abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 28 juni 2004 @ 23:01:54 #1
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20265383
vrienden,

of ik kan niet zoeken of er is nog geen topic over Paella..

Heeft iemand nog leuke tips voor wat in de paella te doen of wat lekker is voor erbij?
  dinsdag 29 juni 2004 @ 10:17:52 #2
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_20272416
Erbij: tomatensalade, rucolasalade, komkommersalade
Erin: rijst, mosselen, rivierkreeftjes, garnalen, knoflook, kruiden
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 10:42:37 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20273055
Maak kippeboulion om de rijst in te koken, en saffraan, géén koenjit.
olijfolie in een pan, daar de (rauwe) rijst in bakken tot ie goud begint te kleuren, dan de kippeboulion toevoegen en de in een vijzel vermalen safraan erbij.
koken tot gaar.
Nu kan je dit gebruiken als basis voor je Paella.
Wat je in je paella doet moet je zelf weten, dat verschilt in spanje ook enorm per kok en per regio.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 juni 2004 @ 12:03:05 #4
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_20275291
Zorg dat je toch wel zo'n 5 á 6 draadjes saffraan gebruikt, anders proef je de saffraan niet echt.
Zelf maak ik paëlla vaak met garnalen, mosselen, gemengd met kip (drumsticks).


en vergeet de doperwtjes niet!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 29 juni 2004 @ 12:25:54 #5
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20275829
ok dan, hier kan ik wel wat mee.. Paella Stanliana
  woensdag 30 juni 2004 @ 19:02:51 #6
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_20314840
quote:
Op dinsdag 29 juni 2004 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak kippeboulion om de rijst in te koken, en saffraan, géén koenjit.
olijfolie in een pan, daar de (rauwe) rijst in bakken tot ie goud begint te kleuren, dan de kippeboulion toevoegen en de in een vijzel vermalen safraan erbij.
koken tot gaar.
Nu kan je dit gebruiken als basis voor je Paella.
Wat je in je paella doet moet je zelf weten, dat verschilt in spanje ook enorm per kok en per regio.
dus jij bakt bv de kip, inktvis etc apart van de rijst ??
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  woensdag 30 juni 2004 @ 19:16:15 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20315272
Damh, ik bak de ongekookte droge rijst voor ik het kook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 juli 2004 @ 13:06:16 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20404586
Waar kun je safraan kopen?

Je kunt dus ook paella maken zonder mosselen enzo?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_20404904
quote:
Op zondag 4 juli 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar kun je safraan kopen?

Je kunt dus ook paella maken zonder mosselen enzo?
safraan is verkrijgbaar bij de beter gesorteerde supermarkt.

Je moet er natuurlijk niks indoen wat je niet lust, en volgens mij zijn er net zoveel variaties op paella als dat er spanjaarden zijn.

zoek ( GOOGLE) op het groote boze web naar een recept van uw gading zou ik zo zeggen

( je kan het natuurlijk ook gebakken gele rijst met een prutje noemen, zit je altijd veilig )
  zondag 4 juli 2004 @ 13:41:53 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20405290
quote:
Op zondag 4 juli 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar kun je safraan kopen?

Je kunt dus ook paella maken zonder mosselen enzo?
Safraan koop je bij Dille en Kamille of de grotere Supermarkt. Paella kan je maken met wat jij wilt, doen ze in spanje ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20753832
Misschien een gekke vraag, maar als je saffraan-draadjes gebruikt, lossen die dan helemaal op of zit je tijdens het eten dan ineens te flossen?
En wat is het juiste moment om verse inktvisringen toe te voegen? Ik googelde net een recept en daar in stond dat je ze in de pan moest gooien voordat je überhaupt de rijst gaat koken, maar dat lijkt me niet erg logisch aangezien je ze ook maar heel kort hoeft te frituren.
En dan tot slot: maakt het nog uit of je gewone rijst gebruikt of bijvoorbeeld risottorijst?
  dinsdag 20 juli 2004 @ 23:41:21 #12
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_20754377
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 23:11 schreef biawa het volgende:
Misschien een gekke vraag, maar als je saffraan-draadjes gebruikt, lossen die dan helemaal op of zit je tijdens het eten dan ineens te flossen?
En wat is het juiste moment om verse inktvisringen toe te voegen? Ik googelde net een recept en daar in stond dat je ze in de pan moest gooien voordat je überhaupt de rijst gaat koken, maar dat lijkt me niet erg logisch aangezien je ze ook maar heel kort hoeft te frituren.
En dan tot slot: maakt het nog uit of je gewone rijst gebruikt of bijvoorbeeld risottorijst?
je moet idd eerst ff de inktvisringen bakken(in dezelfde pan waar je je paella inmaakt) en vervolgens de rijst en en de rest erbij pleuren,,
en wat betreft de rijst dat maakt heeeeel veel uit en je moet geen Risotto nemen maar 'Arroz de Valencia' het is ten slotte Paella ....
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  woensdag 21 juli 2004 @ 03:46:15 #13
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757638
en als je het makkelijk wilt koop je gewoon een pakje va KNorr

dan heb je de basis en hoef je alleen vis en/of kip toe te voegen
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 03:47:00 #14
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757645
quote:
Op woensdag 21 juli 2004 03:46 schreef Beessie-Jen het volgende:
en als je het makkelijk wilt koop je gewoon een pakje va KNorr

dan heb je de basis en hoef je alleen vis en/of kip toe te voegen
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:11:20 #15
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757824
???
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:12:40 #16
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757832
paella moet je de tijd voor nemen.. als je het makkelijk wil, moet je het niet doen..

is mijn mening..
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:14:27 #17
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757837
je moet er ook de tijd voor HEBBEN? ik heb dat vaak niet, en dan is die van Knorr niet eens zo slecht hoor...

maar ja ieder zijn smaak he?
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:15:09 #18
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757838
hoezo heb je geen tijd dan? punnik cursus?
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:17:22 #19
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757847
neej...drukke baan, sport, sociaal leven enz enz... gewoon niet altijd de tijd om uitgebreid te koken...(en na een drukke dag ook niet altijd de zin)
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:19:31 #20
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757854
cool..

ik studeer nog hè.. dan is het makkelijker tijd maken..

van Knorr pak ik liever Kip Madras..
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:23:17 #21
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757870
ja of lasagne of burritos..... vind die gerechten van knorr allemaal wel lekker, alleen moet je zelf ff wat extra verse ingredienten toe voegen om het nog net ff iets specialer te maken....
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:24:42 #22
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757873
hihi.. crème fraiche.. dan voel ik me direct 5 kilo zwaarder na zo'n maaltijd..

nee um.. Lasagne van Knorr.. met de speciale ingredienten van Jen.. zoiets?
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:26:19 #23
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757877
ja zoiets... flink wat courgette, paprika en dergelijke erin.. en natuurlijk een teentje knoflook (of 2)
en zo maak je van iets simpels toch weer iets bijzonders....
of wat hamreepjes erbij door (naast het gehakt)
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:28:25 #24
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_20757881
uh.. courgette ben ik niet zo'n fan van.. hoe het dat ook al weer in het Engels.. is zo'n toffe naam..

gele paprika is lekker zoet hè.. en ik gooi overal champignons in! paddestoel verslaafd..

die Tandoori was ook lekker trouwens laatst.. of was dat Chicken Tonight? hm.. weet niet meer..

hey ben je MJ fan? omdat je speechless als uhh.. hoe heet dat.. sig? hebt..
  woensdag 21 juli 2004 @ 04:31:44 #25
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_20757894
Wie is MJ??? en speechless is mijn eigen qoute en heb ik al vanaf het begin bij Fok....

en het enige wat ik echt niet lust zijn paddestoelen haha....

an jaaa kip tandoori... das lang geleden dat ik dat heb gemaakt... die pakken hebben ze bij de appie hein ook... (eigen merk)
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')