abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30744884
Mijn bloemkool met gehakt was niet zo'n succes in eerste instantie.. pas na toevoeging van ketjap manis begon het ergens op te lijken.

Helaas pindakaas.. volgende keer toch maar weer koken met kaas- of kerriesaus.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_30754774
quote:
Op maandag 19 september 2005 17:26 schreef inkie1010 het volgende:
Dringende vraag, ik heb peultjes gekocht, maar hoe lang moet je die eigenlijk koken?
minuutje of 6 - 8

Niet zo heel lang iig
Ja, schrok je toch even he!
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:46:46 #53
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31199887
HELP

Ik ben inspiratieloos

Na een hevige buikgriep vorige week moeten we het rustig aan doen met eten. Dus oppassen met vet, suiker en melkproducten..

Gisteren ging dat prima, een visje met aardappeltjes en salade.

Maar nu! Nu wil ik graag de rest van de week vrij licht koken ivm een aanstaande vakantie naar Griekenland.. anders komen we daar niet meer van de wc af. Ook gezellig

Eigenlijk ben ik op zoek naar lichte recepten die wel vullend zijn en waar bovenstaande producten niet of niet te veel inzitten. Iemand?
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:48:55 #54
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31199951
Soep en pasta
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:52:00 #55
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31200032
Ik zal al aan pasta te denken maar ik weet niet of ik het aandurf, je hebt toch bepaalde specerijen nodig om het lekker te maken.
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:50:36 #56
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31201501
Met wat peper, zout en verse basilicum kom je al een heel eind hoor. Van de basilicum zul je niet gauw ziek worden. Ik zou me meer zorgen maken over de geraspte kaas die eroverheen gaat.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 13:13:18 #57
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31202144
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:50 schreef Spindizzy het volgende:
Met wat peper, zout en verse basilicum kom je al een heel eind hoor. Van de basilicum zul je niet gauw ziek worden. Ik zou me meer zorgen maken over de geraspte kaas die niet eroverheen gaat.
Ik ben pittig zo gewend dat ik me het niet zonder voor kan stellen maar het zal wel moeten. Thanks.
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 17:19:26 #58
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31208984
Hoe maak je fish 'n chips?

Heb kabeljauw liggen.. wat voor kruiden?
Trotse mamma :)
  woensdag 5 oktober 2005 @ 17:29:49 #59
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31209283
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:19 schreef Faithz het volgende:
Hoe maak je fish 'n chips?

Heb kabeljauw liggen.. wat voor kruiden?
Zie net dat ik het eerder gevraagd heb.. vergeten
Trotse mamma :)
pi_31209606
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 11:46 schreef Faithz het volgende:
Eigenlijk ben ik op zoek naar lichte recepten die wel vullend zijn en waar bovenstaande producten niet of niet te veel inzitten. Iemand?
Misschien rijst met een milde kerriesaus en een stukje kipfilet en sperziebonen ofzo? Dat maak ik nog wel eens als ik een snelle lichte maaltijd wil hebben.
Anders is een stoommaaltijd met vis en groenten ook altijd wel licht, omdat je geen vet gebruikt bij de bereiding. Als je geen mogelijkheid hebt om te stomen is een stukje zalm uit de oven ook altijd lekker, heerlijk met groente uit de ovenschaal: bodem volleggen met (evt met wat knoflook) in olijfolie gebakken uienringen, daarbovenop in plakjes tomaat, courgette en aubergine en dan in de oven gaar laten worden, heerlijk. Pasta of aardappelpuree oid erbij en je bent klaar.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31209949
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
pi_31210173
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Even ruiken en kijken of het nog goed is, moeilijk vanaf hier te zeggen
pi_31210209
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 17:52 schreef The_Viper het volgende:
Ik had ff een vraagje: ik wil nu kip- drumsticks gaan eten. Alleen die staan al sinds 1 oktober in de koelkast. Ze zijn al voorgegegrild in de supermarkt. Er staat geen houdbaarheidsdatum op.
Zou ik dit nog kunnen eten?

