abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25607597
Om de wildgroei van losse vragen en topics die snel doodbloeden een beetje te beperken, dit topic.

Niks is gek, en niks is logisch aan koken.
En niks is zo vervelend als je al in de keuken staat, en je twijfelt wat te doen...
Dus vraag raak, wellicht zijn er mensen online die je gelijk kunnen helpen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25608382
Ja, klein vraagje. Kan jij koken?
To see or not to see. That's my answer.
pi_25608401
Ja, en vele met mij hier in CUL...
Dus als we allemaal een beetje helpen, moet het met jou ook nog goed komen..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25609898
Hoe kook ik een ei ?
bakken gaat me prima af maar koken lukt me niet .
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_25610077
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen.

Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei.
9 minuten voor een hard ei.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25610151
Ok, hoe bak ik in hemelsnaam fatsoenlijk een biefstuk? Zo af en toe lukt het me om een mooie medium te bakken, maar dat is meer geluk dan wijsheid...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_25610178
Biefstukkie bakken.

Kijk deze maar even door, staan goede tips in!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 14:23:17 #8
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25610208
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:16 schreef Oblivion het volgende:
Een gaatje in de schaal prikken, water koken en ei erin leggen.

Ik dacht, maar kan het mis hebben, 6 minuten voor een slobber ei.
9 minuten voor een hard ei.
Wel in de stompe kant prikken hè? Daar zit het luchtbelletje...

9 minuten? Dan heb je volgens mij een betonei.

Als ik het goed weet is het 3 minuten voor een zacht eitje en 6 minuten voor een hardgekookt ei.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25610436
Ow dear, ik ben er ook niet zo heel best in...
Klinkt wel logischer jouw verhaal.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25610473
Nou ik doe mijn ei altijd 9-10 minuten en dan is het een perfect hard gekookt ei hoor.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_25610491
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
  zondag 20 maart 2005 @ 14:34:19 #12
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25610505
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Daar heb je speciale eierprikkers voor. Dat kan gewoon niet mis gaan.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25610614
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:33 schreef Stranger het volgende:
Zijn er ook manieren waarbij ik geen gaatje in dat ding hoef te prikken, daar ben ik namelijk echt té lomp voor.
Gewoon een naald beetje doorduwen. Evt. eerst paar rondjes draaien met die naald, dan kan ie niet wegschieten.
pi_25610667
Beetje groot vandaar de link...

http://www.kooktoppers.nl/images/1310272800.jpg

Een eierprikker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 14:40:53 #15
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_25610675
Ei koken ;

Het verschilt een beetje of het ei uit de koelkast komt of niet. Ja ik weet dat eieren niet in de koelkast horen maar veel mensen doen het toch. Zelf weten.

Een 'warm' ei :
Zacht, 4 minuten
Normaal, 5 minuten
Hard, 6 minuten

Koude eieren hebben een dikke minuut langer nodig.

Om te voorkomen dat het ei barst, prik je inderdaad een gaatje (dat kan al met het puntje van een aardappelschilmesje) in de bolle kant, als je er daarnaast nog wat zout bij doet, kan er helemaal niets mis meer gaan.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_25610781
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt...

Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven?
En wat is het verschil?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 20 maart 2005 @ 15:07:27 #17
38433 snijder
snijderdotcom
pi_25611250
quote:
Op zondag 20 maart 2005 14:44 schreef Oblivion het volgende:
Nu gaan zij zometeen weer die heeeeeeeeeeerlijke quiche eten, die ik dus gisteren heb klaargemaakt...

Wat is het lekkerst? Verwarmen in magnetron, of toch nog een keer de oven?
En wat is het verschil?
Als je hem in d magnetron opwarmt, loop je het risico dat je deeg wat slap wordt. Verdewr is er geen verschil dacht ik, afgezien van de tijd die er voor nodig is om op te warmen.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_25611343
huh, ik gooi altijd het ei in een pan met koud water en dan op het vuur zetten tot het water kookt...
en 6 min. later issie klaar.
nooit een gaatje in geprikt en ook nooit een gebarst ei gehad
Zet `s nachts je prostaat op tenminste 16 graden, dan bevriezen je leidingen niet.
  zondag 20 maart 2005 @ 16:02:05 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25612353
Hoe krijg ik een perfecte omelet?

Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 20 maart 2005 @ 16:11:10 #20
72710 whispers
verbally copulating
pi_25612554
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:02 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe krijg ik een perfecte omelet?

Heb altijd dat de boven kant nog zacht / papperig is en de onder kant zwart
3 mogelijkheden:

1. Je vuur staat te hard
2. Je gebruikt te weinig vetstof
3. Je pan is te klein
  zondag 20 maart 2005 @ 16:15:43 #21
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25612650
zie boven, hij was me voor

O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:12:08 #22
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25613952
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:11 schreef whispers het volgende:

[..]

3 mogelijkheden:

1. Je vuur staat te hard
2. Je gebruikt te weinig vetstof
3. Je pan is te klein
vetstof?


Ohja...een belangrijk onderdeel van koken is nog altijd je gevoel.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 20 maart 2005 @ 17:15:02 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614018
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:12 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

vetstof?
Is een normaal woord in de keuken hoor

(Geklaarde) boter, olijf/zonnebloem olie etc.

Trouwens bij boter: gebruik of geklaarde boter of doe je vlees pas in de pan nadat je klontje boter UITGEBRUIST IS.

Anders is je boter namelijk niet heet genoeg en schroeit je vlees niet dicht. Hij is niet heet genoeg doordat een belangrijk bestandsdeel van boter water is, water kan maar maximaal 100 graden worden terwijl boter veel hoger kan. Wanneer de boter uitgebruist is is al het water eruit, en kan je boter dus veel heter worden.

Beetje achtergrond informatie kan nooit kwaad, daarbij zie ik keer op keer weer eikels die als de boter net gesmolten is en niet eens begint te bruisen hun dure varkenshaasje erin mikken.

[ Bericht 19% gewijzigd door Euc- op 20-03-2005 17:20:16 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25614337
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst? )
Doei.
  zondag 20 maart 2005 @ 17:33:51 #25
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614533
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:26 schreef Faithy het volgende:
heeft iemand een recept voor verse kaas-quiche? (goedkoop ook 't liefst? )
Je neemt:
bladerdeeg
blauwe kaas (Danablu)
1 ei
room
tomaten

Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik (met een vork) gaatjes in het bladerdeeg (dit zorgt voor lucht). Prak de blauwe kaas, met het met het ei en roer er dan room door. Doe dit mengsel in de vorm en bekleed het met plakjes tomaat. Zet in de oven op 180 graden, als de tomaat begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is is het klaar. Eet het lauw of koud.

Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')