abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 mei 2005 @ 17:26:46 #61
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27089065
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27089098
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:26 schreef La_Guiri het volgende:
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
dat is het ook niet. misschien dat tabasco erdoor wel iets helpt?
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:51:01 #63
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094396
Lijkt me wel ja, daar kun je net zoveel van toevoegen als je zelf wilt. Want zo worden de originele patatas bravas gemaakt.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:52:12 #64
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094438
Heb nog even je post gelezen en zoals jij ze maakt met paprika en ui enzo ken ik ze niet.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 21:56:09 #65
111260 Charmian
a little joy
pi_27098619
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:02 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
Wat je zou kunnen doen is de paprika grillen op houtskool. De houtskool voor het rokerige smaakje, van grillen wordt de paprika over het algemeen wat zoeter.
Je kunt de boel pittig maken met tabasco, chilipoeder of cayennepeper.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:01:02 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27098795
I.p.v. het grillen op houtkool kun je paprika's ook prima grillen in de oven
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

Grillen tot ze zwart worden, uit de oven in een plastic zak doen, zak afsluiten, paar minuutjes wachten, zak open, paprika's ontvellen en verder verwerken
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:03:08 #67
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27098867
of gewoon op t gasstel.
op t pit leggen/houden net erboven, ronddraaien tot ze zwart zijn.
dan ff wachten en velletej erafplukken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:04:20 #68
111260 Charmian
a little joy
pi_27098905
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:10:40 #69
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27101448
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:02 #70
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101869
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 22:04 schreef Charmian het volgende:
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
Ja, je kunt het er dan heel makkelijk afwrijven
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

En het rokerige smaakje zit er ook in dan, rokerig en zoet, heerlijk
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:22 #71
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101878
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:10 schreef La_Guiri het volgende:
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Hoe moet het dan wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:28:44 #72
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102119
Had ik toch hierboven al neergezet?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:36:15 #73
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27102382
Dus het recept wat jij hebt gepost is hoe het moet? Owkee, dat is in ieder geval erg duidelijk.
Paprika is dus een no-no in de patatas bravas
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:44:13 #74
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102699
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27111411
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:44 schreef La_Guiri het volgende:
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
i know, maar ik heb ze al meerdere keren bij een restaurant gegeten waar ze zo werden geserveerd. maar zelfs als ik de paprika grill krijg ik die specifieke smaak niet. ik had zo gehoopt dat iemand t wist
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_28007386
lekker lekker
pi_28285469
ik meld me hier ook maar, op verzoek van mirjam
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  maandag 27 juni 2005 @ 22:18:39 #78
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28285953
tvp
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28285974
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Dat mag niet! En zeker niet als mod!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 27 juni 2005 @ 22:32:28 #80
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28286486
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:18 schreef dutch-mamma het volgende:
tvp
Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 27 juni 2005 @ 22:43:14 #81
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28286909
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kom op DM ik had wel een lekker recept verwacht als TVP!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Qua tapas ben ik nog tamelijk onwetend, maar hier is wat uit mijn voorraad:

Chorizohapjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Vlees
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
groene olijven zonder pit
dikke plakken chorizo
kerstomaten of pimentolijven

* Bereiding
Hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.

-------------------------------------------------------------------------

Pasteis de bacalhau/Portugese kabeljauwkroketten (tapas)

Menugang: Tapas
Keuken: Portugal, Canarische Eil
Soort: Vis
Type: Kroketten
Bron: De Keuken van Bolleken http://members.fortunecity.de/bolleken2/
Kenmerken:

* Ingrediënten
340 gr gedroogde kabeljauw
3 eieren
muskaatnoot
7 dl arachideolie om te frituren
550 gr vastkokende aardappelen
1 el gehakte peterselie
versgemalen peper en zout


* Bereiding
Kook de kabeljauw samen met de geschilde aardappelen in water. Haal zorgvuldig het vel en de graten uit de vis (het is zeer onaangenaam om graten in de kroketten te vinden). Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw. Meng de aardappelen en de kabeljauw en draai ze door de vleesmolen (kleine gaatjes). Meng de eierdooiers en peterselie door het mengsel en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Als het deeg goed glad is, voorzichtig het eiwitschuim doorroeren en bijkruiden indien nodig.

Vorm met twee diepe soeplepels de kroketten door ze met een draaiende beweging enkele keren van de ene lepel over te brengen naar de andere tot de kroketten goed stevig zijn en een mooie ovale vorm hebben. Verwarm de frituurolie op 180° C en laat de kroketten per 3 of 4 tegelijk in 4 à 5 minuten goudbruin kleuren. Laat de gefrituurde kroketten uitlekken op keukenpapier. Als de kroketten openspringen of kapot gaan in de frituurolie, wil dit zeggen dat de olie niet warm genoeg is of het deeg te vloeibaar, zij vullen zich dan met olie en worden oneetbaar.

Serveren met tomatenrijst, gebakken rijst of zeevruchtenrijst en een salade. En zoals eerder gezegd kunnen zij ook als borrelhapje gegeten worden.

Koud maken ze deel uit van alle picnics, koude buffetten en volksfeesten. Warm komen zij, vergezeld van rijst en salade, minstens een keer per week voor op het overgrote deel der Portugese tafels. Zij worden eveneens gegeten als snack aan de toog van de populaire «tascas» en andere drankgelegenheden, waar hapjes uit het vuistje veelvuldig aangeboden worden.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vlees
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 8 personen

6 plakjes ham ca. 125 g
4 velletjes filodeeg
200 g ricotta kaas
2 eieren
100 g champignons
50 g cheddar, geraspt
½ theelepel nootmuskaat
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
6 lente uitjes, fijngesneden

* Bereiding
Info: Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook ca. 3 minuten op hoog vuur.
Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden.
Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes.
Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg.
Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.

-------------------------------------------------------------------------

Tapas met halfdroge tomaatjes

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Groente
Bron: www.sp.nl
Kenmerken:

* Ingrediënten
voor 2 personen

100 g halfdroge tomaatjes van de markt (van die felrode, bij de Turks/Marokkaanse marktkraam te krijgen)
100 g milde groene olijfjes met pit
1 flinke teen knoflook

* Bereiding
Pers de knoflook uit boven de olijfjes en tomaatjes, meng het door elkaar en doe in een vrolijk bakje met vorkjes erbij.

Een recept van Annemieke

-------------------------------------------------------------------------

Tapas van kleine tomaatjes en grote garnalen

Menugang: Tapas
Keuken: Spanje
Soort: -
Type: Garnalen
Bron: Boodschappen nr. 10 - 2002
Kenmerken:

* Ingrediënten
Voor 6-8 personen:

1 doosje kers/cherry tomaatjes (250 gram)
2 teentjes knoflook
200 gram grote gekookte, gepelde (Noorse) garnalen
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

* Bereiding
Snijd de gewassen tomaatjes doormidden. Hak de gepelde tenen knoflook klein. Roer olijfolie, citroensap en knoflook door elkaar. Leg de garnalen minstens een uur in deze marinade.

Bestrooi de kerstomaatjes met zout en peper. Schep ze in een bakje en meng de garnalen met de marinade door de tomaatjes. Strooi er peterselie over.

Bereidingstijd: circa 10 minuten.
Voedingswaarde p.p.: eiwit 8 gr, vet 9 gr, koolhydraten 1 gr, kcal 117.


-------------------------------------------------------------------------

Tapas van olijven, zontomaten en kaas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met salade/groente
Type: Kaasgerechten
Bron: D.C.Klos
Kenmerken:

* Ingrediënten
150 g Zaanlander extra pittig (stuk)
6 zongedroogde tomaten op olie
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
½ pot Merza Olijven met Zongedroogde Tomaten (à 290 g)
½ theelepel tijm
1 eetlepel citroensap
4 blaadjes sla
cocktailprikkers

* Bereiding
Snij de kaas in blokjes en tomaten in stukjes.
Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie.
Kaas, olijven, tomaat, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar scheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
In kleine schaaltjes op blaadjes sla en met cocktailprikkers serveren.

Wijnadvies: Australian Valleys wit

-------------------------------------------------------------------------

Tapasschotel

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Groente
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
½ pot geroosterde rode paprika's, uitgelekt en in reepjes
1 blikje ansjovisfilets, gehalveerd
100 g champignons, gehalveerd
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
100 ml olijfolie
½ citroen, uitgeperst
4 takjes peterselie
4 vastkokende aardappels
6 eetlepels tomatenpuree
tabasco
zout
versgemalen peper

* Bereiding
Rol de ansjovis in de paprikarepen.
Prik ze vast met cocktailprikkers.
Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan.
Bak de knoflook op een halfhoog vuur goudbruin.
Schenk het citroensap bij de iets afgekoelde knoflookolie.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Schenk de knoflookolie (hou 3 eetlepels apart) over de champignons.
Bestrooi ze met de peterselie.
Borstel de aardappels schoon en snij ze in grove stukken.
Kook de aardappels in 15 minuten bijna gaar.
Giet ze af.
verhit d rest van de olie en bak de aardappelstukken goudbruin.
Roer de tomatenpuree door de 3 eetlepels knoflookolie.
Breng op smaak met zout en peper en een paar druppels tabasco.
Schep dit over de aardappels.
Serveer de tapa's op een schaal.

-------------------------------------------------------------------------

Vistapas

Menugang: Tapas
Keuken: -
Soort: Gerecht met vis
Type: Garnalen
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 artisjokharten (blik à 400 g)
1 blikje John West Makreelsnack in Tomatensaus (125 g)
1 eetlepel kappertjes
8 cocktailgarnalen
4 pitloze groene olijven
8 cherrytomaatjes
100 g gerookte zalmsnippers
1 eetlepel olijvonaise

* Bereiding
Laat de artisjokharten uitlekken en snij een klein stukje van de onderkant.
Meng de makreelsnack met de kappertjes.
Artisjokharten vullem met makreelmengsel.
Prik aan een cocktailprikker garnaal, olijf en garnaal.
Was de tomaatjes en snij het kapje eraf.
Schep de zaadjes eruit.
Meng de zalmsnippers met de olijvonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de tomaatjes met het zalmmengsel.
Tapas over 4 borden verdelen.
Lekker met geroosterd brood en roomboter.

Wijnadvies: Concilio Chardonnay Trentino

-------------------------------------------------------------------------
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28564383
Ik weet niet of het tot tapas of borrelhapjes gerekent moet worden maar het is in ieder geval makkelijk en lekker.

Men neme bladerdeeg en pesto (zelf maken is het lekkerst maar is ook gewoon in potjes te koop).
Pesto over de bladerdeeg uitsmeren, hoe dik je het er op smeert moet je zelf maar bepalen
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Bladerdeeg oprollen en in stukjes snijden. Ik heb zelf stukjes van ong 0.5cm gedaan maar dat moet je uiteraard zelf bepalen. Vervolgens stukjes de oven in en smullen maar
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

Je kan ook vlindertjes vouwen ipv rolletjes. Ziet er leuk uit, is alleen wat meer werk
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
pi_28567489
Balletjes in tomatensaus á la Berty

Ingrediënten voor de balletjes:

1 kg half om half gehakt ( ½ varkensgehakt en ½ rundergehakt):
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
2 eetlepels koffiemelk
 Dit allemaal goed mengen en balletjes ervan maken.
 De balletjes bruin bakken in bratella.

Ingrediënten voor de tomatensaus:
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
1 pakje Heinz tomato frito
 De 2 pakjes in een pan doen en de pakjes uitspoelen met een beetje water (ongeveer 1/3 van het pakje) en dit water er ook bijdoen.
 De balletjes erbij doen en zachtjes laten pruttelen.
 Naar smaak nog peper, zout en knoflookpoeder erbij doen.

Smakelijk eten!!!

Echt superlekker. Ook te eten zonder saus natuurlijk!

(zijn geen pittige balletjes of saus)
pi_28567593
klinkt goed ankepanke
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_28592057
is het ook :-)
pi_28676393
Een ongegeneerde tvp.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_30099261
en, iemand nog lekekr aan de tapas gezeten?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_30266788
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 15:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
Iedereen eet of maakt tegenwoordig tapas, voor zichzelf, voor de lekker, als workshop, dagje uit, voor de verjaardag/inzegening/bruiloft en ga zo maar door.
iedereen hebben altijd al hapjes gemaakt, maar de laatste tijd heet het ineens heel hip ´tapas´...
  zondag 4 september 2005 @ 23:54:45 #89
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30275283
Ik heb vanavond hollandse tapas gegeten, plakje leverworst, stukje kaas...
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30313210
Mini matzen met zalm,olijven,fetta en garnalen `salade´.

Nodig:
Mini matzen of iets dergelijks
groene olijven
zalm slaatje
fetta
kleine roze garnalen


Je moet gewoon de olijven, fetta en garnalen klein snijden dat alles door het zalmslaatje roeren op de matzen verdelen en klaar is kees.

Lekker makkelijk en erg lekker
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:14:47 #91
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30319798
Gisteren weer gemaakt:

Rivierstaartkreeftjes in Chilisaus
Chorizo in Rode Wijn
Met roomkaas gevulde olijven
Dadels gevuld met geitenkaas
Gamba in aiolie
Gehaktballetjes in Tomaten/pepersaus
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320039
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:14 schreef Chielus het volgende:
Gisteren weer gemaakt:


Chorizo in Rode Wijn
hoe heb je dat klaargemaakt?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:28:35 #93
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320274
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30320301
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 14:28 schreef Chielus het volgende:
Chorizo in kwartjes gesneden en in de rode wijn laten marineren. (minimaal 12 uur) en daarna daarin serveren zodat je met een prikkertje de worts uit de wijn moet prikken. Extreem simpel
dat is inderdaad erg simpel.
en het klinkt best lekker
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 6 september 2005 @ 14:31:09 #95
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30320363
dat is het ook (2x)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30385903
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
  donderdag 8 september 2005 @ 17:52:39 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30393085
quote:
Op donderdag 8 september 2005 14:08 schreef Lempicka het volgende:
Ik maak patatas bravas altijd met tomatenprut en cayennepeper.. en dan een bakje zure room ernaast om te blussen.
Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30487630
FRITATA PUNTJES
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

Nodig: 4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
  zondag 11 september 2005 @ 22:59:09 #99
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30499923
quote:
Op donderdag 8 september 2005 17:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou je het recept willen posten ben al lang op zoek naar dat recept.
Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  zondag 11 september 2005 @ 23:36:54 #100
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30501207
quote:
Op zondag 11 september 2005 22:59 schreef La_Guiri het volgende:

[..]

Hoe kun je nu al heel lang op zoek zijn naar het recept van Patatas Bravas als hierboven al verschillende malen daarover wordt gesproken en er ook een recept staat?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Omdat Martijn niet leest
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 11 september 2005 @ 23:43:37 #101
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30501412
Ja, dat is mij ook al vaker opgevallen en heb het idee dat hij soms post om te posten, maar ja. Hij is nu toch moderator en moet maar wat beter opletten dan.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  maandag 12 september 2005 @ 23:17:38 #102
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30527517
quote:
Zalm met cabrales
Voor 8 porties:
8 zalmfilets van 60 g
150 g cabrales (blauwe kaas) in stukjes
olijfolie
zout en peper

Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant onbedekt blijven.
Verhit de bakplaat en smeer zowel de hete plaat als de zalm in met olie.
Rooster de vis twee keer 1 minuut op elke kant.
Strooi er de cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill. Verwijder dan het aluminiumfolie.
Leg de zalm op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Tip: Serveer met boerenbrood en een goed glas Asturiaanse sidra (cider).
quote:
Roerei met groenten
Voor 10 porties:
10 ml olijfolie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
gehakt
100 g pimientos (geroosterde paprika)
250 g tomaat, ontveld en gehakt
100 g serranoham
8 eieren
zout en peper

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak deze tot ze goudgeel zijn.
Voeg de pimientos, de tomaten en de ham toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Klop intussen deeieren los met zout en peper.
Giet de eieren bij de groenten en bak ze gaar, maar niet droog. Af en toe roeren.
Serveer met stokbrood.
quote:
Aardappels met serranoham
Voor 10 porties:
500 g aardappels in de schil, gewassen
100 g serranoham, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, gehakt
2-4 eetl olijfolie
peper en zout

Verhit een zware koekenpan.
Schaaf de aardappel in fijne lucifers.
Meng de sliertjes met paper en zout, serranoham en knoflook.
Bak koekjes van de aardappellucifers in een beetje olie.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30527946
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:33:33 #104
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528080
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Weet je al wat je gaat maken allemaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30528175
jazeker.
paella
chorizo in rode wijn
Champignons in tomaten-knoflooksaus
kip in knoflooksaus
aardappelen in knoflookmayonaise
Dadels in spek
Tortilla tradicional
Toastbootjes met groentenprut , tomaat en courgette
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:40:31 #106
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528288
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 13 september 2005 @ 01:03:27 #107
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30530229
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
jazeker.

chorizo in rode wijn
whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30534378
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 01:03 schreef Chielus het volgende:

[..]

whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32041870
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
pi_32044375
en de tapasavond was leuk
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

@de reactie boven mij; begin eens met lezen?
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32045331
quote:
Op zondag 6 november 2005 23:33 schreef vinge het volgende:
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
Leest
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie

http://www.tapas.nl/
  maandag 7 november 2005 @ 07:45:40 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32047723
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Eigenlijk een glaasje droge sherry
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32164064
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
pi_32164365
quote:
Op donderdag 10 november 2005 23:14 schreef vinge het volgende:
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie


Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
quote:
Wat is tapas?
Een beknopte geschiedenis over oorsprong en traditie
La tapa" kan eigenlijk worden beschouwd als voedsel wat er voor dient om de tijd uit te houden tussen lunch en avondeten. Sommigen denken dat de tapa is ontstaan door Spaanse koning Alfonso de 10e, die omdat hij ziek was, kleine hapjes van zijn voedsel nam in combinatie met wat wijn. Eenmaal hersteld van zijn ziekte, gaf de koning opdracht om voortaan geen wijn meer te serveren in het Spaanse land, zonder dat er een hapje bij werd geserveerd.

Dit verhaal kunnen we vergeten als we in overweging nemen dat de eerste tapa onstond door de behoefte van boeren en werklui in de bouw om tussendoor wat kleins te eten zodat ze het wat beter volhielden tot aan de hoofdmaaltijd. Deze maaltijd, een zeer vette, zette hun lichaam zo aan de gang dat ze een 'siesta' nodig hadden om het voedsel goed te kunnen verteren. Deze 'siesta' duurde al snel enige uurtjes. Het vetgehalte van de snack vroeg om wat wijn, de alcohol bevorderde de spijsvertering en warmde het lichaam op in de winter. In de zomer wordt in het zuiden de 'gazpacho' (koude tomatensoep), gedronken in plaats van wijn wat het lichaam onnodig warm laat worden in plaats van de gewenste verfrissing.

Toen de 'botillerias' (bottle-shops) en 'tabernas' (tavernes) in heel Spanje opkwamen, bleef de wijze koning effectief. Om deze reden werden de geserveerde glazen wijn afgedekt met een plakje gerookte ham of kaas, met twee doelen: ten eerste werd hiermee voorkomen dat insecten of andere kleinigheden in de drank terecht kwamen en ten tweede werd er bij de drank iets gegeten waardoor de alcohol beter werd verwerkt door het lichaam. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze versie de goede is en hiermee 'la tapa' was geboren in Spanje. Een stukje voedsel dat diende als deksel op het glas. (tapa betekent in het Spaans immers 'deksel') Een Spaanse traditie was hiermee geboren, eentje die inmiddels al ver over de grenzen is geadopteerd.

De lange tijd die er over heen gaat tussen ontbijt, vroeg in de morgen, en het middagmaal in de late uurtjes van de dag, dwong de Spanjaarden ertoe om zich te vergrijpen aan een 'tentempié' (snack), apperetief of de 'tapita', met als bijkomstigheid dat de mensen tijdens het nuttigen de tijd hadden om van gedachten te wisselen over hun werk en dergelijke. Dit maakte het eten van de tapa tot een gezellige aangelegenheid. Een traditionele drank die wordt gedronken wij een tapa is wijn; 'peleón' (jong en goedkoop) of „reserva" (lange tijd gerijpts op eikenhouten vaten) wijn uit de regio: jong 'txakolí' in Baskenland, Penedés wijn of Cava (een soort champagne) in Cataluña, 'ribeiro' in het Noordwesten, jonge Valdepeñas of Rioja wijn in Castile en in centraal Spanje of sherry in het zuiden van het land. In Asturias en de noordelijke streken waar veel appelen groeien, vervangt de cider de wijn.

De tapa recepten varieren door de afwijkende smaken en de traditionele gastronomische gewoontes van de verschillende streken. Maar gewoonlijk worden er wel altijd olijven en droge noten geserveerd. Samen met de olijven, stukjes knofolok of gerookte ham of worstjes, plakjes kaas of ham werden de hapjes wereldberoemd. Niet meer tot doel om het glas af te dekken, maar met een veel groter doel: de mensen bij elkaar brengen tijdens het nuttigen. Inmiddels worden er wereldwijd steeds nieuwe tapas geboren, die worden bereid uit verschillende soorten voedsel. Of het nu gaat over vlees, vis, groenten of eieren; al deze ingredienten kunnen worden gebruikt voor de bereiding van tapas.

Tapas kennen ook hun gefrituurde variaties. De bekende calamares, kaaskroketten, pikante aardappeltjes, worstjes maar ook albondiga's (gehaktballetjes) zijn in de meeste zaken waar ze tapas verkopen wel te krijgen. Maar ook minder bekende, zoals aubergines, of smakelijke sperziebonen. Vult u dit dan nog aan met een tortilla (aardappel omelet), sardines en gamba's dan heeft u een totale en complete lunch binnen. Dit laatste heeft er dan tot geleid dat u eigenlijk geen hapje tussendoor meer nuttigt, maar een complete maaltijd, iets wat u er toe brengt om één van de Nederlandse tapa- bars of restaurants te bezoeken.

Bron: Yolanda Vicente Fadón Madrid 1999

Voor uitstekende Tapasproducten, wijn, champagne en delicatessen kunt u terecht bij Vinilux, de initiatiefnemer van deze website. Vinilux is een jong en dynamisch bedrijf dat restauranthouders en andere horeca ondernemers een geweldig assortiment biedt om het Tapasfeest of culinaire avond compleet te maken. Bezoek de website van Vinilux eens.


Staat gewoon op die site.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32166576
een heeeeeeeeeeeeeeeeele korte samenvatting:

tapas zijn kleine mediterrane hapjes.
vaak gegeten i.c.m. wijn/andere drank.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 14 november 2005 @ 20:56:43 #116
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32269119
Net terug uit Barcelona waar ik natuurlijk weer lekker aan de tapas heb gezetten!!
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32316572
Even een vraag van een absolute tapas-leek: als je een tapas-diner organiseert, ipv de tapas als voorgerecht te serveren, is er dan nog een handige volgorde (eerst de vis tapas, daarna pas de vlees tapas), of serveer je de verschillende tapas gewoon allemaal in één gang?
Kortom, the usual.
pi_32316903
ik zou tussen vlees en vis iets van gegrilde groenten doen of gevulde champignons of zo dat soort zaken
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_32317162
ik heb alles in 1 x uitgeserveerd.
zorg ervoor dat de gerechten die warm moeten blijven voorverwarmd blijven in de oven, zet ze als je het uitserveert op rechauds
koud vanuit de koelkast op tafel, kamertemp. spreekt voor zich.
zo kan iedereen zelf kiezen wie wat wanneer neemt.
en serveer in kleine porties, zodat je steeds bij kan vullen en alles lekker op temperatuur blijft
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32318080
Owkee, dat klinkt goed Missy! Ik zag mezelf al ingewikkeld staan doen, maar alles in één keer uitserveren lijkt mij als gastvrouw ideaal!

Dat wordt het dus.
om deze externe inhoud weer te geven is het noodzakelijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van tracking en social mediacookies.
Ja toon me deze inhoud
ik accepteer de cookies.
meer informatie
Kortom, the usual.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop