abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33653403
Over 3 dagen geef ik een dinertje.....maar ik kan eigenlijk wel wat advies gebruiken.

Ik wil het volgende maken:

* amuse (die bleekselderij hierboven lijkt me wel grappig, weer eens iets anders)

* koud voorgerecht (ik heb oesters, gerookte zalm, en scampi's) hier ontbreekt me de inspiratie

* tomatensoep met room (lekker makkelijk)

* kikkerbilletjes (maar ik wil weleens iets anders dan met warme knoflooksaus)

* spoom (heb een standaard spoom in gedachten, met ciroenijs, wodka en champagne)

* hertenbiefstukje (welke saus?) met aardappelkroketjes en groententaartje

* kaasplankje

* dessert (hier heb ik ook weinig inspiratie)

* koffie met bonbons

Hopelijk heeft iemand een leuke suggestie; ik moet er wel bij zeggen dat ik
A) niet zo'n keukenprins ben dat ik enorm geavanceerde dingen kan maken
B) niet al te veel tijd a la minute aan het dessert wil besteden, aangezien de meeste gangen wel van een alcoholische versnapering vergezeld zullen gaan
pi_33664496
Ik zou ipv de selderij van de gerookte zalm een kleine amuse maken, misschien leuk roosje met takje bieslook en een quenelle creme fraiche. Of een scampi op een mooi stukje rucola sla met een lekkere dressing er overheen, allemaal van tevoren maken, scami ( heb je al gebakken ) even warm maken in de oven, en dresseren.
Oesters kan je leuk serveren in een grote schaal met citroenen/zeezout/cruches ijs. DIt is redelijk veel a la minute werk. Wat je ook kan doen is mooie bordjes maken, 3 oesters op een side plate, op verschillende manieren bereid. Eentje gewoon sec met wat druppels wijn of peper/zout of tabasco. En eentje met een stukje sla, citroen en een kleine scampi/zalm, en eentje gebakken ( a la nam kee )
Over het algemeen heb je een redelijk zwaar menu, dus let op je porties. Tomatensoep is leuk om te serveren als tomaten cappucino. Neem kruidige tomatensoep, en geslagen room, soep koken staafmixer er op om hem op te schuimen en dan flink wat room, serveren in koffiekopje.
Hertenbiefstukje wordt traditioneel altijd met cranbarrysaus geserveerd maar dat is zo afgezaagd. Je zou van een bouillon een mooie glace kunnen maken en deze met wat garnituur opleuken.
Hoewel je al een redelijk zwaar menu hebt is een creme brulee toch wel heel erg lekker, en makkelijk te maken tijdens de mise en place

suc6 en eetsmakelijk.
  woensdag 4 januari 2006 @ 11:03:33 #128
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_33687447
Dit gerecht hebben we een tijdje geleden van Smulweb geplukt. Het was niet erg moeilijk om te maken, maar wel erg lekker! Wij hebben het gemaakt zonder de aspergepunten.
quote:
Omschrijving:
Aantal personen: 2
Keuken: Nederlands
Techniek: Wokken
Smaak: Anders
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Wild
In combinatie met: champignons
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingredienten: 2 hertenbiefstukken
100 g groene aspergetips
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 cm gemberwortel
1 rode peper
250 g kastanjechampignons
3 el Oosterse roerbakolie
1/2 el suiker
1/2 pot wildfond
2-3 el sojasaus

Hulpmiddelen: aluminiumfolie
Voorbereiding: Hertenbiefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 min. op kamertemperatuur laten komen. Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden. UI pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijnhakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
Bereidingswijze: Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over bodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken to mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 min. rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 min. roerbakken. Aspergepunten, suiker, wildfond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 min. verwarmen, tot ca. helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 min. meewarmen.
pi_33689075
ik zoek een simpel maar lekker hachee gerecht, 1 waar niet 15 vewrschillende ingredienten in hoeven
wil het straks gaan maken.
wie helpt me?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33690662
ah, deze lijkt me wel wat
quote:
500 gr rundvlees in dobbelstenen (bv riblappen of sucadelappen)
500 gr uien in halve ringen
pijpje pils
2 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 bouillonblokje (rundvlees)
boter
peper/zout

- Schroei het vlees snel bruin in de hete boter.
- Doe de uien erbij en bak deze lichtbruin.
- Blus dit alles af met het bier.
- Voeg bouillonblokje, laurier en kruidnagel toe.
- 2 1/2 - 3 uur gaar laten sudderen op een heel laag vuur.
- Op smaak brengen met peper en zout.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33799707
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 15:08 schreef Adwina het volgende:
Ingredienten:
Chinese of indische Mie
1 blik of pot witte bonen in tomatensaus
2 grote uien
1 blik boterhamworst

Snijd de uien en de boterhamworst in kleine stukjes.
Bak dat met een beetje olie mooi bruin.
Kook die mie.
Maak de witte bonen in tomatensaus warm.

Meng daarna de bonen, uien en boterhamworst met de mie.

Strooi er als garnering wat geraspte kaas overheen.

Eet smakelijk!!!

P.s. in plaats van mie kan je ook spaghetti, macaroni o.i.d. gebruiken
pi_33799731
Lees even hierboven, ik had hem al meegenomen

[ Bericht 91% gewijzigd door Blues op 07-01-2006 15:23:27 ]
pi_33808572
Misschien handig voor in je (studie)boekenkast:

Auteur : Lydia Tuinman
Titel : Lekker koken onder 1,50
Uitgever : Het Spectrum
Prijs : 12,50

Billie Holiday is Lady Day!
pi_33808599
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 19:46 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Misschien handig voor in je (studie)boekenkast:

Auteur : Lydia Tuinman
Titel : Lekker koken onder 1,50
Uitgever : Het Spectrum
Prijs : 12,50

[afbeelding]
zeg, dat is leuk!
van de week eens naar kijken!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 15 januari 2006 @ 01:18:12 #135
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34071090
Je hebt toch ok zo'n boek koken voor kamerbewoners?

Daar staat zelfs in hoe je het beste een aardappel kunt schillen en klaar maken.

Een erg handig boek voor de student die op kamers gaat
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34077536
kay iemand een leuk snel receptje. heb de volgende ingredienten voorradig:

- champignons
- witlof
- chinese kool
- winterpeen
- prei
- kipfilet
- runderreepjes
- tartaar (of hoe je het spelt )
- venkel (geen idee waarom ik die heb gekocht weet niet wat je ermee kunt )

ideeen?
STOLEN GOODS - email me for further information *O*

[img]http://forum.fok.nl/usericons/22838/steun.jpg[/img]
pi_34107377
Alles roerbakken
Beetje laat, jammer, dit topicje valt ook niet echt op heb ik steeds maar het idee
pi_34116903
Appelcrumble met witte porto

ik schrijf vanavond het recept over van mijn GIP proef (juist, diegene die ik half verknald heb)

ik ga het maken voor de verjaardag van mijn broer
Werewolf
pi_34123066
quote:
Op maandag 16 januari 2006 00:08 schreef Bluezz het volgende:
Alles roerbakken
Beetje laat, jammer, dit topicje valt ook niet echt op heb ik steeds maar het idee
komt denk ik doordat hij sticky staat.
hij staat dus atijd op dezelfde plek, ongeacht of hij wel of niet gekicked wordt.
en ik kijk vaak niet tussen de sticky's ...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_34127424
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:29 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

komt denk ik doordat hij sticky staat.
hij staat dus atijd op dezelfde plek, ongeacht of hij wel of niet gekicked wordt.
en ik kijk vaak niet tussen de sticky's ...
Voor degene die voornamelijk de MyAt gebruikt EN dat ie een keer gepost heeft in dit topic (zodat ie in de myat zit) valt het meer op dan een ander topic. Maar de meeste mensen hebben er geen tvp in, zodat misschien een unsticky beter werkt (het eerste hulp bij koken is ook niet sticky).

Een linkje in de FAQ is voldoende.
pi_34127667
Ok, ga ik de plak eraf halen.
De topics staan al in het linkjes topic, dus in de FAQ zou dubbel-op zijn, daar staat namelijk al een link naar de linkjes
  vrijdag 20 januari 2006 @ 13:02:45 #142
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34275327
ok even kijken of ik hier nog goed advies kan inwinnen.
mn vriendin komt binnenkort eten en ik kan niet echt goed koken heeft iemand mss een ideetje voor een gerecht wat niet zo moeilijk is om klaar te maken en er toch leuk uit ziet? (pasta niet iig)
pi_34280766
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 13:02 schreef SouthernSun het volgende:
ok even kijken of ik hier nog goed advies kan inwinnen.
mn vriendin komt binnenkort eten en ik kan niet echt goed koken heeft iemand mss een ideetje voor een gerecht wat niet zo moeilijk is om klaar te maken en er toch leuk uit ziet? (pasta niet iig)
als je dan ook even zegt wat je wel of niet zou willen gebruiken.
scheelt eren hoop in het wilde weg gokken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 januari 2006 @ 17:03:33 #144
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_34283740
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 15:34 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

als je dan ook even zegt wat je wel of niet zou willen gebruiken.
scheelt eren hoop in het wilde weg gokken
was wel handig geweest idd maar had al wat verzonnen. zalm met n laagje erop van mayo+nog wat zooi, dat op tagliatella met tomatensaus en ijsbergsla+dressing.

zag er wel lekker uit toen ik t zag staan ergens
pi_34709249
Ik heb zo'n bakje eiwit in de koelkast staan dat binnenkort over de datum is. Eigenlijk wilde ik het in de spaghetti carbonara doen, maar dat is niet echt een gerecht om voor 1 persoon te maken. Weet iemand iets anders lekkers wat ik ermee kan maken?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_37324931
Ik heb op vakantie op de Canarische Eilanden telkens als overheerlijk voorgerechtje dadels in spek gekregen , was echt verrukkelijk!
Nu heb ik hier een recept:

Benodigdheden:

ontpitte dadels, spek, houten cocktailprikkertjes.
Recept:

Rol rond elke dadel een plakje spek. Prik er een cocktailprikkertje doorheen zodat alles goed vastzit. Bak de pakketjes met wat boter in een pan of in de oven (plaats ze in een ovenschotel) tot het spek gaar is.


Alleen, heb ik hier nou verse of gedroogde dadels voor nodig ?
pi_37325517
koop de gekonfijte dadels.
pi_37338316
doe er dan ook nog een half plakje chrorizo in de dadel, en gooi alles in de oven tot de spek bruin en knapperig is
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_37550318
Hoe heet de groenige saus die je vaak bij je eten krijgt als je vis (bijv. tonijn) met rijst besteld?
  donderdag 4 mei 2006 @ 17:50:16 #150
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_37550758
Wasabi? (soort mosterd, maar dan van mierikswortel, smaakt vrij pittig)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')