BVD
Ze staan dus sinds 4 dagen in de koelkast? Waarschijnlijk zijn ze dan nog wel goed hoor. Die voorgegrilde gaan wel even mee, gewoon proberen.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 5 oktober 2005 @ 18:08:49 #64
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_31210372
Staat toch ook een datum op de drumsticks
Trotse mamma :)
pi_31210600
Dank jullie wel voor het advies
Ik heb ze verorberd en ze waren heerlijk
pi_31272503
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31311305
heul geen spekkoekbakkers op fok?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 9 oktober 2005 @ 17:46:27 #68
83951 rashudo
project 2501
pi_31311946
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
heul geen spekkoekbakkers op fok?
ik weet niet eens wat het is
Their eyes opaque.
pi_31312462


ik ga m zo maar eens bakken dan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31321254
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 17:46 schreef rashudo het volgende:

[..]

ik weet niet eens wat het is
Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31321463
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:40 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Het is lekker!
De meeste toko's verkopen het wel, het is een Indisch soort gebak. Echt een aanrader.

Ik wil ook nog eens zelf spekkoek bakken, maar kost dat niet ontzettend veel tijd met al die laagjes?
hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:24:24 #72
83951 rashudo
project 2501
pi_31322678
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 23:47 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hell yeah, dat kost veel tijd.
maar dit keer was ik in een uur klaar (alleen het bakken, voorbereiden ook zowat een uur ]
laatst deed ik er 2 over.
straks goed inwikkelen in folie, volgens mij helpt dat m,et het smeuig maken/houden
die van de toko zijn altijd
Anders moet je het eens vragen in de toko En dan wel hier verslag uitbrengen hehe.
Their eyes opaque.
pi_31583600
jaja, ik ga vanavond een beetje vage combi koken..
gehaktschnitzel met gebakken aardappeltjes ( dat kan nog wel) en als groente gekookte worteltjes
'k heb dus de wortels ( winterpeen) geschrapt, gewassen en in blokjes/schijfjes/figuurtjes gesneden ( ik verveelde me ). en die staat nu al in een pan met water op een on-ontstoken gaspit.
de schnitzels zitten nog in de verpakking in de diepvries en de kilo aardappelschijfjes liggen nog in de vriezer..

nou weet ik dus wel hoe ik de aardappelschijfjes moet klaarmaken, maar de schnitzel bakken en de wortels zijn de eerste keer.
schnitzel kan volgens mij niet veel mis gaan, gezoon in de pan gooien en bakken maar ( met olie) maar welke kruiden gaan daar overheen? ik heb hier zout, zwarte peper, paprika en karbonadekruiden. en hoelang ongeveer?

en de wortels.. dunne plakjes / kleine blokjes.. hoelang koken?
moet ik al iets eerst opzetten?

dadaa.. dat zijn dus de dingen waar ik tegenaanloop en om nou te gaan expirimenteren is wel leuk, maar mijn huisgenoten moet ik wel iets kunnen voorschotelen natuurlijk..

oja toetje is gewoon chocoladevla
tnx!
dag
pi_31583866
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_31584841
Ik heb een probleem. Heb groenten in blik gekocht, Bonduelle Doperwtjes in op zijn Mexicaans. Nu dacht ik altijd dat je het in zijn eigen vloeistof moest opwarmen. Maar nu moet je het opstoven met een klontje boter. Wat is opstoven?
| Beware of the magon named Charles |De Eukaryoto Animalia Chordata Vertebrata Mammalia Primates Hominidae Homo Sapien|
pi_31585849
quote:
Op donderdag 20 oktober 2005 17:47 schreef MissyMirjaM het volgende:
zijn het gepaneerde schnitzels?
die kruid ik eigenlijk nooit. gewoon wat bakboter in de koekenpan, en bakken.
wat die wortels betreft.. sja, minuutje of 15 koken?
gewoon koken, af en toe even prikken of ze al gaar zijn.
na het koken afgieten, klein klontje boter in de pan, omhusselen, even laten staan
dankje, tis gelukt.. alleen de aardappelschijfjes waren niet helemaaaaaaaaal perfect.. maarja, ik moet nog wennen aan bakken met olie
dag
pi_31628531
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
pi_31629232
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
appel verwarmen.. hmm.. dat houdt toch niet goed de zure smaak?
dag
  zaterdag 22 oktober 2005 @ 16:35:11 #79
38433 snijder
snijderdotcom
pi_31629949
quote:
Op zaterdag 22 oktober 2005 15:39 schreef R0ADKILL het volgende:
Ik wil DIT recept vanavond maken.

Daar moet Ananas bij maar dat zie ik dus niet zitten.
Als alternatief zou mais kunnen volgens de site...

Maar zou een groene zure appel in blokjes ook smaken ?
Zou je dan niet eerder perzik of nectarine proberen? Appel wordt te snel tot moes denk ik.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_31630005
Ik heb wel eens een appel meegebakken ik een Mexicaans gehaktrecept
Die bleef goed en het smaakte best lekker
Weet je wat, ik probeer het gewoon

edit
Ik heb het sausje gemaakt zonder de Ananas
Het sausje moest 10 minuten koken. Vlak voor dit klaar was heb
ik er 2 aan blokjes gesneden appeltjes doorgedaan.

Het resultaat was absoluut super
Zelden zo lekker gegeten

[ Bericht 38% gewijzigd door R0ADKILL op 22-10-2005 20:13:05 ]
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:45:18 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104706
foutje
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36104752
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:45 schreef Euc- het volgende:
foutje
Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
  vrijdag 17 maart 2006 @ 00:52:30 #83
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36104851
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:47 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Je zou maar nu eerste hulp bij koken nodig moeten hebben
Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36107919
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:52 schreef Euc- het volgende:


Ik denk dat ik een van de laatste zou zijn om hier een vraag te stellen
Eucje toch, je kan toch nog niet alles weten op jouw leeftijd
  vrijdag 17 maart 2006 @ 11:53:14 #85
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36111941
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:46:19 #86
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36113520
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 11:53 schreef Euc- het volgende:
Das ook weer waar, maar dan vraag ik die vragen meestal aan mijn chef
Dus dan kan jij de mensen hier makkelijk helpen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 17 maart 2006 @ 12:48:40 #87
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36113600
Jammer alleen dat er al een halfjaar geen vraag gesteld is
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36236395
Hoe warm je trouwens 'pisang goreng' (gebakken chinees banaan) het lekkerste op? Gewoon even 20 seconden ofzo in de magnetron?

edit: lekkere typfout
pi_36236530
Past de hele chinees wel in de magnetron?

Ik doe zelf meestal 1 bord eten 2 of 3 minuten.
pi_36236804
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 00:56 schreef MissyMirjaM het volgende:
geen idee of er iemand is die me kan helpen, maar ik bak wel eens zelf spekkoek. nu is die van mij altijd vrij droog, te droog, en die uit de toko zo lekker 'nat'
wat doe ik verkeerd
Ik zie dat je nog geen antwoord hebt gehad...

Zelf bak ik het ook wel vaak. Op zich duurt het allemaal niet zo lang. Beetje gewenning krijgen in het snel afwegen en logisch werken..
Maar de clue is dus een enorm hete oven gebruiken waar alleen de gril aan staat.
Vet je springvorm helemaal in, bloem er in, en uitkloppen.
Je hebt als het goed is 2 bakken met beslag , de gekleurde en de normale. Begin met de gekleurde, en giet met een lepel alles er in. Beslag is zo dun dat het helemaal uitloopt, maar ik neem altijd een lepel om het mooi egaal te maken. Zorg dat je ongeveer een halve cm of minder aan beslag hebt.
Zet de vorm in de oven onder de gril en blijf er bij staan. Binnen enkele seconden zie je de bovenkant van je beslag bruin worden, dan kan je hem er meteen uit halen en de volgende laag er in gieten, weer glad maken, en zo verder werken.
De clue is dus heel kort garen.

Mag ik je recept ? Kijken hoeveel dat verschilt van die van mij, boter heeft overigens ook een effect op de sappigheid. En natuurlijk ruim van tevoren uit de koelkast halen als je ze gaat opeten.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 17:40:58 #91
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36237990
Ik wil vanavond aardappel gratin maken, normaal heb ik van die handige pakjes die je alleen nog in een overnschaal hoeft te schuiven, kaas eroverheen en hup in de oven

Maar nu hadden ze deze niet meer bij de albert heijn, en aangezien ik niet precies wist wat ik nou nodig had heb ik de volgende ingredienten gehaald
aardappelschijfjes
kookroom
creme fraiche
melk
eieren
geraspte kaas

nu lees ik bijna overal dat je hier slagroom voor nodig hebt
domme vraag mischien, maar kan het ook met de spullen die ik in huis heb?

alvast bedankt
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36240515
Ja kan ook, is geen probleem. De smaak wordt wat minder vol, en soms wordt de saus wat korrelig. Slagroom is puur voor de smaak en consistentie.
  dinsdag 21 maart 2006 @ 19:12:57 #93
110414 _Flame_
Allemaal gelul
pi_36240626
ik heb uiteindelijk aleen de creme fraiche en de kaas erover heen gedaan en het was eigenlijk best lekker zo
Ik hoor alleen maar bla bla bla
pi_36267676
Ik heb nog witlof liggen, die vandaag opmoet. Ik heb geen zin in witlof-ham-kaas uit de oven, en rauwe witlof lust ik niet. Iemand nog een ander ideetje?
pi_36270974
Ingrediënten: (4 pers)

Per persoon 2 dunne stronkjes witlof.
4 plakjes ronde achterham.
8 plakjes roomboterbladerdeeg.
Kaas.
Geraspte kaas.
Ovenschaal.
Zout en peper.
Geklopt ei.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg op ieder plakje een plak ham en kaas, zo dat de ham en kaas niet buiten het deeg uitsteekt. Zet de witlof op met het kokende water en het zout en kook het in 10 minuten gaar. Laat de witlof goed uitlekken. Leg de uitgelekte witlof op het deeg. Rol het bladerdeeg met de punten naar elkaar toe en plak de punten met koud water vast. Leg de groente in de ovenschaal en bestrijk de deeglapjes met de geklopte ei. Bak het ingepakte witlof in 15 minuten goudbruin; bestrooi de schotel de laatste 5 minuten met de geraspte kaas
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36271156
Da's toch stiekum witlof-ham-kaas uit de oven hè.

Maar dan nog machtiger.
pi_36271177
ja
kon niks leukers vinden
maar ik hou dan ook niet van witlof, rauw in een lekkere bietensalade met appel en ui vind ik het dan weer heerlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36290571
De witlof ligt er nog steeds. Toen ik thuiskwam had vriend al gekookt. Zonder witlof, want die lust 'ie niet.
pi_36385202
gisteren wilde ik een chocolade soufflé maken, maar die is mislukt.
Volgens het recpet moest ik de chocolade smelten (heb ik in de magnetron gedaan op de laagste stand), ondertussen eiwit stijfkloppen, eigeel door de gesmolten chocolade en vervolgens het chocolade mengsel door het eiwit en dan de oven in.

Op het moment dat ik het eigeel mengde met de chocola was het niet vloeibaar meer en bij het mengen door het eiwit werd het geen 'bruin geheel' maar wit met spikkels
  zaterdag 13 mei 2006 @ 18:26:23 #100
46375 Sai
vindt je een kutwijf.
pi_37793302
Ik heb zo'n goedkope magnetron/oven-combinatie, en dat ding kan niet van tevoren opgewarmd worden. Daardoor is het onmogelijk te weten hoe lang iets er in moet. Als ik de vermeldde tijd aanhou is het eten pas halfgaar/nog halfkoud, en ik heb al meerdere keren geprobeerd om een langere tijd in te stellen, maar nooit is het precies zoals het wezen moet.

Weet er iemand misschien een tabelletje of een vuistregel om te weten hoe lang iets in een dergelijke oven moet?
O+ Audrey O+ (en, in iets mindere mate, O+ Gene Tierney O+)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')