abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 juli 2005 @ 09:59:06 #1
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28467304
Hoi! Ik heb voor mijn verjaardag een rookoventje gehad, omdat ik zo gek ben op gerookt eten..... Nu ben ik alleen op zoek naar beginnerstips. Ik heb al wat gegoogled, maar dat is of al gelijk redelijk ingewikkeld, of ze adviseren een boek te kopen.

Misschien dat er hier mensen met ervaring zijn die me wat tips kunnen geven? alvast bedankt!!

De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  maandag 4 juli 2005 @ 10:04:35 #2
120304 descendent1
Ja hoor, heb je hem ook weer..
pi_28467401
Oww, ik dacht dat je wilde weten hoe je moest beginnen met roken...

Als in

Nou ja, succes ermee
Het beste argument tegen de democratie is een gesprek van 5 minuten met een gemiddelde stemgerechtigde...
Geyl online landjesspel: http://www.fokalliance.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=7686
  maandag 4 juli 2005 @ 10:06:45 #3
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28467445
geweldig, toen ik 'm op fe FP zag verschijnen dacht ik al.......
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
pi_28467449
vage titles hier op de vroege maandag ochtend hoor.

maarre suc6 ermee. wist niet dat zo'n ding bestond. wtf ga je roken dan? ken alleen paling die je rookt
2 Delen Vodka, 1 Deel Lime (of was het nu andersom) www.omnivas.nl
pi_28467527
quote:
ken alleen paling die je rookt
Ham...
  maandag 4 juli 2005 @ 10:11:18 #6
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28467538
Uhhm, zalm, paling, forel, kip etc.... naar de rest vroeg ik dus hier om tips
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  maandag 4 juli 2005 @ 20:10:20 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28487834
Hoe werkt zo'n rookoventje eigenlijk?

Zet je het op je gasstel of zo?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28487905
TVP.
  maandag 4 juli 2005 @ 20:13:41 #9
34156 Mirage
Smile !!!
pi_28487967
quote:
Op maandag 4 juli 2005 20:12 schreef skiczukie het volgende:
TVP.
ik ook
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
  maandag 4 juli 2005 @ 21:11:20 #10
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28490237
Ja, je hebt er die je gewoon op het gasstel kan zetten, maar ik heb er 1 die 2 spiritus brandertjes eronder heeft. Hij moet i.p. ook wel op het gasstel kunnen. Maar zo zou je hem ook buiten kunnen zetten. Dan is er het eigenlijke oventje, daar onderin kun je houtsnippers of kruiden doen. daar doe je een plateautje met pootjes overheen en daarboven kun je op een rooster de vis /vlees /whatever leggen. Deksel erop en brandertjes aan en je gerecht wordt in afzienbare tijd gaar gerookt.

Ik heb net geprobeerd met kabeljauw en dat werd mjammie!! Een lekker bruin achtig rooklaagje aan de buitenkant en nog mals aan de binnenkant. Ik had 'm alleen niet lang genoeg van tevoren ingesmeerd met zout denk ik, want 't had iets zouter gemogen van mij.

Maar als er nog steeds geen mensen zijn die tips hebben, dan ga ik binnenkort wel naar de boekwinkel en horen jullie als je het leuk vind later meer van roken voor beginners
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  maandag 4 juli 2005 @ 21:14:06 #11
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_28490354
Gerookt spek is ook erg lekker ( zeeuws-spek ), eerst voorkoken en dan een nachtje in de marinade laten staan.
Volgende dag roken en smullen maar.

