abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 december 2005 @ 17:41:40 #101
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32867314
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 13:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]

en daarna ook nog 's in 1 keer klaargemaakt
Ik ben keurig naar mijn werk gegaan, ik ben onschuldig
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32870122
Zeg ehm... pizza in een combimagnetron he?
Daarbij moet je de pizza op de ijzeren plaat/schaal leggen die onderin rondjes draait.
Maar mag je dan ook (aluminiminiumum-)folie of iets dergelijks op die plaat leggen?
Dat scheelt volgens mij met schoonmaken...
  dinsdag 6 december 2005 @ 19:41:12 #103
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32870400
Ja hoor, kan prima, tenzij je de magnetronfunctie aanmikt, maar dat doe je niet met een pizza natuurlijk.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32870784
'k Heb geen idee eigenlijk of de magnetron-functie wordt gebruikt.
Ik druk op de sneltoets 'pizza', en 6 minuten later is mijn pizza gloeiend heet. .

Maar dan nog, die ijzeren ronddraaiplaat ligt altijd onderin, ook als je de magnetron gebruikt... dan zou je denken dat je op die ijzeren plaat ook wel wat aluminiumfolie kunt leggen, toch?
pi_33102863
ik wil spruitjes gaan wokken, met een boemboe.
zou ik ze van tevoren even moeten koken, of hoeft dat niet?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33104025
metaal weerkaatst de golven terug, waardoor de straling niet het eten bereikt, maar wel de magnetron (en het stralingselement waardoor deze oververhit kan worden.

Artikelen zonder scherpe uiteinden mogen wel wel.

Het fijne weet ik er ook niet van (wel dat je echt geen aluminiumfolie erin mag leggen!) dus gooi er alleen dingen in die of erbij zaten of die speciaal ervoor zijn gemaakt.
  donderdag 15 december 2005 @ 16:21:22 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_33105206
Gooi maar eens een CD 3-5 seconden in een magnetron, krijg je leuke bliksems te zien
pi_33105460
quote:
Op donderdag 15 december 2005 15:06 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik wil spruitjes gaan wokken, met een boemboe.
zou ik ze van tevoren even moeten koken, of hoeft dat niet?
Ik kook spruitjes wel altijd voor het wokken. 4-5 minuutjes ongeveer.
pi_33105473
quote:
Op donderdag 15 december 2005 16:21 schreef SiGNe het volgende:
Gooi maar eens een CD 3-5 seconden in een magnetron, krijg je leuke bliksems te zien
Ja, en doe dat vooral in een studentenhuis zonder brandapperatuur
  donderdag 15 december 2005 @ 17:11:09 #110
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33106795
quote:
Op donderdag 15 december 2005 15:45 schreef the_disheaver het volgende:
metaal weerkaatst de golven terug, waardoor de straling niet het eten bereikt, maar wel de magnetron (en het stralingselement waardoor deze oververhit kan worden.

Artikelen zonder scherpe uiteinden mogen wel wel.

Het fijne weet ik er ook niet van (wel dat je echt geen aluminiumfolie erin mag leggen!) dus gooi er alleen dingen in die of erbij zaten of die speciaal ervoor zijn gemaakt.
Dat heeft dus niets te maken met een combi-magnetron als je alleen de ovenfunctie gebruikt, dat kan prima.
Als je de magnetronfunctie aangooit of combineert met de ovenfunctie ga je wel flinke bliksems zien.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33415780
ik wil gevulde tomaten maken, maar heb eigenlijk weinig in huis
]tomaat, uiteraard, ui, ontbijt/katen spek, komkommer, aardappel, mayo, makreel filets in tomatensaus [ofzo, klein blikje vis in tomatensaus , veel meer niet eigenlijk
wie kan me iets leuks vertellen, of kan ik het maar beter voor gezien houden?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33415944
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:32 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik wil gevulde tomaten maken, maar heb eigenlijk weinig in huis
]tomaat, uiteraard, ui, ontbijt/katen spek, komkommer, aardappel, mayo, makreel filets in tomatensaus [ofzo, klein blikje vis in tomatensaus , veel meer niet eigenlijk
wie kan me iets leuks vertellen, of kan ik het maar beter voor gezien houden?
Tomaten kapje eraf en uithollen.
In een schaaltje het vruchtvlees, de mayo,spek in hele kleine stukjes, ui in kleine stukjes ook erdoor.
Peper en zout erdoor, goed mengen en terugscheppen in de tomaten.
(koud gerechtje)

Veel meer zou ik er niet van kunnen maken.
Of je moet ze vullen met vruchtvlees, ui en spek en dan eventjes in de oven, de mayo dan weglaten ivm schiften?


Van de komkommer salade maken ( met wat mayo azijn olie aanmaken)

Zoiets?
pi_33415977
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Tomaten kapje eraf en uithollen.
In een schaaltje het vruchtvlees, de mayo,spek in hele kleine stukjes, ui in kleine stukjes ook erdoor.
Peper en zout erdoor, goed mengen en terugscheppen in de tomaten.


Zoiets?
]zoiets zat ik ook te denken, maar dan nog met de kaas in kleine stukjes.
zou dat wat zijn? en dan gewoon koud geserveerd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33415982
ohja, die kaas was ik vergeten te vermelden. heb nog wat oude/belegen kaas
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33415995
Recept / Post aangevuld


Kaas raspen en erover heen, voor je het sluit met het kapje?
pi_33416097
Ik heb hier varkenshaas in bladerdeeg. Zijn licht aangebraden; weet iemand wellicht hoe lang ze in de oven moeten om ze nog rose te houden. Heb het in een ver verleden eens met ossehaas gedaan en dacht aan een minuut of 20 (180 graden) Of is dit veel te lang ?
  maandag 26 december 2005 @ 15:46:52 #117
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33416098
Wat dacht je van de aardappels in blokjes snijeden, koken en aflaten koelen
Ui heel fijn snijden net als het ontbijtspek.

Aardappels, spek en ui mengen met mayo en op smaak brengen met wat zout peper en eventueel parikapoeder. Je zo er ook nog een appeltje in kunnen verwerken.

En van die komkommerkun je zoet zure komkommer maken die je er eventueel als bijgerecht bij kunt serveren
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33416112
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:46 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat dacht je van de aardappels in blokjes snijeden, koken en aflaten koelen
Ui heel fijn snijden net als het ontbijtspek.

Aardappels, spek en ui mengen met mayo en op smaak brengen met wat zout peper en eventueel parikapoeder. Je zo er ook nog een appeltje in kunnen verwerken.
en dat in die tomaat douwen?
zou ook nog kunnen ja
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 december 2005 @ 15:50:53 #119
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33416173
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:47 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

en dat in die tomaat douwen?
zou ook nog kunnen ja
Zou ook nog kunnen.

Met die vis weet ik even niks vanwege die tomaten saus.

Al heb ik er uit wel met behulp van een keukenmachine en wat mayo een mooie mouse voor over wraps gemaakt.

Maar om nu een hele tomaat met die mouse te vullen wordt ook wel erg
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33416189
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou ook nog kunnen.
]ik zocht een combi om tomaat mee te vullen , dus ja..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 december 2005 @ 15:58:57 #121
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33416345
quote:
Op maandag 26 december 2005 15:51 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

]ik zocht een combi om tomaat mee te vullen , dus ja..
Ja maar met die mix die ik met die aardappels beschreef kun je ook je tomaat vullen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33416836
zo, prutje gemaakt met ui, hele oude kaas, tomaatingewanden, ontbijtspek, mayo, peper, zout, kerrie, en wa knoflook.
smaakte wel ok [ ff proeven he ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 26 december 2005 @ 16:33:37 #123
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33417039
quote:
Op maandag 26 december 2005 16:23 schreef MissyMirjaM het volgende:
zo, prutje gemaakt met ui, hele oude kaas, tomaatingewanden, ontbijtspek, mayo, peper, zout, kerrie, en wa knoflook.
smaakte wel ok [ ff proeven he ]
Oude kaas kan er idd ook goed bij
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33604098
Leuk topic dit!
Van Italiaanse bodem:

* Vooraf een kleine snack voor bij de borrel:
Voor 1 persoon:
- Bleekselderij 3 staafjes ongeveer.
- Olijfolie
- Balsamico
- Zout & Peper.

Neem een klein bakje, stop daar een scheutje olijfolie in, en een heel klein beetje balsamico.
Was de bleekselderij.
Verder manier om het op te eten:
Bijt een klein beetje op je bleekselderij staafje en doop het in het bakje, eet het bruine gedeelte op, en so on, tot het staafje op is

Let op! Niet iedere Nederlander vindt dit lekker in verband met de bittere smaak.
In het vervolg zal ik nog meer makkelijke hapjes/gerechten typen.
Op dit moment ben ik even met wat anders bezig
Billie Holiday is Lady Day!
pi_33643153
De selderij natuurlijk even schillen van tevoren, de draden zijn niet echt lekker en verteren erg moeilijk.
Schillen niet weg gooien maar lekker in de bouillon gooien.
pi_33653403
Over 3 dagen geef ik een dinertje.....maar ik kan eigenlijk wel wat advies gebruiken.

Ik wil het volgende maken:

* amuse (die bleekselderij hierboven lijkt me wel grappig, weer eens iets anders)

* koud voorgerecht (ik heb oesters, gerookte zalm, en scampi's) hier ontbreekt me de inspiratie

* tomatensoep met room (lekker makkelijk)

* kikkerbilletjes (maar ik wil weleens iets anders dan met warme knoflooksaus)

* spoom (heb een standaard spoom in gedachten, met ciroenijs, wodka en champagne)

* hertenbiefstukje (welke saus?) met aardappelkroketjes en groententaartje

* kaasplankje

* dessert (hier heb ik ook weinig inspiratie)

* koffie met bonbons

Hopelijk heeft iemand een leuke suggestie; ik moet er wel bij zeggen dat ik
A) niet zo'n keukenprins ben dat ik enorm geavanceerde dingen kan maken
B) niet al te veel tijd a la minute aan het dessert wil besteden, aangezien de meeste gangen wel van een alcoholische versnapering vergezeld zullen gaan
pi_33664496
Ik zou ipv de selderij van de gerookte zalm een kleine amuse maken, misschien leuk roosje met takje bieslook en een quenelle creme fraiche. Of een scampi op een mooi stukje rucola sla met een lekkere dressing er overheen, allemaal van tevoren maken, scami ( heb je al gebakken ) even warm maken in de oven, en dresseren.
Oesters kan je leuk serveren in een grote schaal met citroenen/zeezout/cruches ijs. DIt is redelijk veel a la minute werk. Wat je ook kan doen is mooie bordjes maken, 3 oesters op een side plate, op verschillende manieren bereid. Eentje gewoon sec met wat druppels wijn of peper/zout of tabasco. En eentje met een stukje sla, citroen en een kleine scampi/zalm, en eentje gebakken ( a la nam kee )
Over het algemeen heb je een redelijk zwaar menu, dus let op je porties. Tomatensoep is leuk om te serveren als tomaten cappucino. Neem kruidige tomatensoep, en geslagen room, soep koken staafmixer er op om hem op te schuimen en dan flink wat room, serveren in koffiekopje.
Hertenbiefstukje wordt traditioneel altijd met cranbarrysaus geserveerd maar dat is zo afgezaagd. Je zou van een bouillon een mooie glace kunnen maken en deze met wat garnituur opleuken.
Hoewel je al een redelijk zwaar menu hebt is een creme brulee toch wel heel erg lekker, en makkelijk te maken tijdens de mise en place

suc6 en eetsmakelijk.
  woensdag 4 januari 2006 @ 11:03:33 #128
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_33687447
Dit gerecht hebben we een tijdje geleden van Smulweb geplukt. Het was niet erg moeilijk om te maken, maar wel erg lekker! Wij hebben het gemaakt zonder de aspergepunten.
quote:
Omschrijving:
Aantal personen: 2
Keuken: Nederlands
Techniek: Wokken
Smaak: Anders
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Wild
In combinatie met: champignons
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingredienten: 2 hertenbiefstukken
100 g groene aspergetips
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 cm gemberwortel
1 rode peper
250 g kastanjechampignons
3 el Oosterse roerbakolie
1/2 el suiker
1/2 pot wildfond
2-3 el sojasaus

Hulpmiddelen: aluminiumfolie
Voorbereiding: Hertenbiefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 min. op kamertemperatuur laten komen. Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden. UI pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijnhakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
Bereidingswijze: Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over bodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken to mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 min. rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 min. roerbakken. Aspergepunten, suiker, wildfond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 min. verwarmen, tot ca. helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 min. meewarmen.
pi_33689075
ik zoek een simpel maar lekker hachee gerecht, 1 waar niet 15 vewrschillende ingredienten in hoeven
wil het straks gaan maken.
wie helpt me?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33690662
ah, deze lijkt me wel wat
quote:
500 gr rundvlees in dobbelstenen (bv riblappen of sucadelappen)
500 gr uien in halve ringen
pijpje pils
2 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 bouillonblokje (rundvlees)
boter
peper/zout

- Schroei het vlees snel bruin in de hete boter.
- Doe de uien erbij en bak deze lichtbruin.
- Blus dit alles af met het bier.
- Voeg bouillonblokje, laurier en kruidnagel toe.
- 2 1/2 - 3 uur gaar laten sudderen op een heel laag vuur.
- Op smaak brengen met peper en zout.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33799707
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 15:08 schreef Adwina het volgende:
Ingredienten:
Chinese of indische Mie
1 blik of pot witte bonen in tomatensaus
2 grote uien
1 blik boterhamworst

Snijd de uien en de boterhamworst in kleine stukjes.
Bak dat met een beetje olie mooi bruin.
Kook die mie.
Maak de witte bonen in tomatensaus warm.

Meng daarna de bonen, uien en boterhamworst met de mie.

Strooi er als garnering wat geraspte kaas overheen.

Eet smakelijk!!!

P.s. in plaats van mie kan je ook spaghetti, macaroni o.i.d. gebruiken
pi_33799731
Lees even hierboven, ik had hem al meegenomen

[ Bericht 91% gewijzigd door Blues op 07-01-2006 15:23:27 ]
pi_33808572
Misschien handig voor in je (studie)boekenkast:

Auteur : Lydia Tuinman
Titel : Lekker koken onder 1,50
Uitgever : Het Spectrum
Prijs : 12,50

Billie Holiday is Lady Day!
pi_33808599
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 19:46 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Misschien handig voor in je (studie)boekenkast:

Auteur : Lydia Tuinman
Titel : Lekker koken onder 1,50
Uitgever : Het Spectrum
Prijs : 12,50

[afbeelding]
zeg, dat is leuk!
van de week eens naar kijken!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 15 januari 2006 @ 01:18:12 #135
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34071090
Je hebt toch ok zo'n boek koken voor kamerbewoners?

Daar staat zelfs in hoe je het beste een aardappel kunt schillen en klaar maken.

Een erg handig boek voor de student die op kamers gaat
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34077536
kay iemand een leuk snel receptje. heb de volgende ingredienten voorradig:

- champignons
- witlof
- chinese kool
- winterpeen
- prei
- kipfilet
- runderreepjes
- tartaar (of hoe je het spelt )
- venkel (geen idee waarom ik die heb gekocht weet niet wat je ermee kunt )

ideeen?
STOLEN GOODS - email me for further information *O*

[img]http://forum.fok.nl/usericons/22838/steun.jpg[/img]
pi_34107377
Alles roerbakken
Beetje laat, jammer, dit topicje valt ook niet echt op heb ik steeds maar het idee
pi_34116903
Appelcrumble met witte porto

ik schrijf vanavond het recept over van mijn GIP proef (juist, diegene die ik half verknald heb)

ik ga het maken voor de verjaardag van mijn broer
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_34123066
quote:
Op maandag 16 januari 2006 00:08 schreef Bluezz het volgende:
Alles roerbakken
Beetje laat, jammer, dit topicje valt ook niet echt op heb ik steeds maar het idee
komt denk ik doordat hij sticky staat.
hij staat dus atijd op dezelfde plek, ongeacht of hij wel of niet gekicked wordt.
en ik kijk vaak niet tussen de sticky's ...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_34127424
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:29 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

komt denk ik doordat hij sticky staat.
hij staat dus atijd op dezelfde plek, ongeacht of hij wel of niet gekicked wordt.
en ik kijk vaak niet tussen de sticky's ...
Voor degene die voornamelijk de MyAt gebruikt EN dat ie een keer gepost heeft in dit topic (zodat ie in de myat zit) valt het meer op dan een ander topic. Maar de meeste mensen hebben er geen tvp in, zodat misschien een unsticky beter werkt (het eerste hulp bij koken is ook niet sticky).

Een linkje in de FAQ is voldoende.
pi_34127667
Ok, ga ik de plak eraf halen.
De topics staan al in het linkjes topic, dus in de FAQ zou dubbel-op zijn, daar staat namelijk al een link naar de linkjes
  vrijdag 20 januari 2006 @ 13:02:45 #142
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34275327
ok even kijken of ik hier nog goed advies kan inwinnen.
mn vriendin komt binnenkort eten en ik kan niet echt goed koken heeft iemand mss een ideetje voor een gerecht wat niet zo moeilijk is om klaar te maken en er toch leuk uit ziet? (pasta niet iig)
pi_34280766
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 13:02 schreef SouthernSun het volgende:
ok even kijken of ik hier nog goed advies kan inwinnen.
mn vriendin komt binnenkort eten en ik kan niet echt goed koken heeft iemand mss een ideetje voor een gerecht wat niet zo moeilijk is om klaar te maken en er toch leuk uit ziet? (pasta niet iig)
als je dan ook even zegt wat je wel of niet zou willen gebruiken.
scheelt eren hoop in het wilde weg gokken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 januari 2006 @ 17:03:33 #144
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34283740
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 15:34 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

als je dan ook even zegt wat je wel of niet zou willen gebruiken.
scheelt eren hoop in het wilde weg gokken
was wel handig geweest idd maar had al wat verzonnen. zalm met n laagje erop van mayo+nog wat zooi, dat op tagliatella met tomatensaus en ijsbergsla+dressing.

zag er wel lekker uit toen ik t zag staan ergens
pi_34709249
Ik heb zo'n bakje eiwit in de koelkast staan dat binnenkort over de datum is. Eigenlijk wilde ik het in de spaghetti carbonara doen, maar dat is niet echt een gerecht om voor 1 persoon te maken. Weet iemand iets anders lekkers wat ik ermee kan maken?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_37324931
Ik heb op vakantie op de Canarische Eilanden telkens als overheerlijk voorgerechtje dadels in spek gekregen , was echt verrukkelijk!
Nu heb ik hier een recept:

Benodigdheden:

ontpitte dadels, spek, houten cocktailprikkertjes.
Recept:

Rol rond elke dadel een plakje spek. Prik er een cocktailprikkertje doorheen zodat alles goed vastzit. Bak de pakketjes met wat boter in een pan of in de oven (plaats ze in een ovenschotel) tot het spek gaar is.


Alleen, heb ik hier nou verse of gedroogde dadels voor nodig ?
pi_37325517
koop de gekonfijte dadels.
pi_37338316
doe er dan ook nog een half plakje chrorizo in de dadel, en gooi alles in de oven tot de spek bruin en knapperig is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_37550318
Hoe heet de groenige saus die je vaak bij je eten krijgt als je vis (bijv. tonijn) met rijst besteld?
  donderdag 4 mei 2006 @ 17:50:16 #150
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_37550758
Wasabi? (soort mosterd, maar dan van mierikswortel, smaakt vrij pittig)
  donderdag 4 mei 2006 @ 18:35:11 #151
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37551773
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:50 schreef SiGNe het volgende:
Wasabi? (soort mosterd, maar dan van mierikswortel, smaakt vrij pittig)
idd wasabi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37552839
Ik denk dat ik hier wel goed zit met mijn vraag!

Morgen komt er bezoek om ons nieuwe huis te bekijken en ze blijven ook eten. Nou wil ik aardappeltjes in de oven maken, met zeezout en rozemarijn. Nou weet ik alleen niet zo goed hoe dat moet.

Ik heb krielaardappeltjes (van de AH) in de schil. Mijn idee was aardappeltjes goed boenen (schil erom laten), de wat grotere halveren en mengen wat wat olie (olijfolie?), rozemarijn en zeezout. Dan natuurlijk de oven in. Klinkt dat goed? Of moet het zout of de rozemarijn er pas later overheen?
En op welke temperatuur en hoe lang in de oven? Regelmatig doorroeren of niet nodig?

  donderdag 4 mei 2006 @ 19:32:52 #153
35189 Troel
scherp en bot
pi_37553184
Niet elke aardappel is geschikt om zo maar in de oven te doen (wil je het in alu-folie doen?)

Ik had pas wat aardappels in de oven en in het folie en ik vond ze niet eens lekker geworden
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:14:49 #154
22592 crew  Ole
pi_37556616
Bij de AH staat meestal wel op de zak of ze geschikt zijn om te poffen of friet te maken. Dan kun je ze ook in de oven doen.

Ik zou de oven op minimaal 200 graden zetten. Minimaal een kwartier (met vork prikken om te kijken of ze goed zijn)
Ik zoek nog wel even!
Is wel lekker trouwens, aardappels in de oven
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:18:59 #155
22592 crew  Ole
pi_37556766
hier een recept:
quote:
Bereiding
Was de schil van de aardappels.
Snijd de aardappels over de lengte doormidden.
Snijd met een dunschiller de scherpe randjes weg.
Meng er de olijfolie, rozemarijn, tijm en laurier door.
Leg de aardappels in een ovenschaal en rooster de aardappel goudbruin in 35 minuten in een oven van 200 graden.
Bestrooi vlak voor het opdienen het geheel met grof zeezout, fijngesnipperd sjalotje en gehakte peterselie.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37557594
Heel erg bedankt! Ik laat morgen wel weten of het gelukt is
(scherpe randjes eraf is denk ik tegen verkoolde randjes?)
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:45:45 #157
22592 crew  Ole
pi_37557772
Ik denk het wel. Succes er mee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37571799
Klopt het dat wasabi saus een zoet-piitge smaak heeft?
pi_37572298
Saus is een woord om de dikte van een vloeistof aan te duiden. Je kan dus niks zeggen over de smaak. Ik kan wel zeggen hoe wasabi smaakt. Dat is een zeer pittige, frisse smaak. Je hebt wasabi en wasabi. De echte wasabi wordt gemaakt van de wasabiwortel. Deze is erg prijzig omdat de wortel relatief "schaars" Omdat deze wasbi zo duur is gebruikt men iets anders. Met wat kleurstof, smaakstof en mierkiswortel als hoofdingredient probeert men de smaak na te maken.
pi_37573377
Ok ik heb asperges en ham..

Ik wilde er gebakken aardappels bij eten. Tips...... om het heel lekker te maken
  Moderator / Miss SHO vrijdag 5 mei 2006 @ 12:59:39 #161
22592 crew  Ole
pi_37573549
Ei is ook lekker erbij (hoort er wel bij eigenlijk)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37573565
Ei gebakken?
pi_37574043
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 13:00 schreef ymme het volgende:
Ei gebakken?
Halfzachtgekookt en dan een beetje verkruimelen over de gekookte asperges
pi_37574240
En dan de ham onder de asperges?
Klinkt goed inderdaad.
pi_37575573
Kun je hier dan een stukje vis bij eten (zalm)?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 14:54:09 #166
144746 x302
Een happer in therapie
pi_37577204
Leuke topics, ga ik eens doorlezen !

Een "koken voor mannen" topic was misschien nog beter
htttp://word-list.com
  vrijdag 5 mei 2006 @ 15:25:57 #167
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37578255
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 12:18 schreef Pilootje het volgende:
Saus is een woord om de dikte van een vloeistof aan te duiden. Je kan dus niks zeggen over de smaak. Ik kan wel zeggen hoe wasabi smaakt. Dat is een zeer pittige, frisse smaak. Je hebt wasabi en wasabi. De echte wasabi wordt gemaakt van de wasabiwortel. Deze is erg prijzig omdat de wortel relatief "schaars" Omdat deze wasbi zo duur is gebruikt men iets anders. Met wat kleurstof, smaakstof en mierkiswortel als hoofdingredient probeert men de smaak na te maken.
Echte wasabi schuint ook behoorlijk aan de prijs te zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37605132
De aardappels uit de oven zijn een blijvertje
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 02:08:17 #169
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62450557
Een flinke kick maar vooruit

Laatste tijd veel oosterse en wok dingen maar voor de mensen die net op zichzelf zijn gegaan (of samenhokken) hier een oerhollands en niet moeilijk recept voor stampot rauwe andijvie

Ingredienten:

- 1,5 kilo aardappelen
- andijvie,ongeveer 1,5 pond. Niet gesneden kopen, niet lekker!
- lekkere jus
- ui fijn gesneden
- spekjes gebakken
- flinke scheut azijn (heel belangrijk)
- zout peper

Bereidingswijze:

andijvie snijden in stukjes v 1 cm. Wassen en goed uit laten lekken in vergiet.

Aardappelen koken en stampen, scheutje melk of jus of het vet van de gebakken spek erdoor.( of van alles wat )

Aardappelen, andijvie, ui, gebakken spekjes en azijn! roeren met nog wat jus.

Rauwe andijviestamppot direct opdienen.

Je kunt dit recept ook gebruiken voor stampot raapstelen.
Worteltjes van de raapstelen snijden, wassen, stukjes van 2 cm snijden en verder als bovenstaand.
2 bos raapstelen per persoon.
Héééérlijk!

Smakelijk
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  maandag 20 oktober 2008 @ 02:19:35 #170
169377 Syb-rund.
Music connects us all
pi_62519687
Tvp voor studententijd!
fire, fire, your thieving spark stopped this fire.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')