abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27154534
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 16:05 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Vroor je de groenten dan in?
Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goed . Ik maakte vaak een rondje vlak voor het einde van de markt (Groningen was dat, maar het zal op andere markten toch ongeveer hetzelfde gaan), dan krijg je het extra goedkoop mee of je krijgt er ongevraagd vanalles bij (morgen-rot-meloenen e.d.). Goedkoper, lekkerder, en gezonder dan blikspul. Wel meer werk.
Ik kookte wel vaak dubbele porties en vroor dan de overgebleven helft in, dat is meer waar ik op doelde. Doe ik trouwens nog steeds als ik een gecoordineerde bui heb, het komt vaak genoeg voor dat ik eigenlijk geen tijd heb om te koken en dan voelt het fijn om niet altijd op aangeklede diepvriespizza uit te komen.
pi_27156400
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 16:12 schreef anneja het volgende:

[..]

Meestal niet. Bladgroenten de eerste twee dagen, de rest (peen, courgette, bietjes, sperciebonen, champignons, paprika, tomaat, et cetera) houdt het wel een week. En ijsbergsla blijft maaaanden goed . Ik maakte vaak een rondje vlak voor het einde van de markt (Groningen was dat, maar het zal op andere markten toch ongeveer hetzelfde gaan), dan krijg je het extra goedkoop mee of je krijgt er ongevraagd vanalles bij (morgen-rot-meloenen e.d.). Goedkoper, lekkerder, en gezonder dan blikspul. Wel meer werk.
Ik kookte wel vaak dubbele porties en vroor dan de overgebleven helft in, dat is meer waar ik op doelde. Doe ik trouwens nog steeds als ik een gecoordineerde bui heb, het komt vaak genoeg voor dat ik eigenlijk geen tijd heb om te koken en dan voelt het fijn om niet altijd op aangeklede diepvriespizza uit te komen.
Aha!
Als ik kook en is er wat over, wat vaak voorkomt, vries ik altijd de rest in.
Verse groenten zijn meestal wel lekkerder, maar ook duurder dan blikgroenten. En volgens mij is vers niet echt veel gezonder dan blik.

Ik vind het iig handig om altijd wat pasta en rijst op voorraad te hebben. Dan kun je snel een makkelijke, goedkope maaltijd maken. Wat roerbakgroenten erbij, wat gehakt bijvoorbeeld en je hebt weer een maaltijd. Ook altijd handig om verschillende kruiden in huis te hebben.
pi_27251711
Pakje spagetteria van knorr, gedroogde kant en klaar rommel, 100 jaar houdbaar. Water aan de kook brengen, inhoud van het pakje erin mikken, 4 minuten koken op laag vuur. Halve eetlepel sambal brandal erdood, theelepeltje knoflook uit een potje en een flinke spuit ketchup. Nog 1 minuutje doorkoken.

Eet smakelijk!
  maandag 23 mei 2005 @ 18:46:46 #104
120443 Shira
*Free Spirit*
pi_27283389
Zakje macaroniemix van de Aldi, blik met ham, macaronie en je kan goed 3 dagen eten
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:08:37 #105
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380142
Wie wil in dit topic zijn/haar goedkope toprecepten plaatsen?

Mijn succesgerecht: gare linzen met rijst opbakken met ui, knoflook en een schep koekkruiden. Niet meteen bah roepen, gewoon eens proberen
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27380219
bruine bonen met knakworst

Ingredïënten:
Blik bruine bonen (aldi)
Blik knakworst (aldi)
pot appelmoes (aldi)

Goi de bruine bonen en de knakworsten bij elkaar in een grote pan. Tijdje aan laten staan, goed in de gaten houden, en op je gevoel het spul er weer uit halen. Dan de inhoud van de pan in je bord doen (of als je geen grote eter bent ook een deel in het bord van je (eet)partner), en de appelmoes er (optioneel) overheen mikken. Let er wel op dat je de uren en dag er na geen belangrijke afspraken hebt.

Eet smakelijk!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:27:26 #107
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380706
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:11 schreef Alexxxxx het volgende:
bruine bonen met knakworst

Ingredïënten:
Blik bruine bonen (aldi)
Blik knakworst (aldi)
pot appelmoes (aldi)

Goi de bruine bonen en de knakworsten bij elkaar in een grote pan. Tijdje aan laten staan, goed in de gaten houden, en op je gevoel het spul er weer uit halen. Dan de inhoud van de pan in je bord doen (of als je geen grote eter bent ook een deel in het bord van je (eet)partner), en de appelmoes er (optioneel) overheen mikken. Let er wel op dat je de uren en dag er na geen belangrijke afspraken hebt.

Eet smakelijk!
Variatie: met stukjes (moes)appel voor de veggies en een schepje kerrie
Zet je slaapkamerraam open!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:35:43 #108
14320 TR08
Verschijnt direct onder je ...
pi_27380942
Sla, tomaat, basilicum, mozarella en wat vlees (spekjes oid) Supersimpel, ziet er erg netjes uit en is superlekker
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:37:52 #109
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_27380999
Kung Fu rijst of bami uit blik, koop kant en klare sathe stokjes en je hebt een menu voor nog geen 2 euro
pi_27381002
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:38:54 #111
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_27381030
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:35 schreef TR08 het volgende:
Sla, tomaat, basilicum, mozarella en wat vlees (spekjes oid) Supersimpel, ziet er erg netjes uit en is superlekker
een soort salade? of hoe maak je dat?
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:39:50 #112
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27381056
Campignons, aardappeltjes en uieringen gezamelijk opbakken. Goed kruiden en smikkelen maar
Vampire Romance O+
pi_27381119
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:42:56 #114
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381143
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
Of een blikje lunchworst (Smac maar dan goedkope) erdoorheen in blokjes: macarona à la oma!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:43:58 #115
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381178
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27381181
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:42 schreef Dakota het volgende:
Ingredienten!:

-2 kipfilets (ik neem er altijd 4 )
-een pakje boursin, paturain of een ander kruidenkaasbakkie.
-een potje zure room
-2 baquettes met knoflookboter of kruidenboter (kant en klaar in de winkel)
-bakje champignons
-3 teentjes knoflook (of minder naar eigen smaak)
-Sla ook met eigen ingredienten (ik koop meestal een slabowl)


Hoe te bereiden?

-Verwarm de oven voor (voor de baquettes)
-bak de baquettes
-Snij de champignons(schijfjes) en de kipfilet(in blokjes)
Bak die samen in een pan.

Smelt de kruidenkaas (paturain bla) en de zure room in een pannetje met de knoflook.

Kieper het bij elkaar!
Gooi t op je bord, baquette erbij (door het mengsel halen en eten )
en dan ja je sla erbij


Superlekker

en ik was 5 euro kwijt
Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:44:51 #117
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_27381206
Rijst met kaassaus en banaan.

Uitje, knoflook fruiten. Wat rode paprika en champignons erdoor en meebakken. Kaassaus maken (al dan niet uit een zakje ) en door de groenten mengen. Eventueel wat diepvriesdoperwten erdoor doen. Op het laatst wat plakken banaan erdoor. Prut over de witte rijst scheppen.

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:45:26 #118
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27381216
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:44 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Vind ik niet echt heel erg budget eigenlijk.
ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.
Stokbroodjes: van die oppiepdingen van nog geen 22 cent de 2
Kipfilet: vervangen door een pakje (of 2, of 3) goedkope schouderham (Lidl)

Je hebt gelijk, maar we zijn creatief
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27381222
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:43 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb zondag eters! Met een pan kippensoep is dit ideaal!
en binnen 5 minuten klaar
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381242
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:45 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

ipv boursin neem je goedkope kruidensmeersle van de Aldi of Lidl.
Stokbroodjes: van die oppiepdingen van nog geen 22 cent de 2
Kipfilet: vervangen door een pakje (of 2, of 3) goedkope schouderham (Lidl)

Je hebt gelijk, maar we zijn creatief
Of gehakt de paturain was in de aanbieding en ehm die baquettes waren 45 ct per stuk en erg groot
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381274
Oke budget

potje roomsaus
champignons
spekjes

en dat door je macaroni (carbonara)

3 euro
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381286
pasta carbonara.

nodig: pasta, ei, geraspte kaas, spekjes, creme fraiche

kook de pasta, bak de spekjes uit
scheidt 2 eieren en bak het eiwit bij de spekjes.
zet de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
voeg creme fraiche en kaas toe en meng.
voeg de eidooiers toe.
giet de pasta af en gooi bij de carbonara prut.
mengen en opeten

ongeveer 2-3 euro pp.
pi_27381315
TE LAAT

http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381353
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:49 schreef Dakota het volgende:
TE LAAT

ja maar de mijne is lekker

saus uit een potje
pi_27381359
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:51 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

ja maar de mijne is lekker

saus uit een potje
achja cheapass en sneller
http://elinhuijboom.punt.nl/
wanna rub mah puppeh?!
pi_27381405
Paprika in stukjes snijden en opbakken,
macaroni koken & afgieten
pleur daar een zakje geraspte kaas door
parika erdoor en klaar!

Héérlijk!

(gehakt erdoor doen is ook een optie natuurlijk!)
pi_27381418
*oeps*
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:54:14 #128
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27381427
Ui, tonijn uit blik met tomatensaus (0.89), los blikje tomatensaus (0.09), room (0.39), basilicum, macaroni (0.22)

Ui snipperen en bakken. Tonijn en los blikje tomatensaus erbij. Even laten koken, room erbij. Basilicum en peper/zout erovereen en opdienen met de macaroni die je ondertussen vanzelfsprekend al gekookt had

1,59 voor ca. 2-3 personen
Vampire Romance O+
pi_27381499
deze komt in me favorite te staan
lekker handig
he buur!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:57:05 #130
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_27381501
Spaghetti-a-la-Aldi!
Aldi spaghetti/macaroni-kruiden zakje (29 cent; 3 personen)
Aldi blikjes tomaten (19 cent; 2 personen)
Aldi spaghettislierten (15 cent; 5 personen)
Aldi of goedkopere gehakt (in de aanbieding 25 cent per persoon)
Goedkope soepgroente/groentemix
uitje
Gehakt met uien eerst gaar braden, dan groente/kruiden er bij, slierten koken en klaar:) Lukt voor minder dan een euro per persoon, en nog lekker ook!
censuur :O
pi_27381570
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
pi_27381696
tvp.
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:30:24 #133
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27382270
Stamppot:

Grote pot gesneden sperzieboontjes met witte bonen (0.69, ik koop ze bij de edah, niet iedere winkel heeft ze voor die prijs), aardappels, gehakt.

Gehakt kruiden en rul bakken/ Aardappels koken en als ze gaar zijn de bootjes erbij. Nootmuskaat, peper en zout toevoegen.

Alles door elkaar stampen.
Vampire Romance O+
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:31:38 #134
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_27382299
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:35:48 #135
111260 Charmian
a little joy
pi_27382393
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:38 schreef rvrb het volgende:
macaroni
tomatenpuree
gesnipperd uitje
(eventueel gehakt)

Ui fruiten, gehakt bijvoegen en rul bakken.
Ondertussen macaroni koken.
Macaroni, gehakt en tomatenpuree mengen met elkaar et voila
zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:36:28 #136
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27382409
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:35 schreef Charmian het volgende:

[..]

zo maak ik mijn spaghetti vaak (om het duur te maken doe ik er tegenwoordig een een bakje zwarte olijventapenade doorheen).
Hoe decadent
Vampire Romance O+
pi_27382484
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
Maar er word gevraagt naar top en goede recepten en die krijg je niet als je naar die low budget duitsers gaat

recept :
een paar ballen gehakt
een paar kadetjes

De gehakt ballen warm maken
Kadetjes opensnijden
Gehakt bal in een kadetje doen beetje mayo er op en smullen maar
You and me baby ain't nothin' but mammals
So let's do it like they do on the Discovery Channel
Do it again now
You and me baby ain't nothin' but mammals
pi_27382515
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

of Lidl Maar in principe is koken helemaal niet duur, zloang je geen wild gevogelte, of ander wild vlees ofzo gebruikt. En dus ok geen dure schelpdieren of vissen. Zalm is een uitzondering daarop trouwens

Ik kan voor 7,00 een kilo zalm kopen, dat mixen met een kilo pasta en een roomsuasje en wat spekjes, dan heb ik voor zeker 5-6 personen een maatjijd voor pak em beet 2-3 euro.

Zoalng je je gerechten maar mengt met een goede maagvuller, dan zit je altijd goed. Rijst, piepers en pasta zijn dus aanbevelingen.

Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).

2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.

dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.

kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27382621
Magnetronstroopwafels.

Benodigdheden:
-Stroopwafels
-Magnetron

Bereidingswijze:
Neem een paar stroopwafels uit de verpakking en doe ze 20 seconden in de magnetron.

Let op! De stroop is hierna erg heet, laat ze een halve minuut afkoelen.

Variatietip: Drink er een blik Shultenbrau bij, immer okay.
↑ ↑ ↓ ← → A B Select
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:44:06 #140
111260 Charmian
a little joy
pi_27382622
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:36 schreef MouseOver het volgende:

[..]

Hoe decadent
erg he
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:47:19 #141
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27382695
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:44 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:
Magnetronstroopwafels.

Benodigdheden:
-Stroopwafels
-Magnetron

Bereidingswijze:
Neem een paar stroopwafels uit de verpakking en doe ze 20 seconden in de magnetron.

Let op! De stroop is hierna erg heet, laat ze een halve minuut afkoelen.

Variatietip: Drink er een blik Shultenbrau bij, immer okay.
* R2cksson schrijft hem op.

Is dit ook goed voor op de BBQ?
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
pi_27382754
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:47 schreef R2cksson het volgende:

[..]

* R2cksson schrijft hem op.

Is dit ook goed voor op de BBQ?
Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
↑ ↑ ↓ ← → A B Select
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:53:22 #143
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27382851
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:49 schreef UpUpDownLeftRightABSelect het volgende:

[..]

Uiteraard! Daarbij adviseer ik de Schultenbrau íets lauwer te drinken. Zoals het hoort bij de BBQ.
Natuurlijk lauw. En natuurlijk met die walm in je gezicht, waar je ook gaat zitten.
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:08:41 #144
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383201
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:47 schreef Dakota het volgende:
Oke budget

potje roomsaus
champignons
spekjes

en dat door je macaroni (carbonara)

3 euro
Zélf roomsaus maken

1 lepel boter smelten in een steelpannetje, 1 lepel bloem erbij, goed roeren. Minuutje doorbakken.

Dan geleidelijk aan verdunnen met een paar lepels slagroom (van die goedkope) en bouillon of melk.
Op smaak brengen met peper en zout.

Gebruik als basis altijd gelijke delen boter en meel. Dit heet in vaktermen een roux Met deze basis kan je goedkoper sausjes maken dan die uit een potje
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:09:44 #145
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383223
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 17:59 schreef Krullie het volgende:
Nu ik er even over nadenk, is elk recept wel goedkoop te maken
zolang je voor elk ingrediënt maar ALDI neerzet...
... en zo min mogelijk kant en klaar spul gebruikt
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:11:58 #146
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383280
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 18:40 schreef hassanjassan het volgende:

[..](...)Oh ja een ECHT cheapass gerecht, maar OH zo lekker is rijstepap met kip of bubur ayam (van mijn indon. schoonmoeder geleerd).

2 schepjes rijst in 5 liter water helemaal verrot koken (duurt een paar uur) dan moet je er een kippebout in gooien, wat peper en zout en dat is het eigenlijk.

dit is superlekker in de morgen met een heerlijke kippesmaak die soep en vult als een gek. Doe er wat gebakken uitjes bij en wat lentjeuitjes en het feest is compleet.

kosten? euh...per persoon, 20 cent?
Klinkt wel héél erg authentiek Indisch
Je serveert gewoon de hele pan rijst met soep en ajam?
Perfect!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:15:09 #147
39510 R2cksson
KLIK VOORAL OP MIJN FOTOBOEK!!
pi_27383361
Het gas een paar uur aan laten staan. Lekker voordelig idd!

Of zo'n kookplaatje van 2 kilowatt. Nog goedkoper .

Goed bezig mensen.
Ik gebruik text-only. Mijn excuses voor het ongemak.
"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings."
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:15:33 #148
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383371
Ingrediententip:
Ik gebruik nooit bami. Pak spaghetti smaakt ongeveer hetzelfde en is het goedkoopst


Bekentenis...: ik ben enorm verrast door de reacties tot nu toe! Geweldig! Ze gaan mijn Carta in!

(= gratis progje om je recepten op te slaan: http://carta.verbi.nl/index.php?referer=Carta160&page=2 )
Nee, ik heb geen aandelen, maar ik ben er helemaal lyrisch over!)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:16:12 #149
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27383393
leuk topic!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 26 mei 2005 @ 19:18:46 #150
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27383451
quote:
Op donderdag 26 mei 2005 19:15 schreef R2cksson het volgende:
Het gas een paar uur aan laten staan. Lekker voordelig idd!

Of zo'n kookplaatje van 2 kilowatt. Nog goedkoper .

Goed bezig mensen.
Je hebt een punt

Alternatief: snelkookpan! Is even investeren, tenzij je mazzel hebt bij de kringloop (zoals ik).
Dan hoeft het niet langer dan 1/2 uur op te staan (zo lang/kort duurt het ook om je sudderlappen om te zuigen zo gaar te krijgen)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')