abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 11 september 2005 @ 23:43:37 #101
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_30501412
Ja, dat is mij ook al vaker opgevallen en heb het idee dat hij soms post om te posten, maar ja. Hij is nu toch moderator en moet maar wat beter opletten dan.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  maandag 12 september 2005 @ 23:17:38 #102
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30527517
quote:
Zalm met cabrales
Voor 8 porties:
8 zalmfilets van 60 g
150 g cabrales (blauwe kaas) in stukjes
olijfolie
zout en peper

Rol de zalmfilets op en omwikkel ze zodanig met aluminiumfolie, dat de platte boven- en onderkant onbedekt blijven.
Verhit de bakplaat en smeer zowel de hete plaat als de zalm in met olie.
Rooster de vis twee keer 1 minuut op elke kant.
Strooi er de cabrales over en gratineer 2-3 minuten onder de grill. Verwijder dan het aluminiumfolie.
Leg de zalm op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Tip: Serveer met boerenbrood en een goed glas Asturiaanse sidra (cider).
quote:
Roerei met groenten
Voor 10 porties:
10 ml olijfolie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
gehakt
100 g pimientos (geroosterde paprika)
250 g tomaat, ontveld en gehakt
100 g serranoham
8 eieren
zout en peper

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak deze tot ze goudgeel zijn.
Voeg de pimientos, de tomaten en de ham toe en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
Klop intussen deeieren los met zout en peper.
Giet de eieren bij de groenten en bak ze gaar, maar niet droog. Af en toe roeren.
Serveer met stokbrood.
quote:
Aardappels met serranoham
Voor 10 porties:
500 g aardappels in de schil, gewassen
100 g serranoham, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, gehakt
2-4 eetl olijfolie
peper en zout

Verhit een zware koekenpan.
Schaaf de aardappel in fijne lucifers.
Meng de sliertjes met paper en zout, serranoham en knoflook.
Bak koekjes van de aardappellucifers in een beetje olie.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30527946
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:33:33 #104
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528080
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ga de 29, of 30e, een tapas [spaanse] avond organiseren op mijn werk.
spannend!
Weet je al wat je gaat maken allemaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30528175
jazeker.
paella
chorizo in rode wijn
Champignons in tomaten-knoflooksaus
kip in knoflooksaus
aardappelen in knoflookmayonaise
Dadels in spek
Tortilla tradicional
Toastbootjes met groentenprut , tomaat en courgette
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 12 september 2005 @ 23:40:31 #106
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30528288
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 13 september 2005 @ 01:03:27 #107
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_30530229
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
jazeker.

chorizo in rode wijn
whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_30534378
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 01:03 schreef Chielus het volgende:

[..]

whoow, mensen die mijn ideeen gebruiken, super
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32041870
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
pi_32044375
en de tapasavond was leuk
@de reactie boven mij; begin eens met lezen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32045331
quote:
Op zondag 6 november 2005 23:33 schreef vinge het volgende:
en nu de hamvraag: wat zijn tapas!??
Leest
http://www.tapas.nl/
  maandag 7 november 2005 @ 07:45:40 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32047723
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Klinkt erg lekker en dan Sangria er bij?
Eigenlijk een glaasje droge sherry
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32164064
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM

Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
pi_32164365
quote:
Op donderdag 10 november 2005 23:14 schreef vinge het volgende:
Bluezz: op die site zie ik alleen maar reclame, en iets over mediterraan genieten, en dat helpt niet veel. Dit hele topic staat vol met recepten voor tapas, en om die nou allemaal te gaan zitten lezen terwijl ik niet weet wat het is is ook weer zo doelloos! MissMirjaM

Iemand die het kan uitbreidden? mediterrane toostjes lijkt me nogal sterk..
quote:
Wat is tapas?
Een beknopte geschiedenis over oorsprong en traditie
La tapa" kan eigenlijk worden beschouwd als voedsel wat er voor dient om de tijd uit te houden tussen lunch en avondeten. Sommigen denken dat de tapa is ontstaan door Spaanse koning Alfonso de 10e, die omdat hij ziek was, kleine hapjes van zijn voedsel nam in combinatie met wat wijn. Eenmaal hersteld van zijn ziekte, gaf de koning opdracht om voortaan geen wijn meer te serveren in het Spaanse land, zonder dat er een hapje bij werd geserveerd.

Dit verhaal kunnen we vergeten als we in overweging nemen dat de eerste tapa onstond door de behoefte van boeren en werklui in de bouw om tussendoor wat kleins te eten zodat ze het wat beter volhielden tot aan de hoofdmaaltijd. Deze maaltijd, een zeer vette, zette hun lichaam zo aan de gang dat ze een 'siesta' nodig hadden om het voedsel goed te kunnen verteren. Deze 'siesta' duurde al snel enige uurtjes. Het vetgehalte van de snack vroeg om wat wijn, de alcohol bevorderde de spijsvertering en warmde het lichaam op in de winter. In de zomer wordt in het zuiden de 'gazpacho' (koude tomatensoep), gedronken in plaats van wijn wat het lichaam onnodig warm laat worden in plaats van de gewenste verfrissing.

Toen de 'botillerias' (bottle-shops) en 'tabernas' (tavernes) in heel Spanje opkwamen, bleef de wijze koning effectief. Om deze reden werden de geserveerde glazen wijn afgedekt met een plakje gerookte ham of kaas, met twee doelen: ten eerste werd hiermee voorkomen dat insecten of andere kleinigheden in de drank terecht kwamen en ten tweede werd er bij de drank iets gegeten waardoor de alcohol beter werd verwerkt door het lichaam. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze versie de goede is en hiermee 'la tapa' was geboren in Spanje. Een stukje voedsel dat diende als deksel op het glas. (tapa betekent in het Spaans immers 'deksel') Een Spaanse traditie was hiermee geboren, eentje die inmiddels al ver over de grenzen is geadopteerd.

De lange tijd die er over heen gaat tussen ontbijt, vroeg in de morgen, en het middagmaal in de late uurtjes van de dag, dwong de Spanjaarden ertoe om zich te vergrijpen aan een 'tentempié' (snack), apperetief of de 'tapita', met als bijkomstigheid dat de mensen tijdens het nuttigen de tijd hadden om van gedachten te wisselen over hun werk en dergelijke. Dit maakte het eten van de tapa tot een gezellige aangelegenheid. Een traditionele drank die wordt gedronken wij een tapa is wijn; 'peleón' (jong en goedkoop) of „reserva" (lange tijd gerijpts op eikenhouten vaten) wijn uit de regio: jong 'txakolí' in Baskenland, Penedés wijn of Cava (een soort champagne) in Cataluña, 'ribeiro' in het Noordwesten, jonge Valdepeñas of Rioja wijn in Castile en in centraal Spanje of sherry in het zuiden van het land. In Asturias en de noordelijke streken waar veel appelen groeien, vervangt de cider de wijn.

De tapa recepten varieren door de afwijkende smaken en de traditionele gastronomische gewoontes van de verschillende streken. Maar gewoonlijk worden er wel altijd olijven en droge noten geserveerd. Samen met de olijven, stukjes knofolok of gerookte ham of worstjes, plakjes kaas of ham werden de hapjes wereldberoemd. Niet meer tot doel om het glas af te dekken, maar met een veel groter doel: de mensen bij elkaar brengen tijdens het nuttigen. Inmiddels worden er wereldwijd steeds nieuwe tapas geboren, die worden bereid uit verschillende soorten voedsel. Of het nu gaat over vlees, vis, groenten of eieren; al deze ingredienten kunnen worden gebruikt voor de bereiding van tapas.

Tapas kennen ook hun gefrituurde variaties. De bekende calamares, kaaskroketten, pikante aardappeltjes, worstjes maar ook albondiga's (gehaktballetjes) zijn in de meeste zaken waar ze tapas verkopen wel te krijgen. Maar ook minder bekende, zoals aubergines, of smakelijke sperziebonen. Vult u dit dan nog aan met een tortilla (aardappel omelet), sardines en gamba's dan heeft u een totale en complete lunch binnen. Dit laatste heeft er dan tot geleid dat u eigenlijk geen hapje tussendoor meer nuttigt, maar een complete maaltijd, iets wat u er toe brengt om één van de Nederlandse tapa- bars of restaurants te bezoeken.

Bron: Yolanda Vicente Fadón Madrid 1999

Voor uitstekende Tapasproducten, wijn, champagne en delicatessen kunt u terecht bij Vinilux, de initiatiefnemer van deze website. Vinilux is een jong en dynamisch bedrijf dat restauranthouders en andere horeca ondernemers een geweldig assortiment biedt om het Tapasfeest of culinaire avond compleet te maken. Bezoek de website van Vinilux eens.


Staat gewoon op die site.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_32166576
een heeeeeeeeeeeeeeeeele korte samenvatting:

tapas zijn kleine mediterrane hapjes.
vaak gegeten i.c.m. wijn/andere drank.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 14 november 2005 @ 20:56:43 #116
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32269119
Net terug uit Barcelona waar ik natuurlijk weer lekker aan de tapas heb gezetten!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32316572
Even een vraag van een absolute tapas-leek: als je een tapas-diner organiseert, ipv de tapas als voorgerecht te serveren, is er dan nog een handige volgorde (eerst de vis tapas, daarna pas de vlees tapas), of serveer je de verschillende tapas gewoon allemaal in één gang?
Kortom, the usual.
pi_32316903
ik zou tussen vlees en vis iets van gegrilde groenten doen of gevulde champignons of zo dat soort zaken
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_32317162
ik heb alles in 1 x uitgeserveerd.
zorg ervoor dat de gerechten die warm moeten blijven voorverwarmd blijven in de oven, zet ze als je het uitserveert op rechauds
koud vanuit de koelkast op tafel, kamertemp. spreekt voor zich.
zo kan iedereen zelf kiezen wie wat wanneer neemt.
en serveer in kleine porties, zodat je steeds bij kan vullen en alles lekker op temperatuur blijft
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32318080
Owkee, dat klinkt goed Missy! Ik zag mezelf al ingewikkeld staan doen, maar alles in één keer uitserveren lijkt mij als gastvrouw ideaal!

Dat wordt het dus.
Kortom, the usual.
pi_32318108
en je hebt een pracht van een tafel
of maak een mooi buffet ervan, als je toevallig lage wandkasten hebt kan je alles daar op zetten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32318448
Het wordt een pracht van een tafel. Dan kun je lekker blijven "hangen" (ik heb zin in relaxen, merk je het? )
Kortom, the usual.
pi_32335725
Gamba's met tomaat en knoflook

Ingrediënten voor 2 personen
500gr scampi’s - 4 tomaten - 6 tenen knoflook (fijngehakt) - 4 eetlepels olijfolie - half bosje basilicum (in grove reepjes) - peper - zout

Bereiding
Pel de scampi’s, dep ze met keukenpapier droog. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snij ze in kleine stukjes. Pan op het vuur met knoflook en even aanfruiten.. voeg de scampi’s dan toe. Bak ze een paar minuten mee op een hoog vuur. Voeg de tomaten en de basilicum toe en maak op smaak met peper en zout. Dit naar smaak toevoegen. Pas op dat je dit niet te weinig doet, dan kan het te flauw zijn.


Zalmrolletjes met augurk

Ingrediënten
200 gr. zalmfilet - 3 el. olijfolie - 2 salade-augurken - 1 bosje dille - 2 tl. mosterd - 80 gr. boter - 1 citroen - zout

Bereiding
Zalmfilet met scherp mes in dunne plakjes snijden, insmeren met olijfolie, het sap van 1 citroen en wat zout. Dan een uurtje in de koelkast laten marineren.

Augurken in stukjes van 3 cm snijden. De Dille fijnhakken en met mosterd en boter mengen tot een.. hoe noem je dit.. een smeerbare massa

Zalmfilet droogdeppen en insmeren met de dille-pasta. Augurkstukjes op de zalmfilet leggen en oprollen tot een mooi tapasrolletje. Vastzetten met een cocktailprikker.


Dit maak ik vaak met wat krieltjes, lekkere salade en inktvisringen. Soms ook zalm met een lekker mosterdsausje wat ik erbij vind passen:


Zalm met mosterdsaus
Voor X personen:
Zalmmootjes
citroensap
olie
Peper en zout

mosterdsaus:
mosterd naar smaak. Meestal gebruik ik 2/3 eetlepels
pakje slagroom 200dl
½ theelepel suiker, bastard suiker, witte suiker, het kan allemaal
citroensap, weer naar smaak
peper en zout

Verwarm de oven voor. Verwarm de oven voor.
Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Wrijf ze een beetje in met citroensap.

Bestrooi de zalm met peper en zout, leg ze in de ovenschaal en bestrijk de bovenkant met olie. Dan lekker de oven in! Hoe lang, dat ligt aan de dikte van de moten die je gekozen hebt. Meestal een 15/20 min, niet te lang in elk geval.

Verwarm intussen de ingrediënten voor de mosterdsaus. Laat de saus al kloppend zachtjes koken totdat deze iets dikker wordt.

Daarna kun je serveren in voorverwarmde schaal(tjes).


Natuurlijk kun je dit ook als apart gerecht serveren met krieltjes erbij en een frisse salade.
Trotse mamma :)
  dinsdag 13 december 2005 @ 10:54:25 #124
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_33038055
*Kick met link*


Geitenkaas met honing en spek
Ingrediënten (12 stuks):

* 150 gram zachte gekruide geitenkaas
* 12 lange plakken gerookt ontbijtspek (of 24 korte plakjes)
* honing

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd indien nodig de lange plakken ontbijtspek door zodat 24 plakjes ontstaan.
3. Leg 12 plakjes op een bord of snijplank en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas.
4. Schep op elk bolletje kaas een theelepel honing en vouw de ontbijtspek dicht.
5. Rol de overige 12 plakjes spek kruislings om de pakketjes heen.
6. Leg de pekketjes in een ovenvaste schaal en zet ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excl. oventijd)

=========================

Meloen met serranoham
Ingrediënten:

* 1 rijpe meloen (geen watermeloen)
* 200 gram serranoham

Bereiding:

1. Snijd de meloen in kleine stukjes. Snijd indien nodig ook de ham in repen.
2. Wikkel de meloen in de ham en zet deze vast met een cocktailprikker.

Tips:

* De meloen kan ook vervangen worden door ander stevig tropisch fruit (papaja, ananas of mango)
* Vervang de serranoham door parmaham, dungesneden runderrookvlees of gerookte zalm.
* Rol de vleeswaar op en zet deze met een cocktailprikker vast bovenop de partjes meloen.

Bereidingstijd: ca. 10 minuten
=========================

Paprikarolletjes met geitenkaas
Ingrediënten (16 stuks):

* 2 grote rode paprika's
* 4 eetlepels (olijf)olie
* ½ citroen
* 150 gram zachte geitenkaas
* 2 takjes oregano
* (versgemalen) zwarte peper
* cocktailprikkers

Bereiding:

1. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in de lengte in acht plakken. Verhit in een pan 3 eetlepels olie en laat en de paprika's afgedekt in ca. 10 minuten gaarstoven.
2. Boen intussen de citroen schoon en rasp 1 theelepel van de schil. Verkruimel de geitenkaas boven een kom. Knip de oregano fijn boven de geitenkaas. Schep de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie erdoor. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en veel peper.
3. Schep op elk stuk paprika een eetlepel geitenkaas. Rol de paprika's op (aan de smalle kant beginnen) en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker. Leg de rolletjes in een lage schaal. Laat ze ca. ½ uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 30 min. wachttijd)
=========================


Kerstomaatjes met bieslookroomkaas
Ingrediënten (24 stuks):

* 1 bakje kerstomaatjes
* ca. 250 gram bieslookroomkaas

Bereiding:

1. Snijd de kapjes van de tomaatjes en hol ze uit met een klein theelepetje.
2. Vul de tomaatjes met behulp van een spuitzak met de roomkaas en leg ze op een schaal.

Tips:

* In plaats van bieslookroomkaas kan ook een ander mild gekruide roomkaas worden gebruikt.
* Combineer dit gerecht met Groene pepers met bieslookroomkaas en Zoete pepers met bieslookroomkaas.
* Garneer de tomaatjes met een sprietje bieslook of een toefje peterselie.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
=========================

De geitenkaasrolletjes en de gevulde tomaatjes ga ik met de kerst maken voor bij het gourmetten.
De rolletjes kunnen dan onder de grill van het gourmetstel (neem ik aan?)
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
pi_34041832
Zo vanavond maar eens lekker tapas maken!
Bijna alles met vis.

Hoe zou je een lekkere dikke knoflookroomsaus kunnen maken?
Voor bij de gamba's....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34042520
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:11 schreef Oblivion het volgende:
Zo vanavond maar eens lekker tapas maken!
Bijna alles met vis.

Hoe zou je een lekkere dikke knoflookroomsaus kunnen maken?
Voor bij de gamba's....
ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
pi_34044819
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 11:45 schreef snoekiesnoek het volgende:

[..]

ingredienten:
2 pakjes (houdbare) slagroom van 0,2l de tenen van 1 bolletje knoflook (minder kan natuurlijk ook)citroensap verse peterselie en /of bieslook zout peper

bereiden:
Klop de slagroom, niet te stijf(pakjes slagroom wel eerst 24 uur in de koelkast laten staan). Laat de geklopte slagroom 5 minuten in de koelkast staan. Voeg daarna uitgeperste knoflook, zout peper citroensap, peterselie en/of bieslook toe. Zet de saus in de koelkast in een afgesloten kom.

na een uurtje of 12 laten staan het lekkerst.
Oeh, dat is wel een lekker recept.
Maar ik zoek een warm recept.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34058836
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 13:04 schreef Oblivion het volgende:

Maar ik zoek een warm recept.
Nou zo dus, Obli:

Boter(flink stuk) in de pan, de schillen van de gamba's meebakken, laurierblaadje.
Wittewijn erbij goed laten koken.
Vuur zacht zetten, knoflook erbij en roomsaus van culinesse....
Zout en peper en oh een gedroogd pepertje kapot gemaakt en erin gedaan.
In laten koken.. 2 scheppen suiker erbij.
Dan schillen enzo eruit met de zeef.
Daarna de gamba's erin doen..
Vuur iets hoger en bakken maar!
Als laatste vers geknipte bieslook erbij.

DAMN! Dat was lekker.....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34059092
En ook nog:

Dadels met bieslookroomboter gewikkeld in ardennen ham.
Stokbroodjes met tomaat, uitjes, olie, azijn, zout en peper met een topping van mozzarella....
Stokbroodjes met zalm en lekker mosterd, honing en dille saus.
Mozzarella gewikkeld in ham.

Oh en vooraf een ordinaire hollandse garnalen coctail.... Jammie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_34060872
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
pi_34061128
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli
I'm stuffed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 14 januari 2006 @ 23:15:03 #132
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34066698
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 20:53 schreef Bluezz het volgende:
Wat heeeeeeeeerlijk klinkt het allemaal Obli


18 feb. houden wij een tapasavond/wijnproeverij.... heb ik dus dit topic hard nodig
Ga mij maandag inschrijven voor een tapas kookclinik van die door de PV georganiseerd is. Ben benieuwd zal er zeer zeker verslag van uit brengen als ik ingeloot (helaas beperkt aantal plaatsen ) wordt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34076834
Ik krijg trek van al die recepten. Voor taparecepten surf ik vaak naar http://www.giessenborch.nl/.
Word ik heeeeeel blij van!
pi_34109939
Andere knoflookgarnalen:
1 teen knoflook in wat olijfolie, mengen met gare garnalen.
2 ons ofzo.
koop de garnalen 's middags en laat ze tot 's avonds marineren.
Verwarm de garnalen tamelijk zacht en serveer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_34134400
OMG
Vorig jaar hebben we m'n schoonmoeder een kookboek met alleen tapas cadeau gegeven
Zelf maak ik dat soort dingen eigenlijk nooit.
De dingen die ik het lekkerste vind, heb ik hier allemaal al voorbij zien komen op één na: biefstukreepjes met sesamzaadjes. Ik heb er zelf geen recept van. De sesamzaadjes zaten op de gegrilde biefstukreepjes geplakt met iets zoetigs, volgens mij honing
  dinsdag 17 januari 2006 @ 11:06:41 #136
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_34152881
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  woensdag 18 januari 2006 @ 21:41:04 #137
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34218723
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 11:06 schreef jpg97 het volgende:
Doe mij maar de pikante paprikaatjes met roomkaas
Je bedoelt Peppadews ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35119368
A.s. zaterdag komen er vrienden bij ons "wijnproeverijtje spelen" en ik ben al in de voorbereidingen voor de tapasjes die ik ga maken

Vooraf, een amuse van wortelsoep (allerhande) met sinaasappelschuim en tuinkers..

Dan een kleine carpaccio (sla walnoten pijnboompitjes tomaatjes)

En dan zetten we wisselend op tafel koud en warm :

Gevulde champignons uit de oven, met tomaatjes, kruiden, uitjes, chorizo
Koude kleine wraps met roomkaas, ham/chorizo, bosuitjes
Allerlei lekkere broodjes met kruidenboter en brooddipper (flesje olie met kruiden, kerstpakket )
Pittige gehaktballetjes (nasi kruiden of zo) met tomatensaus
Gegrilde grote garnalen aan een spiesje met artisjoktapanade
Rivierkreeftjes met een tzatziki saus
Hartige worstjes (tapaswinkel)
Pittige kipspiesjes (tapaswinkel)


Tussendoor lekkere wijnen proeven,

Toetje ; kersen ijs met kaneel en stukjes koek, (Hertog Jan) eventueel slagroom en een lekker portje erbij.

Koffie na met de likeur, zie hieronder

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 18-02-2006 17:44:18 ]
pi_35122792
mag ik ook komen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 15 februari 2006 @ 22:55:30 #140
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35134513
Bluezz je zou een eigengemaakte cocktailsuas kunnen serveren bij die Rivierkreeftjes en verder niets.

Wil trouwens wel foto's zien van de hapjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35135511
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
  woensdag 15 februari 2006 @ 23:18:33 #142
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35135758
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
Niet denken gewoon doen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 16 februari 2006 @ 04:03:18 #143
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35141891
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 23:14 schreef Bluezz het volgende:
Ja, die cocktail saus is wel een idee, we hebben toch wel voor 4 pers. genoeg
Ik zal proberen om eraan te denken foto's te nemen
rivierstaartkreeftjes lekker on de chilisaus leggen (dagje van te voren dat het er lekker in trekt, echt heerlijk.)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_35142431
Weet je wat ook heel lekker is bij die kreeftjes?
Zachte citroen mayonaise...
Lekker fris!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35142592
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Vooraf, een spoom van wortelsoep (allerhande)
Bedoel je geen amuse?
Kreeg laatst ergens salade met rivierkreeftjes, grapefruit en ijsbergsla. Lijkt niks, maar is een heerlijke combi.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_35142974
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
pi_35142980
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 08:56 schreef Bluezz het volgende:
Ja, amuse kan ook

Die salade lijkt me ook een lekker idee, en citroenmayo obli, hoe maak je die?
*Zoeken gaat...

Monument!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143060
Citroen schoonboenen, gele schil eraf raspen en citroen uitpersen.
In een kom 200 ml mayo, citroen rasp, basilicum, cayennepeper mengen.
Op smaak brengen met zout en enkele druppels citroensap.

En oh ik kwam een recept tegen...
spiesjes met gamba's en artisjokkentapenade....
Als je die wilt hebben wil ik 'm met alle plezier even vanmiddag neer tikken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143074
Citroenmayo wordt het
En die artisjokkentapanade, graag!! Het zijn net weer even wat andere dingetjes waar ik dan mee kan pronken
pi_35143115
Die spiesjes zijn met artisjokkentapenade op een klein friemel toastje...
Alleen de tapenade doen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35143450
Ja, want dan ga ik de garnalen grillen en doe de tapenade erbij .
pi_35143546
Okay, doe ik vanmiddag even op mijn gemak.
Moet zo weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35144099
Ok, ik zie het wel, tnxxxx alvast
pi_35150030
Artisjokkentapenade.

2 el olijfolie, extra vierge
200 g gemarineerde artisjkken, grof gehakt
75 g groene olijven met paprika grof gehakt
2 el koriander, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl limoensap
Zout
Peper


Artisjokken in kom mengen met olijven, koriander,
knoflook en twee eetlepels olijfolie.
Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen.

Koekie!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35150636
Uitgeprint
Ik lees gemarineerd... waarin? Of zitten ze in een blik?

[ Bericht 19% gewijzigd door Blues op 16-02-2006 13:57:52 ]
pi_35151546
dit is best wel ok voor een student die restjes over heeft

( ik ben alleen en je koopt al gauw teveel )
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_35153643
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Uitgeprint
Ik lees gemarineerd... waarin? Of zitten ze in een blik?
Snapte ik ook niet



*Googlen gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35153700
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_35153871
Tnxx voor zoeken, ik zit op mijn werk, dus niet veel tijd !!
pi_35155360
Geen probleem en graag gedaan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 16 februari 2006 @ 19:38:41 #161
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35163101
Je moet nog wel even je definitieve lijstje posten met foto's
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35186991
quote:
Gevonden in een potje bij Xenos, net in mijn pauze
pi_35201274
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 13:27 schreef Oblivion het volgende:
Artisjokkentapenade.

2 el olijfolie, extra vierge
200 g gemarineerde artisjkken, grof gehakt
75 g groene olijven met paprika grof gehakt
2 el koriander, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
1 tl limoensap
Zout
Peper


Artisjokken in kom mengen met olijven, koriander,
knoflook en twee eetlepels olijfolie.
Naar smaak limoensap, zout en peper toevoegen.

Koekie!
golfer heeft dit alvast gemaakt, kan het lekker intrekken voor morgen, het ís me toch lekker
  vrijdag 17 februari 2006 @ 21:12:46 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35202909
We zijn alvast lekker bezig met de voorbereidingen voor morgen.
Vulling voor de gevulde grote champingons alvast gemaakt.
Tapanade van artisjokkenharten alvast gemaakt.
Gehaktballetjes alvast gebraden.
Bluezz is nu bezig met tortillabladeren te vullen met lekkere stukjes vlees-tapas.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 17-02-2006 21:41:05 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35225103
De wijn uit '88 staat te decanteren, alles is klaar, het wachten is op onze vrienden... ik zal van elke "gang" en nieuwe gerechtjes die we op tafel zetten foto's maken

We hebben bij de tapaswinkel (die wat tegenviel, qua aparte dingetjes) en de kaasboer nog wat dolmas, pittige kipspiesjes en knoflookolijven gekocht....

Voor bij het toetje (heul lekker ijs) een prima portje gescoord, en voor bij de koffie een spaanse likeur.




[ Bericht 10% gewijzigd door Blues op 18-02-2006 17:29:33 ]
pi_35225269
ziet er leuk uit!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:14:37 #167
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35225848
Welke spaanse likeur heb je gekocht Bluezz?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35226371
43 (cuarenta y tres) all the flavors and mysterie of spain
(Van Diego Zamora) - een soort grand marnier vertelde de wijnhandelaar-

  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:31:10 #169
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35226454
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:28 schreef Bluezz het volgende:
43 (cuarenta y tres) all the flavors and mysterie of spain
Die is ECHT lekker!!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 18 februari 2006 @ 17:39:59 #170
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35226748
Nou nog pics van de tapas zelf Bluezzz....
Positive thinking, my way of thinking!
pi_35226780
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 17:39 schreef Annemiek78 het volgende:
Nou nog pics van de tapas zelf Bluezzz....
Ja ja, elke keer als ik het opdien/neerzet gaat er een foto overheen
pi_35227007
TVP
Deze post werd mede mogelijk gemaakt met steun van de europesche gemeenschap.
  zaterdag 18 februari 2006 @ 23:14:07 #173
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35239935
Cuarenta y tres is een goede keuze! Met melk is het lekker:

Meng 1 deel Cuarenta y tres met wat room, 3 delen melk, ijs(blokjes) en 3 schepjes suiker. Doe alles in een blender en zorg dat er een gladde vloeistof ontstaat. Strooi er wat kaneelpoeder over en smullen maar!
  zaterdag 18 februari 2006 @ 23:54:02 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35241344
Onze vrienden zijn net, per taxi (er is nogal wat drank doorheen gegaan), weer de deur uit gegaan en Bluezz zal zo wel even de foto's van alle gerechten nog publiceren hier.
We hebben uiteindelijk nog wat gerechten maar niet opgedient, omdat iedereen na zoveel hapjes nogal vol zat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35242027
We begonnen met de wortel(soepige-) amuse...



Daarna de carpaccio...



Daarna in volgorde van binnenkomst :

Rivierkreeftjes (in het glas) met tzatziki en de wraps met roomkaas, chorizo en serranoham....



De gevulde champignons (die echt superverrukkelijk waren)



Toen de pittige gehaktballetjes (nasikruiden zaten er in) in tomatensaus... en de dolmas (gekocht..)



De gegrilde garnalenspies met artisjokkentapenade (een succes!!)



En dan na even uitbuiken.... Kaneel/Kersenijs met stukjes koek, slagroom en een Portje toe




Aan de koffie met de overheerlijke likeur zijn we niet meer toegekomen
pi_35247044
Dat ziet er heerlijk uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 19 februari 2006 @ 08:44:21 #177
111260 Charmian
a little joy
pi_35247057
quote:
Op zaterdag 18 februari 2006 23:14 schreef Eilanden het volgende:
Cuarenta y tres is een goede keuze! Met melk is het lekker:

Meng 1 deel Cuarenta y tres met wat room, 3 delen melk, ijs(blokjes) en 3 schepjes suiker. Doe alles in een blender en zorg dat er een gladde vloeistof ontstaat. Strooi er wat kaneelpoeder over en smullen maar!
Hey ik dacht dat ik de enige was die die combinatie kende. Ik doe het alleen wat eenvoudiger: een flinke scheut in de melk en wat ijsblokjes.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 19 februari 2006 @ 08:46:36 #178
111260 Charmian
a little joy
pi_35247064
De tapa's zien er trouwens ook allemaal yummie uit. Wat voor gerechten zijn er niet opgediend?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 19 februari 2006 @ 10:42:40 #179
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35247920
quote:
Op zondag 19 februari 2006 08:46 schreef Charmian het volgende:
De tapa's zien er trouwens ook allemaal yummie uit. Wat voor gerechten zijn er niet opgediend?
En wanneer kunnen Charmian en ik langs komen om die op te eten
  zondag 19 februari 2006 @ 10:43:36 #180
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_35247930
quote:
Op zondag 19 februari 2006 08:44 schreef Charmian het volgende:

[..]

Hey ik dacht dat ik de enige was die die combinatie kende. Ik doe het alleen wat eenvoudiger: een flinke scheut in de melk en wat ijsblokjes.
Kan ook andere receptje is wat romiger
  zondag 19 februari 2006 @ 13:12:00 #181
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_35251397
Bluezz! Wat ziet dit er geweldig uit!
Krijg er honger van!!!
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 19 februari 2006 @ 13:53:17 #182
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35252870
Ziet er erg lekker uit Bluezz
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 19 februari 2006 @ 13:58:26 #183
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253015
quote:
Op zondag 19 februari 2006 00:15 schreef Bluezz het volgende:
We begonnen met de wortel(soepige-) amuse...

[afbeelding]

Daarna de carpaccio...

[afbeelding]

Daarna in volgorde van binnenkomst :

Rivierkreeftjes (in het glas) met tzatziki en de wraps met roomkaas, chorizo en serranoham....

[afbeelding]

De gevulde champignons (die echt superverrukkelijk waren)

[afbeelding]

Toen de pittige gehaktballetjes (nasikruiden zaten er in) in tomatensaus... en de dolmas (gekocht..)

[afbeelding]

De gegrilde garnalenspies met artisjokkentapenade (een succes!!)

[afbeelding]

En dan na even uitbuiken.... Kaneel/Kersenijs met stukjes koek, slagroom en een Portje toe

[afbeelding]


Aan de koffie met de overheerlijke likeur zijn we niet meer toegekomen


even een vraagje. vond je de nasikruiden lekker bij het gehakt? of heb je net als ik een keer, teveel erbij gedaan waardoor het te zout en te artificieel smaakte?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35253173
Ik heb gewoon een zakje conimex nasikruiden in het gehakt gedaan, wat paneermeel erbij en kleine balletjes gedraaid
De verhouding = pond gehakt, heel zakje kruiden, en een flinke scheut paneermeel
  zondag 19 februari 2006 @ 14:05:14 #185
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253199
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:04 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb gewoon een zakje conimex nasikruiden in het gehakt gedaan, wat paneermeel erbij en kleine balletjes gedraaid
De verhouding = pond gehakt, heel zakje kruiden, en een flinke scheut paneermeel
ik moet het nog maar eens proberen dan. verschil is dat ik het rauw in een bladerdeegpakketje had gedaan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_35253509
Deze balletjes heb ik een minuut of 10/15 aangebraden en toen in een tapasbakje gedaan en zo'n pakje tomatensap erbij gegoten. Vlak voor opdienen even in de magnetron

Rauw in een bladerdeegpakje kan ook niks misgaan toch? Was het wel helemaal gaar, jij had mss idd teveel kruiden.
  zondag 19 februari 2006 @ 14:17:01 #187
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_35253551
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:15 schreef Bluezz het volgende:
Deze balletjes heb ik een minuut of 10/15 aangebraden en toen in een tapasbakje gedaan en zo'n pakje tomatensap erbij gegoten. Vlak voor opdienen even in de magnetron

Rauw in een bladerdeegpakje kan ook niks misgaan toch? Was het wel helemaal gaar, jij had mss idd teveel kruiden.
ja het was gaar, maar idd teveel kruiden. anyhow. als balletjes klinkt het sowieso lekkerder.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 19 februari 2006 @ 14:40:52 #188
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_35254234
Wauw! Dat ziet er heerlijk uit allemaal!
pi_35319296
Ziet er super uit Bluezz!! Krijg spontaan honger
pi_35319994
Een paar hele simpele, maar wel lekkere die je ook 's avonds even als snackje kunt maken:

De oervorm van een "Tapa" : stokbroodje of ciabatta grillen, insmeren met olijfolie, halve knoflookteen eroverheen wrijven, tomaat eroverheen wrijven, zeezout strooien, smikkelen.

Champignons, zo groot mogelijk, steeltje eruit snijden, zodat je een soort kommetje krijgt. Even koken (2 minuutjes) Dan in een ovenschaal, in elke champignon een flinke dot kruidenboter, en kaas eroverheen strooien. 10 minuutjes afbakken op 200 graden, op het laatst misschien nog even een minuutje de grill aan.

Gehaktballetjes kun je ook leuk vullen met kleine verrassinkjes: blokjes kaas, ham, maar ik heb er ook wel eens voor de gein dropjes in gedaan en sambal voor een feestgast die even daarvoor mijn laatste Leffe-bokaal had laten vallen
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 27 maart 2006 @ 16:52:38 #191
99606 kruimel_20
Doe wat je wilt!
pi_36408836
heb e'm ook bij het vegetarische recepten topic staan , maar dit kan ook als tapas...

Vegetarische wraps:

* een pak tortilla wraps
* gemengde sla
* zongedroogde tomaatjes
* paprika
* komkommer
* roomkaas
* Pitten (pijnboom- zonnebloem- en pompoenpitten)

Bereiding:

De wraps opwarmen volgens de verpakking.
De tomaatjes , paprika en komkommer in stukjes snijden.

De wraps stuk voor stuk , insmeren met roomkaas.
Daarop leg je de sla, tomaatjes , paprika , komkommer en de pitten...
Oprollen en in 3en snijden

Kan makkelijk een dag van te voren worden gemaakt.
the journey is more important than the end or the start
and what it meant to me will eventually be
a memory of the time when i tried so hard
  maandag 27 maart 2006 @ 16:57:52 #192
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36409009
Ik heb ook nog een lekker recept voor kip in knoflooksaus, zal ik even opzoeken en posten als ik 't vind.
saus was in elk geval met witte wijn, sherry en cognac..(en knoflook uiteraard)
pi_36409431
Ik krijg hier ontzettende honger van Tapas is zo ideaal, ik ben vegatarier, mijn vriendje niet en op deze manier kunnen we allebei de dingen kiezen die we lekker vinden.

Op het moment loop ik met het idee om met Pasen een uitgebreid tapasbuffet te maken voor onszelf en wat gasten. Bij Pasen denk ik niet meteen aan tapas maar het is wel een mooie gelegenheid om eens uitgebreid te "koken". Mocht het zo ver komen, zal ik hier uiteraard een leuk verslagje plaatsen!
  maandag 27 maart 2006 @ 17:18:21 #194
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_36409552
Ziet er goed uit allemaal!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_36410367
Gisteren hebben we Tapas in Apeldoorn gegeten, erg lekker allemaal, maar het verwonderde me dat we schotels met stapels spare-ribs kregen... maar weinig mensen hebben er dan ook van gegeten.

Erg lekker waren de
vegetarische hartige taartstukjes,
de wraps met serranoham en mozzarella,
de zalmrolletjes met roomkaas,
pakketjes met pruimen etc etc


http://www.restaurantramblas.nl/
pi_36419801
ik ben er voor gevallen: tapas zijn lekker!!! vorig weekend in een tapas bar voor t eerst tapas op dus, ja ik ben een groentje!
maar jongens en meisjes wat lekker! Ik weet zeker dat ik meer op heb dan een normale portie wat je krijg in een restaurant (standaard friet, vlees, groente, toetje etc)

heerlijke champignons op met knoflook, lekker stukjes kip, aardappeltjes met een tomatensaus.. en nog veel meers lekkers!!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_36420082
Jaja, tapas eten is zoooo snoepen
pi_36785646
Jippie, de kogel is door de kerk, ik ga eerste Paasdag Tapas maken!! Familie komt bij ons eten en ik vind het dan erg leuk om zoiets uitgebreid te doen.

Het wordt een mix van vega (ben ikke), vlees en kip. Daarnaast natuurlijk veel brood.

Nu vraag ik me alleen iets af, ik heb al een soort van planning uitgedacht maar ik zou graag alles tegelijk op tafel willen zetten. Hoe hou ik dit allemaal warm? Met een rechaud (geen idee of ik dit goed schrijf) of zijn er ook andere manieren? Ik heb er namelijk maar eentje

Daarnaast ben ik mijn vriend aan het overtuigen dat we nu echt een taps serviesje nodig hebben. Gewoon van de Xenos, hoeft allemaal niet duur en ook niet heel veel. Helaas ziet hij het essentiele belang nog niet
pi_36788674
Ze hebben idd erg leuke betaalbare tapasschaaltjes bij Xenos zag ik, maar ook veel pesto, gedr. tomaten etc die je goed kan gebruiken en smakelijk zijn.

En je andere vraag, ik zou het in 2-en serveren.
Eerst de koude gerechten, dan even een half uurtje/uurtje wachten en dan de warme happen op tafel zetten.
Dat hoeft niet warm gehouden te worden, (ik weet niet wat je wil maken) maar zoveel mogelijk meteen opgeschept
  zondag 9 april 2006 @ 12:59:28 #200
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36789237
grrrr,,,ik wil eigenlijk tvp-en omdat ik mezelf vanaaf ga verwennen met een zooi tapas en een fles wijn..of 2

maar vooruit...ik zal ook iets zinnigs toevoegen:


aubergine salade

neem 2 volle aubergines
2 rode uitjes
olijfolie
peterselie/tomaat


verwarm je elektrische of keramische kookplaat.
Leg de aubergines er zo op
Af en toe omdraaien tot ze helemaal verkreukeld zijn en het vocht eruit gaat lopen.
Leg nu een houten plank licht schuin in je spoelbak en leg de aubergines erop om 30 min uit te lekken.
pel nu de aubergines voorzichtig

Pak een houten hakker
Hak de aubergine in de lengte fijn ( laat het steeltje eraan zitten zodat je'm makkelijk kan manoevreren )
Zodra het goed fijn gehakt is, doe je het in een glazen of plastic kom
Snipper nu de uitjes superfijn.;..zo fijn als mogelijk
gooi bij de gines
nu, net als bij aioli, langzaam de olie erbij gieten en roeren tot je pootje zeer doet
als de substantie mooi gebonden en licht van kleur is, mag je stoppen.

beetje fijngehakte peterselie erdoor
garneren met tomaat /olijven
serveren met knoflookbrood ..yum


anjovis hapjes:

maak dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, zeer fijngehakte ui ( rood ), peterselie, peper en zout

Pak een frisdrankglas, en druk met de drinkzijde, rondjes uit goed dik kloosterbrood
smeer de rondjes in met de dressing
leg er ansovisfiletjes op en smeer met een kwastje nog een beetje dressing op

onder de grill leggen

klaar


Ik ga vanavond aioli maken , wel klein beetje want ik mag het eigenlijk niet
daarbij kipreepjes met komijn en tijm , gepaneerd uit de oven
en als bijgerecht mijn fameuze champignons met stroop uit de oven

Genoeg calorietjes voor 2 dagen, dus mijn koeling is alweer gevuld met magere joghurt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')