Yep, kun je prima bewaren hoorquote:Op woensdag 31 augustus 2005 15:54 schreef Faithz het volgende:
Hmm dat ga ik een andere keer proberen!
Waar ik net aan dacht: gehakt met feta erin!
Gehakt lekker pittig kruiden, vervolgens vullen met feta en braden maar!
Bewaren in de koelkast en de volgende dag de oven in! Dat kan wel he?
Heb van bewaren geen kaas gegeten..
staafmixer?quote:Op donderdag 1 september 2005 10:04 schreef Faithz het volgende:
Ik wil zo'n blenderding.. hoe noem je zo'n ding?Eentje die er geen pap van maakt maar gewoon kleine stukjes
![]()
Ik dacht dat dat zo'n ding was om beslag te kloppen maar het is blijkbaar (ook?) wat ik bedoel jaquote:
Knoflookpers is idd ideaal.. en je hoeft ook niet bang te zijn dat je de stukjes niet klein genoeg hebt gesneden.quote:Op donderdag 1 september 2005 12:21 schreef BBQ-kip het volgende:
Nee, daarvoor zijn de bladen te grof.
Knoflook is handiger snijden met een mesje, keukenmachine bij grote hoeveelheden en anders de knoflookpers
Als je een goeie knoflookpers hebt hoef je niet eens het velletje eraf te halen, gewoon metene lekekr dauwen
Voor grote hoeveelheden is zo'n ding wel handig, maar als je maar twee teentjes ofzo hebt (wat ik meestal heb omdat ik maar voor 1 of 2 personen kook) blijft er meer knoflook in dat ding hangen dan eruit komt.quote:Op vrijdag 2 september 2005 10:06 schreef rashudo het volgende:
[..]
Knoflookpers is idd ideaal.. en je hoeft ook niet bang te zijn dat je de stukjes niet klein genoeg hebt gesneden.
bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 7 september 2005 14:55 schreef BBQ-kip het volgende:
Je kunt puur voor de kleur ook geelwortel (ook wel kurkuma genoemd) erbij doen.
een raspschaaltje..quote:Op vrijdag 2 september 2005 10:06 schreef rashudo het volgende:
[..]
Knoflookpers is idd ideaal.. en je hoeft ook niet bang te zijn dat je de stukjes niet klein genoeg hebt gesneden.
Bij Dille en Kamile verkopen ze knoflookpersen die van de pinnetjes door de gaatjes duwen dan blijft er veel minder achter.quote:Op woensdag 7 september 2005 15:27 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Voor grote hoeveelheden is zo'n ding wel handig, maar als je maar twee teentjes ofzo hebt (wat ik meestal heb omdat ik maar voor 1 of 2 personen kook) blijft er meer knoflook in dat ding hangen dan eruit komt.Maar goed, twee teentjes is ook best met de hand te doen.
maar blijft dan het velletje ook wel achter?quote:Op woensdag 7 september 2005 20:50 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Bij Dille en Kamile verkopen ze knoflookpersen die van de pinnetjes door de gaatjes duwen dan blijft er veel minder achter.
Je moet hem natuurlijk oko wel eerst schoonmakenquote:Op woensdag 7 september 2005 21:09 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
maar blijft dan het velletje ook wel achter?
m'n moeder zegt:quote:Op woensdag 7 september 2005 11:48 schreef zeeuwse het volgende:
Welke rijst kan ik het beste gebruiken voor paella?
quote:
die wilde ik dus ook...maar kreeg voor mijn verjaardag een staafmixer van braun van mijn schoonmoeder. Mijn eigen moeder heeft dus de bovenstaande...erg fijn ding. Nadeel van de staafmixer is dat er maar 1 klopper op kan, beetje balen dus. Daarnaast gebruik ik nooit een gewone staafmixer...geen idee wat ik ermee moet doen. Wel gelukkig dat je er zo'n hakbakje op kan zetten...alleen weer 27 euro voor zo'n los bakje is beetje jammer. Ook jammer dat ik alle hulpstukken er los bij moet kopen...het was alleen de staafmixer, geen klopper enzo...en dat maakt het erg duurquote:Op donderdag 1 september 2005 11:09 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb deze, de Braun Multimix:
[afbeelding]
Dat grote apparaat waar nu de mixer-stukken in geklikt zitten, daar kun je de staafmixer op vast maken, je kunt er deeghaken inklikken en je kunt hem op het hakding zetten.
Ik vind het een erg handig ding en het neemt weinig ruimte in, daarbij is hij voor normaal gebruik echt erg sterk
Ben er erg tevreden over en ze zijn ook niet zo duur.
Geen idee of het vlees er slechter door wordt, maar vochtige vries/ontdooi tijd is een erg positieve plek voor bacterien enzo. Dus de kans op voedselvergiftiging neemt toe. (maar ik vraag me sterk af of vlees niet tijdens de vervoer niet ingevroren wordt.. Maar daar is maar 1 oplossing tegen: geen vlees meerquote:Op vrijdag 9 september 2005 19:16 schreef ivetje het volgende:
Ik heb gisteren shoarma ontdooit, maar aangezien vriendje lief de hele bak van ongeveer 1 kilo in de vriezer had gedaan zat ik te kijken met 1 kilo ontdooide shoarma. Nu heb ik het deel wat ik niet gebruikte gewoon weer terug gepleurt...met kippenpootjes laatst ook gedaan. Iedereen zegt dat het niet kan, maar is dat ook zo ? De kip ziet er iig nog goed uit zo in de vriezer
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |