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 23:02 schreef Sjeen het volgende:
Gewoon beetgaar gekookt met wat boter en nootmuskaat of afgemaakt met creme fraiche
Oeh !
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_32202781
Ik moest ze vroeger eten en kreeg ze alleen weg met een sloot pindasaus.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 12 november 2005 @ 19:27:48 #62
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_32211801
mmm ja spruitjes!! lkkrr tot nu toe heb ik iedereen die ze niet lust, kunnen verrassen met wel lekkere spruitjes
receptje: spruiten halveren, spekjes bakken, spruitjes in n wok met wat olie roerbakken, spekjes erdoor, een handje rozijnen erdoor, afblussen met water, half blokje groentebouillon erbij, laten sudderen, en dan door grof gestampte aardappels heenmengen.....mjammjam
  Licht Ontvlambaar zaterdag 12 november 2005 @ 19:36:11 #63
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_32212045
Klinkt lekker Scrub_Nurse

Wat wij ook wel doen hier:
Spruitjes beetgaar gekookt, wokken met plakjes rookworst, een fijngesneden pepertje, een gesnipperd uitje en ketjap.
Serveren met rijst...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_32212516
Niet eerst ff voorkoken scrub_nurse?
pi_32212665
al mijn vijanden wens ik spruitjes toe
hoef ik die troep tenminste niet te eten
  zondag 13 november 2005 @ 20:03:40 #66
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_32240243
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 19:51 schreef the_disheaver het volgende:
Niet eerst ff voorkoken scrub_nurse?
nope ze worden vanzelf smeuiig door t sudderen in de groetebouillon
  maandag 14 november 2005 @ 09:30:25 #67
119994 aidyl
bla bla bla
pi_32251703
Spruitjes zijn keilekker
15 jaar te laat geboren...
  maandag 14 november 2005 @ 21:37:51 #68
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32270498
Vind spruitjes niet lekker maar voor de liefhebbers hier een topic met recepten voor stamppot

Spruitjesstamppot
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32275526
quote:
Op maandag 14 november 2005 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Vind spruitjes niet lekker maar voor de liefhebbers hier een topic met recepten voor stamppot

Spruitjesstamppot
pfff, je hebt geen smaak!

Ik dacht toch echt dat ik zaterdag spruitjes had gekocht op de markt (iig erom gevraagd). Had ik net zin in spruitjes...niets...
pi_32485002
vanmiddag 2 zakken spruitjes gekocht, ze waren 29 cent per pond
morgen eens iets leuks van brouwen
*broeden gaat*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32487702
Vanavond nog, omdat ze nu zo goedkoop zijn
Maar lekker, met paprika en tomaat. En gezonddddd.
  donderdag 24 november 2005 @ 08:05:09 #72
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_32529023
ik ken het..ik heb er soms ook heel erg veel zin in. Soms vraag ik of mijn ma het wil koken voor me als ze weer eens vraagt of ik bij haar thuis kom eten
ik kan het natuurlijk ook aan mijn pa vragen, maar die kan niet koken
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  donderdag 24 november 2005 @ 09:28:52 #73
3878 Vork
Manisch creatief
pi_32529795
Juist, Spruitjestaart. Los zijn die dingen niet echt heel erg lekker (nouja, ze zijn wel te eten), maar als er dan toch spruitjes worden gegeten, dan toch echt in een taart. Iedereen lust spruitjestaart! (al weten de meesten dat nog niet).
pi_32530338
Spruitjes Spruitjes Spruitjes
  donderdag 24 november 2005 @ 15:23:44 #75
48773 Icefire1971
Useravatariconpictogram
pi_32538348
In het spruitjetaartrecept dat zo'n 25 jaar geleden in de allerhande stond werd geen standaard bladerdeeg gebruikt maar de veel lekkerder zelfbak-croisanten-bladerdeeg (dat plop-los-blik). Verder met wat geruld gehakt en champignons en een saus (om de boel vast te houden) van 4 of 5 eieren, een beetje melk (die laat ik tegenwoordig weg; vooral bij waterige groenten) en een zakje geraspte kaas.
Dan voor de leukigheid nog wat streepjes bladerdeeg on top.
Life in the so-called space age.
pi_32539061
Vroeger vond ik spruitjes Vies!!
Maar nu vind ik spruitjes super Lekker!!

Mooi teken dat je smaak verandert wanneer je ouder wordt
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
pi_32604663
ieuww
gewoon niet lekker
  zaterdag 26 november 2005 @ 21:43:57 #78
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_32604814
Lekker, ik verheug me er na de zomer altijd op dat ze weer te krijgen zijn.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_32612343
Vreemd genoeg heb ik het liefst van die ingevroren spruiten,die zijn er het hele jaar.
pi_32613466
spruiten zijn héérlijk
rustig aan het terugkrabbelen (zie fase 4 in OP). mijn mooiste (poker)hand ooit!
  zaterdag 31 december 2005 @ 16:17:51 #81
137676 TommyGun
Stik er maar in!
pi_33585045
gadverdamme viese groene grondballen
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_33585899
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
pi_33586026
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 17:45:16 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33586332
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:34 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

pizza in de (oven) magnetron is trouwens nog lekkerder, ideetje misschien?
Zitten daar dan ook spruitjes op?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33586448
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:30 schreef frenkck het volgende:
sproitjes, krieltjes en sloavink.

Mijn lievelingskostje zo uit de magnetron.
Dan nog appelmoes en het gerecht is compleet.

Kees!
pi_33586483
Leuk recept uit het andere topic:
quote:
Balletjesschotel

Voor 3 tot 4 personen:

Benodigdheden:
> Spruitjes, ongeveer 200 tot 250 gram. Kan ook goed met spruiten uit pot
> Zak krieltjes van 400 gram ongeveer
> Pond hoh gehakt/gekruid gehakt
> Eventueel spekjes erbij, maar dan is het geen balletjesschotel meer

Gehaktballetjes draaien ==> Bakken
Krieltjes erbij + evt. spekjes, Schoongemaakte en gekookte spruitjes als laatste erbij doen
pi_33586525
Bluezz heb je ook nog een recept van sproitjes met sloavink?
pi_33586640
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:51 schreef tonks het volgende:
Bluezz heb je ook nog een recept van sproitjes met sloavink?
Toirlijk
quote:
4 personen :

750 gram spruitjes (schoongemaakt en gekookt), 2 tomaten (ontveld en in stukjes gesneden), 1/4 theelepel basilicum, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gemalen kaas
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de wok en smoor de tomaten zachtjes, strooi er wat basilicum en peper over. Doe de spruitjes in dit sausje en verwarm het geheel goed door. Serveer dit in een schaal en strooi de kaas erover
Met
quote:
400 gram half-om-half gehakt
1 eigeel
1 schepje mosterd
peper en nootmuskaat
klein scheutje worcestershiresaus
klein scheutje ketjap
paneermeel
ontbijtspek of bacon


Doe alle ingrediënten, behalve het ontbijtspek of de bacon, in een kom en meng het goed door elkaar. Verdeel de gehaktmassa in 8 porties en maak er dikke worsten van ca. 7 cm lang van.
Leg op een plank een paar plakjes ontbijtspek of bacon boven en naast elkaar zodat een lap van ca. 12 cm in het vierkant ontstaat. (Let wel op, de plakjes moeten elkaar overlappen !)
Leg nu een gehaktworst in het midden op de lap en vouw die aan weerszijden over de worst. Sla nu de voorkant over de worst heen en rol het pakketje verder op. Herhaal met de andere gehaktworsten.
Verhit boter in een pan en bak de slavinken mooi bruin en gaar.
pi_33586698
Oe! Spruitjes topic!
Winnares Dione-award '05, '06 en '07!
pi_33586727
ik vind heel veel oerhollandse groentes heel lekker maar daar vallen spruitjes helaas niet in.
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
  zaterdag 31 december 2005 @ 17:59:41 #92
3566 micha
Sankt Nimmerlein
pi_33586755
Ze kunnen wel lekker klaar gemaakt worden, heb ze eens bij een Marokaans gerecht gegeten en toen waren ze niet vies. maar gewoon gekookt en op je bord, nee, laat maar zitten.
pi_33586936
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 17:49 schreef Bluezz het volgende:
Leuk recept uit het andere topic:
[..]
Deze onthou ik
Winnares Dione-award '05, '06 en '07!
  zondag 1 januari 2006 @ 12:17:50 #94
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33598646
Voorheen en voornamelijk als kind moest ik er echt van spugen als ik er eentje in mijn mond deed omdat ik zo nodig moest proeven van mijn moeder
Tegenwoordig kan ik ze best lekker vinden ... met kerst nog gegeten en ik vond ze heerlijk!!

Al zal ik ze nog steeds zelf niet kiezen in de winkel
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
  zondag 1 januari 2006 @ 14:55:28 #95
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_33601998
sproitjes
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zondag 1 januari 2006 @ 15:07:41 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33602334


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 01-01-2006 15:11:30 (slaat ook nergens op :P) ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2006 @ 01:15:09 #97
133496 stumbleupon
Boomknuffelaar
pi_33647174
Spruitjes
Ik maak ze af en toe weleens zo:

-Verse spruitjes (niet uit een pot)
(hoeveelheid hangt een beetje af van je zin in....
Even de kook er overheen (moeten een beetje verkleuren, dan gelijk afgieten)
(om ze later bij het bakken lekker te krijgen, kun je ze aan de achterkant even kruislings insnijden)

Bak ondertussen spekjes (zonder boter) in een pan en maak een sausje van:

- olijfolie
- teentje knoflook (mag ook (veel) meer)
- honing
- mosterd
- Italiaanse kruiden

Dit sausje zal flink gaan binden (desgewenst beetje olijfolie toevoegen) maar tijdens het verhitten wordt het wel weer vloeibaar...
Nadat de spekjes flink zijn gebakken, sausje toevoegen en dan gelijk de spruitjes erbij... flink hoog vuur roerbakken...
En klaar

Je kan de spekjes ook vervangen door kleine gehaktballetjes (uitje heel fijn snijden, sambal, peper zout, eierdooier, knoflook)

Lekker met kippevleugeltjes uit de oven en gebakken aardappeltjes (of eigengemaakte puree).
pi_33647256
*Lekker receptje voor binnenkort*

Hoelang roerbak je het geheel, en blijven de spruitjes niet te hard zo?
  dinsdag 3 januari 2006 @ 01:21:27 #99
133496 stumbleupon
Boomknuffelaar
pi_33647340
Ik kook de spruitjes tot ze verkleuren (donkergroen; zijn ze meestal beetgaar).
Ik snijd ze meestal ook even van achteren in, gaat het iets sneller.
En dan een minuutje of 4 nog even flink bakken (blijven bewegen, voorkomt aanbranden)
pi_33647527
Super tnxx
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')