dus jij bakt bv de kip, inktvis etc apart van de rijst ??quote:Op dinsdag 29 juni 2004 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak kippeboulion om de rijst in te koken, en saffraan, géén koenjit.
olijfolie in een pan, daar de (rauwe) rijst in bakken tot ie goud begint te kleuren, dan de kippeboulion toevoegen en de in een vijzel vermalen safraan erbij.
koken tot gaar.
Nu kan je dit gebruiken als basis voor je Paella.
Wat je in je paella doet moet je zelf weten, dat verschilt in spanje ook enorm per kok en per regio.
safraan is verkrijgbaar bij de beter gesorteerde supermarkt.quote:Op zondag 4 juli 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar kun je safraan kopen?
Je kunt dus ook paella maken zonder mosselen enzo?
Safraan koop je bij Dille en Kamille of de grotere Supermarkt. Paella kan je maken met wat jij wilt, doen ze in spanje ook.quote:Op zondag 4 juli 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar kun je safraan kopen?
Je kunt dus ook paella maken zonder mosselen enzo?
je moet idd eerst ff de inktvisringen bakken(in dezelfde pan waar je je paella inmaakt) en vervolgens de rijst en en de rest erbij pleuren,,quote:Op dinsdag 20 juli 2004 23:11 schreef biawa het volgende:
Misschien een gekke vraag, maar als je saffraan-draadjes gebruikt, lossen die dan helemaal op of zit je tijdens het eten dan ineens te flossen?
En wat is het juiste moment om verse inktvisringen toe te voegen? Ik googelde net een recept en daar in stond dat je ze in de pan moest gooien voordat je überhaupt de rijst gaat koken, maar dat lijkt me niet erg logisch aangezien je ze ook maar heel kort hoeft te frituren.
En dan tot slot: maakt het nog uit of je gewone rijst gebruikt of bijvoorbeeld risottorijst?
quote:Op woensdag 21 juli 2004 03:46 schreef Beessie-Jen het volgende:
en als je het makkelijk wilt koop je gewoon een pakje va KNorr
dan heb je de basis en hoef je alleen vis en/of kip toe te voegen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |