abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 april 2005 @ 02:57:41 #102
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_26288818
quote:
Op zondag 17 april 2005 02:09 schreef GrotePier het volgende:
ik ben niet zo strijdlustig hoor......maar ik moet je wel vertellen dat suiker niet echt helpt bij een te veel aan knoflook....ja het zure zal iets minder worden....
ging me meer om de citroen op te heffen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_26290486
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 22:23 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik zou zeggen: beetje suiker erbij, maar ik denk dat GrotePier me dan door m'n kop gaat schieten
Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.
''Going mental on the Wabbu''
pi_26294688
ja indd niet al het zure zal wegtrekken met die suiker maar een gedeelte van de zurigheid zal worden omgezet in het zoete....ja zal niet alles met suiker kunnen maskeren nee.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_26320209
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  maandag 18 april 2005 @ 13:00:17 #106
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_26320383
quote:
Op maandag 18 april 2005 12:52 schreef nectarientje het volgende:
Ik had het wilde idee om vanavond kipfilet in de oven te garen. Maar hoe lang moet dat ongeveer? En kan ik het dan het beste afdekken met alufolie om uitdrogen te voorkomen?
Hangt er beetje vanaf hoe dik 'ie is. Voor dunne filet is 20 a 30 minuutjes voldoende, maar heb je een dikke, dan mag ie er zeker wel 40 minuten in.

Lekker is trouwens: kipfilet opensnijden en vullen met een mengsel van mon chou en mosterd. Daar dan een lekker pittige ham omheen (coburger ofzo), inpakken in alufolie en 40 minuutjes in de oven.

Heeerlijk
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_26320497
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek.

Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 13:18:14 #108
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26320893
quote:
Op zondag 17 april 2005 10:25 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Das een fout die veel mensen maken. Als iets zuur is er suiker bij tiefen. Als je gaat kijken, is het tegenovergestelde van zuur, basisch. Dus als iets te zuur is gooi je er niet iets zoets bij, maar iets basisch.
Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26321622
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Als je geen droge kipfilet wil: Omwikkelen met spek.

Oeh, wat Hierboven even gemeld wordt is ook errrug lekker...
mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  maandag 18 april 2005 @ 14:24:55 #110
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26322615
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat heb je dan aan basische spullen in de keuken die je hier voor kunt gebruiken?
Gootsteenontstopper? Ammoniak?
Maar beter zou zijn een klein schepje kalk, dat neutraliseert het zuur, misschien bij de apotheek te halen (???)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26322666
Zout helpt ook wel tegen te zuur.
pi_26322784
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:45 schreef nectarientje het volgende:

[..]

mmz ik hou dus echt niet van spek. Gaat het ook goed als ik het om de zoveel tijd even met olie overschep?
Maar het spek hoef je niet echt op te eten...
Lust je ook geen ham? Zoals hierboven genoemd is?

Misschien kan je een zak kopen waar je in kan bakken?
Hoe heet zo'n ding ook alweer...
Ovenzak?
En dan lekker boter kruiden erbij doen, en hup de oven in.

Hoef je eigenlijk alleen maar de zak om te draaien.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 17:36:43 #113
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_26327184
Help! Ik ben tomatensaus aan het maken, heb 5 pomodori ontveld, in stukken gesneden en nu zijn ze aan het pruttelen in een pan. Maar het blijft zo waterig. Wat te doen?
pi_26327686
Afgieten?
In een fijne zeef.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 18:09:12 #115
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26328035
quote:
Op maandag 18 april 2005 17:54 schreef Oblivion het volgende:
Afgieten?
In een fijne zeef.
Neeeeeee
Gewoon zachtjes laten inkoken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26328397


Als het acuut is, dan gaat ie bij toch echt door een vergiet heen...
Maar snap wel wat je bedoeld, het dikt vanzelf in.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26328561
Ja, gewoon laten doorkoken, ofwel op heel hoog vuur zetten maar dan moet je er wel bij blijven en roeren.
  maandag 18 april 2005 @ 18:35:26 #118
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_26328746
Ik heb het laten inkoken
Dank allen
(Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus).
pi_26328799
quote:
Op maandag 18 april 2005 18:35 schreef Aventura het volgende:
Ik heb het laten inkoken
Dank allen
(Was érg lekker trouwens, meer dan wat goede tomaten, knoflook, olijfolie heb je niet nodig voor een lekkere saus).
Daar nog een ajuintje bij en een paar chillipepers en wat drank en dan scampi's erin.
Heb honger...
pi_26347478
Handig topic, moet nog leren koken voor als ik over een paar maanden op kamers ga, in de meivakantie zijn me ouders een week weg, dus dan zal ik es gaan kijken of het me lukt wat eetbaars in elkaar te flansen
pi_26400671
tvp enzo!
Check mijn website en mijn band: The Pink Floyd Sound.
Volgende optredens:
- 2, 3, 4 - Newcastleupon Tyne (UK)
- 14 januari 2012 - Perron55 (Venlo)
pi_26703564
Heb eindelijk een oven, dus ik dacht: laat ik eens een cake bakken!

Daar ging alles goed, en hij smaakt ook nog eens goed (beetje zoet alleen...) maar nu mijn vraag:

hoe kan ik m bewaren (om nou direct alles op te eten...) Gewoon als een normale cake verpakt droog en donker bewaren? Of toch de koelkast in?
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:47:46 #123
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26709691
Ik zette mijn cakes altijd op een houten broodplank met over de cake een stuk aluminiumfolie, tegen het uitdrogen.
Maar nu heb ik een echte (bling bling) Tupperware-cake-meeneem-en-bewaar-doos dus nu hoeft het niet meer ingepakt te worden enzo.
Maar niet in de koelkast zetten hoor, dat hoeft echt niet.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26854735
Okay, heb hier kipfilet.
Nu kan ik 'm in meel, en ei en paneer slaan, maar ja, is zo doorsnee....
En ik kan er ook ham en kaas tussen frutten, is ook al wel eens gedaan.

Iemand een fris idee met de kip?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 9 mei 2005 @ 15:49:03 #125
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_26854831
KIP MET KOKOS EN ANANAS
(Vleesgerecht voor 2 personen)

Nodig:
· 2 kipfilets
· peper, zout
· ketjap
· 1 ei
· gemalen kokos
· boter of margarine
· 2 schijven ananas + sap uit het blik


* De filet met wat peper en zout bestrooien en met de ketjap bestrijken. In een diep bord het ei loskloppen. Op een ander bord de kokos strooien. De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen.

* In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden. Hierin op een zacht vuurtje de filets aan iedere kant 4-5 minuten bakken. De filets op een bord leggen.

* De ananas op een hoog vuur in de boter 1 minuut om en om bakken. Het ananassap toevoegen. De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren.


* Lekker met rijst en toemis van boontjes.

The love you take is equal to the love you make.
pi_26854957
Ziet er wel goed uit, Lienekien.
Maar helaas geen kokos voor handen.
Nu weet ik dat je dat wel weg kan laten, maar dan krijg je weer een doorsnee recept.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 9 mei 2005 @ 16:33:52 #127
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856128
Kipfiletrepen paneren met ei, flink peper en wat zout en cornflakes.
In de frituurpan mikken en even laten pruttelen.
Wrap vullen met sla en slasaus (tuinkruiden/yoghurt/naturel) en met de repen kipfilet. Oprollen en naar binnen proppen op een zo fatsoenlijk mogelijke manier.

Echt heel erg lekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26856302
Klinkt ook heel lekker..
Maar...gisteren ook al uit de frituur gegeten...
Ik had een ander idee....
Beetje van lienekien:

Gewoon aardappels, brocolli en ananas in kleine partjes, kip ook, bakken in soja en ananassap.
Gedeelte eraf halen voor zoonlief. Zodat moeders nog even met de eagle chilisaus kan strooien...
Ik ben inspiratieloos, en heb eigenlijk helemaal geen zin in uitgebereid koken...
Morgen maar weer...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26856404
Shoot vergeet de uitjes en de gembersaus...
Oh en de knoflook...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26909114
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?

Nicole
http://www.thuisblijfmoeders.nl
  † In Memoriam † woensdag 11 mei 2005 @ 12:11:53 #131
34726 Fratz
Max
pi_26909199
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:09 schreef nicoleo het volgende:
Ik zocht met google hoe je lekkere jus kan maken en kwam hier terecht. Ik las dat je gewoon water bij het vleessap moet doen, maar het wordt bij mij altijd zo smakeloos. Ook als ik er maar weinig water bij doe. Hoe krijg ik een smákelijke jus?? Hebben jullie nog meer tips?

Nicole
een beetje mosterd, ketjap of ketchup doet wonderen! je kan er ook een beetje bouillonpoeder bij doen.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_26927955
Bak- en braadzooi gebruiken, dat is zout.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_27586027
en even weer omhoog
Hoe haal je snel en simpel het hart uit een witlof? En hoeveel moet eruit? Moet dat hele witte hardere stuk eruit of alleen het onderste stukje?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  donderdag 2 juni 2005 @ 19:29:48 #134
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_27586079
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.

Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_27586651
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 19:29 schreef Lienekien het volgende:
Je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan snijd je het massieve hart eruit.

Of, je snijdt de stronk in de lengterichting doormidden. Dan zet je je mes halverwege dwars op de stronk met de snijrichting richting het hart. Snijd nu schuin naar onderen. Zo snijd je ook het meeste van het hart weg. Laatst een tv-kok zo zien doen.
ah zo heb ik het net gedaan! Bij de grotere stronken was dat geen probleem, de kleintjes vielen helaas uit elkaar
Maar alles ligt nu in de oven dus we kunnen bijna gaan eten
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_28227149
*kick!*

Ik wil een (zelfgemaakte) pizza met Artisjokken maken, maar hoe bereid je die verse Artisjok?

ik heb hier wel een goede bereidingswijze gevonden volgens mij, maar is het anders wanneer je het voor pizza gebruikt? (minder lange kooktijd door het gebruik van oven voor pizza?).

En als je niet het hele antisjok gebruikt: kun je het gekookte een dag bewaren? (of kun je de helft van de antisjok koken??)

bvd!
pi_28228059
iemand?
pi_28228347
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
pi_28228961
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...

http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html

Het hart kan je gebruiken voor de pizza.

Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28228982
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229193
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:
Ik weet niet of ik te laat ben. maar vogens mij moet je 'm eerst koken...

http://www.genietenvanver(...)ten/artisjokken.html

Het hart kan je gebruiken voor de pizza.

Pin me er niet op vast, ik eet die dingen nooit!
Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
pi_28229197
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:35 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, met een beetje boter.
Maar duurt best lang hoor, net zo lang als koken. (Denk ik )
En wat is lang? .

Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 18:44:01 #143
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28229235
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:22 schreef Tristessa het volgende:
Sorry, ik kan je niet helpen met de artisjok.

Ik heb een vraag over maïskolven. Ik wil deze graag in de oven bereiden. Hoe kun je dit het beste doen? In aluminiumfolie of zo?
Volgens mij duurt het in de oven een eeuwigheid. Koken slechts 15 minuten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28229270
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef Tristessa het volgende:

[..]

En wat is lang? .

Ik had bij een recept op internet gezien dat hij maar 15 minuten in de oven hoefde bij een temperatuur van 250 graden. Dit lijkt mij persoonlijk wel vrij kort...
Oh, dat is inderdaad best te doen...
Koken is iets langer, 5 minuten, alhoewel ik 'm laatst wel meer dan aan half uur heb gekookt, en nog niet echt lekker gaar was.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229283
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken.
pi_28229285
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Gaat gewoon lukken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229308
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:45 schreef Tristessa het volgende:
Hmm. Dan toch maar de maïs gaan koken.
Lees mijn berichtje dan ook nog maar
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229371
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lees mijn berichtje dan ook nog maar
Ik heb 'm echt langer dan 30 minuten moeten koken, hij was niet lekker na 15 minuten...
Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op .
  zaterdag 25 juni 2005 @ 18:50:11 #149
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28229385
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:42 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Ik ook niet, maar eens moet de eerste keer zijn!

Ik ben nu bezig met koken (eerst buitenste laag (bruine) blaadjes verwijderd, en de steel).

En hopelijk dat ik een beetje eenvoudig het hart kan gebruiken!
Artisjokken:
Eerst in ruim water met een beetje azijn koken tot dat ze gaar zijn (iets van 20 minuten geloof ik).
Daarna kun je de blaadjes er 1 voor 1 afhalen en de onderkant uitzuigen (eerst in een azijn- of mayonnaise sausje dippen).
Na het laatste blaade het "haar" verwijderen en dan kun je het hart eten.
Voor de pizza zou ik je echter ingeblikte aanraden, 1 artisjokhart lijkt me wat weinig voor 1 pizza.
Eet ze!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28229418
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:49 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Hoe sterk hangen rijpheid van de maïs en kooktijd eigenlijk samen? Ik kan me voorstellen dat een kolf die al redelijk rijp is minder lang hoeft te koken dan eentje die niet zo rijp is. Maar goed, ik heb verder geen verstand van hoe rijp een maïskolf moet zijn dus dat schiet ook al niet op .
Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229457
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:51 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Heb je ze in zo'n groene verpakking gekocht, met cellofaan eroverheen? 2 In een pakje?
Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen .
pi_28229499
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:52 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Mijn verpakking is blauw, maar voor de rest klopt de beschrijving van wat ik hier heb liggen .
Lang koken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229510
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lang koken!
Shit .
pi_28229592
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:55 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Shit .
Ja, echt....
Eergisteren nog gedaan...
Meer dan een half uur, en dan nog.... zo zo, net aan....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28229770
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 18:55 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Shit .
Nou, mijn antisjok moet ook lang!
pi_28229906
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:04 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Nou, mijn antisjok moet ook lang!
Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus .

.
pi_28230005
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:09 schreef Tristessa het volgende:

[..]

Ja maar, ik dacht dat maïskolven niet zo lang hoefden, wel dus .

.
Wat dacht je van een blik met mais
pi_28230065
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Wat dacht je van een blik met mais
Is minder uitdagend .
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:17:32 #159
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230095
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:14 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Wat dacht je van een blik met mais
Wat dacht jij van een blik artisjokken
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230527
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:17 schreef snijder het volgende:

[..]

Wat dacht jij van een blik artisjokken
Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:33:33 #161
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230552
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:32 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Dat kon ik dus ook beter doen, als je kijkt hoeveel 'hart' je overhoud
Dat zei ik toch!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230710
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:33 schreef snijder het volgende:

[..]

Dat zei ik toch!
Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:40:27 #163
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230760
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:39 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Maar wel te laat! (mjha, mijn vraag was dan ook al te laat...
Hier is de supermarkt nog ruim een uur open
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28230839
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
  zaterdag 25 juni 2005 @ 19:45:24 #165
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28230926
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 19:42 schreef the_disheaver het volgende:
ja, hier ook wel (denk tot 8, maar die antisjok stond al aan het koken...
OK ik heb wel het voordeel dat de supermarkt op 25 meter ligt. kan ik makkelijk onder het koken nog even wat ingrediënten halen....
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  zondag 3 juli 2005 @ 20:21:50 #166
93474 Sasandra
Mary Poppins
pi_28453698
Gisteren heb ik in een wilde bui verse rode bieten gekocht i.p.v. rode bietjes uit een potje. Ik weet alleen niet hoe ik ze klaar moet maken. Snijden en dan gewoon koken in water met een beetje zout?
Iemand?
A spoonful of sugar...
  zondag 3 juli 2005 @ 20:26:22 #167
30488 coolbabe
My little pwny
pi_28453856
De bieten heel in het water doen, dan koken. Een half uur zeker wel. Als je er in kunt prikken zijn ze gaar. Dan de schil er af trekken (gaat vrij simpel) en raspen, in plakken snijden of ik dobbelsteentjes (net wat je wil) Peper, zout, eventueel wat suiker erbij en klaar
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_28454023
Nooit zelf gekookt, maar ff gezocht: (bron)
quote:
Schoonmaken (ongekookte bieten):

Draai het loof van de bieten af en snijd de worteltjes er af.
Boen de bietjes onder de stromende kraan met een borsteltje goed schoon, anders smaken de bieten gronderig.

Basisrecept (bieten koken):
Doe de schoongemaakte bieten in een pan en vul af met water tot de bieten net onder staan.
Doe er 3 laurierbladeren per kilogram bieten bij. Breng de bieten aan de kook, let goed op, de bieten koken snel over.
Leg een deksel op de pan en kook de bieten gaar, dit kan afhankelijk van de oogsttijd en grootte van de bieten 40 minuten - 1 uur duren (zie: Tip links hiernaast)
Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen helemaal zacht zijn.
Giet de gare bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.
Pel het vel van de bieten af (knijp er in - ze horen zo 'uit de jas te floepen').
Dusse: heb je ook Laurierblad gekocht? En zeker niet snijden voor het koken...
  zondag 3 juli 2005 @ 22:07:46 #169
93474 Sasandra
Mary Poppins
pi_28457413
Thanx, morgen 'ns proberen
A spoonful of sugar...
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:13:11 #170
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28732771
Oké... het is misschien een domme vraag maar bij mij worden de aardappels altijd zo waterig als ik ze gekookt heb en lijken ze wel uit elkaar te vallen. . Dus voor vanavond wou ik gewoon van die niet te zachte aardappels hebben die niet te zout, te waterig of te zacht zijn. Weet iemand hoe ik dat het beste kan aanpakken? De tijden van het koken, hoeveelheid zout dat jullie erin doen, of doen jullie dat helemaal niet juist? *Schaamt zich dood*
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:16:47 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28732880
Heb je een magnetron? Ik zweer bij aardappels koken in de magnetron.

Als ik ze op het vuur kook, gebruik ik een stoommandje onderin, zodat de aardappels helemaal niet in het water staan. Ik doe er nooit zout bij voor/tijdens het koken.

Zo'n stoommandje: kost maar een paar euro bij de Blokker.


Het kan ook nog liggen aan het type aardappel dat je gebruikt. Als je houdt van steviger aardappels zou ik vastkokers nemen.

The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:21:42 #172
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28733004
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_28733112
Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

Aardappels schillen, schoonspoelen, in pan met warm water gooien (of water in pan met aardappels gooien ) (bovenkant van aardappels staat net wel/net niet droog)

En koken maar. Geen zout. En minuut of 15 (hangt van type en vooral grootte af, dus ff met vork inprikken).

Kook je op Gas?
  dinsdag 12 juli 2005 @ 12:26:44 #174
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28733134
Zet de aardappels in ieder geval niet onder water: een flinke bodem is genoeg. Let er ook op dat alle aardappels ongeveer even groot zijn: dus grote exemplaren halveren.

Als het water kookt, deksel op de pan, gas iets omlaag draaien, water moet wel goed blijven koken maar niet over de rand gaan.

Ik zou - ook weer afhankelijk van de grootte van de aardappels - na ongeveer 15 minuten eens gaan prikken hoe gaar ze zijn.
The love you take is equal to the love you make.
pi_28733214
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 12:21 schreef Little_Angel het volgende:
Ik heb vastkokers, ja. En geen magnetrom gezien ik net in een ander huis ben gaan wonen en moet nu dus nog van alles in huis halen. De stad kan ik nu niet bereiken (daar zit hier de blokker) dus voor vandaag kan ik niet aan een stoommandje komen. Dus hoe moet het dan zonder stoommandje en hoe lang kook jij ze?
Aardappels in de pan mikken, water erbij zodat de onderste aardappels onder water staan (dus niet alle aardappels onder water). Laten koken tot ze gaar zijn (tot je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken), dit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens de aardappels afgieten en dan weer heel even terug op het vuur zetten en een paar keer door elkaar schudden, dan kook je ze droog en is dus het laatste water eruit (echt heel even en dus niet weglopen, want dan branden ze aan ). Als het goed is heb je nu hherlijke kruimige, droge aardappels.

Of je er zout bij wilt doen hangt af van je smaak, persoonlijk gooi ik er altijd een beetje zout bij, maar m'n moeder bijvoorbeeld niet. Die eet nauwelijks zout. Net wat je lekker vindt.
A mind with a heart of it's own
  dinsdag 12 juli 2005 @ 13:02:15 #176
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28734224
Dank jullie wel! .
Dus iedereen was het eigenlijk eens over dat ik niet teveel water erbij moet doen.
Hmm, vanavond maar eens uitproberen. Ik ga er iig geen zout bij doen, en de droogkookmethode van DrMarten ga ik ook uitproberen! Bedankt allemaal .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
pi_28734639
Succes!
  dinsdag 12 juli 2005 @ 15:50:08 #178
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_28740046
Vraag:

Ik heb net visfilet gekocht, met mosterd/dille dressing.

Nu wilde ik deze in de oven klaarmaken, in een ovenschaaltje. Om de vis niet helemaal uit te laten drogen wilde ik over de vis zelf olijfolie sprenkelen en in het schaaltje ook nog wat.

Is dit een net zo'n goede manier als bakken in de koekenpan?
pi_28740459
Ehhh, in aluminiumfolie wikkelen? En eventueel op het einde kort bakken zonder folie.

(lijkt mij 'logisch', weet niet of het echt werkt!)
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:20:57 #180
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28746295
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 19:39:49 #181
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28746778
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:20 schreef Little_Angel het volgende:
Ik wou nog even laten weten dat de aardappeltjes goed te doen waren. .
Met andere woorden; ze waren dus lekker! .
En weet je nou ook wat je anders fout deed?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:15:48 #182
82525 Little_Angel
Labiel kudtwijf.
pi_28749516
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 19:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En weet je nou ook wat je anders fout deed?
Ik heb er te veel water bij gedaan en ze te lang laten koken.
Nu heb ik er echter een stuk minder water bij gedaan en ze zo eerst 5 min. laten koken op hoog vuur, en daarna heb ik dat ding op een lager vuurtje gezet en liet het geheel zo'n 15 minuten staan.

Resultaat was precies wat ik wilde; geen zachte, waterige aardappels die te zout zijn.
Don’t touch the girl,
she will cut your hands off,
and call it an accident.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:19:16 #183
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749598
In een gerecht moet ik een kruidenbuiltje maken. Hoe doe ik dat, zonder dat alle kruiden door het gerecht vliegen. Kan het met een theezakje? Of kan je zulke dingen standaard kopen. Het gaat dus om hetgeen wat alles bij elkaar moet houden. Niet om de kruiden zelf
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:25:27 #184
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28749784


Bind het bij elkaar met ongeverfd touw, bijv. sisaltouw.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lienekien op 12-07-2005 21:32:02 ]
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:30:55 #185
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28749964
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:35:02 #186
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_28750120
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 21:36:23 #187
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28750175
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Niks origineels aan. Is gewoon een bouquet garni.

Van jouw optie heb ik nog nooit gehoord. Da's pas origineel.

Waar moet 't door?
Rijst
pi_28750733
Hmm. Gewoon wat kruiden in een stukje schoon stof doen, de uiteinden van de stof bijelkaar doen en dan met een touwtje / elastiekje vastbinden. Tenminste, zo heb ik het wel eens op tv gezien .
pi_28750784
En dan dat kruidenbuiltje in de pan doen als je de rijst gaat koken, natuurlijk !
pi_28750820
Hmm, nu ik er bij nadenk moet het natuurlijk wel een bepaald soort stof zijn. Volgens mij een soort kaasdoekstof.
  dinsdag 12 juli 2005 @ 22:13:10 #191
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28751333
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
pi_28751663
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Hmm denk het niet eigenlijk .
  dinsdag 12 juli 2005 @ 23:05:02 #193
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28753519
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 22:13 schreef Anthraxx het volgende:
Misschien de stof die je gebruikt uit een verbanddoos? Gaasjes ofzo?
Je kunt in een kookwinkel of in sommige supermarkten ook speciaal touw halen om het bij elkaar te binden. En als je een gaasje zou gebruiken zou ik een steriel gaasje pakken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 13 juli 2005 @ 00:48:32 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28756911
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 21:30 schreef Anthraxx het volgende:
Origineel bedacht

Maar ik moet dit fijnstampen en in een kruidenbuiltje doen: · gember, ketoembar, kardemompitten, kaneelpoeder en nootmuskaat. Dus dat is geen optie
Theezakje openvouwen, legen, vullen, weer dichtnieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:44:33 #195
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793596
Ik wil lekkere scampi's gaan maken

Nu heb ik dit eerder gedaan met vooral knoflook en citroen met olijfolie. Maar ze waren toch niet helemaal super. Hebben jullie nog tips?
Trotse mamma :)
pi_28793747
Wat was er dan niet super aan?

Hmmm, scampi's

Rauw en gepeld in een ovenschaal leggen.

Dan uitje, vele tenen knoflook ook gesneden en een spaans pepertje snijden, bakken in veel roomboter.
Dan room erbij even door laten garen.
Over de scampi's doen, en dan op 180 graden lekker bakken in de oven...
Minuut of 10 denk ik...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:52:48 #197
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793840
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.
Trotse mamma :)
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:57:09 #198
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28793986
Maken jullie trouwens ooit stoofpeertjes?

Stoofpeertjes van oma's recept:

Voor 2 personen:
1 blik peertjes van de lidl
Beetje bruine suiker
Kaneel
Bakboter (geen croma )

De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak).

Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje (ik gebruik net niet de laagste stand) 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren.

Trotse mamma :)
pi_28794158
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:52 schreef Faithz het volgende:
Ik blijf les krijgen van jou

Wat voor room?

Ik heb ze de vorige keer in een schaaltje met olijf olie laten trekken in citroen en knoflook. Daarna een tijd de oven in.

Het was wel lekker maar had iets meer smaak gewild.


Euhm, room die voor warme sauzen is... Euhm
Koksroom! Of Kookroom. Van Campina.

EN nog even voor je gesnuffeld, in dit Tapas! topic staan ook nog wel lekkere scampi dingen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28794225
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:57 schreef Faithz het volgende:
-kanip-
Hier...

Recepten voor stoofperen?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 juli 2005 @ 11:09:35 #201
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28794380
Die staat nu bij mijn favorieten!

Ik vind het leuk om lekkere dingen te koken maar ik ben zelf niet zo creatief, ik moet het echt hebben van recepten.
Trotse mamma :)
  donderdag 14 juli 2005 @ 11:12:38 #202
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28794486
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 11:05 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hier...

Recepten voor stoofperen?

Die van mij is net iets simpeler maar erg lekker...
Trotse mamma :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')