quote:Op zondag 19 februari 2006 00:15 schreef Bluezz het volgende:
We begonnen met de wortel(soepige-) amuse...
[afbeelding]
Daarna de carpaccio...
[afbeelding]
Daarna in volgorde van binnenkomst :
Rivierkreeftjes (in het glas) met tzatziki en de wraps met roomkaas, chorizo en serranoham....
[afbeelding]
De gevulde champignons (die echt superverrukkelijk waren)
[afbeelding]
Toen de pittige gehaktballetjes (nasikruiden zaten er in) in tomatensaus... en de dolmas (gekocht..)
[afbeelding]
De gegrilde garnalenspies met artisjokkentapenade (een succes!!)
[afbeelding]
En dan na even uitbuiken.... Kaneel/Kersenijs met stukjes koek, slagroom en een Portje toe
[afbeelding]
Aan de koffie met de overheerlijke likeur zijn we niet meer toegekomen
ik moet het nog maar eens proberen dan. verschil is dat ik het rauw in een bladerdeegpakketje had gedaan.quote:Op zondag 19 februari 2006 14:04 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb gewoon een zakje conimex nasikruiden in het gehakt gedaan, wat paneermeel erbij en kleine balletjes gedraaid
De verhouding = pond gehakt, heel zakje kruiden, en een flinke scheut paneermeel
ja het was gaar, maar idd teveel kruiden. anyhow. als balletjes klinkt het sowieso lekkerder.quote:Op zondag 19 februari 2006 14:15 schreef Bluezz het volgende:
Deze balletjes heb ik een minuut of 10/15 aangebraden en toen in een tapasbakje gedaan en zo'n pakje tomatensap erbij gegoten. Vlak voor opdienen even in de magnetron
Rauw in een bladerdeegpakje kan ook niks misgaan toch? Was het wel helemaal gaar, jij had mss idd teveel kruiden.
damn!!! sweetie!!!quote:Op zondag 16 april 2006 22:31 schreef vriendinnie het volgende:
Bluezz, het recept voor de gevulde champignons hou je van me te goed, heb nu even geen puf om het op te zoeken en uit te typen. De aardappels heb ik gemaakt adhv een recept op van MissyMirjaM ergens aan het begin van dit topic. Bedankt daarvoor MM
Bij deze een fotoreportage (het zijn er wel veel geworden!) op volgorde van serveren:
Gewoon laten verrassen!!quote:Op maandag 1 mei 2006 19:27 schreef murp het volgende:
ik ga zaterdag tapa's eten.... ik weet nou niet of ik dit lekker ga vinden.....
mmm ik zal zaterdag effe verslag uitbrengen...quote:Op maandag 1 mei 2006 19:56 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Gewoon laten verrassen!!![]()
Zit vaak voor ieder wat wils tussen![]()
Weet je al welke het gaan worden?quote:Op maandag 17 juli 2006 16:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen![]()
eens een keertje weer tapas knutselen
nee, dat ga ik eens rustig een keertje plannen, en dan op een vrije dag doenquote:Op maandag 17 juli 2006 20:45 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Weet je al welke het gaan worden?
En een tip voor er bij Sangria: Recepten![]()
Of je vriest lekker dingetjes in, om 's avonds van te snoepenquote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
quote:Albondigas van MissyMirjaM, maar dan aangepast:
Spaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
200 gr rundergehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 beschuitjes - 2 glazen rode wijn - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - allesbinder
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, beschuit, zout en peper. Draai gehaktballetjes.
Uitje fruiten en tomaten, bouillon, wijn toevoegen. Saus pureren. Gehaktballetjes gaarkoken in de saus. Peterselie over de saus strooien.
quote:Gamba’s
Ingrediënten
Gamba’s – citroensap – olijfolie – veel knoflook
Bereiding:
Citroensap, olijfolie en geperste knoflooktenen mengen. Gamba’s erin marineren en kort “frituren” in de marinade in een klein pannetje.
quote:Kipspiesjes
Ingrediënten
Kipfilet in blokjes – rozemarijntakjes – mosterd – honing – olijfolie
Bereiding:
Marineer de kipfilet in een mengsel van de mosterd en honing. Rijg de blokjes aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes gaar in de olijfolie.
quote:Wraps
Ingrediënten
Wraps – roomkaas – ham – lenteui – paprika
Bereiding:
Smeer de wrap helemaal in met roomkaas. Leg er lenteui, paprika en ham op. Rol de wrap op, en snijd in stukjes. Vastzetten met satéprikkers.
quote:Boletes rellenos van MissyMirjaM aangepast
Kastanjechampignons gevuld met gehakt
Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap – 4 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager rundergehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Vodka - 1 el gehakte peterselie - 1 el pijnboompitten – Italiaanse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, vodka, peterselie, pijnboompitten Italiaanse kruiden erdoor. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt.
Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.
Allerlei kleine hapjesquote:Fritata puntjes van woniya
Ingrediënten
4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.
Bereiding:
Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
quote:Chorizo met stukjes paprika erop geprikt
quote:Olijvenboot vol knoflookolijven
quote:Galiameloenbolletjes met Coburger(?)ham omwikkeld
quote:Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
quote:Ansjovisjes in het zuur kant-en-klaar uit de supermarkt
quote:Foccatia en donker meergranenbrood afgebakken
quote:Kruidenboter van verse kruiden en knoflook
quote:Pesto
quote:Olijvenpesto
En het was kei-lekker!quote:Een hele grote bak sla met alle groentes die overbleven, komkommer, olijven, feta, tomaten, aangemaakt met limoensap en olijfolie
Lekker recept.quote:
Zelf gemaakte?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |