abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 19 oktober 2005 @ 14:25:52 #51
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_31559149
quote:
Op woensdag 19 oktober 2005 13:59 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik heb 2 tonijnsteaks, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe ik ze klaar moet maken .
Wat ik in huis heb zijn citroenen, knoflook, ketjapsaus, en natuurlijk peper en zout enzo.

Kan iemand mij helpen? Ik heb ooit heerlijke tonijn gegeten in een restaurant, de binnenkant was nog lekker mals zeg maar, en de buitenkant knapperig. Ik wil geen doorbakken schoenzool er van maken dus suggesties hoe lang ze in de pan moeten, of ze in olie of boter moeten etc. zijn welkom .
Belangrijkste:
haal de tonijn ver van te voren uit de koeling en laat het langzaam op temperatuur komen anders wordt hij buiten zwart en binnen blijft koud.

'Saus'
olie in een pan, laag vuurtje
knoflook plat maken en erbij (later 'vis' je die uit de saus)
tomaatjes erbij (hoeft niet zo fijn gesneden, (evt uitje erbij)
beetje zeezout / of gewoon er over heen
beetje witte wijn er bij
half citroentje erin
half uurtje zacht laten pruttelen

Tonijn
half boter / half olie in een goede bakpan wordt de temperatuur hoger zonder dat de boter verbrandt maar krijg je toch kleur)
half hoog vuur, als de boter is uitgebruist doe je de tonijn er in
borden pakken
je kunt dan aan de zijkant zien dat de tonijn verkleurt, alser nauwelijks rose is aan de zijkant en de tonijn laat los van de pan, omkeren -grof zeezout op de bovenste kant- en na een minuut het vuur op de laagste stand
de tomatensalsa in een cirkel op de borden scheppen
de tonijn uit de pan halen en er midden op leggen
beetje citroen en peper er over.

Zeker weten dat dat lekker is!
crispy buiten, roze rood binnenkant.

Nog vragen ???
eet smakelijk dan
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
pi_31725995
Ik eet vanavond een aardappelschotel, en die moet 50 minuten in de oven, maar ik wilde er zelf gesneden paprika bij door doen, moet ik dan eerst de paprika even bakken of kan de paprika zo rauw bij in de schotel voordat ie de oven in gaat?
Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
pi_31868324
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 15:13 schreef MevrouwKoRn het volgende:
Ik eet vanavond een aardappelschotel, en die moet 50 minuten in de oven, maar ik wilde er zelf gesneden paprika bij door doen, moet ik dan eerst de paprika even bakken of kan de paprika zo rauw bij in de schotel voordat ie de oven in gaat?
Kan er best rauw bij, maar als je hem kort aanbakt kun je er wat extra smaak aangeven.
Yeah baby Yeah!
  woensdag 9 november 2005 @ 11:11:58 #54
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_32111592
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 15:13 schreef MevrouwKoRn het volgende:
, moet ik dan eerst de paprika even bakken of kan de paprika zo rauw bij in de schotel voordat ie de oven in gaat?
Als je véél en een ietwat zoetige smaak aan de paprika wilt geven doe je het als volgt:
paprika wassen / snijden
beetje olie in de pan, middelmatig vuur, paprika er in
af en toe roeren en de paprika mooi laten kleuren, minuutje of 15, wordt het lekkkkkker van hoor.
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
pi_32172334
ik heb hier brocolli, aardappelen,l en genoeg andere zooi liggen. ik dacht om daar een ovenschotel mee te gaan maken, weer eens wat anders dan die eeuwige gekookte brocolli.
heeft iemand dat wel eens eerder gedaan, een leuk recept voor me?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 11 november 2005 @ 11:09:02 #56
35189 Troel
scherp en bot
pi_32173474
Maak een broccoli lasagne...
Zorg ervoor dat je de broccolistronkjes allemaal vrij klein maakt, maak een roomssausje (of haal het kant en klaar in de winkel), spekjes aanbakken en dat allemaal roeren en dan in plaats van lasagnebladen aardappeltjes.

Je zou het ook aardappel anders kunnen noemen

Maar het is wel erg lekker, en broccoli smaakt goddelijk als je het op die manier klaarmaakt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32173689
hmm, ik zal eens kijken wat ik allemaal in de kast heb staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32174373
Hm, goed idee... Ik denk dat ik vanavond ook maar weer eens een ovenschotel maak.

Ander idee: soort van moussaka met aardappels erbij, dat heb ik laatst gegeten bij de moeder van m'n vriend en ik weet niet precies hoe ze het had klaargemaakt, maar het was heerlijk. Er zat in elk geval aubergine en veel tomaat in, en gehakt. Eigenlijk waren de kruiden het enige dat het naar moussaka lieten smaken, dus eigenlijk kun je er elke groente in gooien die je zelf lekker vindt.
* Mini gaat maar weer eens in het Margriet-kookboek op zoek naar het recept voor moussaka.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_32182211
ik wil de broccoli ovenschotel maken door broccoli kort te koken, aardappelpuree onderin de schaal, brocolli, mengsel van gehakt en ui, maar zou je er gewoon aanmaak roomsaus uit een zakje overheen kunnen gieten?
of krijg je dan 1 zompige prut?
iemand betere suggesties?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32308281
Als ik sperziebonen wil wokken, moet ik ze dan eerst nog even koken of kunnen ze er zo in?
  woensdag 16 november 2005 @ 10:54:43 #61
35189 Troel
scherp en bot
pi_32308400
quote:
Op woensdag 16 november 2005 10:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Als ik sperziebonen wil wokken, moet ik ze dan eerst nog even koken of kunnen ze er zo in?
Ik zou ze even kort in kokend water gooien en ze dan in de wok doen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 16 november 2005 @ 23:04:36 #62
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32329420
quote:
Op woensdag 16 november 2005 10:54 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik zou ze even kort in kokend water gooien en ze dan in de wok doen.
Idd want anders heb je de kans dat ze erg hard blijven.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32492262
Iemand tips of sites voor eenpersoonsmaaltijden? Op dit moment is het meer magnetron dan écht koken, dus wie weet er wat leuke, makkelijke en héle simpele gerechten (behalve een omelet, dat lukt nog net wel)?

Je moet ergens beginnen hè.
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
pi_32495457
ik kook regelmatig voor 2 of meer, en als ik in mijn eentje ben, eet ik er 2 dagen van, of vries het in voor later gebruik
maar dat is denk ik niet wat je wil horen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 23 november 2005 @ 11:00:01 #65
35189 Troel
scherp en bot
pi_32502281
Tja, dingen voor 1 persoon.

Ik moet dan altijd denken aan de kant-en-klare maaltijden, simpelweg omdat alle andere lekkere dingen vaak voor meer personen zijn

En zeker omdat je het specifiek over magnetronmaaltijden hebt
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32505625
huh? Eenpersoonsmaaltijden onmogelijk? Uit pakjes koken is dan inderdaad wel moeilijker (maar je kunt ipv voor 2 dagen koken ook de helft van het pakje er in gooien.

Ik eet dan wel redelijk veel, maar heb er nauwelijks problemen van. Gewoon alles door 4/3 delen. Een ui: je kunt een kleine kopen, of de helft van een grote een dag in de koelkast laten.
  woensdag 23 november 2005 @ 13:33:04 #67
35189 Troel
scherp en bot
pi_32505905
quote:
Op woensdag 23 november 2005 13:22 schreef the_disheaver het volgende:
huh? Eenpersoonsmaaltijden onmogelijk? Uit pakjes koken is dan inderdaad wel moeilijker (maar je kunt ipv voor 2 dagen koken ook de helft van het pakje er in gooien.

Ik eet dan wel redelijk veel, maar heb er nauwelijks problemen van. Gewoon alles door 4/3 delen. Een ui: je kunt een kleine kopen, of de helft van een grote een dag in de koelkast laten.
Ja, want je kan tenslotte alle pakjes in de magnetron doen. En uien in de magnetron lijkt me ook een goed idee
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32506437
quote:
Op woensdag 23 november 2005 13:33 schreef Troel het volgende:

[..]

Ja, want je kan tenslotte alle pakjes in de magnetron doen. En uien in de magnetron lijkt me ook een goed idee
Waarschijnlijk kan ik niet lezen...maar...
quote:
Op dinsdag 22 november 2005 22:15 schreef Avani het volgende:
<snip>? Op dit moment is het meer magnetron dan écht koken,<snip>
ze wil toch juist geen magnetronmaaltijden meer
  woensdag 23 november 2005 @ 13:55:24 #69
35189 Troel
scherp en bot
pi_32506520
quote:
Op woensdag 23 november 2005 13:52 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Waarschijnlijk kan ik niet lezen...maar...
[..]

ze wil toch juist geen magnetronmaaltijden meer
Hmm, daar zeg je wat
Je kan het op twee manieren lezen, en ik las de andere manier

Maar als ze juist echt wil gaan koken, dan klopt mijn verhaal inderdaad niet.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32780647
Bosui
Wat moet je daarvan gebruiken.
Het blad, dat groene gedeelte.
Of het wittere gedeelte, dat bolletje.

pi_32780696
Courgette, hoe kun je deze het beste klaar maken?
Eerst koken, en dan aanbakken..
Want ik had ze gisteren in schijfjes gesneden, en toen direct in de pan aangebakken. Maar lekker vond ik ze zeer zeker niet.
pi_32780769
Bosui : Het uiteinde van het witte eraf snijden, in kleine stukjes snijden, tot ong. 2 cm van de groene uiteinden.
Courgette : Met een kaasschaaf of een scherp mes in de lengte in hele dunne plakken snijden, insmeren met olie en in een grillpan bakken.
pi_32780821
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:59 schreef Bluezz het volgende:
Bosui : Het uiteinde van het witte eraf snijden, in kleine stukjes snijden, tot ong. 2 cm van de groene uiteinden.
Courgette : Met een kaasschaaf of een scherp mes in de lengte in hele dunne plakken snijden, insmeren met olie en in een grillpan bakken.
Ik mag dus niet in de olie(vet etc) bakken (vanwege dieet)
In de lengte afsnijden dan krijg je dus lange repen. Ik had ze door de breedte gesneden, redelijk dunne ronde plakken.
pi_32780900
Courgette zonder enige vorm van vet bakken, tja.. dan blijft het heel erg droog, kan me voorstellen dat je het niet lekker vond
Ik zou er dan voor kiezen om het in kleine blokjes door de salade te doen.
(Of door saus als je dat mag, even mee roerbakken met de rest van de groentes)

http://www.xquis.com/products/_nl/courgette.htm
Die courgette soep in dat linkje is ook erg lekker trouwens .

[ Bericht 11% gewijzigd door Blues op 03-12-2005 15:12:19 ]
  zaterdag 3 december 2005 @ 17:33:11 #75
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32784420
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 15:04 schreef Bluezz het volgende:
Courgette zonder enige vorm van vet bakken, tja.. dan blijft het heel erg droog, kan me voorstellen dat je het niet lekker vond
Je zou ze ook op de grilpan zonder vet kunnen bakken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32785498
ik heb een bakvel in mijn pan liggen.
Dus kan alles bakken zonder vet.
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:36:41 #77
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32793163
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:59 schreef Bluezz het volgende:
Bosui : Het uiteinde van het witte eraf snijden, in kleine stukjes snijden, tot ong. 2 cm van de groene uiteinden.
Van de bosui gebruik ik altijd alles, wit en groen, behalve de worteltjes en de groene uiteinden die er niet mooi uit zien.
Bij prei is het niet te kanen, bij bosui juist lekker.


De courgette zou je kunnen stoven in tomatensaus, is erg lekker (en geen vet)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32796822
t heeft geen reet met koken te maken, maar toch een voedselgerelateerde vraag, er is eigenlijk verder geen korte vragen topic.

kun je eigenlijk onverpakte chocola, bijv. m&m's , in een schaal op tafel zetten, en dat gewoon rustig een weekje laten staan? zonder dat de kwaliteit achteruit gaat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 04:10:21 #79
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32799506
Suikerlaagje wat om de M&M's heen zit beschermt de chocolade (of cacaofantasie-shit) die binnen in zit
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32803474
ja, dat dacht ik ook al idd, die kunnen dus gewoon zonder problemen op tafel volgens mij he
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 13:10:39 #81
83951 rashudo
project 2501
pi_32804755
Chocolade kan volgens mij helemaal niet bederven.
Their eyes opaque.
  zondag 4 december 2005 @ 13:24:03 #82
35189 Troel
scherp en bot
pi_32805178
Het kan wel stoffig worden en je moet oppassen dat er geen water bijkomt, want dan krijg je zo'n smeerboel
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32805201
quote:
Op zondag 4 december 2005 13:24 schreef Troel het volgende:
Het kan wel stoffig worden en je moet oppassen dat er geen water bijkomt, want dan krijg je zo'n smeerboel
ja, hey, ik ga het niet maanden laten staan hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 13:30:54 #84
35189 Troel
scherp en bot
pi_32805393
quote:
Op zondag 4 december 2005 13:24 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ja, hey, ik ga het niet maanden laten staan hoor
Nou, verkijk je er niet op hoeveel stof erbij komt. Dat is echt meer dan je denkt. Ik heb het een keer in een open schaal gedaan, en daarna was het een mooie glazen pot met deksel
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 4 december 2005 @ 14:33:11 #85
83951 rashudo
project 2501
pi_32807206
quote:
Op zondag 4 december 2005 13:30 schreef Troel het volgende:

[..]

Nou, verkijk je er niet op hoeveel stof erbij komt. Dat is echt meer dan je denkt. Ik heb het een keer in een open schaal gedaan, en daarna was het een mooie glazen pot met deksel
Moest je de reep scheren?
Their eyes opaque.
pi_32827794
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 22:36 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Van de bosui gebruik ik altijd alles, wit en groen, behalve de worteltjes en de groene uiteinden die er niet mooi uit zien.
Bij prei is het niet te kanen, bij bosui juist lekker.


De courgette zou je kunnen stoven in tomatensaus, is erg lekker (en geen vet)
Uh stoven hoe doe je dat precies. (mijn oven is niet meer optimaal, en hoe je dit met een pan met water doet, heb ik geen idee van)
  maandag 5 december 2005 @ 13:59:18 #87
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32834306
Even de courgettereepjes/plakjes aanbakken op je bakvel tot de een licht kleurtje hebben, dan wat tomatensaus eroverheen en gaar laten worden nadat je ze hebt bestrooid met wat kruiden (zout, peper, wat kaneel en komijn).
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32839483
wat zouden jullie doen..?
ik had een tijdje terug kipfilet gekocht, en dat is in de vriezer gestopt.
alleen, het was 1 kilo kipfilet, en die hele zak is in 1 x in de vriezer gedouwd, ik zit nu dus met een bonk van ruim 1 kilo aan kip, terwijl ik ze gewoon per stuk wil gebruiken
snijden is geen optie als het hard bevroren is, weet ik uit ervaring
en ontdooien en opnieuw invriezen mag ook niet..
en ik wil het niet allemaal in 1 x verwerken, want dan gaat het in 1 x op is mijn ervaring, en dat is een duur grapje
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32839612
Je hebt weinig keus.
In 1 keer klaarmaken en dan verdelen in porties en als het afgekoeld is de vriezer in.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 6 december 2005 @ 10:12:16 #90
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32856463
Of een zaag erin zetten, maar of dat nou zo'n geweldig idee is...
Ik zou voor Obli's plan gaan
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32856561
ik heb het ontdooid en in 1 keer klaargemaakt, en wat van de klaargemaakte kip weer ingevroren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 december 2005 @ 10:28:48 #92
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32856817
Oh ja, we zijn alweer een dag verder
Lekker opgelet Kip!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 december 2005 @ 11:42:48 #93
35189 Troel
scherp en bot
pi_32858496
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 10:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Oh ja, we zijn alweer een dag verder
Lekker opgelet Kip!
Tja, je had het ook zo koud in die diepvries
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 6 december 2005 @ 13:43:54 #94
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32861273
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 11:42 schreef Troel het volgende:

[..]

Tja, je had het ook zo koud in die diepvries
en daarna ook nog 's in 1 keer klaargemaakt
  dinsdag 6 december 2005 @ 13:54:26 #95
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_32861538
Het is een fabeltje dat je het niet opnieuw kunt invriezen. Je moet het alleen niet té vaak doen.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 6 december 2005 @ 14:09:21 #96
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_32861910
Ik wil graag 6 kippenvleugeltjes klaar maken in de oven, alleen weet ik niet hoelang ze er in moeten en op welke temperatuur... iemand een indicatie ?
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
pi_32861971
Vleugeltjes? Of vleugels?

Ligt dus aan de dikte. Zou de oven op 180 tot 200 graden zetten en dan een wekkertje erbij.
Na 15 minuten even kijken. Na een half uur zal dat wel gaar kunnen zijn.

Zijn ze dan nog niet gaar? Dan gewoon even terug zetten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 6 december 2005 @ 14:34:04 #98
35189 Troel
scherp en bot
pi_32862501
Toen ik laatst kippenvleugeltjes had, 1 kilootje, moest het 40 minuten heteluchtovern op 180 graden met wat vloeibare margarine eroverheen.

Maarja, dat waren dus ruim 20 vleugeltjes
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_32862587
Oei dit topic biedt inspiratie .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  dinsdag 6 december 2005 @ 15:40:15 #100
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_32864198
Heb ze er 20 minuten in gehad op 200 graden en het smaakte prima... al ligt er nog wel een dikke plas vet op mijn bord nu
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')