FOK!forum / Culinesse à gogo / Snacktijd! (GEEN frituur)
Mirjamvrijdag 20 mei 2005 @ 18:12
ha!
iedereen snackt
of dat nu gezond of gezond is, 11 uur s'ochtends of half 3 s'nachts, het maakt geen reet uit.
als het maar lekker is.

wat vind jij lekker om weg te moffelen
en, als je graag zelf je snacks in elkaar draait,plemp dan een lekker receptje neer, zodat wij lekker mee kunnen snacken!

TS begint:
niet echt een snack, maar soms wel heeel erlekker!
een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
snij ze in delengte in 2en.
haal het eigeel eruit endoe in een kom
rak het eigeel fijn
snipper een uitje, en gooi dat bi jhet eigeel.
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen met behulp van 2 theelepeltjes
een snufje kerrieoverieder eitje
en voila, heerlijke gevulde eitjes
Roelliovrijdag 20 mei 2005 @ 18:15
Dude, culinaire snacks zijn geen snacks.

Snacks zijn dingen die je in de frituur gooit! Pizzapunten, 15 cheeseburgers, bitterballen, unox noodles, chips, bapao's etc.
#ANONIEMvrijdag 20 mei 2005 @ 18:16
Je gooit pizzapunten, cheeseburgers , chips en noodles in de frituur ?
Mirjamvrijdag 20 mei 2005 @ 18:16
ja hey, je kan ook culinair snacken probeer het eens
en dude

maar wat ook lekker is is natuurlijk gewoon een lading bitterballen met een kledder mosterd hoor
#ANONIEMvrijdag 20 mei 2005 @ 18:17
Een snack is iets waar je niet 3 kwartier mee bezig bent om klaar te maken Missy, dat heet eten.
Roelliovrijdag 20 mei 2005 @ 18:17
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:16 schreef gelly het volgende:
Je gooit pizzapunten, cheeseburgers , chips en noodles in de frituur ?
Welja!
BBQ-kipvrijdag 20 mei 2005 @ 18:24
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:15 schreef Roellio het volgende:
Dude, culinaire snacks zijn geen snacks.

Snacks zijn dingen die je in de frituur gooit! Pizzapunten, 15 cheeseburgers, bitterballen, unox noodles, chips, bapao's etc.
snack (de ~ (m.), ~s)
1 hartig hapje
Mirjamvrijdag 20 mei 2005 @ 18:25
met die eieren ben je geen 3 kwartier bezig zeg
kan in 10 minuutjes af zijn als je de kooktijd niet meerekent
Roelliovrijdag 20 mei 2005 @ 18:28
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:24 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

snack (de ~ (m.), ~s)
1 hartig hapje
Jij snapt het écht niet!
Speedskivrijdag 20 mei 2005 @ 18:28
klinkt lekker hoor .... maar kheb liever een kroketje
Stuartvrijdag 20 mei 2005 @ 18:31
Zelf ben ik nogal gek op vlammetjes
Roulettevrijdag 20 mei 2005 @ 18:42
pizza quattro fromagi!!!!
of gewoon van die mini pizza's
dutchdevilvrijdag 20 mei 2005 @ 18:45
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:31 schreef Stuart het volgende:
Zelf ben ik nogal gek op vlammetjes
oh ja, heerlijk ! of mini kaassoufflees, stokbrood met kruidenboter/filet americain/salades, drumsticks, kipnuggets, sate, bierworstjes etc.
Sirrvrijdag 20 mei 2005 @ 18:46
6 minuten magnetron pizza. En hij is nog lekker ook
Jettvrijdag 20 mei 2005 @ 18:47
gewoon simpel,
kebab, chips, patat, american coockies, cola, hubba bubba, chocola

oja en tapanade op stokbrood

[ Bericht 28% gewijzigd door Jett op 20-05-2005 18:55:02 ]
Martijn_77vrijdag 20 mei 2005 @ 18:52
Olijven met ansjovis of met knoflook
DJKostervrijdag 20 mei 2005 @ 19:00
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
met die eieren ben je geen 3 kwartier bezig zeg
kan in 10 minuutjes af zijn als je de kooktijd niet meerekent
Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..

Ben je bijna een half uur bezig

Geef mij maar een lekkere zak patat met frikandel speciaal
Mikkievrijdag 20 mei 2005 @ 19:04
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 95% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 12:52:33 ]
2cvvrijdag 20 mei 2005 @ 19:04
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:00 schreef DJKoster het volgende:

[..]

Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..

Ben je bijna een half uur bezig

Geef mij maar een lekkere zak patat met frikandel speciaal
En het kost niet een half uur om die te halen ?
DJKostervrijdag 20 mei 2005 @ 19:10
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:04 schreef 2cv het volgende:

[..]

En het kost niet een half uur om die te halen ?
's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
2cvvrijdag 20 mei 2005 @ 19:21
Breng je mij dan ook ff een sak patat met een frikandel speciaal ?
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:24
Kunnen we het slowcahtten een beetje minderen?

Ik snack graag: Aardappelpuree...
Offe... Ikan terie in loeihete saus...
Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:24
Frikandel Speciaal (Curry) !
Patatje Oorlog (Mayo, Satésaus, Curry en uitjes) !
Broodje Hamburger Speciaal

En als toetje een Kaassoufflé Pindasaus !!

nXnvrijdag 20 mei 2005 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:

[..]

's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
ja of je hebt een snackbar die 's nachts gewoon open is....en daar haal je heeeeeeeeeeeerlijke broodjes shoarma om 4 uur 's nachts
BBQ-kipvrijdag 20 mei 2005 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:24 schreef Oblivion het volgende:
Kunnen we het slowcahtten een beetje minderen?

Ik snack graag: Aardappelpuree...
Offe... Ikan terie in loeihete saus...
Ikan wattus???
2cvvrijdag 20 mei 2005 @ 19:26
Lekkere snack: Lumpers. Geen idee hoe je ze maakt, maar het zijn rolletjes plakrijdt met een vulling waarin o.a. kip in zit. Smaakt en beetje zoetig en als je er nu 10 bij me aflevert, eet ik ze allemaal op.
Mirjamvrijdag 20 mei 2005 @ 19:27
ik heb nog maar 1 recept gezien!

maarja, een recept van gefrituurde frikandel lijkt me overbodig
Mirjamvrijdag 20 mei 2005 @ 19:28
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:26 schreef 2cv het volgende:
Lekkere snack: Lumpers. Geen idee hoe je ze maakt, maar het zijn rolletjes plakrijdt met een vulling waarin o.a. kip in zit. Smaakt en beetje zoetig en als je er nu 10 bij me aflevert, eet ik ze allemaal op.
euforie!
die dingen zijn lekker
Goofupvrijdag 20 mei 2005 @ 19:28
ik a aan de frietjes en snacks...
French Fryday!!
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:29
MENSEN!!! Lees de op eens...

Geen frituursnacks...
2cvvrijdag 20 mei 2005 @ 19:29
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:28 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euforie!
die dingen zijn lekker
Heb je er een recept van ?
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:30
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:25 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ikan wattus???
Hete visjes...
Oh en zo lekker...

Recept: Ikan terie halen bij toko, beetje zoete sojasaus, en eagle chilli saus, en flink laten indikken...
MouseOvervrijdag 20 mei 2005 @ 19:30
Noodles. Of een snelle pannenkoek.

Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:32
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:29 schreef Oblivion het volgende:
MENSEN!!! Lees de op eens...

Geen frituursnacks...
Ow... sorry...

Nah, broodje hamburger is iig GEEN frituur snack
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:33
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:32 schreef Esco het volgende:

[..]

Ow... sorry...

Nah, broodje hamburger is iig GEEN frituur snack
Hoe maak jij dan je broodje hamburger?
DarkElfvrijdag 20 mei 2005 @ 19:34
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:34
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hoe maak jij dan je broodje hamburger?
In een pan....

En als ik er 1 ga halen bij de snackbar dan bakt ie um op de bakplaat.......

nnndduusssss !
MouseOvervrijdag 20 mei 2005 @ 19:35
Macaroni zonder saus maar met olijfolie en basilicum smaakt ook lekker trouwens. En het glijdt makkelijk weg.
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:36
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef Esco het volgende:

[..]

In een pan....

En als ik er 1 ga halen bij de snackbar dan bakt ie um op de bakplaat.......

nnndduusssss !
Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:36
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Hmmm, klinkt lekker...

Ik doe dat met tonijn en appel erbij zonder mosterd...
B03Svrijdag 20 mei 2005 @ 19:37
Unox Noodles.. heb net 2 porties op 1x satie en 1x kip
Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:40
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
Broodje Hamburger Recept:

Als eerst bak je de hamburger in olijfolie totdat ie er heeeerlijk gaar uitziet
Men neme een Broodje (een bolletje), men smeert er wat boter op. Daarna pakt men wat saus (mayo en/of curry), spuit/smeer dat op het broodje, leg de hamburger er bovenop, beetje sla, een schijfje tomaat en een augurkje erboven op.. E voila !

Een heeeeeerlijke burgert !

nXnvrijdag 20 mei 2005 @ 19:40
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
nou...men neme hamburgers en een koekenpan....bak ze!!
dribbel79vrijdag 20 mei 2005 @ 19:41
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:47 schreef Jett het volgende:
gewoon simpel,
, hubba bubba,
kauwgom een snack??
Oblivionvrijdag 20 mei 2005 @ 19:42
*Applaus geeft aan esco!



Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de nacht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

DarkElfvrijdag 20 mei 2005 @ 19:43
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:


Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

mmm
2cvvrijdag 20 mei 2005 @ 19:45
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:40 schreef Esco het volgende:

[..]

Broodje Hamburger Recept:

Als eerst bak je de hamburger in olijfolie totdat ie er heeeerlijk gaar uitziet
Men neme een Broodje (een bolletje), men smeert er wat boter op. Daarna pakt men wat saus (mayo en/of curry), spuit/smeer dat op het broodje, leg de hamburger er bovenop, beetje sla, een schijfje tomaat en een augurkje erboven op.. E voila !

Een heeeeeerlijke burgert !

Bolletje niet snijden ?
DarkElfvrijdag 20 mei 2005 @ 19:46
bladerdeeg in repen snijden, en lange "wokkels" van draaien, insmeren met wat ei en kaas (veel ) erover heen raspen, even in de oven tot bladerdeeg knapperig is en Voila: je eigen kaasstengels
Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:46
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:
*Applaus geeft aan esco!



Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

Dank u dank u !! Dank u wel hoor !!

Escovrijdag 20 mei 2005 @ 19:48
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:45 schreef 2cv het volgende:

[..]

Bolletje niet snijden ?
Zijn voorgesneden bolletjes
Arizonavrijdag 20 mei 2005 @ 20:03
Pitabroodjes met knoflooksaus!

Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus


Verder snack ik graag: stokbrood met camembert, paturain of andere kaassoorten; chips met dipsaus; mini-sauzijcebroodjes; wrap met roomkaas en zalm.
Loezzvrijdag 20 mei 2005 @ 21:03
Jip & janneke tostiijzer opwarmen tot lampje uit is. Eitje in het middenstuk breken ff dicht doen.....klaar is je superbe eitje!
Goofupzaterdag 21 mei 2005 @ 00:39
eitje met spek bakken; peper & zout erover en ketchup erover op brood (liefst wit)
Makkelijk en lekker
Chieluszaterdag 21 mei 2005 @ 01:21
ideaal om voor de tv weg te werken: mini stroopwafeltjes
PDOAzondag 22 mei 2005 @ 02:37
Verkade Arno koekjes, met Goudse Kaas (ovengebakken)

Je blijft eten van die dingen!
funkyskunkiedonderdag 2 juni 2005 @ 17:49
2 eitjes klutsen in een kommetje, scheutje melk erbij.
Zachtjes bakken in een koekenpan, als het eiwit begint te stollen er in het midden fijngensneden (cheddar) kaas en ham/bacon er over verspreiden.
Eitje vervolgens "oprollen" (als een pannenkoek) en op een hoog vuur verder afbakken.
(Vergeet natuurlijk de peper en zout niet).
En voila, een ham and cheese omelet.

Ok, klint niet echt super, maar dat smaakt het wel
karoltjezondag 5 juni 2005 @ 15:22
Noodles in bouillon .
renz0rzondag 5 juni 2005 @ 15:49
Versgebakken chinchilla
renz0rzondag 5 juni 2005 @ 16:09
Het merk 'Becker' heeft vaak heerlijke magnentronsnacks. Van loempias tot kroketten. Ga dus eens langs de plaatselijke supermarkt voor heerlijke magnetronsnacks. Binnen twee minuten een bijvoorbeeld lekker kroketje

Net toevallig 2 op.
Charmianzondag 5 juni 2005 @ 16:26
Recept voor lemper:

750 gr. ketan (kleefrijst)
250 gr. pandanrijst
zout
1/4 blok santen

voor de vulling:
500 gr kipfilet
1 blok bumbu lemper (van Koningsvogel of zo)

Kook en stoom de rijst met de santen en een beetje zout (ik heb een magnetron stomer dus dat gaat allemaal in een keer).

Kook de kipfilet gaar, pluis de kip fijn. Fruit de boemboe in een beetje olie en doe de kip er bij, goed mengen en laat het afkoelen.

Nu komt het leukste (mij lukt het nooit en heb dus altijd allemaal vreemdsoortige pakketjes):
leg op een stuk folie een schepje rijst, druk het plat en leg er wat vulling op. Rol de rijst om de vulling en sluit de folie af. Klaar!
Als je lempers over hebt, kun je ze invriezen, opwarmen in de magnetron of rijststomer.
Mirjamzondag 5 juni 2005 @ 16:27
hmm, datis zo leker
Charmianzondag 5 juni 2005 @ 16:29
Ik haal bij de Lidl wel eens een blikje makreel in tomatensaus. Openmaken een beetje fijnprakken, op een melbatoastje doen, yummie
nXnzondag 5 juni 2005 @ 19:07
haggis
snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 10:13
stukje stokbrood of focaccia met lekkere verse tapenade van de markt, mjummie
DancingPhoebemaandag 6 juni 2005 @ 10:39
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Dauthimaandag 6 juni 2005 @ 12:01
Bladerdeeg gooi der wat kaas overheen in reepjes snijden en in de oven
Speedskimaandag 6 juni 2005 @ 12:40
quote:
Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Ongeveer hetzelfde, alleen is het spek uit de magnetron een stuk slapper.
Bluurghdonderdag 9 juni 2005 @ 02:34
wat champignon snijden, in de pan gooien, spek erbij, 2 eieren erbij, (cayenne)peper endergelijke erbij gooien, op brood leggen, stukje tomaat en wat sla erbij (en wat je nog meer kan vinden) en je hebt een heerlijk eitje!

en voor wat variatie de ei en champignon en een beetje zalm
Obliviondonderdag 9 juni 2005 @ 07:58
quote:
Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Je neemt een groot bord, daar doe je keukenpapier op.
Dan leg je de plakken spek op het keukenpapier.
Je kan nog een laagje papier eroverheen leggen, maar dat laat ik meestal achterwege.
Minuut of 2, zie je dat ze nog niet bruin zijn, nog een half minuutje.
Ligt aan de magnetron.
Hard uitgebakken spek. Heerlijk!
DaMookdonderdag 9 juni 2005 @ 08:03
Ham kaas croisants van bakker bart

Of tosti's, pizza punten, broodjes frikadel/kroket, broodje bal

Dat soort dingen snack ik graag
Charmiandonderdag 9 juni 2005 @ 15:45
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 20:03 schreef MaLo het volgende:
Pitabroodjes met knoflooksaus!

Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus
Probeer dit ook eens met naanbrood
Grooviee17zaterdag 11 juni 2005 @ 20:21
Wat ook erg lekker is, zijn afbakcroissantjes met ham en kaas uit de oven. Erg lekker om te snacken, maar ook erg lekker als ontbijt.
mordradeadzondag 19 juni 2005 @ 13:24
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn

Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar

lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan



Dit gebruik ik allemaal om de kipfilet zijn heerlijke lemper smaak te geven: koenjit (2 soorten), 2 bouillonblokjes, ui (die als eerste, kleine stukjes maken en even bakken in olie) wat knoflook (ik heb zo'n potje), laospoeder, kenfjoer, peper en djinten van alles ca 1 theelepeltje.. verder gaan op gevoel


zoals je ziet heb ik er nog wat water bij gedaan, en de kipfilet erin.... nu gewoon wachten totdat de kipfilet gaar is, dan in kleine stukjes snijden zodat je iets als dit krijgt:

daarna kun je gaan rollen.... hoe ik dat doe laat ik later wel zien als ik er foto's van maak... nu eerst even uit de pan snoepen
als het water weg is doe je het in de stoompan, even ruiken/voelen/proeven en je weet wel of het klaar is, in de tussentijd natuurlijk ervoor zorgen dat er genoeg water inzit

[ Bericht 60% gewijzigd door mordradead op 19-06-2005 14:27:49 ]
Charmianzondag 19 juni 2005 @ 14:41
quote:
Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn

Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar

lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.

Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
mordradeadzondag 19 juni 2005 @ 14:43
quote:
Op zondag 19 juni 2005 14:41 schreef Charmian het volgende:

[..]

Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.

Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
Dat ene is idd sereh, dat andere zou best kunnen .... zo, even een plastic zak zoeken

zo, even een paar plaatjes geschoten....
hier zie je hoe ik het doe.... een plastic zak, leg daarin wat rijst en daarmidden op kip (mag wel wat minder kip dan hier.... dit ging eerst niet helemaal goed )

Dan moet je de 2 uiteinden tegen elkaar doen (ongeveer dan) zodat de 2 uiteinden van het rijst tegen elkaar aankomen... dan gewoon drukken zodat de sliert langer maar dunner word.... uiteindelijk krijg je dan dit:

Prima te rollen alleen zijn mijn folietjes wat te klein
ik heb er nog nooit een gedeelte andere rijst bij gedaan..... de vriend van mijn nicht heefft een keer lemper gemaakt zonder ketan te gebruiken dat was dus geen succes

[ Bericht 41% gewijzigd door mordradead op 19-06-2005 15:11:56 ]
karoltjezondag 19 juni 2005 @ 16:08
Beetje bewerkelijke snack .
Goofupzondag 19 juni 2005 @ 16:25
wel lekker
Charmianzondag 19 juni 2005 @ 17:13
quote:
Op zondag 19 juni 2005 16:08 schreef karoltje het volgende:
Beetje bewerkelijke snack .
ja, maar je moet ook meteen een voorraadje maken en dan invriezen dan is het een kwestie van even opwarmen in de magnetron of rijststomer.
ChrisJXzondag 19 juni 2005 @ 20:11
Briscotti's of hoe die krengen ook heten.

-Snijd een witte boterham in tweeën of in vieren (ligt aan het formaat boterham )
-Haal beide kanten van het bammetje door de olijfolie
-Strooi over beide kanten wat zout en peper
-Ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven
-Klaaar
ChrisJXzondag 19 juni 2005 @ 20:14
Spekreepjes

-Snijd een plakje bladerdeeg in vier of vijf reepjes
-Beleg elk reepje met een iets minder breed reepje spek
-Rol de reepjes diagonaal in de lengte op (dus niet van onder naar boven)
-Bestrijk de boel met een beetje ei
-Ik geloof een minuut of twintig in de oven
-Even laten afkoelen
-Klaaar!
dutch-mammazondag 19 juni 2005 @ 22:27
Boterhammetje nemen
Besmeren met ketchup (variatie: mosterd)
Plakkie ham erop (variatie: in de lengte doorgesneden Frankfurters)
Ananasring erop, gaatje vullen met ketchup
Goed afdekken met kaas
Minuutje of 5 onder de grill...


SNACKTIME!
zhe-devilllzondag 19 juni 2005 @ 22:30
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik maak hem ietsje anders

een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
Prak ze fijn
doe er geraspte kaas bij ,
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie + Maggi erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen en voila, heerlijke gevulde eitjes
dutch-mammazondag 19 juni 2005 @ 22:32
quote:
Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) , maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb

Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
mordradeadzondag 19 juni 2005 @ 22:35
quote:
Op zondag 19 juni 2005 22:32 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) [afbeelding], maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb

Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
invriezen kan prima ik had kip over dus dat heb ik ook meteen ingvoreren zodat ik dat een andere keer kan rollen.... maar vandaag neem ik niet meer.. ik heb al teveel uit de pan gesnoept
dutch-mammazondag 19 juni 2005 @ 22:35
Nog afgekoelde gare aardappels in de koelkast? Meng met een kwats fritessaus, een lik ketchup en een snuif peper en zout naar smaak.
Prak ze met een vork.

Meng erdoorheen: blikje vis (of stukjes gerookte, gestoomde, verse, weet ik veel wat je in je koelkast hebt).
Augurk in kleine stukjes.
Toevallig nog een afgekoeld hardgekookt ei in voorraad? Prak er maar door!
Proeven, eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Andere kruiden en specerijen kan ook altijd (het is weer tuinkruidentijd... en bieslook is ideaal!).

Zo maak je snel een snackslaatje.
Big_Boss_Manzondag 19 juni 2005 @ 22:38
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:

[..]

's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
RedRoseswoensdag 29 juni 2005 @ 18:15
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Variant: In plaats van de zalm een paar plakken achterham in stukjes snijden..
Dan heb je vleessalade... Hmmmmm
RedRoseswoensdag 29 juni 2005 @ 18:19
Pestokoekjes:

Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!

Erg geslaagd op verjaardagen hier!
Camplowoensdag 29 juni 2005 @ 20:07
Lay's Stax Paprika of all snacks!
Euc-vrijdag 1 juli 2005 @ 13:57
zelfgemaakte worstebroodjes

Gehakt, kruiden, eitje erdoor en wat je er nog meer doorheen doet (naar eigen inzicht dus), en inpakken in uitgerold bladerdeeg.

Simpel, maar o zo lekker (Bovenop bestooien met maanzaad , MAANzaad ja, niet MANzaad!)
BBQ-kipvrijdag 1 juli 2005 @ 14:47
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
Martijn_77vrijdag 1 juli 2005 @ 19:54
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 14:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
BBQ-kipvrijdag 1 juli 2005 @ 20:55
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 19:54 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
Yep

Ik had het met sinterklaas gemaakt als hartig hapje ipv die zoete troep.
Bladerdeeglapjes in de vorm van een ring neergelegd en daarop tartaar gemixd met Italiaanse kruiden (of welke je dan ook wil gebruiken), dan lapjes aan de bovenkant mooi sluiten en in de oven mikken die hap
Arizonavrijdag 1 juli 2005 @ 21:45
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:19 schreef RedRoses het volgende:
Pestokoekjes:

Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!

Erg geslaagd op verjaardagen hier!
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
Sandstorm_81zaterdag 2 juli 2005 @ 05:37
-croque uit het vuistje:

Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)

Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.

-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
Charmianzaterdag 2 juli 2005 @ 06:48
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 05:37 schreef Sandstorm_81 het volgende:
-croque uit het vuistje:

Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)

Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.

-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
dat heet een tostie (en een tostie apparaat of ijzer) bij ons
BBQ-kipzaterdag 2 juli 2005 @ 13:31
Reminds me of something

Een "echte" croque monsieur:

Boterham besmeren met boter, beleggen met een plakje ham en wat kaas, daarop een boterham met de gesmeerde kant onder.
Op die bovenste boterham een plakje ham doen en daarop bechamelsaus (zakje van Gran d'Italia) met een snufje zout, peper en nootmuskaat (dit laatste is wel essentieel voor de smaak ).
Daarover wat geraspte kaas strooien en in de oven afbakken
Wijntje erbij en het is net of je in Frankrijk bent
RedRoseszaterdag 2 juli 2005 @ 22:04
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 21:45 schreef MaLo het volgende:

[..]

In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
Net zo dik als je zelf wilt, ik snijd ze ongeveer 1 cm dik. Als je hele dunne koekjes wilt kan dat natuurlijk ook..
Je kan ze trouwens ook met roomkaas maken, de pesto dan gewoon vervangen voor roomkaas (boursin bijvoorbeeld) Die worden wel wat plakkeriger, en bij ons in de familie zijn de pestokoekjes veel sneller op dan de roomkaaskoekjes

Ik zou van te voren trouwens wel een testje doen hoor, een keer proberen..
BrianMayzondag 3 juli 2005 @ 02:45
- Witte snee boterham in het broodrooster apparaat.
- Plak geitenkaas erop, deze insmeren met honing
- In de oven zetten tot de honing begint te pruttelen.

heerlijk
Big_Boss_Manzondag 3 juli 2005 @ 03:01
Verbrand je je bek dan niet?
BBQ-kipzondag 3 juli 2005 @ 03:04
quote:
Op zondag 3 juli 2005 03:01 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Verbrand je je bek dan niet?
Even af laten koelen doet wonderen
BrianMayzondag 3 juli 2005 @ 03:12
Dat is de truuk ja
boertiezondag 3 juli 2005 @ 13:18
bak net even een stokbroodje in de oven af. Daarna doorsnijden in de lengterichting beleggen met ham, kaas, eitje in plakjes, komkommer blaadje sla, zilveruitjes en een mespuntje kaneel.
et voila en heerlijk ubervers broodje gezond
Mirjamzaterdag 30 juli 2005 @ 23:01
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Cheesecakezaterdag 30 juli 2005 @ 23:09
Plakje zalm (of parmaham, wat je in huis hebt) met mascarpone en bieslook Lekker.

Maar meestal heb ik geen zin om dat te maken dus wordt het een kroket met mosterd
Martijn_77zaterdag 30 juli 2005 @ 23:14
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Je zou ze ook nog eerst met een plakje kaas kunnen omwikkelen en dan in het danerolles deeg.
funkyskunkiezondag 31 juli 2005 @ 11:11
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Plakje spek en een lik mosterd erbij in doet ook wonderen.
Daarna even bestrijken met ei en bestrooien met geraspte kaas.
Doet het hier altijd goed bij bezoek
Martijn_77zondag 31 juli 2005 @ 12:44
Nog even een recept:

Mini clubsandwich

Ingredienten:

Wit brood
Sla
Cherry tomaatjes
Rauwe ham / gerookte zalm
Mayonaise
peper en zout
Cocktailprikkers
Borrelglaasje

Bereidingswijze:

Rooster het witte brood in een broodrooster of in de oven.
Als het brood een beetje is afgekoeld steek je met het borrelglaasje rondjes uit.
Besmeer de rondjes met een beetje mayonaise, strooi hier een beetje zout en peper overheen.
Neem een cocktailprikker en prikker het broodrondje met de mayo kant naar je toe.
Vouw een sla-blaadje zo klein als het broodrondje op en prik hem vast op de prikker.
Halveer de cherrytomaatjes en prik een van de helftjes op de prikker met de de bolle kant naar beneden.
Vouw een plakje rauwe ham op (of plakje gerookte zalm) en doe deze ook op de prikker.
Daarna nog een blaadje sla op de prikker en eindig met een broodrondje met de mayo kant naar beneden.

Maak zo nog een boel van de mini sandwiches en je hebt weer een gezellig en gezond cocktail hapje.
gijsbert2002zondag 31 juli 2005 @ 15:52
Receptje uit Oekraine, lekker bij de thee of zomaar los ipv chips, wel wat zwaarder dan een normaal tussendoortje, als snack doet ie het ook goed, vandaar dat ik hem hier post.

ingerdienten:

courgette
dille
mayonaise
zout

Snij een courgette in dunne plakjes, doe de courgette in de (hetelucht)oven op een graadje of 180, maar dat maakt niet zo heel veel uit, want je haalt de plakjes eruit als ze bruin zijn geworden. Je kunt ze eventueel ook bakken, maar dan worden ze iets minder goed. daarna doe je er (best veel) zout op en een klein beetje (verse) dille.

Je verspreidt ze over een bord en dan pak je een tube mayonaise en je maakt een ruitjes patroon van mayonaise over de plakjes. Ziet er feestelijk uit en is enorm gemakkelijk en lekker. Smaakt best anders dan je verwacht.

Neem wel niet al te sterke mayonaise. Liefst iets van halvanaise, maar met dat ruitjespatroon dat je met een tube kunt maken ziet het er het mooist uit en het oog wil ook wat.
Cherise-Icezondag 31 juli 2005 @ 15:59
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
Mirjamzondag 31 juli 2005 @ 15:59
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
er staan genoeg andere recepten
Oblivionzondag 31 juli 2005 @ 16:18
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
Je kan mayo wel zelf maken...
quote:
Benodigdheden:

2 eierdooiers
snufje zout
witte (versgemalen) peper
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1/4 liter olie (variatie: helft olijfolie/helft andere olie)
Bereiding:

Het belangrijkste bij het maken een mayonaise is, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De eierdooiers met snuf zout, peper en mosterd en druppeltje azijn in een kom met de garde (hand of elektrisch) loskloppen. Al kloppend druppelsgewijs de olie toevoegen. Als in een later stadium het geheel iets dikker begint te worden, dan kan de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Let erop dat u steeds in één richting klopt. Als alle olie is opgenomen, de rest van de azijn erdoor roeren. Proef de mayonaise en voeg indien gewenst nog wat kruiderij of azijn naar smaak toe.

Mayonaise is een uitstekende basis voor allerhande (dip)sauzen. De variaties zijn eindeloos.
Cherise-Icezondag 31 juli 2005 @ 16:29
Is misschien wel slim, maar ik kan ook ff naar de benzinepomp rijden voor een potje mayo...
Aangezien we vanavond ook een broodje snack eten omdat we geen **** in huis hebben....
Mirjamzondag 31 juli 2005 @ 16:39
voor de luie snackers onder ons:
ga naar een grote aziatische supermarkt
doe daar een grote doos mini loempia's voor minder dan 2 euro op de kop tikken.
gooi er een aantal in de oven tot lekker warm en goed.
bakje chilisaus op tafel, loempia's ernaast.
goedkope doch lekkere snack.