abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28012964
Volgende week zondag heb ik een dubbele verjaardag te vieren en het word erg druk. Hopenlijk kunnen we in de tuin...Nu mijn vraag; wat serveren jullie met een verjaardag??? Ik word de chips en borrelnootjes een beetje zat maar heb ook geen zin om dagen van te voren al voor te bereiden...
pi_28013099
Tsja, dan zou ik rauwkost aanraden. Een paar dikke komkommers, wat paprika, dips erbij en vooral toch chips, want dat eet lekker weg bij een drankje en een babbeltje.
pi_28013156
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar..
pi_28013409
Je kunt iig wat chips en borrelnootjes nemen, maar denk ook eens aan studentenhaver, gemengde gezouten noten, japanse rijstknabbeltjes e.d. Dat is al wat afwisselender en dan heb je een paar dingen waar je alleen maar een zak voor hoeft open te trekken. Voor de rest kun je dan een paar dingen doen waar je iets meer tijd in stopt, zoals misschien warm stokbrood met zelfgemaakte salade, roomboter of kruidenboter, brie of gerookte zalm of paling, idd wat rauwkost (cherrytomaatjes, wortel, komkommer, radijsjes) met dipsausjes. Je kunt ook guacemole zelf maken met nacho's. Misschien kun je ook iets doen met fruit ofzo. En een persoonlijke favoriet (niet per se op feestjes, gewoon lekker) - popcorn. Als je een frituurpan hebt kun je daar ook nog wat mee doen. En als je nog meer luxe wil kun je denken aan zelfgemaakte of kant-en-klaar gekochte hapjes als met roomkaas gevulde pepertjes, olijven, worstjes, zalmhapjes, etc.
Genoeg inspiratie?
pi_28013798
Ik maak vaak indische gehaktballetjes. Niet zo ingewikkeld (heb het recept alleen niet hier op mijn werk, combi van een paar indische kruiden, heel fijn gesnipperd uitje, beetje sambal, ketjap, mosterd en wat zout doet het goed...), en je kunt het van te voren klaarmaken, en dan opwarmen onder de grill.

Meloen met ham of rookvlees

Een notenrecept van Nigella Lawson: Gemengde ongezouten noten een kwartier in een hete oven, dan in een schaal, eetlepel roomboter, wat cayennepeper, een schep bruine suiker en rozemarijn erbij

Gerookte zalm met wat citroen op ciabatta ofzo

Receptje van mijn zus: bladerdeegplakjes laten ontdooien, mengsel van monchou, tomatenpuree en wat kruiden erop smeren en dan de plakjes oprollen. Van de rolletjes schijfjes snijden en die een kwartier in de oven (200 graden ofzo)

Hamrolletjes met monchou: monchou, bieslook, zout en peper mengen, smeren op een plakje ham, oprollen en in kortere stukjes snijden. Prikkertje erin.

Sateetjes, of een hartige taart...

En ook nog chips en brie en nootjes en rauwkost enzo.
Eva
pi_28016594
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
pi_28022099
Dank jullie. Ik zie inderdaad al een heleboel lekkere dingen. Van Beckers heb je kleine frikandelletjes, die zijn lekker. En stokbrood met kruidenboter en kruidenkaas ofzo. Rauwkost met dip, worst etc.
  vrijdag 17 juni 2005 @ 18:55:01 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28025541
Misschien iets van tapas?
Tapas!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28025585
Friteuse
  vrijdag 17 juni 2005 @ 18:59:36 #10
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_28025671
Bier. Veel bier.
En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes '. Als ze daar over gaan janken moeten ze maar niet komen.

[ Bericht 5% gewijzigd door TrenTs op 17-06-2005 19:13:14 ]
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  vrijdag 17 juni 2005 @ 19:01:58 #11
120604 DeltaHF
HPE 2.0 HF Turbo
pi_28025743
Veel bier en een fikse berg partysnacks; opgelost, slotje
Met dubbel s; aldus
  zaterdag 18 juni 2005 @ 10:39:17 #12
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_28039300
Is helemaal niet zo moeilijk om een paar leuke hapjes te maken, je kan het ook een dag van te voren doen!

- Smeer roomkaas uit over een warp, fijngesneden (of gewoon knippen!) biesklook er over, gerookte zalm er over, oprollen en in rolletjes snijden.

- Ontdooi een paar plakjes bladerdeeg, stooi er kaas, boursin (eventueel met kruiden) overheen, in reepjes snijden en even in de oven tot het bladerdeeg een beetje bruin is.

- In een ovenvaste schaal wat nacho's schikken, tomaat klein snijden en er bovenop gooien, kaas raspen, bieslook en in de oven tot kaas gesmolten is. Kan eventueel ook met gekruid gehakt en alles wat je verder lekker vind.

Veel plezier!
  zaterdag 18 juni 2005 @ 10:42:32 #13
29038 Vectra
Buurman, ik hier?!
pi_28039358
Bij mij worden het morgen Mojito's om te drinken. Sinds mijn vakantie in Cuba ben ik daar aan verslaafd: suiker, citroensap, ijsblokjes, takje munt, rum en sodawater
Heerlijk frisse cocktail op warme dagen!
pi_28039360
Ik heb laatst een kroepoek met satésaus geserveerd. Maar het was volgens mij niet zo'n hit als ik gehoopt had

Ik was die chips, borrelnoten en bitterballen nl ook beu, maar raad eens waar iedereen op af vloog? Juist
  zaterdag 18 juni 2005 @ 10:43:57 #15
64781 bonke
pipo koeie
pi_28039382
bbq aan ( als je in de tuin gaat zitte ) en een zooi kippeveleugeltjes derop gooie
doen het altijd goed op verjaardagen
pies on joe toe
pi_28049748
Bitterballen, mini-kaassoufles, kipnuggets, mini sate'tjes (magnetron), stukje kaas/brie, leverworst en natuurlijk assortie chips en nootjes.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
  maandag 20 juni 2005 @ 00:58:50 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28078841
Ik merk juist in mijn vriendenkring de laatste tijd dat iedereen de "interessante" hapjes een beetje zat begint te raken. Tapas, Turkse hapjes en andere "exotische" hapjes is een beetje uit.
Wat laatst bij bij enorm aansloeg waren de "Hollandse tapas", lekkere Nederlandse hapjes waar zorg aan besteed is (en dan bedoel ik niet de frituurpan aan slingeren...).
Droge worst, mooie oude kaas etc. en iedereen was blij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28079342
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 18:59 schreef TrenTs het volgende:
Bier. Veel bier.
En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes '. Als ze daar over gaan janken moeten ze maar niet komen.
Nou ja zeg... Mooi wel hoor. Waarom niet rekening houden met vrouwen?
  maandag 20 juni 2005 @ 04:46:52 #19
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_28079701
worst en kaas is wel lekker.. Boterhamworst met augurk is ook een goede.. Monchou met dadels is ook fijn.. hollandse nieuwe op roggebrood.. Asperge in ham.. Dreuge worst woar'j iemand met dood kunn houwen..

beetje spieken op andere feestjes is ook een leuke
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_28082133
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:30 schreef BobRooney het volgende:
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar..
die tip wilde ik ook geven. al jaren favoriet bij verjaardagen bij ons thuis
om het afmaken kan je ook een nootje boven op leggen of ingelegde zoete gember

je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus

chocolade noten doen het ook altijd goed.

stukjes meloen met ham op een stokje/fruitspiesjes
knapperige rauwe ham met avocado dip (de ham even in een koekenpan bakken tot het knapperig is)
stokbrood/toastjes met lekkere kaasjes en salade
mini sandwiches

lees idd het topic over tapas nog eens door. alles kan je als hapje gebruiken. maar laat aub de blokjes kaas en de plakjes worst achterwege. die worden klef en vies
  maandag 20 juni 2005 @ 11:12:51 #21
12348 _Flash_
Heeft altijd blackjack
pi_28083343
Monchou met Bügelchips erg lekker

Of bak een flinke lading zelfgedraaide gehaktballetjes. Lekker kruiden en wat chilisaus als dip ernaast.
Devil, just come on back if you ever wanna try again, because I told you once you son of a bitch, I'm the best there's ever been!
  maandag 20 juni 2005 @ 11:14:28 #22
35189 Troel
scherp en bot
pi_28083377
Doppinda's!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 20 juni 2005 @ 14:44:10 #23
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28089730
crackers en een selectie kazen, stukken komkommer, dipsausjes
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 20 juni 2005 @ 16:03:19 #24
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28092249
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 14:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken.
En waarom zou je bitterballen willen vervangen? Die lust ook bijna iedereen


Haal gewoon een paar dozen partysnacks (dus zo'n mix met bitterballen, frikadellen, bamischijfjes , sateballen etc etc), wat kaas, worst en augurk en je zit gebakken. Dat vindt iedereen lekker.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_28136118
Wat wij thuis op verjaardagen regelmatig doen is lekkere verse (niet uit blik!) stukjes ananas
Het is lekker fris en een leuke en gezonde aanvulling op al die warme frituurhapjes
  woensdag 22 juni 2005 @ 17:29:07 #26
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_28138500
Probeer eens iets met fruit. Dat doet het vooral in de zomer erg goed. Borrelnootjes en chips zijn ook goed, maar daar is men na een uurtje knabbelen ook wel zat van.

Galiameloen en watermeloen in stukken snijden en in een schaal presenteren. Als dan niet met een prikker erin. Je kan dan ook nog een aarbei op die prikker schuiven. Staat nog vrolijk ook.
(Un)masking for the greater good.
pi_28153642
Ik heb een keer een idee hier van Fok gehaald (weet niet meer waar) en dat was wel een succesje. Mensen die er toen waren, maken het nu zelf ook op verjaardagen.

Wraps met zalm:
Je koopt gewoon een pak wraps, warmt het een beetje op dan rolt het makkelijker. Smeer het in met kruidenkaas/boursin/philadelphia ofzoiets, strooi er wat fijn gesneden ui er over. Paar plakjes zalm en wat verse bieslook. Of wat je maar lekker vindt. Rol het op en verpak het in de folie. Maak het wel een paar uurtjes of een dag van te voren, zodat het goed bij elkaar blijft en makkelijk te snijden is.

Je kan natuurlijk ook veel andere dingen ermee maken. Bijvoorbeeld met tapenade/pesto en uitje. Het is gewoon erg makkelijk te maken, maar wel lekker. En eens wat anders.
  Moderator donderdag 23 juni 2005 @ 10:39:00 #28
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_28156031
Friteuse kip,
Koude pizzatjes! Oe, die zijn lekker!
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_28156727
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan.
Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!!
pi_28164812
Bitterballen, gehaktballetjes, knakworstjes in bladerdeeg, stukjes wortel/komkommer

allemaal heel makkelijk en snel te maken
pi_28164850
Bier en Kaas
-je webicon was te groot, niet terugplaatsen-
pi_28170817
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 11:08 schreef Zabb het volgende:
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan.
Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!!
Ik zie nu dat ik vergat te vertellen dat je die wraps in plakjes moet snijden vlak voor je het gaat serveren. Maar daar was je vast al achter
pi_28171924
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier.
De kinderen krijgen kinder bier
  vrijdag 24 juni 2005 @ 18:22:53 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28200699
Voor nog enkele tips zie feesj voedsel

Let niet op de slowchat
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 24 juni 2005 @ 18:32:55 #35
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28200937
quote:
Op maandag 20 juni 2005 10:27 schreef goddess-in-heaven het volgende:

[..]

je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus
Enig idee hoeveel werk dat is? Heb ik vorig jaar gedaan voor ongeveer 30 man, was een middag kwijt.

Kippevleugeltjes is wel lekker makkelijk. gewoon even marineren in een sausje en bakken maar. Wij hebben ze warm geserveerd op een réhaud, in 3 verschillende smaken (zoet zuur, teri yaki en ketjap)
Verder doet rauwkost het vrij goed. En vergeet ook niet wat zoets te maken.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  vrijdag 24 juni 2005 @ 20:06:30 #36
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28203178
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 20:01 schreef the_legend_killer het volgende:
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier.
De kinderen krijgen kinder bier
Kinderbier?!?

Hier favoriet: toastjes met kaasjes en smeerseltjes, en wie durft te blijven eten krijgt een variatie van Dutch Mamma's kippensoep met stokbrood of minisandwiches (casinobrood met paté, tuinkers, smeerkaas, dat soort dingen)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 24 juni 2005 @ 21:08:54 #37
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28205046
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 20:06 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Kinderbier?!?
shandy!
ahh.. the memories..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_28217723
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
  zaterdag 25 juni 2005 @ 11:51:42 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28217917
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Je zou er rundvlees voor kunnen gebruiken. Van die plakjes net zoals bij de carpaccio
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28218028
Dat is wel een lekker idee.
Tnx Martijn
pi_28221072
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!!
En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken!
pi_28221088
Dubbel
pi_28221615
Veel toastjes met VERSE salades van de slager en tappenade's. Kwaliteitsbitterballen, Stokbrood met lekkere dingen erop, Champagne uiteraerd en veeeeel wijn... gegarandeerd een goed feestje
pi_28235498
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 13:54 schreef Zabb het volgende:
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!!
En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken!
Leuk en herkenbaar! Heb je het gedaan zoals het 'recept', of had je zelf nog een ander idee? Ik vind het ook zo handig dat je met weinig geld en producten best veel kan maken.
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Kipfilet kan toch wel? Of ham ofzo?

Of helemaal anders zoals ik eerder aangaf, met tapenade ofzo. Je kan ook zelf iets bedenken. Wraps hebben een neutrale smaak, dus volgens mij past er van alles bij. Iets met kaas.

Dit vond ik net op een site:
"Hak 25 gram pistasche nootjes en 25 gram pijnboompitten grof en rooster ze even in een hete, droge koekenpan. Af laten koelen. Hak 3 grote gedroogde gedroogde tomaten in kleine stukjes. Bestrijk de wraps met 250 gram zachte verse geitenkaas en strijk daarover pesto uit. Verdeel de tomaat, pistasch en pijnboompitstukjes erover en leg er de plakken ham op. Rol de wraps stevig op en snijd ze in vieren."
  zaterdag 25 juni 2005 @ 22:23:22 #45
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28235547
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 21:08 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

shandy!
ahh.. the memories..
Oh ja...! Had mijn oma altijd... En maar afvragen waarom de kleinkinderen zo gingen klieren...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28235588
hollandse nieuwe (met uitjes)
Do what you love, love what you do!
  zondag 26 juni 2005 @ 01:01:58 #47
88233 Steve
Still the best.
pi_28240127
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker.
Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes.
"Atb is lief, groetjes Peri."
  zondag 26 juni 2005 @ 01:12:45 #48
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28240481
quote:
Op zondag 26 juni 2005 01:01 schreef alwaysthebest het volgende:
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker.
Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes.
Ja, nou je het zegt... dat waren van die zoutjes. Een rond toast-achtig dingetje met pizzakruiden en een bacon- of kaassmaakje... Bestaan die nog?

En anders: rondjes uit goedkoop/oud wittebrood snijden (met een glas, kopje of zo), besmeren et ketchup of zo, en dan wat pizzakruiden, kaas, ham, champignonplakje, een ansjovisje, gebruik je fantasie maar. Even onder de grill dan, tot de kaas smelt.

Ik verzin recepten waar je bijstaat
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 26 juni 2005 @ 01:17:54 #49
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28240654
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28241180
Toastjes met van alles erop en van die snack-cups met ragout. Makkelijk te maken en lekker

Bij de AH heb je ook een soort luxe oven snacks lekker en weer wat anders. Zijn hapjes met garnalen, mini-tosties en dergelijke
  zondag 26 juni 2005 @ 01:50:20 #51
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28241397
quote:
Op zondag 26 juni 2005 01:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht
Ja, volgens mij zijn dat van die zoutjes! De naam komt me bekend voor i.i.g.


kan je nagaan hoe vaak/zelden ik zoutjes koop...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 5 september 2005 @ 10:19:58 #52
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30281726
Binnenkort vier ik mijn verjaardag en vroeg me af wat jullie zoal op een verjaardag serveren.
Wat geef je bij de koffie en wat voor hapjes heb je bij de borrel?

Ikzelf ga meestal bij een vlaaienspecialist vlaai halen of ik maak zelf kwarktaart.
Bij de borrel heb ik meestal een stuk of drie soorten zoutjes, meestal een stuk of twee soorten kaas.
Vers gebakken stokbrood met een stuk of twee/drie soorten salades (soms maak ik die ook zelf)

Zijn er mensen met leuke suggesties? Aangezien ik nu thuis ben en dus mooi wat meer tijd heb om wat leuks met de hapjes te doen. Heb in ieder geval geen zin om een simpele bitterbal te bakken ofzo.
Positive thinking, my way of thinking!
  maandag 5 september 2005 @ 10:44:41 #53
85175 _Endymion_
It's inevitable
pi_30282239
Vroeger bij mijn stage lusten sommige geen gebak. Dus geven we gewoon worstebroodjes. Warme snacks die je bij bakkerij bart kan vinden is ook wel goed, maar wel duur.
Pfff *hijg* Liever moe dan lui... :o)
pi_30282274
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig.
Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden .
Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis ).
pi_30282335
Wat altijd erg in de smaak vallen zijn kleine tortilla's (normale tortilla in 3 stukken snijden) met wat sausjes. Koud serveren en smullen maar.

Maar er is zoveel te bedenken... als je tijd hebt maak je veel zelf en anders wat nootjes en chips op tafel, de feestvreugde is er niet minder om.
pi_30282513
Ik doe altijd:

Koffie met gebak / soesjes
Daarna fris met worst, kaas, stokbrood, salades, brie etc..
Daarna Huzaren, zalm en rundvleessalade, versierd enzo
Dan bitterballen enz..

Dan weer koffie of wijn etc..
Ik denk altijd goed na voordat ik iets stoms zeg!
  maandag 5 september 2005 @ 10:58:13 #57
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30282536
Dank jullie wel voor de tips.
Heeft iemand ook een recept voor die wraps of tortilla's? Lijkt me erg lekker!

Die gevulde eieren ga ik zeker maken!

Zit ook nog te denken aan pikante gehaktballetje in een soja/ketjap saus ofzo.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_30283416
Die wraps zijn gemaakt met die standaard wraps die je in de supermarkt haalt. Vullen met zalm en verder creme fraîche, dille en rucola. Oprollen, minimaal een uurtje of twee koelen zodat het wat stijver wordt, en dan in 'plakjes' snijden. Eventueel met een prikkertje erdoor, zodat het niet uit elkaar valt. (Ik heb dit niet zelf bedacht, ik heb het even voor je nagevraagd bij betrokken instanties/een vriendin ).

'Dipsaus' erbij van mayonaise met koriander.

Succes, die gehaktballetjes klinken ook lekker *trek krijgt*
pi_30283772
die tortilla's zijn ook lekker als je gehakt neemt en daar mexicaanse kruiden (zo'n zakje) bij doet met wat paprika, sla e.d. en creme fraiche of een rood sausje. Heb je samen met die van de zalm hierboven een lekkere combi.

Zorg wel dat je ze niet te lang warm maakt die tortilla's en het liefst in de magnetron en niet in de oven als je ze bereid. Als je ze een paar seconden te lang in de oven doet worden ze harder als ze koud zijn en dat is minder lekker.

Als je ze in een ronde schaal langs de randen opstapelt en in het midden de sausjes zet heb je een erg mooie schotel staan waar de gasten zeker in duiken.

Ik krijg er nu wel zin in zeg, en ik heb al net gelunched
pi_30284027
voor bij de koffie maak ik eigenlijk altijd appeltaart, chocoladetaart (cake deeg met veel cacao, dan de taart in twee lagen snijden, aardbeien dertussen, taart insmeren met gesmolten chocola en hard laten worden ) en kwarktaart.
Qua hapjes.. zelfgemaakte minipizza doet het goed, wat kaasjes en als je culinair wilt doen, een pittige kaas kan errug lekker zijn met honing inplaats van het ge-eikte ketchup/mosterd verhaal. Met bladerdeeg en een vulling van vlees/groente heb je ook zomaar een zelfgemaakte lekkere warme snack in elkaar gedraaid, daar hoef je niet eens een speciaal recept voor eigenlijk, gewoon doen wat je lekker vind. Als er ook mensen blijven eten maak ik van te voren een grote lasagna, of hartige taart, of beide.. die dan alleen nog maar even in de oven hoeven.

veel plezier op je verjaardag iig.
  maandag 5 september 2005 @ 12:05:10 #61
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30284150
Ooh, mensen.. krijg trek
En een hoop inspiratie.

Ga zeker die tortilla's en gevulde eieren maken en die gehaktballetje.
Heb nog bladerdeeg liggen, Dat kan ik ook wel vullen en kleine hapjes mee maken.

Krijg er helemaal zin in!
Positive thinking, my way of thinking!
  maandag 5 september 2005 @ 20:19:36 #62
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30298064
De topics zijn gemerged

[ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:02:33 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 5 september 2005 @ 20:21:28 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30298138
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30301860
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator?
  maandag 5 september 2005 @ 22:06:48 #65
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_30301960
Edit: Dit hoeft hier niet.

[ Bericht 81% gewijzigd door Martijn_77 op 05-09-2005 23:08:54 ]
Klaar?
Ik niet!
  maandag 5 september 2005 @ 23:06:57 #66
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30304271
quote:
Op maandag 5 september 2005 22:03 schreef harlingen het volgende:
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator?
Die hebben jullie ook:
Google.fok.nl
Yahoo.com
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30306706
Bij ons zijn verjaardagen altijd met eten. Dus een tafel vol met allerlei verschillende hapjes, warm en koud. Soms brunch of lunch, soms avondeten.

Daarnaast soms nog toastjes met Franse kaas of nootjes en chips, soms taart, afhankelijk van hoe laat de verjaardag is.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_30309773
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.:

Nodig:
Gehakt
Paprika
Champignons
Kleine blokjes kaas
Plakken kaas
Ketjap
Ei
Beschuit
Ui
Knoflook
Kruiden naar smaak
Ketchup
Stokbrood.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.

Klaar!
  dinsdag 6 september 2005 @ 04:49:34 #69
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30309909
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 03:35 schreef piepster het volgende:
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.:

Nodig:
Gehakt
Paprika
Champignons
Kleine blokjes kaas
Plakken kaas
Ketjap
Ei
Beschuit
Ui
Knoflook
Kruiden naar smaak
Ketchup
Stokbrood.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.

Klaar!
Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 6 september 2005 @ 04:51:24 #70
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30309913
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 04:49 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn
Het is laat, dus die jongens reageren niet meer zo frisjes

Oveirgens: U hier?
Ik was stiekem toch niet gaan slapen
Ga nu wel echt
Wanneer ga jij tukken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30309936
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel)
Btw: ik is een meisje, en nuchter.

Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:06:07 #72
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30309943
Sorry, maar je avatar is te moeilijk voor me...
Het spijt me zeer...

Ik ga voor 1 beschuit ipv 2, dat vind ik teveel.
En als je het stokbrood door middne snijdt dan is het gehakt sneller gaar en kun je eerder borrelen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30309950
Ik bedoelde ook over de lengte. Net zoals je hem opensnijdt als je er kaas tussen doet, zegmaar.
Die beschuit was een gok, omdat het mengsel niet te nat moet zijn. De beschuit droogt het weer een beetje aan, na al die ketjap en ketchup. Anders krijg je verpapt stokbrood.

Mijn avatar is een Pipi. Geeft niet hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 06-09-2005 05:11:18 (typo) ]
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:16:00 #74
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30309964
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:03 schreef piepster het volgende:
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel)
Btw: ik is een meisje, en nuchter.

Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
Dank u!
Nu heb ik een idee.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_30309967
Graag gedaan.

Ik hoop alleen wel dat het klopt. Meestal is dit zo'n beetje wat ik koop in de winkel. In de keuken kijk ik dan wel weer hoeveel er daadwerkelijk in moet.
pi_30309968
Oh ja,

Oven op ongeveer 200 graden denk ik.
pi_30309969
quote:
Op maandag 5 september 2005 10:46 schreef Jentin het volgende:
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig.
Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden .
Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis ).
Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:19:15 #78
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30309971
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
Ok mosterdworst, scheelt weer moeite
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30309973
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.
pi_30309980
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:20 schreef piepster het volgende:

[..]

Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.
Wat zijn sesamstraatzaadstengels?
Ik ken alleen maanzaadstraatstengels...
pi_30309984
Het lukt wel altijd, wat ik maak, alleen ik moet het zien, voordat ik weet of het klopt. Ik gooi dus vanalles bij elkaar in, bijvoorbeeld de gehakt, ketchup en ketjap, en daarna doe ik er net zoveel beschuit bij tot ik de bal droog genoeg vind.

In m'n eerste studentenhuis noemden we dat cuisine de la flamoes. (vrij vertaald: koken vanuit je kut).
pi_30309987
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
pi_30309991
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:27:57 #84
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30309995
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:26 schreef ilona-scuderia het volgende:
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...
Zure haring met slagroom, maar helaas is de pindakaas weer op, tataaaa, de pindakaas is op, de pindakaas is op, de pindakaaaaas is oooo-oooop.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30309997
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:28:54 #86
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30309998
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
En dan niet daarna in een (bij voorkeur natuurlijk Tupperware) bakje doen met de deksel dicht, want dan worden het taaie rakkers...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30310004
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:28 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...
Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
pi_30310007
Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling...
pi_30310011
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
Dat klinkt interessant, maar als je zou moeten kiezen tussen maanzaad en sesamzaad, voor welk zaad zou je dan kiezen?
pi_30310013
Het ligt altijd een beetje aan wat voor visite ik krijg, en wat voorfeestje het is.

Als m'n oma komt, haal ik droge worst en blokjes kaas. Als m'n vrienden komen gaat de hele keuken op de kop. En da's niet omdat ik m'n oma niet mag, da's meer omdat ik haar alleen maar een plezier doe met droge wost en kaas.
pi_30310014
Sesamzaad
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:34:59 #92
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30310015
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
Je hebt ook zwart sesamzaad, da's Japans en heet ene hele moeilijke naam
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30310040
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.
pi_30310041
Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:43:04 #95
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30310042
Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/

Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!

[ Bericht 22% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:59:41 ]
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_30310043
Echt van die hele grote augurken...
pi_30310051
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:42 schreef piepster het volgende:
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.
Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:46:13 #98
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30310053
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]



Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/

Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!
Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legt
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:46:18 #99
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30310054
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:45 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_30310056
ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')