Amando | vrijdag 1 april 2005 @ 20:56 |
Wie heeft er weleens habanero peper gegeten? Wat zijn de ervaringen? | |
Dr_Flash | vrijdag 1 april 2005 @ 21:14 |
GC >> CUL | |
Pietverdriet | vrijdag 1 april 2005 @ 21:35 |
Branden 2 keer | |
Oblivion | vrijdag 1 april 2005 @ 21:37 |
Ik ken het helemaal niet, heb je wat meer info? | |
Pietverdriet | vrijdag 1 april 2005 @ 21:45 |
Het zijn kleine chili pepers, en de heetste die er zijn. Red Savina Habanero (350,000 - 577,000 scoville eenheden) Habanero (150,000 - 325,000 scoville eenheden ) Een scoville eenheid is 1 deel van de peper, op N delen suikterwater waarbij de heetheid niet meer te proeven is. | |
Oblivion | vrijdag 1 april 2005 @ 21:48 |
![]() Ze lijken op euh...madame Jeanette..? | |
Oblivion | vrijdag 1 april 2005 @ 21:50 |
![]() Toch eigenlijk prachtig dat het gewoon aan struiken groeit. ![]() En waarschijnlijk poeier en poeier heet? | |
Oblivion | vrijdag 1 april 2005 @ 21:51 |
quote:Ja dus. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 1 april 2005 @ 21:55 |
quote:Ja, is allemaal variaties van Capsicum chinense. | |
Oblivion | vrijdag 1 april 2005 @ 22:00 |
Okay, hier is nog wat info. Is een beetje veel om te c/p'en... Capsicum chinense. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 april 2005 @ 22:03 |
intressant pdf je voor een overzicht van de soorten, de heetheid en de zaden http://www.fireworksfoods.com.au/seeds.pdf En een overzicht van alle chili´s http://www.g6csy.net/chile/var-a.html | |
BBQ-kip | zaterdag 2 april 2005 @ 01:14 |
Kun je pepers trouwens ook thuis kweken? | |
Pietverdriet | zaterdag 2 april 2005 @ 10:25 |
quote:ja hoor, die PDF die ik poste is een overzicht van zaden van een zadenhandel voor het kweken | |
Martijn_77 | zaterdag 2 april 2005 @ 22:45 |
quote:Zijn ze nog heter dan madame Jeanette? | |
Pietverdriet | zaterdag 2 april 2005 @ 23:45 |
quote:ja | |
krakkemieke | zaterdag 2 april 2005 @ 23:52 |
Er zijn heftige sauzen op internet te koop, voor zwaar veslaafden... Daar moet je disclaimers ondertekenen........ | |
TrenTs | zondag 3 april 2005 @ 00:48 |
quote:Vreslaafden aan pepers ja... het is maar raar eigenlijk. | |
Martijn_77 | zondag 3 april 2005 @ 00:50 |
quote:Hoe zo? Wat voor klachten kun je dan krijgen? | |
Pietverdriet | zondag 3 april 2005 @ 10:20 |
quote:Neem een paar pepertjes en snij ze aan stukjes pak de stukjes op met je handen, en leg ze op een hoopje en hak het klein herhaal dit een paar keer. Gooi nu de pepers weg, was je handen en probeer je contactlenzen uit te nemen, Stuiter nu door de woonkamer ![]() Dont try this at home kids | |
Pikkebaas | zondag 3 april 2005 @ 10:51 |
quote:Was je handen niet en ga plassen/poepen. Stuiter verder. | |
Martijn_77 | zondag 3 april 2005 @ 10:53 |
quote:Ja dat weet ik maar waarom moet je bij die hete sausen die op internet te krijgen zijn een disclaimer tekenen? Dat was eigenlijk mijn vraag | |
Pietverdriet | zondag 3 april 2005 @ 12:27 |
Heb een donkerbruin vermoeden dat het met hun claim cultuur van doen heeft, zijn natuurlijk bang dat als iemand de saus aan zijn vingers heeft en dan in de ogen wrijft, dat dit hun aangewreven wordt. | |
-erwin- | zondag 3 april 2005 @ 12:34 |
Naar mijn idee is het als je de pitjes er uit haalt nog wel te doen. ![]() | |
krakkemieke | maandag 4 april 2005 @ 23:01 |
Die sauzen zijn eerder voor verslaafden, dan voor lekker eten....... lijkt meer op pepperspray...... | |
Pikkebaas | woensdag 20 april 2005 @ 17:17 |
Weet iemand trouwens waar je (in nederland) habanero zaadjes kan bestellen ?? Die fireworksfood uit australie is best duur. Uiteindelijk ben je daar 10 Euro kwijt voor 1 zakje Habanero Red. | |
Shark.Bait | donderdag 21 april 2005 @ 14:20 |
quote:Ik heb een tijdje ernaar gegoogled, en vrijwel iedereen is het erover eens dat de Habanero en de madam Jeanette hetzelfde ding zijn. Ik koop ze regelmatig op de markt (de rode variant) en maak er mijn eigen sambal van (Surinaamse sambal is er ook van gemaakt). Oblivion heeft het wel eens met de oranje versie sambal gemaakt. Ik weet niet of ze het nog doet. Als je eenmaal gewend bent om een dessert lepel op je eten te smijten is de indonesische sambal niet heet meer. Maar gebakken Habanero is minder heet dan de rauwe. dat is 5 minuten pijn leiden en zweten... | |
Shark.Bait | donderdag 21 april 2005 @ 14:22 |
quote:Koop ze gewoon op de markt of bij de Surinamer in de winkel (ik kan ze hier in Leiden, Zoetermeer of Den Haag makkelijk krijgen) | |
Safari | vrijdag 22 april 2005 @ 09:09 |
quote:Probeer het hier eens: http://www.chillifire.co.uk | |
joyce.b | zaterdag 21 mei 2005 @ 01:50 |
quote:waarom haal je niet gewoon de zaadjes uit de pepers die je in de winkel koopt? heb ik ook gdeaan, een kleine twee weken terug en nu staan er al drie mooie kiemplantjes te prijken in de vensterbank. gewoon eerst in een potje met wat potgrond, daarna in een grotere pot met in ideer geval stenen op de bodem, voor afwatering. | |
Pilipala | dinsdag 1 augustus 2006 @ 15:45 |
een Red Savina Habanero is dus een rode madame jeannette? | |
Pilipala | dinsdag 1 augustus 2006 @ 16:49 |
quote:en toch noemt dit pdf'je ze als aparte items in de lijst, met de habanero red nog heter als de madame.. http://www.fireworksfoods.com.au/seeds.pdf | |
THCees | woensdag 2 augustus 2006 @ 18:46 |
http://www.vreeken.nl/ ze hebben veel leveren op tijd niet duur heb zelf dit besteld : 20770 Ajoema-type 'chocolate' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro 20773 Ajoema-type 'orange' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro 20775 Ajoema-type 'red' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro 20780 Ajoema-type 'Yellow' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro 20785 Ajoema-type 'white bullet' 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro 20790 bellingrath's purple 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro 20793 Bishop's crown 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro 20796 Bolivian rainbow 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20800 Carribian blend 25 zaden 2 stuks a: 1.90 euro 3.80 euro 20814 Cayenne red F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20816 Cillegia picante 75 zaden 1 stuks a: 2.25 euro 20819 Fresno/hot chilly 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20826 Ideal Salsa F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20830 Jalapeno early hot 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20480 Madamme Jeanette 15 zaden 2 stuks a: 2.90 euro 5.80 euro 20860 manzano 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro 20880 mayan cobanero-love 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro 20920 Pequin pequin 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro 20925 Peter pepper/penis pepper 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro 20935 rocotillo 'red squash' 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro 20944 surinaamse rode 25 zaden 1 stuks a: 2.90 euro 20945 Tepin 15 zaden 3 stuks a: 2.50 euro 7.50 euro 20948 varengata 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro heb al sinds maart 4 soorten staan en ze gaan als een speer. leuke hobby en lekkerrrrrrrrrrr | |
SHE | zondag 6 augustus 2006 @ 20:22 |
Ik ben wel een peper liefhebster, en vond de habanero niet beduidend veel heter dan de Mme J Laatsgenoemde vind ik wel lekkerder, maar dat heeft met het aroma te maken | |
Shark.Bait | zondag 6 augustus 2006 @ 21:08 |
quote:Volgens mij zijn ze hetzelfde. Misschien dat de smaak komt doordat de een uit Mexico komt en de ander uit Suriname (ander klimaat/grond dus) | |
Thorical | woensdag 9 augustus 2006 @ 17:48 |
quote:Wat doe je er dan inhemels naam mee? Eens in de week op de Mexicaanse boerenmarkt staan? Ik heb hier 4 jalapeno plantjes staan en ik vraag me nu al af, wat ik er mee aan moet. | |
Muck | woensdag 9 augustus 2006 @ 19:35 |
quote:ja... Mijn vader heeft een tuin vlakbij het huis waar ie vanalles verbouwt. Toen we terug kwamen van 10 dagen vakantie hingen er echt enorme pepers aan de planten ![]() | |
Ringo | woensdag 9 augustus 2006 @ 19:38 |
Komt een rawit in de buurt van die krengen? | |
THCees | donderdag 10 augustus 2006 @ 12:20 |
quote:some like it HOT ![]() ![]() heb op moment 18 planten staan (van maar 5 soorten): ook de jalapeno ( in wekpot in azijn, salsa) purple prince (nog geen idee) madam jeanette (in de nasi, sambal) surinaams rood (in de nasi, sambal) en peperino's (in wekpot in olie vullen met roomkaas) | |
Pilipala | donderdag 10 augustus 2006 @ 17:17 |
weet iemand waar je die Habanero kan kopen, ik heb namelijk wat toko's benaderd maar die kennen of hebben deze soort niet | |
Pietverdriet | zaterdag 12 augustus 2006 @ 16:21 |
quote:Ga eens in de Bijlmer kijken, op de markt daar, hoe heet dat winkelcentrum daar ook al weer, je loopt er van Station Duivendrecht zo naar toe. | |
Zw0rld | zaterdag 12 augustus 2006 @ 18:29 |
Kijk eens op www.firegirl.com voor hete pepersauzen. 7.1 miljoen scoville units. ![]() ![]() ![]() tussen 1,5 en 2 ![]() ![]() | |
SiGNe | zaterdag 12 augustus 2006 @ 19:54 |
Terug Vind Peper.. Heb op het moment ook 2 peperstruikjes staan, zitten al 5 kleine pepers aan en nog een hele hoop bloemen. Wat dat betreft was juli een prima maand voor die planten, alleen nu de pepers een beetje beginnen te groeien (ze zijn nog geen centimeter groot) wil het weer niet erg meewerken, veel te veel regen en te weinig zon. Nog even en ik moet de hoge druklamp van m'n vorige plantenproject er maar bijhalen. en als je hete sausjes gewoon in nederland wil bestellen: http://hotbrothers.nl/ | |
Zw0rld | zaterdag 12 augustus 2006 @ 19:59 |
quote:Thanks voor de tip. snuffelen gaat ![]() ![]() | |
Zw0rld | zaterdag 12 augustus 2006 @ 20:01 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olijven gevuld met pepers. Oh wat zal dat lekker zijn, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
THCees | zaterdag 12 augustus 2006 @ 22:09 |
quote:MWORAAAAAAAA waar haal je die !!!!!!! ![]() ![]() vertel waar waar ....... | |
Erasmo | zondag 13 augustus 2006 @ 00:06 |
Gewoon op http://hotbrothers.nl/ zoals signe zei ![]() | |
SiGNe | zondag 13 augustus 2006 @ 07:51 |
Alleen een probleempje:quote:en dat staat er al een maandje of 2-3 | |
THCees | zondag 13 augustus 2006 @ 17:01 |
thnx en nu maar afwachten ................... | |
Thorical | donderdag 21 september 2006 @ 20:06 |
Vraagje aan onze peperkwekers, Hoe is jullie opbrengst? De mijne valt mij verdomd tegen. Zo'n 30 jalapeno's zo groot als een flinke duim uit 3 potten. Ze bloeien haast niet meer en ik krijg steeds meer blad. Dat kan natuurlijk aan de kunstmest liggen maar? Hoe doen jullie het? | |
THCees | vrijdag 22 september 2006 @ 01:14 |
quote:Ik denk dat je te laat bent begonnen met groeien. Ik heb er ook zo'n 30 a 40 (per plant ![]() ![]() Ik begin in Jan/feb al met zaadje in de vensterbank die dan in mei naar buiten gaan en sommige daarvan zet ik in de volle grond andere blijven in potten (5 a 6 l ) Ik heb minder suck6 met m'n madamme jeanette per plant maar 10 a 15 pepers, wel erg lekker ( en heet ![]() Verder is het me ook gelukt een hele moeilijke peper te kweken (een van de heetste) de "tepin" , plant in 1.50 meter hoog en er zitten al aardig wat peprtjes aan, deze zijn echter maar 5 a 6 mm en worden niet echt veel groter, maar wel heter. ![]() Better luck next year !!! | |
SiGNe | vrijdag 22 september 2006 @ 08:32 |
Ik heb mijn pepers (spaanse, zo'n 30 stuks aan 2 planten) ook te laat opgekweekt denk ik. Ben in Mei begonnen en ze zijn wel flink groot, maar ze willen maar niet rood worden.. Ik heb trouwens ook geen mest gebruikt. | |
THCees | vrijdag 22 september 2006 @ 10:08 |
geduld is een schone zaak. gewoon afw8ten. Er staan ongeveer 5 weken voor het uitkomen (na het openen van de bloemetjes) en afrijpen van de peper. Dus ook al is je peper groen hoeft dat nog niet te zeggen dat ie niet rijp is, let vooral op de glans. Als een peper niet meer dof is maar echt glanst is ie rijp. Zijn ze echter nog niet glanzend en het wordt te koud (s'nachts) moet je je plant wel naar binnen doen, dit heeft 1 groot voordeel, je kan namelijk de hele winter door pepers oogsten. | |
Zw0rld | vrijdag 22 september 2006 @ 10:51 |
THCees, Doe eens een foto van je pepertjes. | |
ki_ki | zondag 24 september 2006 @ 15:58 |
kan je binnen gewoon het hele jaar aan de slag met pepers kweken? want dan lijkt me dat erg leuk om eens mee te beginnen ![]() | |
Veersesmurf | zondag 24 september 2006 @ 17:04 |
Ik heb 2 pepers (Kabanero, rood) gekregen van een maatje van me. Ze waren behoorlijk heet en hadden 2 jaar in de vriezer gezeten. Nu is mijn vraag: zouden de zaadjes het nog doen als ik die volgend voorjaar zaai? Ik heb zelf wat pepers gekweekt van een peper uit een bamipakket van de Super. Zijn leuke planten en de pepers worden nu eindelijk een beetje rood (en wat heter ook) edit: wat foto's. Overzicht van het rijtje pepers (zitten ook paprika's tussen hier en daar) Pepers die ik door het eten gooi (soep, pasta, rijst etc.) Sierpepers beginnen ook te kleuren. Deze doe ik niet door het eten, maar ze smaken wel naar peper/paprika (niet heet) Sierpepers. [ Bericht 45% gewijzigd door Veersesmurf op 24-09-2006 17:19:29 ] | |
THCees | zondag 24 september 2006 @ 18:43 |
quote:kan wel maar in de winter moeten ze naar binnen en om ze binnen in leven te houden valt nog niet mee.(hangt af van de soort) Begin gewoon in maart/april in de vensterbank en in juni naar buiten. ![]() | |
THCees | zondag 24 september 2006 @ 18:45 |
[quote]Op zondag 24 september 2006 17:04 schreef Veersesmurf het volgende: Ik heb 2 pepers (Kabanero, rood) gekregen van een maatje van me. Ze waren behoorlijk heet en hadden 2 jaar in de vriezer gezeten. Nu is mijn vraag: zouden de zaadjes het nog doen als ik die volgend voorjaar zaai? Geen id ben wel benieuwd of ze het nog doen. Laat tegen die tijd ff weten of ze opkomen !! | |
Veersesmurf | zondag 24 september 2006 @ 19:04 |
Als ik het niet vergeet zal ik het melden ![]() ![]() | |
THCees | donderdag 28 september 2006 @ 01:26 |
Nou eindelijk een paar foto'tjes dan : Habanero (zijn er al een stuk of 15 geoogst !!!) ![]() Van alles wat ! ![]() ![]() Lekker hoor , volgend jaar weer andere soorten proberen . | |
Matness | donderdag 28 september 2006 @ 07:31 |
hee, wat een leuk idee, ik heb hier 2 rode pepers liggen, impulsaankoop, aangezien ik ze nog nooit gebruikt heb, en niet weet wat ik ermee moet ![]() denk dat ik er 1 ga openmaken en de zaadjes in een blikje met potgrond ga doen ![]() | |
Eilanden | donderdag 28 september 2006 @ 13:16 |
quote:Goede tip! ![]() | |
NT-T.BartMan | donderdag 28 september 2006 @ 13:48 |
[offtopic]![]() ![]() Vergissen is dodelijk lijkt me... ![]() ![]() | |
Veersesmurf | donderdag 28 september 2006 @ 19:22 |
Die is gaaf! Die wil ik mijn collega voor zijn verjaardag geven als het ff kan (ook gek van pepers) Waar kun je die kopen? ![]() | |
NT-T.BartMan | donderdag 28 september 2006 @ 22:06 |
quote:http://www.vreeken.nl/ verkoopt de zaden. Waar je ze kant en klaar kan kopen weet ik niet, google even op 'peter pepper' | |
Thorical | donderdag 28 september 2006 @ 22:33 |
quote:Dat denk ik nou ook, Volgend jaar weer eens wat nieuws. Maar ik heb hier nog Jalapena zaden met kiem garantie liggen die ik zeker niet allemaal meer gebruik. Kunnen we niet een ruilbeursje opzetten aan peperzaad? | |
THCees | vrijdag 29 september 2006 @ 18:48 |
helaas heb al hoop Jalapeno zaad en ook andere trouwens (zie eerste pag van dit topic) maar mocht je iets hebben wat ik niet heb wil ik best ruilen hoor....... | |
Thorical | vrijdag 29 september 2006 @ 19:36 |
quote:Je hebt helemaal gelijk, ik heb niets speciaals te bieden. Maar toch zou ik het leuk vinden als je wat habanero zaadjes deze kant op zou sturen. 3 vreemde zaadjes van 3 verschilende pepers zou toch moeten kunnen? Ach en je verdient er niets meer dan dankbaarheid. Maar je verliest er ¤0,39 mee. | |
ChOas | vrijdag 29 september 2006 @ 19:44 |
's Werelds heetste hamburger: http://princeofwalespub.com/menu/the-habanero-hamburger/ Met dank aan de Habanero... Ik hou van HEET, maar weet niet of ik het durf... er is zelfs een fan-site ![]() Small and Innocuous looking, the habanero is uncontested as the hottest pepper in the world, the mother of all peppers. As one habanero lover puts it, “When you chop, it smells good, and it entices you to eat.” But when you do, “It feels like your lips are going to fall off.” Afterward you feel good (hot peppers are though to trigger the release of endorphins, powerful chemicals in the human body that elicit a feeling of well being. One food writer calls it :culinary skydiving”. It is said that you go temporarily deaf after eating a habanero so that you cannot hear your own screams. ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door ChOas op 29-09-2006 19:51:19 ] | |
ki_ki | vrijdag 29 september 2006 @ 23:25 |
mooi plaatje:![]() | |
Thorical | vrijdag 16 maart 2007 @ 20:01 |
Hier mijn laatste peperzaden besteld bij Vreeken. 1 × 207730 PEPER Ajoema-type 'orange', 10 zaden ¤ 2,90 1 × 209440 PEPER 'Surinaamse Rode', 25 zaden ¤ 2,90 1 × 208300 PEPER 'Jalapeno Early Hot', 25 zaden ¤ 1,90 1 × 999999 GRATIS ZAKJE VERRASSINGSZAAD ¤ 0,00 | |
THCees | vrijdag 16 maart 2007 @ 20:47 |
he he ik heb ook weer een nieuwe bestelling geplaatst : ![]() PEPER 'Holy Mole' F1, PEPER 'Rocoto' / 'Amarillo', PEPER 'Peter Pepper' 'Penis Pepper', en ook : KIESPIJNBOOM, 40 zaden (is eigenlijk Szechuan peper) ![]() 347760 KIESPIJNBOOM (Eng: Szechuan Pepper) (Zanthoxylum simulans) Een zeldzame, sterke heester tot kleine boom uit Noord- tot Midden-China. Na 10 jaar is de slanke struik 2,5m. Na de groengele tot witte bloei in juni ontstaan de rode naar zwart rijpende vruchtjes. Deze zijn een pittige specerij, sterker en heter dan zwarte peper. De hele vruchtjes kunnen worden meegekookt, na drogen (eventueel roosteren) en malen ontsaat een zeer sterke tafelpeper. Verder zijn voor deze plant vele medicinale toepassingen bekend, vooral op het gebied van darmaandoeningen en vochtafdrijving. De wortels worden zelfs gebruikt na een giftige slangenbeet! Kweek minsten 3 planten of geef de buren er een paar… de planten zijn nl 2-huizig, je hebt een mannelijke en vrouwelijke plant nodig. Geef de planten een schaduwrijke, vochtige, maar wel goed gedraineerde plaats. De plant heeft stekels, die later op de bast doorgroeien tot decoratieve knobbels! Tenslotte: de plant is goed tot een decoratieve bonsai te telen! KOMKOMMER OERAUGURKJE 'West India(n) Burr Gherkin', 25 zaden 'Concombre des Antilles' Een heerlijke (en gezonde!) snack tussendoor. Afkomstig uit Afrika, komt dit vruchtje in de 17e eeuw naar Jamaica en van daaruit vindt het zijn weg over Noord en Zuid Amerika. De jonge vruchtjes zijn heerlijk fris snoepgoed en wordt al eeuwenlang gebruikt als 'blusmiddel' na een hapje peper. ![]() Bron : Vreeken | |
devzero | vrijdag 16 maart 2007 @ 21:16 |
De eerste keer dat ik met een habanero pepertje kooktje, had ik een klein stukje rauw geproeft om te kijken hoe scherp het was. Dat doe ik dus nooit meer ![]() | |
THCees | zaterdag 5 mei 2007 @ 22:33 |
update : op dit moment het ik staan: 2 Ammarillo 6 penis pepper 8 orange cayaenne (thai) 2 yellow cayenne 4 madamme jeanette (2 rood 2 geel) 1 varengata 1 Ajoema chocolate ![]() ![]() ![]() ![]() (maak pas foto's als ze in de bloei staan) ![]() | |
SiGNe | zaterdag 5 mei 2007 @ 22:57 |
Hmm..ik ben na vorig jaar pepers gekweekt te hebben overgestapt op Bonsaiboompjes, toch leuk om te weten dat de sechuanpeper ook als bonsai te kweken is... | |
SevenWonders | zondag 6 mei 2007 @ 09:53 |
quote:Hee, die zitten bij mij om de hoek. Toch eens langs gaan dan. | |
GreatWhiteSilence | zondag 6 mei 2007 @ 10:18 |
Mijn eerste poging wat op te laten bloeien is finaal mislukt. ![]() ![]() | |
reclamedoos | zondag 6 mei 2007 @ 13:20 |
quote:Het gaat ook het beste als je de zaadjes eerst een paar dagen laat drogen. Ik heb op dit moment mn tuin helemaal vol staan met: - gewone paprika - turkse groene puntpaprika - trostomaat - cherrytomaat Die heb ik allemaal gewoon uit de supermarkt. Zaadjes er uit halen, een weekje drogen in de vensterbank en dan weer in goed vochtige aarde stoppen op een warme plek (bij mij de zolder). En om het nog goedkoper te houden: ik gebruik oude champignonbakjes (je weet wel, die blauwe) om mn zaadjes op te kweken. laagje aarde er in, zaadjes er op en dan het doorzichtige deksel er weer op (daar zitten al gaatjes in voor de ventilatie). Gaat super! | |
GreatWhiteSilence | zondag 6 mei 2007 @ 13:25 |
Bedankt voor de tips! Dan zal deze lading hopelijk beter gaan, want ik heb ze inderdaad een tijdje gedroogd. Eigenlijk gewoon laten liggen in een bakje en niet opgeruimd. ![]() ![]() | |
NT-T.BartMan | zondag 6 mei 2007 @ 14:18 |
Wie heeft er al (vorig jaar) een eetbaar resultaat geboekt?? | |
Thorical | zondag 6 mei 2007 @ 16:53 |
quote:De peperszaden zijn pas een week binnen. Zaaien moet ik dus een jaartje overslaan. Maar ik heb wel jalapeno's gezaaid. En die komen allemaal op. Over een week verpotten en na de ijsheiligen het balkon weer op. | |
THCees | zondag 6 mei 2007 @ 19:58 |
quote:NEE man je kan nog gerust zaaien ![]() ![]() maar dat geldt alleen voor de Jalapeno en sur - rode....de rest volgend jaar dan maar. ![]() en koop dan bij de gamma ofzo een tl van 15 watt kleur 33 (of 2) voor maar 6 euries .... dan kan je al in januari binnen beginnen (houd je dan wel aan 18 uur licht/per dag) en dan kunnen ze al als plantjes je tuin in ![]() | |
Thorical | zondag 6 mei 2007 @ 21:17 |
quote:Een stuk of 8 Jalapeno's zijn al aan het opgroeien en zo'n profi dat ik lampen ga gebruiken voor mijn pepertjes ben ik niet. Maar bedankt voor de tip. | |
NT-T.BartMan | zondag 6 mei 2007 @ 21:23 |
quote:Whehehe.... ik stel me zo voor: in mijn schuur, 18 uur per dag licht, lekker warm. Als het sneeuwt dooit het dak droog, licht schijnt door alle kieren naar buiten. Oom agent zal smullen... (denkt hij, tot ik hem een peper | |
Capsicum | maandag 7 mei 2007 @ 00:06 |
Je kan nu nog wel zaaien maar je moet niet veel langer wachten, hoe langer je wacht des te kleiner de oogst word. Dus als je veel pepers wil moet je vroegen beginnen, eind januari/ begin februari. Vorig jaar heb ik voor het eerst serieus pepers gekweekt, ik had cayenne's, jalapeno's en orange habanero's. ![]() De hele vensterbank stond vol. Hier meer foto's van vorig jaar. Dit jaar heb ik madame jeanette, rawit, jalapeno, bigjim en anaheim. ![]() Aan mijn big jim plant zitten al pepers. [ Bericht 2% gewijzigd door Capsicum op 07-05-2007 02:25:59 ] | |
NT-T.BartMan | maandag 7 mei 2007 @ 08:34 |
quote:Leuk! (En dat meen ik!) Heb je er al van gegeten? Daar ben ik zo benieuwd naar! | |
Thorical | maandag 7 mei 2007 @ 23:27 |
quote:Netjes, Woon je op het zuiden en wanneer zijn de foto's gemaakt? En het al de zoveelste keer dat ik zelfs maart niet haal met zaaien. Het lijkt wel of er een koele vloek op mijn pepers rust. | |
SiGNe | dinsdag 8 mei 2007 @ 01:36 |
Vorig jaar ben ik eind mei begonnen met zaaien en dat leverde alsnog een oogst van 18 pepers op (2 planten) ok, ze werden pas rond september mooi rood, maar ook groene pepers zijn prima te eten. Mijn chilipepers werden trouwens ook een stuk groter dan de peper waar ik de zaadjes uit had gehaald. | |
THCees | dinsdag 8 mei 2007 @ 10:29 |
quote:MOOI ![]() ![]() heb je deze planten overwinterd of heel vroeg (binnen) gezaaid ? Of heb je ze soms allemaal binnen op de vensterbank gehouden (helemaal niet naar buiten?) En de soort Anaheim ken ik niet (zal r eens naar zoeken) Zelf is het me gelukt om een tepin plant te laten overwinteren, deze had ik verleden jaar in Januari in de grond gedaan maar in mei nog steeds nix ![]() ![]() ![]() En ook heb ik mezelf maar een (kasje) aangeschaft (zie foto) dan kan er niet zoveel meer foutgaan in het najaar, en heb ik ze tenminste beschermt tegen de regenbuien. ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 11 mei 2007 @ 11:40 |
Mijn Jalapenos en mijn Habaneros zijn nu aan het opkweken. Ze staan onder de groeilamp op dit moment want het weer is knudde ![]() Mijn habas gaan trouwens beduidend minder snel dat mijn jalas... | |
ChOas | donderdag 17 mei 2007 @ 22:46 |
Prince of Wales club in California is gesloten ![]() Weet iemand of iemand hun traditie heeft voortgezet ? | |
GreatWhiteSilence | donderdag 17 mei 2007 @ 23:01 |
Eén van de zaadjes hier is gaan groeien. ![]() | |
Nembrionic | donderdag 17 mei 2007 @ 23:17 |
Mijn jalapenos en habaneros op 5 mei:![]() Mijn jalapenos en habaneros vandaag(17 mei): ![]() | |
gekkehoedenmaker | zondag 3 juni 2007 @ 16:26 |
Even een kickje. Mijn pepers gaan als een speer, het zijn mooie plantjes, zien er stevig uit. Hangen niet ofzo. Er is alleen een probleempje; elke keer als een bloemetje klaar is met bloeien en een pepertje begint met groeien, valt hij er gewoon af! Elke keer weer. ![]() | |
THCees | maandag 4 juni 2007 @ 09:31 |
quote:Als de plant al veel vruchten heeft kan het zijn dat de daarop volgende bloempjes afvallen. Na een (gedeeltelijke) oogst komen er nieuwe vruchten. Droogte- of warmetestress, kan ook bloemrui veroorzaken. Te hoge temperaturen kunnen de bevruchting verstoren. Boven de 30°C verloopt de bevruchting niet goed en vallen de bloempjes af. Als het niet alle dagen 32°C is, dan is het ook niet waarschijnlijk dat alle bloempjes afvallen. | |
gekkehoedenmaker | maandag 4 juni 2007 @ 16:44 |
Mja, dan zal het wel met de droogte te maken hebben. ![]() | |
THCees | maandag 4 juni 2007 @ 17:22 |
quote:en er is ook nog de mogelijkheid dat je bloemetjes niet zijn bestoven !!! maar ook ik heb dit wel eens gehad: gewoon laten gaan.....komt allemaal wel goed ![]() | |
GreatWhiteSilence | maandag 4 juni 2007 @ 17:40 |
quote:Hoe moeten ze bestoven worden dan? ![]() | |
Thorical | maandag 4 juni 2007 @ 23:26 |
quote:Ik heb het bestuiven wel eens gedaan met een zacht kwastje. Maar dat lijkt me als de planten buiten staan overdreven. | |
gekkehoedenmaker | dinsdag 5 juni 2007 @ 00:08 |
quote:Hm, dat heb ik ook eens gedaan met onze kersenboom. ![]() | |
THCees | dinsdag 5 juni 2007 @ 09:42 |
quote:kzou ze gewoon BUITEN zetten en de vliegen , hommels en bijen hun werk laten doen............... | |
gekkehoedenmaker | dinsdag 5 juni 2007 @ 12:42 |
quote:Nou, ze staan al een tijdje buiten. ![]() | |
THCees | vrijdag 29 juni 2007 @ 09:30 |
binnenkort een update met foto's | |
Thorical | vrijdag 29 juni 2007 @ 11:56 |
Hier een downdate, geen bloemen en opschieten met de groei doet het ook al niet. Terwijl ik vorig jaar al de 1e pepers aan de struikjes had. Maar we zullen het weer maar de schuld geven. | |
THCees | zaterdag 30 juni 2007 @ 10:57 |
quote:ik heb echt nergens last van hoor ..... alle planten zijn idd al bloemen aant ontwikkelen, maar de meeste hebben al pepertjes in de maak ja ![]() nou zijn vorig jaar wel een paar plantjes "verregent" dus heb ik ze dit jaar in een op-gehoogde bak gezet, en ja hoor da helpt. | |
gekkehoedenmaker | zaterdag 30 juni 2007 @ 13:07 |
Ik ben de bloemetjes zelf wezen bestuiven en inmiddels heb ik een stuk of 6 pepers aan mijn plantjes hangen. ![]() | |
THCees | dinsdag 14 augustus 2007 @ 23:05 |
update : ![]() ik heb maar een topic gemaakt over het groeien (en anders) van pepers, en heb die bij flora en fauna gezet, en het heet : Pepers uit je eigen tuin. ![]() | |
Mr.Noodle | dinsdag 9 februari 2010 @ 01:11 |
Iemand al "Bhut Jalokia" gespot in NL? | |
Winner_Taco | dinsdag 9 februari 2010 @ 03:02 |
quote:http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=36287 | |
Zw0rld | woensdag 24 februari 2010 @ 19:58 |
quote:We zijn nu bijna vier jaar verder, en nog kan je niet bestellen. ![]() | |
-Mellow- | donderdag 25 februari 2010 @ 00:07 |
quote:Ja men, heb dit al zo vaak gehad met mme jeannettes. ![]() Handschoenen is ook niet echt een optie want ben ENORM allergisch voor latex | |
Erasmo | donderdag 25 februari 2010 @ 00:09 |
Dan gebruik je toch een boterhamzakje? | |
-Mellow- | donderdag 25 februari 2010 @ 00:12 |
quote:Ja dat kan, maar is wel ontzettend gekut ![]() | |
Erasmo | donderdag 25 februari 2010 @ 00:22 |
Wat je sowieso kan doen is even je handen insmeren met wat olie, capsaīcine bindt zich met vet. Als je daarna met zeep(emulgator) je handen wast spoel je beide weg. | |
vosss | donderdag 25 februari 2010 @ 00:23 |
Ik doe dat eigenlijk nooit.Ik snij ze gewoon met mn handen en dat je daarna niet in je ogen moet gaan lopen wrijven spreekt voor zich natuurlijk ![]() | |
-Mellow- | donderdag 25 februari 2010 @ 00:34 |
quote:Ja, maar lenzen moeten toch uit 's avonds. En met mme jeannetes heb ik zelfs dat mijn vingers de volgende ochtend nog tintelen/ prikken. Dat van de olie is idd wel een handige tip. | |
vosss | donderdag 25 februari 2010 @ 00:39 |
Ik deed mijn lenzen altijd uit zonder mn ogen aan te raken. Tegenwoordig draag ik een bril omdat ik geen zin heb om elke dag die kutlenzen in of uit te doen ![]() | |
r2d22 | donderdag 25 februari 2010 @ 08:50 |
Voor het bestellen van zaden: http://ruudendiana.webs.com/zadenlijst20092010.htm | |
r2d22 | donderdag 25 februari 2010 @ 13:40 |
[ Bericht 100% gewijzigd door r2d22 op 25-02-2010 13:41:37 ] | |
-Mellow- | donderdag 25 februari 2010 @ 13:48 |
quote: ![]() had je zeker harde lenzen? | |
Prometheus4096 | woensdag 31 maart 2010 @ 18:10 |
Ik heb net wat Jalapeno zaden te kiem gezet. Nu heb ik geen idee wat ik qua peper gewend ben op de scoville schaal. Die van de supermarkt verschillen zowiezo nogal. Zat er eigenlijk aan te denken om nog iets echt sterks te poten. Maar dat doe ik denk ik volgend jaar wel. Heb ook geen idee hoe die pepers anders smaken los van de hoeveelheid capsaicin. | |
HAL9000S | woensdag 31 maart 2010 @ 18:18 |
Habanero ![]() Ik haal bij een Mexicaans winkeltje in Utrecht altijd flesjes habanero saus... hou ervan om het door o.a. m'n pasta heen te gooien ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 31 maart 2010 @ 18:56 |
quote:Er zijn ook latexvrije kunststof handschoenen, er zijn namelijk veel mensen gevoelig voor latex | |
-Mellow- | donderdag 1 april 2010 @ 11:05 |
quote:Ok, waar koop ik die? | |
Shark.Bait | donderdag 1 april 2010 @ 12:32 |
quote:De Hongaren hebben het voor elkaar gekregen om een peper te groeien die niet heet is. Hij is iets anders van vorm, en hij is een stuk groter. Wij kennen hem als de paprika. ![]() Ik merk het zelf bij de minder hete pepers dat die een paprika smaak hebben. | |
Bonzi_Buddy | donderdag 1 april 2010 @ 14:39 |
Een nieuwe aller heetste peper ![]() quote:bron: http://www.spitsnieuws.nl(...)tste_ter_wereld.html | |
Bolkesteijn | vrijdag 2 april 2010 @ 20:28 |
quote:Welk winkeltje is dat? | |
Spanky78 | vrijdag 2 april 2010 @ 20:59 |
quote:De meeste capsaicine zit in de zaadlijsten, niet de zaadjes. Dus als je die eruit snijdt wordt het minder heet. Overigens vind ik te veel helemaal neit lekker, madame jeannette kook ik wel eens mee, maar haal hem erna in zijn geheel er weer uit. | |
Supperboeren | zaterdag 3 april 2010 @ 13:33 |
Lekker, me oma doet ze overal doorheen! | |
loonytik | zaterdag 3 april 2010 @ 14:29 |
quote:Jalapeno pepers zijn niet zo pittig ![]() ![]() quote:Spitsnieuws faalt ![]() ![]() ze zien er ongeveer zo uit: ![]() | |
Zw0rld | zaterdag 10 april 2010 @ 19:07 |
Het gaat ook weleens fout, wat ik trouwens zeer vreemd vind. http://www.endandit.nl/re(...)dstrijdje-chili-eten | |
lnino | zaterdag 10 april 2010 @ 19:24 |
quote:idd vreemd. Volgens dit artikel: http://www.ehow.com/facts(...)-deadly-people_.html is het dan ook een beetje een sensatiepers-verhaal. | |
loonytik | zaterdag 10 april 2010 @ 21:51 |
groot onzin verhaaltje imo.... capsaīcine kan wel dodelijk zijn maar die dosis is zo groot dat je dat echt niet gaat halen ook niet als je een paar bhut jolokias naar binnen loopt te werken.(sorry had een bron maar kan hem nu ff niet vinden) Bijv. deze gozer. Die eet dagelijks loeihete pepers en is redelijk oud en die staat ook nog ![]() | |
krioro | zondag 11 april 2010 @ 21:33 |
quote:Zelf heb ik altijd andere, maar toch, habanero sauce is ![]() | |
spikejones | vrijdag 30 april 2010 @ 14:20 |
Hieronder een overzicht met SHU (scoville heat units) Scoville rating Type of pepper 15,000,000–16,000,000 Pure capsaicin[7] 8,600,000–9,100,000 Various capsaicinoids (e.g., homocapsaicin, homodihydrocapsaicin, nordihydrocapsaicin) 5,000,000–5,300,000 Law Enforcement Grade pepper spray,[8] FN 303 irritant ammunition 855,000–1,075,000 Bhut Jolokia (Naga Jolokia),[9][10] 350,000–580,000 Red Savina habanero[11][12] 100,000–350,000 Guntur Chilli, Habanero chili,[13] Scotch Bonnet Pepper,[13] Datil pepper, Rocoto, African Birdseye, Madame Jeanette, Jamaican Hot Pepper[14] 50,000–100,000 Bird's eye chili/Thai Pepper/Indian Pepper,[15] Malagueta Pepper,[15] Chiltepin Pepper, Pequin Pepper[15] 30,000–50,000 Cayenne Pepper, Ají pepper,[13] Tabasco pepper, Cumari pepper (Capsicum Chinese) 10,000–23,000 Serrano Pepper 2,500–8,000 Jalapeņo Pepper, Guajillo pepper, New Mexican varieties of Anaheim pepper,[16] Paprika (Hungarian wax pepper), Tabasco Sauce 500–2,500 Anaheim pepper, Poblano Pepper, Rocotillo Pepper, Peppadew 100–500 Pimento, Peperoncini 0 No significant heat, Bell pepper | |
Windigo | zaterdag 1 mei 2010 @ 08:01 |
Ik ben op vakantie in Engeland geweest en heb er gerookte habanero's oftewel chipotles gekocht. Ik ben zo blij! ![]() | |
Bolkesteijn | zaterdag 1 mei 2010 @ 11:20 |
Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapeno pepers hoor. ![]() | |
Schranseman | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:30 |
quote:In adobe saus? | |
Windigo | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:37 |
quote:Nee gewoon puur. | |
kenosis | woensdag 5 mei 2010 @ 16:39 |
quote:zaadhandel van der Wal | |
Prometheus4096 | donderdag 6 mei 2010 @ 12:29 |
Je kunt op veel plekken waar ze zaden voor de moestuin verkopen zaden vinden voor Capsicum chinense. En in Nederland is dat vooral de Madame Jeanette. Bijv de Welkoop.. | |
Mr.Noodle | donderdag 6 mei 2010 @ 13:03 |
![]() | |
loonytik | donderdag 6 mei 2010 @ 18:09 |
Die dragon blood saus is aan te raden heb hier daarvan een flesje staan ![]() ![]() | |
devzero | donderdag 6 mei 2010 @ 20:54 |
quote:Klopt, maar toen ik een paar jaar geleden een habanero plant in mijn tuin had, heb ik er ook een aantal gerookt en die waren erg lekker ![]() | |
Windigo | donderdag 6 mei 2010 @ 21:25 |
quote:Ja dat weet ik, dat staat er toch ook? | |
compier | vrijdag 7 mei 2010 @ 04:06 |
habanero saus wel, .. brandt net als jalapeņo maar dan veel erger.. | |
Harunobu | donderdag 22 juli 2010 @ 19:23 |
Ik heb nu een aantal planten. Enkele zijn al 30-40 cm hoog. Schijnt dat de planten als de nachttemperatuur beneden de 18 graden valt geen bloemen/vruchten meer ontwikkeld. Wanneer zetten jullie de planten binnen? Mijn planten hebben nog geen bloemen. Misschien moet ik ze dit seizoen gewoon laten groeien en pas volgend jaar hopen op een oogst. Kan natuurlijk ook een combinatie doen. Ik heb ze trouwens tot nu toe bij de echt felle zon in de schaduw gezet. Is het beter om als het straks de grote in de volle zon te zetten? Met genoeg water natuurlijk. Of hebben ze die zon niet nodig. Geen idee wanneer ze niet meer verbranden/uitdrogen. Trouwens groeien de plantjes wel elke keer 'scheef' richting de zon. En omdat ik ze elke keer 180 graden draai zitten er dus redelijk wat knikjes in de stam. Eentje hing er echt scheef en had steun nodig, maar niet eigenlijk niet meer. [ Bericht 20% gewijzigd door Harunobu op 22-07-2010 19:30:17 ] | |
loonytik | vrijdag 23 juli 2010 @ 02:40 |
Heb er ook een paar buiten staan. En van dat als de temperatuur beneden de 18 graden valt geen bloemen/vruchten meer ontwikkeld. heb ik nog nooit gehoord. weet ook niet zeker of dat klopt. Ik had alleen de planten in het begin stadium binnen gehouden. En toen heb ik ze altijd gewoon buiten laten staan ![]() Ook dus in de felle zon maar daarna krijgen ze vanzelf weer schaduw ![]() | |
fredjanssen | vrijdag 23 juli 2010 @ 02:53 |
vind het niks | |
compier | vrijdag 23 juli 2010 @ 03:21 |
te heet voor mij,... | |
Axia | vrijdag 23 juli 2010 @ 12:56 |
Zou Jalapeno-poppers ook te maken zijn met Mdm. Jeannette? Loop al langer met het idee om het te proberen namelijk. Iemand hierzo ervaring ermee? | |
Harunobu | vrijdag 23 juli 2010 @ 15:02 |
Die Mdm. Jeannette zijn een Capsicum chinese soort ipv een Capsicum annuum soort zoals de normale peper en de paprika. De Chinese soorten zoals de Mdm. Jeannette zijn vaak heter. Die is iets van 150.000 - 325.000 Scoville terwijl de Jalapenp 2.500–8.000 is. Aldus wikipedia. Ook is de vrucht wat kleiner. Dus ja, lijkt me niet ideaal. Mijn planten stonden eerst half in de schaduw onder een boom en tussen wat struiken. Dus ja dan gaan ze heel erg naar het licht groeien. Nu heb ik ze in de zon staan. Zet er eentje 's nachts binnen als experiment. | |
loonytik | vrijdag 23 juli 2010 @ 15:07 |
Zou makkelijk moeten kunnen IMO. Miss krijg je wel idd kleinere poppers. Maar ik zou geen reden zien waarom het dan niet kan. Mensen maken ook genoeg poppers met de Habanero en zelf de Naga,Trinidad scorpion ![]() | |
Axia | vrijdag 23 juli 2010 @ 15:39 |
quote: ![]() ![]() | |
Rorsach | vrijdag 23 juli 2010 @ 18:01 |
Het wordt nog wel wat:![]() [ Bericht 39% gewijzigd door Rorsach op 23-07-2010 18:11:18 ] | |
taurus2nd | zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:33 |
Piet verdriet bijna goed. De habanera peper is inderdaad erg heet, gemiddeld 350.000 op de schaal van Scoville. Maar weet je nog heter is? De peper uit Bangladesh genaamd:"Bhut Jolokia", ook wel de ghost chili genoemd. ![]() ![]() Deze is 1.041,427 op de Scoville scale. Deze pepers zijn voor zover ik weet niet in Nederland te koop, trouwens de Habanera ook niet. Heel erg jammer | |
loonytik | zondag 29 augustus 2010 @ 22:23 |
De jolokia is wel te koop geweest in nederland. http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=36287 miss verkopen ze ze nog steeds. In ieder geval zitten aan mijn jolokia plant immiddels al wat pepers ![]() Er wordt ook wel gezegd dat trinidad scorpion of de 7pod pittiger is(in ieder geval gelijk) aan de jolokias. Maar daar is nog geen officiele meting van geweest geloof ik. | |
Severein | maandag 13 december 2010 @ 22:09 |
Laatst heb ik in A'dam een Habanero Peper saus geproefd boven op mijn Rotti. Tjee dat was echt lekker. Zo doende ben ik echt verslaaft aan deze peper soort. Volgende dag in de zeilboot moest ik vaak naar de pot. Hihi Twee keer lol Ik hoef hem/haar niet echt zelf te kweken maar ben gek op alles wat met Habanero te maken heeft. Vaak bestel ik van dat gedroogde vlees ( Beef Jerky ) met deze smaak. Dit is echt een aanrader. Voor de liefhebber kijk hier eens Habanereo Beef Jerky Leuke site! Moet altijd lachen om die koetjes. |