abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35143450
Ja, want dan ga ik de garnalen grillen en doe de tapenade erbij .
pi_35143546
Okay, doe ik vanmiddag even op mijn gemak.
Moet zo weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35144099
Ok, ik zie het wel, tnxxxx alvast
pi_35150030
Artisjokkentapenade.

2 el olijfolie, extra vierge
200 g gemarineerde artisjkken, grof gehakt
75 g groene olijven met paprika grof gehakt
2 el koriander, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl limoensap
Zout
Peper


Artisjokken in kom mengen met olijven, koriander,
knoflook en twee eetlepels olijfolie.
Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen.

Koekie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35150636
Uitgeprint
Ik lees gemarineerd... waarin? Of zitten ze in een blik?

[ Bericht 19% gewijzigd door Blues op 16-02-2006 13:57:52 ]
pi_35151546
dit is best wel ok voor een student die restjes over heeft

( ik ben alleen en je koopt al gauw teveel )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_35153643
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Uitgeprint
Ik lees gemarineerd... waarin? Of zitten ze in een blik?
Snapte ik ook niet



*Googlen gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35153700
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35153871
Tnxx voor zoeken, ik zit op mijn werk, dus niet veel tijd !!
pi_35155360
Geen probleem en graag gedaan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 16 februari 2006 @ 19:38:41 #161
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35163101
Je moet nog wel even je definitieve lijstje posten met foto's
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35186991
quote:
Gevonden in een potje bij Xenos, net in mijn pauze
pi_35201274
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 13:27 schreef Oblivion het volgende:
Artisjokkentapenade.

2 el olijfolie, extra vierge
200 g gemarineerde artisjkken, grof gehakt
75 g groene olijven met paprika grof gehakt
2 el koriander, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl limoensap
Zout
Peper


Artisjokken in kom mengen met olijven, koriander,
knoflook en twee eetlepels olijfolie.
Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen.

Koekie!
golfer heeft dit alvast gemaakt, kan het lekker intrekken voor morgen, het ís me toch lekker
  vrijdag 17 februari 2006 @ 21:12:46 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35202909
We zijn alvast lekker bezig met de voorbereidingen voor morgen.
Vulling voor de gevulde grote champingons alvast gemaakt.
Tapanade van artisjokkenharten alvast gemaakt.
Gehaktballetjes alvast gebraden.
Bluezz is nu bezig met tortillabladeren te vullen met lekkere stukjes vlees-tapas.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 17-02-2006 21:41:05 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35225103
De wijn uit '88 staat te decanteren, alles is klaar, het wachten is op onze vrienden... ik zal van elke "gang" en nieuwe gerechtjes die we op tafel zetten foto's maken

We hebben bij de tapaswinkel (die wat tegenviel, qua aparte dingetjes) en de kaasboer nog wat dolmas, pittige kipspiesjes en knoflookolijven gekocht....

Voor bij het toetje (heul lekker ijs) een prima portje gescoord, en voor bij de koffie een spaanse likeur.




[ Bericht 10% gewijzigd door Blues op 18-02-2006 17:29:33 ]
pi_35225269
ziet er leuk uit!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:14:37 #167
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35225848
Welke spaanse likeur heb je gekocht Bluezz?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35226371
43 (cuarenta y tres) all the flavors and mysterie of spain
(Van Diego Zamora) - een soort grand marnier vertelde de wijnhandelaar-

  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:31:10 #169
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35226454
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:28 schreef Bluezz het volgende:
43 (cuarenta y tres) all the flavors and mysterie of spain
Die is ECHT lekker!!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:39:59 #170
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35226748
Nou nog pics van de tapas zelf Bluezzz....
Positive thinking, my way of thinking!
pi_35226780
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:39 schreef Annemiek78 het volgende:
Nou nog pics van de tapas zelf Bluezzz....
Ja ja, elke keer als ik het opdien/neerzet gaat er een foto overheen
pi_35227007
TVP
Deze post werd mede mogelijk gemaakt met steun van de europesche gemeenschap.
  zaterdag 18 februari 2006 @ 23:14:07 #173
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35239935
Cuarenta y tres is een goede keuze! Met melk is het lekker:

Meng 1 deel Cuarenta y tres met wat room, 3 delen melk, ijs(blokjes) en 3 schepjes suiker. Doe alles in een blender en zorg dat er een gladde vloeistof ontstaat. Strooi er wat kaneelpoeder over en smullen maar!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 23:54:02 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35241344
Onze vrienden zijn net, per taxi (er is nogal wat drank doorheen gegaan), weer de deur uit gegaan en Bluezz zal zo wel even de foto's van alle gerechten nog publiceren hier.
We hebben uiteindelijk nog wat gerechten maar niet opgedient, omdat iedereen na zoveel hapjes nogal vol zat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35242027
We begonnen met de wortel(soepige-) amuse...



Daarna de carpaccio...



Daarna in volgorde van binnenkomst :

Rivierkreeftjes (in het glas) met tzatziki en de wraps met roomkaas, chorizo en serranoham....



De gevulde champignons (die echt superverrukkelijk waren)



Toen de pittige gehaktballetjes (nasikruiden zaten er in) in tomatensaus... en de dolmas (gekocht..)



De gegrilde garnalenspies met artisjokkentapenade (een succes!!)



En dan na even uitbuiken.... Kaneel/Kersenijs met stukjes koek, slagroom en een Portje toe




Aan de koffie met de overheerlijke likeur zijn we niet meer toegekomen
pi_35247044
Dat ziet er heerlijk uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 19 februari 2006 @ 08:44:21 #177
111260 Charmian
a little joy
pi_35247057
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 23:14 schreef Eilanden het volgende:
Cuarenta y tres is een goede keuze! Met melk is het lekker:

Meng 1 deel Cuarenta y tres met wat room, 3 delen melk, ijs(blokjes) en 3 schepjes suiker. Doe alles in een blender en zorg dat er een gladde vloeistof ontstaat. Strooi er wat kaneelpoeder over en smullen maar!
Hey ik dacht dat ik de enige was die die combinatie kende. Ik doe het alleen wat eenvoudiger: een flinke scheut in de melk en wat ijsblokjes.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 19 februari 2006 @ 08:46:36 #178
111260 Charmian
a little joy
pi_35247064
De tapa's zien er trouwens ook allemaal yummie uit. Wat voor gerechten zijn er niet opgediend?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 19 februari 2006 @ 10:42:40 #179
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35247920
quote:
Op zondag 19 februari 2006 08:46 schreef Charmian het volgende:
De tapa's zien er trouwens ook allemaal yummie uit. Wat voor gerechten zijn er niet opgediend?
En wanneer kunnen Charmian en ik langs komen om die op te eten
  zondag 19 februari 2006 @ 10:43:36 #180
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35247930
quote:
Op zondag 19 februari 2006 08:44 schreef Charmian het volgende:

[..]

Hey ik dacht dat ik de enige was die die combinatie kende. Ik doe het alleen wat eenvoudiger: een flinke scheut in de melk en wat ijsblokjes.
Kan ook andere receptje is wat romiger
  zondag 19 februari 2006 @ 13:12:00 #181
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35251397
Bluezz! Wat ziet dit er geweldig uit!
Krijg er honger van!!!
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 19 februari 2006 @ 13:53:17 #182
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35252870
Ziet er erg lekker uit Bluezz
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 19 februari 2006 @ 13:58:26 #183
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253015
quote:
Op zondag 19 februari 2006 00:15 schreef Bluezz het volgende:
We begonnen met de wortel(soepige-) amuse...

[afbeelding]

Daarna de carpaccio...

[afbeelding]

Daarna in volgorde van binnenkomst :

Rivierkreeftjes (in het glas) met tzatziki en de wraps met roomkaas, chorizo en serranoham....

[afbeelding]

De gevulde champignons (die echt superverrukkelijk waren)

[afbeelding]

Toen de pittige gehaktballetjes (nasikruiden zaten er in) in tomatensaus... en de dolmas (gekocht..)

[afbeelding]

De gegrilde garnalenspies met artisjokkentapenade (een succes!!)

[afbeelding]

En dan na even uitbuiken.... Kaneel/Kersenijs met stukjes koek, slagroom en een Portje toe

[afbeelding]


Aan de koffie met de overheerlijke likeur zijn we niet meer toegekomen


even een vraagje. vond je de nasikruiden lekker bij het gehakt? of heb je net als ik een keer, teveel erbij gedaan waardoor het te zout en te artificieel smaakte?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35253173
Ik heb gewoon een zakje conimex nasikruiden in het gehakt gedaan, wat paneermeel erbij en kleine balletjes gedraaid
De verhouding = pond gehakt, heel zakje kruiden, en een flinke scheut paneermeel
  zondag 19 februari 2006 @ 14:05:14 #185
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253199
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:04 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb gewoon een zakje conimex nasikruiden in het gehakt gedaan, wat paneermeel erbij en kleine balletjes gedraaid
De verhouding = pond gehakt, heel zakje kruiden, en een flinke scheut paneermeel
ik moet het nog maar eens proberen dan. verschil is dat ik het rauw in een bladerdeegpakketje had gedaan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35253509
Deze balletjes heb ik een minuut of 10/15 aangebraden en toen in een tapasbakje gedaan en zo'n pakje tomatensap erbij gegoten. Vlak voor opdienen even in de magnetron

Rauw in een bladerdeegpakje kan ook niks misgaan toch? Was het wel helemaal gaar, jij had mss idd teveel kruiden.
  zondag 19 februari 2006 @ 14:17:01 #187
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253551
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:15 schreef Bluezz het volgende:
Deze balletjes heb ik een minuut of 10/15 aangebraden en toen in een tapasbakje gedaan en zo'n pakje tomatensap erbij gegoten. Vlak voor opdienen even in de magnetron

Rauw in een bladerdeegpakje kan ook niks misgaan toch? Was het wel helemaal gaar, jij had mss idd teveel kruiden.
ja het was gaar, maar idd teveel kruiden. anyhow. als balletjes klinkt het sowieso lekkerder.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 19 februari 2006 @ 14:40:52 #188
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_35254234
Wauw! Dat ziet er heerlijk uit allemaal!
pi_35319296
Ziet er super uit Bluezz!! Krijg spontaan honger
pi_35319994
Een paar hele simpele, maar wel lekkere die je ook 's avonds even als snackje kunt maken:

De oervorm van een "Tapa" : stokbroodje of ciabatta grillen, insmeren met olijfolie, halve knoflookteen eroverheen wrijven, tomaat eroverheen wrijven, zeezout strooien, smikkelen.

Champignons, zo groot mogelijk, steeltje eruit snijden, zodat je een soort kommetje krijgt. Even koken (2 minuutjes) Dan in een ovenschaal, in elke champignon een flinke dot kruidenboter, en kaas eroverheen strooien. 10 minuutjes afbakken op 200 graden, op het laatst misschien nog even een minuutje de grill aan.

Gehaktballetjes kun je ook leuk vullen met kleine verrassinkjes: blokjes kaas, ham, maar ik heb er ook wel eens voor de gein dropjes in gedaan en sambal voor een feestgast die even daarvoor mijn laatste Leffe-bokaal had laten vallen
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 27 maart 2006 @ 16:52:38 #191
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_36408836
heb e'm ook bij het vegetarische recepten topic staan , maar dit kan ook als tapas...

Vegetarische wraps:

* een pak tortilla wraps
* gemengde sla
* zongedroogde tomaatjes
* paprika
* komkommer
* roomkaas
* Pitten (pijnboom- zonnebloem- en pompoenpitten)

Bereiding:

De wraps opwarmen volgens de verpakking.
De tomaatjes , paprika en komkommer in stukjes snijden.

De wraps stuk voor stuk , insmeren met roomkaas.
Daarop leg je de sla, tomaatjes , paprika , komkommer en de pitten...
Oprollen en in 3en snijden

Kan makkelijk een dag van te voren worden gemaakt.
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 27 maart 2006 @ 16:57:52 #192
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36409009
Ik heb ook nog een lekker recept voor kip in knoflooksaus, zal ik even opzoeken en posten als ik 't vind.
saus was in elk geval met witte wijn, sherry en cognac..(en knoflook uiteraard)
pi_36409431
Ik krijg hier ontzettende honger van Tapas is zo ideaal, ik ben vegatarier, mijn vriendje niet en op deze manier kunnen we allebei de dingen kiezen die we lekker vinden.

Op het moment loop ik met het idee om met Pasen een uitgebreid tapasbuffet te maken voor onszelf en wat gasten. Bij Pasen denk ik niet meteen aan tapas maar het is wel een mooie gelegenheid om eens uitgebreid te "koken". Mocht het zo ver komen, zal ik hier uiteraard een leuk verslagje plaatsen!
  maandag 27 maart 2006 @ 17:18:21 #194
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_36409552
Ziet er goed uit allemaal!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_36410367
Gisteren hebben we Tapas in Apeldoorn gegeten, erg lekker allemaal, maar het verwonderde me dat we schotels met stapels spare-ribs kregen... maar weinig mensen hebben er dan ook van gegeten.

Erg lekker waren de
vegetarische hartige taartstukjes,
de wraps met serranoham en mozzarella,
de zalmrolletjes met roomkaas,
pakketjes met pruimen etc etc


http://www.restaurantramblas.nl/
pi_36419801
ik ben er voor gevallen: tapas zijn lekker!!! vorig weekend in een tapas bar voor t eerst tapas op dus, ja ik ben een groentje!
maar jongens en meisjes wat lekker! Ik weet zeker dat ik meer op heb dan een normale portie wat je krijg in een restaurant (standaard friet, vlees, groente, toetje etc)

heerlijke champignons op met knoflook, lekker stukjes kip, aardappeltjes met een tomatensaus.. en nog veel meers lekkers!!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_36420082
Jaja, tapas eten is zoooo snoepen
pi_36785646
Jippie, de kogel is door de kerk, ik ga eerste Paasdag Tapas maken!! Familie komt bij ons eten en ik vind het dan erg leuk om zoiets uitgebreid te doen.

Het wordt een mix van vega (ben ikke), vlees en kip. Daarnaast natuurlijk veel brood.

Nu vraag ik me alleen iets af, ik heb al een soort van planning uitgedacht maar ik zou graag alles tegelijk op tafel willen zetten. Hoe hou ik dit allemaal warm? Met een rechaud (geen idee of ik dit goed schrijf) of zijn er ook andere manieren? Ik heb er namelijk maar eentje

Daarnaast ben ik mijn vriend aan het overtuigen dat we nu echt een taps serviesje nodig hebben. Gewoon van de Xenos, hoeft allemaal niet duur en ook niet heel veel. Helaas ziet hij het essentiele belang nog niet
pi_36788674
Ze hebben idd erg leuke betaalbare tapasschaaltjes bij Xenos zag ik, maar ook veel pesto, gedr. tomaten etc die je goed kan gebruiken en smakelijk zijn.

En je andere vraag, ik zou het in 2-en serveren.
Eerst de koude gerechten, dan even een half uurtje/uurtje wachten en dan de warme happen op tafel zetten.
Dat hoeft niet warm gehouden te worden, (ik weet niet wat je wil maken) maar zoveel mogelijk meteen opgeschept
  zondag 9 april 2006 @ 12:59:28 #200
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36789237
grrrr,,,ik wil eigenlijk tvp-en omdat ik mezelf vanaaf ga verwennen met een zooi tapas en een fles wijn..of 2

maar vooruit...ik zal ook iets zinnigs toevoegen:


aubergine salade

neem 2 volle aubergines
2 rode uitjes
olijfolie
peterselie/tomaat


verwarm je elektrische of keramische kookplaat.
Leg de aubergines er zo op
Af en toe omdraaien tot ze helemaal verkreukeld zijn en het vocht eruit gaat lopen.
Leg nu een houten plank licht schuin in je spoelbak en leg de aubergines erop om 30 min uit te lekken.
pel nu de aubergines voorzichtig

Pak een houten hakker
Hak de aubergine in de lengte fijn ( laat het steeltje eraan zitten zodat je'm makkelijk kan manoevreren )
Zodra het goed fijn gehakt is, doe je het in een glazen of plastic kom
Snipper nu de uitjes superfijn.;..zo fijn als mogelijk
gooi bij de gines
nu, net als bij aioli, langzaam de olie erbij gieten en roeren tot je pootje zeer doet
als de substantie mooi gebonden en licht van kleur is, mag je stoppen.

beetje fijngehakte peterselie erdoor
garneren met tomaat /olijven
serveren met knoflookbrood ..yum


anjovis hapjes:

maak dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, zeer fijngehakte ui ( rood ), peterselie, peper en zout

Pak een frisdrankglas, en druk met de drinkzijde, rondjes uit goed dik kloosterbrood
smeer de rondjes in met de dressing
leg er ansovisfiletjes op en smeer met een kwastje nog een beetje dressing op

onder de grill leggen

klaar


Ik ga vanavond aioli maken , wel klein beetje want ik mag het eigenlijk niet
daarbij kipreepjes met komijn en tijm , gepaneerd uit de oven
en als bijgerecht mijn fameuze champignons met stroop uit de oven

Genoeg calorietjes voor 2 dagen, dus mijn koeling is alweer gevuld met magere joghurt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')