abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24722397
Daar vind ik alleen het recept met de tagliatelle interessant. Ik gebruik zelf meestal slakkeboterkruiden en braadt ze dan in boter met deze kruiden. Maar dat wordt na een tijd ook wel saai.
.: Let epsilon be smaller than zero :.
  woensdag 2 februari 2005 @ 18:27:43 #102
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24886660
Knoflook als groente eten, eerst blancheren (koud opzetten) en dan sauteren? En is het nou te eten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_24886750
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 18:27 schreef Euc- het volgende:
Knoflook als groente eten, eerst blancheren (koud opzetten) en dan sauteren? En is het nou te eten?
Dan moet je in de dagen erna niet te dicht bij mensen in de buurt komen

Lijkt me ook niet echt lekker
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
  woensdag 2 februari 2005 @ 18:36:19 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24886791
Dat is zelfs lekker, Euc, maar wel ff opletten dat je daar mee weg kan komen op je werk.
Heerlijk ook, hele knoflookbollen in de oven doen tot lekker gaar en dan de puree er uit knijpen over gegrillled vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2005 @ 19:46:18 #105
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24888117
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is zelfs lekker, Euc, maar wel ff opletten dat je daar mee weg kan komen op je werk.
Heerlijk ook, hele knoflookbollen in de oven doen tot lekker gaar en dan de puree er uit knijpen over gegrillled vlees
Was ook meer als een thuisexperiment bedoeld, maar ik ga het morgen zeker eens proberen dan!

En die reactie daarvoor: als je het blancheerd haal je de zeer sterke overheersende smaak eruit, met als gevolg dat je die avond nog gewoon kunt praten zonder hand voor je mond
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_24889959
De echte verse knoflook moet je gewoon zachtjes bakken. Smaakt frisser dan de gedroogde knoflook.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24891868
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 13:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Weet je niet iets als een toetje?
Weet je wat lekker is als toetje?

Een lekkere zoete desertwijn met aardbeien.
DIt is vooral lekker als je al veel gegeten hebt. en het is o zo simpel
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 2 februari 2005 @ 23:10:05 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24892218
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 22:53 schreef prupke het volgende:

[..]

Weet je wat lekker is als toetje?

Een lekkere zoete desertwijn met aardbeien.
DIt is vooral lekker als je al veel gegeten hebt. en het is o zo simpel
Vino Santo en dan dippen met Cantucci di Toscana
mmmmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24892556
Of Clairette de Die met Croquantes de Vinsobres
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24894051
he piet,

ik heb ff wat topics af gestruind maar kon het zo niet vinden, klote search.
anyway, ik heb nog wat kilootjes kruimige aardappelen liggen (weet ff niet welke soort)
nog suggesties om wat lekkers mee te maken, op zich zelf staand? Zat te denken aan
friet, chippies, rosti etc.?
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  donderdag 3 februari 2005 @ 12:16:35 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24899791
Ja, en wat te denken van Puree, al dan niet met knoflook, aardappelpannekoekjes, aardappelgratin, of koken in boter en witte wijn, met wat zout en saffraan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 februari 2005 @ 23:52:18 #112
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24928823
piet heb je een recept voor Sauce Bordelaise

welke fond gebruik je hier voor en wat zijn de andere toevoegingen
  zaterdag 5 februari 2005 @ 11:15:24 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24932925
Euh, ja karper, heb ik zeker een recept voor, maar ben een weekendje weg, wordt dinsdag denk ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 11:55:37 #114
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24933524
rustig aan piet,waar brengt dat weekend je naar toe?
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:10:39 #115
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24938007
Ik moet mn kerrieveloutésoep passeren, helaas geen puntzeef (of enige andere zeef) en geen passeerdoek in de buurt. Stukjes ui moeten eruit, welke doek kan ik het beste pakken? Ik zat te denken aan een vergiet en een theedoek oid?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:13:22 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938056
ff naar de winkel lopen en voor 2 euro een zeef halen, is de makkelijkste oplossing lijkt me.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24938091
Piet, ik ben nu zelf verse kaas aan 't maken maar in 't (italiaanstalige) recept staat dat ik na de melk aan de kook gebracht te hebben en wat citroensap toegevoegd te hebben de melk koud moet laten worden en het daarna een nacht in een theedoek moet laten hangen. De vraag is: Koud laten worden in of buiten de koelkast? Alvast bedankt!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:15:56 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938099
Maar wat dacht je van de grote delen met een schuimspaan verwijderen even laten bezinken en dan heel voorzichtig afgieten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:16:50 #119
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24938111
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
ff naar de winkel lopen en voor 2 euro een zeef halen, is de makkelijkste oplossing lijkt me.
Ik woon in zo een boerengat dat we niet eens een winkel hebben hier (bakker niet meegeteld ). Ernaartoe rijden is geen optie. Zucht, op je werk gaat koken altijd veeeeel makkelijker dan thuis
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:17:51 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938134
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:15 schreef W1ZZ het volgende:
Piet, ik ben nu zelf verse kaas aan 't maken maar in 't (italiaanstalige) recept staat dat ik na de melk aan de kook gebracht te hebben en wat citroensap toegevoegd te hebben de melk koud moet laten worden en het daarna een nacht in een zak moet laten hangen. De vraag is: Koud laten worden in of buiten de koelkast? Alvast bedankt!
Buiten de koelkast houden tot ie koud is, daarna eventueel in de koelkast zetten.
Laat weten hoe je het maakt en hoe het gaat, ben benieuwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:23:20 #121
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_24938227
Piet, ik wil een keer (niet nu) speenvarken maken, dat vind ik zo lekker.
Hoe zorg ik ervoor dat de binnenkant gaar is, maar wel sappig, en de spekkant lekker knapperig?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:31:02 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938377
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:23 schreef BBQ-kip het volgende:
Piet, ik wil een keer (niet nu) speenvarken maken, dat vind ik zo lekker.
Hoe zorg ik ervoor dat de binnenkant gaar is, maar wel sappig, en de spekkant lekker knapperig?
Een heel speenvarken?
Belangrijkste is, zorg dat het lekker vet varkentje is.
Zal binnenkort ff nakijken of er kneepjes zijn, kan me iets herinneren dat er wat was met inpenselen met iets als ie in de oven staat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 17:03:47 #123
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_24938976
Nou ja, het hoeft niet een hele te zijn, maar een lekker stuk mals sappig vlees met een flinke speklaag en dat dan knapperig, mjam!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_24939457
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Buiten de koelkast houden tot ie koud is, daarna eventueel in de koelkast zetten.
Laat weten hoe je het maakt en hoe het gaat, ben benieuwd.
Formaggio fresco fai da te! (Verse kaas maak je zelf!)
Laat een halve liter melk met 2 eetlepels citroensap gedurende 3 uur rusten. Breng aan de kook, draai het vuur uit en laat de melk lauw worden. Roer er weer twee eetlepels citroensap door en wanneer de melk brokkelt/gebrokkeld is koud laten worden, filtreer het door een theedoek en laat het een nacht uitdruppelen.

Ik zit nu nog in die eerste 3 uur en bij mij begint de melk al wel te brokkelen, maargoed Laat je morgen weten of 't een beetje smaakt!

[ Bericht 1% gewijzigd door W1ZZ op 05-02-2005 17:48:26 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_24956041
Nou, ik vrees dat ik het te lang heb laten hangen want het was helemaal droog... Volgende keer beter!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 6 februari 2005 @ 23:42:45 #126
19178 Skylar
Kiekeboe!
pi_24962449
He Piet. Ben de laatste tijd een enorme fan van cajungerechten en heb al meerdere malen met succes kip jambalaya en bisque met mais en garnalen gemaakt, Nu was ik laatst in LA en bestelde ik een gumbo met zeebanket en worst. Weet jij hoe ik dit kan maken? En welke worst (pittig) moet ik dat gebruiken? Ik hoop dat je een beetje bekend met de Cajunkeuken en mij kan helpen.
The sky is unlimited!
  maandag 7 februari 2005 @ 01:21:14 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24963858
Voor die worst kan je prima chorizo als alternatief gebruiken, vooral als je hem even opbakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24963887
Was het niet filet gumbo? Volgens mij is dat hardgebakken vis met kruiden?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 9 februari 2005 @ 14:06:53 #129
94217 pseudovlaming
tandarts in spé
pi_25006219
Ik heb laatst in n restaurant ontzettend lekkere gecarameliseerde witlof gegeten, was al een tijdje terug trouwens.. Heeft hier iemand en idee hoe ik t zlef kan maken? Op internet is er trouwens niets over te vinden..
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  woensdag 9 februari 2005 @ 15:07:37 #130
18772 pos
@@sweet@@
pi_25006993
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 14:06 schreef pseudovlaming het volgende:
Ik heb laatst in n restaurant ontzettend lekkere gecarameliseerde witlof gegeten, was al een tijdje terug trouwens.. Heeft hier iemand en idee hoe ik t zlef kan maken? Op internet is er trouwens niets over te vinden..
Ik heb het een keer in een kookprogramma gezien maar weet ook niet
meer hoe dat ging. Ben ook zeker geinteresseerd in het recept. Dus mocht
je het vinden plaats je het hier dan ff?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  woensdag 9 februari 2005 @ 15:11:17 #131
18772 pos
@@sweet@@
pi_25007054
Een recept op internet gevonden:

Licht gecarameliseerde witlof


Ingrediënten voor 4 personen
6 struikjes witlof
50 gram boter
½ citroen
2 eetlepels fijne kristalsuiker
zout en peper

Bereiding
Witlof schoonmaken, wassen, bittere kern verwijderen en opzetten met een bodempje water, een theelepel boter, zout en peper en sap van een halve citroen. Laat onder deksel 15 tot 20 minuten stoven. Haal de witlofstruikjes uit het stoofvocht, knijp ze even uit zodat het meeste vocht eruit verdwijnt. De struikjes witlof in de lengte doormidden snijden en nog even droogdeppen met keukenpapier. De boter verhitten in een koekenpan en daarin de witlof rondom bruin bakken. Bestrooien met de kristalsuiker en nog even alles doorverhitten terwijl men het witlof regelmatig draait. Wanneer het witlof aan de buitenkant mooi glanzend bruin gekleurd is, de pan van het vuur nemen en witlof meteen op de borden schikken.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  woensdag 9 februari 2005 @ 17:59:23 #132
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25008883
He Piet, even een vraagje, Ik heb gisteren geprobeerd een soort aardappelschotel te maken met room, eieren en kaas. Op zich was het wel gelukt al was er nog maar weinig van de smeuiigheid over. Wat zijn de juiste verhoudingen om het lekker smeuiig te hoiuden maar niet dat al het vocht naar de bodum zakt? (ik had 4 kilo aardappelen, 7 eieren en 600 ml room.) Welke verhoudingen gebruik jij? en heb je nog lekkere tips? (ik had er zelf cherrytomaatjes, knoflook en rode ui door gedaan., op zich wel erg lekker).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:31:45 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25009336
Minder ei gebruiken 1 a 2 stuks zijn genoeg.
Geen idee hoeveelheden, ik weeg nooit, ik doe het op gevoel.
Plakjes (bloemigkokende) aardappel lekker dun doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 februari 2005 @ 21:15:56 #134
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25012027
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 15:11 schreef pos het volgende:
...
Doe als je ze aan het bakken bent, voordat je de suiker erover doet er wat frambozenazijn bij. heer-lijk!

Je kunt ook de struikjes witlof erg grof in blokken/stukken snijden, die op dezelfde manier klaarmaken, op een (heet) bord in een soort berg figuur leggen, en hier gerookte zalm overheen doen. Afmaken met wat tuinkers
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25024273
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 15:11 schreef pos het volgende:
<receptje>
Yumm Dank!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  donderdag 10 februari 2005 @ 19:13:23 #136
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25026934
aardappel over de mondoliene halen of over de rasp.

piet heb je mij recept nog gevonden? voor Sauce Bordelaise
  donderdag 10 februari 2005 @ 21:53:51 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25029218
Karper, loop al een half uur te zoeken naar mijn Escoffier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 februari 2005 @ 22:14:12 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25029611
Hebbes, naast me bed
:-)
écht waar.
300 Ml Rode Bordeaux
25 gram Sjalotje, schoon en fijngehakt
1/2 laurierblaadje
1 takje thijm
grof gemalen zwarte peper
500 ml Sauce espagnole
50 gram merg aan blokjes
85 Ml Fond Blanc
1 eetlepel glace de Viande
1 eetlepel citroensap.

Rode wijn met de vaste ingredienten behalve de merg inkoken tot 1/3
Voeg de Sauce espagnole toe en laat 15 min zachtjes doorkoken
Pocheer de merg in de fonds blanc, laat uitlekken en hou apart.
zeef de saus in een fijne zeef
Monteer af met de Glace de Viande, de citroensap en het gepocheerde merg.

Je kan hem ook met witte bordeaux maken, dan heet ie Sauce Bonnefoy


sauce Espagnole
Roux maken met 50 gram boter en 60 gram bloem
2 1/2 liter fonds Brun
25 gram spek, kleine blokjes
50 gram wortel
25 gram ui1 takje thijm
1 klein laurierblad
50 ml droge witte wijn
200 gram verse rijpe tomaten (in twijfel blik)

Saus dag van te voren maken (!)
Boter klaren en er een roux brun van maken. en laat afkoelen.
1 1/2 liter fond aan de kook brengen, laag zetten
Spek uitbakken, in een droge pan, groente toevoegen, bak ze goudbruin. (niet de tomaten toevoegen)
Ontvetten en aan de saus toevoegen.
Pan deglaceren met de witte wijn inkoken tot de helft en toevoegen aan de saus.
Saus zachtjes koken, 1 uur, Zeef de saus, 1/2 liter fond toevoegen.
2 uur zachtjes laten koken.
Door zeef halen en af laten koelen terwijl je hem af en toe roert.
De volgende dag voeg je de fijngesneden tomaten toe.
voeg de roux toe, en garen onder voordurend roeren
Laat de saus 1 uur garen en schuim zorgvuldig af.
Door een fijne zeef halen, en onder af en toe roeren af laten koelen.

Fonds en Glace hoef ik je niet uit te leggen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25031370
Een man naar m'n hart....
Kookboek naast het bed!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 10 februari 2005 @ 23:50:42 #140
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25031611
fond en glace hoef je niet uittelegen ,vorige stage zo veel soepen en buillions getrokken


vandaag een heerlijke glace gemaakt van karbonade botten en nog wat schenkel echt goddelijk kan daar zo van genieten.

en bedankt piet(K)

en kookboeken naast je bed bij mij ligt ie in me bed.
  donderdag 10 februari 2005 @ 23:52:03 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25031657
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 23:40 schreef krakkemieke het volgende:
Een man naar m'n hart....
Kookboek naast het bed!
Mijn hele huis ligt/staat vol met boeken.
Helft zijn kookboeken/boeken over eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 00:04:39 #142
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25031969
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
pi_25032061
Pietje? Heb je ook het boek van Andreas Staikos :Hoge hakken en peterselie in huis?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_25032525
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 00:04 schreef karper het volgende:
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
Tada!!! Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25032843
Eerder kocht ik van die keidure sladressings. Totdat ik gister in de supermarkt er achterkwam dat ik sla en azijn (en peper en zout) thuis heb. Gister 1:1, en vandaag 2:1 gebruikt. Zowwwwww wat is dat lekker zeg, zeker omdat ik vandaag ook nog wat pijnboompitjes (bij de Xenos heel voordelig-dus niet bij AH kopen) erbij heb gedaan.... Ik koop nooit meer zo'n fles meer!

Maar om toch er een vraag van te maken: wat kan ik er nog meer bijdoen ?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:02:51 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033078
Dressing?
Veel olie, weinig azijn/citroensap,
Zout, peper, mosterd.

Idee wat erg lekker is, vindt ik, maar culinair is het eigenlijk een taboe, doe er jam bij, dan krijg je een zoete dressing, die ook fruitig is.

Andere mogelijkheid is:
Uitgebakken spekkies, met het vet.
Verse gehakte kruiden
knoflook
Blauwschimmelkaas
Walnoten

Kijk ook een naar combinaties van olien en azijnen
Over een salade met paddestoelen:
Sherry azijn en hazelnoot olie

Of over een salade met gerookte kip:
frambozen azijn en walnoten olie

Over een salade van tomaten, ui, geitenkaas, rucola -> Olijfolie en citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25033228
Piet heb jij het bovengenoemde boek in huis?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:24:40 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033399
Euh, nee, niet dat ik weet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:25:44 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033419
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 00:04 schreef karper het volgende:
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
Als ik weer eens in het westen ben, neem ik wel ff contact op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25033430
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 01:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, nee, niet dat ik weet.
Als je van grieks eten houd moet je dat eens lezen
Het is een roman die gaat over eten en liefde. Er staan simpele griekse gerechten in.
En ja de auteur is een meesterkok

Het word vergleken met rode rozen en tortilla's van Esquivel.
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_25033524
is btw aleen nog maar in pocket te verkrijgen voor 8 euri maar wel een goed boek en lekkere recepten (als je van grieks voer houd tenminste)
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_25036966
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 00:50 schreef tim2308 het volgende:
Eerder kocht ik van die keidure sladressings. Totdat ik gister in de supermarkt er achterkwam dat ik sla en azijn (en peper en zout) thuis heb. Gister 1:1, en vandaag 2:1 gebruikt. Zowwwwww wat is dat lekker zeg, zeker omdat ik vandaag ook nog wat pijnboompitjes (bij de Xenos heel voordelig-dus niet bij AH kopen) erbij heb gedaan.... Ik koop nooit meer zo'n fles meer!

Maar om toch er een vraag van te maken: wat kan ik er nog meer bijdoen ?
Ende volgende keer ff de dressing maken van citroensap/lime?!?!
honing, mosterd dille
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
  vrijdag 11 februari 2005 @ 11:07:29 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25037075
Dressings zijn ook lekker op andere zaken dan salade.
Gegrillde vis, zoals bv zeewolf, dressing van frambozenpuree, wat citroen, zout, peper, walnotenolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25038874
Piet, er komen zondag wat mensen eten na een volleybalwedstrijd...Man of zes en eigenlijk niet veel tijd. Wat is goedkoop, voedzaam en lekker? Lasagne is wel oké maar ook zo afgezaagd.
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_25039816
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Er is trouwens ook een gerecht dat Harissa heet, met groene paprika, (geroosterd) tomaten en uien, op smaak gebracht met coriander, karwij en knoflook, en dan is er ook nog een soep die zo heet, een soort harige pap met tarwe en lamsvlees.
harige pap....hmmm klinkt nietecht smakelijk
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
  vrijdag 11 februari 2005 @ 14:19:17 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25040171
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 13:03 schreef mark_dabomb het volgende:
Piet, er komen zondag wat mensen eten na een volleybalwedstrijd...Man of zes en eigenlijk niet veel tijd. Wat is goedkoop, voedzaam en lekker? Lasagne is wel oké maar ook zo afgezaagd.
Grote pan Nasi Goreng, met veel troep er door, kroepoek, seroendeng, gebakke uitjes erbij, atjar, gebakkenleitjes, augurken?
Nasi van te voren klaarmaken en opwarmen.
Eieren hard koken, pellen en ff in een wok in hete olie bruin bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2005 @ 18:21:19 #157
43556 miss_dynastie
pi_25044022
Piet, heb jij een goed recept voor vlammetjes?
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:22:55 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25044045
Vlammetjes?
Que?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:27:11 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25044131
Bedoel je dit?
http://tinyurl.com/4zqhc

[ Bericht 53% gewijzigd door Pietverdriet op 11-02-2005 18:29:04 (Tiny URL) ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2005 @ 18:28:58 #160
43556 miss_dynastie
pi_25044167
Ja, zoiets
Maar ik dacht: misschien weet jij het 'officiële' recept, want ik ben het al in een aantal varianten tegengekomen
  vrijdag 11 februari 2005 @ 18:30:08 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25044191
Ik moet je eerlijk zeggen, ik heb ze nog nooit gegeten,
Is dat wat?
Kleine vietnamese loempia´s lijken me lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 19:10:42 #162
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25044920
Vlammetjes zijn er lekker en helemaal niet zo pittig als de naam doet denken.

Ik heb een marinade uit de Chinese winkel meegenomen om varkensvlees mee te marineren, krijg je heerlijk krokant gekarameliseerd en rood gekleurd spek/vlees van, jammie!
Volgende week eens proberen met een lekker stuk vlees!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 11 februari 2005 @ 19:16:06 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25045022
Jep, at ik wel eens bij een surinaams eethuis in Utrecht.
damn, de Surinamer, dat is lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2005 @ 19:30:00 #164
43556 miss_dynastie
pi_25045294
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet je eerlijk zeggen, ik heb ze nog nooit gegeten,
Is dat wat?
Kleine vietnamese loempia´s lijken me lekkerder
Ik vind het allebei wel lekker
Het is zeker wat, lekker heet door de sambal, daar houden wij wel van. De supermarkt verkoopt ze alleen voor 3,29 per tien stuks en dan maak ik ze liever zelf
pi_25046498
Piet, wanneer is mijn roux klaar om vloeistof toe te voegen? Als het mengsel naar zandkoekjes smaakt?? Die tip om sojasaus/ketjap toe te voegen om de kerriesaus beter te maken is trouwens fantastisch!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 11 februari 2005 @ 22:56:44 #166
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_25048243
Hallo Piet,
Ik ben op zoek naar het recept voor opgerolde cake, en dan met name voor de vulling. Ik kan het recept niet meer vinden nl. Ik weet dat het een botercreme vulling is die ik er altijd voor gebruikte en dat er 250 gram boter in moet. Er staat me ook iets bij van eieren of eigeel en suiker. Ik hoop dat jij me kan helpen hiermee..

Alvast bedankt, groeten Saffier.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 11 februari 2005 @ 23:24:57 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25048836
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 20:42 schreef tim2308 het volgende:
Piet, wanneer is mijn roux klaar om vloeistof toe te voegen? Als het mengsel naar zandkoekjes smaakt?? Die tip om sojasaus/ketjap toe te voegen om de kerriesaus beter te maken is trouwens fantastisch!
Sja, wil je een bruine roux, dan gaar je hem zo lang dat ie goudbruin is.
Wil je een blanke roux, dan mag ie niet verkleuren,
Hou er rekening mee dat een vloeistof die je mengt met de roux moet doorkoken op een laag vuur om alles goed te garen en het laatste restje bloemsmaak is verdwenen is.
Een roux bind erg mooi, maar, het heeft als nadeel dat de smaak onderdrukt wordt. Als je bind met aardappel(meel) dan is de binding minder mooi, het ziet er niet zo mooi uit, de saus wordt "korter" maar de smaak wordt minder onderdrukt.
Zal eens nadenken over een lijst van bindmiddelen en de effecten ervan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 23:26:37 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25048875
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 22:56 schreef Saffier het volgende:
Hallo Piet,
Ik ben op zoek naar het recept voor opgerolde cake, en dan met name voor de vulling. Ik kan het recept niet meer vinden nl. Ik weet dat het een botercreme vulling is die ik er altijd voor gebruikte en dat er 250 gram boter in moet. Er staat me ook iets bij van eieren of eigeel en suiker. Ik hoop dat jij me kan helpen hiermee..

Alvast bedankt, groeten Saffier.
Zal eens nakijken, morgen denk ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 23:43:12 #169
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_25049201
Alvast bedankt voor de moeite!!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_25055352
Hoi Piet,
Ik heb hier een recept voor het maken van salame, maar er staat iets in dat ik niet thuis kan brengen... Het gaat om de Quick salt (en eigenlijk ook de smoke salt). Hoopte dat jij wist wat het was, of ik het nodig heb of dat ik het door iets kan vervangen. Misschien heb je wel zelf een veel beter recept?
quote:
2270 g venison, hamburger ground with no added fat
25 ml Morton Tender Quick salt
17 ml mustard seeds (to taste)
12 ml garlic salt (to taste)
5 ml hickory smoke salt

Mix ingredients in large bowl and refrigerate, covered with plastic wrap.
Remix daily for 3-4 days.
On the 5th day, form into rolls of about 2 lbs.
each 1 1/2-2" in diameter.
Place rolls in a smoker at 120 degrees for 6 hours, turning for uniform smoke.
Place rolls in a regular oven at 160 degrees for 4 hours, turning occasionally, to finish drying.
If you don't have a smoker, dry in regular oven for a total of 6 hours at 160 degrees.
Hickory, cherry or mesquite smoke is great; lighter smokes, like apple and alder, are second choice.
Alvast bedankt!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 12 februari 2005 @ 13:33:46 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25055762
Nee, het is geen rookzout maar:
quote:
Morton® Tender Quick® mix is a fast cure product that has been developed as a cure for meat, poultry, game, salmon, shad, and sablefish. It is a combination of high grade salt and other quality curing ingredients that can be used for both dry and sweet pickle curing. Morton® Tender Quick® mix contains salt, the main preserving agent; sugar, both sodium nitrate and sodium nitrite, curing agents that also contribute to development of color and flavor; and propylene glycol to keep the mixture uniform. Morton® Tender Quick® mix can be used interchangeably with Morton® Sugar Cure® (Plain) mix. It is NOT a meat tenderizer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 februari 2005 @ 13:49:18 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25055943
Als vervanger hiervoor kan je een worstverbetermiddel kopen, daar zal je niet makkelijk aankomen in een winkel, het beste is denk ik een slager te vragen die zijn eigen vleeswaren maakt.
Rookzout heb ik nog wel eens bij AH gekocht, lang geleden, mischien dat ze het hebben, maar anders kan je natuurlijk ook eens kijken bij een ISPC of Hanos, of kijken of je een groothandel kan vinden voor slagerijartikelen.

In principe kan je het natuurlijk ook gewoon met zout doen, zo deed met het vroeger ook. Maar dat betekend wel een hogere eis aan het vakmanschap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 februari 2005 @ 14:34:26 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25056580
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 22:56 schreef Saffier het volgende:
Hallo Piet,
Ik ben op zoek naar het recept voor opgerolde cake, en dan met name voor de vulling. Ik kan het recept niet meer vinden nl. Ik weet dat het een botercreme vulling is die ik er altijd voor gebruikte en dat er 250 gram boter in moet. Er staat me ook iets bij van eieren of eigeel en suiker. Ik hoop dat jij me kan helpen hiermee..

Alvast bedankt, groeten Saffier.
Heb hier een recept voor Creme Beure uit "leerboek voor de banketbakkerij" van meneer boerhout uit 1928, dus zonder prefab troep.
Je neemt
1/2 ons meel, 3 ons suiker, 8 dooiers, 1 liter melk, vanillestokje.
5 ons Boter (ongezouten)

Meel, suiker, en de dooiers in een pan met een kwart liter melk goed doorroeren tot een gladde massa.
de driekwart liter melk met de vanille aan de kook brengen maar niet doorkoken,
de kokende melk langzaam bij de massa gieten onder goed roeren met een garde.
(let op dat er geen klontjes ontstaan.)
In een schaal af laten koelen, vanille uitnemen, en de zaadjes er uit halen en door de creme mengen. De massa regelmatig doorroeren met een garde.
De boter in schaal tot een luchtige massa roeren, (dat gaat het beste als je de boter lauw maakt in de mamatron op ontdooistand, of gewoon op kamertemperatuur laten komen)
De creme onder voortdurend roeren in kleine beetjes bij de boter roeren, tot een schuimige massa ontstaat.
Eventueel met poedersuiker nazoeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 februari 2005 @ 18:00:02 #174
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_25059338
Bedankt voor het opzoeken Piet. Het klinkt goed!! Ik ga het snel proberen,

groetjes Saffier.
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_25088331
Hallo Piet

Ik ben afgelopen week maar weer eens in Oostenrijk geweest en daar hadden ze gekookte aardappelen die wel een beetje gebakken leken. Smaakte heerlijk Weet jij hoe dat werkt? Gewoon aardappeltje koken, door de midden snijden en dan nog ff in de boter aanbraden?

* ChrisJX is dol op aardappelen
pi_25088442
piet, hoe maak ik gebakken geitenkaas in een cornflake-jasje? ik doe altijd geitenkaas door het eigeel halen, vervolgens door de conrflakes, en dan bakken. maar dan krijg ik niet het gewenste affekt. de cornflakes worden eerst slap en vervolgens een dun laagje om de geitenkaas. de geitenkaas gaat erdoorheen smelten, etc. HELP!!!
  maandag 14 februari 2005 @ 18:28:33 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25088463
Euh, tja, volgens mij geef je zelf het antwoord al.
Ik heb geen idee eigenlijk maar zou best kunnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25088470
Ik ben niet zo'n ster, maar moet er geen bloem bij? Bij schnitzel iig wel
pi_25088493
quote:
Op maandag 14 februari 2005 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, tja, volgens mij geef je zelf het antwoord al.
Ik heb geen idee eigenlijk maar zou best kunnen.
Dan ga ik dat eens proberen

En weet je toevallig ook hoe ik gebakken aardappels zelf kan kruiden? Moet dat voor het bakken, tijdens het bakken?
  maandag 14 februari 2005 @ 18:31:27 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25088501
quote:
Op maandag 14 februari 2005 18:27 schreef Byte_Me het volgende:
piet, hoe maak ik gebakken geitenkaas in een cornflake-jasje? ik doe altijd geitenkaas door het eigeel halen, vervolgens door de conrflakes, en dan bakken. maar dan krijg ik niet het gewenste affekt. de cornflakes worden eerst slap en vervolgens een dun laagje om de geitenkaas. de geitenkaas gaat erdoorheen smelten, etc. HELP!!!
Wat voor een geiten kaas gebruik je?
Die vrij harde rollen?
Ik gebruik trouwens altijd een heel ei, of eiwit als ik iets paneer.
Eigeel alleen geeft geen fijne resultaten idd
En probeer ook eens de Cornflakes wat fijn te stampen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 februari 2005 @ 18:34:10 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25088547
quote:
Op maandag 14 februari 2005 18:30 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Dan ga ik dat eens proberen

En weet je toevallig ook hoe ik gebakken aardappels zelf kan kruiden? Moet dat voor het bakken, tijdens het bakken?
Ik kruid aardappels niet echt als ik ze bak, wel bak ik verse rozemarijn een beetje mee, maar niet de hele tijd, alleen op het eind.
Verder doe ik er sjalotjes of ui, en uitgebakken ontbijtspek bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25088644
quote:
Op maandag 14 februari 2005 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een geiten kaas gebruik je?
Die vrij harde rollen?
Ik gebruik trouwens altijd een heel ei, of eiwit als ik iets paneer.
Eigeel alleen geeft geen fijne resultaten idd
En probeer ook eens de Cornflakes wat fijn te stampen.
die harde rollen ja, vrij pittige, komt uit spanje. zal het eens met eiwit proberen vanavond. cornflakes fijnstampen, bedoel je dan hdat het een soort paneermeel moet worden (echt fijn dus), of gewoon wat kleinere stukjes als hele cornflakes?
  maandag 14 februari 2005 @ 19:05:09 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25089062
quote:
Op maandag 14 februari 2005 18:40 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

die harde rollen ja, vrij pittige, komt uit spanje. zal het eens met eiwit proberen vanavond. cornflakes fijnstampen, bedoel je dan hdat het een soort paneermeel moet worden (echt fijn dus), of gewoon wat kleinere stukjes als hele cornflakes?
Nee, gewoon kleinere stukjes, geen poeier.
Enne, die spaanse ken ik niet, kan zijn dat het daar aan ligt. Ik gebruik een franse, vraag anders je kaasboer eens of ie een goeie geit heeft om te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 februari 2005 @ 22:24:20 #184
37841 Moitessier
Vagabond des mers du Sud
pi_25091328
Piet een idee hoe ik lamskoteletjes lekker kan maken? Zat zelf te denken aan gewoon te marineren met knoflook/olijfolie/peper/zout...maarja misschien dat jij nog een mooi recept hebt liggen?
If a retainer will just think about what he is to do for the day at hand,
he wil be able to do anything.
If it is a single day's work, one should be able to put up with it.
Tomorrow, too, is but a single day.
  maandag 14 februari 2005 @ 22:29:48 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25091409
Denk dat je daar een prima idee hebt, misschien wat rozemarijn erbij? Zout pas na het bakken/grillen, dan trekt het er geen vocht uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 februari 2005 @ 12:26:53 #186
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25111535
Hoi Piet, even een vraagje ik kwam laats ergens Butternut en Lemonsquash tegen, ik weet dat het familie van de courgette is maar wat is het precies, hoe smaakt het en kun je er lekkere dingen mee maken of is het meer wat voor in een ratatouile?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 16 februari 2005 @ 12:30:44 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25111606
Ik heb geen idee, Chielus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 februari 2005 @ 12:33:40 #188
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25111657
oke, dat kan ook eens gebeuren, ga ik verder zoeken op het net
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 19 februari 2005 @ 12:01:35 #189
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25159435
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet je eerlijk zeggen, ik heb ze nog nooit gegeten,
Is dat wat?
Kleine vietnamese loempia´s lijken me lekkerder
Heb je daar het recept van Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25159475
-edit- niet schelden, waarschuwing bij deze gegeven!

[ Bericht 89% gewijzigd door Oblivion op 19-02-2005 12:05:29 ]
My soul... blood will be dripping
  zaterdag 19 februari 2005 @ 12:07:28 #191
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25159521
de modje zijn snel

je kan veel zeggen maar piet weet gewoon veel en anders zoekt ie het voor je op neem nou die saus van mij toch een complexe bereiding.
pi_25159748
Piet, het antwoord is ja.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 19 februari 2005 @ 12:49:26 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25160065
* Pietverdriet is nu heel gelukkig,
En ze is nog Nina Hagen fan ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 februari 2005 @ 15:20:05 #194
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25162196
@ Piet

Ik heb wat info van jou uit een eerder "Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic" gebruikt in dit topic

E621 - het ve-tsin offensief
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25190018
Piet,
Ikzag laatst een keer op TV een andere manier van vlees braden. Helaas is dit voor mij een klokje-klepetje verhaal maar het gingerom dat vlees door die bewuste persoon niet snel dichtgeschroeid werd om daarna te garen maar dat het vlees eerst heel lang op een lage temp (60 graden C) werd verwarmd (6-8 uur) en pas daarna dichtgeschroeid om een ander structuur te krijgen. He vlees wat getoond werd was nog mooi rood maar volgens de makers wel gaar.

Kun jij wat licht op deze, voor mij duistere, zaak werpen?
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
  maandag 21 februari 2005 @ 09:45:13 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25190643
Nu je het zegt, wolf, klinkt er ergens een belletje, maar heel ver weg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25194033
Mijn vader had laatst vlees gemaakt (nou ja, gebakken ofzo) dat heel rood was van binnen, maar volgens hem gaar. Ik was er niet van overtuigd dat het idd gaar was, maar ik zal eens navragen wat hij heeft gedaan. Al kan ik me niet voorstellen dat hij de boel de hele dag lang heeft laten sudderen.
  maandag 21 februari 2005 @ 21:02:42 #198
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25195470
Biefstuk, medium/rare. Hoogstwaarschijnlijk. Loopt hier ergens een erg leuke discussie over
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25196075
quote:
Op maandag 21 februari 2005 16:55 schreef ChrisJX het volgende:
Mijn vader had laatst vlees gemaakt (nou ja, gebakken ofzo) dat heel rood was van binnen, maar volgens hem gaar. Ik was er niet van overtuigd dat het idd gaar was, maar ik zal eens navragen wat hij heeft gedaan. Al kan ik me niet voorstellen dat hij de boel de hele dag lang heeft laten sudderen.
Mijn vaders manier: vlees aanbraden (hoe korter, hoe roder het blijft) en daarna in de oven opwarmen (grillen?). Hoe langer, hoe gaarder het vlees wordt.

Tenminste, zo heb ik het begrepen
pi_25201902
Iik bedoel iets anders dus...vlees heel lang op een erg lage termperatuur laten garen. Het garen van vlees is blijkbaar een product van tijd X temperatuur of zo....
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')