abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27154534
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 16:05 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Vroor je de groenten dan in?
Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goed . Ik maakte vaak een rondje vlak voor het einde van de markt (Groningen was dat, maar het zal op andere markten toch ongeveer hetzelfde gaan), dan krijg je het extra goedkoop mee of je krijgt er ongevraagd vanalles bij (morgen-rot-meloenen e.d.). Goedkoper, lekkerder, en gezonder dan blikspul. Wel meer werk.
Ik kookte wel vaak dubbele porties en vroor dan de overgebleven helft in, dat is meer waar ik op doelde. Doe ik trouwens nog steeds als ik een gecoordineerde bui heb, het komt vaak genoeg voor dat ik eigenlijk geen tijd heb om te koken en dan voelt het fijn om niet altijd op aangeklede diepvriespizza uit te komen.
pi_27156400
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 16:12 schreef anneja het volgende:

[..]

Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goed . Ik maakte vaak een rondje vlak voor het einde van de markt (Groningen was dat, maar het zal op andere markten toch ongeveer hetzelfde gaan), dan krijg je het extra goedkoop mee of je krijgt er ongevraagd vanalles bij (morgen-rot-meloenen e.d.). Goedkoper, lekkerder, en gezonder dan blikspul. Wel meer werk.
Ik kookte wel vaak dubbele porties en vroor dan de overgebleven helft in, dat is meer waar ik op doelde. Doe ik trouwens nog steeds als ik een gecoordineerde bui heb, het komt vaak genoeg voor dat ik eigenlijk geen tijd heb om te koken en dan voelt het fijn om niet altijd op aangeklede diepvriespizza uit te komen.
Aha!
Als ik kook en is er wat over, wat vaak voorkomt, vries ik altijd de rest in.
Verse groenten zijn meestal wel lekkerder, maar ook duurder dan blikgroenten. En volgens mij is vers niet echt veel gezonder dan blik.

Ik vind het iig handig om altijd wat pasta en rijst op voorraad te hebben. Dan kun je snel een makkelijke, goedkope maaltijd maken. Wat roerbakgroenten erbij, wat gehakt bijvoorbeeld en je hebt weer een maaltijd. Ook altijd handig om verschillende kruiden in huis te hebben.
pi_27251711
Pakje spagetteria van knorr, gedroogde kant en klaar rommel, 100 jaar houdbaar. Water aan de kook brengen, inhoud van het pakje erin mikken, 4 minuten koken op laag vuur. Halve eetlepel sambal brandal erdood, theelepeltje knoflook uit een potje en een flinke spuit ketchup. Nog 1 minuutje doorkoken.

Eet smakelijk!
  maandag 23 mei 2005 @ 18:46:46 #104
120443 Shira
*Free Spirit*
pi_27283389
Zakje macaroniemix van de Aldi, blik met ham, macaronie en je kan goed 3 dagen eten
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:08:37 #105
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380142
Wie wil in dit topic zijn/haar goedkope toprecepten plaatsen?

Mijn succesgerecht: gare linzen met rijst opbakken met ui, knoflook en een schep koekkruiden. Niet meteen bah roepen, gewoon eens proberen
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27380219
bruine bonen met knakworst

Ingredïënten:
Blik bruine bonen (aldi)
Blik knakworst (aldi)
pot appelmoes (aldi)

Goi de bruine bonen en de knakworsten bij elkaar in een grote pan. Tijdje aan laten staan, goed in de gaten houden, en op je gevoel het spul er weer uit halen. Dan de inhoud van de pan in je bord doen (of als je geen grote eter bent ook een deel in het bord van je (eet)partner), en de appelmoes er (optioneel) overheen mikken. Let er wel op dat je de uren en dag er na geen belangrijke afspraken hebt.

Eet smakelijk!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:27:26 #107
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380706
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:11 schreef Alexxxxx het volgende:
bruine bonen met knakworst

Ingredïënten:
Blik bruine bonen (aldi)
Blik knakworst (aldi)
pot appelmoes (aldi)

Goi de bruine bonen en de knakworsten bij elkaar in een grote pan. Tijdje aan laten staan, goed in de gaten houden, en op je gevoel het spul er weer uit halen. Dan de inhoud van de pan in je bord doen (of als je geen grote eter bent ook een deel in het bord van je (eet)partner), en de appelmoes er (optioneel) overheen mikken. Let er wel op dat je de uren en dag er na geen belangrijke afspraken hebt.

Eet smakelijk!
Variatie: met stukjes (moes)appel voor de veggies en een schepje kerrie
Zet je slaapkamerraam open!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:35:43 #108
14320 TR08
Verschijnt direct onder je ...
pi_27380942
Sla, tomaat, basilicum, mozarella en wat vlees (spekjes oid) Supersimpel, ziet er erg netjes uit en is superlekker
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:37:52 #109
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_27380999
Kung Fu rijst of bami uit blik, koop kant en klare sathe stokjes en je hebt een menu voor nog geen 2 euro
pi_27381002
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:38:54 #111
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_27381030
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:35 schreef TR08 het volgende:
Sla, tomaat, basilicum, mozarella en wat vlees (spekjes oid) Supersimpel, ziet er erg netjes uit en is superlekker
een soort salade? of hoe maak je dat?
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:39:50 #112
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27381056
Campignons, aardappeltjes en uieringen gezamelijk opbakken. Goed kruiden en smikkelen maar
Vampire Romance O+
pi_27381119
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:42:56 #114
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381143
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
Of een blikje lunchworst (Smac maar dan goedkope) erdoorheen in blokjes: macarona à la oma!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:43:58 #115
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381178
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27381181
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:44:51 #117
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_27381206
Rijst met kaassaus en banaan.

Uitje, knoflook fruiten. Wat rode paprika en champignons erdoor en meebakken. Kaassaus maken (al dan niet uit een zakje ) en door de groenten mengen. Eventueel wat diepvriesdoperwten erdoor doen. Op het laatst wat plakken banaan erdoor. Prut over de witte rijst scheppen.

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:45:26 #118
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381216
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:44 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.
ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.
Stokbroodjes: van die oppiepdingen van nog geen 22 cent de 2
Kipfilet: vervangen door een pakje (of 2, of 3) goedkope schouderham (Lidl)

Je hebt gelijk, maar we zijn creatief
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27381222
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:43 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!
en binnen 5 minuten klaar
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381242
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:45 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.
Stokbroodjes: van die oppiepdingen van nog geen 22 cent de 2
Kipfilet: vervangen door een pakje (of 2, of 3) goedkope schouderham (Lidl)

Je hebt gelijk, maar we zijn creatief
Of gehakt de paturain was in de aanbieding en ehm die baquettes waren 45 ct per stuk en erg groot
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381274
Oke budget

potje roomsaus
champignons
spekjes

en dat door je macaroni (carbonara)

3 euro
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381286
pasta carbonara.

nodig: pasta, ei, geraspte kaas, spekjes, creme fraiche

kook de pasta, bak de spekjes uit
scheidt 2 eieren en bak het eiwit bij de spekjes.
zet de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
voeg creme fraiche en kaas toe en meng.
voeg de eidooiers toe.
giet de pasta af en gooi bij de carbonara prut.
mengen en opeten

ongeveer 2-3 euro pp.
pi_27381315
TE LAAT

http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381353
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:49 schreef Dakota het volgende:
TE LAAT

ja maar de mijne is lekker

saus uit een potje
pi_27381359
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:51 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

ja maar de mijne is lekker

saus uit een potje
achja cheapass en sneller
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381405
Paprika in stukjes snijden en opbakken,
macaroni koken & afgieten
pleur daar een zakje geraspte kaas door
parika erdoor en klaar!

Héérlijk!

(gehakt erdoor doen is ook een optie natuurlijk!)
pi_27381418
*oeps*
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:54:14 #128
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27381427
Ui, tonijn uit blik met tomatensaus (0.89), los blikje tomatensaus (0.09), room (0.39), basilicum, macaroni (0.22)

Ui snipperen en bakken. Tonijn en los blikje tomatensaus erbij. Even laten koken, room erbij. Basilicum en peper/zout erovereen en opdienen met de macaroni die je ondertussen vanzelfsprekend al gekookt had

1,59 voor ca. 2-3 personen
Vampire Romance O+
pi_27381499
deze komt in me favorite te staan
lekker handig
he buur!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:57:05 #130
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_27381501
Spaghetti-a-la-Aldi!
Aldi spaghetti/macaroni-kruiden zakje (29 cent; 3 personen)
Aldi blikjes tomaten (19 cent; 2 personen)
Aldi spaghettislierten (15 cent; 5 personen)
Aldi of goedkopere gehakt (in de aanbieding 25 cent per persoon)
Goedkope soepgroente/groentemix
uitje
Gehakt met uien eerst gaar braden, dan groente/kruiden er bij, slierten koken en klaar:) Lukt voor minder dan een euro per persoon, en nog lekker ook!
censuur :O
pi_27381570
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
pi_27381696
tvp.
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:30:24 #133
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27382270
Stamppot:

Grote pot gesneden sperzieboontjes met witte bonen (0.69, ik koop ze bij de edah, niet iedere winkel heeft ze voor die prijs), aardappels, gehakt.

Gehakt kruiden en rul bakken/ Aardappels koken en als ze gaar zijn de bootjes erbij. Nootmuskaat, peper en zout toevoegen.

Alles door elkaar stampen.
Vampire Romance O+
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:31:38 #134
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_27382299
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:35:48 #135
111260 Charmian
a little joy
pi_27382393
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:36:28 #136
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27382409
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:35 schreef Charmian het volgende:

[..]

zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).
Hoe decadent
Vampire Romance O+
pi_27382484
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
Maar er word gevraagt naar top en goede recepten en die krijg je niet als je naar die low budget duitsers gaat

recept :
een paar ballen gehakt
een paar kadetjes

De gehakt ballen warm maken
Kadetjes opensnijden
Gehakt bal in een kadetje doen beetje mayo er op en smullen maar
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Do it again now
You and me baby ain't nothin' but mammals
pi_27382515
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

of Lidl Maar in principe is koken helemaal niet duur, zloang je geen wild gevogelte, of ander wild vlees ofzo gebruikt. En dus ok geen dure schelpdieren of vissen. Zalm is een uitzondering daarop trouwens

Ik kan voor 7,00 een kilo zalm kopen, dat mixen met een kilo pasta en een roomsuasje en wat spekjes, dan heb ik voor zeker 5-6 personen een maatjijd voor pak em beet 2-3 euro.

Zoalng je je gerechten maar mengt met een goede maagvuller, dan zit je altijd goed. Rijst, piepers en pasta zijn dus aanbevelingen.

Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).

2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.

dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.

kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27382621
Magnetronstroopwafels.

Benodigdheden:
-Stroopwafels
-Magnetron

Bereidingswijze:
Neem een paar stroopwafels uit de verpakking en doe ze 20 seconden in de magnetron.

Let op! De stroop is hierna erg heet, laat ze een halve minuut afkoelen.

Variatietip: Drink er een blik Shultenbrau bij, immer okay.
↑ ↑ ↓ ← → A B Select
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:44:06 #140
111260 Charmian
a little joy
pi_27382622
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:36 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Hoe decadent
erg he
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:47:19 #141
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27382695
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:44 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:
Magnetronstroopwafels.

Benodigdheden:
-Stroopwafels
-Magnetron

Bereidingswijze:
Neem een paar stroopwafels uit de verpakking en doe ze 20 seconden in de magnetron.

Let op! De stroop is hierna erg heet, laat ze een halve minuut afkoelen.

Variatietip: Drink er een blik Shultenbrau bij, immer okay.
* R2cksson schrijft hem op.

Is dit ook goed voor op de BBQ?
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
pi_27382754
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:47 schreef R2cksson het volgende:

[..]

* R2cksson schrijft hem op.

Is dit ook goed voor op de BBQ?
Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
↑ ↑ ↓ ← → A B Select
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:53:22 #143
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27382851
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:49 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:

[..]

Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
Natuurlijk lauw. En natuurlijk met die walm in je gezicht, waar je ook gaat zitten.
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:08:41 #144
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383201
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:47 schreef Dakota het volgende:
Oke budget

potje roomsaus
champignons
spekjes

en dat door je macaroni (carbonara)

3 euro
Zélf roomsaus maken

1 lepel boter smelten in een steelpannetje, 1 lepel bloem erbij, goed roeren. Minuutje doorbakken.

Dan geleidelijk aan verdunnen met een paar lepels slagroom (van die goedkope) en bouillon of melk.
Op smaak brengen met peper en zout.

Gebruik als basis altijd gelijke delen boter en meel. Dit heet in vaktermen een roux Met deze basis kan je goedkoper sausjes maken dan die uit een potje
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:09:44 #145
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383223
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
... en zo min mogelijk kant en klaar spul gebruikt
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:11:58 #146
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383280
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:40 schreef hassanjassan het volgende:

[..](...)Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).

2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.

dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.

kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Klinkt wel héél erg authentiek Indisch
Je serveert gewoon de hele pan rijst met soep en ajam?
Perfect!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:15:09 #147
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27383361
Het gas een paar uur aan laten staan. Lekker voordelig idd!

Of zo'n kookplaatje van 2 kilowatt. Nog goedkoper .

Goed bezig mensen.
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:15:33 #148
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383371
Ingrediententip:
Ik gebruik nooit bami. Pak spaghetti smaakt ongeveer hetzelfde en is het goedkoopst


Bekentenis...: ik ben enorm verrast door de reacties tot nu toe! Geweldig! Ze gaan mijn Carta in!

(= gratis progje om je recepten op te slaan: http://carta.verbi.nl/index.php?referer=Carta160&page=2 )
Nee, ik heb geen aandelen, maar ik ben er helemaal lyrisch over!)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:16:12 #149
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27383393
leuk topic!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:18:46 #150
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383451
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 19:15 schreef R2cksson het volgende:
Het gas een paar uur aan laten staan. Lekker voordelig idd!

Of zo'n kookplaatje van 2 kilowatt. Nog goedkoper .

Goed bezig mensen.
Je hebt een punt

Alternatief: snelkookpan! Is even investeren, tenzij je mazzel hebt bij de kringloop (zoals ik).
Dan hoeft het niet langer dan 1/2 uur op te staan (zo lang/kort duurt het ook om je sudderlappen om te zuigen zo gaar te krijgen)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:19:44 #151
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383474
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:49 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:

[..]

Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
Ben jij Brits? Die drinken ook lauw bier...!

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:22:22 #152
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383532
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:38 schreef _ELMaikel_ het volgende:

[..]

Maar er word gevraagt naar top en goede recepten en die krijg je niet als je naar die low budget duitsers gaat
Niet mee eens.
quote:
recept :
een paar ballen gehakt
een paar kadetjes

De gehakt ballen warm maken
Kadetjes opensnijden
Gehakt bal in een kadetje doen beetje mayo er op en smullen maar
Je maakt nu weer een boel goed.
Het leven kan zo verrukkelijk simpel zijn!
Ik doe er overigens liever een lik mosterd op die de Aldi laatst tijdelijk verkocht (met peterselie en knoflook... )
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:26:16 #153
111260 Charmian
a little joy
pi_27383646
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:40 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).

2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.

dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.

kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Die rijst tot pap koken duurt echt geen paar uur, gewoon wat minder water gebruiken (ik vraag me uberhaupt af wie er 2 schepjes rijst in 5 liter water kookt). Een blokje kippeboullion erin maakt het nog lekkerder.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:26:53 #154
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27383664
Bij de Edah (of ergens anders...) een pak kant en klare nasi halen van 1kg (let op de oranje sticker, dan is hij voor 99ct).

Sate-saus erbij (aldi of waar dan ook, kost ook niet meer dan een euro).

Saus in een pannetje maken en nasi in de magnetron.

Door mekaar tiefen.

2 of 3 dagen eten. (mits koelkast).

De nasi kan ook miehoen of bami zijn.

En bij de toko natuurlijk MEGA hete sambal halen voor in de sate saus. !
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:33:36 #155
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_27383860
Ik maak gewoon teveel eten zodat ik de dag erna nog een keer kan eten
je moet wel een koelkast+magnetron hebben
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  donderdag 26 mei 2005 @ 20:53:36 #156
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27386133
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 19:26 schreef R2cksson het volgende:
Bij de Edah (of ergens anders...) een pak kant en klare nasi halen van 1kg (let op de oranje sticker, dan is hij voor 99ct).
Ja, met zo'n afprijssticker erop wordt het vaak extra interessant! Voor 99 cent kan je het amper zelf maken!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27386244
Macaroni met kaas en er gewoon een ei doorgooien is ook oke
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 09:33:44 #158
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27398099
Snel zoetzuur sausje voor bij iets Indisch of zo:

100 ml azijn
500 ml water
100 gr suiker (ongeveer
1 klein blikje tomatenpuree, eetlepel tomatenketchup
maïzena
peper en zout.

Water, azijn en suiker aan de kook brengen (suiker oplossen), tom.puree en ketchup erdoor, binden met maizena, evt op smaak met peper en zout.
De saus is wekenlang te bewaren in de koelkast en kan ook ingevroren (dan gaat wel de bindkracht van de maizena achteruit).

Dag, Conimex!

Oh ja enne... toppunt van low-budget-lekker is spinazie met fetablokjes (van de Duitse super) en gebakken broodblokjes (oud brood in dobbeltjes bakken in een laag olijfolie, liefst eerst even een teen knoflook erin uitbakken en dan eruit halen, voor je het brood erin doet... wel fnuikend voor de lijn...)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27398428
Verkeerde topic
  vrijdag 27 mei 2005 @ 09:45:18 #160
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27398456
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 09:44 schreef BliksemSchigt het volgende:
Verkeerde topic
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27399552
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 09:45 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Mijn reactie had in wat eten we vandaag gemoeten

BBQ'en is niet iets wat je doet wanneer je blut bent
  vrijdag 27 mei 2005 @ 12:29:33 #162
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27403579
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 10:24 schreef BliksemSchigt het volgende:

[..]

Mijn reactie had in wat eten we vandaag gemoeten

BBQ'en is niet iets wat je doet wanneer je blut bent
Ik schrok al... dacht dat je het tegen mij had...

Hmmm, ff handje helpen...
Als je al kooltjes hebt, of een electr. of gas BBQ (OK, dat heeft weer minder met BBQ te maken, maar soit...!) zijn gebbq-de frikadelletjes zéér lowbudget.

Als sausje: yoghurt. Zout, peper erin. Flink eind komkommer erboven raspen. Eventueel knoflook erdoor (uitgeknepen of als poeder). Voila: low budget tzatziki!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27433623
Goedkoop en lekker, zeker met dat warme weer.

Afbakbroodjes 4 stuks pistolet 0,22 cent bij de C1000
Blikje ananasschijven 0,42 cent C1000
Onsje ham 1.15 euro
onsje kaas 1,20 euro

Snij de broodjes open, beleg met ham, kaas en ananas in de oven op 225 graden voor een minuutje of 8 en klaar.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
  zaterdag 28 mei 2005 @ 21:43:09 #164
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27439540
Zojuist de verjaarstaart voor mijn jongste voltooid. Nodig:
- een hotelcake, of je bakt zelf iets met cakedeeg in een vorm naar keuze (en dan geen cakemeel gebruiken, maar gewoon boter, suiker, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en bloem).
- 2 plakken melkchocola, en dan de goedkoopste natuurlijk, geen Verkade of zo
- smarties of zoiets, en dan een kloon-merk
- goedkope jam
- versierseltjes zoals kaarsjes, van die plastic beestjes, etc (check Zeeman, Wibra etc geregeld voor dergelijke dingen!).

Snij de cake horizontaal 1 of 2 x door en smeer dik jam op het snijvlak, bouw de cake weer op.
Smelt de chocola au bain marie (nee, dat is niet op Marie d'r benen, maar in een pannetje, dat in een groter pannetje met heet water staat!). Als de chocola smeuig is, smeer de cake dan in aan de boven- en zijkanten. Laat de chocola niet te heet worden, dan stolt-ie niet meer...
Druk kaarsjes, beestjes, snoepjes en dergelijke opleukertjes in de nog zachte chocola en zet de cake koel weg. De volgende dag is de chocola gestold en is je kind voor slechts een paar euro (wel eens gezien wat een taart van de bakker kost?!?) het gelukkigste feestvarken!



[ Bericht 3% gewijzigd door dutch-mamma op 28-05-2005 22:31:12 (edit: een fotootje vertelt zoveel meer ;)) ]
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 28 mei 2005 @ 21:44:49 #165
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27439574
quote:
Op zaterdag 28 mei 2005 16:52 schreef Balthar het volgende:
Goedkoop en lekker, zeker met dat warme weer.

Afbakbroodjes 4 stuks pistolet 0,22 cent bij de C1000
Blikje ananasschijven 0,42 cent C1000
Onsje ham 1.15 euro
onsje kaas 1,20 euro

Snij de broodjes open, beleg met ham, kaas en ananas in de oven op 225 graden voor een minuutje of 8 en klaar.


Hier erg welkom bij de kinderen, als lunchverrassing!
Als je ham vacuum verpakt koopt (althans bij onze C1000), en dan niet die van het eigen merk, dan ben je iets van 60-70 cent per ons kwijt (het wordt geloof ik per 150 gram verkocht; weet het niet zeker).
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 28 mei 2005 @ 22:02:26 #166
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27439900
En dan Dutch Mamma's Low Budget Kippensoep...!

Ik geef je de basis, je kan eindeloos varieren natuurlijk.
Als kruiderij kan je bouillonblokjes gebruiken maar ook zelf iets doen (kruiden uit eigen tuin, zout, peper, etc). Bij de Lidl verkopen ze voor 99 cent grote potten gedroogde "saladekruiden", dat gebruik ik hier voor alles. Een lepel of 2-3 van dat spul door je soep is haast verplicht als je geen eigen verse kruiden hebt!

OK, wat heb je nodig? Kip natuurlijk
En nee, geen gewone kip uit de afdeling Vers Vlees, en ook geen kip dat als soepkip wordt verkocht (want taai).
Nee, we duiken de vrieskasten in. Zoek goed, ze liggen meestal ergens op de onderste plek: de Diepvrieskip!
Voor nog geen 2 euro heb je een kip die naar mijn idee te slecht is om te bakken of braden, maar ultiem is voor soep. Je kan hem in bevroren toestand in de pan gooien (doe ik altijd), maar ook eerst laten ontdooien.
Schrik niet: ze hebben vaak een papieren zakje in de buik met daarin wat organen! Welke dat zijn, is telkens weer een verrassing. Meestal het levertje en het hartje, soms ook de strot en het maagje. trek die gerust mee. Als je de kip in bevroren toestand in het waer gooit, trekt het vanzelf al mee.

Als je het echt helemaal low budget wil doen, dan bewaar je in je vriezer afsnijsel van groente. Prei, puntjes van de bonen (zijn nu nog te duur, even wachten dus), stronkjes van de broccoli, noem maar op. Gooi maar in een diepvriesbakje of -zakje, blancheren hoeft niet.
Nu is de tijd aangebroken om je restjes en afsnijsel aan te spreken. Gooi maar bij de kip in het water!

Ik gebruik minstens 2 liter water voor 1 diepvrieskip. Scheppie zout erbij, kruiden en.of specerijen naar smaak. Breng aan de kook, dim het vuur en laat gerust een uurtje pruttelen. Als je botjes begint te zien, is de kip gaar genoeg
Haal voorzichtig (want valt uit elkaar) de kip uit de soep met een schuimspaan en doe in een schaal of diep bord. Er loopt bouillon uit, hindert en daarom doe je de kip ook in een schaaltje en niet op een plankje of zo;)
Laat de kip afkoelen, dit duurt even. Gooi geen kip rechtstreeks van de pan de koelkast in, daar houdt je koelkast niet van (de Nuon wél, denk ik). Pas als de kip goed vast te pakken is, kan hij de koelkast in om ook van binnen af te koelen.

Maak de kip schoon. Vel eraf, botten en knarretjes eruit, vlees in stukken snijden. Doe met de ingewandjes in het zakje wat je wil: kleinsnijden voor de soep, weggooien of voor iets anders gebruiken.
Zeef de soep.

Nu gaan we de soep afmaken. Doe de kip terug in de soep. De basissoep is nu klaar!
Wat doe je erbij? Vermicelli, macaroni, rijst? Soepgroente? Tomaten? Leef je helemaal uit, het is JOUW soep!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 29 mei 2005 @ 02:08:57 #167
24493 Am
Zeg eens Aargh
pi_27444015
Studentensoep:

¤ 0,59 pot bouillon (aan te lengen volgens de gebruiksaanwijzing)
¤ 1,69 tortellini
¤ 0,39 diepvries soepgroente

Breng de bouillon aan de kook, voeg de tortellini toe en na tien minuten de soepgroenten. Laat het geheel dan nog vijf minuten doorkoken en klaar is kees. Meer dan genoeg voor 2 personen (2 grote eters). Pas op, erg heet!
Blaat het niet dan schaapt het niet
pi_27445314
quote:
Op zaterdag 28 mei 2005 21:44 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]



Hier erg welkom bij de kinderen, als lunchverrassing!
Als je ham vacuum verpakt koopt (althans bij onze C1000), en dan niet die van het eigen merk, dan ben je iets van 60-70 cent per ons kwijt (het wordt geloof ik per 150 gram verkocht; weet het niet zeker).
Deze broodjes zijn een uitstekende en goedkope basis voor allerlei snelle maaltijden.

Broodje met bakbacon met tomaat.
Broodje met pittig gehakt en paprika en ui.
Broodje met knakworst.
Broodje met warm vlees en saus.

Je kunt er vast nog veel meer mee bedenken.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
  zondag 29 mei 2005 @ 12:16:55 #169
94217 pseudovlaming
tandarts in spé
pi_27448563
Tip:

-Edit- illegale tips zijn niet echt gewenst zo kan iedereen aan "goedkoop" eten komen...

[ Bericht 82% gewijzigd door BBQ-kip op 29-05-2005 15:09:32 ]
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
pi_27454839
"BLUT" als in helemaal geen geld of gewoon weinig geld.
Als het gaat om weinig geld (pak'm beet ¤ 5,00) en je woont in Rotterdam (vertelde een maat van mij) dan kun je zonder problemen 'middags tussen 12:00 en 13;30 uur in het Sophia Kinderziekenhuis/Eudokia Ziekenhuis in de grote personeelskantine heerlijk,vers en goedkoop eten.
vers als in 2 keuze maaltijden die elke dag varieert

Voorgerecht,hoofdgerecht,toetje en iets te drinken voor +/- 5,00 max!
rijst,friet,aardappelen,kip,rundvlees,vis,vla,yogurt,soepen,noem het maar, het is er elke dag en niemand die je erop aankijkt als je als vreemde binnenkomt.(reden is dat er zoveel mensen werken op allerlei afdelingen/sub-afdelingen dat er geen controle is)

Alleen je moet natuurlijk niet met een skateboard of hanekam binnenkomen he..
  donderdag 2 juni 2005 @ 02:37:17 #171
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27565549
"Hiep hiep hoera, daar is de panpizza..."

De veertigplussers herkennen dit reclameliedje vást nog wel...! Stamt nog uit de tijd dat diepvriespizza's niet bestonden. Ja, ja, opoe leest voor uit eigen werk...

Dit recept kwam weer boven n.a.v. het topic over pizza-zonder-oven.

Je hebt nodig: een royaal formaat anti-aanbakpan met passend deksel.
Sneetjes oud brood.
Plakjes kaas (of geraspte kaas) en vleeswaar (ham of zo). Dingen zoals boterhammenworst leverkaas en andere zeer goedkope vleeswaar wordt niks. Maar lunchworst uit blik kan weer wel lekker zijn, gebruik dan de kaaschaaf om dunnere plakjes te maken. Dat is gewoon lekkerder.
kruiden en specerijen naar smaak
tomatenketchup of een blikje tomatenpuree (rijke studenten nemen een pot tomatensaus voor pasta)

En als je het een beetje gezond wil houden, doe je er ook wat groenvoer bij. Prei blijf ik de ultieme groente vinden voor dit soort dingen. Gesneden in dunne ringen.
Een champignonnetje in plakjes sla ik ook niet af.
Apart: ananas met ham en kaas!

Snij de korstjes van het brood, leg ze in de (eventueel iets ingevette) pan. Smeer er ketchup of tomatenpuree over. Vleeswaar erop, kaas erop, groente, kruiden...
Deksel erop. Niet te hoog vuur. Laat maar even sudderen, maar controleer regelmatig i.v.m. mogelijk aanbranden.
Als de kaas gesmolten is, is het gaar.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 2 juni 2005 @ 02:38:10 #172
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27565552
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:08 schreef i-spy24 het volgende:
"BLUT" als in helemaal geen geld of gewoon weinig geld.
Als het gaat om weinig geld (pak'm beet ¤ 5,00) en je woont in Rotterdam (vertelde een maat van mij) dan kun je zonder problemen 'middags tussen 12:00 en 13;30 uur in het Sophia Kinderziekenhuis/Eudokia Ziekenhuis in de grote personeelskantine heerlijk,vers en goedkoop eten.
vers als in 2 keuze maaltijden die elke dag varieert
(...)
Op zich geen slecht idee, en ik wil gerust een oogje dichtknijpen...
Maar als steeds meer mensen je voorbeeld volgen, worden de prijzen vanzelf hoger en hoger...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27565606
Oosterschelde kreeft op 2 manieren: de scharen 'à la nage' en de staart gebakken
  donderdag 2 juni 2005 @ 02:53:38 #174
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27565673
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 02:44 schreef MagStar_3590 het volgende:
Oosterschelde kreeft op 2 manieren: de scharen 'à la nage' en de staart gebakken
Kreeft en "low budget"... om 1 of andere reden klinkt dat zéér tegenstrijdig (zelfs Oosterscheldekreeft... tenzij je pal naast de Oosterschelde woont en het duikmaskertje van je broertje mag lenen......
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 2 juni 2005 @ 06:56:38 #175
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_27566048
Bij de Edah ligt in de vriezer een rood doosje met ingevroren Lasagne, ff de oven in mikken en smullen maar!
Kost je slechts 99 cent.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  † In Memoriam † donderdag 2 juni 2005 @ 11:35:56 #176
43556 miss_dynastie
pi_27571491
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:08 schreef i-spy24 het volgende:
Als het gaat om weinig geld (pak'm beet ¤ 5,00)
Vijf euro per persoon voor een maaltijd? Das toch niet weinig? Ik zou daarvan
elke dag biefstuk kunnen serveren hoor (bij wijze van spreken) Dat vind ik écht niet weinig.
  donderdag 2 juni 2005 @ 13:09:12 #177
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_27574348
Bruine bonen met spek en zilveruitjes.
Ik heb al een boek.
pi_27574744
wisten jullie van de spaghetti bij de aldi 17 ct kost per pak = 500 gr?
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 2 juni 2005 @ 13:28:03 #179
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_27574946
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 12:46:01 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 2 juni 2005 @ 13:34:10 #180
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_27575153
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 13:21 schreef hassanjassan het volgende:
wisten jullie van de spaghetti bij de aldi 17 ct kost per pak = 500 gr?
bij de c1000 15 cent
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_27575190
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 02:37 schreef dutch-mamma het volgende:
"Hiep hiep hoera, daar is de panpizza..."
Oei, das een goede. Dat alles heb ik toch altijd wel in huis.


Goed topic is dit geworden overigens. Veel nieuwe ideeen opgedaan.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_27653107
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 19:08 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Zélf roomsaus maken
(....)
Gebruik als basis altijd gelijke delen boter en meel. Dit heet in vaktermen een roux Met deze basis kan je goedkoper sausjes maken dan die uit een potje
Is voor mijn zelf uitgevonden basis voor pastasaus ook nog een vakterm Doe er inderdaad wel melk door meestal.

Gooi er steeds wat anders door, blikje vis, verse kruiden, pesto, spekje etc. Inderdaad erg goedkoop en lekker.
Sweet and innocent...
  maandag 6 juni 2005 @ 15:09:07 #183
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27676753
quote:
Op zondag 5 juni 2005 19:41 schreef Innocence het volgende:

[..]

Is voor mijn zelf uitgevonden basis voor pastasaus ook nog een vakterm Doe er inderdaad wel melk door meestal.

Gooi er steeds wat anders door, blikje vis, verse kruiden, pesto, spekje etc. Inderdaad erg goedkoop en lekker.
Blikje vis...! Dat ik dáár niet op gekomen ben!!!

Heb nog een tip. Vries restjes in! Restjes van de (niet zo consuminderige) Chinees, van stamppotten en pastaschotels... alles wat je over hebt in een bakkie (van de chinees, zijn ook spotgoedkoop op de markt te koop) mikken en invriezen.
Deze week hebben mijn kinderen avond4daagse op het godsonmogelijke tijdstip van 17.30 (OMG, hoe doen werkende alleenstaande ouders dat...), en dan ben ik hondsblij dat ik zometeen een rest bami, een pluk rijsttafel (door mekaar gegooid), en een potje sperziebonen mag opwarmen
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 7 juni 2005 @ 04:06:28 #184
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_27697974
TVP
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
pi_27712919
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 04:06 schreef Axioma het volgende:
TVP
Axioma, het beleid is dat we deze post van jou mogen wissen...
Zet er dus wat leuks neer, doe gezellig mee...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 8 juni 2005 @ 02:52:14 #186
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_27730523
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 16:31 schreef Oblivion het volgende:
Axioma, het beleid is dat we deze post van jou mogen wissen...
Zet er dus wat leuks neer, doe gezellig mee...
Is goed Oblivion!

Vandaag gegeten met zn 2en (of mag dat niet?)
-gemengde ES salade
-hamreepjes Ah (zoeken, de prijs/hoeveelheid varieert, en je merkt bijna niet 240 of 220 gr. behalve in prijs)
-*extra* tomaten/kaas* indien voorradig
-slasaus [ had ik al ]
- ES bruinbrood [ had ik al ]

tomaat snijden. ham toevoegen. mengen met sla. overgieten met slasaus. serverven op (geroosterd) brood.

Dat was mijn maaltijd. misschien niet super goedkoop, wel cheap


Meer cheap uit mijn eerste studiejaar:
-rookworst, 39 ct. (aldi/lidl/jumbo)
-rodekool met appeltjes uit vriesvak, 40 cent?
-pasta, goedkoopste kost per kilo ook niks: 30 cent?

doen:
rode kool ontdooien in pan& warm maken, worst op het laatst toevoegen, pasta (ook) koken

Als tip kan je cheape droge pasta lekkerder maken door vlak voor het opscheppen er een lepeltje (zaanse ES) mayonaise door te roeren!
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
  woensdag 8 juni 2005 @ 15:24:44 #187
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_27743560
Rijst koken

Kipfiletje in stukjes bakken
Preitje in reepjes erbij
Blikje ananas en sap erbij

Rijst mengen met gevriesdroogde peterselie van de Aldi (of Lidlle)

Klaar
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_27743936
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 02:52 schreef Axioma het volgende:
(of mag dat niet?)
Helemaal goed!
*trots is!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 9 juni 2005 @ 02:44:56 #189
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27764206
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 02:52 schreef Axioma het volgende:

[..]
(...)
Meer cheap uit mijn eerste studiejaar:
-rookworst, 39 ct. (aldi/lidl/jumbo)
(...)
Jaaa, de beroemde goedkope rookworsten uit het goedkope rookworstentijdperk... In elke supermarkt vond je, naast de Unoxen en de huismerken, wel de goedkope rookworsten.
maar die zijn in de winter van 2004/2005 plotseling verdwenen...!
De AH had de goedkope euroshopper rookworst, andere supermarkten hadden merken als Hoy (ja, sorry, ik heb die naam niet verzonnen), voor een paar (euro)dubbeltjes kon je overal een goedkope rookworst scoren. Maar tegenwoordig zijn ze er niet meer
quote:
Als tip kan je cheape droge pasta lekkerder maken door vlak voor het opscheppen er een lepeltje (zaanse ES) mayonaise door te roeren!
En voor de menschen die op de calorietjes moeten letten: vervang mayonaise (meestal Zaanse, die is idd het goedkoopst) door Fritessaus (meestal ook Zaanse). Mayo heeft ca. 70-80 procent olie, fritessaus veel minder (maar toch nog ca. 25%). En als je die Zaanse mayo/fritessaus gebruikt, en een pasta- of slanksausje ermee wilt maken, doe er dan een scheut (magere) yoghurt bij.
En oh ja, dat merk je ook een beetje in de prijs ! Blijf ik toch nog on topic!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 14 augustus 2005 @ 00:16:05 #190
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29617137
Koppie-peest en schop
(bron: Blut, nog enig gerecht hiervan te maken?
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 00:09 schreef Captain_Chaos het volgende:
Sloebersoep

Ingrediënten (totale kosten - AH prijzen, dus het kan nog goedkoper ¤ 1,74:

0,75 liter water
bouillonblokje ¤ 0,94 per 24 = 4 cent
600 gram aardappels ¤ 1,59 per 3 kilo Bildstar = 32 cent
150 gram andijvie ¤ 1,59 per 400 gram gesneden AH andijvie = 64 cent
paar takjes selderij ¤ 0,99 per 50 gram = 20 cent
versgemalen zwarte peper ¤ 1,39 per 35 gram peperkorrels = 4 cent
paar plakjes ontbijtspek ¤ 1,61 per 125 gram = 50 cent (ongeveer 4 plakken)
eventueel restjes uien, wortelen en kool erbij gooien.

Eenvoudig en tóch simpel .
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 00:12 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Bewaar, als je kip hebt gegeten, de botten (vriezer). Vooral als het een gekruide kip was. Kan je een verrassend lekker bouillonnetje van stoken!

IPV ontbijtspek kan je ook van die hypergoedkope vacuum verpakte schouderham gebruiken.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  † In Memoriam † zondag 14 augustus 2005 @ 00:34:28 #191
25682 2cv
Niet subtiel
pi_29617638
Brinta, toast met iets er tussen (er tussen doen voor het de toaster in gaat), iets met rijst.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_29636909
in de allerhande staan ook regelmatig low budget recepten.
probleem is echter bijna altijd, dat je dan al die spullen moet kopen,[ik heb bijv. nooit standaard blauwe kaas of aardappelen in huis tegenwoordig] en je van alles maar een beetje gebruikt. goedkoop koken ja, maar als jede rest niet meer opmaakt toch een duur garpje.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 14 augustus 2005 @ 20:19:04 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29637622
Bruine Bonen en rijst, leeft de halve wereld op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2005 @ 20:23:39 #194
76407 -erwin-
liberaal intellectueel
pi_29637748
op de markt 2 kilo tomaten gescoord voor maar 1 euro. kun je lekker soep van maken. eet je tenminste ook nog iets gezonds
fotoboek.fok.nl/-erwin-
Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
  zondag 14 augustus 2005 @ 22:10:13 #195
76407 -erwin-
liberaal intellectueel
pi_29640782
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 15:18 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
LostFormat kan niet koken.

Maar bij de Aldi hebben ze van die grote loempia's (2 in een verpakking) voor 90 cent, volgens mij heb je daar wel genoeg aan als avondmaaltijd. Je hoeft ze alleen maar even in de oven te leggen (of in de frituurpan). Ze kan ze ook in de koekenpan bakken.
en die zijn ook nog eens erg lekker
fotoboek.fok.nl/-erwin-
Ik heb geen respect voor gelovigen en hun geloof.
Mijn posts reflecteren niet noodzakelijkerwijs mijn mening.
  zondag 14 augustus 2005 @ 22:17:18 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29640974
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 22:10 schreef -erwin- het volgende:

[..]

en die zijn ook nog eens erg lekker
Gefrituurt en met sambal is alles lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29813002
Koolvisfilet van de AH uit het vriesvak is erg goedkoop. Met wat rijst en een sausje van citroensap en mosterd ofzo is het best te eten. Eventueel kun je er nog wat cheap-ass roerbakgroenten bijgooien

Of noodles met een gebakken ei en kruiden ofzo.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  woensdag 21 september 2005 @ 22:02:54 #198
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_30805556
Zuurkool met rookworst en aardappelpuree (en dus geen instant-puree halen: duur en maar van gekookte aardappelen ->>kruimige aardappelen te lang koken !!!: DE low budget maaltijd en hardstikke lekker en gezond (my opinion). TIP: Als je een oven hebt: doe de zuurkool in een ovenschaal, puree erover, paneermeel erover strooien en een paar klontjes boter (het liefts roomboter) erover heen verdelen
Aangezien de "goedkope rookworsten" volgens vorige posten verdewenen zijn een alternatief: knakworst! (deze versie is in Frankrijk in blikken "kant en klaar" te koop voor 1 EURO!!!, vandaar dat ik weet, dat het lekker is)
Ik neem aan,dat jullie nog een pot mosterd in de koelkast hebben staan onmisbaar voor de afwerking!


Hutspot, maar dan op mijn manier igeen klapstuk maar gehakt (of goedkoper vlees: knakworst, rookworst, sateh, smac (uiteraard de Aldi/Lidl nepper). Minder lekker, maar zeker budget.
Wortelen en uien koken (pan 1). Aardappels koken (pan 2) en daarna fijnprakken to puree (doe er melk en nootmuskaat/peper bij. Gehakt met vork fijnprakken en in de pan braden(zoals je met de spaghetti doet). alles bij
elkaar gooien en klaar is Kees.
Ik heb enkele mensen uit diverse landen dit laten proeven: ik heb nog nooit een negatieve reactie gehad (of bord niet leeg. sterker nog: ze wilden meer!)

Moraal van het verhaal: Hollandse kost is low budget en lekker! Dus zoek voor recepten van Andijviestamppot etc etc.

Verdere tip: kijk in supermarkten welke soort groenten/vlees(of vis) het goedkoopste zijn en gebruik je culinaire verstand om daaruit een maaltijd tre creeren!
Tips:: voor vlees /vis meestal vacuum/blik. groenten: vers of glas/blik: spercieboonen/erwten/bruine bonen.
Goedkope saus/smaakmaker: tomatenketchup, Zaanse mayonaise/ (lekkerste mayo, die er is), de "X-in een" kruidenmolentjes, instant-soep (ES, california of whatever budget-merk als smaakmaker-> beter als zout ) om saus te maken.
Laatste tip: rijst/macaroni etc. kost geen ruk! als huismerk (of Lidl/Aldi)

Smakelijk eten!
The best firms advertise the least...
pi_30806272
quote:
Verdere tip: kijk in supermarkten welke soort groentenhet goedkoopst zijn
Als je op google zoekt naar :groentenkalender dan krijg je een lijst waar je precies kan zien hoeveel aanbod van groente er is in elke maand.
Veel aanbod is dus goedkoop
Thank Drunk I'm a Goddess!
  donderdag 22 september 2005 @ 02:57:03 #200
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30813254


E1.41 bij de AH in verscheidene smaken te krijgen....Carbonara, Bolognese, Pesto.

C1000 heeft ze ook maar daar weet ik de prijs niet van...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')