Die hoeven er ook niet bij, maar laten we de rollen niet omdraaien. Turkije ontkent genocide, zo'n land moet de EU niet erbij willen. Eerst orde op zaken stellen in dat land en dan over 50 jaar of zo nog eens proberen als dat nog relevant is.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:11 schreef Samarinde het volgende:
Als ik Turkije was, trok ik mijn aanmelding voor de EU in. Ik zou niet bij een club willen horen waarvan het grootste gedeelte je er eigenlijk niet bij wil hebben.
De EU laat liever een corrupt land als Roemenië toe.
Ach ja, als de Turken de genocide toegeven is er wel weer wat anders wat Turkije moet doen om te kunnen toetreden. Zo gaat het al sinds 1963: "Jullie mogen erbij als..." Turkije past zijn regels en wetten aan en er ligt weer een nieuwe eis op tafel. Europa zou veel eerlijker zijn door te zeggen: jongens het maakt ons eigenlijk geen bal uit wat jullie doen, je komt er hoe dan ook niet in.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:27 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
Die hoeven er ook niet bij, maar laten we de rollen niet omdraaien. Turkije ontkent genocide, zo'n land moet de EU niet erbij willen. Eerst orde op zaken stellen in dat land en dan over 50 jaar of zo nog eens proberen als dat nog relevant is.
Als je het aan de gemiddelde EU-burger vraagt zal dat ook inderdaad de reactie zijn. En aangezien Brussel beweert daar voor de burger te zitten....quote:Op zondag 12 juni 2005 11:32 schreef Samarinde het volgende:
[..]
Ach ja, als de Turken de genocide toegeven is er wel weer wat anders wat Turkije moet doen om te kunnen toetreden. Zo gaat het al sinds 1963: "Jullie mogen erbij als..." Turkije past zijn regels en wetten aan en er ligt weer een nieuwe eis op tafel. Europa zou veel eerlijker zijn door te zeggen: jongens het maakt ons eigenlijk geen bal uit wat jullie doen, je komt er hoe dan ook niet in.
En gelukkig maar ook. Van uitstel komt (hopelijk) afstel.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:39 schreef Samarinde het volgende:
Maar dat gebeurd niet, Turkije wordt aan het lijntje gehouden.
Dat zou wel het beste zijn en ik denk dat als je het aan het volk vraagt, dat er dan wederom een duidelijk NEE komt.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:32 schreef Samarinde het volgende:
[..]
Ach ja, als de Turken de genocide toegeven is er wel weer wat anders wat Turkije moet doen om te kunnen toetreden. Zo gaat het al sinds 1963: "Jullie mogen erbij als..." Turkije past zijn regels en wetten aan en er ligt weer een nieuwe eis op tafel. Europa zou veel eerlijker zijn door te zeggen: jongens het maakt ons eigenlijk geen bal uit wat jullie doen, je komt er hoe dan ook niet in.
Nee, zo werkt dat niet. Turkije moet aan regels voldoen, dat hebben ze zelf in de hand.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:39 schreef Samarinde het volgende:
Maar dat gebeurd niet, Turkije wordt aan het lijntje gehouden.
Gamma!quote:Op zondag 12 juni 2005 11:50 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
Dat zou wel het beste zijn en ik denk dat als je het aan het volk vraagt, dat er dan wederom een duidelijk NEE komt.
Een degelijk handelsverbond zie ik echter wél zitten.quote:
Want...? Wat heeft Turkije wat wij willen hebben?quote:Op zondag 12 juni 2005 11:54 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
Een degelijk handelsverbond zie ik echter wél zitten.
(Turks) fruit.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:56 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Want...? Wat heeft Turkije wat wij willen hebben?
We hebben zat landen in de EU die fruit hebben. En Turks fruit is suikergoed...quote:
ja, dat weet ik. Textiel is ook een exportproduct.quote:Op zondag 12 juni 2005 11:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
We hebben zat landen in de EU die fruit hebben. En Turks fruit is suikergoed...
Ja, en aan dat soort goedkope textiel is de Twentse textielindustrie eerder kapot gegaan. Willen we het laatste beetje ook nog kwijt?quote:Op zondag 12 juni 2005 12:06 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
ja, dat weet ik. Textiel is ook een exportproduct.
Zelf produceren in NL is veel te duur. Met dat soort argumenten moet je als NL ook niet bij de EU willen horen. Pas dan kun je misschien je eigen land op peil houden, maar dan ben je geisoleerd van de landen om je heen.quote:Op zondag 12 juni 2005 12:07 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Ja, en aan dat soort goedkope textiel is de Twentse textielindustrie eerder kapot gegaan. Willen we het laatste beetje ook nog kwijt?
En witgoed. 1/3 van het Europese witgoed wordt tegenwoordig in Turkije geproduceerd.quote:Op zondag 12 juni 2005 12:06 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
ja, dat weet ik. Textiel is ook een exportproduct.
Ik bedoel alleen, dat we met de EU zoals we die nu hebben (eigenlijk minus die laatste 10, maar dat draai je nu eenmaal niet terug) we al genoeg bronnen hebben voor de dingen die we hier te duur produceren. We hebben er niet nog 1 nodig.quote:Op zondag 12 juni 2005 12:09 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
Zelf produceren in NL is veel te duur. Met dat soort argumenten moet je als NL ook niet bij de EU willen horen. Pas dan kun je misschien je eigen land op peil houden, maar dan ben je geisoleerd van de landen om je heen.
Die culturele basis is niet noodzakelijk. Landen genoeg die vol zitten met verschillende culturen, maar die ook prima draaien (Zie bv de VS). Een verbondenheid en wil bij de bevolking zou er inderdaad wel moeten zijn, maar ik denk als de voordelen van de EU met Turkije erbij (Op termijn, zie mijn eerdere stellingname) eens luid en duidelijk aan de EU burgers wordt uitgelegd en men er eens met vestand en niet met vooroordelen naar kijkt, moet dat best lukken.quote:Op vrijdag 10 juni 2005 19:58 schreef ExtraWaskracht het volgende:
[..]
Daar heb ik wel een argument voor en die is eigenlijk vrij simpel. Als je een politieke unie wil vormen moet je denk ik wel een culturele basis hebben en een gevoel van verbondenheid bij de bevolking, dat ontbreekt voor een te groot deel.
Die verschillen vallen reuze mee. Turkije is, zeker in de grote steden, zo westers als maar zijn kan.quote:Natuurlijk is het dan wel weer zo dat het zou kunnen ontstaan, maar de verschillen lijken me erg/te groot om niet voor problemen te gaan zorgen.
De militairen houden toezicht dat de kerk zich niet met de staat gaat bemoeien, voor de rest bemoeien ze zich nergens mee. Heb ik zelf niets op tegen. Geloof hoort wat mij betreft thuis in het gebedshuis, niet in de regering van een land.quote:Bovendien kan je er niet echt van spreken dat er een normale democratie is in Turkije als het door militairen instand gehouden moet worden.
De EU met te veel economisch in opbouw zijnde of zwakke economieën, is niet goed voor de eenheid of de opbouw. De effecten zien we nu al, de burger kijkt met argusogen naar de oost europeanen die er bij zijn gekomen en springen zowat door het dak als daar ook nog eens Turkije bij zou komen.quote:Wat betreft subsidie.. tsjah, dat kan altijd teruggeschroefd worden als de lidstaten dat zouden willen. Ik heb het toch al niet zo op subsidie, dus om dat te verminderen zou het wellicht een idee zijn om juist voor een Turkse toetreding te zijn.![]()
Geld stinkt niet, macht evenmin,quote:Op zondag 12 juni 2005 11:11 schreef Samarinde het volgende:
Als ik Turkije was, trok ik mijn aanmelding voor de EU in. Ik zou niet bij een club willen horen waarvan het grootste gedeelte je er eigenlijk niet bij wil hebben.
De EU laat liever een corrupt land als Roemenië toe.
quote:EC komt met spoorboekje voor toetreding Turkije
Uitgegeven op 25 juni 2005 om 06:52 uur
(Novum/AP) - De Europese commissie komt volgende week met een 'spoorboekje' voor de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie. Dat hebben ambtenaren van de commissie vrijdag gezegd.
In het document, dat waarschijnlijk woensdag wordt aanvaard, komen de basisvoorwaarden te staan waar Turkije aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een EU-lidmaatschap. Het is de bedoeling dat het plan vervolgens wordt aanvaard door de 25 EU-lidstaten en bij de onderhandelingen met Turkije, die waarschijnlijk op 3 oktober beginnen, zal dienen als agenda en referentiekader.
Door het opstellen van een onderhandelingsagenda die de goedkeuring heeft van alle lidstaten hoopt de Europese commissie politieke problemen te voorkomen tijdens de onderhandelingen en te vermijden dat regeringen zich tijdens het proces nadrukkelijk gaan mengen in de gesprekken.
Europese commissievoorzitter José Manuel Barroso riep de EU-lidstaten deze week op tot een open debat met Turkije over toetreding tot de EU. In verscheidene landen bestaat weerstand tegen een Turks EU-lidmaatschap. Barroso vreest dat na de crises over de Europese grondwet en de EU-begroting, de toetreding van Turkije eind dit jaar tot een nieuwe splitsing in de Europese gelederen kan leiden.
Bron: Nieuws.nl
hoe durven ze, zijn ze de referenda alweer vergeten of zo?quote:
De referenda over de populariteit van Balkenende, de euro, en de toetreding van Turkije? Die referenda?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 12:38 schreef McCarthy het volgende:
[..]
hoe durven ze, zijn ze de referenda alweer vergeten of zo?
quote:Turkije aanvaardt geen nieuwe voorwaarden van EU
Turkije zal geen nieuwe voorwaarden accepteren voor zijn eventuele toetreding tot de Europese Unie. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zaterdagavond gezegd.
De toetredingsonderhandelingen tussen Turkije en de EU moeten op 3 oktober beginnen. Maar binnen de EU groeit de oppositie tegen de opname van Turkije. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, zei deze week dat er een open debat moet komen over de Turkse kandidatuur.
Erdogan zei dat het niet juist zou zijn van de ene op de andere dag nieuwe dingen aan landen op te leggen, vooral op een moment dat onderhandelingen op het punt staan te beginnen. "Wij zijn gewend aan eerlijke politiek, dat is wat we verwachten en willen." Hij prees de Britse premier Tony Blair, die er deze week bij de EU op aandrong verdere uitbreiding door te zetten. De deur sluiten voor nieuwe leden zou nationalisme en xenofobie in Europa bevorderen, zei Blair.
"In de politiek die ik graag mensen met ruggengraat", zei Erdogan. "De rest zie ik niet graag."
Bron: Gazet van Antwerpen
quote:EU-burgers tegen toetreding Turkije
BRUSSEL - Maar een op de drie inwoners van de Europese Unie steunt de toetreding van Turkije tot de EU. Dat blijkt uit de Eurobarometer die zopas door de Europese Commissie werd vrijgegeven. De uitkomst is een klap voor Turkije.
Hoewel de toetredingsonderhandelingen naar verwachting tien jaar duren, hebben Frankrijk en Oostenrijk al aangekondigd een referendum over de kwestie te zullen houden.
Ook het enthousiasme voor de toetreding van Roemenië en Bulgarije is gering. De helft van de EU-burgers is blij met de komst van Bulgarije en maar 45 procent met die van Roemenië.
Verdere uitbreiding van de EU wordt door de helft van de burgers gesteund, in oktober nog door 53 procent van de burgers. In Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg steunt nog geen derde van de bevolking verdere uitbreiding.
Grondwet
Opmerkelijk is ook dat nog steeds 61 procent van de Europese bevolking achter de Europese grondwet zou staan. Een half jaar geleden was dat 68 procent. Hongarije komt hier met 78 procent op de eerste plaats, onmiddellijk gevolgd door België en Slovenië, allebei goed voor 76 procent. Italië komt met 74 procent op de vierde plaats.
Volgens de peiling haalt de grondwet in zes lidstaten geen 50 procent steun. Het zijn: Oostenrijk en Finland (47 procent), Tsjechië (44 procent), Groot-Brittannië (43 procent), Denemarken (42 procent) en Zweden (38 procent).
Bron: De Standaard
Tja, wat je eraan hebt weet ik niet, maar nu kunnen deze argumenten niet meer als onderbuikgevoelens worden weggezet, het is nl onderzocht.quote:Op maandag 18 juli 2005 18:28 schreef Sidekick het volgende:
Nieuwe peilingen, voor wat het waard is:
[..]
Turken dreigen EU met vaarwelquote:Turken dreigen EU met vaarwel
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül heeft gezegd dat zijn land niet wil toetreden tot de Europese Unie (EU) als de Unie nieuwe eisen gaat stellen of Turkije een onvolledig lidmaatschap aanbiedt. ''Wanneer dat gebeurt, stappen we op. En dit keer voorgoed'', zei Gül tegen het tijdschrift The Economist
De toetredingsonderhandelingen moeten beginnen in oktober. Steeds meer EU-landen hebben echter moeite met de Turkse weigering Cyprus te erkennen. En de onderhandelingen kunnen pas van start gaan als alle 25 lidstaten akkoord gaan. Cyprus heeft al laten weten de onderhandelingsgesprekken te willen blokkeren. En in Duitsland is één van de voornaamste kandidaten voor het Bondskanselierschap, Angela Merkel van de CDU, tegen een volledig lidmaatschap voor Turkije.
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan reageerde vandaag afwijzend op de druk die op zijn land wordt uitgeoefend over de erkenning van Cyprus: ''We hebben alles gedaan dat ons is gevraagd. Er is geen sprake van nieuwe ontwikkelingen.''
De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU overleggen vandaag in Wales met minister Gül van Turkije over de kwestie.
De Turken krijgen een lesje moderne politiek en diplomatie waar ze niet tegen opgewassn zijn, ze zullen afgaan door de zijdeur vrees ik.quote:Op vrijdag 2 september 2005 14:20 schreef sizzler het volgende:
[..]
[update] Turken dreigen EU met vaarwel
Nou, de tegenstanders van Turkse toetreding weten wat hun te doen staat. Gewoon hun poot stijf houden.quote:Op vrijdag 2 september 2005 14:20 schreef sizzler het volgende:
[..]
[update] Turken dreigen EU met vaarwel
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |