abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28007386
lekker lekker
pi_28285469
ik meld me hier ook maar, op verzoek van mirjam
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 27 juni 2005 @ 22:18:39 #78
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28285953
tvp
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28285974
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp


Dat mag niet! En zeker niet als mod!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 27 juni 2005 @ 22:32:28 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28286486
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp
Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 27 juni 2005 @ 22:43:14 #81
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28286909
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
Qua tapas ben ik nog tamelijk onwetend, maar hier is wat uit mijn voorraad:

Chorizohapjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Vlees
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
groene olijven zonder pit
dikke plakken chorizo
kerstomaten of pimentolijven

* Bereiding
Hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.

-------------------------------------------------------------------------

Pasteis de bacalhau/Portugese kabeljauwkroketten (tapas)

Menugang: Tapas
Keuken: Portugal, Canarische Eil
Soort: Vis
Type: Kroketten
Bron: De Keuken van Bolleken http://members.fortunecity.de/bolleken2/
Kenmerken:

* Ingrediënten
340 gr gedroogde kabeljauw
3 eieren
muskaatnoot
7 dl arachideolie om te frituren
550 gr vastkokende aardappelen
1 el gehakte peterselie
versgemalen peper en zout


* Bereiding
Kook de kabeljauw samen met de geschilde aardappelen in water. Haal zorgvuldig het vel en de graten uit de vis (het is zeer onaangenaam om graten in de kroketten te vinden). Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw. Meng de aardappelen en de kabeljauw en draai ze door de vleesmolen (kleine gaatjes). Meng de eierdooiers en peterselie door het mengsel en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Als het deeg goed glad is, voorzichtig het eiwitschuim doorroeren en bijkruiden indien nodig.

Vorm met twee diepe soeplepels de kroketten door ze met een draaiende beweging enkele keren van de ene lepel over te brengen naar de andere tot de kroketten goed stevig zijn en een mooie ovale vorm hebben. Verwarm de frituurolie op 180° C en laat de kroketten per 3 of 4 tegelijk in 4 à 5 minuten goudbruin kleuren. Laat de gefrituurde kroketten uitlekken op keukenpapier. Als de kroketten openspringen of kapot gaan in de frituurolie, wil dit zeggen dat de olie niet warm genoeg is of het deeg te vloeibaar, zij vullen zich dan met olie en worden oneetbaar.

Serveren met tomatenrijst, gebakken rijst of zeevruchtenrijst en een salade. En zoals eerder gezegd kunnen zij ook als borrelhapje gegeten worden.

Koud maken ze deel uit van alle picnics, koude buffetten en volksfeesten. Warm komen zij, vergezeld van rijst en salade, minstens een keer per week voor op het overgrote deel der Portugese tafels. Zij worden eveneens gegeten als snack aan de toog van de populaire «tascas» en andere drankgelegenheden, waar hapjes uit het vuistje veelvuldig aangeboden worden.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vlees
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 8 personen

6 plakjes ham ca. 125 g
4 velletjes filodeeg
200 g ricotta kaas
2 eieren
100 g champignons
50 g cheddar, geraspt
½ theelepel nootmuskaat
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
6 lente uitjes, fijngesneden

* Bereiding
Info: Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook ca. 3 minuten op hoog vuur.
Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden.
Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes.
Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg.
Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas met halfdroge tomaatjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Groente
Bron: www.sp.nl
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 2 personen

100 g halfdroge tomaatjes van de markt (van die felrode, bij de Turks/Marokkaanse marktkraam te krijgen)
100 g milde groene olijfjes met pit
1 flinke teen knoflook

* Bereiding
Pers de knoflook uit boven de olijfjes en tomaatjes, meng het door elkaar en doe in een vrolijk bakje met vorkjes erbij.

Een recept van Annemieke

-------------------------------------------------------------------------

Tapas van kleine tomaatjes en grote garnalen

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Garnalen
Bron: Boodschappen nr. 10 - 2002
Kenmerken:

* Ingrediënten
Voor 6-8 personen:

1 doosje kers/cherry tomaatjes (250 gram)
2 teentjes knoflook
200 gram grote gekookte, gepelde (Noorse) garnalen
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

* Bereiding
Snijd de gewassen tomaatjes doormidden. Hak de gepelde tenen knoflook klein. Roer olijfolie, citroensap en knoflook door elkaar. Leg de garnalen minstens een uur in deze marinade.

Bestrooi de kerstomaatjes met zout en peper. Schep ze in een bakje en meng de garnalen met de marinade door de tomaatjes. Strooi er peterselie over.

Bereidingstijd: circa 10 minuten.
Voedingswaarde p.p.: eiwit 8 gr, vet 9 gr, koolhydraten 1 gr, kcal 117.


-------------------------------------------------------------------------

Tapas van olijven, zontomaten en kaas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met salade/groente
Type: Kaasgerechten
Bron: D.C.Klos
Kenmerken:

* Ingrediënten
150 g Zaanlander extra pittig (stuk)
6 zongedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
½ pot Merza Olijven met Zongedroogde Tomaten (à 290 g)
½ theelepel tijm
1 eetlepel citroensap
4 blaadjes sla
cocktailprikkers

* Bereiding
Snij de kaas in blokjes en tomaten in stukjes.
Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie.
Kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar scheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
In kleine schaaltjes op blaadjes sla en met cocktailprikkers serveren.

Wijnadvies: Australian Valleys wit

-------------------------------------------------------------------------

Tapasschotel

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
½ pot geroosterde rode paprika's, uitgelekt en in reepjes
1 blikje ansjovisfilets, gehalveerd
100 g champignons, gehalveerd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
100 ml olijfolie
½ citroen, uitgeperst
4 takjes peterselie
4 vastkokende aardappels
6 eetlepels tomatenpuree
tabasco
zout
versgemalen peper

* Bereiding
Rol de ansjovis in de paprikarepen.
Prik ze vast met cocktailprikkers.
Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan.
Bak de knoflook op een halfhoog vuur goudbruin.
Schenk het citroensap bij de iets afgekoelde knoflookolie.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Schenk de knoflookolie (hou 3 eetlepels apart) over de champignons.
Bestrooi ze met de peterselie.
Borstel de aardappels schoon en snij ze in grove stukken.
Kook de aardappels in 15 minuten bijna gaar.
Giet ze af.
verhit d rest van de olie en bak de aardappelstukken goudbruin.
Roer de tomatenpuree door de 3 eetlepels knoflookolie.
Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels tabasco.
Schep dit over de aardappels.
Serveer de tapa's op een schaal.

-------------------------------------------------------------------------

Vistapas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Garnalen
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 artisjokharten (blik à 400 g)
1 blikje John West Makreelsnack in Tomatensaus (125 g)
1 eetlepel kappertjes
8 cocktailgarnalen
4 pitloze groene olijven
8 cherrytomaatjes
100 g gerookte zalmsnippers
1 eetlepel olijvonaise

* Bereiding
Laat de artisjokharten uitlekken en snij een klein stukje van de onderkant.
Meng de makreelsnack met de kappertjes.
Artisjokharten vullem met makreelmengsel.
Prik aan een cocktailprikker garnaal, olijf en garnaal.
Was de tomaatjes en snij het kapje eraf.
Schep de zaadjes eruit.
Meng de zalmsnippers met de olijvonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de tomaatjes met het zalmmengsel.
Tapas over 4 borden verdelen.
Lekker met geroosterd brood en roomboter.

Wijnadvies: Concilio Chardonnay Trentino

-------------------------------------------------------------------------
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28564383
Ik weet niet of het tot tapas of borrelhapjes gerekent moet worden maar het is in ieder geval makkelijk en lekker.

Men neme bladerdeeg en pesto (zelf maken is het lekkerst maar is ook gewoon in potjes te koop).
Pesto over de bladerdeeg uitsmeren, hoe dik je het er op smeert moet je zelf maar bepalen Bladerdeeg oprollen en in stukjes snijden. Ik heb zelf stukjes van ong 0.5cm gedaan maar dat moet je uiteraard zelf bepalen. Vervolgens stukjes de oven in en smullen maar
Je kan ook vlindertjes vouwen ipv rolletjes. Ziet er leuk uit, is alleen wat meer werk
pi_28567489
Balletjes in tomatensaus á la Berty

Ingrediënten voor de balletjes:

1 kg half om half gehakt ( ½ varkensgehakt en ½ rundergehakt):
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels koffiemelk
 Dit allemaal goed mengen en balletjes ervan maken.
 De balletjes bruin bakken in bratella.

Ingrediënten voor de tomatensaus:
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
1 pakje Heinz tomato frito
 De 2 pakjes in een pan doen en de pakjes uitspoelen met een beetje water (ongeveer 1/3 van het pakje) en dit water er ook bijdoen.
 De balletjes erbij doen en zachtjes laten pruttelen.
 Naar smaak nog peper, zout en knoflookpoeder erbij doen.

Smakelijk eten!!!

Echt superlekker. Ook te eten zonder saus natuurlijk!

(zijn geen pittige balletjes of saus)
pi_28567593
klinkt goed ankepanke
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_28592057
is het ook :-)
pi_28676393
Een ongegeneerde tvp.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_30099261
en, iemand nog lekekr aan de tapas gezeten?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30266788
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 15:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
Iedereen eet of maakt tegenwoordig tapas, voor zichzelf, voor de lekker, als workshop, dagje uit, voor de verjaardag/inzegening/bruiloft en ga zo maar door.
iedereen hebben altijd al hapjes gemaakt, maar de laatste tijd heet het ineens heel hip ´tapas´...
  zondag 4 september 2005 @ 23:54:45 #89
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30275283
Ik heb vanavond hollandse tapas gegeten, plakje leverworst, stukje kaas...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30313210
Mini matzen met zalm,olijven,fetta en garnalen `salade´.

Nodig:
Mini matzen of iets dergelijks
groene olijven
zalm slaatje
fetta
kleine roze garnalen


Je moet gewoon de olijven, fetta en garnalen klein snijden dat alles door het zalmslaatje roeren op de matzen verdelen en klaar is kees.

Lekker makkelijk en erg lekker
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:14:47 #91
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30319798
Gisteren weer gemaakt:

Rivierstaartkreeftjes in Chilisaus
Chorizo in Rode Wijn
Met roomkaas gevulde olijven
Dadels gevuld met geitenkaas
Gamba in aiolie
Gehaktballetjes in Tomaten/pepersaus
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320039
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:14 schreef Chielus het volgende:
Gisteren weer gemaakt:


Chorizo in Rode Wijn
hoe heb je dat klaargemaakt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:28:35 #93
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320274
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320301
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:28 schreef Chielus het volgende:
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
dat is inderdaad erg simpel.
en het klinkt best lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:31:09 #95
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320363
dat is het ook (2x)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30385903
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
  donderdag 8 september 2005 @ 17:52:39 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30393085
quote:
Op donderdag 8 september 2005 14:08 schreef Lempicka het volgende:
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30487630
FRITATA PUNTJES

Nodig: 4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
  zondag 11 september 2005 @ 22:59:09 #99
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30499923
quote:
Op donderdag 8 september 2005 17:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zondag 11 september 2005 @ 23:36:54 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30501207
quote:
Op zondag 11 september 2005 22:59 schreef La_Guiri het volgende:

[..]

Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
Omdat Martijn niet leest
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 11 september 2005 @ 23:43:37 #101
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30501412
Ja, dat is mij ook al vaker opgevallen en heb het idee dat hij soms post om te posten, maar ja. Hij is nu toch moderator en moet maar wat beter opletten dan.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  maandag 12 september 2005 @ 23:17:38 #102
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30527517
quote:
Zalm met cabrales
Voor 8 porties:
8 zalmfilets van 60 g
150 g cabrales (blauwe kaas) in stukjes
olijfolie
zout en peper

Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant onbedekt blijven.
Verhit de bakplaat en smeer zowel de hete plaat als de zalm in met olie.
Rooster de vis twee keer 1 minuut op elke kant.
Strooi er de cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill. Verwijder dan het aluminiumfolie.
Leg de zalm op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Tip: Serveer met boerenbrood en een goed glas Asturiaanse sidra (cider).
quote:
Roerei met groenten
Voor 10 porties:
10 ml olijfolie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
gehakt
100 g pimientos (geroosterde paprika)
250 g tomaat, ontveld en gehakt
100 g serranoham
8 eieren
zout en peper

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak deze tot ze goudgeel zijn.
Voeg de pimientos, de tomaten en de ham toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Klop intussen deeieren los met zout en peper.
Giet de eieren bij de groenten en bak ze gaar, maar niet droog. Af en toe roeren.
Serveer met stokbrood.
quote:
Aardappels met serranoham
Voor 10 porties:
500 g aardappels in de schil, gewassen
100 g serranoham, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, gehakt
2-4 eetl olijfolie
peper en zout

Verhit een zware koekenpan.
Schaaf de aardappel in fijne lucifers.
Meng de sliertjes met paper en zout, serranoham en knoflook.
Bak koekjes van de aardappellucifers in een beetje olie.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30527946
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:33:33 #104
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528080
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
Weet je al wat je gaat maken allemaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30528175
jazeker.
paella
chorizo in rode wijn
Champignons in tomaten-knoflooksaus
kip in knoflooksaus
aardappelen in knoflookmayonaise
Dadels in spek
Tortilla tradicional
Toastbootjes met groentenprut , tomaat en courgette
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:40:31 #106
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528288
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 13 september 2005 @ 01:03:27 #107
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30530229
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
jazeker.

chorizo in rode wijn
whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30534378
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 01:03 schreef Chielus het volgende:

[..]

whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32041870
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
pi_32044375
en de tapasavond was leuk
@de reactie boven mij; begin eens met lezen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32045331
quote:
Op zondag 6 november 2005 23:33 schreef vinge het volgende:
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
Leest
http://www.tapas.nl/
  maandag 7 november 2005 @ 07:45:40 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32047723
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Eigenlijk een glaasje droge sherry
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32164064
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM

Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
pi_32164365
quote:
Op donderdag 10 november 2005 23:14 schreef vinge het volgende:
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM

Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
quote:
Wat is tapas?
Een beknopte geschiedenis over oorsprong en traditie
La tapa" kan eigenlijk worden beschouwd als voedsel wat er voor dient om de tijd uit te houden tussen lunch en avondeten. Sommigen denken dat de tapa is ontstaan door Spaanse koning Alfonso de 10e, die omdat hij ziek was, kleine hapjes van zijn voedsel nam in combinatie met wat wijn. Eenmaal hersteld van zijn ziekte, gaf de koning opdracht om voortaan geen wijn meer te serveren in het Spaanse land, zonder dat er een hapje bij werd geserveerd.

Dit verhaal kunnen we vergeten als we in overweging nemen dat de eerste tapa onstond door de behoefte van boeren en werklui in de bouw om tussendoor wat kleins te eten zodat ze het wat beter volhielden tot aan de hoofdmaaltijd. Deze maaltijd, een zeer vette, zette hun lichaam zo aan de gang dat ze een 'siesta' nodig hadden om het voedsel goed te kunnen verteren. Deze 'siesta' duurde al snel enige uurtjes. Het vetgehalte van de snack vroeg om wat wijn, de alcohol bevorderde de spijsvertering en warmde het lichaam op in de winter. In de zomer wordt in het zuiden de 'gazpacho' (koude tomatensoep), gedronken in plaats van wijn wat het lichaam onnodig warm laat worden in plaats van de gewenste verfrissing.

Toen de 'botillerias' (bottle-shops) en 'tabernas' (tavernes) in heel Spanje opkwamen, bleef de wijze koning effectief. Om deze reden werden de geserveerde glazen wijn afgedekt met een plakje gerookte ham of kaas, met twee doelen: ten eerste werd hiermee voorkomen dat insecten of andere kleinigheden in de drank terecht kwamen en ten tweede werd er bij de drank iets gegeten waardoor de alcohol beter werd verwerkt door het lichaam. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze versie de goede is en hiermee 'la tapa' was geboren in Spanje. Een stukje voedsel dat diende als deksel op het glas. (tapa betekent in het Spaans immers 'deksel') Een Spaanse traditie was hiermee geboren, eentje die inmiddels al ver over de grenzen is geadopteerd.

De lange tijd die er over heen gaat tussen ontbijt, vroeg in de morgen, en het middagmaal in de late uurtjes van de dag, dwong de Spanjaarden ertoe om zich te vergrijpen aan een 'tentempié' (snack), apperetief of de 'tapita', met als bijkomstigheid dat de mensen tijdens het nuttigen de tijd hadden om van gedachten te wisselen over hun werk en dergelijke. Dit maakte het eten van de tapa tot een gezellige aangelegenheid. Een traditionele drank die wordt gedronken wij een tapa is wijn; 'peleón' (jong en goedkoop) of „reserva" (lange tijd gerijpts op eikenhouten vaten) wijn uit de regio: jong 'txakolí' in Baskenland, Penedés wijn of Cava (een soort champagne) in Cataluña, 'ribeiro' in het Noordwesten, jonge Valdepeñas of Rioja wijn in Castile en in centraal Spanje of sherry in het zuiden van het land. In Asturias en de noordelijke streken waar veel appelen groeien, vervangt de cider de wijn.

De tapa recepten varieren door de afwijkende smaken en de traditionele gastronomische gewoontes van de verschillende streken. Maar gewoonlijk worden er wel altijd olijven en droge noten geserveerd. Samen met de olijven, stukjes knofolok of gerookte ham of worstjes, plakjes kaas of ham werden de hapjes wereldberoemd. Niet meer tot doel om het glas af te dekken, maar met een veel groter doel: de mensen bij elkaar brengen tijdens het nuttigen. Inmiddels worden er wereldwijd steeds nieuwe tapas geboren, die worden bereid uit verschillende soorten voedsel. Of het nu gaat over vlees, vis, groenten of eieren; al deze ingredienten kunnen worden gebruikt voor de bereiding van tapas.

Tapas kennen ook hun gefrituurde variaties. De bekende calamares, kaaskroketten, pikante aardappeltjes, worstjes maar ook albondiga's (gehaktballetjes) zijn in de meeste zaken waar ze tapas verkopen wel te krijgen. Maar ook minder bekende, zoals aubergines, of smakelijke sperziebonen. Vult u dit dan nog aan met een tortilla (aardappel omelet), sardines en gamba's dan heeft u een totale en complete lunch binnen. Dit laatste heeft er dan tot geleid dat u eigenlijk geen hapje tussendoor meer nuttigt, maar een complete maaltijd, iets wat u er toe brengt om één van de Nederlandse tapa- bars of restaurants te bezoeken.

Bron: Yolanda Vicente Fadón Madrid 1999

Voor uitstekende Tapasproducten, wijn, champagne en delicatessen kunt u terecht bij Vinilux, de initiatiefnemer van deze website. Vinilux is een jong en dynamisch bedrijf dat restauranthouders en andere horeca ondernemers een geweldig assortiment biedt om het Tapasfeest of culinaire avond compleet te maken. Bezoek de website van Vinilux eens.


Staat gewoon op die site.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32166576
een heeeeeeeeeeeeeeeeele korte samenvatting:

tapas zijn kleine mediterrane hapjes.
vaak gegeten i.c.m. wijn/andere drank.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 14 november 2005 @ 20:56:43 #116
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32269119
Net terug uit Barcelona waar ik natuurlijk weer lekker aan de tapas heb gezetten!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32316572
Even een vraag van een absolute tapas-leek: als je een tapas-diner organiseert, ipv de tapas als voorgerecht te serveren, is er dan nog een handige volgorde (eerst de vis tapas, daarna pas de vlees tapas), of serveer je de verschillende tapas gewoon allemaal in één gang?
Kortom, the usual.
pi_32316903
ik zou tussen vlees en vis iets van gegrilde groenten doen of gevulde champignons of zo dat soort zaken
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_32317162
ik heb alles in 1 x uitgeserveerd.
zorg ervoor dat de gerechten die warm moeten blijven voorverwarmd blijven in de oven, zet ze als je het uitserveert op rechauds
koud vanuit de koelkast op tafel, kamertemp. spreekt voor zich.
zo kan iedereen zelf kiezen wie wat wanneer neemt.
en serveer in kleine porties, zodat je steeds bij kan vullen en alles lekker op temperatuur blijft
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32318080
Owkee, dat klinkt goed Missy! Ik zag mezelf al ingewikkeld staan doen, maar alles in één keer uitserveren lijkt mij als gastvrouw ideaal!

Dat wordt het dus.
Kortom, the usual.
pi_32318108
en je hebt een pracht van een tafel
of maak een mooi buffet ervan, als je toevallig lage wandkasten hebt kan je alles daar op zetten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32318448
Het wordt een pracht van een tafel. Dan kun je lekker blijven "hangen" (ik heb zin in relaxen, merk je het? )
Kortom, the usual.
pi_32335725
Gamba's met tomaat en knoflook

Ingrediënten voor 2 personen
500gr scampi’s - 4 tomaten - 6 tenen knoflook (fijngehakt) - 4 eetlepels olijfolie - half bosje basilicum (in grove reepjes) - peper - zout

Bereiding
Pel de scampi’s, dep ze met keukenpapier droog. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snij ze in kleine stukjes. Pan op het vuur met knoflook en even aanfruiten.. voeg de scampi’s dan toe. Bak ze een paar minuten mee op een hoog vuur. Voeg de tomaten en de basilicum toe en maak op smaak met peper en zout. Dit naar smaak toevoegen. Pas op dat je dit niet te weinig doet, dan kan het te flauw zijn.


Zalmrolletjes met augurk

Ingrediënten
200 gr. zalmfilet - 3 el. olijfolie - 2 salade-augurken - 1 bosje dille - 2 tl. mosterd - 80 gr. boter - 1 citroen - zout

Bereiding
Zalmfilet met scherp mes in dunne plakjes snijden, insmeren met olijfolie, het sap van 1 citroen en wat zout. Dan een uurtje in de koelkast laten marineren.

Augurken in stukjes van 3 cm snijden. De Dille fijnhakken en met mosterd en boter mengen tot een.. hoe noem je dit.. een smeerbare massa

Zalmfilet droogdeppen en insmeren met de dille-pasta. Augurkstukjes op de zalmfilet leggen en oprollen tot een mooi tapasrolletje. Vastzetten met een cocktailprikker.


Dit maak ik vaak met wat krieltjes, lekkere salade en inktvisringen. Soms ook zalm met een lekker mosterdsausje wat ik erbij vind passen:


Zalm met mosterdsaus
Voor X personen:
Zalmmootjes
citroensap
olie
Peper en zout

mosterdsaus:
mosterd naar smaak. Meestal gebruik ik 2/3 eetlepels
pakje slagroom 200dl
½ theelepel suiker, bastard suiker, witte suiker, het kan allemaal
citroensap, weer naar smaak
peper en zout

Verwarm de oven voor. Verwarm de oven voor.
Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Wrijf ze een beetje in met citroensap.

Bestrooi de zalm met peper en zout, leg ze in de ovenschaal en bestrijk de bovenkant met olie. Dan lekker de oven in! Hoe lang, dat ligt aan de dikte van de moten die je gekozen hebt. Meestal een 15/20 min, niet te lang in elk geval.

Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt.

Daarna kun je serveren in voorverwarmde schaal(tjes).


Natuurlijk kun je dit ook als apart gerecht serveren met krieltjes erbij en een frisse salade.
Trotse mamma :)
  dinsdag 13 december 2005 @ 10:54:25 #124
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_33038055
*Kick met link*


Geitenkaas met honing en spek
Ingrediënten (12 stuks):

* 150 gram zachte gekruide geitenkaas
* 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes)
* honing

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan.
3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas.
4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht.
5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen.
6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd)

=========================

Meloen met serranoham
Ingrediënten:

* 1 rijpe meloen (geen watermeloen)
* 200 gram serranoham

Bereiding:

1. Snijd de meloen in kleine stukjes. Snijd indien nodig ook de ham in repen.
2. Wikkel de meloen in de ham en zet deze vast met een cocktailprikker.

Tips:

* De meloen kan ook vervangen worden door ander stevig tropisch fruit (papaja, ananas of mango)
* Vervang de serranoham door parmaham, dungesneden runderrookvlees of gerookte zalm.
* Rol de vleeswaar op en zet deze met een cocktailprikker vast bovenop de partjes meloen.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten
=========================

Paprikarolletjes met geitenkaas
Ingrediënten (16 stuks):

* 2 grote rode paprika's
* 4 eetlepels (olijf)olie
* ½ citroen
* 150 gram zachte geitenkaas
* 2 takjes oregano
* (versgemalen) zwarte peper
* cocktailprikkers

Bereiding:

1. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in acht plakken. Verhit in een pan 3 eetlepels olie en laat en de paprika's afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven.
2. Boen intussen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Knip de oregano fijn boven de geitenkaas. Schep de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en veel peper.
3. Schep op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas. Rol de paprika's op (aan de smalle kant beginnen) en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een lage schaal. Laat ze ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 30 min. wachttijd)
=========================


Kerstomaatjes met bieslookroomkaas
Ingrediënten (24 stuks):

* 1 bakje kerstomaatjes
* ca. 250 gram bieslookroomkaas

Bereiding:

1. Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit met een klein theelepetje.
2. Vul de tomaatjes met behulp van een spuitzak met de roomkaas en leg ze op een schaal.

Tips:

* In plaats van bieslookroomkaas kan ook een ander mild gekruide roomkaas worden gebruikt.
* Combineer dit gerecht met Groene pepers met bieslookroomkaas en Zoete pepers met bieslookroomkaas.
* Garneer de tomaatjes met een sprietje bieslook of een toefje peterselie.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
=========================

De geitenkaasrolletjes en de gevulde tomaatjes ga ik met de kerst maken voor bij het gourmetten.
De rolletjes kunnen dan onder de grill van het gourmetstel (neem ik aan?)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_34041832
Zo vanavond maar eens lekker tapas maken!
Bijna alles met vis.

Hoe zou je een lekkere dikke knoflookroomsaus kunnen maken?
Voor bij de gamba's....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34042520
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:11 schreef Oblivion het volgende:
Zo vanavond maar eens lekker tapas maken!
Bijna alles met vis.

Hoe zou je een lekkere dikke knoflookroomsaus kunnen maken?
Voor bij de gamba's....
ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
pi_34044819
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:45 schreef snoekiesnoek het volgende:

[..]

ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
Oeh, dat is wel een lekker recept.
Maar ik zoek een warm recept.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34058836
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 13:04 schreef Oblivion het volgende:

Maar ik zoek een warm recept.
Nou zo dus, Obli:

Boter(flink stuk) in de pan, de schillen van de gamba's meebakken, laurierblaadje.
Wittewijn erbij goed laten koken.
Vuur zacht zetten, knoflook erbij en roomsaus van culinesse....
Zout en peper en oh een gedroogd pepertje kapot gemaakt en erin gedaan.
In laten koken.. 2 scheppen suiker erbij.
Dan schillen enzo eruit met de zeef.
Daarna de gamba's erin doen..
Vuur iets hoger en bakken maar!
Als laatste vers geknipte bieslook erbij.

DAMN! Dat was lekker.....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34059092
En ook nog:

Dadels met bieslookroomboter gewikkeld in ardennen ham.
Stokbroodjes met tomaat, uitjes, olie, azijn, zout en peper met een topping van mozzarella....
Stokbroodjes met zalm en lekker mosterd, honing en dille saus.
Mozzarella gewikkeld in ham.

Oh en vooraf een ordinaire hollandse garnalen coctail.... Jammie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34060872
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
pi_34061128
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli
I'm stuffed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 14 januari 2006 @ 23:15:03 #132
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34066698
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
Ga mij maandag inschrijven voor een tapas kookclinik van die door de PV georganiseerd is. Ben benieuwd zal er zeer zeker verslag van uit brengen als ik ingeloot (helaas beperkt aantal plaatsen ) wordt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34076834
Ik krijg trek van al die recepten. Voor taparecepten surf ik vaak naar http://www.giessenborch.nl/.
Word ik heeeeeel blij van!
pi_34109939
Andere knoflookgarnalen:
1 teen knoflook in wat olijfolie, mengen met gare garnalen.
2 ons ofzo.
koop de garnalen 's middags en laat ze tot 's avonds marineren.
Verwarm de garnalen tamelijk zacht en serveer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34134400
OMG
Vorig jaar hebben we m'n schoonmoeder een kookboek met alleen tapas cadeau gegeven
Zelf maak ik dat soort dingen eigenlijk nooit.
De dingen die ik het lekkerste vind, heb ik hier allemaal al voorbij zien komen op één na: biefstukreepjes met sesamzaadjes. Ik heb er zelf geen recept van. De sesamzaadjes zaten op de gegrilde biefstukreepjes geplakt met iets zoetigs, volgens mij honing
  dinsdag 17 januari 2006 @ 11:06:41 #136
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_34152881
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 18 januari 2006 @ 21:41:04 #137
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34218723
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:06 schreef jpg97 het volgende:
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Je bedoelt Peppadews ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35119368
A.s. zaterdag komen er vrienden bij ons "wijnproeverijtje spelen" en ik ben al in de voorbereidingen voor de tapasjes die ik ga maken

Vooraf, een amuse van wortelsoep (allerhande) met sinaasappelschuim en tuinkers..

Dan een kleine carpaccio (sla walnoten pijnboompitjes tomaatjes)

En dan zetten we wisselend op tafel koud en warm :

Gevulde champignons uit de oven, met tomaatjes, kruiden, uitjes, chorizo
Koude kleine wraps met roomkaas, ham/chorizo, bosuitjes
Allerlei lekkere broodjes met kruidenboter en brooddipper (flesje olie met kruiden, kerstpakket )
Pittige gehaktballetjes (nasi kruiden of zo) met tomatensaus
Gegrilde grote garnalen aan een spiesje met artisjoktapanade
Rivierkreeftjes met een tzatziki saus
Hartige worstjes (tapaswinkel)
Pittige kipspiesjes (tapaswinkel)


Tussendoor lekkere wijnen proeven,

Toetje ; kersen ijs met kaneel en stukjes koek, (Hertog Jan) eventueel slagroom en een lekker portje erbij.

Koffie na met de likeur, zie hieronder

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 18-02-2006 17:44:18 ]
pi_35122792
mag ik ook komen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 15 februari 2006 @ 22:55:30 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35134513
Bluezz je zou een eigengemaakte cocktailsuas kunnen serveren bij die Rivierkreeftjes en verder niets.

Wil trouwens wel foto's zien van de hapjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35135511
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
  woensdag 15 februari 2006 @ 23:18:33 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35135758
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
Niet denken gewoon doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 februari 2006 @ 04:03:18 #143
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35141891
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
rivierstaartkreeftjes lekker on de chilisaus leggen (dagje van te voren dat het er lekker in trekt, echt heerlijk.)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35142431
Weet je wat ook heel lekker is bij die kreeftjes?
Zachte citroen mayonaise...
Lekker fris!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35142592
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Vooraf, een spoom van wortelsoep (allerhande)
Bedoel je geen amuse?
Kreeg laatst ergens salade met rivierkreeftjes, grapefruit en ijsbergsla. Lijkt niks, maar is een heerlijke combi.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_35142974
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
pi_35142980
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 08:56 schreef Bluezz het volgende:
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
*Zoeken gaat...

Monument!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143060
Citroen schoonboenen, gele schil eraf raspen en citroen uitpersen.
In een kom 200 ml mayo, citroen rasp, basilicum, cayennepeper mengen.
Op smaak brengen met zout en enkele druppels citroensap.

En oh ik kwam een recept tegen...
spiesjes met gamba's en artisjokkentapenade....
Als je die wilt hebben wil ik 'm met alle plezier even vanmiddag neer tikken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143074
Citroenmayo wordt het
En die artisjokkentapanade, graag!! Het zijn net weer even wat andere dingetjes waar ik dan mee kan pronken
pi_35143115
Die spiesjes zijn met artisjokkentapenade op een klein friemel toastje...
Alleen de tapenade doen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')