abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30172439
Eerste was alweer vol, mijn schuld

Hier verder!
Trotse mamma :)
pi_30172460
maak ff een linkje naar deel 1 aub
  donderdag 1 september 2005 @ 18:03:13 #3
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30173128
Koken voor beginners

En je mag het volgende keer ook wel wat liever vragen of even zelf opzoeken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30173976
quote:
Op donderdag 1 september 2005 17:24 schreef Faithz het volgende:

[..]

Vis?
Quornfilet?
  donderdag 1 september 2005 @ 18:48:53 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30174359
Zo ook weer even sticky gemaakt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30184089
Oke dan trap ik af met een recept voor een maaltijdsalade (vooral erg lekker als het zo warm is).

Men koopt in de supermarkt:
* Sla (eikenbladsla bijvoorbeeld)
* Tomaat
* Geitenkaas of brie
* Honing
* Gerookte spekjes (in geval van brie kan je beter kiezen voor walnoten)
* Olie
* Azijn
* Peper en zout
* Afbakstokbroodje

1: Je wast de sla en doet deze in een grote kom
2: Je wast de tomaat en snijd deze in kleine blokjes en gooi deze op de sla
3: Je bakt de spekjes in een koekenpan zonder boter of olie totdat ze knapperig en donkerrood van kleur zijn. Deze doe je ook bij de sla en tomaat.
4: Je zet de oven op 100 graden en snijd de geitenkaas of brie in plakjes
5: Doe een beetje honing over de geitenkaas of brie en zet het dan even (met nadruk op even) in de oven
6: Je neemt een kopje of een beker en giet hier een beetje olie in en een paar drupjes azijn. Een flinke lepel honing en kloppen maar. Je kan zout en peper naar smaak toevoegen.
7: Als de honing over de geitenkaas of brie loopt haal je de kaas uit de oven en leg je deze bovenop je salade.
8: Giet de dressing over de salade en je bent klaar!

Ik weet er nog 1

Je hebt nodig:
* Pasta (liefst verse pasta van Appie)
* Tomaat
* Spekjes
* Brie

1: Je kookt de pasta gaar
2: In een koekenpan bak je de spekjes aan
3: Snijd de tomaat in stukjes en doe deze bij de spekjes (peper en zout naar smaak toevoegen)
4: Snijd de brie in kleine stukjes (ik snijd altijd de harde randjes er vanaf) en gooi de brie bij de spekjes en de tomaat
5: Als de brie gesmolten is krijg je een prutje dat er niet lekker uit ziet maar wel lekker smaakt!

Je kan ook een saus maken met Paturain Cuisine en spinazie en eventueel gerookte zalm of spekjes.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_30235391
tvp, ik zit namelijk net op kamers dus kan wel wat leuke en makkelijke receptjes gebruiken!
Zelf heb ik pas Curry met kip en paksoi gemaakt adhv een recept van de AH, was niet erg moeilijk maar wel erg lekker! Ik heb het recept alleen eventjes niet hier... dat volgt nog.
  zaterdag 3 september 2005 @ 18:15:39 #8
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30235497
Kijk eens op www.ah.nl
Daar staan echt megaveel recepten (al dan niet lekker) op
Misschien zit dat wat jij gemaakt hebt er wel bij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30235589
quote:
Op zaterdag 3 september 2005 18:11 schreef M1RR1E het volgende:
tvp, ik zit namelijk net op kamers dus kan wel wat leuke en makkelijke receptjes gebruiken!
Zelf heb ik pas Curry met kip en paksoi gemaakt adhv een recept van de AH, was niet erg moeilijk maar wel erg lekker! Ik heb het recept alleen eventjes niet hier... dat volgt nog.
dit recept? (alle recepten van AH staan op www.allerhande.nl)
  maandag 5 september 2005 @ 15:48:10 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_30290056
Ik ga vanavond weer chinese kip met citroensaus eten.. dit keer met citroensaus uit een pakje (van de toko, is al kant een klaar), hoef ik alleen nog de kip te marineren in rijstwijn en gember, door eigeel en maizena te halen en te frituren..
Normaal maak ik de citroensaus zelf (uit een kookboek, dat wel) maar zag deze variant laatst staan bij de toko dus die gaan we mooi even uitproberen.

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 06-09-2005 18:52:21 ]
pi_30323950
Gister aten we kip uit de wok met zoete soja saus, stoomgroenten van Iglo en rijst. Snel, makkelijk en gezond.

En vanavond eet ik een salade
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  dinsdag 6 september 2005 @ 16:34:20 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30324381
Maak het volgende keer met verse groenten en niet die "stoomgroenten", veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper:)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 7 september 2005 @ 23:25:10 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30372910
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 16:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Maak het volgende keer met verse groenten en niet die "stoomgroenten", veel lekkerder, verser en een stuk goedkoper:)
Je zou gewoon zo zak / bak wokgroenten kunnen nemen uit de supermarkt. Als je niet alle groenten vers wilt snijden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30383085
Ja je kan voor allerlei soorten groentes kiezen. Toevallig had ik die stoomgroenten nog in de vriezer liggen dus de keuze was snel gemaakt
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  vrijdag 9 september 2005 @ 22:20:58 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30437009
quote:
Op donderdag 8 september 2005 12:19 schreef Cyan het volgende:
Ja je kan voor allerlei soorten groentes kiezen. Toevallig had ik die stoomgroenten nog in de vriezer liggen dus de keuze was snel gemaakt
Smaakt dat eigenlijk een beetje die stoomgroenten? De enige groenten die ik soms uit de diepvries eet is spinazie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30441140
volgens mij zijn die blikgroentes gezonder dan die invries-groentes...of het lekkerder is heb ik geen flauw idee van. Vers groente is goedkoper (markt ) verser ( ) en lekkerder! En snijden is ook best leuk! (mits je maar een goed mes hebt)
  zaterdag 10 september 2005 @ 07:12:55 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30444987
Die stoomgroentes heb ik 2 keer geprobeerd.
1e keer waren de spruitjes niet gaar genoeg en de rest superslap en overcooked...
Toen dacht ik dat het aan mij lag.
2e keer precies hetzelfde, dus die rotzooi koop ik niet meer.

En daarbij groente snijden is heerlijk ontspannend (mits goed mes natuurlijk)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30486977
Die stoomgroenten waren lekker. En inderdaad zitten er in diepvriesgroenten en blikgroenten meer vitamines omdat ze meteen van het land bewerkt worden of ingevroren en zo gaan er minder vitamines verloren.

Ik had trouwens stoomgroenten van Iglo met tuinkruiden.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_30487057
Ik heb trouwens nog een snel en makkelijk recept.

Je hebt nodig:
* Pasta
* Tomaten
* Mozarella
* Basilicum
* Olijfolie

Kook de pasta beetgaar. Snijd de mozarella en de tomaten in kleine stukjes en meng deze in een kom met een beetje olijfolie en wat blaadjes basilicum. Je kan peper en zout naar smaak toevoegen. Schep de pasta op een bord en schep er het tomaten/mozarella mengsel overheen. Klaar!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  maandag 12 september 2005 @ 23:11:57 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30527342
quote:
Op zondag 11 september 2005 16:23 schreef Cyan het volgende:
Ik heb trouwens nog een snel en makkelijk recept.

Je hebt nodig:
* Pasta
* Tomaten
* Mozarella
* Basilicum
* Olijfolie

Kook de pasta beetgaar. Snijd de mozarella en de tomaten in kleine stukjes en meng deze in een kom met een beetje olijfolie en wat blaadjes basilicum. Je kan peper en zout naar smaak toevoegen. Schep de pasta op een bord en schep er het tomaten/mozarella mengsel overheen. Klaar!
Klinkt erg lekker!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30529033
quote:
Op zondag 11 september 2005 16:23 schreef Cyan het volgende:
Ik heb trouwens nog een snel en makkelijk recept.

Je hebt nodig:
* Pasta
* Tomaten
* Mozarella
* Basilicum
* Olijfolie

Kook de pasta beetgaar. Snijd de mozarella en de tomaten in kleine stukjes en meng deze in een kom met een beetje olijfolie en wat blaadjes basilicum. Je kan peper en zout naar smaak toevoegen. Schep de pasta op een bord en schep er het tomaten/mozarella mengsel overheen. Klaar!
Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker! ?
  dinsdag 13 september 2005 @ 19:02:03 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30548415
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 00:07 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker! ?
Even gecross post! in Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30554604
Ja en eigenlijk kan je het beste voor pomodori (weet niet of ik het goed schrijf) tomaten kiezen. En buffelmozarella is de echte mozaralla (voller van smaak en romiger).

Je kan dit natuurlijk als hoofdgerecht maken of als pastasalade (dan laat je de pasta gewoon afkoelen)
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  zondag 18 september 2005 @ 12:25:30 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_30691619
Lekkere eiersalade voor bij de lunch/hapjes:

Nodig:
-6 eieren
-kwak mayonaise
-zout&peper
-snufje kerriepoeder

Snijd de eieren met een eiersnijder 2x(kwartslag draaien), zo krijg je kleine vierkante blokjes. Gooi het in een schaal, roer de rest erdoor en klaar!

Wat ook lekker is is een advocado in kleine stukjes er doorheen gooien, maar dan moet je wel minder kerriepoeder gebruiken.
pi_30796964
Ik weet niet of ik hier ook een vraag kan stellen. ik heb 3 kippenbouten liggen en de oven is al aan het voorverwarmen (dus snel antwoord! ) kan ik ze gewoon op een rekje in de oven leggen? of moet dat ik een schaal oid of zilverpapier ofzo? en hoe lang zou het ongeveer in de oven moeten
pi_30797051
Ik zou ze in een ovenschaal leggen met een beetje olijfolie en een deksel erop!

Hoe lang weet ik niet, ligt eraan hoe dik ze zijn.. ik zou zeggen, 40min, to be sure.
Trotse mamma :)
pi_30797070
olijfolie is op en heb geen zin om naar de winkel te fietsen
pi_30797197
Klontje boter?
Trotse mamma :)
  woensdag 21 september 2005 @ 20:43:01 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30802472
quote:
Op woensdag 21 september 2005 17:58 schreef Faithz het volgende:
Klontje boter?
Werkt ook goed. Je zou zelfs vloeibare bak en braad kunnen gebruiken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30832298
vet lekker recept uit de "echt simpel" allerhande: Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika
De gegrilde paprika is nou niet zo makkelijk, dus die laat ik meestal weg. Gewoon een andere groente erbij koken of rauwe paprika. Dat sausje is echt meesterlijk! . Er moet wel een shitload komijn door. Meer dan in het recept staat. Gewoon net zoveel er bij doen totdat de licht zure smaak van de yoghurt precies in balans is met de komijn smaak. En niet te veel zout erbij! Er hoeft ook geen olie door het sausje.

Eetze!
Wel lekker blijven plakken hè?
pi_30937241
Uit het vorige topic:
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 15:33 schreef Splinterz het volgende:
En witlof: even kort koken, laten uitlekken en dan in een ovenschaal. Daaroverheen doe je dan bijvoorbeeld:
- ham en kaas
- brie en honing
- brie en banaan
Vooral die laatste moet je eens proberen, je weet niet wat je proeft!
Hoe lang moet je zoiets in de oven doen en op hoeveel graden? En de brie moet je die in plakjes er overheen doen?
  maandag 26 september 2005 @ 10:37:08 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30938188
quote:
Op maandag 26 september 2005 09:55 schreef TXC het volgende:
Uit het vorige topic:
[..]

Hoe lang moet je zoiets in de oven doen en op hoeveel graden? En de brie moet je die in plakjes er overheen doen?
Ja, ik zou de brie er in dunne plakjes overheen leggen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30971168
Ik heb er nog 1 (maar ik weet niet of ik em al eerder op het forum heb gezet).

Je hebt nodig:
* Pasta
* Spinazie met boursin (is nu te koop in 1 pak)
* Pijnboompitjes
* Eventueel zalm of spekjes.

Pasta koken, spinazie warm laten worden. En de pijnboompitjes roosteren in een hete koekenpan zonder olie of boter. Je kan eventueel spekjes of zalm toevoegen.

Wat ook gezellig maar vooral erg lekker is, is kaasfondue! Of chocoladefondue!

Kaasfondue koop je gewoon kant en klaar in de supermarkt. En je kan er van alles in dippen.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_30971325
Oh ik weet er nog 1!

Als je hartig wilt eten maar je hebt niet al te veel tijd maak dan eens gevulde salade-pannenkoeken!

Pannenkoeken kun je kant en klaar kopen in iedere supermarkt. En een salade heb je zo gemaakt! Je kan een hele simpele salade maken met ei, kaas, tomaat en komkommer en sla en een dressing of 1 met bijvoorbeeld stukjes geitenkaas, walnoten, honing enz.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  zondag 9 oktober 2005 @ 13:01:03 #35
83951 rashudo
project 2501
pi_31306023
Ik heb wat probleempjes met het maken van een roux / bechamelsaus voor mijn roomsoep..

Ik gooi de boter in de pan, laat hem smelten en voeg dan langzaam bloem toe. Op een gegeven moment word het meer een soort deeg als een saus. Omdat het nogal snel bruin begon te worden, en ik een blanke roux wilde hebben, heb ik er toen maar meteen de melk doorheen gegooid, met als gevolg dat ik een pan vol met melk heb, met aan de onderkant een laag deeg.

Nu denk ik dat mijn roomsoep op zich niet verpest is, uiteindelijk gooi ik er toch creme fraiche door, maar het is wel jammer.

Mijn vraag is.. wat doe ik nou verkeerd bij het maken van die roux? En hoe moet ik de melk er daarna aan toevoegen? In kleine hoeveelheden lijkt mij?
Their eyes opaque.
pi_31313689
Volgens mij kan je het beter omdraaien. Dus boter laten smelten, melk toevoegen en beetje bij beetje bloem toevoegen en goed roeren met een garde. Dat alles op een laag vuur zodat het niet overkookt.

De bloem bind de melk en de boter dus dat moet je als laatste toevoegen.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 13:05:54 #37
83951 rashudo
project 2501
pi_31357340
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 19:08 schreef Cyan het volgende:
Volgens mij kan je het beter omdraaien. Dus boter laten smelten, melk toevoegen en beetje bij beetje bloem toevoegen en goed roeren met een garde. Dat alles op een laag vuur zodat het niet overkookt.

De bloem bind de melk en de boter dus dat moet je als laatste toevoegen.
Zal het eens proberen. Overigens ben ik nu een beetje in de war qua topics.. had ik deze vraag beter kunnen posten in het "eerste hulp bij koken" topic?
Their eyes opaque.
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 13:15:12 #38
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31357522
Ik zou het niet omdraaien, zoals Cyan zegt.
Gewoon boter smelten, bloem erbij, goed roeren, wachten tot het de kleur heeft die je wil hebben.
Dan in kleine beetjes je vocht toevoegen en pas een nieuw plensje erbij doen als het vorige helemaal is opgenomen.
Kan écht niet fout gaan als je het zo doet.

Als je het omdraait krijg je én klonten, én je weet van tevoren nooit precies hoeveel melk je nodig hebt, dus dat wordt niets.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 13:40:00 #39
83951 rashudo
project 2501
pi_31357900
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 13:15 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik zou het niet omdraaien, zoals Cyan zegt.
Gewoon boter smelten, bloem erbij, goed roeren, wachten tot het de kleur heeft die je wil hebben.
Dan in kleine beetjes je vocht toevoegen en pas een nieuw plensje erbij doen als het vorige helemaal is opgenomen.
Kan écht niet fout gaan als je het zo doet.

Als je het omdraait krijg je én klonten, én je weet van tevoren nooit precies hoeveel melk je nodig hebt, dus dat wordt niets.
Ok maar als ik dus de bloem bij de boter doe krijg ik een soort deegbal.. maar misschien hoort dat wel. Heb nog nooit gezien hoe het moet Ga maar eens een paar keer goed oefenen.
Their eyes opaque.
pi_31357993
Ik doe het altijd zoals ik beschreef en ik heb nog nooit klontjes gehad. Nou ja, probeer beide methodes even en kijk dan welke het beste voor jou werkt
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 19:39:07 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31364745
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 13:40 schreef rashudo het volgende:

[..]

Ok maar als ik dus de bloem bij de boter doe krijg ik een soort deegbal.. maar misschien hoort dat wel. Heb nog nooit gezien hoe het moet Ga maar eens een paar keer goed oefenen.
Deegbal is normaal
Dan bij die deegbal doe je een klein beetje melk/bouillon/vocht en dat roer je erdoor tot de "deegbal" het opgenomen heeft, dan steeds iets meer en dan zul je zien dat nadat de "deegbal" eerst steeds dikker wordt (zetmeel zet uit door het vocht) en daarna dunner wordt en steeds meer op een dikke ragout of saus gaat lijken.
Die kun je dan steeds meer verdunnen tot je de gewenste dikte hebt
Gaat helemaal lukken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 12 oktober 2005 @ 11:24:36 #42
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_31379687
Laat ik me er ook eens mee bemoeien, hoewel ik geen beginner ben.

1 deel boter / 1 deel bloem (100 gram van elk geeft een liter saus
Blanke roux
Smelt de boter in een pan maar laat ze niet heet worden. doe de bloem ineens bij de boter. Roer het mengsel met de garde goed door elkaar. Laat 2 à 3 minutenzachtjesgaren.
Blonde Roux
Ga te werk als bij de blanke roux, maar laat op heel zacht vuur de roux langer koken totdat zij begint te kleuren..

Daarna inderdaad steeds beetje bij beetje het vocht erbij
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
pi_31452092
Wie weet er een beetje luxe gerecht voor een ontzettende kook-n00b (echt heel erg) Wil een goede vriendin namelijk bedanken dat ze zo ontzettend veel moeite heeft gedaan om mijn zinnen te verzetten toen mijn moeder ziek was

Het moet dus makkelijk te maken zijn maar wel erg luxe (uit eten is geen optie want dan mag ik toch niet betalen en krijgen we alleen maar ruzie )

Wij houden allebei niet echt van Kaas dingen maar voor de rest kan het allemaal wel
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 00:13:45 #44
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_31452303
hoeveel gerechten? maak ik de recptkjes even voor je.

salade altijd makkelijk en goed
daarna pasta, snel, overzichtelijk en zinnelijk
flesje wijn
een toetje gaat wel lukken dan, toch?
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 00:17:16 #45
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_31452366
rucola (en maak de pasta in een keer met de salade} in een grote kom doen
tagliatelli uit het koelvak bij AH halen
pommodoritomaatjes meenemen
pijnboompitjes kopen
stukje parmezaan gerapst en wel (und rapst een beetje)
bospaddesteoltjes
kalkoenreepjes niet vergeten
beetje basilicum (als t lukt)

rest krijg je nog als tje wat lijkt
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
pi_31452817
quote:
Op zaterdag 15 oktober 2005 00:17 schreef Greins het volgende:
rucola (en maak de pasta in een keer met de salade} in een grote kom doen
tagliatelli uit het koelvak bij AH halen
pommodoritomaatjes meenemen
pijnboompitjes kopen
stukje parmezaan gerapst en wel (und rapst een beetje)
bospaddesteoltjes
kalkoenreepjes niet vergeten
beetje basilicum (als t lukt)

rest krijg je nog als tje wat lijkt
Klinkt goed als voorgerecht. Alleen de parmezaanse kaas niet. Rucola moet je daar nog iets mee doen verder? De rest snap ik wel

Kalkoenreepjes, moet dat warm (net zoals soms stukjes kip in een maaltijdsalade)
pi_31452852
Gewoon voorgerecht, Uitgebreid hoofdgerecht, toetje lukt zeker weten wel
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 13:34:28 #48
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31460647
quote:
Op zaterdag 15 oktober 2005 00:33 schreef Rapaille het volgende:

[..]

Klinkt goed als voorgerecht. Alleen de parmezaanse kaas niet. Rucola moet je daar nog iets mee doen verder? De rest snap ik wel

Kalkoenreepjes, moet dat warm (net zoals soms stukjes kip in een maaltijdsalade)
Je zou die ook kunnen vervangen voor gerookte kip reepjes als je het vlees koud zou willen eten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 oktober 2005 @ 13:48:07 #49
132544 Greins
tjah, wat zal ík er van zeggen
pi_31461004
quote:
Op zaterdag 15 oktober 2005 00:34 schreef Rapaille het volgende:
Gewoon voorgerecht, Uitgebreid hoofdgerecht, toetje lukt zeker weten wel
grote schaal
rucola erin (ongeveer 2/3 zakje voor twee personen) olijfolie erbij, beetje pesto toevoegen
basilicumblaadjes scheuren en er bij gooien
2 tomaten aan stukjes snijden en bestrooien met grof zeezout
pasta -niet te lang- koken,
pijnboompitjes droog roosteren
paddestoeltjes kort bakken
Kalkoen reepjes bruin bakken
haricotvertjes kort koken (of peultjes)
pasta afgieten
beetje olie er bij en gemalen peper, tomatenstukjes erbij en twee minuten op laagste vuur nadampen

alles in de schaal met Ruccola en husselen maar
opscheppen en voila een brilant lekker voor en hoofdgerecht in een .
wel oppassen dat je je vingers er niet bij opeet (oooh, verklap ik meteen het toetje)
als het te moeilijk voor je wordt, moet je het even zeggen hoor
pi_31558527
Ik heb 2 tonijnsteaks, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe ik ze klaar moet maken .
Wat ik in huis heb zijn citroenen, knoflook, ketjapsaus, en natuurlijk peper en zout enzo.

Kan iemand mij helpen? Ik heb ooit heerlijke tonijn gegeten in een restaurant, de binnenkant was nog lekker mals zeg maar, en de buitenkant knapperig. Ik wil geen doorbakken schoenzool er van maken dus suggesties hoe lang ze in de pan moeten, of ze in olie of boter moeten etc. zijn welkom .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')