abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36789398
Aubergine salade klinkt
Eetze lekker alvast Shietje
pi_36811283
Oh wat een geweldig topic dit. Bluezz, het water loopt me in de mond bij die foto's, echt geweldig!
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_37007271
Ik sta al vanaf tien uur vanmorgen in de keuken om het paasdiner voor te bereiden: Tapas!!
Heb het in vier "gangen" gepland, hier even een overzichtje:

1
- Olijven
- Brood met knoflookmayonaise en/of tapenade
- Gegrituurde uienringen
- Bladerdeegpakketjes met worst erin

2
- Gevulde champignons (heb deze vaker gemaakt, zijn heeeerlijk!!)
- Aardappels in knoflook mayo
- Salade
- Gefrituurde kip stukjes

3
- Champignons in tomatenknoflooksaus
- Gehaktballetjes in knoflooksaus
- Mini pizzatjes
- Biefstukrolletjes met olyventapenade

4
- Chocoladetaart

Als ik vanavond nog op mn benen kan staan zal ik een fotoverslagje plaatsen. Jammer is dat aangezien ik al de hele dag in de keuken bezig ben, ik heb helemaal geen honger heb...
pi_37008417
Hoelaat kan ik aanschuiven Vriendinnie
Dat klinkt heerlijk allemaal, graag zou ik idd foto's zien, en het recept van jouw gevulde champignons zien, en hoe doe je dat met die aard. in knofmayo?

SHE, was het nog lekker vorige week??
  zondag 16 april 2006 @ 16:18:39 #205
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_37008445
Morgen hebben we hier ook 12 vrienden uitgenodigd om tapas te komen eten..Alleen maakt iedereen 2 gerechtjes en neemt ze mee.
Ik maak aardappeltortilla en meloen met ham

Eet smakelijk voor straks! Je gerechtjes lijken me heeeeeerlijk vriendinnie!;)
pi_37018551
Bluezz, het recept voor de gevulde champignons hou je van me te goed, heb nu even geen puf om het op te zoeken en uit te typen. De aardappels heb ik gemaakt adhv een recept op van MissyMirjaM ergens aan het begin van dit topic. Bedankt daarvoor MM

Bij deze een fotoreportage (het zijn er wel veel geworden!) op volgorde van serveren:

Om te beginnen:



Olijven



Brood met kruidenboter, tapenade en/of knoflookmayo



Bladerdeegpakketjes met worst



Gefrituurde uienringen (ziet er niet smakelijk uit vind ik maar waren heeeerlijk)



Salade



Gevulde champignons (zien er op de foto ook niet smakelijk uit maar zijn altijd een succes)



Gefrituurde kipstukjes en minipizzatjes



Champignons in tomatenknoflooksaus



Aardappels in knoflookmayo



Gehaktballetjes in tomatensaus



Biefstuk met olyvenpasta



En tot slot; chocolade taart!



Het is erg veel werk geweest maar zeker de moeite waard! Iedereen vond het erg lekker en dat was het ook
  zondag 16 april 2006 @ 22:33:31 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_37018607
Ziet er allemaal zeer smakelijk uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 16 april 2006 @ 22:33:37 #208
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37018610
quote:
Op zondag 16 april 2006 22:31 schreef vriendinnie het volgende:
Bluezz, het recept voor de gevulde champignons hou je van me te goed, heb nu even geen puf om het op te zoeken en uit te typen. De aardappels heb ik gemaakt adhv een recept op van MissyMirjaM ergens aan het begin van dit topic. Bedankt daarvoor MM

Bij deze een fotoreportage (het zijn er wel veel geworden!) op volgorde van serveren:
damn!!! sweetie!!!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_37018700
Sodemieters
Dat ziet er echt zaaaalig uit! Wát een werk!
pi_37018705
IK DOE MEE!!!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 16 april 2006 @ 23:12:30 #211
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37019798
@ vriendinnie ziet er erg goed uit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 17 april 2006 @ 11:34:52 #212
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_37027216
Wauw dat ziet er echt goed uit!!
Ik zal ook foto's maken vandaag en misschien vanavond, anders morgen plaatsen!

Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen
Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen?
Alvast bedankt voor de tips!

[ Bericht 1% gewijzigd door JacMar op 17-04-2006 11:42:10 ]
  maandag 17 april 2006 @ 17:17:20 #213
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37036439
Je zou het nog kunnen aanvullen met 1 deel rode wijn en 1 deel Spa citroen en dan eventueel wat Bacardi of triple sec er bij
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 30 april 2006 @ 19:25:03 #214
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37432899
Eergisteren wéér Tapas gemaakt (en het is nog niet eens zomer, dit gaat nu al de verkeerde kant op). Dit keer maar eens een aantal dingen uitgeprobeerd met wisselend succes.

- Met Chorizo & Mozerella gevulde mini punt paprika's uit de oven. (Groot succes)
- Met Chorizo & Tomaten gevulde Jalopeno Peppers uit de oven. (Heel erg heet maar wel heel lekker)
- Gamba in Koriander gemarineerd.
- Mosselen in Yoghert-dille saus (lekker fris)
- Tonijnballetjes in Wijnsaus
- Tomaat gevuld met Geitenkaas.
- Sardines uit de Oven
- Chorizoballetjes met Knoflookolijven
- Gehaktballetjes met een Riojasaus
- Zoute amandelen
- Patatas Ailoi
- Manchego in Rode Wijn.

Veel werk maar omdat het voor 12 personen is was het erg goed te doen. Had het verdeeld in 4 gangen zodat het geleidelijk allemaal op tafel kwam. Voorhet eerst gedaan en eigenlijk veel relaxter dan alles in 1 x op tafel gooien (wat ik vroeger bijna altijd deed)

Natuurlijk stond er ook weer allerlei brood op tafel alleen vraag ik me eigenlijk af of dat normaal ook bij tapas wordt gegeten. En zo ja welk brood....
Ben door alle drukte helaas vergeten foto's te maken
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37434136
Klinkt heeeerlijk :
Dit ga ik zeker een keer proberen :
- Met Chorizo & Mozerella gevulde mini punt paprika's uit de oven. (Groot succes)
  zondag 30 april 2006 @ 20:32:46 #216
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37435168
Moet je zeker een x doen, ik heb die oranje van de AH gebruikt, mooi formaat voor 1 pp.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 30 april 2006 @ 21:03:31 #217
147919 Badmintonner
The world is mine...
pi_37436243
Wat ook altijd lekker is, en echt goedvullend en lekker mee kunt varieren, zijn toritilla's. Zo simpel maar oh zo lekker!
Van der Sar, blijf!
  maandag 1 mei 2006 @ 17:46:33 #218
18772 pos
@@sweet@@
pi_37460201
Uit Lanzarote

But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_37462870
Sodemieters wat prachtig die kleuren
  Forum Admin maandag 1 mei 2006 @ 19:27:31 #220
58651 crew  murp
murp
pi_37463039
ik ga zaterdag tapa's eten.... ik weet nou niet of ik dit lekker ga vinden.....
  maandag 1 mei 2006 @ 19:51:10 #221
18772 pos
@@sweet@@
pi_37463847
quote:
Op maandag 1 mei 2006 19:22 schreef Bluezz het volgende:
Sodemieters wat prachtig die kleuren
Voor Bluezz



But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  maandag 1 mei 2006 @ 19:56:24 #222
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37464019
quote:
Op maandag 1 mei 2006 19:27 schreef murp het volgende:
ik ga zaterdag tapa's eten.... ik weet nou niet of ik dit lekker ga vinden.....
Gewoon laten verrassen!!

Zit vaak voor ieder wat wils tussen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Forum Admin maandag 1 mei 2006 @ 22:54:32 #223
58651 crew  murp
murp
pi_37471266
quote:
Op maandag 1 mei 2006 19:56 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Gewoon laten verrassen!!

Zit vaak voor ieder wat wils tussen
mmm ik zal zaterdag effe verslag uitbrengen...
  dinsdag 2 mei 2006 @ 08:32:27 #224
130803 Gripper
Get a grip
pi_37478169
Wat zijn dat voor kleine eitjes? kwartel? Ziet er leuk uit!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_39909249
*Schop!

Ik heb net m'n tapasschaaltjes verhuisd. Deze week tapas dus!
  maandag 17 juli 2006 @ 16:05:23 #226
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39909825
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 17 juli 2006 @ 20:45:20 #227
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39918316
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39935880
Tonijntartaar is ook heerlijk als tapas.

Je snijd gewoon een stuk tonijn in kleine blokjes, en doet daar wat wasabi, knoflook,olijfolie, spaanse peper, oestersaus, en viszout naar smaak bij. Even een broodje met koflookolie op de grill (of uit de oven) en klaar.

Ik werk in een restaurant waar een tapas-brasserie aan vast zit, en bijna alles wat ze daar hebben is heerlijk. Ik ben altijd een fan geweest van allemaal kleine verschillende hapjes in plaats van 1 groot hoofdgerecht.
''Going mental on the Wabbu''
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:09:00 #229
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39937173
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
nee, dat ga ik eens rustig een keertje plannen, en dan op een vrije dag doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39938037
Zo mên ff lekker wat tapas in elkaar gedraaid in mei:



  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:35:20 #231
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39938073
recepten, ik wil recepten zien!
ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 18 juli 2006 @ 13:40:04 #232
43556 miss_dynastie
pi_39938233
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
pi_39942610
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
Of je vriest lekker dingetjes in, om 's avonds van te snoepen
pi_40129212
Ik heb gisteren de hele dag in de keuken gestaan. Dit is het geworden:
quote:
Albondigas van MissyMirjaM, maar dan aangepast:
Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten
200 gr rundergehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 beschuitjes - 2 glazen rode wijn - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - allesbinder


Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, beschuit, zout en peper. Draai gehaktballetjes.

Uitje fruiten en tomaten, bouillon, wijn toevoegen. Saus pureren. Gehaktballetjes gaarkoken in de saus. Peterselie over de saus strooien.
quote:
Gamba’s


Ingrediënten
Gamba’s – citroensap – olijfolie – veel knoflook

Bereiding:

Citroensap, olijfolie en geperste knoflooktenen mengen. Gamba’s erin marineren en kort “frituren” in de marinade in een klein pannetje.
quote:
Kipspiesjes


Ingrediënten
Kipfilet in blokjes – rozemarijntakjes – mosterd – honing – olijfolie

Bereiding:
Marineer de kipfilet in een mengsel van de mosterd en honing. Rijg de blokjes aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes gaar in de olijfolie.
quote:
Wraps


Ingrediënten
Wraps – roomkaas – ham – lenteui – paprika

Bereiding:
Smeer de wrap helemaal in met roomkaas. Leg er lenteui, paprika en ham op. Rol de wrap op, en snijd in stukjes. Vastzetten met satéprikkers.
quote:
Boletes rellenos van MissyMirjaM aangepast
Kastanjechampignons gevuld met gehakt


Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap – 4 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager rundergehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Vodka - 1 el gehakte peterselie - 1 el pijnboompitten – Italiaanse kruiden


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, vodka, peterselie, pijnboompitten Italiaanse kruiden erdoor. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt.
Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.
quote:
Fritata puntjes van woniya


Ingrediënten
4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Bereiding:
Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
Allerlei kleine hapjes
quote:
Chorizo met stukjes paprika erop geprikt
quote:
Olijvenboot vol knoflookolijven
quote:
Galiameloenbolletjes met Coburger(?)ham omwikkeld
quote:
Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
quote:
Ansjovisjes in het zuur kant-en-klaar uit de supermarkt
quote:
Foccatia en donker meergranenbrood afgebakken
quote:
Kruidenboter van verse kruiden en knoflook
quote:
Pesto
quote:
Olijvenpesto
quote:
Een hele grote bak sla met alle groentes die overbleven, komkommer, olijven, feta, tomaten, aangemaakt met limoensap en olijfolie
En het was kei-lekker!
  Admin zondag 30 juli 2006 @ 23:13:14 #235
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_40337364
tvp
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 30 juli 2006 @ 23:13:43 #236
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337374
leuk, ik zie receptjes die ik gepost heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_40337410
Ik heb laatst tapas op .
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:21 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40337439
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:13 schreef yvonne het volgende:
tvp
Lekker recept.

Ga ik ook eens proberen te maken.
Hoeveel ons had je hiervoor gebruikt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:31 #239
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40337445
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:14 schreef tonks het volgende:
Ik heb laatst tapas op .
Zelf gemaakte?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40337498
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelf gemaakte?
Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
  zondag 30 juli 2006 @ 23:18:27 #241
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337563
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:16 schreef tonks het volgende:

[..]

Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
klinkt mjammie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 1 oktober 2006 @ 20:49:56 #242
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42290894
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42292348
quote:
Op zondag 1 oktober 2006 20:49 schreef littledrummergirl het volgende:
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
Dit weekend? Het weekend is bijna voorbij

Wat ga je maken/heb je gemaakt?
  zondag 1 oktober 2006 @ 22:10:14 #244
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42293955
ow ik bedoel natuurlijk volgend weekend

we hebben nog niet helemaal besloten maar we gaan in ieder geval voor gevulde peppadews, wraps met chorizo roomkaas en serranoham, een tomatensalade en ik geloof kabeljauw met sinaasappelsaus.

en dan ook nog lekker zelfgebakken brood met iets van een smeerseltje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42325092
tvp (koken voor ouders)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_42328864
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:07:59 #247
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329149
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 09:49 schreef Isabeau het volgende:
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
Klinkt inderdaad uiterst teleurstellend....waar was dat?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_42329268
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:27:39 #249
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329547
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 10:13 schreef Isabeau het volgende:
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
Geloof niet zeer binnenkort idd.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:38:41 #250
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42329769
Ik heb niet echt een lekker recept helaas, maar bij de supermarkt hier in de buurt verkopen ze olijven met tonijn, en dat was erg lekker voor 'erbij'
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')