FOK!forum / Culinesse ā gogo / Habanero peper
Amandovrijdag 1 april 2005 @ 20:56
Wie heeft er weleens habanero peper gegeten?
Wat zijn de ervaringen?
Dr_Flashvrijdag 1 april 2005 @ 21:14
GC >> CUL
Pietverdrietvrijdag 1 april 2005 @ 21:35
Branden 2 keer
Oblivionvrijdag 1 april 2005 @ 21:37
Ik ken het helemaal niet, heb je wat meer info?
Pietverdrietvrijdag 1 april 2005 @ 21:45
Het zijn kleine chili pepers, en de heetste die er zijn.
Red Savina Habanero
(350,000 - 577,000 scoville eenheden)

Habanero
(150,000 - 325,000 scoville eenheden )
Een scoville eenheid is 1 deel van de peper, op N delen suikterwater waarbij de heetheid niet meer te proeven is.
Oblivionvrijdag 1 april 2005 @ 21:48


Ze lijken op euh...madame Jeanette..?
Oblivionvrijdag 1 april 2005 @ 21:50


Toch eigenlijk prachtig dat het gewoon aan struiken groeit.

En waarschijnlijk poeier en poeier heet?
Oblivionvrijdag 1 april 2005 @ 21:51
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Branden 2 keer
Ja dus.
Pietverdrietvrijdag 1 april 2005 @ 21:55
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 21:48 schreef Oblivion het volgende:

Ze lijken op euh...madame Jeanette..?
Ja, is allemaal variaties van Capsicum chinense.
Oblivionvrijdag 1 april 2005 @ 22:00
Okay, hier is nog wat info. Is een beetje veel om te c/p'en...

Capsicum chinense.
Pietverdrietvrijdag 1 april 2005 @ 22:03
intressant pdf je voor een overzicht van de soorten, de heetheid en de zaden
http://www.fireworksfoods.com.au/seeds.pdf
En een overzicht van alle chili´s
http://www.g6csy.net/chile/var-a.html
BBQ-kipzaterdag 2 april 2005 @ 01:14
Kun je pepers trouwens ook thuis kweken?
Pietverdrietzaterdag 2 april 2005 @ 10:25
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 01:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Kun je pepers trouwens ook thuis kweken?
ja hoor, die PDF die ik poste is een overzicht van zaden van een zadenhandel voor het kweken
Martijn_77zaterdag 2 april 2005 @ 22:45
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn kleine chili pepers, en de heetste die er zijn.
Red Savina Habanero
(350,000 - 577,000 scoville eenheden)

Habanero
(150,000 - 325,000 scoville eenheden )
Een scoville eenheid is 1 deel van de peper, op N delen suikterwater waarbij de heetheid niet meer te proeven is.
Zijn ze nog heter dan madame Jeanette?
Pietverdrietzaterdag 2 april 2005 @ 23:45
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zijn ze nog heter dan madame Jeanette?
ja
krakkemiekezaterdag 2 april 2005 @ 23:52
Er zijn heftige sauzen op internet te koop, voor zwaar veslaafden...
Daar moet je disclaimers ondertekenen........
TrenTszondag 3 april 2005 @ 00:48
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 23:52 schreef krakkemieke het volgende:
Er zijn heftige sauzen op internet te koop, voor zwaar veslaafden...
Daar moet je disclaimers ondertekenen........
Vreslaafden aan pepers ja... het is maar raar eigenlijk.
Martijn_77zondag 3 april 2005 @ 00:50
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 23:52 schreef krakkemieke het volgende:
Er zijn heftige sauzen op internet te koop, voor zwaar veslaafden...
Daar moet je disclaimers ondertekenen........
Hoe zo? Wat voor klachten kun je dan krijgen?
Pietverdrietzondag 3 april 2005 @ 10:20
quote:
Op zondag 3 april 2005 00:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Hoe zo? Wat voor klachten kun je dan krijgen?
Neem een paar pepertjes en snij ze aan stukjes
pak de stukjes op met je handen, en leg ze op een hoopje en hak het klein
herhaal dit een paar keer.
Gooi nu de pepers weg, was je handen en probeer je contactlenzen uit te nemen,

Stuiter nu door de woonkamer


Dont try this at home kids
Pikkebaaszondag 3 april 2005 @ 10:51
quote:
Op zondag 3 april 2005 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een paar pepertjes en snij ze aan stukjes
pak de stukjes op met je handen, en leg ze op een hoopje en hak het klein
herhaal dit een paar keer.
Gooi nu de pepers weg, was je handen en probeer je contactlenzen uit te nemen,

Stuiter nu door de woonkamer


Dont try this at home kids
Was je handen niet en ga plassen/poepen. Stuiter verder.
Martijn_77zondag 3 april 2005 @ 10:53
quote:
Op zondag 3 april 2005 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een paar pepertjes en snij ze aan stukjes
pak de stukjes op met je handen, en leg ze op een hoopje en hak het klein
herhaal dit een paar keer.
Gooi nu de pepers weg, was je handen en probeer je contactlenzen uit te nemen,

Stuiter nu door de woonkamer


Dont try this at home kids
Ja dat weet ik maar waarom moet je bij die hete sausen die op internet te krijgen zijn een disclaimer tekenen? Dat was eigenlijk mijn vraag
Pietverdrietzondag 3 april 2005 @ 12:27
Heb een donkerbruin vermoeden dat het met hun claim cultuur van doen heeft, zijn natuurlijk bang dat als iemand de saus aan zijn vingers heeft en dan in de ogen wrijft, dat dit hun aangewreven wordt.
-erwin-zondag 3 april 2005 @ 12:34
Naar mijn idee is het als je de pitjes er uit haalt nog wel te doen.
krakkemiekemaandag 4 april 2005 @ 23:01
Die sauzen zijn eerder voor verslaafden, dan voor lekker eten.......
lijkt meer op pepperspray......
Pikkebaaswoensdag 20 april 2005 @ 17:17
Weet iemand trouwens waar je (in nederland) habanero zaadjes kan bestellen ?? Die fireworksfood uit australie is best duur. Uiteindelijk ben je daar 10 Euro kwijt voor 1 zakje Habanero Red.
Shark.Baitdonderdag 21 april 2005 @ 14:20
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 20:56 schreef Amando het volgende:
Wie heeft er weleens habanero peper gegeten?
Wat zijn de ervaringen?
Ik heb een tijdje ernaar gegoogled, en vrijwel iedereen is het erover eens dat de Habanero en de madam Jeanette hetzelfde ding zijn. Ik koop ze regelmatig op de markt (de rode variant) en maak er mijn eigen sambal van (Surinaamse sambal is er ook van gemaakt). Oblivion heeft het wel eens met de oranje versie sambal gemaakt. Ik weet niet of ze het nog doet.

Als je eenmaal gewend bent om een dessert lepel op je eten te smijten is de indonesische sambal niet heet meer.

Maar gebakken Habanero is minder heet dan de rauwe. dat is 5 minuten pijn leiden en zweten...
Shark.Baitdonderdag 21 april 2005 @ 14:22
quote:
Op woensdag 20 april 2005 17:17 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand trouwens waar je (in nederland) habanero zaadjes kan bestellen ?? Die fireworksfood uit australie is best duur. Uiteindelijk ben je daar 10 Euro kwijt voor 1 zakje Habanero Red.
Koop ze gewoon op de markt of bij de Surinamer in de winkel (ik kan ze hier in Leiden, Zoetermeer of Den Haag makkelijk krijgen)
Safarivrijdag 22 april 2005 @ 09:09
quote:
Op woensdag 20 april 2005 17:17 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand trouwens waar je (in nederland) habanero zaadjes kan bestellen ?? Die fireworksfood uit australie is best duur. Uiteindelijk ben je daar 10 Euro kwijt voor 1 zakje Habanero Red.
Probeer het hier eens: http://www.chillifire.co.uk
joyce.bzaterdag 21 mei 2005 @ 01:50
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 09:09 schreef Safari het volgende:

[..]

Probeer het hier eens: http://www.chillifire.co.uk
waarom haal je niet gewoon de zaadjes uit de pepers die je in de winkel koopt?

heb ik ook gdeaan, een kleine twee weken terug en nu staan er al drie mooie kiemplantjes te prijken in de vensterbank.


gewoon eerst in een potje met wat potgrond, daarna in een grotere pot met in ideer geval stenen op de bodem, voor afwatering.
Pilipaladinsdag 1 augustus 2006 @ 15:45
een Red Savina Habanero is dus een rode madame jeannette?
Pilipaladinsdag 1 augustus 2006 @ 16:49
quote:
Op donderdag 21 april 2005 14:20 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Ik heb een tijdje ernaar gegoogled, en vrijwel iedereen is het erover eens dat de Habanero en de madam Jeanette hetzelfde ding zijn.
en toch noemt dit pdf'je ze als aparte items in de lijst, met de habanero red nog heter als de madame.. http://www.fireworksfoods.com.au/seeds.pdf
THCeeswoensdag 2 augustus 2006 @ 18:46
http://www.vreeken.nl/

ze hebben veel leveren op tijd niet duur

heb zelf dit besteld :

20770 Ajoema-type 'chocolate' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20773 Ajoema-type 'orange' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20775 Ajoema-type 'red' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro
20780 Ajoema-type 'Yellow' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro
20785 Ajoema-type 'white bullet' 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20790 bellingrath's purple 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro
20793 Bishop's crown 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20796 Bolivian rainbow 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20800 Carribian blend 25 zaden 2 stuks a: 1.90 euro 3.80 euro
20814 Cayenne red F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20816 Cillegia picante 75 zaden 1 stuks a: 2.25 euro
20819 Fresno/hot chilly 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20826 Ideal Salsa F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20830 Jalapeno early hot 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20480 Madamme Jeanette 15 zaden 2 stuks a: 2.90 euro 5.80 euro
20860 manzano 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20880 mayan cobanero-love 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20920 Pequin pequin 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro
20925 Peter pepper/penis pepper 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20935 rocotillo 'red squash' 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20944 surinaamse rode 25 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20945 Tepin 15 zaden 3 stuks a: 2.50 euro 7.50 euro
20948 varengata 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro

heb al sinds maart 4 soorten staan en ze gaan als een speer. leuke hobby

en lekkerrrrrrrrrrr
SHEzondag 6 augustus 2006 @ 20:22
Ik ben wel een peper liefhebster, en vond de habanero niet beduidend veel heter dan de Mme J

Laatsgenoemde vind ik wel lekkerder, maar dat heeft met het aroma te maken
Shark.Baitzondag 6 augustus 2006 @ 21:08
quote:
Op zondag 6 augustus 2006 20:22 schreef SHE het volgende:
Ik ben wel een peper liefhebster, en vond de habanero niet beduidend veel heter dan de Mme J

Laatsgenoemde vind ik wel lekkerder, maar dat heeft met het aroma te maken
Volgens mij zijn ze hetzelfde. Misschien dat de smaak komt doordat de een uit Mexico komt en de ander uit Suriname (ander klimaat/grond dus)
Thoricalwoensdag 9 augustus 2006 @ 17:48
quote:
Op woensdag 2 augustus 2006 18:46 schreef THCees het volgende:
http://www.vreeken.nl/

ze hebben veel leveren op tijd niet duur

heb zelf dit besteld :

20770 Ajoema-type 'chocolate' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20773 Ajoema-type 'orange' 10 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20775 Ajoema-type 'red' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro
20780 Ajoema-type 'Yellow' 15 zaden 1 stuks a: 2.00 euro
20785 Ajoema-type 'white bullet' 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20790 bellingrath's purple 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro
20793 Bishop's crown 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20796 Bolivian rainbow 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20800 Carribian blend 25 zaden 2 stuks a: 1.90 euro 3.80 euro
20814 Cayenne red F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20816 Cillegia picante 75 zaden 1 stuks a: 2.25 euro
20819 Fresno/hot chilly 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20826 Ideal Salsa F1 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20830 Jalapeno early hot 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20480 Madamme Jeanette 15 zaden 2 stuks a: 2.90 euro 5.80 euro
20860 manzano 25 zaden 1 stuks a: 1.90 euro
20880 mayan cobanero-love 15 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20920 Pequin pequin 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro
20925 Peter pepper/penis pepper 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20935 rocotillo 'red squash' 15 zaden 1 stuks a: 4.90 euro
20944 surinaamse rode 25 zaden 1 stuks a: 2.90 euro
20945 Tepin 15 zaden 3 stuks a: 2.50 euro 7.50 euro
20948 varengata 25 zaden 1 stuks a: 2.50 euro

heb al sinds maart 4 soorten staan en ze gaan als een speer. leuke hobby

en lekkerrrrrrrrrrr
Wat doe je er dan inhemels naam mee?
Eens in de week op de Mexicaanse boerenmarkt staan?

Ik heb hier 4 jalapeno plantjes staan en ik vraag me nu al af, wat ik er mee aan moet.
Muckwoensdag 9 augustus 2006 @ 19:35
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 01:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Kun je pepers trouwens ook thuis kweken?
ja...
Mijn vader heeft een tuin vlakbij het huis waar ie vanalles verbouwt.
Toen we terug kwamen van 10 dagen vakantie hingen er echt enorme pepers aan de planten
Ringowoensdag 9 augustus 2006 @ 19:38
Komt een rawit in de buurt van die krengen?
THCeesdonderdag 10 augustus 2006 @ 12:20
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 17:48 schreef Thorical het volgende:

[..]

Wat doe je er dan inhemels naam mee?
Eens in de week op de Mexicaanse boerenmarkt staan?

Ik heb hier 4 jalapeno plantjes staan en ik vraag me nu al af, wat ik er mee aan moet.
some like it HOT

heb op moment 18 planten staan (van maar 5 soorten):
ook de jalapeno ( in wekpot in azijn, salsa)
purple prince (nog geen idee)
madam jeanette (in de nasi, sambal)
surinaams rood (in de nasi, sambal)
en peperino's (in wekpot in olie vullen met roomkaas)
Pilipaladonderdag 10 augustus 2006 @ 17:17
weet iemand waar je die Habanero kan kopen, ik heb namelijk wat toko's benaderd maar die kennen of hebben deze soort niet
Pietverdrietzaterdag 12 augustus 2006 @ 16:21
quote:
Op donderdag 10 augustus 2006 17:17 schreef Pilipala het volgende:
weet iemand waar je die Habanero kan kopen, ik heb namelijk wat toko's benaderd maar die kennen of hebben deze soort niet
Ga eens in de Bijlmer kijken, op de markt daar, hoe heet dat winkelcentrum daar ook al weer, je loopt er van Station Duivendrecht zo naar toe.
Zw0rldzaterdag 12 augustus 2006 @ 18:29
Kijk eens op www.firegirl.com voor hete pepersauzen.



7.1 miljoen scoville units.



tussen 1,5 en 2
SiGNezaterdag 12 augustus 2006 @ 19:54
Terug Vind Peper..

Heb op het moment ook 2 peperstruikjes staan, zitten al 5 kleine pepers aan en nog een hele hoop bloemen.
Wat dat betreft was juli een prima maand voor die planten, alleen nu de pepers een beetje beginnen te groeien (ze zijn nog geen centimeter groot) wil het weer niet erg meewerken, veel te veel regen en te weinig zon.
Nog even en ik moet de hoge druklamp van m'n vorige plantenproject er maar bijhalen.

en als je hete sausjes gewoon in nederland wil bestellen:
http://hotbrothers.nl/
Zw0rldzaterdag 12 augustus 2006 @ 19:59
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 19:54 schreef SiGNe het volgende:
en als je hete sausjes gewoon in nederland wil bestellen:
http://hotbrothers.nl/
Thanks voor de tip.

snuffelen gaat
Zw0rldzaterdag 12 augustus 2006 @ 20:01









Olijven gevuld met pepers. Oh wat zal dat lekker zijn,
THCeeszaterdag 12 augustus 2006 @ 22:09
quote:
Op zaterdag 12 augustus 2006 20:01 schreef Zw0rld het volgende:
[afbeelding]






[afbeelding]

Olijven gevuld met pepers. Oh wat zal dat lekker zijn,
MWORAAAAAAAA waar haal je die !!!!!!!
vertel waar waar .......
Erasmozondag 13 augustus 2006 @ 00:06
Gewoon op http://hotbrothers.nl/ zoals signe zei
SiGNezondag 13 augustus 2006 @ 07:51
Alleen een probleempje:
quote:
Let op: Deze site is nog niet online! Bestelde producten zullen dus (nog) niet verzonden worden! Gebruik het contactformulier als je vragen over deze site hebt. We hopen u binnenkort hier als klant te mogen verwelkomen. Meld u vast aan als klant en u ontvangt van ons een e-mail op het moment dat we online zijn!
en dat staat er al een maandje of 2-3
THCeeszondag 13 augustus 2006 @ 17:01
thnx en nu maar afwachten ...................
Thoricaldonderdag 21 september 2006 @ 20:06
Vraagje aan onze peperkwekers,
Hoe is jullie opbrengst? De mijne valt mij verdomd tegen. Zo'n 30 jalapeno's zo groot als een flinke duim uit 3 potten. Ze bloeien haast niet meer en ik krijg steeds meer blad. Dat kan natuurlijk aan de kunstmest liggen maar? Hoe doen jullie het?
THCeesvrijdag 22 september 2006 @ 01:14
quote:
Op donderdag 21 september 2006 20:06 schreef Thorical het volgende:
Vraagje aan onze peperkwekers,
Hoe is jullie opbrengst? De mijne valt mij verdomd tegen. Zo'n 30 jalapeno's zo groot als een flinke duim uit 3 potten. Ze bloeien haast niet meer en ik krijg steeds meer blad. Dat kan natuurlijk aan de kunstmest liggen maar? Hoe doen jullie het?
Ik denk dat je te laat bent begonnen met groeien.
Ik heb er ook zo'n 30 a 40 (per plant aan maar veel zijn wel groter en ik gebruik totaal geen mest
Ik begin in Jan/feb al met zaadje in de vensterbank die dan in mei naar buiten gaan en sommige daarvan zet ik in de volle grond andere blijven in potten (5 a 6 l )
Ik heb minder suck6 met m'n madamme jeanette per plant maar 10 a 15 pepers, wel erg lekker ( en heet )
Verder is het me ook gelukt een hele moeilijke peper te kweken (een van de heetste) de "tepin" , plant in 1.50 meter hoog en er zitten al aardig wat peprtjes aan, deze zijn echter maar 5 a 6 mm en worden niet echt veel groter, maar wel heter.

Better luck next year !!!
SiGNevrijdag 22 september 2006 @ 08:32
Ik heb mijn pepers (spaanse, zo'n 30 stuks aan 2 planten) ook te laat opgekweekt denk ik.
Ben in Mei begonnen en ze zijn wel flink groot, maar ze willen maar niet rood worden..
Ik heb trouwens ook geen mest gebruikt.
THCeesvrijdag 22 september 2006 @ 10:08
geduld is een schone zaak. gewoon afw8ten.
Er staan ongeveer 5 weken voor het uitkomen (na het openen van de bloemetjes) en afrijpen van de peper.
Dus ook al is je peper groen hoeft dat nog niet te zeggen dat ie niet rijp is, let vooral op de glans.
Als een peper niet meer dof is maar echt glanst is ie rijp.
Zijn ze echter nog niet glanzend en het wordt te koud (s'nachts) moet je je plant wel naar binnen doen, dit heeft 1 groot voordeel, je kan namelijk de hele winter door pepers oogsten.
Zw0rldvrijdag 22 september 2006 @ 10:51
THCees,
Doe eens een foto van je pepertjes.
ki_kizondag 24 september 2006 @ 15:58
kan je binnen gewoon het hele jaar aan de slag met pepers kweken? want dan lijkt me dat erg leuk om eens mee te beginnen
Veersesmurfzondag 24 september 2006 @ 17:04
Ik heb 2 pepers (Kabanero, rood) gekregen van een maatje van me. Ze waren behoorlijk heet en hadden 2 jaar in de vriezer gezeten.
Nu is mijn vraag: zouden de zaadjes het nog doen als ik die volgend voorjaar zaai?

Ik heb zelf wat pepers gekweekt van een peper uit een bamipakket van de Super. Zijn leuke planten en de pepers worden nu eindelijk een beetje rood (en wat heter ook)

edit: wat foto's.

Overzicht van het rijtje pepers (zitten ook paprika's tussen hier en daar)



Pepers die ik door het eten gooi (soep, pasta, rijst etc.)



Sierpepers beginnen ook te kleuren. Deze doe ik niet door het eten, maar ze smaken wel naar peper/paprika (niet heet)



Sierpepers.


[ Bericht 45% gewijzigd door Veersesmurf op 24-09-2006 17:19:29 ]
THCeeszondag 24 september 2006 @ 18:43
quote:
Op zondag 24 september 2006 15:58 schreef ki_ki het volgende:
kan je binnen gewoon het hele jaar aan de slag met pepers kweken? want dan lijkt me dat erg leuk om eens mee te beginnen
kan wel maar in de winter moeten ze naar binnen en om ze binnen in leven te houden valt nog niet mee.(hangt af van de soort)
Begin gewoon in maart/april in de vensterbank en in juni naar buiten.
THCeeszondag 24 september 2006 @ 18:45
[quote]Op zondag 24 september 2006 17:04 schreef Veersesmurf het volgende:
Ik heb 2 pepers (Kabanero, rood) gekregen van een maatje van me. Ze waren behoorlijk heet en hadden 2 jaar in de vriezer gezeten.
Nu is mijn vraag: zouden de zaadjes het nog doen als ik die volgend voorjaar zaai?



Geen id ben wel benieuwd of ze het nog doen. Laat tegen die tijd ff weten of ze opkomen !!
Veersesmurfzondag 24 september 2006 @ 19:04
Als ik het niet vergeet zal ik het melden maar ik zaai ze pas in februari/maart dus dat duurt nog ff
THCeesdonderdag 28 september 2006 @ 01:26
Nou eindelijk een paar foto'tjes dan :

Habanero (zijn er al een stuk of 15 geoogst !!!)


Van alles wat !



Lekker hoor , volgend jaar weer andere soorten proberen .
Matnessdonderdag 28 september 2006 @ 07:31
hee, wat een leuk idee, ik heb hier 2 rode pepers liggen, impulsaankoop, aangezien ik ze nog nooit gebruikt heb, en niet weet wat ik ermee moet
denk dat ik er 1 ga openmaken en de zaadjes in een blikje met potgrond ga doen
Eilandendonderdag 28 september 2006 @ 13:16
quote:
Goede tip!
NT-T.BartMandonderdag 28 september 2006 @ 13:48
[offtopic]
Peter pepper/penis pepper

Vergissen is dodelijk lijkt me...



Veersesmurfdonderdag 28 september 2006 @ 19:22
Die is gaaf! Die wil ik mijn collega voor zijn verjaardag geven als het ff kan (ook gek van pepers)

Waar kun je die kopen?
NT-T.BartMandonderdag 28 september 2006 @ 22:06
quote:
Op donderdag 28 september 2006 19:22 schreef Veersesmurf het volgende:
Die is gaaf! Die wil ik mijn collega voor zijn verjaardag geven als het ff kan (ook gek van pepers)

Waar kun je die kopen?
http://www.vreeken.nl/ verkoopt de zaden. Waar je ze kant en klaar kan kopen weet ik niet, google even op 'peter pepper'
Thoricaldonderdag 28 september 2006 @ 22:33
quote:
Op donderdag 28 september 2006 01:26 schreef THCees het volgende:
Nou eindelijk een paar foto'tjes dan :

Habanero (zijn er al een stuk of 15 geoogst !!!)
[afbeelding]

Van alles wat !

[afbeelding]

Lekker hoor , volgend jaar weer andere soorten proberen .
Dat denk ik nou ook,
Volgend jaar weer eens wat nieuws.
Maar ik heb hier nog Jalapena zaden met kiem garantie liggen die ik zeker niet allemaal meer gebruik.
Kunnen we niet een ruilbeursje opzetten aan peperzaad?
THCeesvrijdag 29 september 2006 @ 18:48
helaas heb al hoop Jalapeno zaad en ook andere trouwens (zie eerste pag van dit topic)
maar mocht je iets hebben wat ik niet heb wil ik best ruilen hoor.......
Thoricalvrijdag 29 september 2006 @ 19:36
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 18:48 schreef THCees het volgende:
helaas heb al hoop Jalapeno zaad en ook andere trouwens (zie eerste pag van dit topic)
maar mocht je iets hebben wat ik niet heb wil ik best ruilen hoor.......
Je hebt helemaal gelijk, ik heb niets speciaals te bieden.
Maar toch zou ik het leuk vinden als je wat habanero zaadjes deze kant op zou sturen.
3 vreemde zaadjes van 3 verschilende pepers zou toch moeten kunnen?
Ach en je verdient er niets meer dan dankbaarheid. Maar je verliest er ¤0,39 mee.
ChOasvrijdag 29 september 2006 @ 19:44
's Werelds heetste hamburger: http://princeofwalespub.com/menu/the-habanero-hamburger/

Met dank aan de Habanero... Ik hou van HEET, maar weet niet of ik het durf... er is zelfs een fan-site : http://www.habanero-hamburger.com/index.shtml

Small and Innocuous looking, the habanero is uncontested as the hottest pepper in the world, the mother of all peppers. As one habanero lover puts it, “When you chop, it smells good, and it entices you to eat.” But when you do, “It feels like your lips are going to fall off.” Afterward you feel good (hot peppers are though to trigger the release of endorphins, powerful chemicals in the human body that elicit a feeling of well being. One food writer calls it :culinary skydiving”. It is said that you go temporarily deaf after eating a habanero so that you cannot hear your own screams.

[ Bericht 22% gewijzigd door ChOas op 29-09-2006 19:51:19 ]
ki_kivrijdag 29 september 2006 @ 23:25
mooi plaatje:
Thoricalvrijdag 16 maart 2007 @ 20:01
Hier mijn laatste peperzaden besteld bij Vreeken.
1 × 207730 PEPER Ajoema-type 'orange', 10 zaden ¤ 2,90
1 × 209440 PEPER 'Surinaamse Rode', 25 zaden ¤ 2,90
1 × 208300 PEPER 'Jalapeno Early Hot', 25 zaden ¤ 1,90
1 × 999999 GRATIS ZAKJE VERRASSINGSZAAD ¤ 0,00
THCeesvrijdag 16 maart 2007 @ 20:47
he he ik heb ook weer een nieuwe bestelling geplaatst :

PEPER 'Holy Mole' F1,
PEPER 'Rocoto' / 'Amarillo',
PEPER 'Peter Pepper' 'Penis Pepper',


en ook :

KIESPIJNBOOM, 40 zaden (is eigenlijk Szechuan peper)

347760 KIESPIJNBOOM
(Eng: Szechuan Pepper)
(Zanthoxylum simulans)
Een zeldzame, sterke heester tot kleine boom uit Noord- tot Midden-China. Na 10 jaar is de slanke struik 2,5m. Na de groengele tot witte bloei in juni ontstaan de rode naar zwart rijpende vruchtjes. Deze zijn een pittige specerij, sterker en heter dan zwarte peper. De hele vruchtjes kunnen worden meegekookt, na drogen (eventueel roosteren) en malen ontsaat een zeer sterke tafelpeper. Verder zijn voor deze plant vele medicinale toepassingen bekend, vooral op het gebied van darmaandoeningen en vochtafdrijving. De wortels worden zelfs gebruikt na een giftige slangenbeet! Kweek minsten 3 planten of geef de buren er een paar… de planten zijn nl 2-huizig, je hebt een mannelijke en vrouwelijke plant nodig. Geef de planten een schaduwrijke, vochtige, maar wel goed gedraineerde plaats. De plant heeft stekels, die later op de bast doorgroeien tot decoratieve knobbels! Tenslotte: de plant is goed tot een decoratieve bonsai te telen!


KOMKOMMER OERAUGURKJE 'West India(n) Burr Gherkin', 25 zaden

'Concombre des Antilles' Een heerlijke (en gezonde!) snack tussendoor. Afkomstig uit Afrika, komt dit vruchtje in de 17e eeuw naar Jamaica en van daaruit vindt het zijn weg over Noord en Zuid Amerika. De jonge vruchtjes zijn heerlijk fris snoepgoed en wordt al eeuwenlang gebruikt als 'blusmiddel' na een hapje peper. De planten geven een enorme oogst. Rijpe vruchtjes zijn 5 cm, rond tot ovaal, vol zachte stekels. In dit stadium bijzonder sierlijk, in Brazilië zijn rijpe vruchtjes een onderdeel van de maxixada-soep

Bron : Vreeken
devzerovrijdag 16 maart 2007 @ 21:16
De eerste keer dat ik met een habanero pepertje kooktje, had ik een klein stukje rauw geproeft om te kijken hoe scherp het was. Dat doe ik dus nooit meer Ik gebruik ze regelmatig, maar ze zijn hier (=florida) dan ook gewoon in de supermarkt te koop.
THCeeszaterdag 5 mei 2007 @ 22:33
update :

op dit moment het ik staan:

2 Ammarillo
6 penis pepper
8 orange cayaenne (thai)
2 yellow cayenne
4 madamme jeanette (2 rood 2 geel)
1 varengata
1 Ajoema chocolate



(maak pas foto's als ze in de bloei staan)
SiGNezaterdag 5 mei 2007 @ 22:57
Hmm..ik ben na vorig jaar pepers gekweekt te hebben overgestapt op Bonsaiboompjes, toch leuk om te weten dat de sechuanpeper ook als bonsai te kweken is...
SevenWonderszondag 6 mei 2007 @ 09:53
quote:
Hee, die zitten bij mij om de hoek. Toch eens langs gaan dan.
GreatWhiteSilencezondag 6 mei 2007 @ 10:18
Mijn eerste poging wat op te laten bloeien is finaal mislukt. Ik had twee pepers uit de supermarkt gehaald en de zaadjes daarvan op een watje gelegd en dat nat gehouden. Ze deden helemaal niets. Nu heb ik ze in een potje in grond gedaan, eens kijken of dat lukt...
reclamedooszondag 6 mei 2007 @ 13:20
quote:
Op zondag 6 mei 2007 10:18 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
Mijn eerste poging wat op te laten bloeien is finaal mislukt. Ik had twee pepers uit de supermarkt gehaald en de zaadjes daarvan op een watje gelegd en dat nat gehouden. Ze deden helemaal niets. Nu heb ik ze in een potje in grond gedaan, eens kijken of dat lukt...
Het gaat ook het beste als je de zaadjes eerst een paar dagen laat drogen. Ik heb op dit moment mn tuin helemaal vol staan met:
- gewone paprika
- turkse groene puntpaprika
- trostomaat
- cherrytomaat
Die heb ik allemaal gewoon uit de supermarkt. Zaadjes er uit halen, een weekje drogen in de vensterbank en dan weer in goed vochtige aarde stoppen op een warme plek (bij mij de zolder).

En om het nog goedkoper te houden: ik gebruik oude champignonbakjes (je weet wel, die blauwe) om mn zaadjes op te kweken. laagje aarde er in, zaadjes er op en dan het doorzichtige deksel er weer op (daar zitten al gaatjes in voor de ventilatie). Gaat super!
GreatWhiteSilencezondag 6 mei 2007 @ 13:25
Bedankt voor de tips! Dan zal deze lading hopelijk beter gaan, want ik heb ze inderdaad een tijdje gedroogd. Eigenlijk gewoon laten liggen in een bakje en niet opgeruimd. Er worden hier niet zoveel champignons gegeten, maar ik zal eens aan mijn zus vragen of ze deze bakjes voor mij wil bewaren.
NT-T.BartManzondag 6 mei 2007 @ 14:18
Wie heeft er al (vorig jaar) een eetbaar resultaat geboekt??
Thoricalzondag 6 mei 2007 @ 16:53
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 20:01 schreef Thorical het volgende:
Hier mijn laatste peperzaden besteld bij Vreeken.
1 × 207730 PEPER Ajoema-type 'orange', 10 zaden ¤ 2,90
1 × 209440 PEPER 'Surinaamse Rode', 25 zaden ¤ 2,90
1 × 208300 PEPER 'Jalapeno Early Hot', 25 zaden ¤ 1,90
1 × 999999 GRATIS ZAKJE VERRASSINGSZAAD ¤ 0,00
De peperszaden zijn pas een week binnen. Zaaien moet ik dus een jaartje overslaan.
Maar ik heb wel jalapeno's gezaaid. En die komen allemaal op.
Over een week verpotten en na de ijsheiligen het balkon weer op.
THCeeszondag 6 mei 2007 @ 19:58
quote:
Op zondag 6 mei 2007 16:53 schreef Thorical het volgende:

[..]

De peperszaden zijn pas een week binnen. Zaaien moet ik dus een jaartje overslaan.
Maar ik heb wel jalapeno's gezaaid. En die komen allemaal op.
Over een week verpotten en na de ijsheiligen het balkon weer op.
NEE man je kan nog gerust zaaien (binnen) eind mei/half juni naar buiten........ tijd zat
maar dat geldt alleen voor de Jalapeno en sur - rode....de rest volgend jaar dan maar.
en koop dan bij de gamma ofzo een tl van 15 watt kleur 33 (of 2) voor maar 6 euries .... dan kan je al in januari binnen beginnen (houd je dan wel aan 18 uur licht/per dag)
en dan kunnen ze al als plantjes je tuin in
Thoricalzondag 6 mei 2007 @ 21:17
quote:
Op zondag 6 mei 2007 19:58 schreef THCees het volgende:

[..]

NEE man je kan nog gerust zaaien (binnen) eind mei/half juni naar buiten........ tijd zat
maar dat geldt alleen voor de Jalapeno en sur - rode....de rest volgend jaar dan maar.
en koop dan bij de gamma ofzo een tl van 15 watt kleur 33 (of 2) voor maar 6 euries .... dan kan je al in januari binnen beginnen (houd je dan wel aan 18 uur licht/per dag)
en dan kunnen ze al als plantjes je tuin in
Een stuk of 8 Jalapeno's zijn al aan het opgroeien en zo'n profi dat ik lampen ga gebruiken voor mijn pepertjes ben ik niet.
Maar bedankt voor de tip.
NT-T.BartManzondag 6 mei 2007 @ 21:23
quote:
Op zondag 6 mei 2007 19:58 schreef THCees het volgende:

[..]

NEE man je kan nog gerust zaaien (binnen) eind mei/half juni naar buiten........ tijd zat
maar dat geldt alleen voor de Jalapeno en sur - rode....de rest volgend jaar dan maar.
en koop dan bij de gamma ofzo een tl van 15 watt kleur 33 (of 2) voor maar 6 euries .... dan kan je al in januari binnen beginnen (houd je dan wel aan 18 uur licht/per dag)
en dan kunnen ze al als plantjes je tuin in
Whehehe.... ik stel me zo voor: in mijn schuur, 18 uur per dag licht, lekker warm. Als het sneeuwt dooit het dak droog, licht schijnt door alle kieren naar buiten. Oom agent zal smullen... (denkt hij, tot ik hem een peper in zijn anus steek laat proeven. (Wietplantage, iemand??)
Capsicummaandag 7 mei 2007 @ 00:06
Je kan nu nog wel zaaien maar je moet niet veel langer wachten, hoe langer je wacht des te kleiner de oogst word. Dus als je veel pepers wil moet je vroegen beginnen, eind januari/ begin februari.

Vorig jaar heb ik voor het eerst serieus pepers gekweekt, ik had cayenne's, jalapeno's en orange habanero's.


De hele vensterbank stond vol.

Hier meer foto's van vorig jaar.

Dit jaar heb ik madame jeanette, rawit, jalapeno, bigjim en anaheim.


Aan mijn big jim plant zitten al pepers.

[ Bericht 2% gewijzigd door Capsicum op 07-05-2007 02:25:59 ]
NT-T.BartManmaandag 7 mei 2007 @ 08:34
quote:
Op maandag 7 mei 2007 00:06 schreef Capsicum het volgende:
Je kan nu nog wel zaaien maar je moet niet veel langer wachten, hoe langer je wacht des te kleiner de oogst word. Dus als je veel pepers wil moet je vroegen beginnen, eind januari/ begin februari.

Vorig jaar heb ik voor het eerst serieus pepers gekweekt, ik had cayenne's, jalapeno's en orange habanero's.

[afbeelding]
De hele vensterbank stond vol.

Hier meer foto's van vorig jaar.

Dit jaar heb ik madame jeanette, rawit, jalapeno, bigjim en anaheim.

[afbeelding]
Aan mijn big jim plant zitten al pepers.
Leuk! (En dat meen ik!)

Heb je er al van gegeten? Daar ben ik zo benieuwd naar!
Thoricalmaandag 7 mei 2007 @ 23:27
quote:
Op maandag 7 mei 2007 00:06 schreef Capsicum het volgende:
Je kan nu nog wel zaaien maar je moet niet veel langer wachten, hoe langer je wacht des te kleiner de oogst word. Dus als je veel pepers wil moet je vroegen beginnen, eind januari/ begin februari.

Vorig jaar heb ik voor het eerst serieus pepers gekweekt, ik had cayenne's, jalapeno's en orange habanero's.

[afbeelding]
De hele vensterbank stond vol.

Hier meer foto's van vorig jaar.

Dit jaar heb ik madame jeanette, rawit, jalapeno, bigjim en anaheim.

[afbeelding]
Aan mijn big jim plant zitten al pepers.
Netjes,
Woon je op het zuiden en wanneer zijn de foto's gemaakt?
En het al de zoveelste keer dat ik zelfs maart niet haal met zaaien.
Het lijkt wel of er een koele vloek op mijn pepers rust.
SiGNedinsdag 8 mei 2007 @ 01:36
Vorig jaar ben ik eind mei begonnen met zaaien en dat leverde alsnog een oogst van 18 pepers op (2 planten) ok, ze werden pas rond september mooi rood, maar ook groene pepers zijn prima te eten.
Mijn chilipepers werden trouwens ook een stuk groter dan de peper waar ik de zaadjes uit had gehaald.
THCeesdinsdag 8 mei 2007 @ 10:29
quote:
Op maandag 7 mei 2007 00:06 schreef Capsicum het volgende:
Je kan nu nog wel zaaien maar je moet niet veel langer wachten, hoe langer je wacht des te kleiner de oogst word. Dus als je veel pepers wil moet je vroegen beginnen, eind januari/ begin februari.

Vorig jaar heb ik voor het eerst serieus pepers gekweekt, ik had cayenne's, jalapeno's en orange habanero's.

[afbeelding]
De hele vensterbank stond vol.

Hier meer foto's van vorig jaar.

Dit jaar heb ik madame jeanette, rawit, jalapeno, bigjim en anaheim.

[afbeelding]
Aan mijn big jim plant zitten al pepers.
MOOI dat heb je er mooi bij staan Capsicum

heb je deze planten overwinterd of heel vroeg (binnen) gezaaid ?
Of heb je ze soms allemaal binnen op de vensterbank gehouden (helemaal niet naar buiten?)
En de soort Anaheim ken ik niet (zal r eens naar zoeken)

Zelf is het me gelukt om een tepin plant te laten overwinteren, deze had ik verleden jaar in Januari in de grond gedaan maar in mei nog steeds nix (kiemtijd van 3 mnd) en toen ineens was er een sprietje die heeft er nog eens een maand zo bijgestaan( ongeveer 3cm hoog) zonder zijn 1ste blaadjes, alleen stammetje met zaadlobje er boven op, en toen ineens begon ie te groeien, tot zo'n 1.60 meter maar omdat ie zo laat was heeft ie maar 10 pepertjes weten te maken, en dus dacht ik hem wel te kunnen laten staan tot volgend jaar.....en het is me nog gelukt ook. (google maar eens op tepin en je zult zien dat deze wordt omschreven als en zeer moeilijk te kweken peper-soort). Nu maar afw8ten of ie ook weer gaat produceren dit jaar.
En ook heb ik mezelf maar een (kasje) aangeschaft (zie foto) dan kan er niet zoveel meer foutgaan in het najaar, en heb ik ze tenminste beschermt tegen de regenbuien.


Nembrionicvrijdag 11 mei 2007 @ 11:40
Mijn Jalapenos en mijn Habaneros zijn nu aan het opkweken. Ze staan onder de groeilamp op dit moment want het weer is knudde

Mijn habas gaan trouwens beduidend minder snel dat mijn jalas...
ChOasdonderdag 17 mei 2007 @ 22:46
Prince of Wales club in California is gesloten

Weet iemand of iemand hun traditie heeft voortgezet ?
GreatWhiteSilencedonderdag 17 mei 2007 @ 23:01
Eén van de zaadjes hier is gaan groeien.
Nembrionicdonderdag 17 mei 2007 @ 23:17
Mijn jalapenos en habaneros op 5 mei:


Mijn jalapenos en habaneros vandaag(17 mei):
gekkehoedenmakerzondag 3 juni 2007 @ 16:26
Even een kickje.

Mijn pepers gaan als een speer, het zijn mooie plantjes, zien er stevig uit. Hangen niet ofzo. Er is alleen een probleempje; elke keer als een bloemetje klaar is met bloeien en een pepertje begint met groeien, valt hij er gewoon af! Elke keer weer. Hoe kan ik dit voorkomen?
THCeesmaandag 4 juni 2007 @ 09:31
quote:
Op zondag 3 juni 2007 16:26 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Even een kickje.

Mijn pepers gaan als een speer, het zijn mooie plantjes, zien er stevig uit. Hangen niet ofzo. Er is alleen een probleempje; elke keer als een bloemetje klaar is met bloeien en een pepertje begint met groeien, valt hij er gewoon af! Elke keer weer. Hoe kan ik dit voorkomen?
Als de plant al veel vruchten heeft kan het zijn dat de daarop volgende bloempjes afvallen. Na een (gedeeltelijke) oogst komen er nieuwe vruchten.
Droogte- of warmetestress, kan ook bloemrui veroorzaken. Te hoge temperaturen kunnen de bevruchting verstoren. Boven de 30°C verloopt de bevruchting niet goed en vallen de bloempjes af. Als het niet alle dagen 32°C is, dan is het ook niet waarschijnlijk dat alle bloempjes afvallen.
gekkehoedenmakermaandag 4 juni 2007 @ 16:44
Mja, dan zal het wel met de droogte te maken hebben. Thanks!
THCeesmaandag 4 juni 2007 @ 17:22
quote:
Op maandag 4 juni 2007 16:44 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Mja, dan zal het wel met de droogte te maken hebben. Thanks!
en er is ook nog de mogelijkheid dat je bloemetjes niet zijn bestoven !!!

maar ook ik heb dit wel eens gehad: gewoon laten gaan.....komt allemaal wel goed
GreatWhiteSilencemaandag 4 juni 2007 @ 17:40
quote:
Op maandag 4 juni 2007 17:22 schreef THCees het volgende:

[..]

en er is ook nog de mogelijkheid dat je bloemetjes niet zijn bestoven !!!

maar ook ik heb dit wel eens gehad: gewoon laten gaan.....komt allemaal wel goed
Hoe moeten ze bestoven worden dan?
Thoricalmaandag 4 juni 2007 @ 23:26
quote:
Op maandag 4 juni 2007 17:22 schreef THCees het volgende:

[..]

en er is ook nog de mogelijkheid dat je bloemetjes niet zijn bestoven !!!

maar ook ik heb dit wel eens gehad: gewoon laten gaan.....komt allemaal wel goed
Ik heb het bestuiven wel eens gedaan met een zacht kwastje.
Maar dat lijkt me als de planten buiten staan overdreven.
gekkehoedenmakerdinsdag 5 juni 2007 @ 00:08
quote:
Op maandag 4 juni 2007 23:26 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik heb het bestuiven wel eens gedaan met een zacht kwastje.
Maar dat lijkt me als de planten buiten staan overdreven.
Hm, dat heb ik ook eens gedaan met onze kersenboom. Misschien dat ik dat ook even ga proberen.
THCeesdinsdag 5 juni 2007 @ 09:42
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 00:08 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

[..]

Hm, dat heb ik ook eens gedaan met onze kersenboom. Misschien dat ik dat ook even ga proberen.
kzou ze gewoon BUITEN zetten en de vliegen , hommels en bijen hun werk laten doen...............
gekkehoedenmakerdinsdag 5 juni 2007 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 09:42 schreef THCees het volgende:

[..]

kzou ze gewoon BUITEN zetten en de vliegen , hommels en bijen hun werk laten doen...............
Nou, ze staan al een tijdje buiten.
THCeesvrijdag 29 juni 2007 @ 09:30
binnenkort een update met foto's
Thoricalvrijdag 29 juni 2007 @ 11:56
Hier een downdate, geen bloemen en opschieten met de groei doet het ook al niet.
Terwijl ik vorig jaar al de 1e pepers aan de struikjes had.
Maar we zullen het weer maar de schuld geven.
THCeeszaterdag 30 juni 2007 @ 10:57
quote:
Op vrijdag 29 juni 2007 11:56 schreef Thorical het volgende:
Hier een downdate, geen bloemen en opschieten met de groei doet het ook al niet.
Terwijl ik vorig jaar al de 1e pepers aan de struikjes had.
Maar we zullen het weer maar de schuld geven.
ik heb echt nergens last van hoor ..... alle planten zijn idd al bloemen aant ontwikkelen, maar de meeste hebben al pepertjes in de maak ja

nou zijn vorig jaar wel een paar plantjes "verregent" dus heb ik ze dit jaar in een op-gehoogde bak gezet, en ja hoor da helpt.
gekkehoedenmakerzaterdag 30 juni 2007 @ 13:07
Ik ben de bloemetjes zelf wezen bestuiven en inmiddels heb ik een stuk of 6 pepers aan mijn plantjes hangen.
THCeesdinsdag 14 augustus 2007 @ 23:05
update :

ik heb maar een topic gemaakt over het groeien (en anders) van pepers, en heb die bij
flora en fauna gezet, en het heet :

Pepers uit je eigen tuin.
Mr.Noodledinsdag 9 februari 2010 @ 01:11
Iemand al "Bhut Jalokia" gespot in NL?
Winner_Tacodinsdag 9 februari 2010 @ 03:02
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 01:11 schreef Mr.Noodle het volgende:
Iemand al "Bhut Jalokia" gespot in NL?
http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=36287
Zw0rldwoensdag 24 februari 2010 @ 19:58
quote:
Op zondag 13 augustus 2006 00:06 schreef Erasmo het volgende:
Gewoon op http://hotbrothers.nl/ zoals signe zei
We zijn nu bijna vier jaar verder, en nog kan je niet bestellen.
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 00:07
quote:
Op zondag 3 april 2005 10:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een paar pepertjes en snij ze aan stukjes
pak de stukjes op met je handen, en leg ze op een hoopje en hak het klein
herhaal dit een paar keer.
Gooi nu de pepers weg, was je handen en probeer je contactlenzen uit te nemen,

Stuiter nu door de woonkamer


Dont try this at home kids
Ja men, heb dit al zo vaak gehad met mme jeannettes. Elke keer eigenwijs ook he, denken dat t wel over gaat door tig keer mijn handen te wassen.
Handschoenen is ook niet echt een optie want ben ENORM allergisch voor latex
Erasmodonderdag 25 februari 2010 @ 00:09
Dan gebruik je toch een boterhamzakje?
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 00:12
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 00:09 schreef Erasmo het volgende:
Dan gebruik je toch een boterhamzakje?
Ja dat kan, maar is wel ontzettend gekut
Erasmodonderdag 25 februari 2010 @ 00:22
Wat je sowieso kan doen is even je handen insmeren met wat olie, capsaīcine bindt zich met vet. Als je daarna met zeep(emulgator) je handen wast spoel je beide weg.
vosssdonderdag 25 februari 2010 @ 00:23
Ik doe dat eigenlijk nooit.Ik snij ze gewoon met mn handen en dat je daarna niet in je ogen moet gaan lopen wrijven spreekt voor zich natuurlijk
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 00:34
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 00:23 schreef vosss het volgende:
Ik doe dat eigenlijk nooit.Ik snij ze gewoon met mn handen en dat je daarna niet in je ogen moet gaan lopen wrijven spreekt voor zich natuurlijk
Ja, maar lenzen moeten toch uit 's avonds. En met mme jeannetes heb ik zelfs dat mijn vingers de volgende ochtend nog tintelen/ prikken.

Dat van de olie is idd wel een handige tip.
vosssdonderdag 25 februari 2010 @ 00:39
Ik deed mijn lenzen altijd uit zonder mn ogen aan te raken. Tegenwoordig draag ik een bril omdat ik geen zin heb om elke dag die kutlenzen in of uit te doen
r2d22donderdag 25 februari 2010 @ 08:50
Voor het bestellen van zaden:

http://ruudendiana.webs.com/zadenlijst20092010.htm
r2d22donderdag 25 februari 2010 @ 13:40


[ Bericht 100% gewijzigd door r2d22 op 25-02-2010 13:41:37 ]
-Mellow-donderdag 25 februari 2010 @ 13:48
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 00:39 schreef vosss het volgende:
Ik deed mijn lenzen altijd uit zonder mn ogen aan te raken.

had je zeker harde lenzen?
Prometheus4096woensdag 31 maart 2010 @ 18:10
Ik heb net wat Jalapeno zaden te kiem gezet.

Nu heb ik geen idee wat ik qua peper gewend ben op de scoville schaal. Die van de supermarkt verschillen zowiezo nogal. Zat er eigenlijk aan te denken om nog iets echt sterks te poten. Maar dat doe ik denk ik volgend jaar wel.

Heb ook geen idee hoe die pepers anders smaken los van de hoeveelheid capsaicin.
HAL9000Swoensdag 31 maart 2010 @ 18:18
Habanero

Ik haal bij een Mexicaans winkeltje in Utrecht altijd flesjes habanero saus...



hou ervan om het door o.a. m'n pasta heen te gooien
Pietverdrietwoensdag 31 maart 2010 @ 18:56
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 00:07 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ja men, heb dit al zo vaak gehad met mme jeannettes. Elke keer eigenwijs ook he, denken dat t wel over gaat door tig keer mijn handen te wassen.
Handschoenen is ook niet echt een optie want ben ENORM allergisch voor latex
Er zijn ook latexvrije kunststof handschoenen, er zijn namelijk veel mensen gevoelig voor latex
-Mellow-donderdag 1 april 2010 @ 11:05
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn ook latexvrije kunststof handschoenen, er zijn namelijk veel mensen gevoelig voor latex
Ok, waar koop ik die?
Shark.Baitdonderdag 1 april 2010 @ 12:32
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:10 schreef Prometheus4096 het volgende:
Heb ook geen idee hoe die pepers anders smaken los van de hoeveelheid capsaicin.
De Hongaren hebben het voor elkaar gekregen om een peper te groeien die niet heet is. Hij is iets anders van vorm, en hij is een stuk groter.

Wij kennen hem als de paprika.

Ik merk het zelf bij de minder hete pepers dat die een paprika smaak hebben.
Bonzi_Buddydonderdag 1 april 2010 @ 14:39
Een nieuwe aller heetste peper
quote:
De heetste ter wereld

De in Groot-Brittannië geteelde Infinity chilipeper is de heetste peper ter wereld. Hij verslaat daarmee de vorige recordhouder, de Bhut Jolokia. Dat blijkt uit onderzoek van de Warwick University.

De Infinity scoort 1.067.286 eenheden op de schaal van Scoville, die de hoeveelheid capsaīcine, het bestanddeel in hete pepers dat hun pittigheid bepaalt, aangeeft. Een Spaanse peper scoort ongeveer 1000 en de Bhut Jolokia 1.000.000. De nieuwe soort is ontstaan uit een kruising tussen verschillende pepers.
bron:

http://www.spitsnieuws.nl(...)tste_ter_wereld.html
Bolkesteijnvrijdag 2 april 2010 @ 20:28
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:18 schreef HAL9000S het volgende:
Habanero

Ik haal bij een Mexicaans winkeltje in Utrecht altijd flesjes habanero saus...

[ afbeelding ]

hou ervan om het door o.a. m'n pasta heen te gooien
Welk winkeltje is dat?
Spanky78vrijdag 2 april 2010 @ 20:59
quote:
Op zondag 3 april 2005 12:34 schreef -erwin- het volgende:
Naar mijn idee is het als je de pitjes er uit haalt nog wel te doen.
De meeste capsaicine zit in de zaadlijsten, niet de zaadjes. Dus als je die eruit snijdt wordt het minder heet. Overigens vind ik te veel helemaal neit lekker, madame jeannette kook ik wel eens mee, maar haal hem erna in zijn geheel er weer uit.
Supperboerenzaterdag 3 april 2010 @ 13:33
Lekker, me oma doet ze overal doorheen!
loonytikzaterdag 3 april 2010 @ 14:29
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:10 schreef Prometheus4096 het volgende:
Ik heb net wat Jalapeno zaden te kiem gezet.

Nu heb ik geen idee wat ik qua peper gewend ben op de scoville schaal. Die van de supermarkt verschillen zowiezo nogal. Zat er eigenlijk aan te denken om nog iets echt sterks te poten. Maar dat doe ik denk ik volgend jaar wel.

Heb ook geen idee hoe die pepers anders smaken los van de hoeveelheid capsaicin.
Jalapeno pepers zijn niet zo pittig snack pepers zijn het
quote:
Op donderdag 1 april 2010 14:39 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Een nieuwe aller heetste peper
[..]

bron:

http://www.spitsnieuws.nl(...)tste_ter_wereld.html
Spitsnieuws faalt staat verkeerde foto bij. Die infinity peper is een variant van de 7pod peper die inderdaad bloedheet is
ze zien er ongeveer zo uit:
Zw0rldzaterdag 10 april 2010 @ 19:07
Het gaat ook weleens fout, wat ik trouwens zeer vreemd vind.
http://www.endandit.nl/re(...)dstrijdje-chili-eten
lninozaterdag 10 april 2010 @ 19:24
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 19:07 schreef Zw0rld het volgende:
Het gaat ook weleens fout, wat ik trouwens zeer vreemd vind.
http://www.endandit.nl/re(...)dstrijdje-chili-eten
idd vreemd. Volgens dit artikel:

http://www.ehow.com/facts(...)-deadly-people_.html

is het dan ook een beetje een sensatiepers-verhaal.
loonytikzaterdag 10 april 2010 @ 21:51
groot onzin verhaaltje imo....
capsaīcine kan wel dodelijk zijn maar die dosis is zo groot dat je dat echt niet gaat halen ook niet als je een paar bhut jolokias naar binnen loopt te werken.(sorry had een bron maar kan hem nu ff niet vinden)
Bijv. deze gozer.

Die eet dagelijks loeihete pepers en is redelijk oud en die staat ook nog
kriorozondag 11 april 2010 @ 21:33
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 18:18 schreef HAL9000S het volgende:
Habanero

Ik haal bij een Mexicaans winkeltje in Utrecht altijd flesjes habanero saus...

[ afbeelding ]

hou ervan om het door o.a. m'n pasta heen te gooien
Zelf heb ik altijd andere, maar toch, habanero sauce is .
spikejonesvrijdag 30 april 2010 @ 14:20
Hieronder een overzicht met SHU (scoville heat units)

Scoville rating Type of pepper
15,000,000–16,000,000 Pure capsaicin[7]
8,600,000–9,100,000 Various capsaicinoids (e.g., homocapsaicin, homodihydrocapsaicin, nordihydrocapsaicin)
5,000,000–5,300,000 Law Enforcement Grade pepper spray,[8] FN 303 irritant ammunition
855,000–1,075,000 Bhut Jolokia (Naga Jolokia),[9][10]
350,000–580,000 Red Savina habanero[11][12]
100,000–350,000 Guntur Chilli, Habanero chili,[13] Scotch Bonnet Pepper,[13] Datil pepper, Rocoto, African Birdseye, Madame Jeanette, Jamaican Hot Pepper[14]
50,000–100,000 Bird's eye chili/Thai Pepper/Indian Pepper,[15] Malagueta Pepper,[15] Chiltepin Pepper, Pequin Pepper[15]
30,000–50,000 Cayenne Pepper, Ají pepper,[13] Tabasco pepper, Cumari pepper (Capsicum Chinese)
10,000–23,000 Serrano Pepper
2,500–8,000 Jalapeņo Pepper, Guajillo pepper, New Mexican varieties of Anaheim pepper,[16] Paprika (Hungarian wax pepper), Tabasco Sauce
500–2,500 Anaheim pepper, Poblano Pepper, Rocotillo Pepper, Peppadew
100–500 Pimento, Peperoncini
0 No significant heat, Bell pepper
Windigozaterdag 1 mei 2010 @ 08:01
Ik ben op vakantie in Engeland geweest en heb er gerookte habanero's oftewel chipotles gekocht. Ik ben zo blij!
Bolkesteijnzaterdag 1 mei 2010 @ 11:20
Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapeno pepers hoor.
Schransemandinsdag 4 mei 2010 @ 09:30
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 08:01 schreef Windigo het volgende:
Ik ben op vakantie in Engeland geweest en heb er gerookte habanero's oftewel chipotles gekocht. Ik ben zo blij!
In adobe saus?
Windigodinsdag 4 mei 2010 @ 09:37
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 09:30 schreef Schranseman het volgende:

[..]

In adobe saus?
Nee gewoon puur.
kenosiswoensdag 5 mei 2010 @ 16:39
quote:
Op woensdag 20 april 2005 17:17 schreef Pikkebaas het volgende:
Weet iemand trouwens waar je (in nederland) habanero zaadjes kan bestellen ?? .
zaadhandel van der Wal
Prometheus4096donderdag 6 mei 2010 @ 12:29
Je kunt op veel plekken waar ze zaden voor de moestuin verkopen zaden vinden voor Capsicum chinense. En in Nederland is dat vooral de Madame Jeanette. Bijv de Welkoop..
Mr.Noodledonderdag 6 mei 2010 @ 13:03


loonytikdonderdag 6 mei 2010 @ 18:09
Die dragon blood saus is aan te raden heb hier daarvan een flesje staan erg lekker bij een broodje kaas of pindakaas
devzerodonderdag 6 mei 2010 @ 20:54
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 11:20 schreef Bolkesteijn het volgende:
Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapeno pepers hoor.
Klopt, maar toen ik een paar jaar geleden een habanero plant in mijn tuin had, heb ik er ook een aantal gerookt en die waren erg lekker
Windigodonderdag 6 mei 2010 @ 21:25
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 11:20 schreef Bolkesteijn het volgende:
Chipotles zijn gerookte en gedroogde jalapeno pepers hoor.
Ja dat weet ik, dat staat er toch ook?
compiervrijdag 7 mei 2010 @ 04:06
habanero saus wel, .. brandt net als jalapeņo maar dan veel erger..
Harunobudonderdag 22 juli 2010 @ 19:23
Ik heb nu een aantal planten. Enkele zijn al 30-40 cm hoog. Schijnt dat de planten als de nachttemperatuur beneden de 18 graden valt geen bloemen/vruchten meer ontwikkeld. Wanneer zetten jullie de planten binnen? Mijn planten hebben nog geen bloemen. Misschien moet ik ze dit seizoen gewoon laten groeien en pas volgend jaar hopen op een oogst. Kan natuurlijk ook een combinatie doen.

Ik heb ze trouwens tot nu toe bij de echt felle zon in de schaduw gezet. Is het beter om als het straks de grote in de volle zon te zetten? Met genoeg water natuurlijk. Of hebben ze die zon niet nodig. Geen idee wanneer ze niet meer verbranden/uitdrogen.

Trouwens groeien de plantjes wel elke keer 'scheef' richting de zon. En omdat ik ze elke keer 180 graden draai zitten er dus redelijk wat knikjes in de stam. Eentje hing er echt scheef en had steun nodig, maar niet eigenlijk niet meer.

[ Bericht 20% gewijzigd door Harunobu op 22-07-2010 19:30:17 ]
loonytikvrijdag 23 juli 2010 @ 02:40
Heb er ook een paar buiten staan. En van dat als de temperatuur beneden de 18 graden valt geen bloemen/vruchten meer ontwikkeld. heb ik nog nooit gehoord. weet ook niet zeker of dat klopt. Ik had alleen de planten in het begin stadium binnen gehouden. En toen heb ik ze altijd gewoon buiten laten staan met genoeg water.

Ook dus in de felle zon maar daarna krijgen ze vanzelf weer schaduw En ze zien er niet echt verbrand of verdroogd uit. Ik draai de planten ook niet richting de zon. Maar ik heb wel sommige vastgebonden aan een stok voor steun omdat ze wel aardig lang werden. Ze beginnen nu knopjes te krijgen dus de bloemen komen binnenkort hopelijk^^
fredjanssenvrijdag 23 juli 2010 @ 02:53
vind het niks
compiervrijdag 23 juli 2010 @ 03:21
te heet voor mij,...
Axiavrijdag 23 juli 2010 @ 12:56
Zou Jalapeno-poppers ook te maken zijn met Mdm. Jeannette? Loop al langer met het idee om het te proberen namelijk. Iemand hierzo ervaring ermee?
Harunobuvrijdag 23 juli 2010 @ 15:02
Die Mdm. Jeannette zijn een Capsicum chinese soort ipv een Capsicum annuum soort zoals de normale peper en de paprika. De Chinese soorten zoals de Mdm. Jeannette zijn vaak heter. Die is iets van 150.000 - 325.000 Scoville terwijl de Jalapenp 2.500–8.000 is. Aldus wikipedia.

Ook is de vrucht wat kleiner. Dus ja, lijkt me niet ideaal.


Mijn planten stonden eerst half in de schaduw onder een boom en tussen wat struiken. Dus ja dan gaan ze heel erg naar het licht groeien. Nu heb ik ze in de zon staan. Zet er eentje 's nachts binnen als experiment.
loonytikvrijdag 23 juli 2010 @ 15:07
Zou makkelijk moeten kunnen IMO. Miss krijg je wel idd kleinere poppers. Maar ik zou geen reden zien waarom het dan niet kan. Mensen maken ook genoeg poppers met de Habanero en zelf de Naga,Trinidad scorpion I say go for it! mits dat je tegen pittig eten kunt dan.
Axiavrijdag 23 juli 2010 @ 15:39
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 15:07 schreef loonytik het volgende:
Zou makkelijk moeten kunnen IMO. Miss krijg je wel idd kleinere poppers. Maar ik zou geen reden zien waarom het dan niet kan. Mensen maken ook genoeg poppers met de Habanero en zelf de Naga,Trinidad scorpion I say go for it! mits dat je tegen pittig eten kunt dan.
mmmmm...denk dat ik inderdaad een keer ga proberen!!!
Rorsachvrijdag 23 juli 2010 @ 18:01
Het wordt nog wel wat:



[ Bericht 39% gewijzigd door Rorsach op 23-07-2010 18:11:18 ]
taurus2ndzaterdag 28 augustus 2010 @ 17:33
Piet verdriet bijna goed. De habanera peper is inderdaad erg heet, gemiddeld 350.000 op de schaal van Scoville.
Maar weet je nog heter is? De peper uit Bangladesh genaamd:"Bhut Jolokia", ook wel de ghost chili genoemd. :% :(
Deze is 1.041,427 op de Scoville scale. Deze pepers zijn voor zover ik weet niet in Nederland te koop, trouwens de Habanera ook niet. Heel erg jammer
loonytikzondag 29 augustus 2010 @ 22:23
De jolokia is wel te koop geweest in nederland.
http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=36287
miss verkopen ze ze nog steeds.

In ieder geval zitten aan mijn jolokia plant immiddels al wat pepers *O*

Er wordt ook wel gezegd dat trinidad scorpion of de 7pod pittiger is(in ieder geval gelijk) aan de jolokias. Maar daar is nog geen officiele meting van geweest geloof ik.
Severeinmaandag 13 december 2010 @ 22:09
Laatst heb ik in A'dam een Habanero Peper saus geproefd boven op mijn Rotti. Tjee dat was echt lekker. Zo doende ben ik echt verslaaft aan deze peper soort. Volgende dag in de zeilboot moest ik vaak naar de pot. Hihi Twee keer lol

Ik hoef hem/haar niet echt zelf te kweken maar ben gek op alles wat met Habanero te maken heeft.
Vaak bestel ik van dat gedroogde vlees ( Beef Jerky ) met deze smaak. Dit is echt een aanrader.

Voor de liefhebber kijk hier eens Habanereo Beef Jerky

Leuke site! Moet altijd lachen om die koetjes.