abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 4 mei 2006 @ 18:35:11 #151
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37551773
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 17:50 schreef SiGNe het volgende:
Wasabi? (soort mosterd, maar dan van mierikswortel, smaakt vrij pittig)
idd wasabi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37552839
Ik denk dat ik hier wel goed zit met mijn vraag!

Morgen komt er bezoek om ons nieuwe huis te bekijken en ze blijven ook eten. Nou wil ik aardappeltjes in de oven maken, met zeezout en rozemarijn. Nou weet ik alleen niet zo goed hoe dat moet.

Ik heb krielaardappeltjes (van de AH) in de schil. Mijn idee was aardappeltjes goed boenen (schil erom laten), de wat grotere halveren en mengen wat wat olie (olijfolie?), rozemarijn en zeezout. Dan natuurlijk de oven in. Klinkt dat goed? Of moet het zout of de rozemarijn er pas later overheen?
En op welke temperatuur en hoe lang in de oven? Regelmatig doorroeren of niet nodig?

  donderdag 4 mei 2006 @ 19:32:52 #153
35189 Troel
scherp en bot
pi_37553184
Niet elke aardappel is geschikt om zo maar in de oven te doen (wil je het in alu-folie doen?)

Ik had pas wat aardappels in de oven en in het folie en ik vond ze niet eens lekker geworden
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:14:49 #154
22592 crew  Ole
pi_37556616
Bij de AH staat meestal wel op de zak of ze geschikt zijn om te poffen of friet te maken. Dan kun je ze ook in de oven doen.

Ik zou de oven op minimaal 200 graden zetten. Minimaal een kwartier (met vork prikken om te kijken of ze goed zijn)
Ik zoek nog wel even!
Is wel lekker trouwens, aardappels in de oven
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:18:59 #155
22592 crew  Ole
pi_37556766
hier een recept:
quote:
Bereiding
Was de schil van de aardappels.
Snijd de aardappels over de lengte doormidden.
Snijd met een dunschiller de scherpe randjes weg.
Meng er de olijfolie, rozemarijn, tijm en laurier door.
Leg de aardappels in een ovenschaal en rooster de aardappel goudbruin in 35 minuten in een oven van 200 graden.
Bestrooi vlak voor het opdienen het geheel met grof zeezout, fijngesnipperd sjalotje en gehakte peterselie.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37557594
Heel erg bedankt! Ik laat morgen wel weten of het gelukt is
(scherpe randjes eraf is denk ik tegen verkoolde randjes?)
  Moderator / Miss SHO donderdag 4 mei 2006 @ 21:45:45 #157
22592 crew  Ole
pi_37557772
Ik denk het wel. Succes er mee!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37571799
Klopt het dat wasabi saus een zoet-piitge smaak heeft?
pi_37572298
Saus is een woord om de dikte van een vloeistof aan te duiden. Je kan dus niks zeggen over de smaak. Ik kan wel zeggen hoe wasabi smaakt. Dat is een zeer pittige, frisse smaak. Je hebt wasabi en wasabi. De echte wasabi wordt gemaakt van de wasabiwortel. Deze is erg prijzig omdat de wortel relatief "schaars" Omdat deze wasbi zo duur is gebruikt men iets anders. Met wat kleurstof, smaakstof en mierkiswortel als hoofdingredient probeert men de smaak na te maken.
pi_37573377
Ok ik heb asperges en ham..

Ik wilde er gebakken aardappels bij eten. Tips...... om het heel lekker te maken
  Moderator / Miss SHO vrijdag 5 mei 2006 @ 12:59:39 #161
22592 crew  Ole
pi_37573549
Ei is ook lekker erbij (hoort er wel bij eigenlijk)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_37573565
Ei gebakken?
pi_37574043
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 13:00 schreef ymme het volgende:
Ei gebakken?
Halfzachtgekookt en dan een beetje verkruimelen over de gekookte asperges
pi_37574240
En dan de ham onder de asperges?
Klinkt goed inderdaad.
pi_37575573
Kun je hier dan een stukje vis bij eten (zalm)?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 14:54:09 #166
144746 x302
Een happer in therapie
pi_37577204
Leuke topics, ga ik eens doorlezen !

Een "koken voor mannen" topic was misschien nog beter
htttp://word-list.com
  vrijdag 5 mei 2006 @ 15:25:57 #167
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37578255
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 12:18 schreef Pilootje het volgende:
Saus is een woord om de dikte van een vloeistof aan te duiden. Je kan dus niks zeggen over de smaak. Ik kan wel zeggen hoe wasabi smaakt. Dat is een zeer pittige, frisse smaak. Je hebt wasabi en wasabi. De echte wasabi wordt gemaakt van de wasabiwortel. Deze is erg prijzig omdat de wortel relatief "schaars" Omdat deze wasbi zo duur is gebruikt men iets anders. Met wat kleurstof, smaakstof en mierkiswortel als hoofdingredient probeert men de smaak na te maken.
Echte wasabi schuint ook behoorlijk aan de prijs te zijn.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37605132
De aardappels uit de oven zijn een blijvertje
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 02:08:17 #169
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_62450557
Een flinke kick maar vooruit

Laatste tijd veel oosterse en wok dingen maar voor de mensen die net op zichzelf zijn gegaan (of samenhokken) hier een oerhollands en niet moeilijk recept voor stampot rauwe andijvie

Ingredienten:

- 1,5 kilo aardappelen
- andijvie,ongeveer 1,5 pond. Niet gesneden kopen, niet lekker!
- lekkere jus
- ui fijn gesneden
- spekjes gebakken
- flinke scheut azijn (heel belangrijk)
- zout peper

Bereidingswijze:

andijvie snijden in stukjes v 1 cm. Wassen en goed uit laten lekken in vergiet.

Aardappelen koken en stampen, scheutje melk of jus of het vet van de gebakken spek erdoor.( of van alles wat )

Aardappelen, andijvie, ui, gebakken spekjes en azijn! roeren met nog wat jus.

Rauwe andijviestamppot direct opdienen.

Je kunt dit recept ook gebruiken voor stampot raapstelen.
Worteltjes van de raapstelen snijden, wassen, stukjes van 2 cm snijden en verder als bovenstaand.
2 bos raapstelen per persoon.
Héééérlijk!

Smakelijk
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
  maandag 20 oktober 2008 @ 02:19:35 #170
169377 Syb-rund.
Music connects us all
pi_62519687
Tvp voor studententijd!
fire, fire, your thieving spark stopped this fire.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')