abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25041417
Rare titel...?

Ik zag net een leuke vraag voorbij komen, in een ander topic.
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 14:56 schreef DzjieDub het volgende:
"contra file" - zou dat "tegendraads" kunnen zijn? Dus niet met de spiervezels mee, maar juist dwars erop?


En het antwoord hierop was:
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, contra filet is het stuk aan de andere kant van de filet.
De filet is de haas,
Dus als je een haaskarbonade hebt, is dat smalle malse stukje de haas (filet) en het andere de contra filet
Goed, een T Bone steak is de Haaskarbonade van de koe, daar zit aan de ene kant de filet, en aan de andere kant de Entracote, of contrafilet
Daarom heeft een entracote ook een vetlaagje aan één kant, net als dat stukje vlees aan de haaskarbonade
Net als elke goede huisvrouw/man, trippel ik naar een slager of supermarkt, en koop vlees.
Lamsvlees, rundvlees, kippenvlees, kalfsvlees etc etc.
Kan ook nog wel mergpijpjes van gehakt uit elkaar houden....
Maar het fijne weet ik er niet van.
Al die dure namen, zeker in restaurants zijn soms intimiderend.
Vandaar dit topic, om meer kennis te vergaren over vlees.
De technische kant dus.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25042182
Okay...

Kennelijk is er verwarring.
Ik gooi maar eens een term in de rondte, Chateau Briand (?)
Ik weet dat het een zalig stuk vlees is, en waarschijnlijk van de rund.
Wat ik dan graag zou willen weten welk stuk vlees het is, hoe je het snijdt?
Wat dan wel de goede benaming is....
Etc etc....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 februari 2005 @ 16:54:04 #3
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_25042587
twee seconden Googelen;
quote:
Het is de punt van de ossenhaas waardoor er eigen lijk maar twee stukken chateau briand aan een dier is. Maar er word ook chateau briand gesneden van de heup, wat de prijs daar van is wel dezelfde prijs als de ossenhaas en dit is hier bij ons zo 17 euro per kg.
Ik heb al een boek.
pi_25043660
2 Seconden google, en dat is alles wat je er over kan vinden wat interessant genoeg is?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:17:45 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25043956
* Pietverdriet maakt grijnzend een TVP
Wat wil je weten over vlees, Oblivion?
wat van welk beest komt? Of waar je wat voor kan gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25044095
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet maakt grijnzend een TVP
Wat wil je weten over vlees, Oblivion?
wat van welk beest komt? Of waar je wat voor kan gebruiken?
Eigenlijk alles wat er over te weten valt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:31:23 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25044217
oh dear
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25044446
Mag in kleine stukjes...
Maar ook zaken zoals wat zit er achter de naam chateau-briand, wie verzint zoiets?
Stukje geschiedenis.

Is natuurlijk maar een voorbeeld, maar lijkt me reuze interessant.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:54:36 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25044662
Okay de naam chateau-briand komt van het volgende.
Er was de graaf van chateau-briand (Francois-Rene du Chateaubriand) die had een kok, Montmireil , deze graaf had zijn kok meegenomen naar london waar hij de franse ambasadeur was in 1822.
Zijn kok verzon voor zijn baas het volgende gerecht, wat de Klassieke chateau-briand is.
Een stuk mals rundvlees, bv de haas, vullen met een farce van Merg, Glace, sjalotjes, bieslook, peper en zout.
Dit is de Klassieke chateau-briand
Dit ie een eigen leven gaan leiden en is de naam geworden voor een deel van de haas.
Bron -> Francois-Rene du Chateaubriand, Herinneringen van gene zijde des grafs, zijn biografie, waar hij (oa) de uitgebreide maaltijden in London beschrijft.


De naamgever


[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 11-02-2005 19:43:40 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25046455
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_25046695
Ja, bedankt voor die zeer uitermate boeiende post, tim2308...
De bedoeling van dit topic is dat er verhalen in komen te staan.
Geschiedenis, hoe je een biefstuk wel of niet moet plat slaan.
Waar komt iets vandaan? Van welk stuk dier... Dat soort dingen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25047158
Ow sorry hoor.. Je bent nogal kieskeurig, nietwaar? "2 Seconden google, en dat is alles wat je er over kan vinden wat interessant genoeg is?" Wees blij dat mensen de moeite nemen om je (proberen) te helpen.

Maar goed, ik reageerde eigenlijk op de zinssnede:"Kan ook nog wel mergpijpjes van gehakt uit elkaar houden...." Maar ik maak het nog wel een keertje goed.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_25047891
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 21:18 schreef tim2308 het volgende:
Ow sorry hoor.. Je bent nogal kieskeurig, nietwaar? "2 Seconden google, en dat is alles wat je er over kan vinden wat interessant genoeg is?"

ja, ik denk dat het een leuk en informatief en LEESBAAR topic zou kunnen worden,
quote:
Wees blij dat mensen de moeite nemen om je (proberen) te helpen.

Een link neerplemmen kan iedereen, dus wat was ook alweer de moeite?
quote:
Maar goed, ik reageerde eigenlijk op de zinssnede:"Kan ook nog wel mergpijpjes van gehakt uit elkaar houden...." Maar ik maak het nog wel een keertje goed.
Tja, als je alleen maar een link neerzet, kan de rest niet ruiken wat je daar mee bedoeld.

Beetje jammer dat mensen de OP niet zo best lezen...
En er nu alweer een paar post in staan die de sfeer gewoon niet ten goede komen, inclusief de mijne.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25048507
Dit is een van de redenen dat ik onze eigen vee samen met de slager slacht; om wat meer over vlees te leren. Mensen denken te vaak dat alle soorten vlees netjes naast elkaar in het beestje zitten. De waarheid is echt meer dat elke stukje vlees op verschillende wijze gesneden kan worden en daardoor vele namen kan kennen. Maar goed, tegenwoordig mag je bij een biefstuk niet eens vragen waar hij vandaan komt, terwijl dat natuurlijk wel degelijk van belang is (muis, lende, kogel, haas, etc...). Nu ben ik zelf ook geen expert in en denk ik dat je er hier weinig zult vinden op Piet na. Maar als je ooit wat wilt leren, ga slachten!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 12 februari 2005 @ 00:26:03 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25049767
Drive-r welke beesten slacht je dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25049843
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 00:26 schreef Martijn_77 het volgende:
Drive-r welke beesten slacht je dan?
Ik slacht eigen lam en kalf bij de slager. Daarnaast thuis wild en kippen... Ben nog niet zo handig als mijn pa, maar oefening baart kunst.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_25072501
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 21:53 schreef Oblivion het volgende:

[..]


ja, ik denk dat het een leuk en informatief en LEESBAAR topic zou kunnen worden,
[..]


Een link neerplemmen kan iedereen, dus wat was ook alweer de moeite?
[..]

Tja, als je alleen maar een link neerzet, kan de rest niet ruiken wat je daar mee bedoeld.

Beetje jammer dat mensen de OP niet zo best lezen...
En er nu alweer een paar post in staan die de sfeer gewoon niet ten goede komen, inclusief de mijne.
Nee als alleen de antwoorden van Piet goed genoeg zijn ga dan ff een priveemail opstellen naar hem........

pfffffff en kom zelf eens met iets!
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
pi_25075754
quote:
Op zondag 13 februari 2005 14:33 schreef lone_wolf het volgende:
Nee als alleen de antwoorden van Piet goed genoeg zijn ga dan ff een priveemail opstellen naar hem........

pfffffff en kom zelf eens met iets!
Ik weet dus niet zoveel van vlees, vandaar dit topic, en iedereen is vrij informatie te posten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25078429
De haas is een malse spier die aan de buikkant van de ruggegraat zit.
Een tournedos is een plak/biefstuk van de haas. Volgens de overlevering was een ober die dit biefstukje moest serveren, verlegen dat het zo klein was. Hij serverrde het stiekem, vanachter z'n rug, vandaar de naam 'tournedos'.
(Nee, het is vast omdat ze de rug van het beest om moesten draaien, maar ik vind het toch een leuk verhaal )
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25079789
Even een ordinaire tvp zetten De geschiedenis van vlees, is weer eens wat anders
pi_25097204
Okay, ben eens gaan zoeken naar info over Filet Mignon, en dit is wat ik gevonden heb:
quote:
Biefstuk kan van verschillende delen van het rund worden gesneden. De duurste en meest malse is de biefstuk van de haas. Een dubbele biefstuk, die 200 à 250 gram weegt, snijdt men van het dikste gedeelte van de ossehaas en heet ook wel Chateaubriand. Zo genoemd naar de Franse graaf Chateaubriand, wiens kok, bezorgd omdat zijn meester zo hard werkte, vaak een dubbele biefstuk voor hem bereidde om hem op krachten te houden.
Een kleinere haasbiefstuk, maar net zo lekker, is de tournedos, die gemiddeld zo`n 125 gram weegt. Naar het verhaal is deze naam ontstaan toen een maitre d`hotel in een Parijs restaurant zich zo geneerde voor de kleine afmetingen van dit biefstukje dat hij het achter de rug - tournedos - van een klant op een bord legde met saus en garnituur om het meer te doen lijken.

Dat hadden Piet en Krakkemieke dus al geschreven.
quote:
Voor de kleinere eters onder ons is er tenslotte nog een lichtere haasbiefstuk die 'filet mignon' wordt genoemd. Deze filet mignon wordt met name in de betere restaurants geserveerd.
Bron!
quote:
Filet mignon:
biefstukje uit het dunne gedeelte van de runderhaas.


Geen vis zoals ik gedacht had...
Volgens mij is het van de rund, maar kan ook van het varken komen?

Waar de naam vandaan komt kan ik niet zo achterhalen.
Dus niet zoveel technische... info over filet mignon.
Behalve dat het duur is?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:19:27 #22
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_25097763
-edit-
Mag in foodback, waar ook de rest van de replies staan.

[ Bericht 77% gewijzigd door Oblivion op 15-02-2005 11:27:17 ]
Ik heb al een boek.
pi_25112545
Een 'tournedos' van varkenshaas heet volgens mij 'oester'.
(Nu wordt het echt verwarrend, een haas die geen wild is, een oester, maar geen vis.....:+)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 28 februari 2005 @ 10:55:37 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25295915
Nog een stukje vleestechniek, als manlijke vleesbeesten (varkens stieren) geslachtsrijp worden dan heeft dat een nadelige invloed op de smaak van het vlees. Daarom castreerd men de beesten. Ze bouwen dan ook sneller massa op, een klassieke "os" geeft erg mooi vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25296073
Deze is ook gevraagd, weet iemand het antwoord?
quote:
Op zondag 27 februari 2005 23:23 schreef Isabeau het volgende:
Bij triviant werd de volgende vraag gesteld: "Welke bil van de kip is malser, de linker of de rechter?"

We schoten uiteraard in de lach en het antwoord bleek de linkerbil te zijn. Helaas geeft triviant nooit uitleg bij de antwoorden en werden wij in het ongewisse gelaten betreffende het waarom. Triviant beantwoordt geen vragen, het roept slechts vragen op. De vraag is dan ook: wáárom is de linkerbil van de kip malser dan de rechterbil?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25296252
Oblivion, bedankt Ik wist niet dat dit topic bestond.

Het is dus een serieuze vraag waar we werkelijk geen idee bij hadden. Ik heb ook nooit verschil geproefd tussen linker of rechterpoot. (wie wel?)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 28 februari 2005 @ 11:40:53 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25296587
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:07 schreef Oblivion het volgende:
Deze is ook gevraagd, weet iemand het antwoord?
[..]
Omdat Kippen rechts zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 28 februari 2005 @ 11:42:32 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25296612
quote:
Op maandag 28 februari 2005 11:19 schreef Isabeau het volgende:
Oblivion, bedankt Ik wist niet dat dit topic bestond.

Het is dus een serieuze vraag waar we werkelijk geen idee bij hadden. Ik heb ook nooit verschil geproefd tussen linker of rechterpoot. (wie wel?)
Neuh, ikke niet, en bovendien, kip eet je moddergaar, vlees moet van het bot afvallen imho.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25296620
Niet aan mij vragen Piet, als ik het antwoord wist zou ik het zeggen....

Ik kan er ook helemaal niks vinden op google, of ik zoek verkeerd.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25296814
Misschien moet ik de makers van het spel Triviant schrijven
Ik zie namelijk ook geen logica in een verschil in malsheid tussen rechts of links. Vraag je nu om een verschil in malsheid tussen bijv. borstspier en beenspier dan kan je daar nog iets mee. Maar dit? Vaagheid troef.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_25353334
Ik vind het altijd een avontuur om in Frankrijk rundvlees te kopen, want daar wordt het heel anders gesneden........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25353570
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:21 schreef krakkemieke het volgende:
Ik vind het altijd een avontuur om in Frankrijk rundvlees te kopen, want daar wordt het heel anders gesneden........
Mooi, doe dat eens uit de doeken. Hoe anders?
Ik weet niet eens hoe het vlees hier in Nederland gesneden wordt, dus please brand los!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 maart 2005 @ 22:37:35 #33
11682 Moonah
Jolie femme
pi_25353689
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 15:33 schreef Oblivion het volgende:
Net als elke goede huisvrouw/man, trippel ik naar een slager of supermarkt, en koop vlees.
Lamsvlees, rundvlees, kippenvlees, kalfsvlees etc etc.
Hm.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_25353725
Nou, dan liggen er vage lappen in de vitrine. Die lijken niet op hollandse lappen. Dus ik kijk naar de prijs, duurder is eerder gaar. En dan koop ik wat en vraag hoe lang dat moet bakken/sudderen.
Ik heb ooit in Belgie runderrib met vlees gekocht, soort krabbetjes, maar dan rund. Lekker sudderen met een tomatensaus, was heerlijk.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25359127
quote:
Op donderdag 3 maart 2005 22:37 schreef Moonah het volgende:

[..]

Hm.
Moonah..
Valt tegen he?
Wat weet jij van de technische kant van vlees?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 4 maart 2005 @ 18:33:36 #36
11682 Moonah
Jolie femme
pi_25367040
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 08:04 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Moonah..
Valt tegen he?
Wat weet jij van de technische kant van vlees?
Ik fluister maar even, omdat mijn associatie met je topictitel blijkbaar nogal off-topic is...
Bij 'technische kant' dacht ik richting productie --> bio-industrie. En daar ben ik fervent tegenstander van.
Maar het gaat hier over het ontleden van vlees en vleestermen, dus ik ben weer out!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_25367245
Jij weet dus ook niet waarom de linkerbil van een kip malser is dan de rechter?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 4 maart 2005 @ 19:10:15 #38
11682 Moonah
Jolie femme
pi_25367597
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Jij weet dus ook niet waarom de linkerbil van een kip malser is dan de rechter?
Nope!
Vond het ook erg frappant te lezen.
Wellicht omdat de plofkippen op een dergelijke manier genetisch worden gemanipuleerd?
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_27695930
quote:
Op vrijdag 4 maart 2005 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Jij weet dus ook niet waarom de linkerbil van een kip malser is dan de rechter?
ik werk in een poelierswinkel...en ik had er zelf eigenlijk nog nooit wat van gehoord, tot een paar maanden geleden.. meeste dingen die belangrijk zijn om te weten heeft m'n baas me wel verteld.
nu verkopen wij dus logischerwijs ook kippenpoten. we grillen ze ook, zodat je ze thuis alleen ff op hoeft te warmen.
een tijdje terug was er een klant, en die wilde 5 kippenpoten(aanbieding) Ik dus vrolijk die poten in een zak doen, ik pak linker en rechter poten.
*kuch*" ik wil alleen linker poten"
"uh..waarom dan wel niet meneer?"
"die zijn lekkerder"
"hehe...wat is dat nou voor een redenatie? waarom zouden linker poten lekkerder zijn dan rechter?"
"de linker poot is malser. aan de linkerkant zit ook meer vet. wat ben jij voor poelier als je dat niet eens weet?"
ik "uh... "
(note: dit ging uiteraard wat netter/beleefder van mijn kant...dit is samengevat hoe het gesprek verliep)

sindsdien ben ik ik er eens op gaan letten met het schoonsnijden van de kippen&poten..en die kerel had gewoon nog gelijk ook!
in een krat poten zitten ongeveer 30 poten(10 kg) en inderdaad... steeds zat aan de linkerpoot nog een vetkwab aan 't vel, en aan de rechterkant enkel vel.
nu snijden wij dat er allebei af (vel+vet dus), dus ik vraag me af of je het uiteindelijk wel kan proeven...maar dat verschil is er dus zeker!

kippen hebben bij de poten aan de binnenkant aan d'r binnenkant links een kwabje vet zitten, aan de rechterkant hebben ze dit niet. daardoor is de linkerpoot dus malser/lekkerder dan de rechterpoot
pi_27696230
Interessant topic.
Ik heb ooit eens gehoord dat verse biefstuk helemaal niet zo geweldig hoeft te zijn en dat biefstuk het beste op smaak is als deze na het slachten nog een paar weken in de koeling tot rijping is gekomen.
Kan iemand mij vertellen of dit inderdaad waar is, want dan weet ik dat als ik een slager ooit hoor verkondigen dat de biefstuk die hij/zij verkoopt gisteren nog in de wei liep ik beter ergens anders vlees kan kopen.
"History teaches us that humans behave wisely only once they have exhausted all other alternatives."
pi_27696405
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 00:42 schreef MaartenGrendel het volgende:
Interessant topic.
Ik heb ooit eens gehoord dat verse biefstuk helemaal niet zo geweldig hoeft te zijn en dat biefstuk het beste op smaak is als deze na het slachten nog een paar weken in de koeling tot rijping is gekomen.
Kan iemand mij vertellen of dit inderdaad waar is, want dan weet ik dat als ik een slager ooit hoor verkondigen dat de biefstuk die hij/zij verkoopt gisteren nog in de wei liep ik beter ergens anders vlees kan kopen.
Ja, dit is wel vrij bekend hoor, ook bij slagers. Als je iemand achter de balie tegenkomt die anders beweerd, dan is het een omhoog gevallen bouwvakker!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_27696590
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 00:50 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Ja, dit is wel vrij bekend hoor, ook bij slagers. Als je iemand achter de balie tegenkomt die anders beweerd, dan is het een omhoog gevallen bouwvakker!
Ok bedankt, zoiets vermoedde ik al.
"History teaches us that humans behave wisely only once they have exhausted all other alternatives."
  dinsdag 7 juni 2005 @ 01:28:41 #43
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27697056
Maar hoe gaat dat nu in zijn werk, dat "rijpen" enzo.
Ben wel benieuwd
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27697296
Er was bij keuringsdienst van waarde ooit een item over.
Vlees moet rijpen, versterven zelfs.. voor het echt lekker wordt.

Ik zoek even naar het linkje.

Kan alleen iets over biefstuk vinden, maar moet dan eerst door een bertolli video heen...

[ Bericht 46% gewijzigd door Blues op 07-06-2005 02:02:25 ]
  dinsdag 7 juni 2005 @ 02:06:55 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27697450
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27697504
Lieve piet dat zeg ik
maar gaat dat over het versterven/rijpen van vlees in het algemeen of alleen van biefstuk?

Want kip moet toch ook om vers te proeven een tijd gekoeld liggen
  dinsdag 7 juni 2005 @ 02:17:08 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27697514
weet ik niet, maar dat is die aflevering van KVW over biefstuk toch? Of wacht, er waren er geloof ik twee.
iig staan alle afleveringen op die website als het goed is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_27697542
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 02:17 schreef Pietverdriet het volgende:
weet ik niet, maar dat is die aflevering van KVW over biefstuk toch? Of wacht, er waren er geloof ik twee.
iig staan alle afleveringen op die website als het goed is.
Ja dat zag ik ook.
En in juli nieuwe afleveringen

Maar goed das offtopic
pi_27708455
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 00:29 schreef doraantje het volgende:
kippen hebben bij de poten aan de binnenkant aan d'r binnenkant links een kwabje vet zitten, aan de rechterkant hebben ze dit niet. daardoor is de linkerpoot dus malser/lekkerder dan de rechterpoot
Hey, dank je wel voor je bijdrage! Dus er is inderdaad een reden dat de linkerpoot malser is dan de rechter Triviant heeft dus toch gelijk. Ik ga ook maar eens aan mijn poelier om alleen linkerpoten vragen; kijken of hij het ook weet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 7 juni 2005 @ 14:34:32 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_27708777
Zullen we ze liefkozend SCHtjes noemen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')