perfect om mee te beginnen, kan bijna niet mis gaan
  maandag 4 juli 2005 @ 21:18:55 #12
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_28490531
Gerookte makreel
Doei.
  maandag 4 juli 2005 @ 21:19:13 #13
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28490544
Wat voor marinade neem je dan? en gewoon spek van de slager?? of wat? Recepten!!!!
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  maandag 4 juli 2005 @ 21:20:08 #14
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28490579
Oeh ja, makreeel!! moet ik hier in het Zuiden eerst aan een verse makreel zien te komen ....
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  maandag 4 juli 2005 @ 21:23:18 #15
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_28490714
quote:
Op maandag 4 juli 2005 21:19 schreef lotje11 het volgende:
Wat voor marinade neem je dan? en gewoon spek van de slager?? of wat? Recepten!!!!
Ik haal altijd buikspek zonder zwoerd ( 1 kg of zoiets ) en van mijn slager krijg ik altijd een bakje zeeuws-spek marinade mee.
Als je het aardig aan je slager vraagt zal je het waarschijnlijk ook wel meekrijgen.
Verder koken in water of in bouillon eventueel nog een beetje insmeren met sambal voor het koken.
Lekker plakjes van snijden en op brood, jummie
  maandag 4 juli 2005 @ 21:25:46 #16
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28490821
Hmm, klinkt goed Tha_Flash, ik zal eens gaan slijmen bij de keurslager op de hoek
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  vrijdag 8 juli 2005 @ 14:46:05 #17
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28624230
Kick!!
Gerookte kip is ook lekker!! uurtje of wat laten weken in zout water (80 gr zout/liter water) en dan in een 30-45 minuten roken, mjam!!
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:41:08 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28639147
Wat voor zout gebruik je dan? Gewoon tafelzout of zeezout?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28653551
Gewoon ordinair tafelzout
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  zaterdag 9 juli 2005 @ 22:53:27 #20
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28664836
Stinkt dat niet?
Het is een stille wens van me, zelf roken (en nee, geen peuk! Ben net afgekickt...!).
Zo'n rookkastje in de tuin of zo, of op het gas (wist niet dat dat kon!), maar... als de buren gaan klagen dat het hier geen Volendam is, of als mijn huis onverkoopbaar wordt vanwege de lucht, heb ik een probleem...
(ik wil ook vis roken!)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 9 juli 2005 @ 22:59:19 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28664979
Waar haal je dan eigenlijk het hout waar mee je rookt?

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 02-10-2005 12:43:09 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28665323
Je kan de goedkoopste ham kopen die je kan vinden, bv die voorverpakte van de aldi. ik doe er altijd 2 pakjes tegelijk in, gewoon op een stapeltje laten zitten. In dit geval 2 stapeltjes ham dus. 20 min laten roken en je hebt een delicatesseham. Erg lekker en het kost heel weinig.
pi_28665397
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 22:53 schreef dutch-mamma het volgende:
Stinkt dat niet?
Het is een stille wens van me, zelf roken (en nee, geen peuk! Ben net afgekickt...!).
Zo'n rookkastje in de tuin of zo, of op het gas (wist niet dat dat kon!), maar... als de buren gaan klagen dat het hier geen Volendam is, of als mijn huis onverkoopbaar wordt vanwege de lucht, heb ik een probleem...
(ik wil ook vis roken!)
De rookoventjes met een spiritusbrander ruik je bijna niet, maar de rookovens waarbij je echt moet stoken, dat rookt als een beest. Da's bijvoorbeeld absoluut niet geschikt op een balkon.
pi_28665536
Dat zijn deze dingen: Spiritusbrander Rookoven
  zaterdag 9 juli 2005 @ 23:19:51 #25
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28665538
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:15 schreef Golf het volgende:

[..]

De rookoventjes met een spiritusbrander ruik je bijna niet, maar de rookovens waarbij je echt moet stoken, dat rookt als een beest. Da's bijvoorbeeld absoluut niet geschikt op een balkon.
OK, bedankt voor de info!
Wat kost zo'n spiritusrokertje voor klein verbruik?

EDIT: bedankt voor je url!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28665621
Oeh, ik meen dat ie ¤ 89 was, maar zeker weten doe ik het niet. Veel meer of minder zal het niet zijn.
  zaterdag 9 juli 2005 @ 23:44:56 #27
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28666370
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 22:59 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar haal je dan eingelijk het hout waar mee je rookt?
Hmmm wij hebben het dit keer bij de bijenkorf gehaald, daar verkopen ze ook van de balkon-proof spiritus brander dingen volgens mij......
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  zaterdag 9 juli 2005 @ 23:49:58 #28
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_28666513
Dat is een leuk ding! Wist niet eens dat ze bestonden in zo`n klein formaat.
Zou het ook lekker zijn om er paprika of aubergine ofzoiets in te roken?
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  † In Memoriam † zaterdag 9 juli 2005 @ 23:53:39 #29
25682 2cv
Niet subtiel
pi_28666639
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:15 schreef Golf het volgende:

[..]

De rookoventjes met een spiritusbrander ruik je bijna niet, maar de rookovens waarbij je echt moet stoken, dat rookt als een beest. Da's bijvoorbeeld absoluut niet geschikt op een balkon.
Ik heb wel eens gezien dat iemand iets rookte in een oude oliedrum. Makreel of paling ofzo. Jute zak er over en het rookte niet veel mer dan een sigaret.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_28666683
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:49 schreef Mayadevi het volgende:
Dat is een leuk ding! Wist niet eens dat ze bestonden in zo`n klein formaat.
Zou het ook lekker zijn om er paprika of aubergine ofzoiets in te roken?
Ja hoor, je kan alles zo'n beetje roken, nou ja wortels niet waarschijnlijk. Het is alleen een beetje uitvogelen welke tijden je ongeveer aan moet houden. Uien en knoflook gaat ook prima.
pi_28666833
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:53 schreef 2cv het volgende:

[..]

Ik heb wel eens gezien dat iemand iets rookte in een oude oliedrum. Makreel of paling ofzo. Jute zak er over en het rookte niet veel mer dan een sigaret.
Als je eenmaal doorhebt hoe het moet dan kan je het redelijk rookloos krijgen, maar als ie net aangestoken is, dan is het 1 grote blauwe walm. En dat is het voordeel van zo'n spiritusbrander, die roken vrijwel niet. Het zou zelfs binnen kunnen, mits je een raam open hebt staan. Ook bij regen schuif je zo'n ding gewoon onder je tuintafel en laat maar gaan. Ideaal zo'n klein ding.
pi_28667043
wij hebben ook zo'n rookoven/braadslee achtig ding , en idd kip, zalm, makreel, en nog veel is er al ingegaan , gewoon op gasfornuis onder afzuigkap
ging best en allerlei soorten houtkrum erbij gehaald , helemaal super
ik weet niet wat voor n soort tips je bedoeld , maar hij is van mn man en die heeft er dus ook aardig verstand van , als je iets wilt weten kan ik t hem ff voor je vragen
pi_28667060
best wel een foute TT
Extremistisch gematigd.
  zondag 10 juli 2005 @ 00:10:06 #34
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28667166
quote:
Op zondag 10 juli 2005 00:07 schreef P8 het volgende:
best wel een foute TT
Nee hoor, vind ik niet
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  zondag 10 juli 2005 @ 00:10:40 #35
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28667183
Maareh, lekkere tips zijn natuurlijk altijd welkom, m-m!!
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
pi_28667370
quote:
Op zondag 10 juli 2005 00:10 schreef lotje11 het volgende:
Maareh, lekkere tips zijn natuurlijk altijd welkom, m-m!!
hij noemt nu net t zelfde op wat al in dit topic gezegt is
maar jij bedoeld echt zoiets als bv schijfjes citroen tussen je vis dauwen en danroken ofzo?
(weet niet of dat smaakt trouwens , verzin ik nu ter plekke )
hij is er nog niet achter hoe je nou echt zalm kan roken ,dat ie er net zo uitziet als die platte pakjes in supermarkt bv
alhoewel warmgerookte zalm ook lekkr is wil ik eigelijk ook wel dat ie m door probeerd te roken , maar schijnt speciale manier te zijn
  zondag 10 juli 2005 @ 12:02:42 #37
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_28677094
Volgens mij is dat koudgerookte zalm, en ik denk niet datdat gaat met ons platte oventje Heb daar wel iets over gelezen in die grote tuintonnen waar ze in roken geloof ik....
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  zondag 10 juli 2005 @ 12:08:46 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28677302
waar kun je die houtmot eigenlijk kopen en heb je verschillende soorten van?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28677360
quote:
Op zondag 10 juli 2005 12:08 schreef Martijn_77 het volgende:
waar kun je die houtmot eigenlijk kopen en heb je verschillende soorten van?
wij hebben die rookoven in n keukenwinkel gehaald en daar hebben ze ook allerlei soorten houtmot
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 10:54:04 #40
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_30089989
Schopje, misschien zijn er mensen van vakantie terug die nog ideen hebben??
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 12:00:09 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30091832
quote:
Op maandag 4 juli 2005 21:20 schreef lotje11 het volgende:
Oeh ja, makreeel!! moet ik hier in het Zuiden eerst aan een verse makreel zien te komen ....
Makreel kan best niet spartel vers zijn, das met makreel niet heel erg, met witvis is dat veel erger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 12:17:13 #42
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_30092254
waarom überhaupt vers kopen. ook verse vis is bevroren geweest.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 31 augustus 2005 @ 22:25:52 #43
68154 blackbully
olie doet wonderen op vuur
pi_30147643
eff tvp. zit al een tijdje naar een rookoven te kijken. (maar zoek dus ook nog eff naar recepten en plaatsen voor de houtmof)
[quote]Op donderdag 13 juli 2006 23:00 schreef freud het volgende:
Mijn stem voor FA heb je! Beetje rellen is goed. Viva la revolucion!
[/quote]
pi_30161504
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 12:17 schreef zoalshetis het volgende:
waarom überhaupt vers kopen. ook verse vis is bevroren geweest.
Niet als je vlakbij de haven woont
pi_30161560
ik dacht aan nootjes, die zijn toch ook heerlijk om te roken? amandelen, walnoten enzo?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_30162269
Ik zal eens aan mijn schoonvader vragen waar je houtmot kan kopen.
Hijzelf werkt bij een hout-bedrijf dus aan houtmot geen gebrek, maar ik weet niet of ze het ook ergens aan leveren of zo.

( zaterdag weer ff spek in de oven !! )
pi_30162320
quote:
Op donderdag 1 september 2005 12:07 schreef Rhoona het volgende:

[..]

Niet als je vlakbij de haven woont
als je zelf vist bedoel je? want bij commerciele vissers is het toch verplicht om de vis gelijk in te vriezen?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_30624660
Heeft er iemand ervaring met het roken van een eendeborst in een rookoven voor op het gasfornuis?
zo ja? kan je mij dan uitleggen hoe het te werk gaat....hoe lang...hoeveel rookmot...welke kruiden....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  vrijdag 16 september 2005 @ 16:11:35 #49
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_30638278
Ik voel me net Martijn, maar komt 'ie dan:

Roken voor beginners.....
Nulla verba sed acta
  vrijdag 16 september 2005 @ 21:40:08 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30647948
quote:
Op vrijdag 16 september 2005 16:11 schreef Leonoor het volgende:
Ik voel me net Martijn, maar komt 'ie dan:

Roken voor beginners.....
Topics zijn gemerged
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 oktober 2005 @ 12:44:33 #51
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31110402
Even een topic kick.

Want ik heb gisteren bij iemand zelf gerookte vis op en wil het nu ook zelf gaan doen dus ik vroeg me af waar deze rook oventjes eigenlijk te koop zijn en waar je op moet letten als je er een koopt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 oktober 2005 @ 12:48:04 #52
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_31110518
Vraag me toch af, hoe je dat moet doen.
Wij hebben een keramische plaat, dan moeten we met een losse gaspit gaan werken ofzo?
Neem niet aan dat een rookoven ook op een keramische plaat gebruikt kan worden?
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:19:00 #53
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31113793
ik zag net op de topkooksite coquinaria dat je helemaal geen oventje nodig hebt, je kan het gewoon in een pan doen. lees maar bij punt 2.

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31184178
Het rookoventje voor lotje11 is gekocht bij gorissen keukens, een keukengroothandel. De houtmot hebben ze sowieso bij de bijenkorf, ze verkochten daar vorig jaar rond de kerst volgens mij ook de oventjes zelf.
Dit rookoventje doet het goed op de bijgeleverde spiritus branders, dus dan heb je niks met een keramische kookplaat te maken......
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 20:03:39 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31184280
En waar zou je roken buiten of binnen onder de afzuigkap?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31246737
Liefst buiten, want wij hebben geen afzuigkap!
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 14:05:02 #57
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31253248
kan ik gewoon naar de houthandel voor houtmot? (die is namelijk dichterbij dan de bijenkorf)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 19:39:42 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31263324
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 14:05 schreef zoalshetis het volgende:
kan ik gewoon naar de houthandel voor houtmot? (die is namelijk dichterbij dan de bijenkorf)
Idd een goede vraag waar kun je die hotmot eigenlijk allemaal kopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 13:20:14 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31279938
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd een goede vraag waar kun je die hotmot eigenlijk allemaal kopen?
of gewoon gratis de vloer van de houthandel iets opruimen
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 8 oktober 2005 @ 20:35:45 #60
97745 Thorical
finding a way
pi_31290853
Ik zou niet iedere houtmot gaan gebruiken om te roken.
A je hebt smaak verschillen en je hebt B vaak te maken met behandeld hout.
Ik heb wel eens gehoord dat je ook met thee kan roken. Zelfs op de wok
Volgens mij wordt er met het zelfde hout als waar ook klompen van gemaakt worden in Ned. wordt gerookt "elzen" in iedergeval geen naaldhout.
Zelf heb ik wel eens een lamsbout gerookt op thijm en als een hammetje behandelt.
  zondag 9 oktober 2005 @ 01:48:50 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31299663
het lijkt me ook heerlijk roken op eikenkrullen. iemand?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31456385
Ik heb ooit een gerookte steak gehad. Die kok die hem bereid had vertelde dat hij gewoon halfzware tabak in zn rookoven deed. Dat schijnt dus ook prima te werken.
  vrijdag 23 december 2005 @ 03:50:52 #63
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33334927
Ik krijg een rookoventje voor mijn verjaardag en ik mag hem zelf uitkiezen.
Nu weet ik dus niet waar ik ze kan kopen en hoe duur dit wordt... en daar ben ik dus erg benieuwd naar.
Iemand tips over verkoopadressen en prijzen?
Ik wil een "gewone" maat, dus niet zo'n heel klein dingetje, die ik op het gasfornuis kan zetten en waar ik eventueel ook een lamsboutje in kan roken (klinkt zo lekker ).

Tips?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_33344186
Ik heb een rookoven, heel ander principe blijkbaar, het is een 1 meter hoge buis waar je onderin een vuurtje stookt (meestal houtskool) en dan rooksnippers erop om te roken.
Je kunt er van alles in roken, maar het lekkerst blijft toch vis (forel, verse haring)
De buis is uittrekbaar waardoor je zelf de hoogte van je visje boven het vuur kan bepalen (warmer/kouder)
Rooksnippers kun je in ieder geval bij Betsies kookwinkel in Utrecht kopen maar ik neem aan dat ze het op meer plaatsen hebben. Ik gebruik beuken of hickory (soort essen) snippers die ik even in water laat weken.
Lamsbout lijkt me niet praktisch omdat de rook niet zo ver in het vlees trekt, maar ik zal het eens proberen!
  woensdag 29 maart 2006 @ 11:27:27 #65
430 Hallahan
...tot je er groen van ziet...
pi_36457651
Okay, dit is oude koeien uit de sloot halen, dat weet ik, maar dit wil ik jullie niet onthouden:

Aanbieding Lidl

Een rookoventje voor 30 pleuro, ideaal voor beginners!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_36481138
Wel grappig idee. Misschien maar kopen en kijken of het wat is
pi_36481748
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:19 schreef zoalshetis het volgende:
ik zag net op de topkooksite coquinaria dat je helemaal geen oventje nodig hebt, je kan het gewoon in een pan doen. lees maar bij punt 2.

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.4recept2.htm
Dit heb ik bij een collega gedaan afgelopen zomer, gewoon in de pan.
Echt superleuk !!
En bovendien erg lekker, die rooksmaak
pi_36549587
Met het oventje van de Lidl kan je toch ook andere dingen roken zeker? Ik ga er toch eens naar kijken denk ik.
pi_39931450
Na aanleiding van een flinke voorraad forellen heb ik een rookkast gekocht. En dan niet zo'n tafel dingetje, maar een hele echte van 1.40 hoog met temperatuur meter. Nu heb ik de forellen al gerookt en die zijn zeker top! De eerste lichting (4) test forellen is echter wel in de vuilnisbak beland aangezien daar een rare smaak aanzat van de spiritus van het continue in de fik steken van het hout/mot. De andere lichting is wel helemaal goed gegaan.

Wie heeft er nog meer tips om spullen te roken? En heeft er ook iemand tips over het soort hout/mot wat ik het beste kan gebruiken? En wat raden jullie aan om erbij te gooien van kaneel tot denneappels?
pi_39932112
Ooh man, gerookte forel! Waar heb je die rookkast vandaan, en hoeveel kostte die?
pi_39933148
Dit topic gaat ook over rookovens: Roken voor beginners.....
pi_39933177
Waarom gebruik je geen houtskool?
pi_39933223
Ik dacht ook dat in het vorige topic de houtmot op een plaat lag, met onder die plaat iets dat brandt (bijv een gasfornuis). De houtmot gaat dat roken omdat het zo heet wordt. Bij groothandels (macro etc) kan je allerlei soorten houtmot kopen geloof ik.
pi_39934015
TokkieB, ik heb je topic hiermee samengevoegd. Veel tips en misschien komen er nog meer bij
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_40091993
http://www.raven.nl/catal(...)raven/Group6680.html

Daar heb ik goedkope rookovens zien staan
  zondag 23 juli 2006 @ 02:29:47 #76
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_40093816
quote:
Op zondag 23 juli 2006 01:02 schreef nl1bzw het volgende:
http://www.raven.nl/catal(...)raven/Group6680.html

Daar heb ik goedkope rookovens zien staan
die shakespeare ziet er wel erg mooi uit.

denk dat ik die ga bestellen. en 5 kilo houtmot voor 6 euro lijkt me ook prima om meer dan een jaar mee te roken...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 25 september 2006 @ 10:19:21 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42107549
Schopje...ik hoor net dat wij er ook één hebben liggen (een rookoventje dus).

Voorlopig zie ik alleen kip en vis op 'het menu' staan hier.
Hoe zit het met hamburgers, steaks en varkensvlees?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 25 september 2006 @ 10:23:01 #78
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_42107621
ik heb die shakespeare aangeschaft maar ben nog niet tevreden over het resultaat. veel te gerookte smaak, nog een beetje experimenteren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_48116517
wij hebben de rookoven van de lidl vandaag wat zalm gerookt maar hoeveel zaagsel moet je eigenlijk gebruiken. ik las ergens 1 a 2 eetlepels. deze zijn een beetje erg gerookt doordat de hele plaat dik vol lag. Hoe lang moet je de vis in zon oven laten liggen?
  woensdag 20 juni 2007 @ 12:31:52 #80
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_50649049
Jaffe, een a twee theelepels houtmot, gemiddeld 20 minuten, maar dat hangt natuurlijk ook af hoe hoog je het vuur/brander zet en hoe groot het vlees /de vis is.
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
pi_50652449
aha dank je wel binnenkort nog maar een keer proberen. Ik had ook het idee dat het ding vet heet werd door die branders
pi_54222978
roken is vooral veel proberen, maar je moet wel een aantal beginselen aanhouden:

gebruik alleen schoon hout (mot)
je kunt vrijwel alles, vlees of vis, eerst pekelen. nat of droog, met of zonder kruiden.
bijvoorbeeld een stuk spek van 5 cm dik ongeveer 3-5 dagen, het lekkerst is zeezout.
daarna insmeren met zout en een beetje suiker en een week laten drogen. Het liefst koud roken 1 tot 5 dagen lang. Daarna nog enige weken laten rijpen. Als je tenminste de heerlijke geur kunt weerstaan.
als je geen (grote) oven hebt waarmee dat kan dan 4 uur op 70gr. en zo koud mogelijk naroken van een uur.

maar een moot zalm slechts pakweg een half uur zouten, afspoelen en goed laten drogen in de wind.
Alles wat je rookt moet goed droog zijn anders 'pakt' de rook niet.

Je kunt ook gewoon verse worstjes in heet gezouten water laten wellen (70gr. 1 uur.) dan goed laten drogen en een 1/2 tot 1 uur roken, gelijk warm eten!

smakelijk eten!
pi_54234352
Hoe groot zijn de verschillen in houtsoorten eigenlijk bij roken?
En hoe nat moet je hout eigenlijk zijn, aangezien nat hout heel erg rookt... ?
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')