abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24722397
Daar vind ik alleen het recept met de tagliatelle interessant. Ik gebruik zelf meestal slakkeboterkruiden en braadt ze dan in boter met deze kruiden. Maar dat wordt na een tijd ook wel saai.
.: Let epsilon be smaller than zero :.
  woensdag 2 februari 2005 @ 18:27:43 #102
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24886660
Knoflook als groente eten, eerst blancheren (koud opzetten) en dan sauteren? En is het nou te eten?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_24886750
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 18:27 schreef Euc- het volgende:
Knoflook als groente eten, eerst blancheren (koud opzetten) en dan sauteren? En is het nou te eten?
Dan moet je in de dagen erna niet te dicht bij mensen in de buurt komen

Lijkt me ook niet echt lekker
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
  woensdag 2 februari 2005 @ 18:36:19 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24886791
Dat is zelfs lekker, Euc, maar wel ff opletten dat je daar mee weg kan komen op je werk.
Heerlijk ook, hele knoflookbollen in de oven doen tot lekker gaar en dan de puree er uit knijpen over gegrillled vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2005 @ 19:46:18 #105
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24888117
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is zelfs lekker, Euc, maar wel ff opletten dat je daar mee weg kan komen op je werk.
Heerlijk ook, hele knoflookbollen in de oven doen tot lekker gaar en dan de puree er uit knijpen over gegrillled vlees
Was ook meer als een thuisexperiment bedoeld, maar ik ga het morgen zeker eens proberen dan!

En die reactie daarvoor: als je het blancheerd haal je de zeer sterke overheersende smaak eruit, met als gevolg dat je die avond nog gewoon kunt praten zonder hand voor je mond
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_24889959
De echte verse knoflook moet je gewoon zachtjes bakken. Smaakt frisser dan de gedroogde knoflook.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24891868
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 13:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Weet je niet iets als een toetje?
Weet je wat lekker is als toetje?

Een lekkere zoete desertwijn met aardbeien.
DIt is vooral lekker als je al veel gegeten hebt. en het is o zo simpel
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 2 februari 2005 @ 23:10:05 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24892218
quote:
Op woensdag 2 februari 2005 22:53 schreef prupke het volgende:

[..]

Weet je wat lekker is als toetje?

Een lekkere zoete desertwijn met aardbeien.
DIt is vooral lekker als je al veel gegeten hebt. en het is o zo simpel
Vino Santo en dan dippen met Cantucci di Toscana
mmmmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24892556
Of Clairette de Die met Croquantes de Vinsobres
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24894051
he piet,

ik heb ff wat topics af gestruind maar kon het zo niet vinden, klote search.
anyway, ik heb nog wat kilootjes kruimige aardappelen liggen (weet ff niet welke soort)
nog suggesties om wat lekkers mee te maken, op zich zelf staand? Zat te denken aan
friet, chippies, rosti etc.?
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  donderdag 3 februari 2005 @ 12:16:35 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24899791
Ja, en wat te denken van Puree, al dan niet met knoflook, aardappelpannekoekjes, aardappelgratin, of koken in boter en witte wijn, met wat zout en saffraan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 februari 2005 @ 23:52:18 #112
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24928823
piet heb je een recept voor Sauce Bordelaise

welke fond gebruik je hier voor en wat zijn de andere toevoegingen
  zaterdag 5 februari 2005 @ 11:15:24 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24932925
Euh, ja karper, heb ik zeker een recept voor, maar ben een weekendje weg, wordt dinsdag denk ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 11:55:37 #114
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24933524
rustig aan piet,waar brengt dat weekend je naar toe?
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:10:39 #115
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24938007
Ik moet mn kerrieveloutésoep passeren, helaas geen puntzeef (of enige andere zeef) en geen passeerdoek in de buurt. Stukjes ui moeten eruit, welke doek kan ik het beste pakken? Ik zat te denken aan een vergiet en een theedoek oid?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:13:22 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938056
ff naar de winkel lopen en voor 2 euro een zeef halen, is de makkelijkste oplossing lijkt me.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24938091
Piet, ik ben nu zelf verse kaas aan 't maken maar in 't (italiaanstalige) recept staat dat ik na de melk aan de kook gebracht te hebben en wat citroensap toegevoegd te hebben de melk koud moet laten worden en het daarna een nacht in een theedoek moet laten hangen. De vraag is: Koud laten worden in of buiten de koelkast? Alvast bedankt!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:15:56 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938099
Maar wat dacht je van de grote delen met een schuimspaan verwijderen even laten bezinken en dan heel voorzichtig afgieten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:16:50 #119
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24938111
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
ff naar de winkel lopen en voor 2 euro een zeef halen, is de makkelijkste oplossing lijkt me.
Ik woon in zo een boerengat dat we niet eens een winkel hebben hier (bakker niet meegeteld ). Ernaartoe rijden is geen optie. Zucht, op je werk gaat koken altijd veeeeel makkelijker dan thuis
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:17:51 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938134
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:15 schreef W1ZZ het volgende:
Piet, ik ben nu zelf verse kaas aan 't maken maar in 't (italiaanstalige) recept staat dat ik na de melk aan de kook gebracht te hebben en wat citroensap toegevoegd te hebben de melk koud moet laten worden en het daarna een nacht in een zak moet laten hangen. De vraag is: Koud laten worden in of buiten de koelkast? Alvast bedankt!
Buiten de koelkast houden tot ie koud is, daarna eventueel in de koelkast zetten.
Laat weten hoe je het maakt en hoe het gaat, ben benieuwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:23:20 #121
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_24938227
Piet, ik wil een keer (niet nu) speenvarken maken, dat vind ik zo lekker.
Hoe zorg ik ervoor dat de binnenkant gaar is, maar wel sappig, en de spekkant lekker knapperig?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 5 februari 2005 @ 16:31:02 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24938377
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:23 schreef BBQ-kip het volgende:
Piet, ik wil een keer (niet nu) speenvarken maken, dat vind ik zo lekker.
Hoe zorg ik ervoor dat de binnenkant gaar is, maar wel sappig, en de spekkant lekker knapperig?
Een heel speenvarken?
Belangrijkste is, zorg dat het lekker vet varkentje is.
Zal binnenkort ff nakijken of er kneepjes zijn, kan me iets herinneren dat er wat was met inpenselen met iets als ie in de oven staat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 februari 2005 @ 17:03:47 #123
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_24938976
Nou ja, het hoeft niet een hele te zijn, maar een lekker stuk mals sappig vlees met een flinke speklaag en dat dan knapperig, mjam!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_24939457
quote:
Op zaterdag 5 februari 2005 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Buiten de koelkast houden tot ie koud is, daarna eventueel in de koelkast zetten.
Laat weten hoe je het maakt en hoe het gaat, ben benieuwd.
Formaggio fresco fai da te! (Verse kaas maak je zelf!)
Laat een halve liter melk met 2 eetlepels citroensap gedurende 3 uur rusten. Breng aan de kook, draai het vuur uit en laat de melk lauw worden. Roer er weer twee eetlepels citroensap door en wanneer de melk brokkelt/gebrokkeld is koud laten worden, filtreer het door een theedoek en laat het een nacht uitdruppelen.

Ik zit nu nog in die eerste 3 uur en bij mij begint de melk al wel te brokkelen, maargoed Laat je morgen weten of 't een beetje smaakt!

[ Bericht 1% gewijzigd door W1ZZ op 05-02-2005 17:48:26 ]
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_24956041
Nou, ik vrees dat ik het te lang heb laten hangen want het was helemaal droog... Volgende keer beter!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 6 februari 2005 @ 23:42:45 #126
19178 Skylar
Kiekeboe!
pi_24962449
He Piet. Ben de laatste tijd een enorme fan van cajungerechten en heb al meerdere malen met succes kip jambalaya en bisque met mais en garnalen gemaakt, Nu was ik laatst in LA en bestelde ik een gumbo met zeebanket en worst. Weet jij hoe ik dit kan maken? En welke worst (pittig) moet ik dat gebruiken? Ik hoop dat je een beetje bekend met de Cajunkeuken en mij kan helpen.
The sky is unlimited!
  maandag 7 februari 2005 @ 01:21:14 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24963858
Voor die worst kan je prima chorizo als alternatief gebruiken, vooral als je hem even opbakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24963887
Was het niet filet gumbo? Volgens mij is dat hardgebakken vis met kruiden?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 9 februari 2005 @ 14:06:53 #129
94217 pseudovlaming
tandarts in spé
pi_25006219
Ik heb laatst in n restaurant ontzettend lekkere gecarameliseerde witlof gegeten, was al een tijdje terug trouwens.. Heeft hier iemand en idee hoe ik t zlef kan maken? Op internet is er trouwens niets over te vinden..
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  woensdag 9 februari 2005 @ 15:07:37 #130
18772 pos
@@sweet@@
pi_25006993
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 14:06 schreef pseudovlaming het volgende:
Ik heb laatst in n restaurant ontzettend lekkere gecarameliseerde witlof gegeten, was al een tijdje terug trouwens.. Heeft hier iemand en idee hoe ik t zlef kan maken? Op internet is er trouwens niets over te vinden..
Ik heb het een keer in een kookprogramma gezien maar weet ook niet
meer hoe dat ging. Ben ook zeker geinteresseerd in het recept. Dus mocht
je het vinden plaats je het hier dan ff?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  woensdag 9 februari 2005 @ 15:11:17 #131
18772 pos
@@sweet@@
pi_25007054
Een recept op internet gevonden:

Licht gecarameliseerde witlof


Ingrediënten voor 4 personen
6 struikjes witlof
50 gram boter
½ citroen
2 eetlepels fijne kristalsuiker
zout en peper

Bereiding
Witlof schoonmaken, wassen, bittere kern verwijderen en opzetten met een bodempje water, een theelepel boter, zout en peper en sap van een halve citroen. Laat onder deksel 15 tot 20 minuten stoven. Haal de witlofstruikjes uit het stoofvocht, knijp ze even uit zodat het meeste vocht eruit verdwijnt. De struikjes witlof in de lengte doormidden snijden en nog even droogdeppen met keukenpapier. De boter verhitten in een koekenpan en daarin de witlof rondom bruin bakken. Bestrooien met de kristalsuiker en nog even alles doorverhitten terwijl men het witlof regelmatig draait. Wanneer het witlof aan de buitenkant mooi glanzend bruin gekleurd is, de pan van het vuur nemen en witlof meteen op de borden schikken.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  woensdag 9 februari 2005 @ 17:59:23 #132
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_25008883
He Piet, even een vraagje, Ik heb gisteren geprobeerd een soort aardappelschotel te maken met room, eieren en kaas. Op zich was het wel gelukt al was er nog maar weinig van de smeuiigheid over. Wat zijn de juiste verhoudingen om het lekker smeuiig te hoiuden maar niet dat al het vocht naar de bodum zakt? (ik had 4 kilo aardappelen, 7 eieren en 600 ml room.) Welke verhoudingen gebruik jij? en heb je nog lekkere tips? (ik had er zelf cherrytomaatjes, knoflook en rode ui door gedaan., op zich wel erg lekker).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:31:45 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25009336
Minder ei gebruiken 1 a 2 stuks zijn genoeg.
Geen idee hoeveelheden, ik weeg nooit, ik doe het op gevoel.
Plakjes (bloemigkokende) aardappel lekker dun doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 februari 2005 @ 21:15:56 #134
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25012027
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 15:11 schreef pos het volgende:
...
Doe als je ze aan het bakken bent, voordat je de suiker erover doet er wat frambozenazijn bij. heer-lijk!

Je kunt ook de struikjes witlof erg grof in blokken/stukken snijden, die op dezelfde manier klaarmaken, op een (heet) bord in een soort berg figuur leggen, en hier gerookte zalm overheen doen. Afmaken met wat tuinkers
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25024273
quote:
Op woensdag 9 februari 2005 15:11 schreef pos het volgende:
<receptje>
Yumm Dank!
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
http://www.kuleuven.be
  donderdag 10 februari 2005 @ 19:13:23 #136
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25026934
aardappel over de mondoliene halen of over de rasp.

piet heb je mij recept nog gevonden? voor Sauce Bordelaise
  donderdag 10 februari 2005 @ 21:53:51 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25029218
Karper, loop al een half uur te zoeken naar mijn Escoffier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 10 februari 2005 @ 22:14:12 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25029611
Hebbes, naast me bed
:-)
écht waar.
300 Ml Rode Bordeaux
25 gram Sjalotje, schoon en fijngehakt
1/2 laurierblaadje
1 takje thijm
grof gemalen zwarte peper
500 ml Sauce espagnole
50 gram merg aan blokjes
85 Ml Fond Blanc
1 eetlepel glace de Viande
1 eetlepel citroensap.

Rode wijn met de vaste ingredienten behalve de merg inkoken tot 1/3
Voeg de Sauce espagnole toe en laat 15 min zachtjes doorkoken
Pocheer de merg in de fonds blanc, laat uitlekken en hou apart.
zeef de saus in een fijne zeef
Monteer af met de Glace de Viande, de citroensap en het gepocheerde merg.

Je kan hem ook met witte bordeaux maken, dan heet ie Sauce Bonnefoy


sauce Espagnole
Roux maken met 50 gram boter en 60 gram bloem
2 1/2 liter fonds Brun
25 gram spek, kleine blokjes
50 gram wortel
25 gram ui1 takje thijm
1 klein laurierblad
50 ml droge witte wijn
200 gram verse rijpe tomaten (in twijfel blik)

Saus dag van te voren maken (!)
Boter klaren en er een roux brun van maken. en laat afkoelen.
1 1/2 liter fond aan de kook brengen, laag zetten
Spek uitbakken, in een droge pan, groente toevoegen, bak ze goudbruin. (niet de tomaten toevoegen)
Ontvetten en aan de saus toevoegen.
Pan deglaceren met de witte wijn inkoken tot de helft en toevoegen aan de saus.
Saus zachtjes koken, 1 uur, Zeef de saus, 1/2 liter fond toevoegen.
2 uur zachtjes laten koken.
Door zeef halen en af laten koelen terwijl je hem af en toe roert.
De volgende dag voeg je de fijngesneden tomaten toe.
voeg de roux toe, en garen onder voordurend roeren
Laat de saus 1 uur garen en schuim zorgvuldig af.
Door een fijne zeef halen, en onder af en toe roeren af laten koelen.

Fonds en Glace hoef ik je niet uit te leggen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25031370
Een man naar m'n hart....
Kookboek naast het bed!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 10 februari 2005 @ 23:50:42 #140
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25031611
fond en glace hoef je niet uittelegen ,vorige stage zo veel soepen en buillions getrokken


vandaag een heerlijke glace gemaakt van karbonade botten en nog wat schenkel echt goddelijk kan daar zo van genieten.

en bedankt piet(K)

en kookboeken naast je bed bij mij ligt ie in me bed.
  donderdag 10 februari 2005 @ 23:52:03 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25031657
quote:
Op donderdag 10 februari 2005 23:40 schreef krakkemieke het volgende:
Een man naar m'n hart....
Kookboek naast het bed!
Mijn hele huis ligt/staat vol met boeken.
Helft zijn kookboeken/boeken over eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 00:04:39 #142
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25031969
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
pi_25032061
Pietje? Heb je ook het boek van Andreas Staikos :Hoge hakken en peterselie in huis?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_25032525
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 00:04 schreef karper het volgende:
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
Tada!!! Culinesse Slowchat - Deel 1 - Sjampie voor iedereen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25032843
Eerder kocht ik van die keidure sladressings. Totdat ik gister in de supermarkt er achterkwam dat ik sla en azijn (en peper en zout) thuis heb. Gister 1:1, en vandaag 2:1 gebruikt. Zowwwwww wat is dat lekker zeg, zeker omdat ik vandaag ook nog wat pijnboompitjes (bij de Xenos heel voordelig-dus niet bij AH kopen) erbij heb gedaan.... Ik koop nooit meer zo'n fles meer!

Maar om toch er een vraag van te maken: wat kan ik er nog meer bijdoen ?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:02:51 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033078
Dressing?
Veel olie, weinig azijn/citroensap,
Zout, peper, mosterd.

Idee wat erg lekker is, vindt ik, maar culinair is het eigenlijk een taboe, doe er jam bij, dan krijg je een zoete dressing, die ook fruitig is.

Andere mogelijkheid is:
Uitgebakken spekkies, met het vet.
Verse gehakte kruiden
knoflook
Blauwschimmelkaas
Walnoten

Kijk ook een naar combinaties van olien en azijnen
Over een salade met paddestoelen:
Sherry azijn en hazelnoot olie

Of over een salade met gerookte kip:
frambozen azijn en walnoten olie

Over een salade van tomaten, ui, geitenkaas, rucola -> Olijfolie en citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25033228
Piet heb jij het bovengenoemde boek in huis?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:24:40 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033399
Euh, nee, niet dat ik weet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 februari 2005 @ 01:25:44 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25033419
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 00:04 schreef karper het volgende:
piet waneer gaan we eens een glaasje wijn drinken?

oops geen slowchat
Als ik weer eens in het westen ben, neem ik wel ff contact op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_25033430
quote:
Op vrijdag 11 februari 2005 01:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, nee, niet dat ik weet.
Als je van grieks eten houd moet je dat eens lezen
Het is een roman die gaat over eten en liefde. Er staan simpele griekse gerechten in.
En ja de auteur is een meesterkok

Het word vergleken met rode rozen en tortilla's van Esquivel.
Thank Drunk I'm a Goddess!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')