Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goedquote:
Aha!quote:Op donderdag 19 mei 2005 16:12 schreef anneja het volgende:
[..]
Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goed. Ik maakte vaak een rondje vlak voor het einde van de markt (Groningen was dat, maar het zal op andere markten toch ongeveer hetzelfde gaan), dan krijg je het extra goedkoop mee of je krijgt er ongevraagd vanalles bij (morgen-rot-meloenen e.d.). Goedkoper, lekkerder, en gezonder dan blikspul. Wel meer werk.
Ik kookte wel vaak dubbele porties en vroor dan de overgebleven helft in, dat is meer waar ik op doelde. Doe ik trouwens nog steeds als ik een gecoordineerde bui heb, het komt vaak genoeg voor dat ik eigenlijk geen tijd heb om te koken en dan voelt het fijn om niet altijd op aangeklede diepvriespizza uit te komen.
Variatie: met stukjes (moes)appel voor de veggies en een schepje kerriequote:Op donderdag 26 mei 2005 17:11 schreef Alexxxxx het volgende:
bruine bonen met knakworst
Ingredïënten:
Blik bruine bonen (aldi)
Blik knakworst (aldi)
pot appelmoes (aldi)
Goi de bruine bonen en de knakworsten bij elkaar in een grote pan. Tijdje aan laten staan, goed in de gaten houden, en op je gevoel het spul er weer uit halen. Dan de inhoud van de pan in je bord doen (of als je geen grote eter bent ook een deel in het bord van je (eet)partner), en de appelmoes er (optioneel) overheen mikken. Let er wel op dat je de uren en dag er na geen belangrijke afspraken hebt.
Eet smakelijk!
een soort salade? of hoe maak je dat?quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:35 schreef TR08 het volgende:
Sla, tomaat, basilicum, mozarella en wat vlees (spekjes oid) Supersimpel, ziet er erg netjes uit en is superlekker
Of een blikje lunchworst (Smac maar dan goedkope) erdoorheen in blokjes: macarona à la oma!quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)
Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:
-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)
Hoe te bereiden?
-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.
Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.
Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij
Superlekker
en ik was 5 euro kwijt
Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:
-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)
Hoe te bereiden?
-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.
Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.
Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij
Superlekker
en ik was 5 euro kwijt
ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:44 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.
en binnen 5 minuten klaarquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:43 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!![]()
Of gehakt de paturain was in de aanbiedingquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:45 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.
Stokbroodjes: van die oppiepdingen van nog geen 22 cent de 2
Kipfilet: vervangen door een pakje (of 2, of 3) goedkope schouderham (Lidl)
Je hebt gelijk, maar we zijn creatief
achja cheapass en snellerquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:51 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
ja maar de mijne is lekker
saus uit een potje![]()
quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).quote:Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)
Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
Hoe decadentquote:Op donderdag 26 mei 2005 18:35 schreef Charmian het volgende:
[..]
zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).
Maar er word gevraagt naar top en goede recepten en die krijg je niet als je naar die low budget duitsers gaatquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
of Lidlquote:
erg hequote:
* R2cksson schrijft hem op.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:44 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:
Magnetronstroopwafels.
Benodigdheden:
-Stroopwafels
-Magnetron
Bereidingswijze:
Neem een paar stroopwafels uit de verpakking en doe ze 20 seconden in de magnetron.
Let op! De stroop is hierna erg heet, laat ze een halve minuut afkoelen.
Variatietip: Drink er een blik Shultenbrau bij, immer okay.
Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:47 schreef R2cksson het volgende:
[..]
* R2cksson schrijft hem op.
Is dit ook goed voor op de BBQ?
Natuurlijk lauw. En natuurlijk met die walm in je gezicht, waar je ook gaat zitten.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:49 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:
[..]
Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
Zélf roomsaus makenquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:47 schreef Dakota het volgende:
Oke budget
potje roomsaus
champignons
spekjes
en dat door je macaroni (carbonara)
3 euro
... en zo min mogelijk kant en klaar spul gebruiktquote:Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
Klinkt wel héél erg authentiek Indischquote:Op donderdag 26 mei 2005 18:40 schreef hassanjassan het volgende:
[..](...)Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).
2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.
dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.
kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Je hebt een puntquote:Op donderdag 26 mei 2005 19:15 schreef R2cksson het volgende:
Het gas een paar uur aan laten staan. Lekker voordelig idd!
Of zo'n kookplaatje van 2 kilowatt. Nog goedkoper.
Goed bezig mensen.
Ben jij Brits? Die drinken ook lauw bier...!quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:49 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:
[..]
Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
Niet mee eens.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:38 schreef _ELMaikel_ het volgende:
[..]
Maar er word gevraagt naar top en goede recepten en die krijg je niet als je naar die low budget duitsers gaat![]()
Je maakt nu weer een boel goed.quote:recept :
een paar ballen gehakt
een paar kadetjes
De gehakt ballen warm maken
Kadetjes opensnijden
Gehakt bal in een kadetje doen beetje mayo er op en smullen maar![]()
Die rijst tot pap koken duurt echt geen paar uur, gewoon wat minder water gebruiken (ik vraag me uberhaupt af wie er 2 schepjes rijst in 5 liter water kookt). Een blokje kippeboullion erin maakt het nog lekkerder.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:40 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).
2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.
dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.
kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Ja, met zo'n afprijssticker erop wordt het vaak extra interessant! Voor 99 cent kan je het amper zelf maken!quote:Op donderdag 26 mei 2005 19:26 schreef R2cksson het volgende:
Bij de Edah (of ergens anders...) een pak kant en klare nasi halen van 1kg (let op de oranje sticker, dan is hij voor 99ct).
quote:
Mijn reactie had in wat eten we vandaag gemoetenquote:
Ik schrok al... dacht dat je het tegen mij had...quote:Op vrijdag 27 mei 2005 10:24 schreef BliksemSchigt het volgende:
[..]
Mijn reactie had in wat eten we vandaag gemoeten
BBQ'en is niet iets wat je doet wanneer je blut bent
quote:Op zaterdag 28 mei 2005 16:52 schreef Balthar het volgende:
Goedkoop en lekker, zeker met dat warme weer.
Afbakbroodjes 4 stuks pistolet 0,22 cent bij de C1000
Blikje ananasschijven 0,42 cent C1000
Onsje ham 1.15 euro
onsje kaas 1,20 euro
Snij de broodjes open, beleg met ham, kaas en ananas in de oven op 225 graden voor een minuutje of 8 en klaar.
Deze broodjes zijn een uitstekende en goedkope basis voor allerlei snelle maaltijden.quote:Op zaterdag 28 mei 2005 21:44 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
![]()
Hier erg welkom bij de kinderen, als lunchverrassing!
Als je ham vacuum verpakt koopt (althans bij onze C1000), en dan niet die van het eigen merk, dan ben je iets van 60-70 cent per ons kwijt (het wordt geloof ik per 150 gram verkocht; weet het niet zeker).
Op zich geen slecht idee, en ik wil gerust een oogje dichtknijpen...quote:Op zondag 29 mei 2005 16:08 schreef i-spy24 het volgende:
"BLUT" als in helemaal geen geld of gewoon weinig geld.
Als het gaat om weinig geld (pak'm beet ¤ 5,00) en je woont in Rotterdam (vertelde een maat van mij) dan kun je zonder problemen 'middags tussen 12:00 en 13;30 uur in het Sophia Kinderziekenhuis/Eudokia Ziekenhuis in de grote personeelskantine heerlijk,vers en goedkoop eten.
vers als in 2 keuze maaltijden die elke dag varieert
(...)
Kreeft en "low budget"... om 1 of andere reden klinkt dat zéér tegenstrijdig (zelfs Oosterscheldekreeft... tenzij je pal naast de Oosterschelde woont en het duikmaskertje van je broertje mag lenen......quote:Op donderdag 2 juni 2005 02:44 schreef MagStar_3590 het volgende:
Oosterschelde kreeft op 2 manieren: de scharen 'à la nage' en de staart gebakken
Vijf euro per persoon voor een maaltijd? Das toch niet weinig? Ik zou daarvanquote:Op zondag 29 mei 2005 16:08 schreef i-spy24 het volgende:
Als het gaat om weinig geld (pak'm beet ¤ 5,00)
bij de c1000 15 centquote:Op donderdag 2 juni 2005 13:21 schreef hassanjassan het volgende:
wisten jullie van de spaghetti bij de aldi 17 ct kost per pak = 500 gr?
Oei, das een goede. Dat alles heb ik toch altijd wel in huis.quote:Op donderdag 2 juni 2005 02:37 schreef dutch-mamma het volgende:
"Hiep hiep hoera, daar is de panpizza..."
Is voor mijn zelf uitgevonden basis voor pastasaus ook nog een vaktermquote:Op donderdag 26 mei 2005 19:08 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Zélf roomsaus maken![]()
(....)
Gebruik als basis altijd gelijke delen boter en meel. Dit heet in vaktermen een rouxMet deze basis kan je goedkoper sausjes maken dan die uit een potje
![]()
![]()
Blikje vis...! Dat ik dáár niet op gekomen ben!!!quote:Op zondag 5 juni 2005 19:41 schreef Innocence het volgende:
[..]
Is voor mijn zelf uitgevonden basis voor pastasaus ook nog een vaktermDoe er inderdaad wel melk door meestal.
Gooi er steeds wat anders door, blikje vis, verse kruiden, pesto, spekje etc. Inderdaad erg goedkoop en lekker.
Axioma, het beleid is dat we deze post van jou mogen wissen...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 04:06 schreef Axioma het volgende:
TVP
Is goed Oblivion!quote:Op dinsdag 7 juni 2005 16:31 schreef Oblivion het volgende:
Axioma, het beleid is dat we deze post van jou mogen wissen...
Zet er dus wat leuks neer, doe gezellig mee...![]()
Helemaal goed!quote:Op woensdag 8 juni 2005 02:52 schreef Axioma het volgende:
(of mag dat niet?)
Jaaa, de beroemde goedkope rookworsten uit het goedkope rookworstentijdperk... In elke supermarkt vond je, naast de Unoxen en de huismerken, wel de goedkope rookworsten.quote:Op woensdag 8 juni 2005 02:52 schreef Axioma het volgende:
[..]
(...)
Meer cheap uit mijn eerste studiejaar:
-rookworst, 39 ct. (aldi/lidl/jumbo)
(...)
En voor de menschen die op de calorietjes moeten letten: vervang mayonaise (meestal Zaanse, die is idd het goedkoopst) door Fritessaus (meestal ook Zaanse). Mayo heeft ca. 70-80 procent olie, fritessaus veel minder (maar toch nog ca. 25%). En als je die Zaanse mayo/fritessaus gebruikt, en een pasta- of slanksausje ermee wilt maken, doe er dan een scheut (magere) yoghurt bij.quote:Als tip kan je cheape droge pasta lekkerder maken door vlak voor het opscheppen er een lepeltje (zaanse ES) mayonaise door te roeren!
quote:Op zondag 14 augustus 2005 00:09 schreef Captain_Chaos het volgende:
Sloebersoep
Ingrediënten (totale kosten - AH prijzen, dus het kan nog goedkoper ¤ 1,74:
0,75 liter water
bouillonblokje ¤ 0,94 per 24 = 4 cent
600 gram aardappels ¤ 1,59 per 3 kilo Bildstar = 32 cent
150 gram andijvie ¤ 1,59 per 400 gram gesneden AH andijvie = 64 cent
paar takjes selderij ¤ 0,99 per 50 gram = 20 cent
versgemalen zwarte peper ¤ 1,39 per 35 gram peperkorrels = 4 cent
paar plakjes ontbijtspek ¤ 1,61 per 125 gram = 50 cent (ongeveer 4 plakken)
eventueel restjes uien, wortelen en kool erbij gooien.
Eenvoudig en tóch simpel .![]()
quote:Op zondag 14 augustus 2005 00:12 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Bewaar, als je kip hebt gegeten, de botten (vriezer). Vooral als het een gekruide kip was. Kan je een verrassend lekker bouillonnetje van stoken!![]()
IPV ontbijtspek kan je ook van die hypergoedkope vacuum verpakte schouderham gebruiken.
en die zijn ook nog eens erg lekkerquote:Op zaterdag 14 mei 2005 15:18 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
LostFormat kan niet koken.
Maar bij de Aldi hebben ze van die grote loempia's (2 in een verpakking) voor 90 cent, volgens mij heb je daar wel genoeg aan als avondmaaltijd. Je hoeft ze alleen maar even in de oven te leggen (of in de frituurpan). Ze kan ze ook in de koekenpan bakken.
Gefrituurt en met sambal is alles lekker.quote:Op zondag 14 augustus 2005 22:10 schreef -erwin- het volgende:
[..]
en die zijn ook nog eens erg lekker
Als je op google zoekt naar :groentenkalender dan krijg je een lijst waar je precies kan zien hoeveel aanbod van groente er is in elke maand.quote:Verdere tip: kijk in supermarkten welke soort groentenhet goedkoopst zijn
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |