Faithz | woensdag 31 augustus 2005 @ 15:59 |
Het oude topic is alweer vol! Eerste hulp bij koken!! Hier verder ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 31 augustus 2005 @ 16:13 |
quote:Yep, kun je prima bewaren hoor ![]() | |
Mirjam | woensdag 31 augustus 2005 @ 16:14 |
wel ff afdekken. verder geen probleem hoor | |
BBQ-kip | woensdag 31 augustus 2005 @ 16:23 |
Deksel op de braadpan is ook voldoende, mits het niet van dat bloedhete weer is als vandaag, dan is het wel heel erg handig om het in de koelkast te mikken ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 31 augustus 2005 @ 20:00 |
Ik zou het met dit weer idd ook in de koelkast zetten anders is het zo weg en dat is zonde | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 10:04 |
Ik heb het alleen klaar gezet. Dat lijkt me toch beter. Knoflooksoep staat al wel lekker te trekken ![]() Ik heb nu gehakt, lekker pittig gekruid met feta erin. Dat ga ik braden. Ik braad daarin champignonntjes, 2 paprika's in kleine stukjes en 2 sjalotjes mee. Op het laatst even de tomaat erbij (mee opwarmen) en klaar is kees. Misschien ook nog wat knoflook.. Het meeste werk gaat in het snijwerk zitten en dat heb ik gisteren gedaan ![]() Ik wil zo'n blenderding.. hoe noem je zo'n ding? ![]() ![]() | |
mirugai | donderdag 1 september 2005 @ 10:15 |
quote:staafmixer? | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 10:17 |
quote:Ik dacht dat dat zo'n ding was om beslag te kloppen maar het is blijkbaar (ook?) wat ik bedoel ja ![]() Thanks. | |
BBQ-kip | donderdag 1 september 2005 @ 10:52 |
Staafmixer maakt er toch juist moes/pap van? Je bedoelt gewoon een keukenmachine, zoals dat genoemd wordt, of niet? | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 10:58 |
Hm, zijn er ook niet van die alles in 1 dingen? Kijk, ik ben nu gewoon het langst bezig met de paprika snijden, knoflook snijden, ui snijden.. Het liefste gooi ik dat in zo'n rond ding wat dat in een paar seconden voor mij doet ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 september 2005 @ 11:09 |
Ik heb deze, de Braun Multimix:![]() Dat grote apparaat waar nu de mixer-stukken in geklikt zitten, daar kun je de staafmixer op vast maken, je kunt er deeghaken inklikken en je kunt hem op het hakding zetten. Ik vind het een erg handig ding en het neemt weinig ruimte in, daarbij is hij voor normaal gebruik echt erg sterk ![]() Ben er erg tevreden over en ze zijn ook niet zo duur. Ui doe ik er weleens in in een luie bui, maar paprika zou ik niet doen, je krijt geen mooie stukjes, met een echte keukenmachine, volgens mij hebben die geen andere naam... lastig en verwarrend maar goed, kun je wel mooiere stukjes krijgen. Da's dus zoiets als deze: ![]() | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 11:31 |
Daar ga ik eens naar kijken ![]() Paprika is ook niet zo erg. Maar ui en knoflook.. ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 september 2005 @ 11:34 |
Mijn vriend heeft in een eigenwijze bui ene "uienhakker" gekocht, van Brabantia, wat een rotding... echt niet handig... | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 11:58 |
Dit ding? ![]() Daar zou ik dan weer hoge verwachtingen bij hebben ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 september 2005 @ 12:04 |
Maar dan dat Brabantia-creme-wit. Je moet eerst de ui ontschillen en de kop en kont eraf snijden. Dan de ui in 2-en snijden en dan hakken (hak hak hak hak), prima tot zover. Maar dan sta je dus te janken, heb je vieze handen en moet je dat klereding nog schoonmaken... En die uienvelletjes blijven erg goed tussen de snijbladen hangen, net of ze ervoor gemaakt zijn ![]() | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 12:12 |
Ik heb lenzen, ik jank niet ![]() Snijdt dat ding ook knoflook? ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 1 september 2005 @ 12:21 |
Nee, daarvoor zijn de bladen te grof. Knoflook is handiger snijden met een mesje, keukenmachine bij grote hoeveelheden en anders de knoflookpers ![]() Als je een goeie knoflookpers hebt hoef je niet eens het velletje eraf te halen, gewoon metene lekekr dauwen ![]() | |
Faithz | donderdag 1 september 2005 @ 13:03 |
Ik snij het nu met een mesje. Een pers vind ik niet fijn, heb ik wel een liggen hoor ![]() Maar vor bvb knoflooksoep ben ik al snel een half uur bezig met 15 teentjes knoflook.. vandaar ![]() | |
the_disheaver | donderdag 1 september 2005 @ 18:35 |
Snijden is toch best wel leuk? (mits een beetje afwisseling) (tevens tvp) | |
Faithz | vrijdag 2 september 2005 @ 09:34 |
Snijden is inderdaad best leuk maar na het 7e teentje knoflook is bij mij de lol er vanaf ![]() En uien snijden behoort ook niet tot die hobby. Ik heb namelijk alles vers en dan sta je soms al snel 3 kwartier te snijden. Ik vind koken echt ontzettend leuk maar soms wilde ik dat het snijden wat sneller ging ![]() | |
rashudo | vrijdag 2 september 2005 @ 10:06 |
quote:Knoflookpers is idd ideaal.. en je hoeft ook niet bang te zijn dat je de stukjes niet klein genoeg hebt gesneden. | |
zeeuwse | woensdag 7 september 2005 @ 11:48 |
Welke rijst kan ik het beste gebruiken voor paella? Ik maak 'm als volgt: uittje fruiten met een rood pepertje in olijfolie paprikapoeder en cayennepeper erbij 400 gr kip blokjes erbij bosuitje erbij en flink veel knoflook 400 gr Rijst erbij, even omscheppen zodat alle korrels wat olie hebben en dan genoeg water(750 ml kippenbouillon van een blokje) zodat dit allemaal wordt opgenomen, en wat saffraan Als het water bijna allemaal opgenomen is een zak diepvries fruits de mer erbij. Ik heb de laatste keer Pandan rijst gepakt, maar misschien is er een soort die hier beter voor geschikt is, die het vocht beter opneemt. Risottorijst misschien of wordt het dan te romig voor paella? Verder was de rijst niet mooi kanariegeel, maar heel bleek. Moet ik meer saffraan gebruiken (nu 1 heel silvozakje gebruikt) of op een ander moment toevoegen? | |
BBQ-kip | woensdag 7 september 2005 @ 14:55 |
Je kunt puur voor de kleur ook geelwortel (ook wel kurkuma genoemd) erbij doen. | |
Mini_rulez | woensdag 7 september 2005 @ 15:27 |
quote:Voor grote hoeveelheden is zo'n ding wel handig, maar als je maar twee teentjes ofzo hebt (wat ik meestal heb omdat ik maar voor 1 of 2 personen kook) blijft er meer knoflook in dat ding hangen dan eruit komt. ![]() | |
zeeuwse | woensdag 7 september 2005 @ 15:29 |
quote:bedankt voor de tip! ![]() | |
Mirjam | woensdag 7 september 2005 @ 16:50 |
quote:een raspschaaltje.. ![]() datis pas leuk spul | |
Martijn_77 | woensdag 7 september 2005 @ 20:50 |
quote:Bij Dille en Kamile verkopen ze knoflookpersen die van de pinnetjes door de gaatjes duwen dan blijft er veel minder achter. | |
the_disheaver | woensdag 7 september 2005 @ 21:09 |
quote:maar blijft dan het velletje ook wel achter? | |
the_disheaver | woensdag 7 september 2005 @ 21:13 |
Mare, we hadden toch een 'centraal' knoflook pellen topic? Met meer tips enzo (voor het snijden van knoflook zonder perser! Knoflook pellen | |
Martijn_77 | woensdag 7 september 2005 @ 21:37 |
quote:Je moet hem natuurlijk oko wel eerst schoonmaken | |
PLAE@ | woensdag 7 september 2005 @ 21:42 |
quote:m'n moeder zegt: Greet zegt: paellarijst van lassie ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 05:08 |
Ik heb een leifheit-knoflookpers met van die pinnetjes die de knoflookpuree er helemaal doorhene duwen, erg handig. Je kunt dus een knoflookteentje er zo, met velletje en al, instoppen, persen en dan blijft al het vel in de pers en alle knoflookpuree is er dan uit ![]() En het velletje kun je er zo uittrekken met je vingers of met het bijgeleverde "mini-spateltje", zodat je handen niet gaan stinken. Ietsje duurder dan de andere knoflookpersen, maar gewoon bij de wat duurdere winkel te koop en misschien zelfs wel bij Blokker ofzo. | |
Faithz | donderdag 8 september 2005 @ 11:58 |
Ik heb nog kabeljauw filet liggen... iemand tips? | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 12:00 |
Frituren in een beslagje, frietjes erbij (chips) en wat groente (eigenlijk horen "mushy peas"-zompige erwtjes- erbij, maar iets anders mag natuurlijk ook ![]() | |
Faithz | donderdag 8 september 2005 @ 12:10 |
Frituren ![]() Vissticks ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 12:22 |
quote: ![]() | |
Faithz | donderdag 8 september 2005 @ 12:28 |
Ja, sorry. Het idee van frituren vind ik zo raar ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 13:19 |
Fish and chips, hartstikke lekker op zijn tijd (mits goed klaargemaakt natuurlijk). Je legt d.m.v. het beslag een laagje op de vis heen, de vis gaat in de frituurpan en het beslag "beschermd" de vis tegen het vet en het visje wordt lekker "gestoomd" van binnen. En dan is het klaar en wat blijkt, het beslagjasje is lekker knapperig en ook heel goed te eten ![]() Is toch geen raar idee? Je kunt het ook gewoon grillen, bakken, in de oven doen, stomen, whatever you want babe. | |
Faithz | donderdag 8 september 2005 @ 13:33 |
Hoe maak ik dat beslagje? ![]() Lijkt me inderdaad wel lekker zoals je het beschrijft. | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 15:03 |
http://www.open2.net/ever(...)cience_recipes09.htm![]() | |
Faithz | donderdag 8 september 2005 @ 15:05 |
thanks ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 8 september 2005 @ 15:09 |
Alstu ![]() | |
Djeez | vrijdag 9 september 2005 @ 19:14 |
Mijn lieve vrouwtje, ingrid19, heeft ooit superlekkere schuimpjes voor me gemaakt. Deeg moest je spuiten met een spuitzak, daarna in de oven doen, waarna je twee schuimpjes op elkaar plakt met een cacaovulling ertussen. Dit recept stond ooit in een Blue Bandboekje, welke ze helaas is kwijt geraakt. Ik hoop dat jullie weten wat voor schuimpjes het zijn en het recept hier zouden kunnen posten. Alvast bedankt , gegroet, Djeez! | |
ivetje | vrijdag 9 september 2005 @ 19:16 |
Ik heb gisteren shoarma ontdooit, maar aangezien vriendje lief de hele bak van ongeveer 1 kilo in de vriezer had gedaan zat ik te kijken met 1 kilo ontdooide shoarma. Nu heb ik het deel wat ik niet gebruikte gewoon weer terug gepleurt...met kippenpootjes laatst ook gedaan. Iedereen zegt dat het niet kan, maar is dat ook zo ? De kip ziet er iig nog goed uit zo in de vriezer ![]() | |
ivetje | vrijdag 9 september 2005 @ 19:19 |
quote:die wilde ik dus ook...maar kreeg voor mijn verjaardag een staafmixer van braun van mijn schoonmoeder. Mijn eigen moeder heeft dus de bovenstaande...erg fijn ding. Nadeel van de staafmixer is dat er maar 1 klopper op kan, beetje balen dus. Daarnaast gebruik ik nooit een gewone staafmixer...geen idee wat ik ermee moet doen. Wel gelukkig dat je er zo'n hakbakje op kan zetten...alleen weer 27 euro voor zo'n los bakje is beetje jammer. Ook jammer dat ik alle hulpstukken er los bij moet kopen...het was alleen de staafmixer, geen klopper enzo...en dat maakt het erg duur ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 10 september 2005 @ 00:08 |
quote:Geen idee of het vlees er slechter door wordt, maar vochtige vries/ontdooi tijd is een erg positieve plek voor bacterien enzo. Dus de kans op voedselvergiftiging neemt toe. (maar ik vraag me sterk af of vlees niet tijdens de vervoer niet ingevroren wordt.. Maar daar is maar 1 oplossing tegen: geen vlees meer ![]() | |
Faithz | zaterdag 10 september 2005 @ 10:58 |
Ik eet het dan zeker niet meer, als het ontdooid is en daarna weer bevroren. Al heb ik gehoord dat het kan, mits je ontdooid in de koelkast.. Maar ik doe het niet. | |
nectarientje | maandag 19 september 2005 @ 16:18 |
Ik heb een bloemkool liggen en daar wil ik eigenlijk wel iets anders mee doen dan koken met een sausje erover.. Iemand leuke (en natuurlijk lekkere) suggesties? Edit: Ik heb al iets leuks gevonden! (of het lekker is, laat ik nog wel weten ![]() Ingredienten: 1 grote bloemkool, 1 middelgrote ui, 250 gram gehakt, twee eetlepels tomatenpuree, 0,2 liter heet water, twee theelepels zout, 1/4 teelepel peper, 3 eetlepels olijfolie Bereiding: De olie, de fijngesneden ui, en het gehakt braden totdat het gehakt bruin is en al het vocht verdampt, dan de tomaten puree, het water, het zout en de peper erbij doen, aan de kook brengen, als het aan de kook is, laag zetten en ongeveer 3 minuten met de deksel op de pan laten sudderen. De bloemkool wassen, en verdelen in kleine bloemetjes, in een grote pan doen en daarover het gehaktmengsel gieten, de deksel op de pan doen, en het geheel ongeveer een half uur laten sudderen totdat de bloemkool zacht is. Serveren met rijst. bron [ Bericht 39% gewijzigd door nectarientje op 19-09-2005 16:46:30 ] | |
teenage-dirtbag | maandag 19 september 2005 @ 16:52 |
Dit heb ik een keer voor mijn ex geschreven. Hij heeft de recepten nooit gebruikt (te moeilijk denk ik ![]() Pasta met ham en kaas Benodigdheden: ±100 gram pasta ±100 gram ham ±75 gram kaas (of zoveel je lekker vind) «« geraspt en een beetje zwarte peper Wat je nu moet doen: Ø Kook de pasta (zoals op de verpakking staat) Ø Tijdens het koken van de pasta de plakjes ham snijden in vierkantjes Ø Gooi dit er door en meng het met de pasta Ø Doe hier bij een klein beetje peper (tot dat het lekker smaakt) Ø Gooi er dan de kaas door (zoveel je lekker lijkt), ook even goed roeren Ø En klaar! Pasta spinazie met spekjes Benodigdheden: Spinazie diepvries (geen à la crème) Magere spekjes (van die blokjes om te bakken ![]() ±100 gram pasta Wat je nu moet doen: Ø Kook de pasta Ø Tijdens het koken van de pasta bak je de spekjes in de pak (klein beetje olie) Ø Doe daar bij de spinazie (de hoeveelheid die op het pak staat) Ø Wanneer de pasta klaar is voeg je alles bij elkaar Ø En klaar! | |
inkie1010 | maandag 19 september 2005 @ 17:26 |
Dringende vraag, ik heb peultjes gekocht, maar hoe lang moet je die eigenlijk koken? | |
nectarientje | maandag 19 september 2005 @ 23:48 |
Mijn bloemkool met gehakt was niet zo'n succes in eerste instantie.. pas na toevoeging van ketjap manis begon het ergens op te lijken. Helaas pindakaas.. volgende keer toch maar weer koken met kaas- of kerriesaus. | |
Boe-man | dinsdag 20 september 2005 @ 12:53 |
quote:minuutje of 6 - 8 Niet zo heel lang iig | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 11:46 |
HELP Ik ben inspiratieloos ![]() Na een hevige buikgriep vorige week moeten we het rustig aan doen met eten. Dus oppassen met vet, suiker en melkproducten.. Gisteren ging dat prima, een visje met aardappeltjes en salade. Maar nu! Nu wil ik graag de rest van de week vrij licht koken ivm een aanstaande vakantie naar Griekenland.. anders komen we daar niet meer van de wc af. Ook gezellig ![]() Eigenlijk ben ik op zoek naar lichte recepten die wel vullend zijn en waar bovenstaande producten niet of niet te veel inzitten. Iemand? | |
Spindizzy | woensdag 5 oktober 2005 @ 11:48 |
Soep en pasta ![]() | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 11:52 |
Ik zal al aan pasta te denken maar ik weet niet of ik het aandurf, je hebt toch bepaalde specerijen nodig om het lekker te maken. | |
Spindizzy | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:50 |
Met wat peper, zout en verse basilicum kom je al een heel eind hoor. Van de basilicum zul je niet gauw ziek worden. Ik zou me meer zorgen maken over de geraspte kaas die eroverheen gaat. | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 13:13 |
quote:Ik ben pittig zo gewend dat ik me het niet zonder voor kan stellen ![]() | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 17:19 |
Hoe maak je fish 'n chips? Heb kabeljauw liggen.. wat voor kruiden? | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 17:29 |
quote:Zie net dat ik het eerder gevraagd heb.. vergeten ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 5 oktober 2005 @ 17:40 |
quote:Misschien rijst met een milde kerriesaus en een stukje kipfilet en sperziebonen ofzo? Dat maak ik nog wel eens als ik een snelle lichte maaltijd wil hebben. Anders is een stoommaaltijd met vis en groenten ook altijd wel licht, omdat je geen vet gebruikt bij de bereiding. Als je geen mogelijkheid hebt om te stomen is een stukje zalm uit de oven ook altijd lekker, heerlijk met groente uit de ovenschaal: bodem volleggen met (evt met wat knoflook) in olijfolie gebakken uienringen, daarbovenop in plakjes tomaat, courgette en aubergine en dan in de oven gaar laten worden, heerlijk. Pasta of aardappelpuree oid erbij en je bent klaar. ![]() | |
The_Viper | woensdag 5 oktober 2005 @ 17:52 |
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op. Zou ik dit nog kunnen eten? BVD | |
FloggingMolly | woensdag 5 oktober 2005 @ 18:01 |
quote:Even ruiken en kijken of het nog goed is, moeilijk vanaf hier te zeggen | |
Mini_rulez | woensdag 5 oktober 2005 @ 18:02 |
quote:Ze staan dus sinds 4 dagen in de koelkast? Waarschijnlijk zijn ze dan nog wel goed hoor. Die voorgegrilde gaan wel even mee, gewoon proberen. ![]() | |
Faithz | woensdag 5 oktober 2005 @ 18:08 |
Staat toch ook een datum op de drumsticks ![]() | |
The_Viper | woensdag 5 oktober 2005 @ 18:17 |
Dank jullie wel voor het advies ![]() Ik heb ze verorberd en ze waren heerlijk ![]() | |
Mirjam | zaterdag 8 oktober 2005 @ 00:56 |
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat' wat doe ik verkeerd ![]() | |
Mirjam | zondag 9 oktober 2005 @ 17:11 |
heul geen spekkoekbakkers op fok? ![]() | |
rashudo | zondag 9 oktober 2005 @ 17:46 |
quote:ik weet niet eens wat het is ![]() | |
Mirjam | zondag 9 oktober 2005 @ 18:11 |
![]() ![]() ik ga m zo maar eens bakken dan ![]() | |
Mini_rulez | zondag 9 oktober 2005 @ 23:40 |
quote:Het is lekker! ![]() De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader. Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes? | |
Mirjam | zondag 9 oktober 2005 @ 23:47 |
quote:hell yeah, dat kost veel tijd. maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ![]() laatst deed ik er 2 over. straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden die van de toko zijn altijd ![]() | |
rashudo | maandag 10 oktober 2005 @ 00:24 |
quote:Anders moet je het eens vragen in de toko ![]() | |
Peter | donderdag 20 oktober 2005 @ 17:35 |
jaja, ik ga vanavond een beetje vage combi koken.. gehaktschnitzel met gebakken aardappeltjes ( dat kan nog wel) en als groente gekookte worteltjes 'k heb dus de wortels ( winterpeen) geschrapt, gewassen en in blokjes/schijfjes/figuurtjes gesneden ( ik verveelde me ). en die staat nu al in een pan met water op een on-ontstoken gaspit. de schnitzels zitten nog in de verpakking in de diepvries en de kilo aardappelschijfjes liggen nog in de vriezer.. nou weet ik dus wel hoe ik de aardappelschijfjes moet klaarmaken, maar de schnitzel bakken en de wortels zijn de eerste keer. schnitzel kan volgens mij niet veel mis gaan, gezoon in de pan gooien en bakken maar ( met olie) maar welke kruiden gaan daar overheen? ik heb hier zout, zwarte peper, paprika en karbonadekruiden. en hoelang ongeveer? en de wortels.. dunne plakjes / kleine blokjes.. hoelang koken? moet ik al iets eerst opzetten? dadaa.. dat zijn dus de dingen waar ik tegenaanloop en om nou te gaan expirimenteren is wel leuk, maar mijn huisgenoten moet ik wel iets kunnen voorschotelen natuurlijk.. oja toetje is gewoon chocoladevla ![]() tnx! | |
Mirjam | donderdag 20 oktober 2005 @ 17:47 |
zijn het gepaneerde schnitzels? die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken. wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken? gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn. na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan | |
Bonny_DuctTape | donderdag 20 oktober 2005 @ 18:42 |
Ik heb een probleem. Heb groenten in blik gekocht, Bonduelle Doperwtjes in op zijn Mexicaans. Nu dacht ik altijd dat je het in zijn eigen vloeistof moest opwarmen. Maar nu moet je het opstoven met een klontje boter. Wat is opstoven? | |
Peter | donderdag 20 oktober 2005 @ 19:46 |
quote:dankje, tis gelukt.. alleen de aardappelschijfjes waren niet helemaaaaaaaaal perfect.. maarja, ik moet nog wennen aan bakken met olie | |
R0ADKILL | zaterdag 22 oktober 2005 @ 15:39 |
Ik wil DIT recept vanavond maken. Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten. Als alternatief zou mais kunnen volgens de site... Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ? | |
Peter | zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:08 |
quote:appel verwarmen.. hmm.. dat houdt toch niet goed de zure smaak? | |
snijder | zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:35 |
quote:Zou je dan niet eerder perzik of nectarine proberen? Appel wordt te snel tot moes denk ik. | |
R0ADKILL | zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:37 |
Ik heb wel eens een appel meegebakken ik een Mexicaans gehaktrecept Die bleef goed en het smaakte best lekker Weet je wat, ik probeer het gewoon edit Ik heb het sausje gemaakt zonder de Ananas Het sausje moest 10 minuten koken. Vlak voor dit klaar was heb ik er 2 aan blokjes gesneden appeltjes doorgedaan. Het resultaat was absoluut super Zelden zo lekker gegeten ![]() [ Bericht 38% gewijzigd door R0ADKILL op 22-10-2005 20:13:05 ] | |
Euc- | vrijdag 17 maart 2006 @ 00:45 |
foutje | |
the_disheaver | vrijdag 17 maart 2006 @ 00:47 |
quote:Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben ![]() | |
Euc- | vrijdag 17 maart 2006 @ 00:52 |
quote:Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen ![]() | |
Blues | vrijdag 17 maart 2006 @ 09:06 |
quote:Eucje toch, je kan toch nog niet alles weten op jouw leeftijd ![]() | |
Euc- | vrijdag 17 maart 2006 @ 11:53 |
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 17 maart 2006 @ 12:46 |
quote:Dus dan kan jij de mensen hier makkelijk helpen ![]() | |
Euc- | vrijdag 17 maart 2006 @ 12:48 |
Jammer alleen dat er al een halfjaar geen vraag gesteld is ![]() | |
heinl | dinsdag 21 maart 2006 @ 16:50 |
Hoe warm je trouwens 'pisang goreng' (gebakken edit: lekkere typfout ![]() | |
piepster | dinsdag 21 maart 2006 @ 16:54 |
Past de hele chinees wel in de magnetron? Ik doe zelf meestal 1 bord eten 2 of 3 minuten. | |
Pilootje | dinsdag 21 maart 2006 @ 17:02 |
quote:Ik zie dat je nog geen antwoord hebt gehad... Zelf bak ik het ook wel vaak. Op zich duurt het allemaal niet zo lang. Beetje gewenning krijgen in het snel afwegen en logisch werken.. Maar de clue is dus een enorm hete oven gebruiken waar alleen de gril aan staat. Vet je springvorm helemaal in, bloem er in, en uitkloppen. Je hebt als het goed is 2 bakken met beslag , de gekleurde en de normale. Begin met de gekleurde, en giet met een lepel alles er in. Beslag is zo dun dat het helemaal uitloopt, maar ik neem altijd een lepel om het mooi egaal te maken. Zorg dat je ongeveer een halve cm of minder aan beslag hebt. Zet de vorm in de oven onder de gril en blijf er bij staan. Binnen enkele seconden zie je de bovenkant van je beslag bruin worden, dan kan je hem er meteen uit halen en de volgende laag er in gieten, weer glad maken, en zo verder werken. De clue is dus heel kort garen. Mag ik je recept ? ![]() | |
_Flame_ | dinsdag 21 maart 2006 @ 17:40 |
Ik wil vanavond aardappel gratin maken, normaal heb ik van die handige pakjes die je alleen nog in een overnschaal hoeft te schuiven, kaas eroverheen en hup in de oven ![]() Maar nu hadden ze deze niet meer bij de albert heijn, en aangezien ik niet precies wist wat ik nou nodig had heb ik de volgende ingredienten gehaald aardappelschijfjes kookroom creme fraiche melk eieren geraspte kaas nu lees ik bijna overal dat je hier slagroom voor nodig hebt ![]() domme vraag mischien, maar kan het ook met de spullen die ik in huis heb? alvast bedankt ![]() | |
Pilootje | dinsdag 21 maart 2006 @ 19:08 |
Ja kan ook, is geen probleem. De smaak wordt wat minder vol, en soms wordt de saus wat korrelig. Slagroom is puur voor de smaak en consistentie. | |
_Flame_ | dinsdag 21 maart 2006 @ 19:12 |
ik heb uiteindelijk aleen de creme fraiche en de kaas erover heen gedaan en het was eigenlijk best lekker zo ![]() | |
piepster | woensdag 22 maart 2006 @ 16:08 |
Ik heb nog witlof liggen, die vandaag opmoet. Ik heb geen zin in witlof-ham-kaas uit de oven, en rauwe witlof lust ik niet. Iemand nog een ander ideetje? | |
Mirjam | woensdag 22 maart 2006 @ 17:48 |
Ingrediënten: (4 pers) Per persoon 2 dunne stronkjes witlof. 4 plakjes ronde achterham. 8 plakjes roomboterbladerdeeg. Kaas. Geraspte kaas. Ovenschaal. Zout en peper. Geklopt ei. Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg op ieder plakje een plak ham en kaas, zo dat de ham en kaas niet buiten het deeg uitsteekt. Zet de witlof op met het kokende water en het zout en kook het in 10 minuten gaar. Laat de witlof goed uitlekken. Leg de uitgelekte witlof op het deeg. Rol het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe en plak de punten met koud water vast. Leg de groente in de ovenschaal en bestrijk de deeglapjes met de geklopte ei. Bak het ingepakte witlof in 15 minuten goudbruin; bestrooi de schotel de laatste 5 minuten met de geraspte kaas | |
piepster | woensdag 22 maart 2006 @ 17:54 |
Da's toch stiekum witlof-ham-kaas uit de oven hè. ![]() Maar dan nog machtiger. | |
Mirjam | woensdag 22 maart 2006 @ 17:54 |
ja ![]() kon niks leukers vinden ![]() maar ik hou dan ook niet van witlof, rauw in een lekkere bietensalade met appel en ui vind ik het dan weer heerlijk | |
piepster | donderdag 23 maart 2006 @ 10:49 |
De witlof ligt er nog steeds. Toen ik thuiskwam had vriend al gekookt. Zonder witlof, want die lust 'ie niet. | |
HaverMoutKoekje | zondag 26 maart 2006 @ 19:33 |
gisteren wilde ik een chocolade soufflé maken, maar die is mislukt. Volgens het recpet moest ik de chocolade smelten (heb ik in de magnetron gedaan op de laagste stand), ondertussen eiwit stijfkloppen, eigeel door de gesmolten chocolade en vervolgens het chocolade mengsel door het eiwit en dan de oven in. Op het moment dat ik het eigeel mengde met de chocola was het niet vloeibaar meer en bij het mengen door het eiwit werd het geen 'bruin geheel' maar wit met spikkels | |
Sai | zaterdag 13 mei 2006 @ 18:26 |
Ik heb zo'n goedkope magnetron/oven-combinatie, en dat ding kan niet van tevoren opgewarmd worden. Daardoor is het onmogelijk te weten hoe lang iets er in moet. Als ik de vermeldde tijd aanhou is het eten pas halfgaar/nog halfkoud, en ik heb al meerdere keren geprobeerd om een langere tijd in te stellen, maar nooit is het precies zoals het wezen moet. Weet er iemand misschien een tabelletje of een vuistregel om te weten hoe lang iets in een dergelijke oven moet? | |
Sai | zaterdag 13 mei 2006 @ 18:28 |
quote:Ik heb er niet heel veel verstand van, maar ik gok dat het de schuld van de magnetron is. Die verwarmt dingen op een manier waarop iets sneller droog wordt. Probeer het eens door de chocolade te smelten in een kom in een pan met kokend water plaatst (zodat het kokende water de kom verwarmt, maar er geen water in de kom komt). Denk ik. | |
Innocence | vrijdag 4 mei 2007 @ 08:47 |
Ik heb lamskoteletjes en vis te vroeg ontdooid, hoe lang kun je beide in de koelkast bewaren? | |
Mirjam | vrijdag 4 mei 2007 @ 09:00 |
wanneer wiul je het gaan gebruiken? | |
Innocence | vrijdag 4 mei 2007 @ 09:40 |
quote:Dat maakt niets uit, aangezien je ook niet weet wanneer het ontdooid is. ![]() Woensdagavond uit de vriezer gehaald. Maar het is al zo'n beetje opgelost. Ziet er nu beide nog goed uit, dus eten vanavond koteletjes en morgen tussendemiddag de vis op brood. sávonds zijn we er namelijk niet en denk niet dat het tot zondag goed blijft... | |
Euc- | vrijdag 4 mei 2007 @ 10:41 |
Je gaat er echt niet dood van als je hem gewoon weer invriest hoor, er zullen zich hoogstens wat extra ijskristallen vormen, maar om nou te zeggen dat het schadelijk voor je is ofzo.. | |
ki_ki | vrijdag 4 mei 2007 @ 19:03 |
quote:nu nog? euhwww ![]() | |
Innocence | zaterdag 5 mei 2007 @ 10:37 |
quote:Geloof best dat ik het overleef, maar dan gooi ik 'm liever gelijk de vuilnisbak in, blijft natuurlijk niets meer van over... | |
Muck | zondag 6 mei 2007 @ 16:12 |
quote:als je hem nou eerst eens aanzet zonder iets erin? dan issie gewoon op temperatuur tegen de tijd dat je hetgene wat je wilt klaarmaken erin zet. doe ik zelf ook weleens ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 18 mei 2007 @ 13:50 |
Ik wilde kaaskoekjes maken en heb daarvoor bladerdeeg nodig. Kom ik thuis, heb ik filo bladerdeeg gekocht. Kan ik het gebruiken voor het maken van kaaskoekjes of is het daarvoor te dun? Het ziet er meer uit om het te gebruiken voor loempia's oid. | |
Euc- | vrijdag 18 mei 2007 @ 13:54 |
quote:Lukt wel hoor ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 18 mei 2007 @ 14:00 |
Moet ik dan 1 velletje nemen of meerdere op elkaar leggen? | |
Euc- | vrijdag 18 mei 2007 @ 14:06 |
Ik zou er eerst 1 proberen met 1 velletje, mocht dat niet lukken dan kun je altijd nog meerdere op elkaar gaan plakken ![]() | |
ChrisJX | vrijdag 18 mei 2007 @ 14:09 |
Ok | |
xJapser | dinsdag 24 februari 2009 @ 18:31 |
Spoedvraag! Men neme een pan gehakt met een pot sugocase van Grand italia. Zou het lekkah zijn om daar een pakje monchou door te roeren? | |
nectarientje | dinsdag 24 februari 2009 @ 18:35 |
quote:Lijkt mij niet maar probeer het eens zou ik zeggen ![]() | |
The_Hives | dinsdag 24 februari 2009 @ 18:45 |
![]() ![]() | |
LastRequest | dinsdag 24 februari 2009 @ 22:58 |
Wat een goed topic! Ik vroeg me altijd al af waarom er geen centraal vragentopic in CUL was ![]() |