Oke voor op een zonnige zomer avond dan? Heb je daar voor wel recept?quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de Paella drink je geen sangria, daar drink je een mooie droge spaanse witte wijn bij. Zonde van je moeite die je doet om een goeie paella te maken om dat dan weg te zuipen met "ballermann booze"
1 Liter goedkope rode wijnquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:43 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Oke voor op een zonnige zomer avond dan? Heb je daar voor wel recept?
Neem een recept voor "gewone" sangria en vervang de rode wijn door witte wijn!quote:Op woensdag 7 juli 2004 11:11 schreef Oceanonix het volgende:
Bij een tapasrestaurant in Utrecht (el Mundo) kun je witte sangria krijgen.
Wat er precies inzit weet ik niet. In ieder geval Bacardi.
Waar koop je dat??quote:Op woensdag 7 juli 2004 13:24 schreef Koningin het volgende:
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen.
Ik koop het in de supermarkt. Er zijn inderdaad wel verschillende soorten, ik koop meestal eentje in een fles. Welk merk dat is, weet ik niet.........quote:Op vrijdag 9 juli 2004 01:04 schreef oZner het volgende:
[..]
Waar koop je dat??
Een vriend van mij had ooit ook dat spul in pakken, was best wel lekker. Heerlijk zomers enzo. Zijn er verschillende soorten te koop? Of is het een standaard smaakje?
Je oke maar ik wil graag recepten die men lekker vindt.quote:Op vrijdag 9 juli 2004 13:16 schreef ivetje het volgende:
ff googlen joh
Voor recepten:quote:Op vrijdag 20 augustus 2004 13:45 schreef Ripley het volgende:
Bij de dirk van den Broek stonden 1,5 liter pakken sangria, ik heb ze zelf nog niet geproefd. Zelf maken is altijd lekkerder lijkt me trouwens, is dat geen optie?
cola? steranijs? kaneelstokjes?quote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:09 schreef MaRySe het volgende:
Voor 15 liter!!
voor 15 liter:
0.5 L. bitter lemon, 1.5 L. cola, 1.5 L. sinas - 2 dl. bacardi - 2 dl. spaanse brandy - 2 dl. safari - 2dl. rode martini - 2 dl jenever - 1 dl. 43 likeur - 1dl. cointreau - aanvullen tot 15 liter met rode wijn - 4 kaneelstokjes - 10 steranijs - 8 kruidnagels - 750 gram kristalsuiker - 4 groene appels - 4 sinaasappels - 2 citroenen
Wat een rare ingrediënten
Wat is deciliter triple sec?quote:1 liter rode wijn - 2 sinaasappels - 1 citroen - 0,5 deciliter triple sec - 3 eetlepels suiker
Sinaasappels en citroen met schil en al in schijfjes snijden en schijfjes weer in kwarten. Alles door elkaar mengen en een nacht in de koelkast laten trekken. De verhoudingen zijn ongeveer; alles kan naar eigen smaak worden aangepast. Er kan ook ander fruit in, als er in ieder geval maar sinaasappel en citroen in zit. Bij meer wijn hoeft er niet per se meer fruit in.
Dat heeft met sangria idd niet veel meer te maken, maar het lijkt me het proberen waardquote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:11 schreef Molluck het volgende:
[..]
cola? steranijs? kaneelstokjes?
Maar op een feestje komt 15 liter wel op toch?
quote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
een deciliter is een inhoudsmaat
quote:Triple Sec is een sterke likeur die naar sinaasappels smaakt. Naast het merk Triple Sec, zijn er ook enkele andere merken, waaronder diegene die ik gebruik: Bootz.
deciliter = 100 ml (of cc) = 1/10 literquote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:13 schreef MaRySe het volgende:
[..]
Wat is deciliter triple sec?
Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb
ja maar wat voor drankje is hetquote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:17 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
deciliter = 100 ml (of cc) = 1/10 liter
Let op als je werkelijk van alles door elkaar wil gooien, neem wel kwaliteitsspul, anders hangt iedereen na 1 glas boven de toiletpot!quote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:13 schreef MaRySe het volgende:
[..]
Wat is deciliter triple sec?
Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb
mijn edits zijn niet aan jou besteedquote:
quote:Triple Sec is een sterke likeur die naar sinaasappels smaakt. Naast het merk Triple Sec, zijn er ook enkele andere merken, waaronder diegene die ik gebruik: Bootz.
Ik heb c1000 huiswijnquote:Op vrijdag 24 juni 2005 23:21 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Let op als je werkelijk van alles door elkaar wil gooien, neem wel kwaliteitsspul, anders hangt iedereen na 1 glas boven de toiletpot!
Als je goedkope kersenwijn of zo neemt, gearomatiseerd en rechtstreeks uit de wijngaarden van de Chemische in Naarden (Goois begrip), heb je een probleem...
Schrijf zo maar ff op wat er allemaal is, dan brouwen we online wel wat[afbeelding]
Deze 3 lijken me leuke recepten. Voor sinaasappellikeur moet je niet die oranjegekleurde goedkope meuk (braakgarantie...) gebruiken maar iets van kwaliteit (wat heb je in huis?).quote:Op vrijdag 24 juni 2005 22:36 schreef MaRySe het volgende:
3 sinaasappels
1 citroen
1 limoen
1/2 lichte, rode wijn
2 dl. druivesap
ijsblokjes
of
400 ml rode druivensap
2 sinaasappels (sap)
1 citroen (sap)
2 eetlepels poedersuiker
50 ml rode porto
50 ml rode wijn
50 ml cointreau
kaneel
sap van 3 limoenen
sap van 3 sinaasappelen
3/4 ltr droge rode wijn
3 el sinaasappellikeur
3-5 el suiker
1 sinaasappel
2 perziken
1/2 ananas
OK, mits met redelijke mate gedronken valt dat wel te overlevenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |