abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 juli 2006 @ 16:05:23 #226
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39909825
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 17 juli 2006 @ 20:45:20 #227
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39918316
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39935880
Tonijntartaar is ook heerlijk als tapas.

Je snijd gewoon een stuk tonijn in kleine blokjes, en doet daar wat wasabi, knoflook,olijfolie, spaanse peper, oestersaus, en viszout naar smaak bij. Even een broodje met koflookolie op de grill (of uit de oven) en klaar.

Ik werk in een restaurant waar een tapas-brasserie aan vast zit, en bijna alles wat ze daar hebben is heerlijk. Ik ben altijd een fan geweest van allemaal kleine verschillende hapjes in plaats van 1 groot hoofdgerecht.
''Going mental on the Wabbu''
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:09:00 #229
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39937173
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
nee, dat ga ik eens rustig een keertje plannen, en dan op een vrije dag doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39938037
Zo mên ff lekker wat tapas in elkaar gedraaid in mei:



  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:35:20 #231
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39938073
recepten, ik wil recepten zien!
ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 18 juli 2006 @ 13:40:04 #232
43556 miss_dynastie
pi_39938233
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
pi_39942610
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
Of je vriest lekker dingetjes in, om 's avonds van te snoepen
pi_40129212
Ik heb gisteren de hele dag in de keuken gestaan. Dit is het geworden:
quote:
Albondigas van MissyMirjaM, maar dan aangepast:
Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten
200 gr rundergehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 beschuitjes - 2 glazen rode wijn - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - allesbinder


Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, beschuit, zout en peper. Draai gehaktballetjes.

Uitje fruiten en tomaten, bouillon, wijn toevoegen. Saus pureren. Gehaktballetjes gaarkoken in de saus. Peterselie over de saus strooien.
quote:
Gamba’s


Ingrediënten
Gamba’s – citroensap – olijfolie – veel knoflook

Bereiding:

Citroensap, olijfolie en geperste knoflooktenen mengen. Gamba’s erin marineren en kort “frituren” in de marinade in een klein pannetje.
quote:
Kipspiesjes


Ingrediënten
Kipfilet in blokjes – rozemarijntakjes – mosterd – honing – olijfolie

Bereiding:
Marineer de kipfilet in een mengsel van de mosterd en honing. Rijg de blokjes aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes gaar in de olijfolie.
quote:
Wraps


Ingrediënten
Wraps – roomkaas – ham – lenteui – paprika

Bereiding:
Smeer de wrap helemaal in met roomkaas. Leg er lenteui, paprika en ham op. Rol de wrap op, en snijd in stukjes. Vastzetten met satéprikkers.
quote:
Boletes rellenos van MissyMirjaM aangepast
Kastanjechampignons gevuld met gehakt


Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap – 4 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager rundergehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Vodka - 1 el gehakte peterselie - 1 el pijnboompitten – Italiaanse kruiden


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, vodka, peterselie, pijnboompitten Italiaanse kruiden erdoor. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt.
Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.
quote:
Fritata puntjes van woniya


Ingrediënten
4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Bereiding:
Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
Allerlei kleine hapjes
quote:
Chorizo met stukjes paprika erop geprikt
quote:
Olijvenboot vol knoflookolijven
quote:
Galiameloenbolletjes met Coburger(?)ham omwikkeld
quote:
Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
quote:
Ansjovisjes in het zuur kant-en-klaar uit de supermarkt
quote:
Foccatia en donker meergranenbrood afgebakken
quote:
Kruidenboter van verse kruiden en knoflook
quote:
Pesto
quote:
Olijvenpesto
quote:
Een hele grote bak sla met alle groentes die overbleven, komkommer, olijven, feta, tomaten, aangemaakt met limoensap en olijfolie
En het was kei-lekker!
  Admin zondag 30 juli 2006 @ 23:13:14 #235
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_40337364
tvp
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 30 juli 2006 @ 23:13:43 #236
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337374
leuk, ik zie receptjes die ik gepost heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_40337410
Ik heb laatst tapas op .
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:21 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40337439
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:13 schreef yvonne het volgende:
tvp
Lekker recept.

Ga ik ook eens proberen te maken.
Hoeveel ons had je hiervoor gebruikt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:31 #239
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40337445
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:14 schreef tonks het volgende:
Ik heb laatst tapas op .
Zelf gemaakte?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40337498
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelf gemaakte?
Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
  zondag 30 juli 2006 @ 23:18:27 #241
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337563
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:16 schreef tonks het volgende:

[..]

Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
klinkt mjammie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 1 oktober 2006 @ 20:49:56 #242
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42290894
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42292348
quote:
Op zondag 1 oktober 2006 20:49 schreef littledrummergirl het volgende:
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
Dit weekend? Het weekend is bijna voorbij

Wat ga je maken/heb je gemaakt?
  zondag 1 oktober 2006 @ 22:10:14 #244
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42293955
ow ik bedoel natuurlijk volgend weekend

we hebben nog niet helemaal besloten maar we gaan in ieder geval voor gevulde peppadews, wraps met chorizo roomkaas en serranoham, een tomatensalade en ik geloof kabeljauw met sinaasappelsaus.

en dan ook nog lekker zelfgebakken brood met iets van een smeerseltje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42325092
tvp (koken voor ouders)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_42328864
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:07:59 #247
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329149
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 09:49 schreef Isabeau het volgende:
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
Klinkt inderdaad uiterst teleurstellend....waar was dat?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_42329268
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:27:39 #249
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329547
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 10:13 schreef Isabeau het volgende:
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
Geloof niet zeer binnenkort idd.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:38:41 #250
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42329769
Ik heb niet echt een lekker recept helaas, maar bij de supermarkt hier in de buurt verkopen ze olijven met tonijn, en dat was erg lekker voor 'erbij'
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_42511705
het is allemaal heel lekker geworden ( we hebben er zelfs foto's van gemaakt, zo lekker zag het eruit, zal ze binnenkort even posten)

we hadden:
crostini's met ansjovis en zongedroogde tomaatjes
zelfgebakken broodjes
gevulde peppadews met roomkaas en bieslook
siciliaanse gehaktballetjes
patata's eehm ( ben de naam kwijt.. maar met een tomatenprutje:@ )
gevulde tomaat met roomkaas
wraps met chorizo, ham en roomkaas

en het was goddelijk
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 9 oktober 2006 @ 15:28:07 #252
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_42512474
mmmm ik moet ook snel weer gaan
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_42654252
de foto's zijn niet zo scherp geworden als de bedoeling was maar ik plaats ze toch maar



In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42654691
Dat ziet er gezellig uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42654759
quote:
Op vrijdag 13 oktober 2006 21:24 schreef Oblivion het volgende:
Dat ziet er gezellig uit!
was het ook we hadden natuurlijk veel te veel ( de broodjes vulden nogal achteraf gezien ) dus we hebben er lekker twee dagen van kunnen genieten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42660598
Mmmm lekker zeg
pi_43230081
Wij zouden vanavond tapas serveren aan onze gasten, maar kwamen vanmorgen pas op het lumineuze idee dat er een vegetariër mee ging eten. Bedankt voor de vegetarische tapassuggesties
Als het je zoveel moeite kost om jezelf te worden, kun je net zo goed iemand anders blijven.
If you shake my hand better count your fingers ...
pi_43237156
Ik kan niet wachten op de foto's en de recepten
pi_43256260
Geen foto's Maar we hebben wèl gesmuld en alles was perfect! Het zag er supermooi uit en ook de vegetariër was zeer tevreden met de gerechtjes die ik voor haar had gemaakt Nu heb ik alleen een overschot aan geitenkaas, pittige roomkaas en nog wat mon chou
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 11 november 2006 @ 10:44:16 #260
48067 neo2000
Asking the important questions
pi_43448348
Morgenavond naar de tapasbar.. Zelf thuis maken is natuurlijk nog leuker, dus tvp..!
Common sense is my super power. What's yours?
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
pi_43465492
Vandaag gevonden in de EDAH... diepvries kant-en-klaar tapas



Dit pakje met 3 schaaltjes kost ¤ 3,99 en bestaat uit aardappeltjes met aioli die je zelf nog moet bakken of frituren, gehaktballetjes in tomatensaus en kipstukjes in knoflooksaus (beide voor in de magnetron).

Er waren ook nog andere soort los verkrijgbaar, zoals kabeljauwballetjes, voor ¤ 1,69 . Op de website van Beckers kan ik er nog niets over vinden.

Afhankelijk van de smaak zal ik het hier laten weten of het wat is, of wordt het een LEF topic
  zondag 12 november 2006 @ 00:48:21 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43467192
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 23:22 schreef DutchTrain het volgende:
Vandaag gevonden in de EDAH... diepvries kant-en-klaar tapas

[[url=http://i15.tinypic.com/2hrq45l.jpg]afbeelding][/url] [[url=http://i15.tinypic.com/2q9l3yf.jpg]afbeelding][/url] [[url=http://i9.tinypic.com/4872001.jpg]afbeelding][/url]

Dit pakje met 3 schaaltjes kost ¤ 3,99 en bestaat uit aardappeltjes met aioli die je zelf nog moet bakken of frituren, gehaktballetjes in tomatensaus en kipstukjes in knoflooksaus (beide voor in de magnetron).

Er waren ook nog andere soort los verkrijgbaar, zoals kabeljauwballetjes, voor ¤ 1,69 . Op de website van Beckers kan ik er nog niets over vinden.

Afhankelijk van de smaak zal ik het hier laten weten of het wat is, of wordt het een LEF topic
Gatver! Lijkt mij helemaal niets.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_43673660
quote:
Op zaterdag 11 november 2006 23:22 schreef DutchTrain het volgende:
Afhankelijk van de smaak zal ik het hier laten weten of het wat is, of wordt het een LEF topic
Het werd een LEF topic: Random Shopping #1
  zondag 19 november 2006 @ 11:16:43 #264
111260 Charmian
a little joy
pi_43679317
quote:
Op zondag 12 november 2006 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Gatver! Lijkt mij helemaal niets.
En gelijk heb je, ihkv random shopping had ik de gehaktballetjes en kabeljauwhapjes meegenomen. Daar waar de gehaktballetjes body en smaak konden gebruiken was de kabeljauw veel te zout en droog.
Conclusie: maak het liever zelf.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 6 december 2006 @ 13:39:23 #265
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_44191438
ik wil met oud en nieuw lekkere tapas gaan serveren.

- Peppadews met roomkaas
- Wraps
- Kaasjes
- olijven
- iets met champignons

Welke olijven zijn aan te raden? en wat is lekker om te doen met champginons?
Meer mensen die met kerst/oud en nieuw tapas serveren?

edit : het moet wel allemaal vegetarisch zijn

[ Bericht 18% gewijzigd door kruimel_20 op 06-12-2006 15:11:02 ]
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  woensdag 6 december 2006 @ 15:01:18 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_44193794
quote:
Op woensdag 6 december 2006 13:39 schreef kruimel_20 het volgende:
en wat is lekker om te doen met champginons?
Grote champignons vullen met een fijngehakt mengsel van champignons, lenteuitjes, in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en kaas.Lekker in de oven zetten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44193825
quote:
Op woensdag 6 december 2006 15:01 schreef golfer het volgende:


Grote champignons vullen met een fijngehakt mengsel van champignons, lenteuitjes, in stukjes gesneden zongedroogde tomaten en kaas.Lekker in de oven zetten.
Je vergeet de pesto aan de binnenkant
  woensdag 6 december 2006 @ 15:29:31 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_44194635
Inktvis tubes (van die pijlstaarten) leeghalen en kort koken.
Dan vullen met een mengsel van de armpjes, verkruimeld hardgekookt ei, parmasaanse kaas, verse kruiden en knoflook.
Deze dan smoren in wat tomatensap en rode wijn, peper, zout, blaadje laurier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_44340566
Helaas vergeten om foto's te maken, maar wij hebben dit weekend ook heerlijk tapas gegeten met een groepje vrienden. Het idee was dat iedereen wat voor zijn rekening zou nemen, wat weer voor leuke verrassingen zorgde.

We hadden onder andere:
Paprika gevuld met wilde champignons
Gebakken bloemkoolroosjes
cherry tomaat met mozzarella en munt
rode pepers gevuld met tonijn en mozzarella uit de oven
garnalen met ham in bladerdeeg
inktvisringetjes
pikante spareribs
wedges van de Lidl (gekruide aardappelpartjes)
gehaktstaafjes in tomatensaus
brownies met een bolletje ijs
met fruitmousse gevulde sinaasappel

Ik krijg er bijna weer trek van
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_44360520
Yes, donderdag naar Spanje, dus dat wordt heeeerlijk tapa's eten
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_44361852
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 16:22 schreef henkSX het volgende:
Yes, donderdag naar Spanje, dus dat wordt heeeerlijk tapa's eten
Oe ja de echte
  woensdag 13 december 2006 @ 15:00:35 #272
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_44392849
Calamares a la romana

Gefrituurde calamares voor 4-6 personen
Ingredienten: 225 zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares, pijlinktvis - bloem om te bestuiven - olie om in te frituren - 2 eieren losgeklopt - zout - citroen in partjes.

Bereidingswijze:
Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig. Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem. Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie. Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen.

Chorizo a la cidraChorizo in cider
Ingrediënten

ca. 400 g chorizo
1 teen knoflook
ca. 2,5 dl droge cider
ca: 8 zongedroogde tomaten
takje tijm
stukjes brood
cocktailprikkers


Bereidingswijze

Snijd de chorizo schuin in plakken en de knoflook in flinterdunne plakjes. Breng de chorizo en knoflook in een steelpan met de cider, de zongedroogde tomaten en de tijm zachtjes aan de kook. Voeg eventueel extra cider toe; de plakken chorizo en tomaten moeten ruim onderstaan. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de chorizo me cocktailprikkers en stukjes brood om de cider mee te dippen.
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
pi_44399975
Ik was vorige week bij een tapasbar en daar kreeg ik plakjes courgette in amandelsaus!! Echt heerlijk, heeft iemand hiervan het recept??
pi_45149588
TVP voor een tapasfeestje binnenkort. Omdat er ook een vega komt; welke vegetarische tapas zijn helemaal tha bomb?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 8 januari 2007 @ 18:50:34 #275
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_45151484
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:52 schreef Serendips het volgende:
TVP voor een tapasfeestje binnenkort. Omdat er ook een vega komt; welke vegetarische tapas zijn helemaal tha bomb?
kiek! http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htm
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_45154217
quote:
Waaw! Thanks Missy!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 28 januari 2007 @ 13:39:11 #277
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45754640
quote:
Op zondag 28 januari 2007 13:30 schreef Cutebutpsycho het volgende:
Ik heb binnenkort een tapas etentje. Nu willen we dus thuis allerlei tapas gaan bereiden en natuurlijk horen spaanse gamba's daarbij. Nu leek het ons leuk om deze te bereiden op een steengril, terwijl we aan de tapas zitten zegmaar. Nu ben ik hard op zoek naar recepten hiervoor, maar vind eigenlijk vooral dit soort dingen http://users.skynet.be/jenthes.recepten/Spaanse%20gamba's.htm ook lekker maar we willen ze dus op de steengril klaarmaken tijdens het eten.... Hoe gaat dat in zn werk?? Rauwe gamba's eerst kruiden en dan steengrillen? Of een andere aanpak? Als iemand lekkere ideeen heeft over gamba's op de steengril hoor ik het graag.


Dan nog iets.. er is ook twee dametjes van 5 jaar en een heer van 8 bij.. Nu zit ik dus een beetje te bedenken wat nou lekker en leuk voor hen is, zodat ze ook een beetje "mee kunnen doen". Lijkt me dat tapas er niet zo lekker in gaat bij die kinderen dus ik dacht aan prikkertjes met mini knakworstjes, blokjes kaas oid, Jip en janneke kinder champagne van de Hema ipv rode wijn Toetje: Spekjes op een stokje en dan dippen in de chocoladefondue etc. Maar misschien hebben jullie nog meer ideeen?

Thanks alvast!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 28 januari 2007 @ 13:42:26 #278
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_45754724
tvp
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 28 januari 2007 @ 14:24:32 #279
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_45756186
Wat de chocoladefondue betreft, dat gaat ook prima met stukjes fruit. Ik denk dat je de kids daar ook wel een plezier mee doet, vooral als je populaire soorten als aardbei en banaan op tafel zet.

Verder voor de prikkertjes stukjes kaas, worst, ananas, knakworstjes, komkommer, augurk.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_45759282
quote:
Op maandag 8 januari 2007 19:57 schreef Serendips het volgende:


Waaw! Thanks Missy!
Hoe was jouw tapasavondje
Wij krijgen vrienden in feb. die we lang niet meer gezien hebben, zit ook te twijfelen over tapas eigenlijk ipv gewoon aan tafel eten.
Die link is geweldig idd MM !
pi_45762596
ff een topic kaap doen, aangezien ik het een beetje nutteloos vind om gelijk een nieuw topic voor aan te maken.

waar kan ik het beste chorizo scoren (en dan de hele worst, niet van die voorgesneden meuk). omgeving utrecht zou leuk zijn
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 28 januari 2007 @ 17:26:37 #282
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_45763290
Cutebutpsycho, voor de kleintjes kun je ook mini chorizoworstjes doen, of kleine gehaktballetjes . Voor volwassenen heb je ook veel tapasgerechten met gehakt, dus dan is dat makkelijk te combineren.
Of kleine (kip)sateetjes, vinden kinderen meestal ook lekker .

Wij doen tijdens het steengrillen wel eens gambas gewoon ongekruid op de steengrill en dippen ze dan in een lekker knoflooksausje.
Fuck the EBU
pi_45767060
quote:
Op zondag 28 januari 2007 17:09 schreef Tha_Butcha het volgende:
ff een topic kaap doen, aangezien ik het een beetje nutteloos vind om gelijk een nieuw topic voor aan te maken.

waar kan ik het beste chorizo scoren (en dan de hele worst, niet van die voorgesneden meuk). omgeving utrecht zou leuk zijn
Geen idee of dit nog bestaat??
Brakke site, maar mét tel.nr en adres.
pi_45773754
hey da's vlakbij in de buurt van een vriendin, maar es uitchecken van dan.

en die site
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_45774973
Wij hebben vanavond tapas gegeten, erg lekker
We hadden:
-peppadews gevuld met roomkaas
-kleine krieltjes met een heerlijk pittig paprika sausje
-kleine aardappelommeletjes
-spiesjes met gehalveerde cherry tomaatjes met een stukje feta er tussen, aan 1 kant ingesmeerd met pesto
-champignonnetjes klaargemaakt met knoflook en witte wijn (erg lekker!!)
-kaasdriehoekjes: mengseltje van ricotta en feta met kruiden in bladerdeeg
voor de zekerheid hebben we ook nog een couscous salade klaargemaakt (voor het geval er te weinig was, deze is nu dus nog over )

Het was echt superlekker!!
pi_45776374
quote:
Op zondag 28 januari 2007 19:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Geen idee of dit nog bestaat??
Brakke site, maar mét tel.nr en adres.
Getverdemme ik heb mooie muziek op staan ja

Maarre, casa molero vlakbij de albert cuijp in amsterdam is een goede spaans/portugese winkel
pi_45777367
quote:
Op zondag 28 januari 2007 15:56 schreef Bluezz het volgende:
Hoe was jouw tapasavondje
Wij krijgen vrienden in feb. die we lang niet meer gezien hebben, zit ook te twijfelen over tapas eigenlijk ipv gewoon aan tafel eten.
Die link is geweldig idd MM !
Avondje was geweldig geslaagd. We hebben gesmuld, alleen hebben we veel te veel gemaakt. We hebben er nog twee avonden van kunnen eten...

We hadden gemaakt;

Gehaktballetjes in tomatensaus
Auberginepuree
Courgetteschuitjes, gevuld met het een of ander (ik weet al niet meer wat)
Abrikozen in rode wijnsaus
Knoflookolijven en citrusolijven
Vijgen met geitenkaas en sinaasappelrasp
Rijstsalade
Gebakken kip in mojomarinade met gember en koriander
Gevulde tomaten
Amandelen met zeezout
Champignons met kruiden
Aioli
Chorizoblokjes
Tortillapuntjes
en aangevuld met stokbrood en nacho's
Dit alles geserveerd met cava

Heerlijk avondje!

D'r zijn foto's, die moet ik alleen nog even achterhalen bij de fotograaf.

Trouwens Bluezz, gewoon doen hoor, die tapas. Veel gerechten kun je ook al een dag eerder klaarmaken. Veel hapjes smaken na een dag nog beter!

I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_45777864
quote:
Op zondag 28 januari 2007 23:54 schreef Serendips het volgende:

-knip-veel lekkers-

Trouwens Bluezz, gewoon doen hoor, die tapas. Veel gerechten kun je ook al een dag eerder klaarmaken. Veel hapjes smaken na een dag nog beter!

Zo, dat is nogal wat
We hebben al meer een tapasavondje verzorgt, zie ergens in het begin van dit topic foto's en recepten
Tis ook lekker makkelijk idd, met het maken vantevoren, ik vind het net of je de hele avond zit te snoepen.
Weet je echt niet meer wat er in die courgetteschuitjes zat? Klinkt namelijk erg spannend

(als ik op google zoek krijg ik DIT recept)

[ Bericht 10% gewijzigd door Blues op 29-01-2007 00:19:41 ]
pi_45778246
quote:
Op maandag 29 januari 2007 00:13 schreef Bluezz het volgende:
Weet je echt niet meer wat er in die courgetteschuitjes zat? Klinkt namelijk erg spannend

(als ik op google zoek krijg ik DIT recept)
Nee, dat was het recept niet. Het was niet een van de gerechten die ik had uitgezocht of gemaakt (want 3 koks). Helaas heb ik het ook niet kunnen proeven, want ze waren zo weg...

Het was een vegetarisch gerecht; ik denk dat het dit was...

Het lijkt me trouwens lekkerder om er ook nog geruld gehakt doorheen te doen...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_45789892
Ik zie steeds gehaktballetjes in tomatensaus voorbij komen.
Hoe maken jullie de tomatensaus?
pi_45790048
quote:
Op maandag 29 januari 2007 14:37 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:
Ik zie steeds gehaktballetjes in tomatensaus voorbij komen.
Hoe maken jullie de tomatensaus?
Kan op meerdere manieren:

  • verse vleestomaten in kleine stukjes snijden, en koken tot het een lekker prutje is, kruiden naar wens erbij.
  • pakje heinz tomato frito, kant en klare tomatensaus. Gebruik ik ook voor pastasaus.
  • blikjes tomatenpuree, maar dat is vrij sterk en geconcentreerd, niet de lekkerste oplossing...

    meestal dus de heinz-saus, als ik veel tijd heb en het ook nog eens vleestomatenseizoen is, is die eerste optie het lekkerst.
  • Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_45792208
    quote:
    Op maandag 29 januari 2007 14:42 schreef Gripper het volgende:

    [..]

    Kan op meerdere manieren:

  • verse vleestomaten in kleine stukjes snijden, en koken tot het een lekker prutje is, kruiden naar wens erbij.
  • pakje heinz tomato frito, kant en klare tomatensaus. Gebruik ik ook voor pastasaus.
  • blikjes tomatenpuree, maar dat is vrij sterk en geconcentreerd, niet de lekkerste oplossing...

    meestal dus de heinz-saus, als ik veel tijd heb en het ook nog eens vleestomatenseizoen is, is die eerste optie het lekkerst.
  • bedankt! zitten hier ook nog kruiden door? of is dat niet nodig?
    pi_45792759
    quote:
    Op maandag 29 januari 2007 15:49 schreef Flower-Ti-Amo het volgende:

    [..]

    bedankt! zitten hier ook nog kruiden door? of is dat niet nodig?
    Ik geloof het niet, alleen tomatensaus. van een website (gegoogled op heinz+ tomato+ frito+ ingredienten) heb ik dit:

    Heinz Tomato Frito
    Heinz Tomato Frito is al jaren marktleider in het segment Gezeefde Tomaten en wordt bereid volgens een oud Spaans Heinz-recept. Deze basis voor sauzen en soepen was de eerste tomatenbasis met een milde smaak. Zij is verkrijgbaar in een tetraverpakking van 375 ml. Tetra is een kartonsoort die vooral vanwege de goede kwaliteit wordt gebruikt in de voedingsindustrie. Ook Tomato Frito is gemaakt van een elf procent brix* tomatenconcentraat.

    geen geur, smaak en conserveringsmiddelen, beweren ze. Het is een heel milde saus die alleen naar tomaat smaakt, dus ik keil er wel altijd van alles bij
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_46069354
    Wat keil je er voor kruiden bij Gripper?

    Zaterdag gaan we ons weer uitleven, en tapas maken voor vrienden.
    pi_46071066
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 11:41 schreef Bluezz het volgende:
    Wat keil je er voor kruiden bij Gripper?

    Zaterdag gaan we ons weer uitleven, en tapas maken voor vrienden.
    ik ben ook vriend!


    lekker hoor
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_46071601
    pi_46072113
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 11:41 schreef Bluezz het volgende:
    Wat keil je er voor kruiden bij Gripper?
    Bedoel je wanneer ik er een pastasaus van maak, of wanneer ik tapas' ?

    Bij pasta: italiaanse kruiden (oregano, basilicum, peper en verse knoflook)
    Bij tapas-saus: ook knoflook, takje thijm, soms een stukje geraspte sinaasappelschil, en een scheutje tabasco
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_46073609
    Ik ben verzot op Tapas en nu wil ik het graag ooit een keertje zelf gaan maken.
    Nu is mijn vraag of het handig is om een boek aan te schaffen, en zo ja, welke dan?
    Of is het handiger om recepten van het internet af te halen (bijvoorbeeld hier!).

    Ik zag trouwens ook Tapas-pakketten in de winkel liggen, heeft 1 van jullie deze al eens geprobeerd en is het lekker of te voorgemaakt? .
    I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
    pi_46073818
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 14:09 schreef Mikani het volgende:
    Ik ben verzot op Tapas en nu wil ik het graag ooit een keertje zelf gaan maken.
    Nu is mijn vraag of het handig is om een boek aan te schaffen, en zo ja, welke dan?
    Of is het handiger om recepten van het internet af te halen (bijvoorbeeld hier!).

    Ik zag trouwens ook Tapas-pakketten in de winkel liggen, heeft 1 van jullie deze al eens geprobeerd en is het lekker of te voorgemaakt? .
    Als je misschien het tapaspakket van de C-1000 bedoelt, met daarin materiaal voor:

  • courgette met gekruide roomkaas
  • kipspiesjes-paprika
  • varkensspiesjes-kruidendinges
  • bruschettakruiden
  • garnaal-knoflookmarinade-spiesjes

    bespaar jezelf dan alsjeblieft de moeite, het is lang niet zo lekker als zelf maken!

    Veel recepten vind je op http://www.giessenborch.com/
  • Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_46074070
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 13:20 schreef Gripper het volgende:


    Bedoel je wanneer ik er een pastasaus van maak, of wanneer ik tapas' ?

    Bij pasta: italiaanse kruiden (oregano, basilicum, peper en verse knoflook)
    Bij tapas-saus: ook knoflook, takje thijm, soms een stukje geraspte sinaasappelschil, en een scheutje tabasco
    Voor gehaktballetjes
    quote:
    Op woensdag 7 februari 2007 14:09 schreef Mikani het volgende:
    Ik ben verzot op Tapas en nu wil ik het graag ooit een keertje zelf gaan maken.
    Nu is mijn vraag of het handig is om een boek aan te schaffen, en zo ja, welke dan?
    Of is het handiger om recepten van het internet af te halen (bijvoorbeeld hier!).

    Ik zag trouwens ook Tapas-pakketten in de winkel liggen, heeft 1 van jullie deze al eens geprobeerd en is het lekker of te voorgemaakt? .
    Zelf maken, en boeken kopen is onzin, er is online echt zo giga-veel te vinden
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')