abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28209313
2 liter rode huiswijn. (Eventueel nog rose/wit of andere rode wijn)

- citroenbrandewijn (Henkes)
- Findlaters Finest Scotch Whiskey
- Ketel 1 jenever
- Cointreau ( )

- sinaasappels, citroenen, blikfruit (gemend, ananas, peer) aardbijen, zwarte druiven.
pi_28209374
en nog wel andere drank als het moet..

En als ik goed zoek misschien ook nog kaneelstokjes..
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:39:15 #53
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28209377
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:37 schreef MaRySe het volgende:
2 liter rode huiswijn. (Eventueel nog rose/wit of andere rode wijn)

- citroenbrandewijn (Henkes)
- Findlaters Finest Scotch Whiskey
- Ketel 1 jenever
- Cointreau ( )

- sinaasappels, citroenen, blikfruit (gemend, ananas, peer) aardbijen, zwarte druiven.
Qua drank zou ik het bij cointreau laten (of lust je dat niet?)

Ik ga toch ff in mijn oude files kijken, ben zo terug!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28209406
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:39 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Qua drank zou ik het bij cointreau laten (of lust je dat niet?)

Ik ga toch ff in mijn oude files kijken, ben zo terug!
Ik vind het echt heel goor ! (Puur)
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:40:41 #55
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28209422
dranken die puur smerig zijn, kunnen gemixt nog best aardig smaken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:45:22 #56
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28209543
Heb je nog ergens cognac?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:47:35 #57
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28209614
Leuke niet zo sterke variatie:

1 sinaasappel
1 citroen
1 groene appel, bv Granny Smith
1 fles rode wijn, gekoeld
1/2 liter Spa en Fruit Sinaasappel, gekoeld
suiker
appelboor
grote karaf of bowlschaal
ijsblokjes

Sinaasappel en citroen schoonboenen en in plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Appel wassen, met appelboor klokhuis eruit steken en de appel in dunne plakjes snijden.
Wijn en frisdrank in karaf of bowlschaal schenken.
Fruit erdoor mengen.
Suiker naar smaak aan de sangria toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost.
IJsklontjes toevoegen of apart erbij serveren.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28209658
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:47 schreef dutch-mamma het volgende:
Leuke niet zo sterke variatie:

1 sinaasappel
1 citroen
1 groene appel, bv Granny Smith
1 fles rode wijn, gekoeld
1/2 liter Spa en Fruit Sinaasappel, gekoeld
suiker
appelboor
grote karaf of bowlschaal
ijsblokjes

Sinaasappel en citroen schoonboenen en in plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Appel wassen, met appelboor klokhuis eruit steken en de appel in dunne plakjes snijden.
Wijn en frisdrank in karaf of bowlschaal schenken.
Fruit erdoor mengen.
Suiker naar smaak aan de sangria toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost.
IJsklontjes toevoegen of apart erbij serveren.
ik heb geen spa en fruit maar wel sinaasappelsap of dubbelfris of zo iets
Mij lijkt jenever wel lekker?
  vrijdag 24 juni 2005 @ 23:52:26 #59
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28209766
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:49 schreef MaRySe het volgende:

[..]

ik heb geen spa en fruit maar wel sinaasappelsap of dubbelfris of zo iets
Mij lijkt jenever wel lekker?
Jenever zou ik voorzichtig mee zijn. Een klein glaasje op die 2 flessen wijn, meer niet. Zie het als sambal
Je zuipt het weg als ranja, maar je wordt er zo starnakelbezopen van als je niet oppast...

Edit sinaasappelsap of dubbelfriss (welke smaak?) is prima! Als je bubbels wil, gooi je er anders sinas door
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28210060
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:52 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Jenever zou ik voorzichtig mee zijn. Een klein glaasje op die 2 flessen wijn, meer niet. Zie het als sambal
Je zuipt het weg als ranja, maar je wordt er zo starnakelbezopen van als je niet oppast... [afbeelding]

Edit sinaasappelsap of dubbelfriss (welke smaak?) is prima! Als je bubbels wil, gooi je er anders sinas door
Appel perzik en ook nog rosvicee ergens
  zaterdag 25 juni 2005 @ 00:05:56 #61
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28210241
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:01 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Appel perzik en ook nog rosvicee ergens
Appel-perzik, lijkt me wel gewaagd, maar dat bedoel ik positief! Naar smaak toevoegen, niet in 1x alles, maar telkens even proeven (niet doorslikken anders ben je al blauw voor het feest begint).
Roosvicee ken ik alleen van die pruttige siroopjes... kan ik dus weinig over weggen.

Nergens cognac of brandy?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28210332
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:05 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Appel-perzik, lijkt me wel gewaagd, maar dat bedoel ik positief! Naar smaak toevoegen, niet in 1x alles, maar telkens even proeven (niet doorslikken anders ben je al blauw voor het feest begint).
Roosvicee ken ik alleen van die pruttige siroopjes... kan ik dus weinig over weggen.

Nergens cognac of brandy?
M'n ouders slapen al .. Is het wijnachtig? Dan kan ik bij de wijn gaan zoeken..
  zaterdag 25 juni 2005 @ 00:30:59 #63
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28211094
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:08 schreef MaRySe het volgende:

[..]

M'n ouders slapen al .. Is het wijnachtig? Dan kan ik bij de wijn gaan zoeken..
Nee, 't is echt sterke drank

Ik zou het anders bij de wijn houden, glaasje jenever erbij voor de pittigheid (liever die cointreau, als je durft!), aanlengen met die vruchtensap en de fruitjes erbij
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 25 juni 2005 @ 00:39:44 #64
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28211267
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:30 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik zou het anders bij de wijn houden, glaasje jenever erbij voor de pittigheid (liever die cointreau, als je durft!), aanlengen met die vruchtensap en de fruitjes erbij
Cointreau er door is idd erg lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 25 juni 2005 @ 00:46:23 #65
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28211393
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Cointreau er door is idd erg lekker
Vinnik ook, maar Maryse lust het zo niet (mixjes smakken vaak anders, maar als ze het dan ook niet lekker vindt, is het zo zielig voor haar...)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28211666
Okeyy..
2 liter rode wijn
400 ml jenever
800 ml dubbelfris appelperzik
3 sinaasappels
2 citroenen
1 appel
pi_28211682
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Cointreau er door is idd erg lekker
Van alleen de geur al ga ik over m'n nek
  zaterdag 25 juni 2005 @ 01:08:34 #68
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28211829
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:59 schreef MaRySe het volgende:
Okeyy..
2 liter rode wijn
400 ml jenever
800 ml dubbelfris appelperzik
3 sinaasappels
2 citroenen
1 appel
Hoogstens 200 ml jenever, zou ik zeggen... Begin met 100 ml, en proef dan. Echt, als er teveel in zit prooef je het niet, het is verradelijk spul, sangria!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28211951
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:08 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Hoogstens 200 ml jenever, zou ik zeggen... Begin met 100 ml, en proef dan. Echt, als er teveel in zit prooef je het niet, het is verradelijk spul, sangria!
Ik heb het al gemaakt
M'n vader heeft de Jenever er ingedaan..
  zaterdag 25 juni 2005 @ 01:16:15 #70
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28212014
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:13 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Ik heb het al gemaakt
M'n vader heeft de Jenever er ingedaan..
En? Al geproeft?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28212030
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:16 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

En? Al geproeft?
Ja het is lekker !
  zaterdag 25 juni 2005 @ 01:19:33 #72
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28212076



Mooi! Dan noemen we het vanaf nu "Sangria à la FOK"...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28212146
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:19 schreef dutch-mamma het volgende:
[afbeelding]


Mooi! Dan noemen we het vanaf nu "Sangria à la FOK"...!
Misschien iets te ziet voor de meesten ! Ik heb zin in m'n feesj !
Ga nu slapen, morgen 6 uur op
Werken tot 6 en dan FEESJ !!
  zaterdag 25 juni 2005 @ 01:25:06 #74
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28212181
Maak er een mooi feessie fan!

Ik ga ff legge, denk niet dat het slapen wordt... maar dan rust ik i.i.g. wel ff...

Veel plezier morgen en werk ze!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28236744
Weet iemand hoe je Tissana maakt dan? Is een variant op Sangria. Met witte wijn en andere ingredienten?
  zaterdag 25 juni 2005 @ 23:17:14 #76
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28236974
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 23:09 schreef mistermaniac het volgende:
Weet iemand hoe je Tissana maakt dan? Is een variant op Sangria. Met witte wijn en andere ingredienten?
Ken wel Sangria de Cava. Maar dat is met Cava (Spaanse Champagne) ipv wijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28245970
Zou best kunnen, wordt veel gedronken in de costa brava
  zondag 26 juni 2005 @ 15:23:47 #78
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28250225
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:22 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Misschien iets te ziet voor de meesten ! Ik heb zin in m'n feesj !
Ga nu slapen, morgen 6 uur op
Werken tot 6 en dan FEESJ !!
Hoe was je feesj?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 17:15:55 #79
111528 Viajero
Who dares wins
pi_28482561
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 23:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ken wel Sangria de Cava. Maar dat is met Cava (Spaanse Champagne) ipv wijn
Je bent me voor...

Met Cava ipv wijn is echt perfect op een warme avond

It really is just like a medieval doctor bleeding his patient, observing that the patient is getting sicker, not better, and deciding that this calls for even more bleeding.
  maandag 4 juli 2005 @ 19:54:56 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28487245
quote:
Op maandag 4 juli 2005 17:15 schreef Viajero het volgende:

[..]

Je bent me voor...

Met Cava ipv wijn is echt perfect op een warme avond

Sangria op een warme avond is altijd . Maar met Cava is idd wel erg lekker.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28506054
in spanje heb ik een keer een erg lekker recept gehad, voor zover ik kon zien deed de barman er het volgende in:

cava (spaanse mousserende wijn)
brandy
rode likeur, bijv. passoa
sinaasappelsap
citroensap
schijfjes sinaasappel en citroen
vruchtenmix uit blik
  dinsdag 5 juli 2005 @ 20:16:07 #82
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28523838
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:53 schreef rs1978 het volgende:
in spanje heb ik een keer een erg lekker recept gehad, voor zover ik kon zien deed de barman er het volgende in:

cava (spaanse mousserende wijn)
brandy
rode likeur, bijv. passoa
sinaasappelsap
citroensap
schijfjes sinaasappel en citroen
vruchtenmix uit blik
Ik zou persoonlijk het sinaasappelsap vervangen voor gewone Fanta of Fanta Lemon. daar naast zo ik er ook nog wodka of witte rum aan toevoegen om het alcohol percentage omhoog te brengen.

Maar het is idd een goed basisrecept waarop je zelf goed kunt varieren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 17 april 2006 @ 11:42:41 #83
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_37027392
Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen
Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen?
Alvast bedankt voor de tips!
pi_39850419
quote:
Op maandag 17 april 2006 11:42 schreef JacMar het volgende:
Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen
Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen?
Alvast bedankt voor de tips!
haha voor 14 mensen is dat echt weinig.
Ik ga zo sangria maken voor 3 mensen en gooi er al 2 flessen wijn in.
Ik weet het! Mijn nickname is blij. Het is een puberale ode van een aantal jaren geleden aan Chris Pontius van Jackass. Helaas is deze vergissing niet meer te herstellen.
  zondag 16 juli 2006 @ 12:45:12 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39873317
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 14:38 schreef partyyboyy het volgende:

[..]

haha voor 14 mensen is dat echt weinig.
Ik ga zo sangria maken voor 3 mensen en gooi er al 2 flessen wijn in.
Wat voor wijn heb je gebruikt? Wil misschien voor een BBQ komende vrijdag ook sangria gaan maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39874061
jaaaaaa gister gemaakt! echt lekker en je werd er ook goed zat van.

Wat ik heb gebruikt

2 flessen rode wijn (RIOJA)
2 dl grand marnier
6 eetlepels Cointreau
2 sinaasappels
2 citroenen
1 ananas
1 meloen
20 aardbeien
2 stokjes kaneel
Veel ijsklontjes

En als je het minder sterk wilt maken, dan kun je er nog een pak sinaasappelsap doorheen gooien.

En dan 2 uur in de koelkast en smullen maar!
Dit hebben wij met 3 personen opgedronken en dat zijn best veel glazen!
Ik denk dat je er met 5 personen ook goed mee kunt doen.

[ Bericht 8% gewijzigd door partyyboyy op 17-07-2006 14:53:28 ]
Ik weet het! Mijn nickname is blij. Het is een puberale ode van een aantal jaren geleden aan Chris Pontius van Jackass. Helaas is deze vergissing niet meer te herstellen.
pi_39907417
mijn beach party recept:

vul 1 grote emmer met:
1 fles vodka
1 fles rum
1 fles creme de cassis
stukje appel, sinasappel, banaan, ananas, druif, etc.
laat dit een nachtje trekken.

gooi er dan 5 liter rode wijn in en 3 liter sinasappelsap of iets anders fruitigs. veel ijsklontjes erbij en klaar.
  zondag 10 september 2006 @ 12:03:29 #88
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_41670443
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 13:24 schreef Koningin het volgende:
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen.
smaken niet joh uit een fles.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')