Nou ja zeg... Mooi wel hoor.quote:Op vrijdag 17 juni 2005 18:59 schreef TrenTs het volgende:
Bier. Veel bier.
En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes'. Als ze daar over gaan janken moeten ze maar niet komen.
die tip wilde ik ook geven. al jaren favoriet bij verjaardagen bij ons thuisquote:Op vrijdag 17 juni 2005 12:30 schreef BobRooney het volgende:
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar..
En waarom zou je bitterballen willen vervangen? Die lust ook bijna iedereenquote:Op vrijdag 17 juni 2005 14:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken.
Ik zie nu dat ik vergat te vertellen dat je die wraps in plakjes moet snijden vlak voor je het gaat serveren. Maar daar was je vast al achterquote:Op donderdag 23 juni 2005 11:08 schreef Zabb het volgende:
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan.
Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!!![]()
Enig idee hoeveel werk dat is? Heb ik vorig jaar gedaan voor ongeveer 30 man, was een middag kwijt.quote:Op maandag 20 juni 2005 10:27 schreef goddess-in-heaven het volgende:
[..]
je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus
Kinderbier?!?quote:Op donderdag 23 juni 2005 20:01 schreef the_legend_killer het volgende:
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier.
De kinderen krijgen kinder bier
Je zou er rundvlees voor kunnen gebruiken. Van die plakjes net zoals bij de carpaccioquote:Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Leuk en herkenbaar! Heb je het gedaan zoals het 'recept', of had je zelf nog een ander idee? Ik vind het ook zo handig dat je met weinig geld en producten best veel kan maken.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:54 schreef Zabb het volgende:
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!!![]()
En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken!
Kipfilet kan toch wel? Of ham ofzo?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Oh ja...! Had mijn oma altijd... En maar afvragen waarom de kleinkinderen zo gingen klieren...!quote:
Ja, nou je het zegt... dat waren van die zoutjes. Een rond toast-achtig dingetje met pizzakruiden en een bacon- of kaassmaakje... Bestaan die nog?quote:Op zondag 26 juni 2005 01:01 schreef alwaysthebest het volgende:
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker.
Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes.
Ja, volgens mij zijn dat van die zoutjes! De naam komt me bekend voor i.i.g.quote:Op zondag 26 juni 2005 01:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht
Die hebben jullie ook:quote:Op maandag 5 september 2005 22:03 schreef harlingen het volgende:
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator?
Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijnquote:Op dinsdag 6 september 2005 03:35 schreef piepster het volgende:
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.:
Nodig:
Gehakt
Paprika
Champignons
Kleine blokjes kaas
Plakken kaas
Ketjap
Ei
Beschuit
Ui
Knoflook
Kruiden naar smaak
Ketchup
Stokbrood.
Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ().
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
Klaar!
Het is laat, dus die jongens reageren niet meer zo frisjesquote:Op dinsdag 6 september 2005 04:49 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn![]()
Dank u!quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:03 schreef piepster het volgende:
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel)
Btw: ik is een meisje, en nuchter.
Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.
Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...quote:Op maandag 5 september 2005 10:46 schreef Jentin het volgende:
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig.
Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden.
Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis).
Ok mosterdworst, scheelt weer moeitequote:Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:
[..]
Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:
[..]
Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:20 schreef piepster het volgende:
[..]
Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.
Zure haring met slagroom, maar helaas is de pindakaas weer op, tataaaa, de pindakaas is op, de pindakaas is op, de pindakaaaaas is oooo-oooop.quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:26 schreef ilona-scuderia het volgende:
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...
Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
En dan niet daarna in een (bij voorkeur natuurlijk Tupperware) bakje doen met de deksel dicht, want dan worden het taaie rakkers...quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
Ik maak nooit grapjes.quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:28 schreef ilona-scuderia het volgende:
[..]
Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...
Dat klinkt interessant, maar als je zou moeten kiezen tussen maanzaad en sesamzaad, voor welk zaad zou je dan kiezen?quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:
[..]
Ik maak nooit grapjes.![]()
Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.
Voor recept: zie ergens hierboven.
Je hebt ook zwart sesamzaad, da's Japans en heet ene hele moeilijke naamquote:Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:
[..]
Ik maak nooit grapjes.![]()
Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.
Voor recept: zie ergens hierboven.
Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:42 schreef piepster het volgende:
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.
Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legtquote:Op dinsdag 6 september 2005 05:43 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
![]()
Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/
Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!
uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.quote:Op dinsdag 6 september 2005 05:45 schreef ilona-scuderia het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |