abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 10 juni 2005 @ 13:32:27 #51
83951 rashudo
project 2501
pi_27803887
Kan een van jullie vleesexperts een leuk verhaaltje schrijven over de ribeye?

[edit] Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat Pietverdriet nou het lekkerste stukje vlees vind!
Their eyes opaque.
  vrijdag 10 juni 2005 @ 13:42:21 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27804192
Ribeye! een van mijn favorieten!
Lekker grillen op de BBQ met zwarte peper en zeezout erover!
Mits goed vlees (stukkies vet ertussen) en goed gebakken (knapperig van buiten met een mooi kleurtje en rosé van binnen), heerlijk!

Moeilijk aan goed vlees te komen in Nederland en zo wel, dan is het erg duur. Op mijn vakantie in Spanje at ik het 3 keer per week, was toch goedkoop

En verder zou ik er niet echt een verhaaltje over kunnen schrijven (sorry), maar het is wél superlekker
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 10 juni 2005 @ 13:45:03 #53
83951 rashudo
project 2501
pi_27804273
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 13:42 schreef BBQ-kip het volgende:
En verder zou ik er niet echt een verhaaltje over kunnen schrijven (sorry), maar het is wél superlekker
Dat vind ik dus ook
Their eyes opaque.
  vrijdag 10 juni 2005 @ 13:47:45 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27804350
Ah, helemaal mooi!
Een mede ribeye-fan
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27809049
*handen in de lucht gooit!
Moet ik dan alles zelf doen?

Waar zit de rib-eye op de koe? Of is het het varken?
Waar op te letten? Gemarmerd? Niet? Moet er bot aan zit...?
Dat soort dingen...wil ik zien in dit topic....

BBQ-kip! Lekker ding! Do tell!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 10 juni 2005 @ 16:29:45 #56
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27809579
Het is rundvlees en er zit geen bot aan. Het ziet eruit als een biefstuk met vet ertussen en omheen. Even heel oneerbiedig gezegd.
Ik heb even zitten zoeken en volgens mij komt de ribeye uit het middelste gedeelte van de rug, maar als iemand het precies weet, verbeter me alsjeblieft, want het is ene klein beetje gokken wat ik doe.


Zo moet hij er ongeveer uit zien
Dus lekker een rand vet maar ook vet tussendoor.
Als je hem dan op de grill legt smelt het vet ertussendoor en wordt het vlees heerlijk knapperig en sappig van binnen
Vet mag je opeten, maar hoeft niet. Ikzelf snij altijd wat vet weg omdat het anders een beetje veel is, maar de deeltjes tussen het vlees door eet ik gewoon op
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 10 juni 2005 @ 23:44:28 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27822536
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 13:32 schreef rashudo het volgende:
[edit] Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat Pietverdriet nou het lekkerste stukje vlees vind!
Lekkerste?
soit, een lamsbout is erg lekker, net als halskarbonade, maar een goeie ossehaas ook.
Ik heb geen favo, de ene keer heb ik zin in het ene, de andere keer in het andere. Belangrijk is echter dat het vlees goed vet is, veel dunne witte vetaders bevat.



oh wat is dit mooi

Geef mij zulke Entracote´s

Waarom OH GOD WAAROM ziet het er bij mijn slager in de toonbank niet zo uit
HUIL
HUIL


[ Bericht 20% gewijzigd door Pietverdriet op 10-06-2005 23:52:37 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 juni 2005 @ 00:20:22 #58
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27823637
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 23:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
[afbeelding]
Waarom OH GOD WAAROM ziet het er bij mijn slager in de toonbank niet zo uit
HUIL
HUIL
[afbeelding]
Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...

Maar ernaar kijken is ook een genot!
(is dat te vergelijken met mannen die autobladen kopen en kwijlen bij plaatjes en artikelen van auto's die ze zich niet kunnen veroorloven?)
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 11 juni 2005 @ 09:35:56 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27827922
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 00:20 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...

Maar ernaar kijken is ook een genot!
(is dat te vergelijken met mannen die autobladen kopen en kwijlen bij plaatjes en artikelen van auto's die ze zich niet kunnen veroorloven?)
Ik vond dus stomtoevallig een pak sukadelappen die er zo mooi uitzagen bij de c1000 in de koeling.
Kwas als een kind zo blij, en oh, wat was dat lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 juni 2005 @ 11:53:25 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27829752
Heb net bij K&K riblappen gekocht, die waren te mooi om te laten liggen. Prachtig gemarmerd en vet. Vanavond stoofvlees, enne, voor morgen is er dan ook nog genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 juni 2005 @ 21:31:52 #61
11254 honesty
lekkere neus!!!!!
pi_27843803
Kan een van jullie vleesexperts een leuk verhaaltje schrijven over de ribeye?


De ribeye, samen met entrecote mijn grootste rundvleesfavorieten. Want aan een stuk ossehaas proef je mijn inziens minder van de smaak van het rund waar het van af gesneden wordt dan aan de ribeye of de entrecote.
De ribeye is inderdaad zoals hierboven al geschreven werd een stuk uit het middelste deel van de rib/lende van het rund.
De riblende van kop tot staart;
hals/nek van het rund(de halskarbonade bij een varken)
de onderrib(schouderkarbonade) de eerste 4 ribben
de dikke(4 ribben) en de fijne rib(de rest van de ribben) (ribkarbonade)
de lende/entrecote(haas/lendekarbonade)
De ribeye is het oog van de rib, (oorspronkelijk alleen van de fijne rib dus de laatste 4 a 5 ribben) maar ik vrees dat ze tegenwoordig ook de dikke en de onderrib ervoor versnijden. De bedoeling is dat je dus alleen het oog er voor gebruikt dus zonder het vette en lekkerste stukje van de ribkarbonade of filetlapje, jullie weten wel dat stukje wat er niet aan hoort maar wat altijd lekker sappig is al is de ribkarbonade nog zo droog(ik denk aan 'smam thuis, dat stukje is altijd precies goed)
Lekker om te grillen of te bakken maar ook hier geld de waarschuwing dat een ribeye alleen lekker is van een goed mals rund. Dus een lekkere vleeskoe of een oud kalfje:) Want een slechte vaars is beter dan een goede melkkoe:)

ps. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de ene koe de andere niet is, van de ene koe is heel de rib/lende alleen geschikt voor de worst of stooflappen en van de andere koe is de hals zelfs geschikt om te grillen(extreem geval)

ps het lekkerste stukje vind ik zelf de longhaas, wordt wel steeds duurder maar is nog afval met de zelfde eigenschappen als de haas. Daarna komt voor mij de kogel van het spierstuk mits goed schoongemaakt en uitgevliest

ex-slager ex-kok maar alleen tijdens werktijd, thuis in de keuken blijf ik slager en kok:)
Liefde, leven , geven!!!!
pi_45084180
Was weer eens aan het graven, en kijk!
Hier kan nog meer over geschreven worden!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45086022
Kan iemand mij vertellen waarom rundvlees zo duur is? Ik wilde Côte de Boeuf maken, maar het bleek dus dat dat eigenlijk entrecote was met rib.... (wat dus inhoudt dat je minimaal 20 euro per kilo kwijt bent)
pi_45103824
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 20:20 schreef K-mail het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom rundvlees zo duur is? Ik wilde Côte de Boeuf maken, maar het bleek dus dat dat eigenlijk entrecote was met rib.... (wat dus inhoudt dat je minimaal 20 euro per kilo kwijt bent)
Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_45109011
quote:
Op zondag 7 januari 2007 12:07 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?
Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!

Hoeveel kost trouwens een normaal stukje biefstuk per ons? Mijn oma vond 2 euro per ons voor entrecote goedkoop

Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp (ik houd wel van showkoken voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
pi_45110038
quote:
Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:


Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp (ik houd wel van showkoken voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Rosbief natuurlijk

Gebraden rosbief met een salade van appel en groene kruidendressing

INGREDIËNTEN voor 8 personen:

1 kg gebraden rosbief

Verwarm de oven 10 minuten voor op 250ºC. dep de rosbief met keukenpapier droog.
Verhit boter op een hoog vuur in de braadslede en bak het vlees rondom bruin.
Bestrooi het vlees met peper en zout en zet de braadslede in het midden van de oven.
Schakel de temperatuur na 5 minuten terug naar 200ºc en bak het vlees in ca. 20 minuten rosé.
Bedruip het vlees zo nu en dan met het braadvet uit de slede. Leg het vlees in een ovenvaste schaal en laat het in de uitgeschakelde oven 15 minuten rusten.

Groene kruidendressing

1 sjalotje
1 teen knoflook
½ dl. witte wijnazijn
½ bosje peterselie
½ bosje verse spinazie
3 dl. olie
peper en zout

Maal in de keukenmachine de gepelde sjalot en knoflook, met de azijn en peterselie helemaal fijn. Voeg de spinazie en de helft van de olie toe en laat de machine draaien tot de dressing egaal groen van kleur is. Voeg de overige olie toe en laat de machine nog even draaien. Wrijf de dressing door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper.


Salade van appel:
5 elstar appelen
10 eetlepels mayonaise
2 mespuntjes fijngehakte rozemarijn

Schil de appel en snijd deze ook in heel kleine blokjes. Meng de blokjes appel met de mayonaise en de gehakte rozemarijn.


Garnituur:
2 st. frisee sla
10 plakjes appel
boter
suiker

Schil de appel en verwijder het klokkenhuis met een appelboor. Snij de appel in mooi plakken van ½ cm.
Wentel de plakken in de suiker en bak deze kort in wat boter



PRESENTATIE:
.Leg de dunne plakken rosbief dakpansgewijs op de borden in een ronde, houd 2 cm aan de rand van het bord vrij. leg een klein hoopje appelsalade op de rosbief in het midden van elk bord. Leg hierop wat frisee sla. Schep de groenekruiden dressing langs de rand van de borden en draai verse peper van de pepermolen over de rosbief. leg de à la minuut gebakken plak appel op de frisee en afgarneren met wat kervel

Zo dan

[ Bericht 5% gewijzigd door Blues op 07-01-2007 15:35:25 ]
pi_45110494
quote:
Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:

[..]

Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!

Hoeveel kost trouwens een normaal stukje biefstuk per ons? Mijn oma vond 2 euro per ons voor entrecote goedkoop

Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp (ik houd wel van showkoken voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Eerst een goeie slager zoeken, dan wordt de keuze al een stuk ruimer (zelf slachtende slagers kunnen tenslotte eigenlijk elk stuk vlees leveren in de vorm die jij wilt). Een mooie lamsbout of schouder misschien? ZIen mensen ook niet vaak voorbij komen en moet te doen zijn voor de prijs die je noemt?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_45110701
Leuk topic. Ik wil hier ook graag meer over leren.
  zondag 7 januari 2007 @ 17:04:33 #69
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45113281
ik heb ff snel foto gemaakt uit mijn warenkennis boek met vleesdelen. ik hoop dat t leesbaar is. anders zal ik er morgen wel iets anders op verzinnen.

de bereidingswijze van vlees, en hoe lang wat ong.


welk deel is wat van het koetje



kan proberen morgen het mooier te krijgen met alles van elk dier, schaapje, koetje, varkentje paardje.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45115586
Leuk erosjuh
pi_45115830
Rosbief en Lamsbout heb ik ook al gedaan Die vind ik niet eens zo show eigenlijk.... Ik wil nog een keer een heel speenvarken doen, maar ik ben bang dat ie niet in m'n oven past... Ik heb "maar" een normale (60cm denk ik) maat oven, en geen 90cm.
  zondag 7 januari 2007 @ 20:31:59 #72
58560 Oksel
Gezellig.
pi_45120692
Leuk topic.

Probleem is dat goed vlees ECHT duur is..

Gebruiken jullie een grilpan?
  zondag 7 januari 2007 @ 20:33:02 #73
58560 Oksel
Gezellig.
pi_45120735
Ik werkte overigens in een héél duur restaurant.. dus ben verwend qua vlees & vis.. Nu het probleem dat ik het geld er niet voor heb, dus meestal maar gewoon gehakt / tartaar / kippenpoten koop, en die zwaar kruid waardoor het smaakvol wordt.
  zondag 7 januari 2007 @ 20:55:20 #74
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45121705
ik had een grillplaat. een hele zware helaas ging ik verhuizen naar studentenhuis. hier maken ze alles met zeep schoon dus ook grillplaten enzo dus ik heb hem maar bij mijn moeder gelaten.
en al vertel je ze er bij dat je grillplaat nooooit met zeep schoon mag maken, samen met alle andere pannen. blijven ze t toch doen omdat t anders vies is
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45128951
quote:
Op zondag 7 januari 2007 18:33 schreef K-mail het volgende:
Rosbief en Lamsbout heb ik ook al gedaan Die vind ik niet eens zo show eigenlijk.... Ik wil nog een keer een heel speenvarken doen, maar ik ben bang dat ie niet in m'n oven past... Ik heb "maar" een normale (60cm denk ik) maat oven, en geen 90cm.
Even denken, lamskroon kun je heel erg mooi opmaken. Lamsschouder gaat richting lamsbout, dus dat heb je al gedaan. Misschien een lamsrug, die kan je ook mooi serveren. Cote de boeuf is een van mijn favorieten, maar da's lastig vinden zonder goeie slager (gelukkig heb wij eigen vee). Van varken doe ik eigenlijk weinig, al is het maar omdat wij geen varkens hebben. Maar het is natuurlijk winter nu, dus wild kan ook mooi toch? Ossenstaart misschien?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  maandag 8 januari 2007 @ 00:23:46 #76
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_45130677
quote:
Op zondag 7 januari 2007 20:55 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik had een grillplaat. een hele zware helaas ging ik verhuizen naar studentenhuis. hier maken ze alles met zeep schoon dus ook grillplaten enzo dus ik heb hem maar bij mijn moeder gelaten.
en al vertel je ze er bij dat je grillplaat nooooit met zeep schoon mag maken, samen met alle andere pannen. blijven ze t toch doen omdat t anders vies is
Gewoon je pannen niet delen met je huisgenoten, werkt hier ook prima.
Mocht het een noodgeval zijn dan mogen ze m'n pannen best lenen, alleen m'n messen (Zwilling 5*) leen ik dus echt nooit uit, m'n vriendin mag ze niet eens gebruiken

Maar goed, nu ik hier toch aan het posten ben, hoe kan je nou eigenlijk een kipfiletje perfect braden?
Kort op hoog vuur of juist lang op laag vuur?
Over het algemeen weet ik prima hoe ik (runder-/varkens-)vlees moet bakken, maar bij kip doe ik eigenlijk maar wat zonder precies te weten wat nou het beste is.
  maandag 8 januari 2007 @ 00:30:58 #77
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45130952
mijn messenset ligt ook op mijn kamer. heb hier niet zoveel opberg ruimte om alles kwijt te kunnen en die grillplaat laat ik liever liggen daar met dat vette gesmeer.

kip kun je het beste op middelvuur bakken evt. in begin iets hoger vuur maar niet te hoog verbrand snel! zorgt gewoon voor goede boter/olie en een kipfilet moet dan 7 tot 10 minuutjes denk ik.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_45131546
een kipfilet zou ik al in de oven doen. Kip wordt snel droog en in de oven blijft het lekker mals is mijn ervaring.
  maandag 8 januari 2007 @ 00:57:56 #79
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45131740
niet iedereen heeft een oven tot zijn beschikking (in een studentenhuis. alleen combi magnetrons )
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 8 januari 2007 @ 01:03:19 #80
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_45131897
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:55 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moet ik de makers van het spel Triviant schrijven
Ik zie namelijk ook geen logica in een verschil in malsheid tussen rechts of links. Vraag je nu om een verschil in malsheid tussen bijv. borstspier en beenspier dan kan je daar nog iets mee. Maar dit? Vaagheid troef.
Een heel laat antwoord, maar bij deze: Ik zou het erop gokken dat dieren net zoals mensen, links- of rechtspotig kunnen zijn. En omdat de ene poot dus meer gebruikt wordt dan de andere, zitten daar ook meer spieren in. En dat proef je.

(ow, en voor degenen die niet geloven dat er een verschil is tussen de ene en de andere poot: probeer maar eens te bepalen hoeveel kilo je met links, danwel met rechts kunt optillen.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  maandag 8 januari 2007 @ 01:56:23 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_45132888
quote:
Op maandag 8 januari 2007 00:30 schreef Erosjuhhh het volgende:
mijn messenset ligt ook op mijn kamer. heb hier niet zoveel opberg ruimte om alles kwijt te kunnen en die grillplaat laat ik liever liggen daar met dat vette gesmeer.

kip kun je het beste op middelvuur bakken evt. in begin iets hoger vuur maar niet te hoog verbrand snel! zorgt gewoon voor goede boter/olie en een kipfilet moet dan 7 tot 10 minuutjes denk ik.
Ik heb aan de binnenkant van mijn keukenkastje een magneetstrip van de Ikea gehangen (¤4,50), neemt amper ruimte in en m'n huisgenoten blijven van m'n messen af

Wat je evt. kan doen is een gietijzeren grillpan bij de blokker kopen, die kosten maar ¤3,99 en dan is het dus ook niet zo erg als je huisgenoten 'm slopen...
Hier ben ik ook al diverse pannen kwijtgeraakt omdat huisgenoten kastjes van het huis voor eigen gebruik in beslag namen.

Huisgenoten

En over die kip, we hebben wel een oven, maar dat ding is zo smerig dat ík er in elk geval geen gebruik van ga nemen.
  maandag 8 januari 2007 @ 03:16:20 #82
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_45133453
me messen gebruik ik ook op school en heb ik een handige etui voor dus die ik zo open kan rollen. verttrouw t hier niet eens dat ik ze hier neer leg in de keuken.

grillen doe ik wel alleen bij mij moeder thuis, afzuigkap hier is ook nie alles maar we gaan offtopic
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')