quote:Op vrijdag 11 februari 2005 14:56 schreef DzjieDub het volgende:
"contra file" - zou dat "tegendraads" kunnen zijn? Dus niet met de spiervezels mee, maar juist dwars erop?
Net als elke goede huisvrouw/man, trippel ik naar een slager of supermarkt, en koop vlees.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, contra filet is het stuk aan de andere kant van de filet.
De filet is de haas,
Dus als je een haaskarbonade hebt, is dat smalle malse stukje de haas (filet) en het andere de contra filet
Goed, een T Bone steak is de Haaskarbonade van de koe, daar zit aan de ene kant de filet, en aan de andere kant de Entracote, of contrafilet
Daarom heeft een entracote ook een vetlaagje aan één kant, net als dat stukje vlees aan de haaskarbonade
quote:Het is de punt van de ossenhaas waardoor er eigen lijk maar twee stukken chateau briand aan een dier is. Maar er word ook chateau briand gesneden van de heup, wat de prijs daar van is wel dezelfde prijs als de ossenhaas en dit is hier bij ons zo 17 euro per kg.
Eigenlijk alles wat er over te weten valt.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt grijnzend een TVP
Wat wil je weten over vlees, Oblivion?
wat van welk beest komt? Of waar je wat voor kan gebruiken?
quote:Op vrijdag 11 februari 2005 21:18 schreef tim2308 het volgende:
Ow sorry hoor.. Je bent nogal kieskeurig, nietwaar? "2 Seconden google, en dat is alles wat je er over kan vinden wat interessant genoeg is?"
quote:Wees blij dat mensen de moeite nemen om je (proberen) te helpen.
Tja, als je alleen maar een link neerzet, kan de rest niet ruiken wat je daar mee bedoeld.quote:Maar goed, ik reageerde eigenlijk op de zinssnede:"Kan ook nog wel mergpijpjes van gehakt uit elkaar houden...." Maar ik maak het nog wel een keertje goed.
Ik slacht eigen lam en kalf bij de slager. Daarnaast thuis wild en kippen... Ben nog niet zo handig als mijn pa, maar oefening baart kunst.quote:Op zaterdag 12 februari 2005 00:26 schreef Martijn_77 het volgende:
Drive-r welke beesten slacht je dan?
Nee als alleen de antwoorden van Piet goed genoeg zijn ga dan ff een priveemail opstellen naar hem........quote:Op vrijdag 11 februari 2005 21:53 schreef Oblivion het volgende:
[..]
ja, ik denk dat het een leuk en informatief en LEESBAAR topic zou kunnen worden,
[..]
Een link neerplemmen kan iedereen, dus wat was ook alweer de moeite?
[..]
Tja, als je alleen maar een link neerzet, kan de rest niet ruiken wat je daar mee bedoeld.![]()
Beetje jammer dat mensen de OP niet zo best lezen...![]()
En er nu alweer een paar post in staan die de sfeer gewoon niet ten goede komen, inclusief de mijne.
Ik weet dus niet zoveel van vlees, vandaar dit topic, en iedereen is vrij informatie te posten.quote:Op zondag 13 februari 2005 14:33 schreef lone_wolf het volgende:
Nee als alleen de antwoorden van Piet goed genoeg zijn ga dan ff een priveemail opstellen naar hem........
pfffffff en kom zelf eens met iets!
quote:Biefstuk kan van verschillende delen van het rund worden gesneden. De duurste en meest malse is de biefstuk van de haas. Een dubbele biefstuk, die 200 à 250 gram weegt, snijdt men van het dikste gedeelte van de ossehaas en heet ook wel Chateaubriand. Zo genoemd naar de Franse graaf Chateaubriand, wiens kok, bezorgd omdat zijn meester zo hard werkte, vaak een dubbele biefstuk voor hem bereidde om hem op krachten te houden.
Een kleinere haasbiefstuk, maar net zo lekker, is de tournedos, die gemiddeld zo`n 125 gram weegt. Naar het verhaal is deze naam ontstaan toen een maitre d`hotel in een Parijs restaurant zich zo geneerde voor de kleine afmetingen van dit biefstukje dat hij het achter de rug - tournedos - van een klant op een bord legde met saus en garnituur om het meer te doen lijken.
Bron!quote:Voor de kleinere eters onder ons is er tenslotte nog een lichtere haasbiefstuk die 'filet mignon' wordt genoemd. Deze filet mignon wordt met name in de betere restaurants geserveerd.
quote:Filet mignon:
biefstukje uit het dunne gedeelte van de runderhaas.
quote:Op zondag 27 februari 2005 23:23 schreef Isabeau het volgende:
Bij triviant werd de volgende vraag gesteld: "Welke bil van de kip is malser, de linker of de rechter?"
We schoten uiteraard in de lach en het antwoord bleek de linkerbil te zijn. Helaas geeft triviant nooit uitleg bij de antwoorden en werden wij in het ongewisse gelaten betreffende het waarom. Triviant beantwoordt geen vragen, het roept slechts vragen op. De vraag is dan ook: wáárom is de linkerbil van de kip malser dan de rechterbil?
Omdat Kippen rechts zijn?quote:Op maandag 28 februari 2005 11:07 schreef Oblivion het volgende:
Deze is ook gevraagd, weet iemand het antwoord?
[..]
Neuh, ikke niet, en bovendien, kip eet je moddergaar, vlees moet van het bot afvallen imho.quote:Op maandag 28 februari 2005 11:19 schreef Isabeau het volgende:
Oblivion, bedanktIk wist niet dat dit topic bestond.
Het is dus een serieuze vraag waar we werkelijk geen idee bij hadden. Ik heb ook nooit verschil geproefd tussen linker of rechterpoot. (wie wel?)
Mooi, doe dat eens uit de doeken. Hoe anders?quote:Op donderdag 3 maart 2005 22:21 schreef krakkemieke het volgende:
Ik vind het altijd een avontuur om in Frankrijk rundvlees te kopen, want daar wordt het heel anders gesneden........
Hm.quote:Op vrijdag 11 februari 2005 15:33 schreef Oblivion het volgende:
Net als elke goede huisvrouw/man, trippel ik naar een slager of supermarkt, en koop vlees.
Lamsvlees, rundvlees, kippenvlees, kalfsvlees etc etc.
quote:
Ik fluister maar even, omdat mijn associatie met je topictitel blijkbaar nogal off-topic is...quote:Op vrijdag 4 maart 2005 08:04 schreef Oblivion het volgende:
[..]Moonah..
![]()
Valt tegen he?
Wat weet jij van de technische kant van vlees?
Nope!quote:Op vrijdag 4 maart 2005 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Jij weet dus ook niet waarom de linkerbil van een kip malser is dan de rechter?
ik werk in een poelierswinkel...en ik had er zelf eigenlijk nog nooit wat van gehoord, tot een paar maanden geleden.. meeste dingen die belangrijk zijn om te weten heeft m'n baas me wel verteld.quote:Op vrijdag 4 maart 2005 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Jij weet dus ook niet waarom de linkerbil van een kip malser is dan de rechter?
Ja, dit is wel vrij bekend hoor, ook bij slagers. Als je iemand achter de balie tegenkomt die anders beweerd, dan is het een omhoog gevallen bouwvakker!quote:Op dinsdag 7 juni 2005 00:42 schreef MaartenGrendel het volgende:
Interessant topic.
Ik heb ooit eens gehoord dat verse biefstuk helemaal niet zo geweldig hoeft te zijn en dat biefstuk het beste op smaak is als deze na het slachten nog een paar weken in de koeling tot rijping is gekomen.
Kan iemand mij vertellen of dit inderdaad waar is, want dan weet ik dat als ik een slager ooit hoor verkondigen dat de biefstuk die hij/zij verkoopt gisteren nog in de wei liep ik beter ergens anders vlees kan kopen.
Ok bedankt, zoiets vermoedde ik al.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 00:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ja, dit is wel vrij bekend hoor, ook bij slagers. Als je iemand achter de balie tegenkomt die anders beweerd, dan is het een omhoog gevallen bouwvakker!
Ja dat zag ik ook.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 02:17 schreef Pietverdriet het volgende:
weet ik niet, maar dat is die aflevering van KVW over biefstuk toch? Of wacht, er waren er geloof ik twee.
iig staan alle afleveringen op die website als het goed is.
Hey, dank je wel voor je bijdrage! Dus er is inderdaad een reden dat de linkerpoot malser is dan de rechterquote:Op dinsdag 7 juni 2005 00:29 schreef doraantje het volgende:
kippen hebben bij de poten aan de binnenkant aan d'r binnenkant links een kwabje vet zitten, aan de rechterkant hebben ze dit niet. daardoor is de linkerpoot dus malser/lekkerder dan de rechterpoot
Dat vind ik dus ookquote:Op vrijdag 10 juni 2005 13:42 schreef BBQ-kip het volgende:
En verder zou ik er niet echt een verhaaltje over kunnen schrijven (sorry), maar het is wél superlekker
Lekkerste?quote:Op vrijdag 10 juni 2005 13:32 schreef rashudo het volgende:
[edit] Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat Pietverdriet nou het lekkerste stukje vlees vind!
Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...quote:Op vrijdag 10 juni 2005 23:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[afbeelding]
Waarom OH GOD WAAROM ziet het er bij mijn slager in de toonbank niet zo uit
HUIL
HUIL
[afbeelding]
Ik vond dus stomtoevallig een pak sukadelappen die er zo mooi uitzagen bij de c1000 in de koeling.quote:Op zaterdag 11 juni 2005 00:20 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...
Maar ernaar kijken is ook een genot!
(is dat te vergelijken met mannen die autobladen kopen en kwijlen bij plaatjes en artikelen van auto's die ze zich niet kunnen veroorloven?)
Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 20:20 schreef K-mail het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom rundvlees zo duur is?Ik wilde Côte de Boeuf maken, maar het bleek dus dat dat eigenlijk entrecote was met rib.... (wat dus inhoudt dat je minimaal 20 euro per kilo kwijt bent)
Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!quote:Op zondag 7 januari 2007 12:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?
Rosbief natuurlijkquote:Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:
Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp(ik houd wel van showkoken
voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Eerst een goeie slager zoeken, dan wordt de keuze al een stuk ruimer (zelf slachtende slagers kunnen tenslotte eigenlijk elk stuk vlees leveren in de vorm die jij wilt). Een mooie lamsbout of schouder misschien? ZIen mensen ook niet vaak voorbij komen en moet te doen zijn voor de prijs die je noemt?quote:Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:
[..]
Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!
Hoeveel kost trouwens een normaal stukje biefstuk per ons? Mijn oma vond 2 euro per ons voor entrecote goedkoop
Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp(ik houd wel van showkoken
voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Even denken, lamskroon kun je heel erg mooi opmaken. Lamsschouder gaat richting lamsbout, dus dat heb je al gedaan. Misschien een lamsrug, die kan je ook mooi serveren. Cote de boeuf is een van mijn favorieten, maar da's lastig vinden zonder goeie slager (gelukkig heb wij eigen vee). Van varken doe ik eigenlijk weinig, al is het maar omdat wij geen varkens hebben. Maar het is natuurlijk winter nu, dus wild kan ook mooi toch? Ossenstaart misschien?quote:Op zondag 7 januari 2007 18:33 schreef K-mail het volgende:
Rosbief en Lamsbout heb ik ook al gedaanDie vind ik niet eens zo show eigenlijk.... Ik wil nog een keer een heel speenvarken doen, maar ik ben bang dat ie niet in m'n oven past... Ik heb "maar" een normale (60cm denk ik) maat oven, en geen 90cm.
Gewoon je pannen niet delen met je huisgenoten, werkt hier ook prima.quote:Op zondag 7 januari 2007 20:55 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik had een grillplaat. een hele zwarehelaas ging ik verhuizen naar studentenhuis. hier maken ze alles met zeep schoon
dus ook grillplaten enzo dus ik heb hem maar bij mijn moeder gelaten.
en al vertel je ze er bij dat je grillplaat nooooit met zeep schoon mag maken, samen met alle andere pannen. blijven ze t toch doen omdat t anders vies is
Een heel laat antwoord, maar bij deze: Ik zou het erop gokken dat dieren net zoals mensen, links- of rechtspotig kunnen zijn. En omdat de ene poot dus meer gebruikt wordt dan de andere, zitten daar ook meer spieren in. En dat proef je.quote:Op maandag 28 februari 2005 11:55 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moet ik de makers van het spel Triviant schrijven
Ik zie namelijk ook geen logica in een verschil in malsheid tussen rechts of links. Vraag je nu om een verschil in malsheid tussen bijv. borstspier en beenspier dan kan je daar nog iets mee. Maar dit? Vaagheid troef.
Ik heb aan de binnenkant van mijn keukenkastje een magneetstrip van de Ikea gehangen (¤4,50), neemt amper ruimte in en m'n huisgenoten blijven van m'n messen afquote:Op maandag 8 januari 2007 00:30 schreef Erosjuhhh het volgende:
mijn messenset ligt ook op mijn kamer. heb hier niet zoveel opberg ruimte om alles kwijt te kunnen en die grillplaat laat ik liever liggen daar met dat vette gesmeer.
kip kun je het beste op middelvuur bakken evt. in begin iets hoger vuur maar niet te hoog verbrand snel! zorgt gewoon voor goede boter/olie en een kipfilet moet dan 7 tot 10 minuutjes denk ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |