Dat vind ik dus ookquote:Op vrijdag 10 juni 2005 13:42 schreef BBQ-kip het volgende:
En verder zou ik er niet echt een verhaaltje over kunnen schrijven (sorry), maar het is wél superlekker
Lekkerste?quote:Op vrijdag 10 juni 2005 13:32 schreef rashudo het volgende:
[edit] Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat Pietverdriet nou het lekkerste stukje vlees vind!
Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...quote:Op vrijdag 10 juni 2005 23:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[afbeelding]
Waarom OH GOD WAAROM ziet het er bij mijn slager in de toonbank niet zo uit
HUIL
HUIL
[afbeelding]
Ik vond dus stomtoevallig een pak sukadelappen die er zo mooi uitzagen bij de c1000 in de koeling.quote:Op zaterdag 11 juni 2005 00:20 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Mijn portemonnaie staat het niet toe zulke stukjes rechtstreeks uit het paradijs te kunnen kopen...
Maar ernaar kijken is ook een genot!
(is dat te vergelijken met mannen die autobladen kopen en kwijlen bij plaatjes en artikelen van auto's die ze zich niet kunnen veroorloven?)
Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 20:20 schreef K-mail het volgende:
Kan iemand mij vertellen waarom rundvlees zo duur is?Ik wilde Côte de Boeuf maken, maar het bleek dus dat dat eigenlijk entrecote was met rib.... (wat dus inhoudt dat je minimaal 20 euro per kilo kwijt bent)
Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!quote:Op zondag 7 januari 2007 12:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Lijkt me persoonlijk wel erg duur, mijn slager in Nederland leverde het voor een stuk minder, maar hij slachtte ook zelf. Misschien dat jouw slager dat niet doet en daardoor meer moeite moet doen om de hele Cote de Boeuf aan een stuk te krijgen?
Rosbief natuurlijkquote:Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:
Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp(ik houd wel van showkoken
voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Eerst een goeie slager zoeken, dan wordt de keuze al een stuk ruimer (zelf slachtende slagers kunnen tenslotte eigenlijk elk stuk vlees leveren in de vorm die jij wilt). Een mooie lamsbout of schouder misschien? ZIen mensen ook niet vaak voorbij komen en moet te doen zijn voor de prijs die je noemt?quote:Op zondag 7 januari 2007 14:59 schreef K-mail het volgende:
[..]
Ja, dit was zonder bot, en met bot zou heel lastig worden, omdat ie het al uitgebeend kreeg... STOM!
Hoeveel kost trouwens een normaal stukje biefstuk per ons? Mijn oma vond 2 euro per ons voor entrecote goedkoop
Wie weet er nog een mooi stuk wat ik in de oven kan doen? Een groot stuk svp(ik houd wel van showkoken
voor mn vrienden) Ik heb al een varkensbuik en een varkensrib gedaan. Het moet niet TE duur worden (lees meer dan 40-50 euro voor een stuk vlees, ik denk aan een persoon of 8.)
Even denken, lamskroon kun je heel erg mooi opmaken. Lamsschouder gaat richting lamsbout, dus dat heb je al gedaan. Misschien een lamsrug, die kan je ook mooi serveren. Cote de boeuf is een van mijn favorieten, maar da's lastig vinden zonder goeie slager (gelukkig heb wij eigen vee). Van varken doe ik eigenlijk weinig, al is het maar omdat wij geen varkens hebben. Maar het is natuurlijk winter nu, dus wild kan ook mooi toch? Ossenstaart misschien?quote:Op zondag 7 januari 2007 18:33 schreef K-mail het volgende:
Rosbief en Lamsbout heb ik ook al gedaanDie vind ik niet eens zo show eigenlijk.... Ik wil nog een keer een heel speenvarken doen, maar ik ben bang dat ie niet in m'n oven past... Ik heb "maar" een normale (60cm denk ik) maat oven, en geen 90cm.
Gewoon je pannen niet delen met je huisgenoten, werkt hier ook prima.quote:Op zondag 7 januari 2007 20:55 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik had een grillplaat. een hele zwarehelaas ging ik verhuizen naar studentenhuis. hier maken ze alles met zeep schoon
dus ook grillplaten enzo dus ik heb hem maar bij mijn moeder gelaten.
en al vertel je ze er bij dat je grillplaat nooooit met zeep schoon mag maken, samen met alle andere pannen. blijven ze t toch doen omdat t anders vies is
Een heel laat antwoord, maar bij deze: Ik zou het erop gokken dat dieren net zoals mensen, links- of rechtspotig kunnen zijn. En omdat de ene poot dus meer gebruikt wordt dan de andere, zitten daar ook meer spieren in. En dat proef je.quote:Op maandag 28 februari 2005 11:55 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moet ik de makers van het spel Triviant schrijven
Ik zie namelijk ook geen logica in een verschil in malsheid tussen rechts of links. Vraag je nu om een verschil in malsheid tussen bijv. borstspier en beenspier dan kan je daar nog iets mee. Maar dit? Vaagheid troef.
Ik heb aan de binnenkant van mijn keukenkastje een magneetstrip van de Ikea gehangen (¤4,50), neemt amper ruimte in en m'n huisgenoten blijven van m'n messen afquote:Op maandag 8 januari 2007 00:30 schreef Erosjuhhh het volgende:
mijn messenset ligt ook op mijn kamer. heb hier niet zoveel opberg ruimte om alles kwijt te kunnen en die grillplaat laat ik liever liggen daar met dat vette gesmeer.
kip kun je het beste op middelvuur bakken evt. in begin iets hoger vuur maar niet te hoog verbrand snel! zorgt gewoon voor goede boter/olie en een kipfilet moet dan 7 tot 10 minuutjes denk ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |